Hirdetés
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dafko90
tag
válasz
galzsolt82 #6392 üzenetére
A szalmát bálázd és úgy rakd be a keverőbe. Széna úgyszintén.Youtube-video
-
galzsolt82
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Segítség kellene.
Aki benne van a szarvasmarha tenyésztésbe segítsen már, mert ez a takarmányozó technológia nem akar sikerülni. Arra már rájöttem, hogy silót és füvet valahova le kell rakni, de a szalma részére nem sikerült rájönnöm, hogy azt honnan szerezzem be és a takarmányozásra képes betöltő kocsi sem akarja a megfelelő hozzávalókat magába tölteni.
A segítséget előre is köszönöm. -
apach
senior tag
válasz
Wildgreen #6390 üzenetére
Ugye nem vagy ennyire buta? ott írja hogy a Mapodnak van hibája, mert nem találja a játék azt a DDS-t vagy azokat a DDS kép fájlokat, amiket a sorok végein látsz! Ezeket kell megkeresni és oda betenni, AHONNAN hiányolja, de ezt a log sorokat mentsd el hogy tudd. Ha netán törölnéd logot valamikor is. Tehát keresd meg a hiányolt fájlokat gépeden, vagy töröld a mapot, és nincs hiba.
ennyi.
-
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok! Van mindig 2 sor error a log file-ban! Ezek lennének azok:
Error: Can't load resource: C:/Users/Frankcity/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/Gorzkowa_Map_by_TLS_low/culture/sunflower.dds
Error: Can't load resource: C:/Users/Frankcity/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/Groednertal/map/Scripte/oatHud.dds
A probléma az hogy ezeket én enm találom a mods mappába! Meg tudom valahogy keresni ezeket anélkül hogy kb30 modot egyesével végig nézzek? -
Emberkeman81
aktív tag
Hali!
Nem tudja valaki hogy van-e megoldás arra hogy a kombájnoknál (jelenesetben a lexion 770) a cső knyitását hogy lehetne gyorsítani?
-
larpi
tag
válasz
lacibacsi #6378 üzenetére
A megjelenitett állatok száma a számitógéped grafikai teljesitményétől függ. A 18 tehén nem is rossz. Az előző gépemen csak 7 volt. Most nekem is kb. 20-an vannak, még sosem számoltam meg őket.
A szalmát is csak 6 napi adagban lehet betölteni. Az általad leirtak hibára utalnak. Azért nézd meg az adatbázisban hogy amikor öntöd be a szalmát növekszik-e a mennyiség a teheneknél. Egyszer egy BGA-nál jártam úgy, hogy töltöm a bunkerba a silót de a pénz alig gyűlik. Ott volt egy olyan hiba hogy ha nem pontosan a bunker közepére öntöttem a silót akkor az eltünt valahová az űrbe. -
lacibacsi
addikt
Tehenészettel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A szervestrágyához szalmát kell behordani az állatok alá. Kis rendfelszedő pótkocsival vittem két fordulót. A második adag ürítése alatt szépen megjelent az alom animáció, de nem jelzett a gép, hogy elég lenne a szalma. Nosza, fordultam még egyet. Meg még kettőt... Most úgy néz ki, hogy akármennyi szalmát viszek be, azt elnyeli az istálló. Ez így helyes? Szalmánál nem kellene lenni valami felső határnak (mint pl. a takarmánynál)? A képződő trágya mennyisége növekedni fog azzal, ha nagy mennyiségben hordom be a szalmát, vagy elég annyit hordani, amíg beanimálódik a szalma az istállóba?
A másik kérdésem a megjelenített marhák számával kapcsolatos. Tehenészetemben már van 80 állat és elég hülyén néz ki, hogy csak 18 állat kering körbe-körbe. Van egy mod (EZ), amely segítségével "lerakható" tehenekkel lehet a látványt javítani. Az a baj vele, hogy a dombos kifutón a tehenek "belegyalogolnak" a domboldalba. Fura látvány... Tudja valaki, hogy milyen sorban lehet (ha egyáltalán lehet) átírni a megjeleníthető állatok számát?
Köszönöm
-
lacibacsi
addikt
válasz
zsolesz0803 #6368 üzenetére
Kicsit pontatlanul fogalmaztam. Nem úgy helyes, hogy "beindítani a motort", hanem úgy, hogy "beindul a motor". Ugyanis abban a mod-ban nem manuális indítás volt, hanem automatikus, de az csak akkor indított ha a gép volt az aktív. Ezért mondtam, hogy őrület. De szerencsére mindig van másik...
-
fbandy72
csendes tag
válasz
gyarmati1985 #6375 üzenetére
Sziasztok!
Állatokat a boltban tudsz vásárolni, vagy oda mégy vagy "P" gomb. -
gyarmati1985
újonc
van itt valaki?
-
őstag
őstag
user error
de már a kérdésed is pontatlan, így nekünk kéne találgatni
a vészvillogó num2 de ezt már írták
és akkor tudod kapcsolni ha a gép van kijelölve, ezt is írták
de ha esetleg azt tapasztalod, hogy folyamatosan világít (nem villog), akkor lehet, hogy hiányzik egy további mod, a RealLights nevű -
xerses83
csendes tag
válasz
zsolesz0803 #6362 üzenetére
Köszönöm a segítséget! A leírás alapján sikerült helyrehozni a hangot!
-
djj131
csendes tag
Én végig nyomkodtam ezen a tetves billentyűzeten az őszes gombot a g gombot tudom ,hogy váltja az aktuális gépen a rácsatolt szereket csak arra lettem volna kíváncsi hátha hátha lehet valami praktikája . Mer különös ,hogy csak a fendeknél csinálja de ott mindnél.
-
fRooStzzZ
senior tag
Mivel volt 2 lehetoseg.
Ugye zold traktor, zold/sarga parmetezo es mogotte a vetogep vagy kultivator vagy mi az.
Tehat kozepen volt a permetezo..Ugye en meg azt hittem, hogy a feher tartaly kocsi volt az, amit utolsonak kell betenni a sorba.
Mert talan lattam arrol is kepet, hogy azok is harmasaval mennek.
Csak osszekevertem, melyik milyen volt.
Mellesleg azt a zold/sarga tartalyos megoldast nem engedi megvenni, mert azt irja adjak el valamit, mert megtelt a cucc.
Eladtam par dolgot, de utana sem tudtam megvenni. -
lacibacsi
addikt
"HA csak a traktor van, akkor szar a gép"
Néha azért ez is megesik. Pár napja tettem be a mod-ok közé egy NH CR9090 kombájnt. Ha végez a munkás, vagy újra indítom a játékot és akkor megyek rá a kombájnra, akkor leállt motorral vár rám és az adapter az aktív. G gombbal átváltani nem lehet, a motor nem indul be, nem lehet vele menni. De! A cséplőrendszer és az asztal beindítható (B gombbal). Megoldás: le kell kapcsolni az adaptert, beindítani a motort, vissza az adaptert és akkor indulhatsz el... Őrület.... Két napig bírtam. Kerestem másik CR9090-t...
-
apach
senior tag
válasz
fRooStzzZ #6358 üzenetére
Hali.
Teh figyi má. nekem elég nyilvánvaló volt azonnal a képről, hogy mi az összekapcsolási sorrend.
Mit nem lehetett megérteni a képről, ez feléd a kérdésem??djj131:
figy, (és többiek is) mielőtt a géppel akarsz alkotni, előtte tegyétek már meg, (ha van pl orrsúly rácsatolva, pláne ha pl egy pót is mögé), hogy azt a tetves G gombot megnyomjátok addig, amíg a Traktor képére nem vált a jobb alsó sarokban. UTÁNA nyomkodjátok agyba főbe a gombokat.
HA csak a traktor van, akkor szar a gép, ennyi! -
sonkapapa
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy tud-e valaki olyan mr modot ahol látható az hogy a traktor elakad.De úgy hogy elsüllyednek a kerekek meg a föld is fel van kapartatva
-
zsolesz0803
tag
válasz
xerses83 #6356 üzenetére
igen lehet orvosolni a problémát keresd meg a gép xml-ben ezt a sort <indoorSounds camIndex="2" > ha ebbe a sorba neked 2-es van akkor írdt át 1-re vagy fordítva ha neked ott 1 van akkor 2-re írd át mert meg van cserélve a szám azért halk kívűl és hangos belülről a gép
-
zsolesz0803
tag
-
djj131
csendes tag
Sziasztok vettem egy fendet de nem bírom róla lekapcsolni a vészvillogót semmivel sem más fendekkel is volt már ilyen bajom , melyik gomb kapcsolja ki?
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
drunkyboy #6357 üzenetére
Koszi.
Az a piros herkentyu megvan, akkor azt a feheret is delutan adtam el, mert nem tudtam befogni a traktor mege illetve a kutyu koze.
Egyik hozzaszolasomban tettem fel egy kepet, ahol egy zold traki, majd a permetezo vagy mi az, meg egy zold ilyen ketyere van moge kotve. Hirtelen arra gondoltam, de sehogy sem tudtam ennek a feher kocsinak a vegebe kotni. De ahogy nezem, akkor nem a vegebe kell, hanem azt kell utolsonak hagyni.
Koszi.
Meglesem. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
fRooStzzZ #6333 üzenetére
Mazsoláztam a modok közt és pont találtam neked egy jó nagy kapacitású vetőgép-műtrágyázó kombit. A talajlazítást is elvégzi, szántani sem kell előtte, egy műveletben elvégez mindent. Mondjuk ezt nagy földekre szánták, bazi nagy trakikhoz.
-
xerses83
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Letöltöttem agy John Deere 9770 STS kombájnt és a hangjával vannak gondjaim.
A leírásában írva van, hogy In door sounds és ezzel nem is lenne gond. Az a baj, hogy pont felcserélődtek a hangok. Külső nézetben szép halk és belső nézetben valami iszonyatos motorhangja van. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a kettőt meg lehetne cserélni valahogy? Mit kellene átírni, ha egyáltalán orvosolható ez a probléma???
Előre is köszi a segítséget. -
gabitó
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség, már volt róla szó, hogy a taposás kikapcsolásáról de most nem találom. Ebben tudna valaki segíteni? Hogyan lehet kikapcsolni ill. mit kell átírni?
-
SparrowHUN
tag
Egy kis silózni való:
-
pokers
senior tag
Próbáltam úgy is, de akkor se ürít a gép platójára.
Kíváncsiságból letöltöttem egy másik ifát, arra egyből ürített, igaz kellett a multifruit mod.
Hát szerintem én is hanyagolni fogom ezt az Ifát, pedig megtetszett, hogy minden plató mód benne van, plusz lehet kerekeket is cserélni. Vagy a napraforgót csak a pótba ürítem, és húzom egy mtz80cal
MTZből egy 80ast találtam, ami tetszik, igaz a kamerát nála is variálni kellett, Dominátorból pedig ott a 85ös, ami szerintem elég jól sikerült. -
Wildgreen
aktív tag
válasz
SparrowHUN #6349 üzenetére
Szavadon foglak! Majd szólj ha a kisfiad segítségével végeztetek a mapon!
-
apach
senior tag
válasz
SparrowHUN #6349 üzenetére
Én megköszönöm, ha hibátlan mapot alkotsz és meg is osztod velünk.
Am ovális földre is tudnál vásárolhatóságot szerkeszteni? -
őstag
őstag
nem tudom én tudtam bele tölteni
talán vedd ki a multifruit mod -ot és úgy is nézd meg
amúgy sok apró hibája van az IFA packnak, a deszkamagasítós platóverziónál marad az alján mag, rossz helyen van a plane, a billentési animáció nagyon bizarr a pótkocsinál nem is látszik semmi... lehetne javítgatni csak nem érdemesnálam ezek az öreg szoci gépek nem váltak be, se egy normális MTZ-t se IFA -t se kombájnt nem találtam
2011 -hez volt egy MAZ amit csiszolgattam, azt nagyon szerettem, itt egy video róla a saját térképen pöfög, az se lett kész soha
-
zsolesz0803
tag
Sziasztok tudja valaki hogy ez a mod hogy működik[link] ? Elvileg lehetne szórni mészport (mésziszapot) vagy ehhez olyan map kell?
-
apach
senior tag
pacsi mester.
este nyomjuk.
Azért nem szeretem, mert rossz emlékeim vannak azokból a korokból, és baromira nem akarok emlékezni. Az jó emlék mondjuk, hogy Kék-Fehér kombiba meg asszem 517-s kombikba ülhettem be a földünk végén levő le a faluig nyúló földön arató gépekbe. Csak hogy értsétek, miért nem szeretem. de felőlem lehet bent most is ilyen korú gép, csak épp így is fényévnyi idő mire levágjuk a silónak a kukoricát. pedig vagyunk rá legalább 5-6-an.
-
apach
senior tag
válasz
SparrowHUN #6329 üzenetére
dombos legyen, meg ne igen kocka földek. :S
Kevesen szeretik velem ellentétben. -
fRooStzzZ
senior tag
Az mitol van, hogy szeretnek valamit venni, de azt irja, hogy nincs tobb hely, valamit adjak el.
Eladtam tobb "feleslegesnek" velt dolgot, de meg mindig nem engedi megvenni azt a permetezot vagy miaz.
Mast enged vasarolni, azt az egyet nem. -
fRooStzzZ
senior tag
Mellesleg ha tort jatekkal is be lehet allni valakihez multizni, ha szol szivesen megyek egy par kort veluk.
-
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok! Segítsetek már! Letöltöttem a hivatalos oldalról az "Elhelyezhető csarnokok" modot! Nem tudom a földre lerakni! Megkeresem a helyét de nem tudom elhelyezni! Hogy kell azt? Vagy mi a gond? Nem minden map-ra lehet elhelyezni?
Pokers, Sperrow!! Szerintem jó lenne régi gépekkel multizni! Egyszemélyes módban én is inkább a régi gépekkel nyomom! Mtz, Rába, Dominator, Ifa, stb... Egy jó map-on meg király lenne tolni!! Sperrow ha kész a map multizhatnánk!!Kizárólag régi tsz-es gépekkel!
-
SparrowHUN
tag
válasz
fRooStzzZ #6333 üzenetére
Na igen, ezért tartom túl nagynak az alapmapot. Az i3d-t meg nem fogom növelni egy-egy faluval, ami úgymond tök felesleges, főleg multinál.
A magyarok nagy része MTZ-s stílusban játszik (köztük Én is), ahhoz meg talán pont menni fog ez. Órákat Én sem ülök a játék előtt, inkább csak építgetek. Amikor megunom, save, azt kilép. Majd máskor folytatom.@pokers: Nem is kifejezetten személyre szabva apachnak csinálom.
Most egy ilyenhez volt kedvem. Ha meg a korszakokat nézzük, lehet hogy szarabb volt, de virágzott a gazdaság, meg volt mindenkinek melója. (Na de ennyit arról az időről.)
-
pokers
senior tag
válasz
SparrowHUN #6331 üzenetére
Ebben csak egy bökkenő lesz, a csapatban sztem többen nem vágynak arra az időszakra... Pedig én el lennék egy MTZ80cal is
Így MTZ, Ifa, stb kizárva. -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
SparrowHUN #6331 üzenetére
Az is igaz.Csak ugye aki nem orak hosszat ul a gep elott, szeretne minel elobb "meggazdagodni", es kis gepekkel, ez majdnem kivitelezhetetlen.
Persze latam olyat valahol, hogy lehet adni penzt magamnak, de azt meg minek?
Akkor semmi ertelme a jateknak, megvesz az embert mindent es kesz is van. Felesleges jatszani.En is megvettem magamnak a 14-15-16-17s foldet, meg a fogado melletti kettot.
De at kellett koltoznom a gepekkel, mert egyszerre nem tudom az osszeset csinalni, es a fogaonal a nagyfoldrol le tudok szedni annyit, mint a 14-17es foldrol osszesen.
30* sebessegen nyomom, ha kisebbre allitanam, akkor nem erne be, mert fel orakat szoktam jatszani 1-1 nekifutasra. Majd ha lesz tobb gepem is, akkor majd oda is vezenyelek par gepet, es akkor ket helyrol jon a termeles.
De 1 csoport geppel rossz 2 fele vergodni. -
SparrowHUN
tag
válasz
fRooStzzZ #6330 üzenetére
Nos lássuk. Van ott dombság, csak felülnézetből nem lehet látni. Sajna nem olyan jól érzékelteti az Editor.
Nehézség? Minek? Elég az, ha nagy földeken kis gépekkel gazdálkodsz. Szerintem semmi más értelme nincs ennek a játéknak. Dolgozni kell és kész.Ja, meg főleg multira tervezve, tehát ahogy apachék is nyomják, csapatban. MTZ-vel meg Rábával hidd el, nem is olyan egyszerű. Nem ám a nagy csodagépekkel...
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
SparrowHUN #6329 üzenetére
Jol nez ki, bar igy kicsit konnyunek nez ki a terep, mert sem hegy, sem ut, se semmi nincs benne, ami kicsit is megnehezitene a dolgot.
Igy at lehet menni egyenesen az egesz palyan, ami ugye a kis maszkalast elveszi a jatektol.
De hajra, csak igy tovabb.. -
fRooStzzZ
senior tag
Koszi a kimerito valaszt.
Majd korbenezek ezek kozt.
Tegnap vettem egy piros 14m-es vetogepet, (ossze vissza csomagolja magat) meg azt a sarga valamit, amit linkeltel. Meg vettem egy permetezot (valami feheret) mert ugy emlekeztem, hogy azt lehet a traktor meg a (talan) kultivator koze kotni, de nem az volt, hanem valami zold sarga 2 tartalyos vacak volt az.
Elszorakoztam vele vagy fel orat, hogy hatha ra udok tolatni, de kanyarodott az minden fele.
De most, hogy nezem a sarga vetot lehet ilyen van nekem is csak pirosbanPatch nekem a 2,0 van fent, miota telepitettem, tehat azzal nincs gond.
Az F1-es segitseg az tegnap este visszajott, miutan tettem fel meg par mod-ot.
Ikarus, repulogep (na az borzalom), 1-2 kamion. Akkor megjelent a ujra a sugo, es latom a keverogepnel is a keveresi aranyt. Addig nem volt olyan.
Az az erdekes, hogy miota jatszom, nem tettem hozza semmit, es egyik pillanatrol a masikra eltunt az F1. Tegnap tettem fel a vackokat, es elojott ujra.Most mar le tudtam takarni a fuvet, amit a betonfalak koze tettem, itt eleg lassan szamolja a %-ot.
Az ha kesz van, akkor gondolom ki kell takarni es akkor lehet felszedni.Most oda vettem meg a jatek elejen a villas emelo melle valami csipegetot, mert azt hittem azzal a golfpalya melle leboritott fuvet ossze tudom szedni, de nem.
Tehat azzal a vacakkal tudom harabdalni a megerjedt vagy mit csinalt fuvet, vagy azt valami kanallal kell pakolni?
Valamelyik hozzaszolasban lett linkelve egy olyan resz (igaz az eredeti volt ha jol sejtem, es nem jatek) ahol nem kanallal szedtek fel, hanem "harapdaltak"Tegnap eladtam meg 4-5 traktort, annak fejeben hogy a vetogep meg a permetezo osszekotese felszabadit majd helyet, es irtatok hogy nem kell eke es igy lett penzem megvenni a tobbi cuccot.
Most ugye nem jott ossze, igy traktor hianyom van.
De learatok megint 2 fold repcet, es lesz megint vagy 150e €-m.
Kezdem elolrol a vasarlast. -
pokers
senior tag
Erről lenne szó.
Kicsit megvariált, mert külön szerepel a plató, külön az alváz, és külön a pót. Plusz különböző magasítók közül is lehet változtatni.
De mindegyik plató változathoz beírtam azt amit javasoltál, kivéve persze a silót és a sima bálaszállítót.
Még csavar az egészben, hogy több oldalra is billent. De itt is beírtam mindenhova a megfelelő sorokat. -
Wildgreen
aktív tag
válasz
SparrowHUN #6293 üzenetére
Sajnálom hogy nem sikerül! Mind1 azért ha kész gondolj majd rám! Tényleg jól néz ki így elsőre szívesen kipróbálnám!
-
djj131
csendes tag
Legyetek szívesek elmondani ,hogy ami a modhosteren is van multifruit módok azok hogyan működnek csak beteszem a mods mappába és amilyen pályán játszom ahoz csatol több vethető növényfajtát? Vagy hogyan működik ,mire szolgál? Légyszives segítsetek.
-
őstag
őstag
válasz
fRooStzzZ #6315 üzenetére
A "felteszem" az úgy néz ki a gyakorlatban, hogy bemásolod a mods mappába a térképet (térképeket)
Nem vész el semmi. Amikor a karriert indítod vannak üres mentési helyek, egyiket kiválasztod és a nehézségi fok után tudsz térképet választani. Lehet egyszerre 30 különböző mentésed. -
őstag
őstag
válasz
fRooStzzZ #6312 üzenetére
Ha a help menű eltűnik azt általában valamelyik mod okozza. Vedd ki azt amit azután tettél be amikor még működött.
A játékban alapból csak olyan vetőgép van ami kultivátor is.
Bednar Airtec ez ilyen mindent az egyben megoldás.
Létezik kisebb munkaszélességű is belőle.
A rothadást ki lehet kapcsolni, most már nagyon egyszerűen: linkA "kombájn" amit linkeltél Claas Jaguar, az takarmány betakarító. Lehet vele vágni kukoricát is az Orbis vágófejjel. De abból is szecskát csinál.
A takarmány betakarítók alapból kétféleképpen működnek.
Egyik, hogy kötsz utánuk pótot (többnyire csak a sima csatlakozásút engedi, azért mondom, hogy többnyire, mert vannak modok amik át vannak alakítva) és ilyenkor neked kell vezetned.
Másik, hogy bérelsz rá munkást és te mész mellette pótkocsival.
Létezik még alternatíva, olyan bunker, amivel bérelt munkással is tud egyedül dogozni. pl. ez vagy ez
De van ilyen Claas Jaguar is.
A keverő autó fel tudja szedni a szénát, a szalmát, a silót, de úgy emlékszem csak az 1.4 patch -tól kezdve.
Mondjuk már rég a 2.0 az aktuális (sőt a többi nyelvi verzióból már kint van a 2.1 béta, csak magyarból nem találkoztam még vele)
A bálázás kevés embernek okoz örömöt, eléggé elcseszett. Helyette érdemes más alternatívát keresni. A legegyszerűbb az Alternative Tipping, ez a more realistic pack része. Ezzel bárhol boríthatsz. Illetve sok térképen van olyan tároló amibe boríthatod a szalmát, füvet.
A keverési arány tól -ig működik, értelem szerűen a kijelzőn látod. Mindhárom összetevő kell bele ha kevert tápot akarsz.
De létezik lehelyezhető takarmánykeverő, ebbe csak beleborítod az alkotóelemeket és a csövön jön ki a kevert táp. Lassan kever, ha jól emlékszem óránként 10.000 litert. Ezt persze át lehet írni egyszerűen.
Ilyenkor viszont nem árt egy pótkocsi ami tud kevert tápot szállítani.
Továbbá létezik a keverő autónak is több változata, olyan is ami gabonát is kever, meg olyan ami kijavítja az elcseszett keverési arányt. -
-
fRooStzzZ
senior tag
Pedig epp azert csinalom ugy, hogy szantok, majd borona vagy mi az, majd mutragya, es a vetes, hogy "elethu legyen"
30* sebessegen vagyok, es neha alig marad ido fuvet nyirni a kuldeteseknel, arut szallitgatni, tojasokat osszeszedni, birkaktol elvinni a gyapjut vagy mi a frasz az, akkor ugye a masik telken balazni es a hozza valo dolgok, etetni az allatokat, taankolni, a tragyazot megtolteni, stb stb.
Es igy mar kicsit nyugos dolog kovetni allandoan a kombajn-t.Sogorka is jatszik, de neki ha jol tudom valami koveti a kombajn-t. Vagy az valami egysoros kukoricanal volt?
Mar passzolom..
Most vettem termeny keveros autot, de meg ra kell jonnom mi hogy mukodik rajta.
Villassal bele tudtam tenni 2 balat, de onnan megallt a tudomany..
Az 5-600s hozzaszolasok korul olvastam valamit az aranyokrol, meg hogy mit kell bele tenni, de meg nem ertettem meg teljesen.A cuccost a marhak mogott ott a betonfalak kozott sikerult megtaposnom, majd letakarnom, viszont az F1re nem jon elo a help. Nem tudom miert, pedig delolott mukodott meg, de azota nem tudom bekapcsolni. Pedig vagy 4x jatszottam mar vele azota, de nem mukodik.
Igy olvasgattam, mit hogy merre, meg ugye minel kell R-t nyomni, meg az eger jobb gomb bal gomb es huzogatni, mi mit csinal.
Mivel nyitok szet, emelem.. (bar altalaban ez valtozatlan x es a v) de azert meg vannak amiket nem tudok.Lassabbra meg nem szeretnem venni, mert olyan sok idom meg nincs, hogy 1,5 oraig nezzem mig megno a cucc.
Ha meg gyorsabbra veszem, vagy megrohad, vagy nem lesz idom masra.
A 30 meg pont jo lenne, de a kombajn viszi el a sok idot meg a 26 traktor, mikor at kell vele allni minden kornel.Van olyan vetőgép, ami egy lépésben kultivátor, műtrágyázó és vetőgép. Így négy helyett egy lépésben megoldod akár bérelt munkással is az egész folyamatot, bár szerintem ez megint a lényeget veszi el.
Az benne van a jatekban alaban (bar van sok minden marhasag hozzadva) vagy egy nevet illetve linket tudsz adni ahhoz az eszkozhoz?
Lenyegeben a sok az eke visz el, majd onnan a varakozas mig a boronas mehet, es utana van a legnagyobb vetogepem, amit ossze lehet csukni. De par kor utan mind utoleri egymast, ezert az eke vagy 10-15 sorral elorrebb van, majd a vetogep a boronas utan megy, mikor az mar tobb mint felpalyat elhagyta (nagy foldon) mert igy is neha utoleri)
Mire vegig er, a kis foldon mar lehet aratni, mert ott egy felautomata szerkezet van. Gereblyezik maganak, ultet stb.Csak ugye nem egyszerre ernek be, es oda vissza ugralok a kombajnnal is, hogy ne rohadjon le mig a masikat megcsinalom.
No mindegy.
Elozo oldalon van az a 60k-s kombajn.
Errol lehet tudni valamit? Kukoricat is lehet vele vagni?Illetve melyik utan tudok menni / mi utan tudok menni felszedni a szecskat vagy mi az, ami a marhanak a kajahoz kell?
Az a zold betolto autoval kell mennem, vagy a balazoval?
Kockabalazom van szep zold szinu.A kevero auton (ami nem utanfuto, hanem az onjaro) mit tudok felvenni vele, ha az elejet leteszem?
Mert se fuvet, se szenat, semmit nem akart felvenni, csak balat tudtam bele tenni. -
djj131
csendes tag
Tud valaki egyfejes mély fordító ekét ajánlani ?(linket) Köszi .
-
őstag
őstag
válasz
fRooStzzZ #6306 üzenetére
A 12.800 literes magtartály az nagynak számít.
Amit te akarsz az már irreális. Biztos van ilyen mod, de te is átírhatod magadnak akár 1 millió literesre is, csak így a játék lényegétől fosztod meg magad.
Megoldás lehet egy önürítős pót egy traktorral, ez mozgékony, és ebből üríted a 61.000 literes félpótkocsikba, amiből van olyan verzió, ahol többet is egymás után tudsz akasztani, húzhatod őket nyergessel, az gyorsabb, mint a traktorok.Az eke nem muszáj, a játékban nem fontos szántani, elég a kultivátorozás.
Van olyan vetőgép, ami egy lépésben kultivátor, műtrágyázó és vetőgép. Így négy helyett egy lépésben megoldod akár bérelt munkással is az egész folyamatot, bár szerintem ez megint a lényeget veszi el. -
apach
senior tag
válasz
SparrowHUN #6301 üzenetére
tetszik, gépeknek sok garázst csinálj, hogy 8 tag is multizhasson akár.
Szeretem a sok férőhelyet, plusz úgy is, hogy megvehető épületet is tehessen az ember ha akar. Ha már léteznek.
-
őstag
őstag
Olyankor kell csak külön textúra meg saját plane (ez lényegében a kupac a platón) ha nagyon eltérő dolgot akarsz hozzáadni, mint mondjuk hagyma, mák, sárgarépa, műtrágya, kevert táp, szalma, ilyesmik.
De ilyenkor valamelyik modból kell "kölcsön venni" a hiányzó fájlokat. Beleértve a particlesystem i3d -t is meg az általa használt textúrát is. Ezeket saját erőből létrehozni nem olyan egyszerű. -
fRooStzzZ
senior tag
Udv!
Par napja kezdtem a jatekot, es eddig el vagyok vele..
Bar, hogy oszinte legyek, a kombajn allando figyelese mar kiakaszt.
12800L-es tartalya van, de alig tud menni 2 kort a telken, ha be vagyok tragyazva..
Ugye allandoan kisergetni kell tgk-val, mar vettem 2db 61k L-es potot, hogy igy se keljen minden forduloval menni a silohoz vagy a fogadohoz uriteni (17es telekrol van szo)
Van valami olyan kombajn, ami tud magaba szippantani ~30-40-60 ezer cuccot, vagy olyan, ami utan tudnam kotni a 61k-s potot es sajat magat pakolja?Illetve meg olyan kerdes is felmerult, korabbi hsz-nal lattam egy kepet, ahol (talan a permetezo) az eke ele (vagy mi az ) volt kotve.
Van valami ilyesmi megoldas, hogy sorra lehessen kotni ezeket?Mert ugye elol megy az eke.. Mogotte megy a boronazo vagy mi a turo, aztan kicsit kesobb megy a mutragyas (ahhoz nincs munkas felvetel) majd megy a vetogep.
Ez alapbol 4 traktor. (igaz van vagy 15, de nem gyozom valtogatni a foldek kozt, meg a funyirasnal (balazas stb). nem szeretnek 46 gepet hasznalni 3 fold muvelesehez, ha megoldhato lenne hogy sorba lennenek kotve.
De legfontosabb a kombajn kerdese lenne, hogy mit tudok moge kotni, vagy esetleg valami nagyobb puttonyos kivitel erdekelne.
Most CD van, az a zoldes gumitalpas megoldas. Annak volt a legnagyobb a tartalya, illetve ahhoz volt kukoricazo is.Koszi a valaszt.
-
őstag
őstag
Nem bonyolult, de konkrétan olyan, hogy multifruit nincs. Ez csak egy gyűjtőnév.
A fillTypes -t egyenként tudsz hozzáadni. Ha neked csak napraforgó kell, akkor azt az egyet add hozzá.
Ha a gépeshez és a póthoz is akarod akkor külön-külön kell.Editorban meg kell keresni a planes bejegyzéseket, nincs szabványosított neve, lehet GrainPlans vagy hasonló
Itt többféle szerepel, de vannak növények amik annyira hasonlóak, hogy ugyanazt használják. (pl búza/árpa)
A napraforgó néha a repcéjét kapja, de lehet neki külön is csinálni.
Ha a repcéjét használod akkor viszonylag egyszerű a dolgod. Az editorban nincs tennivalód.
Külön textúra vagy particle system sem kell neki, használhatod a repcéjét.A gép/pót xml -ben megkeresed a
<fillPlanes> bejegyzést
itt a rape szakaszt másolod és beilleszted az utolsó után, így kezdődik
<fillPlane type="rape">
....
</fillPlane> és ez a vége, a rape helyére pedig beírod, hogy sunflower, az index és minden más maradhatezután megkeresed a
<dischargeParticleSystems> bejegyzést és itt is a rape sorát másolod és beilleszted utolsónak, majd a rape helyére beírod, hogy sunflowervégül a
<fillTypes fruitTypes=
felsorolásba beírod a sunflower -tbonyolultabb, ha saját textúrát akarsz neki, akkor
- először kell egy textúra, dds formátum, ezt bemásolni a mod megfelelő mappájába a többi közé
- utána editorban duplikálni kell valamelyik plane-t,
- a másodpéldányt átnevezni sunflower -re az Attributes ablakban
- ezt exportálni mondjuk sunflower.i3d néven a modon belülre
- majd Editorban kitörölni a sunflower -plane -t
- notepad++ al átírni a sunflower.i3d - ben a textúra elérési útját és nevét az első lépésben berakott textúráéra
- ezután Editorban importálni a sunflower.i3d -t
- cut/paste módszerrel beilleszteni a többi plane alá
- Attributes ablakban megnézni milyen indexet kapott, ez kelleni fog az xml -be
- elmenteni, mentés után a sunflower.i3d és a hozzá tartozó shapes törölhető a mod -bólezután a korábban leírt módon, az xml -ben másolni és beilleszteni most már tetszőleges növényre vonatkozó szakaszt alulra a
<fillPlanes> bejegyzésen belül és nem csak a növény nevét kell átírni sunflower -re, hanem az indexet is arra amit az editorban feljegyeztél az Attributes ablakbanmivel saját ürítés animációt nem tudsz létrehozni ezért használd valamelyiket, mondjuk a repcét
<dischargeParticleSystems> ugyanúgy mint fentebb a repce sorát másolod és beilleszted alulra és átírod a növény nevét sunflower -re
végül a
<fillTypes fruitTypes= sorba beírod a sunflower -tha nagyon akkurátus akarsz lenni, akkor a modDesc -ben a leíráshoz hozzáadhatod az új növényfajtát, már ha egyáltalán van normális leírás, de saját célra ez felesleges
-
pokers
senior tag
Srácok!
Egy meglévő modot bonyolult "multifruitosítani"?
Találtam egy jó ifa packot, de sajnos nem tudok ráüríteni napraforgót.
Vagy ha tudtok ajánlani egy multifruitos ifa szerelvényt nekem az is jó lenne, mert megtaláltam számomra az IGAZI TSz mapot, de van rajta napraforgó, amihez jó lenne megfelelő ifa+pót. A Dominátorom multifruitos, így aratni nem gond. -
SparrowHUN
tag
Nesze Neked szombat délután...
Készül a következő...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Politika
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest