- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JonesC
tag
Valaki esetleg tudna ajánlani Horvátországban jó helyet? Egy picit hosszabb hétvégére mennénk.
-
Samott
addikt
Annyira tudtam hogy ez lesz a vege: Matolcsyék szuperállampapírján két év alatt 0,1 százalékot lehetett keresni - fix kamat, ami elsore jol hangzik, de az inflacio felzabalja.
-
blueboi69
őstag
válasz
Samott #101372 üzenetére
Ez jó tipp, de 6os váltó van benne gyárilag.
Ma kipróbáltam, 3.-ban bekapcsoltam a tempomatot és kedtem felváltani, biztos, hogy felváltásra nem kapcsol ki.A bmw-ben kuplungra is kikapcsol, meg fékre is, gázra gyorsit, amint leveszem a gázról a lábam (egy előzés után) akkor visszaáll az eredetire.
De érdekes mert ki is írja, hogy váltsak fel 6-ba, mert úgy gazdaságos, meg az eladó is mondta, hogy próbálták a tempotatot. Azóta volt kerék cserélve, viszont pl a keréknyomást jól jelzi ki, nemhinném, hogy köze lenne hozzá.
Na majd keresek vmi diag sw-t.Van még pár apróság ami nem működik, amiket írtam, de majd orvosolva lesznek, vélhetően ingyen javítja az eladó.
Összeségében csendesebbnek gondoltam az autót, de nincs okom panaszra, nagyon kényelmes benne ülni, tetszik ez a kissé buszos üléspozició, mert az én méretemben is elférek.
Viszont érződik, hogy sokkal spórolósabb anyagból van a beltér, mint a bmw-ben. Abban a csomagtér mindene is plüssszerű kárpit volt, (emiatt halkabb is), itt meg ilyen műanyag doboz minden. Meg úgy mindennek az illesztése is sokkal gagyibb hatást kelt.
Cserébe viszont az elektromos extrák igencsak jók. Még a bmw-nél is kellemesebb utazni benne.
Vezetési élményben rosszabb. Esetleg annyi, hogy azért érezhetően gyorsul mint az állat. 0-100 gyorsulásban asszem valami 2sec-et ver a bmw-re, de itt rendesen beletol az ülésbe gyorsuláskor. Viszont alacsony fordulaton néha úgy érzem alig mozdul az autó. Megszoktam, hogy pl gurulok és 2-esben fordulok ki, akkor ki lehet gyorsítani. Hát ebben nem.
Ja és brutálnagy fordulóköre vanmintha a bmw-ben jobban el lehetne fordítani a kerekeket vagy nemtudom.
Ma is mentünk, hatalmas tócsába belementem, aminek hatására elment a szervo. Pont kanyarodni akartam, kb a kereszteződés közepén álltam meg, szerencsére nem jött senki. Épp kezdtem volna anyázni, amikor elkezdtem tolatni, mégsem az út középén legyek, aztán helyreállt. Gyanítom a szervo szíja vizes lett és csúszni kezdett, ha olajpumpás és nem elektromos... passz, kb fél pérc után helyreállt magától. Nyikorgó hangot nem hallottam, mint amikor csúszik az ékszíj. Szarabb úton is felismeri a felezővonalat, még akkor is, amikor alig látni, ez kellemes meglepetés. -
Samott
addikt
válasz
eattila #101385 üzenetére
B52's eleve tud ilyen lenni, de itt meg rakavartak azzal a Britney szammal is.
Keresgeles kozben bedobta ezt: The Devil’s Daughters w/ Danny B Harvey - Rock Boppin’ Baby - bevallom oszinten, inkabb neztem mint hallgattam. Kommentek is jok...
-
Samott
addikt
#mithallgatszmost
-
eattila
őstag
válasz
-igu- #101381 üzenetére
#mithallgatszmostanság
Tony Anderson - Darkest Night (Extended Version) ft. James Everingham
-
-igu-
addikt
#mithallgatszmost
-
Vodike
tag
Jahno, ha idoszeru akkor erdekel chilli? Iszonyat megindult a 3 bokrom, rogyasig van paprikaval es sztem nekem nem kell ennyi:
- naga jolokia
- trinidad moruga scorpion
- jamaican yellowHa beerik, akkor adnek
-
Sipi-
őstag
Tegnap egy indaiakkal való meetingen új nevem lett. Sokára jöttem rá, hogy a CP megszólítás nekem szól (szípí --> Sipi)
-
Samott
addikt
-
Samott
addikt
Nem akarok veszmadarkodni, de gyarilag hatos az a valto a kocsiban?
Ha van tempomat az már megnehezíti mert a hatodik fokozatban a tempomat nem működik.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #101365 üzenetére
Flexen már gondolkoztam, van jóféle rácsom csak nem veri tönkre. Grill gyári cuccait le is cseréljük, hétvégén tán tudok szomszédban méretre flexelni és hidegvágni. De az is lehet, hogy egyik régebbi gyengébbet megtartom halasnak, mert az másnap elég agresszíven szagos volt.
Ha rácsara gyúrtok akkor szerintem ez ár-értékben jó vétel. Anyaga is jó, vastag, sűrű és legtöbb webáruházban elég a 0187 termékre keresni:
Hétvégén leltározunk, osztozunk a rácsokon, pár régi lekotlottat kiszórok. No meg faragunk hidegfüstölőt. De lehet csak keresek egy tésztaszűrőt, nincs 1 küvecs és azzal sem kell órákat hajtogatni vagy szomszéddal megfejteni a sosem elkészülős 5 perces tökkeccerű projektjeinket
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #101347 üzenetére
KGFB-t kötöttem, igen, már mentünk is vele Balatonra, meg erre-arra.
Adaptív tempomat kurvajó dolog, siófoktol hazáig a pályán úgy jöttem, hogy nem kellett pedált nyomkodni.
Viszont 6.-ban nem működik a tempomat4.ben és 5.ben működik, amint felkapcsolok 6.-ba elkezd lassulni az autó. Ha vannak előttem, akkor ráfékezni ráfékez. Visszaváltok 5.-be és megindul....
Van még pár hiba, de majd orvosolva lesz, egyelőre bejön az autó, bár parkolni nem tudok veleKicsit fura a dízel kerregés, de kb csak addig amíg megindul az autó.
Turbo is fura, 1500 fordulat alatt kb halott az autó, utána mintha picsánrúgták volna megindul.
18-as kerék is fura, nagyon átjönnek az úthibák, szóval le lesz cserélve kisebbre. -
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #101362 üzenetére
Amikor bográcsozunk, és véletlen nem zománcos a bogrács, hanem öntöttvas, akkor én is nedves homokkal szoktam puccenolni, utána szalonnabőrrel átkenni. Az a vékony zsírréteg elvben képes megakadályozni, hogy akár vakrozsda is megkapja.
Szerintem ez a módszer grillrácsra is jó lehet, bár a nagyja ganét lehet valamivel le kell csapatni előtte.A homokfúvó nem szokványos része az átlag magyar háztartásnak, de nem rossz cucc.
-
hobizoli
nagyúr
[link]
ezdeparaszt -
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #101348 üzenetére
Esetleg töltött gombafej... ha már gomba:
Pár db csirkemáj, hagyma, fokhagyma, gomba tönk, só+bors, tojás, prézli. A májat apróra vágod, közben a hagyma meg a gomba a többi cuccal párolódik némi zsiradékon. Olaj/zsír/olivaolaj tetszés szerint. Amikor minden megvan, akkor összekavarod a májat, a hagymás gombát meg a tojglit, és némi prézlivel "töltelék" állagúra hozod. Ezt betöltöd a gombafejekbe, és az egészet panírozod, majd olajban kisütöd. Rizibizi a köret, ital ízlés szerint. A gomba tönkje, ha sok, akkor párolva mehet a rizibizibe is. Nem rontja el. -
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #101342 üzenetére
Nem mindent szabad megvenni a Lidl-ben.
Van egy asztalos gyerek a Jutubén, azt annak a videóiban van pár kéziszerszám, és 1--2 barkácsgép, ami ilyen diszkontláncos. Lidl, Aldi... A nemrég volt akciós gyalut pl. 2x vitte vissza, mert khm... csapnivaló. Később vett egy Bosch Professional hasonló gyalut, na, az... csak az nem annyi
A muticsiszoló is lehet, hogy megvételre nem javasolt, de némelyik típusszámban van "verzió", valami A-B-C vagy 1-2-3 betűvel/számmal. Ez minél hátrább van, vagy nagyobb, annál több minden módosult benne. Nyilván az újabb fejlettebb/jobb. -
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #101332 üzenetére
Én ma használtam először a nemrég vett Parkside multicsiszolót, de majd vissza kell vinnem garanciális cserére, mert egyrészt túl hangos (de ha megszorítom halkul), néha nem indul el alacsony fordulaton és baromira melegszik. Nem tűnik üzemszerű állapotnak, sajnos.
-
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #101333 üzenetére
Tök jól néz ki!
Kicsit be kell ereszteni valamivel, hogy időjárás álló legyen, és jópár évig ki fpg tartani.Fater is gyűjtötte egy időben az ilyesmit, neki szerencséje volt, hogy a nyomdai papírokat ha "egyutas" raklapon kapták, akkor alul-felül vagy csak felül egy teljes tábla rögzítette. Ezek viszont egész használható, gyalult "lécek" -ilyen ~10cm széles fák- voltak. Ezeket bontotta, meg hordta haza. Meg a nyomólemezek dobozában a merevítőlécet. Az valami 110 centis 3x3 léc volt, 2db/csomag. Valami irgalmatlan mennyiségű ilyen használható "szemét" gyűlt volna fel, ha nem találja ki, hogy lehet ezeket tovább használni. Ő pl. barkácsolt, meg képkeretezett ilyesmikkel.
-
-NoVa-
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #101337 üzenetére
Pár szabadtéri bulihely ilyenel van lerakva, bírják egy ideje és akkor ott kicsit masszívabb pogót kap, mint a teraszod, szóval nem lesz baj. Itt-ott látszik, amit javítottak rajt. Örök élet.
Ha az véletlenül összejönne, akkor interkontinentális fröccsöntés lesz belőle, az tuti. Én még felétek nem megyek, majd csak idővel.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #101333 üzenetére
Ijjjnye, ez patent lett! Azért ezt nyersanyagban meglőni (bár felétek lehet olcsó a fa) és ha azt nézem mennyiért rakná össze szaki, akkor meg főleg. Előzőleg gyárban én is bontottam raklapot, aztán lécenként apránként beszórtam a kocsiba, mert jó volt itt minden alá és tanyára aprófás tüzelőnek. Aztán valami hülye kitalálta, hogy ha a pinyóban bontom szét, akkor rezeg a ház és majd tönkremennek a szerverek.... Párat elhoztam, mikor raklapos árut kaptunk.
-
zetor2000
őstag
válasz
WiZARD #101330 üzenetére
Szép...
Én csak felújítottam (izé, lefestettem egy (1!) falat, meg egy kicsit), szóval nem volt nagy érvágás, csak az utána következő rendrakás. És igazából nincs vége, csak letelt a szabadságom, és kevés az idő így meló után ténykedni / és nincs is kedvem. Pláne ha meleg van.
Ma felszereltem egy új "lámpatestet", csak elfelejtettem félnyforrást venni bele, így nem is kábeleztem át. Viszont hasznát vettem a Parkside keresztvonalas lézernek, mert a falat nem firkáltam össze, csak 2 kis ponton, ezeket meg a lézer kötötte össze, vonalra illesztettem a felfúrandó lemezt, a lyukait átjelöltem, és kész. Szerencsére a kezdeti 2 jelet meg sikerült úgy rajzolni, hogy a lámpatest burkolata eltakarja. -
zetor2000
őstag
Jahno, takarítottál?
-
WiZARD
addikt
válasz
zetor2000 #101328 üzenetére
A ház ~70%-ánál megúsztam, arra 1 éve szerződtem, fix áron, így a kivitelező nyelte le. De talán ő se szívott vele sokat, csak a vasnál panaszkodott hogy mennyit drágult.
Hogy a többi (burkolatok, bútorok) mennyit drágult, azt szerencsére nem látom, mert azokra most kértem csak árat, így szimplán azt látom hogy q drága, de nem tudom előtte mennyi volt.
Az azért meglepett, amikor a lépcsőhöz még be akartam rakatni egy pihenőt az aljára, és ez volt a válasz:
"Ha mondjuk egy 1300/1600 as méretben 75mm es rusztikus tölgyben gondolkodunk akkor 395e ft + afa minél nagyobb lesz, úgy drágul.."Beltéri ajtókra is szép árakat kaptam (persze tudom nagyok az igények), de hogy a lengyelhez képest megér-e +50%ot a magyar, vagy +100%ot a német, azon még nagyon agyalok és lövésem sincs honnan találjam ki.
-
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #101325 üzenetére
Jah végül a ~25-30 doboz spray maradt, nem akartam festékszóróval küzdeni. Így az első ablak után azt mondom jól döntöttem. Ezt is 2 részletben csináltam. Szerintem lesz vagy 15-20 alkalom mire az egészet megcsinálom. Nem akartam volna ennyiszer szétszedni-összerakni, betölteni-kitisztítani a festékszórót, öntögetni a festéket, stb.
-
WiZARD
addikt
válasz
WiZARD #98654 üzenetére
Az első ablakkal kész vagyok, volt kb 4-5 óra munka, szóval nem holnap leszek kész mindegyikkel... Első próbának/tanulásnak jó volt. Az eredménnyel nagyon elégedett vagyok. Abban csak reménykedek, hogy kellően tartós is lesz. (kell szerezni másik kilincset, mert azt nem akartam fújni, nem lehet szétszedni)
-
Sipi-
őstag
Viszem a Yarist műszaki vizsgára. Mennyire probléma, ha a forgalmiban lévő cím és a meghatalmazáson lévő valódi lakcím eltér? Forgalmiban még a régi cím van, ahonnan 1,5 éve elköltöztünk.
Meghatalmazás azért kell, mert feleségem nevén van a Yaris. -
Samott
addikt
#comic pictures
Bar szerintem ok ezt komolyan gondoltak...
-
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #101309 üzenetére
Hosszabb távon nekem is matekozni kell valamin, de lövésem nincs mi legyen. Most megint költeni kellene rá, aztán ki tudja ismét mivel örvendeztet meg. Szervónak még neki sem láttunk, izomkodok és kész :-D Tumor Kiája baromira tetszik, használtan is majdnem 5 millió.
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #101305 üzenetére
Majd csinálok róla képet, mert leginkább azóta esett az eső.
Jah... sosem hittem volna, hogy egyszer dízel autóm lesz.... nem is értek hozzá semmit, majd kitanulom ezt is mint a bmw-t.
Mondjuk asszony beültetette gyerekeket előre, amíg valamit mókoltam a házban, aztán az volt, hogy a navi kiírta, hogy insert original data card vagy vmi ilyesmi...
Youtubról kénztem, hogy vmi borítást le kell szedni a naviról és ott az sd-kártyát megsimogatni. És bejöttDe azért kicsit tikkelt a szemem...
-
blueboi69
őstag
dlágaság
Ma maghozták az smax-ot, e öröm e bódottá
Van pár észrevétel, ami sztem nem működik jól, majd még visszahívom az embört. Tolatókamárnak a kábele tört meg, mert felnyitott csomagtartóval, kábelt mozgatva előjön a kép.
Amit felírtam, hogy mégsem működik, az a panorámatető elektromos rolója, meg a bal oldali tükrön mintha nem lenne a holttérfigyelő. Ez a tükörlap cserélve volt, ezt tudom, mert meg volt repedve, amikor néztem és megbeszéltük, hogy kicseréli. Ki is cserélte, csak valszeg nem holttérfigyelősre.
Kamerát javítjuk, mondta, hogy megrendelte a kábelt, Bp-en van az elektromosságis embere, majd oda elviszi az autót kb 2hét múlva.
Alapvetően az autó motorja szépen, belül halk, menet közben nem tűnik fel, hogy dízel, esetleg alapjáraton. Csendes, bár sztem az úthibák jobban behallatszódnak mint a bmw-ben, de lehet ez a 18as felnik miatt van, eléggé peres gumikkal. Ezt sztem majd lecserélem 17-esre... Majd lesz róla kép is.
Végül elhozta házhoz, meg már úgy jött, hogy át van iratva a nevemre is.Bmw már szerelőnél van, hamarosan az is járóképes lesz
aztán az vélhetően el fog adódni hamar. Barátunk aki megvenné, ő ajánlotta a szerelőt, múlthéten beszélt is vele (szomszédja hordja oda a bmw-jét) és szerelő mondta, hogy szerinte nagyon jó, ő megvenné. Így ezzel megtörtént a független szerelővel való átvizsgálás is
-
zetor2000
őstag
#Comic picture:
-
zetor2000
őstag
Grill figyelmébe, hátha érdekli az ilyen régiség is...
Thor kalapácsa előkerült:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest