- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag
A fiestát mi is így vettük. Igaz nekem volt benne kb 1hónap kutatómunka. Asszony eleinte nem is akart ilyet, talán emlékeztek is, hogy sx4-et akart mindenképpen, de borzalmasan fapad. Még fel is mentem Bp-re 2x is, gyalog megnézni és elhozni egyet. Nagy mázli volt, hogy láttam napfénynél is, pedig már a pénzzel mentem (nem kp) meg úgy voltam vele, hogy azzal megyek haza, de olyan ocsmány volt az autó, hogy végül nem hoztam el.
Fiestánál, meg fehérváron kinéztünk egyet és egy pontosan ugyanolyat Győrben is a hahu-n. Elmentünk a fehérvárit megnézni, de akkor már célirányosan szín, motor felszereltség minden klappolt. Szóval mindent feltettem 1 lapra. Asszony bele is szeretett, felhívtuk a Győrit, ott mondták, hogy telefonáljak vissza kicsit később , mert épp nézik az autót, addig azért ne induljunk el. 15perccel később már tudtuk, hogy a másiknak épp aláírják a szerződését, hát mi is így tettünk az ittenivel. Addig volt próbakör, meg a kódkiolvasóval megnéztem van-e baja. Megvettük, azóta is szeretjük és olajon meg szűrőkön kívül semmit nem kért még. -
blueboi69
őstag
válasz
zetor2000 #99190 üzenetére
Ja persze, simán. Használtautóvásárlás az ilyen. Mondjuk eddig mázlim volt, a kispolszkiért 1km-t kellett menni, a e30-ért 1-2kerületet, e39, már Pécs volt.
De emlékszem mire az e30-at megtaláltam.... még a déli határhoz is lementünk autót nézni.
Szóval ez egy ilyen buli. Izgulsz odafelé, aztán ha ott nem érzed az igaz szerelmet elsőre, akkor egész úton hazafelé vagy bosszankodsz vagy csalódottan próbálod észérvekkel lebeszélni magad arról, hogy mégse menj vissza érte később. -
blueboi69
őstag
Igen, jól értetted.
Vasárnap lemegyek a fiestával, megnézem az autót, lebeszéljük amit kell és utána valamikor külön lemegyek az autót elhozni/kifizetni.Egyébként most nem is írtál hülyeséget. Ha lemennék apámmal, úgy, hogy odafelé én vezetek, akkor neki nem lenne olyan fárasztó. Csakhát autóval is kb 2*3óra az út, neki meg sajnos ritkán van ennyi ideje egyben, de majd megkérdezem.
-
blueboi69
őstag
válasz
zetor2000 #99178 üzenetére
Lehetne, de az ember nem egy fotoművész qnadam féle csodamasinával, vagy Boba szépérzékével és Jahno gyakorlatával
Meghát kifejezetten a hibáit nem fogja lefotózni, van ott nála 10eladó smax, max összelegozzuk, vagy valami. Van még asszem 2 másik is, ami megfelelhet, vagy megbeszéljük, hogy milyen kell és olyat hoz be kintről, nyitott az arc bármire.Meghát sajnos lehet akármilyen kép is, úgyis élőben dől el a dolog.
-
blueboi69
őstag
Najó, de te hozzá vagy szokva a tömegközlekedés szopásaihoz és napi szinten annyit bkv-zol, mint én 1évben összesen.
Másrészt innen a vonat elvisz kökire direktbe.
De Kelenföldről a 4es metro a keletiig sem tragédia. Hanem inkább az, hogy Szolnokon kell átszállni/várni másik vonatra és Békéscsabán meg busz visz át.Senki nem mondta, hogy lehetetlen és belehalok, mert tele lenne az út haramiákkal vagy maláriás szúnyogokkal, csakhát hirtelen macerás.
-
Grillo
őstag
Ennyi. Én 270 km-ről hoztam a 125-ös robogót úgy, hogy még soha nem ültem előtte 50-esen kívül semmint, főleg nem vezettem ennyit egy menetben. Legalább meg van az élesteszt, ha nem ér vele haza, akkor vigye is vissza az eladó.
Mondjuk nekem másnap nem indult, de ez egy másik történet.
Ja, ma Crafterrel kellett költöztetnem ismerőst, fasza volt, mert már a mélygarázsból kiállva meghúztam egy másik autót. Mondjuk észre sem vettem, csak mikor visszamentem a bójákat, akkor tűnt fel, hogy kicsit fehér a sarka, miközben sötét. A teherautón semmi nyom.
Na mindegy, hagytam cetlit, hívott is az ürge, aki a flottakezelő, hogy nem is érti, mert még soha nem jártak így, hogy valaki hagyott volna elérhetőséget. Na mindegy, elvileg egy polír elég lehet, aztán majd kiderül, ha sokpénz, akkor majd megoldom a céges biztosításra. -
-igu-
veterán
válasz
zetor2000 #99184 üzenetére
Vagy két hete kérdeztem itt autót ismerősnek. Megnézett sok hirdetést, megtetszett neki a Ford Fusion. Elment egy közeli kereskedésbe, és megvette az elsőt, ami szembejött. Gyakorlatilag az összes klasszikus hibát elkövette, és most van egy nagyon jó állapotban lévő, megkímélt autója áron alul*, ami még tetszik is neki ráadásul.
Annyi hozzátartozik, hogy az eredeti 1M családi támogatással felment 1.5M-ra. Tanácsot összesen annyit fogadott meg, hogy nem a teljes összeg határáig keresett, hanem hagyott valamennyit a költségekre.
*relatíve a kínálathoz viszonyítva
-
npera
addikt
Törökbálintról mentem fotózni veled vonattal, leslattyogtam az állomásra, aztán jött egy álomszép tágas és tiszta modern szerelvény, felszálltam, volt konnektor tölteni (nekem nem kellett, de volt), kényelmes ülés, hatalmas ablakok és csendben suhant a vonat. Csak bámultam a tájat és élveztem a suhanást.
Aztán seperc alatt Astoria talán, ahonnan megkezdtük a komoly fotózási tevékenységet.
Ha ilyesmi vonat megy Csabára is, akkor no problémó.
-
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #99178 üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy most elmegy vasárnap megnézni, gondolom a Fiestával. Az esetleges elhozás a kérdés 1-2-X hét múlva. De szerintem azt a lovat akkor kell megülni. Egyébként én biztos elmennék haverral vagy Apukámmal (ha kb. egy helyről lehet indulni) egy kocsival oda (felesben vezetve) és kettő kocsival vissza. Új, ismeretlen kocsival egyébként sem vagánykodik az ember.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #99144 üzenetére
Akkor van baj, ha nem tetszik az autó.
Több fotót / videót nem tudsz kérni?
Mert hirdetés alapján lehet, hogy patent, de nem vagy ott, és rengeteg utazás (az időt nem is nézem), azt mi van, ha nem tetszik? ~1 óráért elment a napod, vagy egy másik fele is. Ez meg elég "necces".
De persze ne legyen ilyen, és legyen full korrekt az eladó is, és a verda is. De ez esetben is g*ci sok az utazás. -
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #99173 üzenetére
Nanemmondod? Pest széle, fél óra alatt beesik Kelenre, pattint egy sört a Restiben és már suhanhat is tovább. Ráadásul összeköti a 4es metró, ami bezzeg az én időmben sehol nem volt. Nem sokat jártam abba az irányba, de Déli-Kelenföld közt menetrendet sem nézek, Velence-Szfv felé már lassabb, de nem nagyon aggódom.
Pénteken hasonló okok miatt nyomok egy Kaposvár melletti menetet, az még keményebb lesz. Anyámnak volt ott fél órás dolga, aztán reggel 4es indulással este 10re úgy esett haza, hogy még 2x20 kilométer TAXI is volt benne valami zergebaszta vidéken. Gyulára simán lemennék, főleg ha opciósan kocsival jövök vissza. Már van légkondi, wifi...
-
Sipi-
őstag
Talány, ma reggel voltam a Yarissal GPS-el és délután a Mondeo-val is és mindannyiszor tökéletesen működött. Mondeo-ban kiálltam a garázsból és 5 másodpercen belül mutatta, hogy hol vagyok.
Yarisnál a reggeli szervíznél nem találtak semmi problémát a futóműben, kihajtásban. Viszont a kipufogó hátul pont olyan hangot ad ki amikor hozzáverődik a nyúlványhoz, mint amit hallottam. Azt mondták, hogy menjek vissza a kipufogóshoz és kérjem, hogy cseréljék ki kicsit erősebb gumira a kipufogó felfüggesztésnél a gumit. A kipufogó hegesztés után jött elő a kopogás, szóval lehet, hogy tényleg ez a probléma.
-
Jahno
veterán
Ehh, lecseszett a doki, hogy nem reggeliztem, de végül megegyeztünk, hogy jójezígy.
Vérnyomás, kép ilyesmik egész jók. Mellé azt tanácsolta, egyek meg egy kiadós ebédet, lehet zsíros szénhidrátos mindenféle cukros üdítővel. Egész jó fej
Meg azt is tanácsolta, hogy ma lehetőleg ne igyak alkoholt. Ez utóbbit nem hallottam meg és igazából ha jobban meggondolom akkor szerintem a mellettem ülőnek mondta
Most bepattintottam egy lángost, enpera-kompatibilis módra. Van fénykép is, hülye turista vagyok
-
-
npera
addikt
PostNord alkotott.
Ma ebéd előtt pittyent a mobil, hogy a printer mindkét csomagja felvehető a választott ponton. Ebéd helyett odarongyoltam, a csóka nem találta a második csomagot. Abban van egy pár tekercs filament elvileg. Végül megnézte a teljes tracking számot és az a része a csomagnak még Dániában van.
A PostNord rendszere viszont mindkettőt felvehetőnek írta.
Felvétel után szerencsére nem lett "kézbesítve" mindkettő, csak az a része amit tényleg a mancsaimba nyomtak.
Akkor majd jövő hét elején, mivel holnap még szerintem nem jön meg úgysem. Mindegy, eddig sem rohantunk, eztán sem sürgős.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #99152 üzenetére
4-esen mentek?
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #99152 üzenetére
Ó köszi szépen a segítő szándékot!
Egyelőre nemtudom még mi lesz. Ha megegyezünk, hogy pl megcsinálja a küszöböt, vagy elhúzódik az autó honosítása, akkor végképp nem tudom mikor lesz átvehető.
De mindenestre köszönöm, észben tartom a lehetőséget! -
A. Crowley
tag
válasz
blueboi69 #99146 üzenetére
Nem ígérem, mert még alakul, de van rá esély, hogy jövő hét péntek vagy szombat kell menjünk Békésszentandrásra, onnan már csak 1 óra Gyula.
Ha minden klappol, felvehetünk Fehérváron, és legalább BszA-ig elvihetünk.
Nem 1000%, még képlékeny a téma, de ha nem problem, hogy hátul ülsz, talonban tarthatjuk.
Persze akkor, ha sikerül megegyezned az emberrel. -
blueboi69
őstag
válasz
eattila #99145 üzenetére
Békéscsabát nézek eleve. De onnan Gyula még egy átszállás + két állomás közt is biztos menni kell, buszra várni.. Sztem oda mindenképp elintézem, hogy jöjjön ki elém ha úgy van.
Vagy megdumálom, hogy mennyiért hozza el az autót tréleren, akár megközelíthetőbb helyre vagy ide házhoz. Lehet megérne 10-20ezret, minthogy baszódjak 1teljes napot.
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila #99142 üzenetére
Jófej vagy, de még fogalmam sincs
Ahogy nézem Gyulára az égvilágon sehogy nem lehet értelmesen eljutni.
Kecskeméttől busszal közel 3óraMég az sem kizárt, hogy lemegyek valahogy, ottalszom, aztán másnap vissza.
Ismeretlen autóval nem szívesen vágnék neki 4-5órányi vonatozás után egy 3-3.5órás útnak. -
Sipi-
őstag
-
npera
addikt
Régen minden jobb volt.
Amikor megkaptuk a Rözsót anyósomtól, akkor vettem egy legolcsóbb Garmint, hogy kinavigáljunk vele. Az mekkora egy fos volt! A szoftverben volt egy bug és akármit állítottál be a menüben, hogy milyen utakat vegyen figyelembe vagy hagyjon ki mindenképpen a legkisebb hosimin-ösvényeken akart menni.
Ez még normál autópályás veretés során nem volt gond, de egy csehországi útfelújítás során letereltek minket a pályáról és ott a Garmin kiélte magát. A terelőtáblák egy idő után megszűntek, aztán csinálhattál amit akartál. És a Garmin csinált is. Egyre kisebb utakon mutatta az irányt, végül 5-számjegyű útra kerültünk kora este. Amikor Zin falun haladtunk át és az út pont olyan széles volt, mint a Rözsó, akkor nem szerettem annyira a cuccot.
Végül kipottyantunk valahova.
Amikor lett EU-s roaming, akkor az addigra kijelzőhibás Garmin (2-3 függőleges csík középen) ment a szelektív gyűjtőbe.
-
blueboi69
őstag
De, csak nem biztos, hogy megkérném ilyen melegben, hogy vezessen 2*3órát. Ő lassabban is vezet, be is kéne várni, akármi.
Gondoltam rá egyébként. Anno az e39-ért is lementem Pécsre, de oda volt közvetlen vonat.
Max megkérem majd az eladót, hogy jöjjön ki elém Békéscsabára, mert odáig van vonat és akkor nem kell buszra átszállni.
Meglátjuk, majd ledumáljuk, meghogy kell-e valamit alakítani az autón. Hátha megcsinálja a sérült küszöböt. -
npera
addikt
válasz
-NoVa- #99126 üzenetére
Nova, az izgalom a tetőfokon hág. Ma reggel pittyent a tepsifon, hogy az Amax csomag belépett a Svéd Vámosok Bugyrába.
25A AIO f4 board
Amax 1303 7500 kv 2 mm-es motorkák
Nagy lencsés Caddx Ant Lite
Meg még pár kisebb vacakEz a zöld nyák nagyon bejön. Álomszép!
Szerintem a vészesen közelgő nyárközépre való tekintettel most 1 hét helyett 2 hétig fogják rugdosni a reptér betonján a zsákot, mielőtt megvágnak a büntetődíjra és vámra... -
npera
addikt
válasz
blueboi69 #99119 üzenetére
Azt tudtad, hogy S-Max létezett Volvo 2,5t motorral is? Alacsonyabb nyomású csiga, mint a T5 motorban, de elképesztően kellemes 5-hengeres dörmögés és tolás.
Maximum power - Output - Horsepower :220 PS or 217 bhp or 162 kW @ 5000 rpm
Maximum torque :320 Nm or 236 lb.ft @ 1500-4800 rpmA nyomaték dízeles, csak 3x olyan széles tartományban kábé. Nem a tipikus 1750-2500/min ablak.
Ha mindenképpen dízel kell, akkor szerintem a legjobb egy D13-as Volvo motor. Kell kis konzolka a motorbakok alá, meg valami ügyes megoldás, hogy a váltóba bele tudd vezetni a pörgő végét. Meg lehet a motorháztetőt is ki kell picit flexelni.
1965 Nm ezres fordulaton. Hmmmm? Hmmmm? -
npera
addikt
Nova, skubizzad. A végére durván eszkalálódik.....
『 ZVP 』
プロデュース・脚本・監督:岡部淳也
SF時代劇映画【架空映画トレーラー】実際には存在しない日本時代劇映画をベースに、
非営利のファンムービーとして製作した 架空SF映画トレーラー です。
お楽しみ下さい。制作会社:株式会社ブラスト
www.blast.jpメイキング映像を特別公開
-
blueboi69
őstag
Megnéztük a fehérvárit igen, de ez annyiba van, mint a gyulai. Cserébe kisebb felszereltség, kisebb motor, egyébként majdnem ugynaaz, még színben is.
Viszont megnéztük legalább közösen, asszonynak nagyon bejött, szóval a típusra zöld lámpát adott.
Volt ott egy nagyon leharcolt 2006-os is, annál megnéztük, hogy milyen az a 7 ülés. Nem ültem be, de első blikkre teljesen jó.
Ami kemény, hogy apám simán beült mögém. Na ilyen még a bmw-ben sem volt
Szóval tényleg sokkal több a hely az autóban. Tetszett egyébként. Nagyon fura kilátni belőle és az előre nyúló kettős A oszlop... Hát.. időbe fog telni, mire megszokom az biztos.
Az is fura, hogy a kormány sztem picit alacsonyan van nekem, de tuti valami ülésbeállítással lehet ezen segíteni. Szóval a kormány felett baromi nagy a szélvédő, ez kevésbé szimpi, de ez van.
Gyulára vasárnap megyek, megnézni az ottanit. Ha azzal nem lesz különösebb baj és sikerül megegyezni az emberrel, pl, hogy tegye bele a 6-7ülést is ebben az árban, akkor sztem az lesz a nyerő. Valszeg nem lesz még lepapírozva, szóval most csak megnézni megyek le, majd külön körben leutazok értek hazahozni. Néztem, hogy tömegközlekkel valami 4-5óra az út, több átszállással.
Lehet megkérdezem, hogy mennyiért hoznák el trélerrel hozzánk, vagy valameddig. -
Vodike
tag
válasz
zetor2000 #99109 üzenetére
Majdnem igy tortent nalunk. A haz mar keszen volt, de se kert, se butorok, viszont a kemence, grill, bogracsozoba belekezdtem. Azota eltelt 2 ev es mar bovult drum smokerrel es tojassal es minden teto ala kerult. Ja, kozben lett butor es kert is, de azert a prior megvolt az elejen
asszony fogta a fejet, hogy nem vagyok normalis.
mindegy, o meg kapott jakuzzit
-
zetor2000
őstag
Praktikus olyan telefont választani, amelyik nem csak1 navigációs rendszert ismer. Ilyenek az újabb kínai vackok... GPS (amerikai), Glonass (szovjet
), Beidu (kínai) és újabban az európai Galileo-t is ismerik. Egy táposabb kínai vas 1 percen belül meg tudja mondani, hol vagy - ehhez persze rálátás kell. Ezek mellé szokott jönni az A-GPS, ami a mobil hálózati cella információk alapján tud betájolni, meg a Google féle csoda, hogy melletted melyik Wifi hálózatok látszanak - de ezek csak nagyon hozzávetőleges adatokat képesek adni.
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #99034 üzenetére
Nekem lidles olcsó gyújtókémény van (anno majdnem vettem webert 15k-ért, de rájöttem, hogy nem gázszerelő az apukám), és 3 gyújtókockával alágyújtok, 20 perc alatt átég, és mehet a grillre.
Ha nem elég egy adag, akkor miközben sütök, bekészítek még egy kéménnyel.
Ezt a füstölős dolgot kipróbálom majd, úgyis akarok oldalst sütni. De nem 40 fokban... -
npera
addikt
-
Sipi-
őstag
Asszony telefonján sem ment. Lehet, hogy a szélvédőt beterítő bogártetemek beárnyékolták a Mondeo-ban a GPS-t?
El akartunk menni egy rövidet túrázni délután, de mivel még fél óra után is a városban voltunk, mert kerülőutakon akart vinni a waze, utána meg nem működött. Így fél óra után elindultam toronyiránt hazafelé és ismerős útra jutottam ahonnan hazajöttünk. Utána elmentünk sétálni a Népligetbe és megállapítottam, hogy ez az időjárás gyilkos lett volna hátizsákkal és 320 méter szintemelkedéssel. -
-
zetor2000
őstag
válasz
halapidori #99101 üzenetére
Fő az optimizmumus...
-
zetor2000
őstag
Ha már grill, akkor itt egy mobil megoldás:
-
eattila
őstag
válasz
halapidori #99101 üzenetére
A félig felnőtteket látva erre arra én kevésbé....
-
npera
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest