Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Csak akkor vagyok éhes ha éjjel eszem. Amúgy ma pld. fél órája ettem először. Még kitartott a hétvégi anyós főztje és ettem késő este is.
Alapban nem reggelizek, félálomban robotpilóta elhoz a gyárba, néha 14 óra környékére ütemezem az ebédet. Előtte reggelinek egy szendvics, de ez is lehet csak dél körül. Attól függ.
-
npera
addikt
A legjobb az, hogy minden országban más picit. De az alapja kábé a fentiek.
A flow menedzselése a lényeg, hogy ne legyenek hirtelen tranziensek. Abból van mindig a baj, vagy a túl nagy delta sebességből.A nagy sebesség önmagában nem baj, ha hirtelen állóra fékeződsz, akkor van baj....
(Jeremy Clarkson Coelho) -
npera
addikt
válasz
blueboi69
üzenetére
Én sem megyek reggeli nélkül sehova, csak a közeli (10 km) munkahelyre. Ott letusolok, átöltözöm, aztán beveszek egy szendót. A felkelés és szendó között kábé 2-2,5 óra telik el, szóval majdnem rögtön utána. Azzal kihúzom ebédig, ami 11:00-11:42 között van. Azon belül teljesen flexibilis. Vagy egyáltalán nincs is ebédszünet, mert a meetingek felülírják. Akkor van vacsora, vagy brunch. Vagy dinch...
-
Samott
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Hat ez most a zugloi jelolesek kapcsan rendesen nyilvanvalo lett mindenki szamara. Karacsony beallt tamogatni azt a maffiozo g.cit aki meg ot is megzsarolta anno mikor ott volt polgi. Mindezt Hadhazy elleneben. Azert azt tegyuk hozza, hogy ennyit meg a legsotetebb szoci eraban se loptak mint mostanaban.
-
Samott
addikt
Nagyon be vannak szarva hogy esetleg nem nyernek jovore, most eppen az autopalyahalozatot lopjak el: 35 évre magánkézbe adnák a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetését - pont mint a komcsik a rendszervaltas elott, vittek mindent amit tudtak.
-
-
eattila
őstag
Hol érdemes bringás dolgokat árulni? Van 2 nyergem, meg lesz 1 pár ergonómikus markolatom is.
-
Sipi-
őstag
Yaris megjavult, kb. 5 perc alatt meghegesztették egy 5 km-re lévő műhelyben. Azt mondták, hogy ilyet még nem láttak, hogy csak így recésen eltörik a cső. De nincs elrohadva egyébként, menthető volt.
-
blueboi69
őstag
válasz
Bujdy81
üzenetére
Itt napi 2*30percet pancsolnak, lehet, hogy kicsit több, nem fáztak még meg, pedig elsőre amikor bementek 24fokos volt, igaz még csak 1.5hete van medence, bármi lehet.
Asszonyt múltkor sikerült berángatni, amíg a gyerekek aludtak, de ő inkább a gumimatracon döglött.
Szóval olyan 28-29 fokos lenne jó mindenkinek.
A 36 az konkrétan pisimeleg és nem érzed azt, hogy lehűtene, ami egy forró nyári napon a medence lényegét jelenti.A homokszűrővel kapcsolatban igazad van, hogy több medencét is kiszolgálhat, de ennél nagyobb nemhiszem, hogy lesz, mert így van van hely a solarpanelnek, körbe lehet járni, grillasztal, ugrálóvár étkezőasztal és még marad is némi hely, de a terasz íveltsége miatt sztem nem fogunk ide nagyobbat venni, ez bevált méret.
Remélem 2-3évnél többet fog bírni.
Nekünk első évben az egerek az ugrálóvárat szedték miszlikbe... Idén már macskával fegyverkeztünk fel, eddig jól működik!
Szóval alapvetően igazad van, de most úgy látom, hogy egyelőre elég a papírszűrős. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Hát az autópályás közlekedésről nekem hirtelen két dolog jut eszembe:
- gáz/fék értelmes használata, amihez kell az, hogy előre figyeljen az ember, ne csak közvetlen maga elé. Minden fékezéssel a mögöttünk jövő nagyobbat fog fékezni -> lassulás hullám gyűrűzik végig a forgalmon
- jobbra tartás. Ha valaki megy az autópályán és a jobb sáv üres, akkor ki kell sorolni. Nem úgy, mint a Hungárián, hogy ha 80-nal megyek, akkor mehetek bármelyik sávban, mert a még gyorsabb legfeljebb cikázik egyet. Ha valaki megvette a matricát, nem jogosítja fel, hogy Zamárdiig a belső sávban menjen. -
Sipi-
őstag
válasz
eattila
üzenetére
És autópályás közlekedésben mi a művészet?
Pl. ne vágja be a belső sávba 100-al a 130-140-el közlekedő elé; figyeld folyamatosan a tükröt; ne a gyorsítósáv végén jusson eszedbe, hogy sávot kellene váltani; tarts normális követési távolságot; sávváltásnál ne az előzendő kocsi mögül vágj ki hirtelen és ne vágódj be a megelőzött kocsi elé azonnal; ne menj a belső sávban tartósan, főleg, ha a külső üres; ha sorozatban mész el a belsőben a szélső sávban haladó lassabbak mellett, de megérkezik mögéd valaki gyorsabban, akkor ha nem nehézség, akkor húzódj ki a szélsőbe, megelőznek és utána vissza, stb.
Ez sok autósnak nem megy... -
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Én úgy nőttem fel, hogy ha 20+ fokos a Balaton, akkor pancsi.
Ezért van az, hogy triatlon versenyen 19 fok fölött már nem húzok neoprént és 14 fokos vízben is úszkáltam már neoprénben a Korzónál.A 36 fok tényleg sok, ez tény. Olyan 33 az ideális bizonyos szempontból. Ugyanis a 26 fok és a 33 fok között két eltérés van:
- a gyerekek nem 30 percet vannak benne másnapi megfázás nélkül, hanem akármennyit,
- altatás után az asszonyt nem lehet becsábítani a 26 fokos vízbe.
Ne azt nézd, hogy mennyire volt olcsó a medence a homokszűrőshöz, hanem azt, hogy a homokszűrőssel mennyivel jobb vízminőséget lehet csinálni! Az ilyen medence 2-3 év alatt kipurcan. Vagy első télen megrágja az egér, mint nekünk.
Ellenben ha a a mostanit kidobod, akkor utána úgyis nagyobbat veszel. És a most megvett homokszűrős forgató ahhoz is jó lesz! -
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Reggel a villamos feltolt egy nagyobb kocsit a járdára, de mire odaértem arra már járt a pótlóbusz is. Jászainál meg tud fordulni a 4es6os, beér a jobb a vágányra és onnan is indul vissza, egyből átmegy a bal oldalra, mert ott a váltó. Ezt most a közlekedő tömeg nagy része nem érette, bámult a másik vágány irányába és várta a csodát, miközben hátuk mögé beért a villamos és indult tovább. Hazafelé kiderül, 7kor indulunk Csepelről, 7:40re vagyok a Vígszínháznál.
-
Grillo
őstag
válasz
eattila
üzenetére
Pénteken lefele is fasza volt, Bakarattyára mentem a BAH csomóponttól. Az olyan óra max, ha mindent betartva gurulsz.
14 óra körül 2 órát írt, utána egy órával már csak 1:21-et, de elvitt volna Herceghalom felé.
Végül 16 után indultam, M1-e vitt M0ig, onnan M7. Hát bakker, leközelebb vonattal megyek. Ott is ez volt, hogy állt az M0, meg az M7 úgy Tárnokig, de semmi baleset, egyszerűen a bekötőknél az átsorolások így megfogták. Aztán a 710-ig már nagy baj nem volt, de 100-nál ritkán lehetett gyorsabban menni. -
eattila
őstag
Tegnap haverokkal 6-kor elindultunk babodra. Odafelé sima volt minden. Babodon kicsit cidri volt, meg szél, meg sivatagi porvihar. Utolsó nap volt, így fél 2-kor már alig volt valami, és mi is elindultunk haza. Az M7-en a középső sávban pukkant le egy opel. Ott állt vész villogózva. Az ottani dugót még megúsztuk, de a 0-áson a 2 sávra szűkülést viszont nem. Majd 2 órát sz_ptunk ott. Ráadásul mikor elértük a végét, nem is értettük, hogy miért is volt ez. Szóval 630km, majd 8 óra úton. Ezen a a chippelt golf gti segített picit, de de akkor is.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley
üzenetére
Medenceporszívó lesz a megoldás.
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley
üzenetére
Van valami adalekanyag, pelyhesito neven fut az segit ennek a leulepedo dzsuvanak osszeallni es igy hamarabb ulepszik, konnyebben tisztithato. Plusz ha furdes utan korbezavarod (korbe-korbe) a gyerekeket a medenceben akkor az orvenyles miatt a kozepen gyulik ossze, konnyebb kiporszivozni.
-
A. Crowley
tag
Az van, hogy nagy valószínűséggel ez az utolsó év ezzel a medencével, emiatt, ha nem muszáj, nem akarnék 40ezerért szűrőt venni hozzá. Jövőre teljesen más lesz, így az idei évet akarom ezzel kihúzni.
Most van egy elmélet, azt még kipróbálom délután/este.
Hétvégén brainstorm volt apámmal, hogy mit kellene tenni. A víz tiszta, mikor leülepszik az egész, tök jól néz ki. -
Grillo
őstag
Hétvégén ültem hibrid Camryben, szép, erős, gyors, de hátul három aputestű nem fér el, és a csomagtartón is meglepődtem, hogy azért erősen korlátos, gondolom az alsó harmadban vannak az akksik?
-
blueboi69
őstag
Bujdy gigariszpekt

npera, szintén
medence téma: a mienk 4.7m3, papírszürős, de néztem, hogy a legolcsóbb homokszűrő is 2x drágább lenne mint amennyi a medence volt, úgyhogy egyelőre marad. Valami porszívófélét kitalálok az aljára, hátha elég erős ahhoz.
Viszont 36fokos medence az kibaszott meleg, ember
Lassan mehetnek bele a zöldségek is.
Mienk 24-26 fokos, gyerekek szeretik. Kisebbik most kevésbé, 2x sikerült arccal beesnie előre, volt rajta mentőmellény is, de neki alapból kb a hasáig ér és nem esett jól neki. Persze mellette álltam és azonnal felkaptam, de megijedhetett. A nagyobbik élvezi. Ő tavaly, szezon elején esett el a tóban, akkor a feleségemmel mentek be (kb 3m-re a parttól) és valami gödörbe léphetett, elesett arccal előre, aztán úgy megijedt, hogy lesokkolt és csak lebegett. Asszony szintén azonnal felkapta, az ijedtségen kívül semmi baja nem lett, viszont utána egész nyáron csak bokáig volt hajlandó bemenni vagy csak akkor ha a nyakamba csimaszkodhatott és semmi pénzért nem engedett el.
Majd megszokják. A kisebbik egyébként imádja a vizet, születésétől fogva imád fürdeni is. A nagyobbik meg pont nem. Szóval igazi tavigyerek, remélem majd tizenévesen nem fognak belefulladni részegen. -
npera
addikt
Nova, Blueboi, skubizzátok.
Tegnap délután a belvárosban vásároltam 2 db Férfias Tupperware edényt. Lehet ebédet hordani benne vagy dolgokat tárolni. Vagy LiPo akksikat akár.
Egy belefért a hátizsákba, egyet meg felpántoltam hátra a hátizsákra. Egyetlen rendőr sem állított meg, teljesen under cover haza tudtam tekerni velük.

-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley
üzenetére
Egy barátom is szenvedett a papírszűrővel folyamatosan, utána vett egy kb. 2-3-szoros térfogathoz való homokszűrőt. Utána nem volt gondja a szűrővel többet
-
Samott
addikt
#comic pictures

-
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
Ja, az mondjuk csöppet más ha csak az infrastruktúrát biztosítod és oldják meg.
Nálam beköszöntek két ikerrel és úgy mutatták be a bandát, hogy "ha verekedni kezdenek, akkor nyugodtan markoljátok meg erőből és egyből szóljatok nekünk". Hátköszjólesz.
Ikrek eleinte erősködtek is, hogy miért nincs Fortnite vagy Fifa nem tudom hányas, de rendbetettük az erőviszonyokat. Közöltük, hogy figy haver, itt elnyomás van. Akad PacMan és arcfestés, esetleg ha ugrálsz akkor megmondlak anyádnak aki gondolom a seggedre fog verni. Egyből jó volt Fifa akárhány helyett a bármi is :-D
-
Bujdy81
aktív tag
A zsúr ma 9-12 között volt. Utána gyorsan kocsiba pattantam, elmentem a felújítandó lakásba, lehordtam a beépített szekrény polcait/ajtajait, átsuhantam anyámhoz, és ott - a helyben odakészített nyírfa nyersanyagot is használva - eljátszottam a Bikinitől a Születésnapi fűrész című méltál elfeledett dalt, körfűrészre hangszerelve...

-
Jahno
veterán
Nem biztos, hogy olyan vészes. Amennyire nem bírom a kis gyökereket, gyárban gyereknapokon mindig mentem segíteni. Vagy csak simán megcsináltuk és jó volt. Egyszerűbb, mint indiánokkal megfejteni a mítinges kóllban

Bár néha Tumor kezére kellett csapni, mert kicsit túlgondolta vagy sokat nézett ki a kölkökből. És persze ott 5-12 év közt volt az évfolyam, ami már tág ütközőzóna.
Egyszer még télapó is voltam. Bár szerintem szarul készültem fel, legtöbb picúrnak bejött Gömbibá kölöknek meg leesett a tantusz és utólag felismert. Kaptak minimál ajándékot, möhözést, seggrepacsit, én rajzokat, kívánságlistát és kész is.
Főleg az a mókás, hogy a kézműves szirszarokhoz baromi béna vagyok, de a kölkök megmutatják, kitaláljuk, nyomjuk és éppen elég ha asszisztálok egy arcfestéhez, vagy nem kell rám gipsz maszkot rakni, kenhetik felőlem a hajam is bármilyenre, az pont nem érdekel :-D
-
Bujdy81
aktív tag
Ma volt hármaska szülinapi bulija. 12 vendég kölök jött a hat éves korosztályból. A 25%-os kreténségi arány nem is rossz, de így is volt ugyebár három elég gáz vendég kölök.
De már edzettek vagyunk, péntek délelőtt hármaska komplett ovis csoportja jött át két órára az udvarra. Kiderült, hogy a tavasszal épített játszótér le tud kötni egyszerre (!) 10-12 gyereket, plusz a fészekhinta, plusz a másik, négy állásos hintaállvány. Szóval a tollas/foci/tranbulin rész alig volt terhelve...

-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley
üzenetére
Milyen medence, mekkora űrméret?
10 m3 körül már a papír filteres szűrők nagyon kevesek tudnak lenni!Ha keveset akarsz költeni, akkor egy alap homokszűrős rendszer, úgy nézd, hogy ha pl. 10 m3-es a medence, akkor olyat keress, ami 25-30 m3-ig ajánlott!
Ha még többet akarsz költeni, akkor sóbontó és só a vízbe! 10 m3 vízhez kell vagy 75 kg só egy évben, kb. 300 ezer a gép, de soha többet nincsen bajod a ph beállítással, pelyhesítéssel, semmivel!
Nekünk most, hogy megy a cucc, kristálytiszta a víz, pedig ma már 36 (harminchat) fokos volt, szóval nem azért nem indult meg az élet, mert hideg...
-
npera
addikt
Itt van a kölcsöngyerek (az egyik), vettünk virslit és lazacot. Aztán grill. A lányom 3 db hotdogot benyomott, aztán ledugózta 2 db palacsintával. A vendégcsaj is evett rendesen. Holnap mennek uszodába, aztán a lányomnak délután meccs.
Szerintem nem kell majd altatni vasárnap este. Van egy kis logisztika még egy szülinapi bulira, ahova a fiam megy, fakultatíve a lányom is és még ajándék is kell oda. Jáj....
-
Jahno
veterán
Alcatel MW40V
Akkuja nem sokat volt terhelve, töltőjét is előtúrhatom, pár sör lenne, de még joigállása bizonytalan és tán ma este derül ki, hogy műxik-e. Júzer szerint fos, én meg nem érek rá hülyéskedni és kapott egy olyan TPLinket, amit emlegettem. Azt benyomtam és még APN-t sem kellett állogatni, csak működött és kész, bár Samu TV elsőre nem csatlakozik és laptop is PIN kódot kérne, nem WPA kulcsot...
-
Sipi-
őstag
Ma racsingos hangja lett a Yarisnak, valaki ilyen hangért fizet is. Én majd azért fizetek, hogy elmúljon ez a hang.
A hátsó dob előtt eltört a kipufogó cső
-
eattila
őstag
Eddig igen tevékeny volt a nap. Reggel piac, a lányoknak hoztam lángost reggelire. Aztán elmentem tekerni. Tekerés után a lányom kivittem erdei játszótérre, meg fotóztam közben. Utána főztem ebédet, ami mindenkinek igen ízlett, most meg pihi van.
Holnap korán reggel irány Somogybabod.... -
npera
addikt
Összetört egy trafikot egy ráckevei férfi, aki az agyhullámain keresztül kért cigit hitelbe, de nem kapott
A rendőrség közleménye szerint a férfi többször is „adjá má cigit!” rigmussal próbált dohányhoz jutni, és amikor többedszerre se talált megértő fülekre a kérés, beverte a pultra szerelt üveglapot, ami elválasztotta az eladótól. A pultot végül megkerülte, és elvitt 8 doboz cigit, majd tüzet kért, eloldotta kutyáját, és elindult haza.
-
npera
addikt
Bringazárak. A legolcsóbb a legjobb.

-
-igu-
veterán
Hölgyek/Urak!
Létezik az, hogy az Erste George app nem enged deviza számlára (IBAN) utalni?
-
A. Crowley
tag
Eléggé readonly voltam mostanában.
Ellenben medence összerakva, plusz víz is lett benne. Olyan retkes, már azon gondolkozom, leengedem. Vagy a vízforgató kuka - amiatt nem szívja fel a porszívó a cuccot, vagy nem tudom. Klór, PH jobbára rendben. Az alján meg lehet söprögetni a retket.
Tavaly meg semmi bajom nem volt vele. -
Sipi-
őstag
Jahno, írtam privát üzenetet

-
JonesC
tag
Zing is jó, tegnap fejenként 75 sekből befincsiztünk.
Mondjuk nem Jahno féle űrméretek.
-
Jahno
veterán
Kaja is változó. Céges menza nincs, szóval nem tudom, nekem meg úgyis duplaadag kell mindenből. Hét legjobb választása dupla tortillába töltött salátás csirkés izé, ami még nekem is kifejezetten laktató volt. Ez úgy 30 SEK volt. Szomszéd étteremben gyros pitában is 50 SEK, tál viszont veri a 90et, szóval nem egy menzás valami, de igényes cucc. Már ebben is bazi nagy a szórás, meg abban ha egyik kajálda ad kb. 1.5 deci nevetséges valamit leves címszó alatt vagy valami rendesebbet.
Szemben egységben 43 SEK az alap menü, ha desszertre is van igény, akkor +10 jön hozzá. Viszont akad szarvas leves, többféle vadhús ami máshol nem alap. Almakrémleves sem vízzel higított lekvár, cserébe kis fahéj, tetején szárított almakockákkal, mint mikor krémlevesbe a pirított izét adják. Sarkon burgeres van még, 45 SEK egy rendes, normális alap burger. Kínai mindenfelé olcsó, itt kicsit jobban körbe vagyok lőve választékkal, mint előző cégnél.
De szép lassan a 990 forintos meük már inkább 2ezer forint felé kúsznak, cserébe sok helyen másokhoz képest minőségi és mennyiségi ugrás is van.
-
npera
addikt
Nem ma volt, de "menzás" ebédet ettünk asszonnyal Stex Alfrédban egy nyáron ügyintézés közben. Valami leves, főtt étel és csalamádé, meg utána tiramisu volt asszem 25 SEK. Mivel KV-t is kértünk, ezért lett kábé 28 SEK.
Itt egy sima egy tál kaja kis salátával, meg csapvízzel KV nélkül már akkor is 80-90 SEK körül volt a céges menzán. Meg a városban is. Azóta a céges menza 95-105 körül variálódik, ha sima filteres KV kell, akkor az még 5 SEK. De ha rendes kapuccsínó kell, akkor az inkább 25 SEK még mellé.
A folyóparton még a gyerekek előtt voltunk "rendszeresen" KV-zni, a nagyobb méretű kapuccsínó volt asszem 42 SEK akkor. Ez még 2014 előtt volt. Jó, az egy igen jó KV volt, de átszámítva mai árfolyamon 1445 HUF. Minden nélkül, nincs benne a süti.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto
üzenetére
Meg mikor mire költ az ember. Bezzegrégen franciáknál néztül, hogy relatív mennyire olcsó a kaja, mert ugye kaja/rezsire megy el sok pénz, de a többi körítésről semmit nem tudunk és webről is nehéz kideríteni vagy arányosítani.
-
-igu-
veterán
válasz
ezittketto
üzenetére
Az én összehasonlításom szerint úgy működik a dolog, hogy csak a maradékot számolom a kötelező kiadások levonása után, természetesen ugyanolyan/hasonló körülményeket nézve. Ha százalékosan ugyannyi a maradék, akkor sok különbség nincs.
Extraként figyelembe véve az esetleges megtakarítások későbbi felhasználását, nagyon nem mindegy vjzzont, hogy azt egy olcsó vagy drága helyen élve költi el az ember. Teljesen jól el tudom képzelni azt az esetet, hogy a filippinók közt élve költöm el a Finnországban félretett euróimat...
-
Sipi-
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Köszi a tippeket, a körút felől mentem és a felüljáró alatt volt egy szép hely, ahova még a Mondeo is befért (asszony vitte a gyereket a Yarissal). Időben kiértünk, megtaláltuk a csoportot. Akkor mondta is a fiam, hogy mehetek nyugodtan (de inkább "menj!" volt a hangszín
) -
npera
addikt
válasz
ezittketto
üzenetére
Nem azt akarom kihozni, hogy itt rosszabbul élnek az emberek. De ha úgy akarsz élni, mint Magyarországon, akkor a költségek durván el tudnak szállni. Az összes szolgáltatás kábé heroináron van. Asszony fodrásznál rendszeresen hagyott ott 1800 SEK körüli összegeket. Sok haja van, kell ritkítani, meg festés és hopp közel 2k SEK. Néha elérte a kerek összeget is. Másfél-két havonta.
Egy akármilyen barkács szolgáltatás szintén masszív áron tud menni, ha kihívsz embert. Ezért inkább taknyol otthon mindenki swartzba, ahogy csak tud.
Érdekes módon van, ami olcsóbb. Óvoda és iskola tud olcsóbb lenni. De BKV-bérlet durva lehet.
Az átlag nem magasan iskolázott svéd nagyon durván el van adósodva, a több generáció óta felhalmozott
javakkacatok révén el vannak, de koránt sem olyan fényűző pompában élnek, mint azt kívülről elképzelik az emberek, ha csak a statisztikában olvasható számokat nézed.Én 2007-ben nővérke fizetéssel kezdtem és az úgy keserves volt. Azóta már felküzdtem a fizut és így már meg lehet élni, de ha nincs komolyabb iskolád és nem a 60-as években kezdtél el dolgozni, amikor elég volt annyi, hogy itt születtél és a szádba repült a sült galamb, akkor már itt is erős a szopásfaktor.
Abszolút nem azt akarom kihozni, hogy sajnálni kell vagy hogy ez itt borzasztó, de ne csak pár számot nézz, mert az nem adja ki a teljes képet.
-
ezittketto
tag
Tudom tudom... a lakhatás sokkal drágább - bár átlagfizetés/átlagár szempontból ebben sem nagyon hiszek, hisz ahhoz minimum! háromszor!! (~1M vs. ~300E) annyiba kéne kerülnie ott mindennek - meg ilyenek, de ez egy külföldről való árucikk megrendelés témája kapcsán szerintem teljesen irreleváns.
Szerk.:
Közben meg is néztem a Wizzard féle linket és úgy érzem az is az én elméletemet igazolja. A jellemző árkülönbség inkább kétszeres, mint háromszoros, de a háromszorost nem sok esetben haladja meg.
És akkor arról a tényezőről ne is beszéljünk, hogy nálatok az átlagfizetést (érzésem szerint) valóban nagyjából mindenki kézhez is kapja, itthon viszont a barominagy,többmilliós fizetésűek húzzák fel 300-as átlagra, de sokan bőven alatta keresnek.
-
Jahno
veterán
Azért 5ezer / darab áron lehet nem gyorsan ugrálnék, de még kitalálom. Előbb-utóbb ilyesmi lesz a vége. Kitörpölöm, 2-4 darab kellene a bal oldalamra. Legtöbbet alap Canikonhoz méretezik és én is a 100-300 környékével vagyok bajban, meg olyan kreténségekkel, mint a 11-16, ami tömzsi. Buzi Samyangon meg a saját zsákja is szorul. Lefelé rángatni kell, befelé meg bűvészkedni.
Obi tokok úton vannak, többivel holnap és hétvégén már próbálkozom.
-
Grillo
őstag
Én vettem [ilyeneket] , de élesben még nem szerepeltek. Fotóscsaj a cégben futkos ilyenekkel rendezvényen meg mindenkor, és rohadt gyorsan cseréli az obikat.
Felrak kettőt az övre, meg egy a gépen, és úgy nekem el is fogytak az üvegek. Mondjuk ezt a 100-300-at mindenképp nehéz cserélni, bár ha belegondolok, hogy nekem ez a bazinagy, FFre meg ez az átlag, akkor be is foghatom akár.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Obit nem is, ahhoz néztem kulacstartót. Van pár lámpám, kioldóm, szűrőm, tartalék akkum... Obit meg úgy kellene, hogy zsebrevágom vagy valami hasonló ha leveszem-felrakom. 2.5 rendszernek ez az átka, hogy 3-4 darab fél milliós obi helyett 6-X különböző baromsággal rohangálok, amihez adapterek és tartozékok is kellenek.
Szóval hosszú a sor és valóban az a bajom, hogy képről meg leírt centiméterekről nehéz betájolni. Szerintem pár hét, beérkezik egy csomó vacak és utána lesz mit kitalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ageia PhysX ppu - az első fizikai gyorsítókártya
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Medence topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
"nem volt gond"
A 36 az konkrétan pisimeleg és nem érzed azt, hogy lehűtene, ami egy forró nyári napon a medence lényegét jelenti.
De BP-n rühellek vezetni. Nagyon.

Ellenben ha a a mostanit kidobod, akkor utána úgyis nagyobbat veszel. És a most megvett homokszűrős forgató ahhoz is jó lesz!