- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Szépen be volt zsírozva minden, ahogy nézem. A pedálokat bezsíroztam, a fehér pedál a zöld vázzal nagyon adja.
Az üléscsövön volt valami fehér zsír, de nem túl sok. Adtam neki végig líthiumos zsírt, a maradékot letöröltem inkább utólag.
A csengő nem megy rá, túl vékony ott a kormány
Próbáltam úgy menni vele, hogy nyújtott lábbal állok egy pedálon és emeli a testemet a gép lendülete (láttam ilyet videón), de nyuszi voltam, mint McFly és egy fél fordulat után inkább leültem. Teljesen máshogy vagyok még bekötve agyban, ezt még szokni kell. Teljesen megállítani sem mertem a hátsó kereket még, ott is van egy mentális blokk.
A féket beállítottam, még be kell kopjon. A kerékben nincs nyolcas, szépen gördül. A vázon a kis plakett elöl igen bejön.
A hajtóművet le kell mérjem, nem is tudom mekkora furatkörön van a lánckerék. A lánc jó vastag, nem olyan furvinyek, mint a modern országútikon.
Meg kell találjam a megfelelő áttételt, ez így elsőre elég vadnak tűnik. Ha kábé 25 km/h utazó számomra értelmes kadenccel kijön, akkor jó is leszek, ezt még be kell lőjem. Ez most nulla fixis tapasztalattal nagyon hosszúnak tűnik nekem. Holnap majd próbálgatom erre-arra, ha leadtam a gyerekeket napközibe.
-
npera
addikt
Összerakás közben fotózgattam csak úgy dokumentáció kedvéért. Még nem rendes fényképezővel...
Itt még szabadonfutós oldalon a lánc. Aztán átfordítottam....
Itt már összerakva.
-
Sipi-
őstag
válasz
-igu- #101583 üzenetére
Nincs olyan eszközöm, amivel ilyen pontosan le tudnám mérni a méreteket. Legyen inkább az, hogy elküldöm a komplett szivattyút Neked, megcsinálod a perselyt, rárakod a ventilátort és visszaküldöd nekem. Mindezt úgy, hogy szombat délig megérkezzen vissza
Alig van súlya, csak 16 kg az egész
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #101585 üzenetére
A helyzet az, hogy eleget játszottam számítógépes játékokkal.
Legyen az játéktermi, kézikonzol, LCD, mobiltelefonos app, akármi.
A legjobbabb a C64es éra játékai - ha nem '64en fut, az se baj. Ott volt hangulat, amikor meglincselted a havert / tesót, mert azt csinálta, amit.
Egy másik éra volt, amikor PC játékokat toltunk helyi hálóban. Ott is ment a magyarszöveg...
Most, hogy interneten lehet játszani akármit, ennek a hangulata már teljesen más.Szóval, a premier játékok PCn való futtatása nettó értelmetlenség. PC exkluzív nem tudom, van e, de PS/XBox exkluzív nem kevés akad - ezek a konzolok messze egy játékra is alkalmas gép ára alatt mennek. Ha a PC pénzt is termel, akkor más a szitu - időszakos játék az okés lehet, nem kell megszakadni a melóban.
A retro gamékkal meg az a baj, hogy eredeti vason lassan "jönnek"/töltődnek be. Emulátor az bzuis... valamit valamiért.
F*ngom nincs, mid van, csak párszor mesélted... -
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #101580 üzenetére
WoW az olyan, látom képben vagy a motyóimmal. 2 darab atari klón is feléledt. Piaci ára 1500 forint se, persze tápegységgel együtt. Cserébe szívtam vele pár napot, de jó cucc.
És még mindig van 2 alaplap, mellé néhány tunerhibás maradvány, meg egy szétchipelt minden régióban is működős Sega MegaDrive. Lehet felszívom magam és kibaszom az összeset :-/
-
-igu-
veterán
válasz
A. Crowley #101574 üzenetére
Intel Core i5-11600K + sallangok, a maradék pénzből meg az elérhető legjobb videókártya
-
zetor2000
őstag
válasz
Ha pénz nem számít, akkor valami Threadripper
/ Ryzen 7... ha számít, akkor Ryzen 5.
Ha esetleg valami olyat futtatsz, ami intelen mégis jobb, akkor aktuális i9/i7/i5. Magszámban ugyanannyiért a Ryzenben több van, és cpu erő per mag arány sincs nagyon messze egymástól. Összképet nézve VGA nélkül szerintem az AMD _ebben_ a pillanatban vállalhatóbb alternatíva. Mindamellett, hogy PCI Express gen.4, DDR4/5 meg akármi is inkább nekik van meg, mint a kékeknek. Ha a CPU nem is (amúgy de -jelenleg), a kiegészítő komponensek terén a pirosak jelenleg jobbak.
Ha játszódnál, akkor meg kábé mindegy, jelenleg az értelmes VGA ára mellékessé teszi az azt kiszolgáló alapot.Bár azt mondják, hogy a 250K HUF egy 3060ért már elfogadható, szerintem meg nem. Mert csökkent. Használtan vett vki 200 alatt, és ujjong.
Játékra jelenleg szerintem vmi konzol. Ha A+ címekkel játszanál, akkor PS4/5/Xbox akármi (OneX/S vagy mi a neve), vagy valami, ami Jahnonál is csak hátul van a pincében. És megy rajta a Wizard of Wor.
-
Jahno
veterán
válasz
Komoly játékhoz komoly VGA. Ez úgy az alap és onnan építkezünk lefelé. Prociba nem merek beleszólni, szerintem az Opteronos szerverek óta nem nagyon volt használható AMD, főleg otthonra, de hét ezzel mindenhova be lehet dobni a bombát
Ryzenben még majdnem hittem is...
-
Samott
addikt
válasz
Komoly jatekhoz komoly videokartya is kellene.
Nem a procival leszel bajban hanem azzal. Intel kicsit tobbet eszik, de kb. ugyanazt tudjak.
-
A. Crowley
tag
Totál lemaradtam a piacról, AMD Ryzen 5? Vagy Intel i5? Milyen proci a jó, átlagos felhasználásra, de esélyes, hogy néha kell viszonylag komoly játékokat is futtatni.
-
npera
addikt
Móka, lassan jön a bicik(!)li. A DHL-es ügyintéző azt írta, hogy 11-től (ma) felvehető. De én ezt úgy értelmeztem, hogy nekem kell a raktárbázisba elmenni a reptér mellé és onnan felveszem kézzel. Már majdnem indultam, amikor jött az SMS, hogy a transzport indult és ma jön a csomag este 5-ig.
Akkor a korporét lodzsik megtréfált, mert a ügyfélszolgálatos kiscsaj zsargonja szerint a felvehető szó azt jelenti, hogy a lótifuti gyerek a teherautóval felveheti reggel 8-tól, aztán majd jön. Pedig már készültem Mora késsel, meg törölközővel, hogy ha túl nagy a doboz, akkor ott helyben kicsomagolom és berakom a darabokat a kocsiba és úgy indulok.
De előtte gyereket kellett reggeliztetni, a lányomnak palacsintás reggeli kellett és addig meg elindult a futár.
Az izgalom a tetőfokon hág.
-
npera
addikt
válasz
eattila #101557 üzenetére
Jó nyomáson használod? Mondjuk ennek már mindegy.
Én vennék valami megfelelő méretű Schwalbe abroncsot, aztán ádás-békesség. Persze párban, ne csak egyet. 10 perc kábé lecserélni, de ha olyan lassan csinálod és zenét is hallgatsz közben ahogy én szoktam, akkor lehet akár 15-20 perc is, mert a gitárszóló az gitárszóló
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #101560 üzenetére
Köszi a tippeket. 2-3 hónapja volt szétszedve, lejött aránylag könnyen (miután asszony észrevette, hogy a szürke részen van egy helyen egy kis domborulat, oda pont jó szögben lehet a csavarhúzót betámasztani és leütögetni a fedelet). Meg is lett a zörgés oka: a ventilátor lötyög a tengelyen. Szó szerint, a szélén 2-3 millimétert tud mozogni a tengelyre merőleges irányban. Aki a csapágyazást cserélte, az megcsiszolta a tengelyt és úgy tűnik azt már nem vette figyelembe, hogy a műanyag ventilátor így mozog rajta durván.
Még nem tudom lehet-e ezt így rögzíteni rajta... -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #101558 üzenetére
Jól gondolod. Én előtte beküldenék valami olajzósprét vagy csavarlazítót, ami rozsdás felületeken is bekúszik, mert ez alapból is rá van szorulva, nemhogy még ha össze is van rohadva. Esetleg egy satuba/asztalos bilincsbe óvatosan befogva megpróbálnám az egész házat elforgatni, mert úgy könnyebb erőt kifejteni, hogy meginduljon. Tehát a kék részt eltekerni a zöldhöz (és ezáltal a peremhez képest) elforgatni, utána megindítani egy vésővel kifelé. Sztem nem jó móka ezzel foglalkozni....
-
Sipi-
őstag
Van ez a nagyon régi villanymotor. A végén lévő ventillátor burkolatát akarom leszedni, mert lehet, hogy fellazult a ventillátor. Jól gondolom, hogy csak le kellene ütögetni róla? De csak a burkolatot kellene leszednem. Tehát nem a zöld test és a perem között, hanem a perem és a (erősen rozsdás) lemez között kellene rést csinálnom valahogy. Jól gondolom?
-
Sipi-
őstag
Gyerek ma kapta meg a 2. oltást. Nem problémáztak azon, hogy tegnapra volt időpont rá. Szerintem észre sem vették
-
eattila
őstag
Bringasok!
Ma neztem, hogy a hatso abroncsom (freedom wedge 40-622) elegge toredezett oldalt. Vagy repedezett. Kb most 1 eves. Az elsovel minden ok. Surgosen cserelni kell? Vagy ezt a szezont meg kibirhatja? Iden eddig 600km van benne kb. Osszesen nincs benne 1000 meg.
-
-igu-
veterán
válasz
npera #101528 üzenetére
nekem most fröccs se megy, de még minimál alkoholtartalmú radler se, merthogy
#drágaszágaink
1513 év után újra rámköszönt a porckorongsérv - múlt hét kedden reggeltájt lehajoltam a mosdóhoz, hogy vizet fröcsköljek az arcomba, halk klikk, helókaegész sokáig húztam amúgy kímélő módban, de most a kevés is sok volt neki
szóval most gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító kombó van naponta 3x, ezek mellé nem fér be semmi alkohol
viszont pici jó is van benne: eltereli a figyelmemet a friss (idei) lágyéksérvről, amit ősszel meg kéne operáltatni
-
Grillo
őstag
Jánoskérem, ezt a PhoroPillst nem tudom megvenni pénzért sem, szürke a lehetőség a playben. Vajh miért nem akarja? Vagy hagyjam, és tényleg szisszentsek egy sört?
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #101525 üzenetére
Főzni jó lesz, akárhogy is. Vagy bele, vagy beléd. El fog fogyni.
Én nem vagyok nagy boros, én csak azt szajkózom, amit szoktak mesélni, meg mondanak.Nekem a legjobbabb az a "Vili Papa" leszekbor volt, mert a pincemester vagy kiarák fejtette meg a hordót, amiben ez a nedű volt, és kínálta. Azért leszekbor, mert még nem volt hivatalosan kiadva az az évjáratú Vili Papa. Noszvaji, asszem, Thummerer. Ez elvben a borászat legjobbja, szóval amit kaptam, az majdnem a legjobb volt. De igen közel hozzá.
-
Grillo
őstag
válasz
npera #101525 üzenetére
Na. Nem mondom, hogy nem ittam még jó kunsági bort, de azért a homoki fajták sem a kínálat csúcsa általában.
De egészségedre, én szisszentek valami kisüveges seret.Hétvégén hamburgert sütöttünk a szomszéddal, másik szomszédék épp megjöttek olasz(h)ból, hozott bort, amit a helyi nagynéni nagyon ajánlott. Hát, elég szar volt, a végén még egy aperolspriccet is meg kellett innom az ijedségre, bár az sem lesz a kedvencem.
-
npera
addikt
Jól van, jól van, ekézzétek csak. Fröccsnek teljesen jó. Az IKEA-s korsóba félig töltök ilyet, a maradékba meg megy a szódavíz. Fórum és Grand Tour mellé teljesen jó. Sok-sok konesszőr....
Nem sértődtem be, csak játszom az agyamat szokás szerint
-
npera
addikt
válasz
Grillo #101513 üzenetére
Baj van, nem zalai!!! Teljesen félrenéztem, aztán felfedeztem a matricát is. Le is képeztem fény ellenében.
Gál Szőlőbirtok és Pincészet terméke.
Szigetcsép, ami Szigetszentmiklóstól van délre.
-
npera
addikt
Lochdown elérhető valami módon már?
-
WiZARD
addikt
-
npera
addikt
Tengermély üdvözlettel a szigetről ismét. Jahnóval nagyot alkottunk, majd képek idővel. Meg vissza is kell olvassak, ami szintén eltart egy ideig. Anyós csomagolt "picit", így a maximum 20 kg-os bőröndöm 27,2 kg lett, de a becsekkoló kisasszony a családi repjegy keretében felengedte, mivel a feleségemé viszont kábé 13 kg volt, tehát egy test egy lélek értelemben pont 20 kg körül voltunk....
Most van párféle kolbász és sajt, meg valami elképesztően patent házibor Zalából.
Jelentem szarvast tudok grillezni, a hekket viszont durván elsóztam és elgrilleztem. Meg csevapot is tudok, ami meg szarvasból és vaddisznóból lövődött.
-
blueboi69
őstag
lehet megvan a bmw baja, vmi kartergázvisszaizélő szelep derül ki. Azt mondta az ember, hogy 99%-hogy hétvégére kész az autó. 4ezer alatt most is szépen jár a motor
tiszta érzelmi hullámvasút -
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone topik
- Autós topik
- iPad topik
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!