- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hunbeast87 #2198 üzenetére
Egyszer rám rontott egy csapat mutáns, Super Mutant Suiciderrel az élen. Csak a bombás karjába kellett lőni egyet, és röpült az egész banda a levegőbe
-
Hunbeast87
senior tag
Nekem tetszik, jó lett!
Lehet, hogy én is összedobok egy hasonlót.(#2197) HáGé : Magas accuracy és V.A.T.S. nélkül is ha arcon lövöd őket, már vége is van az első kettőnek, de a glowing is hamar megfekszik. Bár mikor egyszerre találkoztam 2 softshell, 1 glowing és 1 hunter mirelurk-ot tartalmazó csapattal...
Negyed óra fogócskázás volt velük
Egyébként egyszer már én is összefutottam egy Legendary Mirelurk Hunterrel, nem volt kellemes élmény. Menekülés közben persze köszöntem még egy kósza Radscorpionnak is, akibe sikerült belefutni.
Ha szerinted a Deathclaw nem erős, akkor valószínűleg csak az alap felszereltségűvel találkoztál. Majd jön egy legendary kiadásbelőle és átértékeled azt a rangsort.
Szerintem a legrosszabb a Super Mutant Suicider, főleg ha több Super Mutanttal van együtt és nem tudod elsőnek kilőni. Ha sikerül, akkor meg nem sok dolgod marad utána.
Emellett a Raiderek és Gunnerek is meg tudják szivatni az embert. Mikor 3 rakétavetővel lőnek egyszerre, az tud rosszabb lenni, mint bármilyen más szörny. -
Bad Pritt
félisten
Állítsunk már fel egy rangsort, hogy ki melyik lényt tartja legveszélyesebbnek. Csak mert nálam toronymagasan a mirelurkok a legerősebbek, az alap meg a softshell annyira nem, de a glowing nagyon is, utána a hunter méginkább, mirelurk kinggel egyszer találkoztam, azt kb ötödjére sikerült kinyírni. Gyorsak, erősek, folyton limb damage van, ha összehúzzák magukat alig lehet sebezni őket, nagyon gyász. Deathclaw, yao guai pite ezekhez képest, robotok közül a lézerfejű assaultron nagyon op, a többi annyira nem nagy kunszt.
-
.LnB
titán
Na leírtam az élményeimet. Nem nagy cucc, csak annyira le akartam írni
-
Hunbeast87
senior tag
Jó neked, de ezek szerint nem mindenki olyan szerencsés, mint Te.
Nálam a The Devil's Due küldetés közben Dogmeat kapott egy taslit a Savage Deathclaw-tól, miközben én rejtve maradtam.
Többször is sikerült már lebuktatnia, de az esetek többségében valóban Ő is rejtve marad.
Ez olyan mint a Pip-Boy, vagy feljön Tab-ot nyomva vagy nem...Vagy, mint a fegyverek: néha azt is 3. vagy 4. alkalommal sikerül elővennie a karakteremnek.
-
-
Ptech
addikt
Csak nem bírtam ki és beruházok egy 750 Ti-re a régi HD6850 helyett. Remélem egy i3 2120-al meg 8 GB RAM-al megtámogatva már menni fog High beállításokkal gond nélkül, és nem lesz városban diavetítés feeling.
Ennek örömére szerintem újra is kezdem a játékot Survival szinten, most már a Perkeket kicsit ismerve
-
davidsone
addikt
köszi! nem gondoltam volna a kis hülyéről h. marad!
általában szrik az utasításokra
(#2188) tick és többiek:
-
-
davidsone
addikt
Kutyakaját le lehet pattintani vhogy? ha pl. egyedül akarok lopakodni
-
válasz
HornedReaper #2183 üzenetére
Tri-beam laser gun is elég OP volt, meg a nagy kaliberű sniperek.
-
HornedReaper
senior tag
Olvasgatom a külföldi írásokat, jó sok overkill fegyvert és egyebeket lehet találni a játékban.. Én igazából nem vágyom olyanra, ami 1-2 lövéssel bármit leterít, mint pl.
elvenné a játék örömét ha nem kellene félni / tartani semmitől többet.. Ezek az extra erős fegyók szörvájvör nehézségen is "túl erősek"?explosive combat shotgun, -
csabsz13
aktív tag
válasz
Hunbeast87 #2177 üzenetére
dettó. mióta megjelent, ritkán alszom. egyáltalán. mert csak éjjel van rá időm (az is csak este 10 után), de hát játszani kell!
más: valaki próbálta már az új catalyst bétát, amit tegnap tett ide is valaki? én még nem tettem fel, de éjjel eljutottam végre A nagyvárosba és szerencsére csak 1-2 nézet esetében esett be 50 FPS alá (32 volt talán a legalja - és tényleg úgy, hogy megálltam, néztem 30as az FPS, elfordultam 90fokkal és 60 felett újra
), szóval még játszható, de valóban hibádzik, hogy miután kiszedtem a 60 FPS zárt alóla, simán 70-90 között megy a legtöbb helyen, kisebb városokban 55-65 között (mondjuk ez is gáz picit). de személy szerint engem nem érint annyira a dolog, valszeg nincs jó szemem hozzá.
-
.LnB
titán
válasz
Haha
Nem para, ez jó kis off volt szerintem.
Én is le fogom írni az élményeimet, pont most tervezgetem. Majd a logout blogomba. De nem spoilerezek el semmit addig. Ha érdekel majd olvasd el. Belinkelem majd ide szerintem. Jó mondjuk nagy sztorira nem kell számítani azért.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Írok ha megkerül.
Nem tudja valaki hogy miért nem teszi spoilerbe a szöveget ha beirom a bb kódot? Elég zavaró mobilon. A többi formázás működik.
-
Hunbeast87
senior tag
Viszont Ő az előző hsz-re válaszolt.
Pedig úgy voltam vele, hogy: nem, nem veszem meg... várok. Értékelések, tesztek, jön egy-két patch. Kipróbálni nem akartam tört verzióban.
A valóság: meló után megvettem, telefonon elbúcsúztam barátnőmtől, míg letöltött addig Steamen két barátomtól (nem csak Steames, real life barátok is). Hajnali fél 3 körül gondolkoztam már azon, hogy megéri-e még lefeküdni, vagy aludjak bent? Szerencsére rugalmasba járok, így néhány órát tudtam aludni, később értem be. Csúszóm megy lefele a játék megjelenése óta rendesen...
Bocsi, hogy ilyen off hsz-szel bombázom a topikot, de gondolom többen is nagyjából hasonló helyzetben voltak.
Vagy csak én vagyok túlságosan kocka.(#2175) micafighter : Ha megtalálod, akkor privátban átküldhetnéd majd nekem.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Hunbeast87 #2170 üzenetére
Én úgy tudom csak újságokból kapsz új építhető dolgokat. Van sok minden, találtam róluk egy listát pár napja de persze most nem találom .. :/ -
.LnB
titán
válasz
Az a gif...
(#2172) csabsz13
Írta is:
"de mégsem bánom az érte kiadott pénzt (pedig első napon vettem teljes áron)." -
csabsz13
aktív tag
válasz
Hunbeast87 #2167 üzenetére
PC-n vagy konzolon játszol? eredeti vagy virágbolti?
-
válasz
Szerintem sem volt kár megvenni. Jól lehet vele szórakozni, ha elvonatkoztatok. Remélem sok jó mod és patch jön még hozzá.
-
Hunbeast87
senior tag
válasz
Plazmacucci #2168 üzenetére
Nem akartam ráadásul ellőni bármit is, de tudtam volna még mit írni. A játék sajnos nagyon sok sebből vérzik, de mégsem bánom az érte kiadott pénzt (pedig első napon vettem teljes áron).
A hibái ellenére teljesen magába szippantott a világ, de már nagyon várom a patcheket hozzá.Más: Van a játékban legalább egy, hellyel- közzel használható követő? Illetve később a sztorival majd lehet unlockolni új tárgyakat a settlement építéshez?
Találtam egy újságot, ami után most sokkal "modernebb" világítást tudok lepakolni. Jó lenni ilyesmi ágyakra meg bútorokra is.. (#2169) .LnB : Valahogy így
(#2172) csabsz13 : PC-n és értelemszerűen eredeti játékkal. Ez a roh@dt PH közösség szoktatott rá az eredeti játékok megvásárlására.
Valahogy erre tévedtem több mint két éve, azóta elfelejtettem a virágbolti verziókat és megveszem eredetiben, ami kell.
-
.LnB
titán
Ahogy a cikkben is írva van, ki a fene jön rá ilyenekre?
Elképesztő
-
válasz
Hunbeast87 #2167 üzenetére
Hogy merted ezt így leírni ide. Itt a játékot beszéljük ki és nem a játékról beszélünk
-
Hunbeast87
senior tag
Én 44 óra után pedig úgy érzem, hogy lett volna még mit csiszolni a játékon. Imádtam a Fallout 3-at, az új rész képi világa, hangulata is nagyon tetszik.
Emellett viszont eléggé idegesítő bugokkal lehet találkozni:
- The Castle: fast travel után valami robban a közelben, mindenki rám támad. Sokadik újratöltés sem oldotta meg a dolgot, csak az, ha elrohantam és később tértem vissza.
- 45 fokos szögben, egy helyben futó vagy a földön fekvő csúszó ellenfelek
- Még jobb, mikor csak a lábuk lóg ki a földből, a testük pedig a földben van.
- Érthetetlen mikrolag, pedig ultrán minden probléma nélkül viszi a gépem a játékot
- Építkezés: föld fölött lebegő turretek, falak, kerítések; a lámpák pedig nem működnek rendesen, hiába látom el árammal a házat vagy területet
- Párbeszédeket ha gyorsan át akarod ugrani, akkor valóban véletlenül meg lehet lőni az NPC-ket :/
- Rángatózó objektumok: nem a széltől lengedeznek, pl. elég fura volt látni, ahogy epilepsziás rohamot kapnak a villanyvezetékek
- Follower AI: kalap sz@r , kutyában és robotban is elakadni, a kutya lélegzik víz alatt, tud repülni, de egy lépcsőben elakad. Lemarad és eltűnik, azután pedig olyan helyről teleportál elő, ahova éppen menni készülök
- Lockpickelt ajtó kinyílik és ottmarad egy mosottad textúra, ezek szerint nem sikerült teljesen kinyitni az ajtótEzektől függetlenül nagyon tetszik a játék. Remélhetőleg fogják patchelni a játékot.
Egész Commonwealth nagyon jó lett (mármint amit eddig felfedeztem belőle), a történet egyelőre eléggé ZS kategóriás még, a párbeszédek is nagyon casual irányba tolják a játékot (vagyis inkább a konzolosok felé...). -
Jorus
nagyúr
20 óra játék után teljesen az az érzésem, mintha nem egy új gámával nyomnám, hanem mintha kiadtak volna egy combos DLC-t az FO3-hoz. A hangulat király és élvezem is a játékot, de nem nagyon látok benne durva innovációt.
-
Nissifer
tag
Gratula a fordításhoz.
Ezzel a számmal még nem találkoztam a játékban, ám valóban elmondható, hogy szuper zenei válogatás van a Fallout 4-ben, ami emeli a kalandozás hangulatát.
( Egyetlen dolgon húztam fel csak a szemöldököm: amikor az "I wonder"-ből valahogy "nem értem" lett.)
-
fityere
senior tag
Valaki próbálta GTX460 2gb kártyával, ha igen vélemény ? Választ előre is köszönöm.
-
warcat
veterán
Na, kénytelen voltam bevetni a Fatmant,bár szerintem eléggé alulfejlett lehettem a területhez a fene tudja.Vicces volt,a kiszemelt célpontom mellé még előugrott 2 legendary halálfejes,hát köszi,na mondom reload után atomot nekik
Építkezős területekkel (és hogy hol volt a fenti csata) kapcsolatos spoiler:
Lehet saját szigetet! szerezni, a tengerben keleten,az egész beépíthető, Fortress of Solitude,vagy kalózbáróság kinek mi tetszik. -
brumi1024
veterán
Pedig arra jártam, sőt meg is néztem a tavat, de nem mentem elég közel szerintem. Na majd visszanézek még. Mondjuk a videón egy zseniálisan leimplementált AI-t láthatunk.
(#2145) tick: Na nekem ez volt új, köszi.
(#2148) warcat: Találtam már bóklászva egy katonai bázison 2/3 T60 szettet, de akkor itt megvan honnan szerzem meg a hiányzó elemeket.
-
Ptech
addikt
válasz
hszilard666 #2152 üzenetére
-
tick
aktív tag
válasz
hszilard666 #2152 üzenetére
ki lehet lopni belőle pickpockettel
csak nem egyszerű
-
hszilard666
veterán
Tudjátok hogy mi hiányzik nekem igazán a játékból? (a nagyobb map on kívül
) Az hogy ki lehessen valakit csalogatni a powerarmorból harc közben, anélkül hogy tönkretennénk azt. Mondjuk ha ki lehetne lőni a fusion core-t az enemy hátából az nagyon baró lenne!
-
warcat
veterán
Lentebb az alábbi kép rövid története
Az Atom Cats garázsban ha a járőröző csávóból kilopod a fusion coret,akkor kiszáll belőle.
Amikor hátatfordít és épp nem néz feléd,belerakod a fusion coret és bepattansz.Mivel nem voltak a lopásnak szemtanúi,ezután már a friss-ropogós T60 páncélban ácsorogva simán vásárolgathatsz,beszélgethetsz velük.
Persze itt meg is vehetőek a darabok valahol 3000 cap környékén,de ez így elég vicces.
Elképzelhető,hogy ha élve el tudsz idáig lopakodni, akár a játék elején kivitelezhető(1 pontom volt a lopakodásra,pickpocketen semmi, 15% esély volt a fusion core elbirtoklására).Esetleg,ha a szintkülönbség befolyásolja az esélyt,az megakadályozhatja,érdekes lenne kipróbálni. -
.LnB
titán
Nini, előbb találkoztam egy hattyúval!
lvl15 voltam de nem élt sokáig. Nagy mákom volt, mert eddig sose mentem PowerSuit-ba sehova, de most pont igen, gondoltam kipróbálom. Jól tettem.ő volt az -
tick
aktív tag
-
1m1s
tag
Helló!
Nem teljesen értem az intelligence-nél lévő első perket, hogy pontosan mit is ad. V.A.N.S a neve.Valaki megfejtené nekem?
Köszi! -
djculture
félisten
-
Dtomka
veterán
Értem, akkor ezt jó tudni
.
Amúgy a játékban sztem jó zenék hallhatok. Az egyik megfogott, és ezért lefordítottam. Mivel a youtube nem tiltotta le és ha vki kíváncsi rá, íme:
Skeeter Davis - The End Of The World (magyar felirattal) -
Gyula84
veterán
Hali
fusion core-t hol találok abba a páncélozott izébe?
nem tudom mi a neve
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Felmerült bennem a kérdés, miután
~10. mellékküldetést teljesítettem a rendőrségen, hogy soha nem lesz vége? . 12 szinten voltam mikor elkezdtem, most 20 vok. A térkép felfedezésére + gyűjtögetésre nagyon jó
-
.LnB
titán
válasz
Csapoati #2128 üzenetére
Én már csak
két(++1) dologból gondolom.1. Az árus Diamond City-n belül baseball cuccokat árul.
2. A szobor Diamond City kapuja előtt.
3. A mérete miatt+1 mert utána olvastam
+1 a játék tele van bézbóz utalásokkal.Nem tudom ez régi e, most találtam rá. Hangulatos háttérképek:
-
4264adam
veterán
Stealth boy 1szer használatos pár másodpercig?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Plazmacucci #2105 üzenetére
Gyors?
60FPS-el lock-olok és van mikor elsőre nyitom a zárakat. Most már 47 bobby pin-em van ami nem hogy fogy de gyarapodik... eddig talán ha 2-3db-ot törtem el, pedig nem lockpicking-re raktam, hanem inkább harcban előnyt jelentő képességekre-tulajdonságokra.
-
Prosector
addikt
Belefutottam egy(talan) bugba: a jatek elejen, Codsworth-tel kene megkeresni a szomszedokat, de nem csinal semmit, csak all a haz mellett. Dialogus sincs: en megszolitom, o mond par altalanos dolgot es ennyiben kimerul a kommunikacio. Vmit nem csinaltam meg?
Elofordult masnal is, eredeti jatekkal?
Más: 72 fps lockom van, fel lehet vhogy oldani? ( .ini buheralas nem segitett.
-
Ptech
addikt
válasz
Bad Pritt #2110 üzenetére
Ilyen az RNG, de ha nagyobb nehézségen játszol, nagyobb az esély a legendery ellenfelekre. Ha meg több legendary ellenfelet gyilkolsz meg, nagyobb az esély hogy ralami olyat dobálnak ami hasznos neked.
Nem tudom aúgy hogy van-e típusonként legalább egy loot tábla, pl legendary ghoul-ok csak x, y és z típusú itemet dobnak, legendary Super Mutantok meg csak a, b, c típusú itemet, vagy teljesen random az egész.
-
-
Kelvin
őstag
válasz
BloodDrunker #2106 üzenetére
Szerintem sehol, amelyik neve mellett koponya található az magasabb szintű nálad, a csillagos az pedig legendary. Ha a kettőt együtt látod rohanj
(legalábbis túlélő fokozaton)
Illetve vats-ban a megfelelő perkkel ahogy felettem írták. Nem rossz mivel az időt is lassítja, így jobban át lehet gondolni a szitut
-
warcat
veterán
válasz
BloodDrunker #2106 üzenetére
Sanctuarytól távolodva egyre nehezebb ellenfelek vannak, lvl 50-ig.
Az 1-50 tartományban hozzád skálázódnak,a fenti szabályt azért betartva.A ládákban,az ellenfeleknél a szintjeid előrehaladásával egyre komolyabb felszerelés bukkan fel,de a különböző "pipe" variációk azért elég sokáig dominánsak.
Perception ágon a 3. perk az Awareness,ez VATS módban láthatóvá teszi a szintjüket és hogy a különböző típusú sebzésekre mekkora ellenállással rendelkeznek ("páncélzat")
-
-
BloodDrunker
csendes tag
Az ellenfelek egyébként velünk együtt skálázódnak vagy fix szintjük és erejük van?
Egyébként, hogyan tudom megnézni, hogy melyik szörny hányas szintű? -
-
Zomb€€
őstag
válasz
Plazmacucci #2102 üzenetére
iPresentInterval=0 --> VSync off --> 200+ fps-el lockpickelni nagyon fogyasztja a bobbypint
-
Csapoati
nagyúr
válasz
macilaci23 #2101 üzenetére
Azért ez +20%, nem kevés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO