- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
4200 - 4101
12389 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
Veron
addikt
-
BAti77
aktív tag
-
vadászcsiga
félisten
-
Deskdiver
senior tag
-
Macyke82
tag
A kettő közül a Tudor szerintebb magasabb műszaki tartalommal bír ami a szerkezetet illeti, inhouse vs ETA2892+co-axiál gátszerkezet (ez utóbbi ahogy Csiga is írta szinte biztos, hogy "D" verzió már).
Ráadásul 70 óra járástartalék sem elhanaygolható tényező sztem.
Kinézet számomra döntetlen, így én a BB-t választanám.
Használtan kb. mindkettő ugyanazt az értéket fogja képviselni. -
Tulku
veterán
Igen...Ő Kirschner...a hazai Rolex hivatalos szervizes Karcsika tanítómestere...
-
resool
aktív tag
Van amire igen, főleg a pre-inhouseokra, de már az inhouse BBkből, Pelából és NF ből is lehet egész jó áron kapni, a Steel BB még olyan óriási kedvezmény nem érhető el, de ez érthető még elég új modell.
Deskdiver: pl Igazából bármelyik modellben nagyjából uaz van, csak egy kis módosítással a komplikációkhoz.
-
vadászcsiga
félisten
-
vadászcsiga
félisten
-
Deskdiver
senior tag
Nem is.
Vagy két éve nem adtam el órát. Azért gyűlt fel 10+ megint. A BB-hez adnak extra NATO-t. Akkor se? 
Ha újat vennék, abban biztos ,hogy 2500D van? Meg lehet állapítani sorozatszám alapján mi van benne?
(#4184) resool Nekem mindig tetszett a Black Bay dizájn, csak pont az in-house hiánya miatt nem gondolkodtam rajta. Most ,hogy már elérhető érdekesebb lett a dolog. Sajnos még nem találtam igazán részletes leírást a werkről, de a 70 óra járástartalék már magában is elég vonzó. Ha esetleg tudsz linkelni olvasnivalót róla azt megköszönném.
-
phranxinatra
aktív tag
-
resool
aktív tag
Forrás/ismerős AD-tól, chrono24, ADknél is lehet alkudni a modellek nagy részére, meg van több nem AD ahol árulnak Tudort.
-
vadászcsiga
félisten
-
Tulku
veterán
-
resool
aktív tag
Mert sokkal többre tartom a Tudort, mint a mai modern Omegát.
Teljesen inhouse szerkezet, látszólag kaptak a technológiából a Rolextől, nagyon jók a Tudor fémszíjak is, a design is szerintem jól eltalált, ami nem tetszik az csak a vastagsága.
Ráadásul ez az SMPc elég kérdéses design-nal rendelkezik szerintem, a mutatók is furák és a szíj is csúnya és gagyi a Tudoréhoz képest.Igen, Hantost szívesen ajánlom polír ügyben.
csiga: nem retail áron kell venni ezt sem, mint ahogy az Omegát sem úgy nézed, a retailből ott is buksz súlyos 100 ezreket.
-
vadászcsiga
félisten
-
Deskdiver
senior tag
Csak pörgesd végig a FB oldalát és meglátod. Csodákat művelt egy két lepattant darabbal.
(#4179) resool Még csak a SMPc-re kaptam jó ajánlatot attól akitől a VHP-t vettem. Nem kapkodok, lesz vagy 2 hónap mire kiárulom az arzenált. Amúgy te miért a Black bay-t választanád?
(#4181) vadászcsiga Volt egy megérzésem...

-
vadászcsiga
félisten
-
Mamuska
őstag
Hantos jó polírozásügyileg? Gondolom a gyári Omega, Rolex szerviz is jó.
Nem értek hozzá csak kérdezem, nekem még nincs szükségem erre, de jó ha tudom majd hova vinni.A Tudorban már jobb ez a manufakturális szerkezet mint az elég régi 2500-as Omega? Meg nem annyira tömegóra a Tudor.
Vagy mi alapján ajánlod az Omega ellenében, én ezekre gondolnék. -
resool
aktív tag
Persze, de azért polír és polír között is van különbség, ha jó kezekben készül akkor nem lesz messze az eredeti állapottól és szebb lesz összehatásban, mintha karcos lenne. Ha valami kontár kezébe kerül (kb a polírt vállalók 90%-a) akkor az komoly problémákat okoz majd az élek és a forma elvesztésével, arról ne is beszéljünk amikor még a polír fajtáját is elrontják.
Deskdiver:
A részemről BB Steel valami olcsóbb forrástól, retail alatt. -
Tulku
veterán
"A becsületességből eddig kevesen gazdagodtak meg itthon."
Nem csak itthon...máshol sem....
Azért az hozzátehető kis coming out-omhoz, hogy nekem is csak jár a szám, de én sem mernék kintről rendelni...mert ha ott történik egy csusszanás akkor azt kissé nehezebb korrigálni mint itthon...tehát én is itthonról szedelőzködök...persze tudom, hogy hibásan teszem...
-
Mamuska
őstag
-
Deskdiver
senior tag
-
Mamuska
őstag
Sok óránál csökkenti az értéket ha polírozva van én úgy tudom. Láttam jó áron Rolex-et a facebook csoportban, de képről látszott, hogy agyon van polírozva. Már mindenhol látszott, hogy elég sokat fogyott, és a csatnál a Rolex embléma már alig domborodott, már már eltűnőben volt.
(#4174) Deskdiver
Mi a kinézett két darab?

-
Deskdiver
senior tag
Még nekem is kellene tanulni. Leginkább józan gondolkodást az órák terén. Múlt héten Deskdiverné világított rá az órás dobozomat nézegetve ,hogy párat közülük nem is látott még rajtam. Miért nem veszek inkább egy olyat amire a fórumokon csorgatom a nyálamat? Majd összeadta az értéküket. Ha 7-8-tól megválok, már meg is van a két kinézett darab egyike. Valahol tisztában voltam én ezzel csak nem sejtettem.

-
consono
nagyúr
-
resool
aktív tag
Amúgy vicces, mert az a tapasztalat, hogy az emberek szívesen megveszik olcsón a szart amit még szervizelni kell és akár polirozni, szóval rákölteni jóval többet, mint hogy kicsivel többért, vegyenek egy rendben lévőt. Szóval a nepperek ezen hozzállásához az is hozzájárul, hogy ennyire irracionálisak legyenek a vevők.
-
Mamuska
őstag
-
g0n21
senior tag
-
Misi1979
őstag
-
g0n21
senior tag
Külföldön nemigen vigyáznak a dobozra, papírra. Ott nem feltétlen nagy durranás egy drága óra, csak simán egy óra. Tegnapelőtt beszelgettem egy sraccal mallorcan. O magyar, mosogat egy aránylag igényes étteremben (ahol nincs szakképzett felszolgáló amúgy). 2200€-t kap havonta jattal együtt hat nap, napi 7 órát kell dolgozzanak, nem többet. 225€ a szállása, 150nm-es lakást bérelnek négyen.
Ha nagyon akarja, 3 hónap alatt osszesporol egy OP-re, vagy két hónap alatt egy Seamasterre, és szukolkodnie sem kell. Nem valószínű hogy kincskent kezeli majd a dobozt. De ez csak egy egyszerűbb példa, az átlag nyugati középosztályrol ne beszéljünk, azt pedig ne gondoljuk, hogy az összes használt óra hazai. A nagyresze nem, de leginkabb azért, mert a külföldi piac nagyobb. Egy vegfelhasznalonak nem feltétlen érdemes külföldön szerencsét próbálnia óra vásárlás szempontjából, mert nagyon nagyon figyelmesnek kell lenni, hogy ne tévesszék meg az embert. 10 év után ha az embernek nincs a szekrényben külön oras polc/ oras szentély, akkor a doboz bekerül a spejzbe, aztán ki tudja előkerül-e valaha, feltúrja-e a lakást érte az eladó, satöbbi.
Nyilván egy full szett óra többet ér, de ezzel is lehet matekozni, hogy kerüljön X-be, legyen full szett, de szervizelni kell, vagy ne legyen full szett, de szervizelt legyen, szinten X-ért, vagy mindent akarunk és akkor máris 1,4X. Hány ember van Magyarországon, aki kifizeti azt a pluszt érte? Minimális. Mert mindenki olcsón akar mindent. Datumos full szett 16610-et, szervizelve 1,5m-ért. Hát hogyne.Hogy mennyi lopott óra van? Ezt senki nem fogja tudni megmondani, de minimálisan bebiztosíthatja magat a vásárló, ha irat adasvetelit. Legalább tudja igazolni, hogy nem ő lopta. Szarul hangzik, de ez van.
A szervizrol: ha nálam van óra, akkor egyből viszem Hantoshoz, hogy megnézze a járását, és hogy szennyezett-e a szerkezet, az alkatrészek nem kopottak-e (lógó rotor, megkeményedett tömítések). Ha semmi nem indokolja, nem szervizeltetek, de vállalok fél év szerkezeti garit - elszaladni úgysem fogok. Ha 250-270 alatt van a lengesszog, ami azért sokat elárul és/vagy retkes a werk, latszik a porladt kenoanyag, akkor kap szervizt, tömítéseket, ha kell, akkor új koronát, tokcsovet, plexit, vagy zafirt.
De azt egy vásárló sem várhatja el, hogy ajándékba kapja. Ha ő ilyen igényekkel besetal valahova, 100-rol indul a móka, de inkább 150-ről.
Szóval ez érdekes kérdés, de nekem a szavam többet ér 50-150ezer forintnál, és inkább elmondok minden tudnivalót előre, semmint utólag kapjam az értetlenkedő üzeneteket - vagy adom annyival drágábban, és ezt vagy megfizetik, vagy sokáig varok.
Más téma, hogy nem is ebből élek
A becsületességből eddig kevesen gazdagodtak meg itthon. -
Mamuska
őstag
-
Deskdiver
senior tag
Köszi. Én is így képzeltem el ,hogy valahol az említett számok közepe lesz a realitás. Úgy tudom máshol is történt előrelépés a szerkezetben. Bevonatot kapott egy két alkatrész ,kövek anyaga változott stb. Ebből viszont kissé úgy jön le ,hogy még mindig az olaj az ami leginkább meghatározza a szervizek közti időt. Azt jól tudom ,hogy a hivatalos szerviz költség mondhatni fix? Szóval ugyanannyi egy 4 éves tökéletesen működő óránál is mint egy pl. 8 évesnél ami be van állva mint a gerely?
-
resool
aktív tag
Hát ezt így nehéz megmondani, a legtöbb óra valami külföldi börzéről van/olcsón felvásárolva jófogásról ha gyorsak/ vagy egymás között dealelnek a nepperek és jár kézről-kézre.
Általában nem ismerik az eredetét, előfordulhat hogy lopott, főleg az ecseris nepperek esetében aggódnék, néha (túl gyakran) kerül mellé papír-doboz utólag.

Persze javarészt azért nem ilyen, de biztos előfordul általában tudtuk nélkül, azért tudok olyanról is, aki híresen szereti a shady dealeket.
Szervizelni meg sokan nem szokták, bírom a 8-10 éves szervizigénymentes órákat, de hát csak a haszon számít sokaknak, ha ~30-80 ezerért szervizelnek, csak minimálisan tudják beépíteni az árba.
Ezért kell csak megbízható forrásból vásárolni ha már ennyi pénz forog kockán, persze nem vagyunk egyszerű helyzetben, mert ebből sajnos nagyon kevés van.
De a kronometer.hu-t bátran ajánlom mindenkinek, gonzi tényleg mindent megtesz, hogy minden szempontból rendben lévő órát kapjatok a kezetek közé.
Akinek nem inge... -
Mamuska
őstag
-
Tulku
veterán
Annál jobban, mint amit leírtam nem merülnék bele a hazai órakereskedés belbecsébe...senkit nem szeretnék sérteni...
Azért adaléknak annyit tennék hozzá, hogy egy múlt heti magán beszélgetés során az FB csoport egyik adminja közölte velem, hogy Magyarországról származó (értsd magyar eladó által forgalmazott) órákat nem szívesen számol be...
-
Mamuska
őstag
300-as lengésszög, ezért évekig gondozásmentes.

Ezeket olvastam egy csomó hirdetésnél.Amúgy tele vannak a hirdetési oldalak 1-2 milliós órákkal amikhez semmi sem jár, csak az óra van. Még azt sem tudják mikori vásárlás, volt-e szervizelve stb..
Ezek nem lopott órák, vagy hogy kerülnek elő ilyenek?
Ezeknél a hirdetéseknél gyakran van odaírva, hogy ezért ennyi az ára.
Tehát kb. 100-200 ezerrel olcsóbb mint egy full szettes óra.
De a szerviz is legalább ennyi ha azt vesszük.
Akkor egyáltalán érdemes ilyet venni?Köszi a választ!
-
Tulku
veterán
Az utolsó mondatban ott az igazság...( a nepper és a szerviz esete)...
Számomra elképesztő ami ma itthon óra eladás gyanánt zajlik...úgy nagyjából egy óra szervizelését a lengésszöggel és járáseltéréssel ellenőrzik...
Azt már mondani sem merem, hogy egyetlen órás sem mondja meg pontosan egy óráról, hogy mikor kell szervizelni, az előző szerviz időpontok hiányában, legfeljebb saccol...én azt tartanám normális ügymenetnek, ha valamilyen óra egy eladóhoz kerül, aki azt szervizigénymentesnek akarja feltüntetni, akkor leszervizelteti (abból azért sosem lesz probléma), így (pláne szervizgarancia birtokában) azért nyugodtabb folytatást lehet jósolni a ketyegőknek...sajnos ezt a lehető legritkább esetben tartják be, a "szervizelésről nincs információm" rigmusok leírása pedig predesztinálja, hogy a vásárló szervizzel kezdjen...ami mondjuk ki, nem egészen patetikus folyamat egy friss vásárlás esetén... -
Reverting
őstag
Jjajjaja akkor meg nem volt ez a topic...
mindig elfelejtem h az az eredeti... 
Nem fordul elo azert gyakran, mert idoben meg lettek allitva ezek az elvetemultek...
de inkabb csak ki lettek nevetve, h ilyen modon probalkoznak... mit ahogy az eletben is csak egy mosoly ha latok egy hamis orat... -
WiZARD
veterán
Ahogy en latom a szervizciklusrol meg szakemberek kozt is megoszlanak a velemenyek, szerkezet tipustol fuggetlenul. Igy kozel 4 kategoria van:
-Gyarto - neki az a jo, ha minel gyakrabban szervizeled, egyreszt keres rajta, masreszt igy tudja a tokeletes mukodest garantalni.
-oras aki ragaszkodik hozza hogy 5 evente szervizelni kell, mert kulonben elkopik es cserelni kell ezt-azt
-oras aki azt mondja akkor kell szervizelni, ha mar jele van, nem jar jol, stb.
-nepper aki meg soha 1 orara se mondta, hogy szervizelni kene
A szervizelesnek csak egyik pontja a gatszerkezet. A rugo, es a lanc tobbi resze a co-axialnal se mas... Igy velemenyem szerint lenyegeben hasonlo szervizciklussal lehet szamolni mint a tobbi, atlag oranal, azaz 5-8 ev kornyeke.
-
Mercutio_
félisten
-
Empsepo
senior tag
-
Deskdiver
senior tag
Tudja valaki mi az oka annak ,hogy az Omega Co-axial szervizciklusáról ellentmondó információk keringenek? Hivatalos weboldal 4-5 év.
Customer service e-mail 6-8 év (8500+).
Viszonteladó 8-10 év (8500+)
Szimplán marketing BS vagy van alapja?
Azt tudom ,hogy George Daniels célja egy kisebb szervizigényű szerkezet volt zsebóra méretben. Ez kevésbé bizonyult hatékonynak karóra méretre zsugorítva. A 2500D-ig voltak problémák amit különböző olajokkal próbáltak megoldani. Most akkor végül is elérték az eredeti céljukat és beérett a technológia, de továbbra is biztonsági játékot játszva hivatalosan maradtak az 4-5 évnél, félhivatalosan pedig azt kommunikálják ,hogy többre képes a szerkezet?(#4155) Reverting A Karesz és az említett "Blancpain" is a másik "helyen" volt.

-
Reverting
őstag
-
squir
aktív tag
-
Skimaster
senior tag
-
Deskdiver
senior tag
Amikről te írsz nem tisztán kivehetőek azon a fotón. Arányait nem tudod pontosan felmérni a fotó szöge miatt. Igazából mindegy ,mert már rájöttem mi az egyértelmű probléma vele. A koronák részletinek méretezését cseszték el rajta és a lünettán levő háromszögek jelentősen kisebbek.
Grat a Breitling-hez.
-
squir
aktív tag
Más

Változások voltak nálam (soha-ne-mondd-hogy-soha), így most ő az új "áldozat"
Breitling Windrider Headwind ref A45355
Rövid ideig, mindössze 2001-2005 között volt gyártásban.
43mm kn (15mm vastag, nem kicsi!), 500m wr, Breitling cal. 45 (módosított ETA 2834-2 cosc), 22mm-es "Pilot" acélszíj
Robosztus-sportos, mégis elegáns
-
squir
aktív tag

Deskdiver: feliratok-színvilág. Eredetihez képest aránytalan, elüt tőle ha az összképet nézed. Részleteiben, nagyobb kép, makro esetén jönnek ki azok az apróságok, ami messzebbről nézve "csak" zavaró érzésként jelentkezik (pl vékonyabb számok-betűk, rövidebb skála, a betűkarakter csak hasonló, stb.)
Van a Rolexnek olyan "biztonsági rendszere" is, amit utánozni lehetetlen, azonban észrevenni is szakértő kell: a tok hátlapján lévő felirat gravírozásának mélysége változó, még egy-egy betűn belül is. Ezt leutánozni képtelenség, de szakértő kell hozzá. Egy arany President bukott el ezen évekkel ezelőtt, onnan van a sztori
-
Empsepo
senior tag
Szerintem az elsők között voltam, akinek megakadt a szeme az órán.
Mindezt úgy, hogy sajnos még életemben nem volt ilyen Rolex a kezemben. Egyszerűen meg lehet látni az ilyesmit egy idő után.
Az már nem is hamisítvány amin helyesírási hibák vannak, az már inkább valami vicc akar lenni.Az igaz, hogy gyanús, ha egyszer csak hipp-hopp felbukkan egy Daytona abban a topikban, de általánosítani akkor sem kéne.
( Ez nem neked szól, csak nincs kedvem itt külön- külön témázgatni, bocs. )A hamis óra nem való sehová, lehet akármilyen topik vagy butik vagy nevezhetjük lósz@rnak is tőlem.
-
Tulku
veterán
Azt hiszem itt a megjelenített formavilágnak, a hirdetési címnek, az árnak, a lakcímnek és nem utolsósorban a hirdetői névnek egy oly szerves egységével találkozunk, amely nem jön gyakorta szembe velünk életünk során...úgy érzem tehát, ez az ajánlat kihagyhatatlan

-
dzsi23
addikt
-
Deskdiver
senior tag
Megnéztem. Ne értsd félre nem kételkedem ,hogy hamis és nyilván a posztoló mély hallgatása is utal valamire. Csak mint fentebb is írtam azt gondoltam volt valami amit elcsesztek rajta mint mondjuk a hamis Tissot-kon a mutatót vagy a helyesírást. Jól jöhet az info ha majd használt Daytonát akarok venni.

-
phranxinatra
aktív tag
-
Deskdiver
senior tag
-
Sirati79
csendes tag
-
Tulku
veterán
-
resool
aktív tag
Belefér az ottani dolgok közé, nem lóg ki.
-
WiZARD
veterán
-
ricsik
őstag
-
phranxinatra
aktív tag
-
Deskdiver
senior tag
Melyik részleten bukott meg az a "Daytona"? Nézegettem egy ideig ,de nem jöttem rá. A feliratokra tippeltem.
(#4136) ricsik És egy WR100 búvár computer sem alkalmas búvárkodásra?

-
ricsik
őstag
-
phranxinatra
aktív tag
Van ott minden, még hamis Daytona is.
-
vadászcsiga
félisten
-
BAti77
aktív tag
A búvárkodást űzők nagytöbbsége a sűrített levegős merülésen kívűl mást nem csinál. Azzal meg maximum 40 m-ig engednek, de a valóság az, hogy a 18-20 m tengeri láthatósági tartományt a többség amúgy sem lépi át...
Erre egy koronazáras, menetes hátlappal és megfelelő O gyűrűs tömítéssel rendelkező óra alkalmas. Búvárórának funkcionális kialakítása (forgatható, búvárkiosztással, sötétben is látható jelölővel rendelkező lünetta, illetve ugyan így látható számlap markerek, mutatók) miatt nevezhető.
Ez a "divatbúvár" megnevezés szerintem inkább illik azokra az órákra, amik nem bírnak ezen kialakításokkal és csak kinézetükben hasonlítanak egy klasszikus búvárórára... -
phranxinatra
aktív tag
-
ricsik
őstag
De hallottam...
A wiki szerintem elég jó kiindulási alap. Ha megnézed a skin diverhez is a 200m ajánlott. Nem én találtam ki.
Az hogy a valós életben többet kibírnak az egy teljesen más tészta.
A szabvány egy ajánlás, ha bírja az óra örülünk, de ha nem bírja, nem lehet pampogni érte a gyártónál. -
vadászcsiga
félisten
-
Deskdiver
senior tag
-
ricsik
őstag
-
phranxinatra
aktív tag
-
ricsik
őstag
Lehet hogy hülyeség, lehet, hogy kibírja, de nem kimondottan búvár óra az, amire 100M van írva. Pipázni és a többit hivatalosan lehet, de palackozni már nem.
Ha nem tetszik a divatbúvár megnevezés átfogalmazhatod, de a lényegen nem változtat, nem kimondottan búvár óra, főleg nem palackos merüléshez való.Hozzáteszem, lehet palackkal is pár méteren bóklászni, mint pipával, tehát igazából a mélységen van a hangsúly nyilván.
-
Szulita28
senior tag
Pedig nincs azzal semmi baj..csak jó órához jó szíj kell

-
BAti77
aktív tag
-
ricsik
őstag
Igen, de ez úgymond divatbúvár (100m), így a bőr teljesen jó.
-
vadászcsiga
félisten
-
Empsepo
senior tag
-
Reverting
őstag
-
BAti77
aktív tag
-
Sirati79
csendes tag
Így hordva nekem nem olyan furcsa, de értem, hogy mire gondolsz. Én most vadászok hozzá gumi szíjat, csak még nem tudom, pontosan milyen legyen.
-
phranxinatra
aktív tag
-
Sirati79
csendes tag
Szia!
Igen, gyári. Kényelmes. A különböző oldalakon a képeken ráadásul - nekem legalábbis - kissé robosztusnak tűnt hozzá a szíj, de élőben egyáltalán nincs ilyen érzetem.
-
phranxinatra
aktív tag
-
resool
aktív tag
-
ricsik
őstag
-
Sirati79
csendes tag
Üdv!
Köszönöm mindenkinek, aki a pár héttel ezelőtti dilemmám kapcsán hozzászólt. Végül maradtam az oris diver 65-nél, bár a bronz lünettás helyett a movember kiadást választottam. És annyiban hajlottam a "jó szóra", hogy 36 mm helyett 40 mm-eset vettem. Ahogy először felvettem már tudtam, hogy a 36 mm tényleg nem lett volna jó.

-
phranxinatra
aktív tag
-
WiZARD
veterán
A solid endlink nem rolex patent imho, sot mas joval hamarabb hasznalt tomor zaroszemet, mint a rolex, szoval azt max masoltak masrol.
Az 50es evekben az ivelt zaroszemre volt valami szabadalmuk, amit az altaluk vasarolt szijon hasznaltak, amikor tokoztak a vasarolt werket a vasarolt tokba...
-
Deskdiver
senior tag
Igen, én is azt hallottam ,hogy az solid endlink az ő patentjük. Olvasgattam még a témáról ,de semmi konkrét választ nem találtam a zárószem formatervezését illetően, bár sokan fejtegetik a miértjét.
Belebotlottam viszont egy érdekességbe. Utánagyártott zárószem több Rolex modellhez ami NATO adapterként szolgál. Ők úgy látom az eredeti zárószem másolása helyett inkább a tokfülek kontúrját követték.
-
resool
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
-
Tulku
veterán
-
resool
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
4200 - 4101
12389 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy két éve nem adtam el órát. Azért gyűlt fel 10+ megint. A BB-hez adnak extra NATO-t. Akkor se?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mindig elfelejtem h az az eredeti...