Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97696 üzenetére
Nekem legtöbbször a fotózásban nem az az apropó, hogy természetes legyen. Hanem hogy olyan legyen, amit én beleképzelek
De nem akarom magyarázni
Pláne, hogy kinek mi tetszik, az elég szubjektív.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #97651 üzenetére
Asszony programoz a gyerekekkel. Van egy kis Arduino board, amit valami Javascript grafikus blokkos felület alatt programoznak. Alsó tagozatos mogyorókkal.
Ilyesmivel foglalkoznak manapság máshol is?
Ma reggel meg kellett mutassam neki, hogy miként lehet rádugni a gépre, aztán FW-t frissítettünk, aztán beprogramozta, hogy az A-gomb benyomására írja ki a nevét. Poén. -
Samott
addikt
Online jegyfoglalo? Viccelsz, bolondozol? Üzenjük annak a kábé félmillió embernek, aki ma Állatkertbe ment, hogy kitartás
-
npera
addikt
Hírek Nyugatról. A városi vidámpark júniusban megnyit majdnem másfél évnyi zárás után. Az online jegyfoglaló azonnal összeomlott, amint elindultak a foglalások.
Lehet magyar hekkerek voltak????
-
blueboi69
őstag
Hát jó, de nem mindenki IT munkatárs. Amikor ideköltöztünk kérdeztem a helyieket, hogy ki milyen szolgáltatót ajánl. Mondták az egyetlen mikrós netet. Azóta fejlesztettek, de amikor először láttam a sebességeket írtam nekik egy emailt, hogy mi az aktuális szolgáltatás, mert amit az oldalon találtam az vélhetően 10évvel korábbi lehet, ADSL kategória. Közölték, hogy az nem régi, hanem az aktuális...
Azóta fejlesztettek, így a legkisebb csomag 10/1mbit közel 4ezerért..
A legnagyobb pedig 30/10, de ez már közel 12ezer havonta.
És ezt dicsérték többen, hogy teljesen jó az alapcsomag is -
-
válasz
blueboi69 #97680 üzenetére
egy nem leterhelt mobilnet normál használatban teljesen jó. csak általában ott van leterhelve, ahol nincs vezetékes
múlt héten volt szerencsém streamet csinálni, két párhuzamos fullhd stream, ezer gép zoom konfban, egyéb netes igények... először a helyi vezetékes netet sikerült eldugítani a zoomokkal, szóval azt szétszórták két telenor mobilnetre, az egyik stream egy mikrotik sxt-vel szintén telenoron, a másik telekomon.
az sxt-vel épületen belül nem sikerült 10/10 mbps fölött mérni, szóval kiraktuk szabadtérre, ott se lett jobbbármit csináltam, 800 mhz-en maradt, lehet ezért maradt ilyen. a telekomot a stickben ráragasztottam 1800-ra, az tudott is stabil 50/30-at.
-
Bujdy81
aktív tag
Sóbontó elektródája "picit" vízköves lett, azért rikácsolt az elektronika, mert kb. nem maradt érdemi felület. Most ázik ecetben az érintett csőszakasszal együtt.
Nem azért, mert nem akarom kivenni, hanem hátha reggelre annyit kiold az ecet, hogy utána már szét lehet szedni...
-
eattila
őstag
válasz
blueboi69 #97679 üzenetére
Na varjunk. Az a bajod, hogy a kep kis resze eles csak? Es a java homalyos? Mert azt hivjak melysegelessegnek. Es a feature es nem bug. Nagyobb szenzor, nagyobb DoF.
Az 5600 az mikroszenzor volt. Az is tudott eleset. Azt hittem hogy az utomunka a baj. De ha fullframe geppel nem hasznalnam ki a nagy melysegelesseget, az olyan, mintha Palvin Barbit mosogatni vinnem haza kefeles helyett
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila #97671 üzenetére
Ez sem jobb. Rájöttem mi a baja. Az első bridge gépem, mai napig megvan, Fuji finepix 5600
https://edigital.hu/kompakt-fenykepezogep/fujifilm-finepix-s5600-digitalis-fenykepezogep-p5644
Nem mai darab, akkoriban nagyon jónak számított, egy tükörreflexes gép kb 5x annyiba került, a kompakt gépek pedig elég bénák voltak akkoriban.
Nade akármit is csináltam, a maga kis 5Megapixeljével (most a telefonom előlapi kamerája jobb képet csinál), valahogy sosem volt olyan jó tűéles kép mint a tükörreflexesekkel.
Na és most eszembe jutott ezeket a képeket elnézve, hogy annak idején a fujival csináltam millióegy ilyen képet
No offence, nekem sem jönnek be annyira. Látom benne, amit te, értékelem is, de nem szívesen nézegetem. Valahogy nem olyan részletgazdag a kép és hangulatot sem ad vissza. Mert lehetne ez jó szerintem, de lehet, hogy a téma amit fotózol az pont rossz.
Virágoknál megszoktuk, hogy a szirmok tökéletesen látszódnak. Inkább valami ködös erdei képnél lehet jó az ilyen homályos hatás. Érdemes lenne megpróbálni, vagy nemtudomsry.
-
Samott
addikt
Nova, van mar normalis neted? -> 5G-n vinné el a netet és a tévét az otthonokba a Telenor
-
npera
addikt
Ezt csak úgy ideteszem....
-
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97650 üzenetére
Ahogy igértem: [link]
Ez így jött ki a gépből. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #97665 üzenetére
Nincsen, kapu van, hogy a kutya ne menjen hátra...
-
npera
addikt
A disznó még az autót is megeszi....
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #97664 üzenetére
Elepén éppen írni akartam, hogy fűre ugye birka, mert az céltudatosabb biofűnyíró. A kecske az megy előre és ha éppen a sufni van előtte, akkor azt fogja felzabálni :-D Kocsit nem zabálja fel, de biztos felmegy a tetejére mekegni és összeszarja. Nagyon durva funkciói vannak.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #97662 üzenetére
1200 nm a telek, és van első és hátsó kert. Szóval ha robotban gondolkodnánk, akkor kettő kellene. Amiből az egyiket lehet, hogy megtépázná a kutya...
-
NauTiLUS_HUN
tag
-
eattila
őstag
válasz
Bujdy81 #97660 üzenetére
Kitaposott föd nyomvonal van. Néhol mulcs. A nyomvonal meg ilyen
De az aszfalt az legalább 30-40 másodperccel gyorsabb. Csak nem szeretem, mert fáj tőle a sarkam.Szerintem egy ideig nem fenyeget a veszély, hogy akár csak félmaratont fussak
Még akkor sem, ha nagyot álmodok.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #97658 üzenetére
Nem vagyok nagy guru, de 7:30-as időt nézve az erdei ösvényen futás (rendes, kemény talajon, nem a susnyában!) legalább fél perccel növeli a kilométerenkénti tempót. Szóval szerintem aszfalton ez meglett volna 70 perc alatt. És akkor már csak egy 80 perces 11 km kell rá és meg is van a 2,5 órás félmaraton!
Onnan már csak "pár" ugrás az Ultrabalaton 221 kilométere 32 óra alatt! Az csak 8:40-es átlagtempó, pipafüst!
-
eattila
őstag
válasz
Bujdy81 #97653 üzenetére
Lehet verseny volt. Minden futás verseny, saját magam akarok legyőzni
De eleve lassabban kezdtem, hogy benne legyen a pakliban a 7-8 km. Benne volt a 10
Kolléga (aszfalton) gyorsabban futja a 10km-t. Én kanyargós, dombos erdei pályán futottam.
Nem tudom ez mennyire rossz idő, de ha ilyen sebességgel tudnék menni, akkor pont meglenne időre kicentizve a félmaraton isDe ahhoz nyilván még kevés lennék.
És igen, ennem kellett volna előtte. Utólag rájöttem.
Legközelebb okosabb leszek
-
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97650 üzenetére
Értem
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #97629 üzenetére
Nekem 183 a max pulzusom talán futás közben, de nem szeretek 150 fölötti pulzussal edzeni.
Tehát akkor neked ez most "verseny" volt, verseny körülmények között! (megjegyzem, az adott távon nem győzött le senki, úgyhogy jár a pacsi!
)
Szerintem lejjebb kellene menned 135-145 körüli pulzusra. És ha túlsúlyosnak érzed magad, akkor egy kardiológiai kivizsgálás sem ártana! Csak egy sima szív ultrahang, meg vérkép, hogy tuti ne legyen baj a terhelés növelésével!
-
-NoVa-
addikt
Ha már Trinitron a népnek, múlt vagy 2 hete mondtam, hogy jövő héten lesz earbudépítős kontent. Na, azzal sem volt időm nagyon haladni meg dokumentálni
, úgyhogy röviden:
15.4mm 32Ω grafén DD, alu tölcsér, MMCX csatlakozó, alu akkusztikai tésztaszűrő hátul, a membrán hátulján ragasztott szivacslapból csillapítás. Nyitott, nem izolál, nem is marad bent a hang, ki is hallatszik szépen. Persze összeragasztás után tűnt fel, hogy 2.5KHz-nél van egy 100Hz-es szakasz, ahol elmászik jobbra a channel balance, de emiatt már nem rendelek még drivereket, hogy találjak tökéletesebbet. Zenében/énekben nem feltűnő, szinuszgenerátort meg ritkán hallgatok.
A teljes project keretösszeg majdnem elérte a 15$-t, mert túligényeskedtem az anyaghasználatot, és színben sem elégedtem meg a nagyon elütő opciókkal, amikkel több centet is spórolhattam volna -
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97648 üzenetére
Azok sem nyers képek voltak
-
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97645 üzenetére
Nem biztos, hogy boldog lennél vele
De majd este belinkelek egyet, aztán mondhatsz véleményt
Bár az, hogy kinek mi tetszik az éppen függhet az időjárástól is.
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97642 üzenetére
Ha lesz olyan kép, ami jól kiadja élénk színekkel, hidd el, hogy úgy fogom hagyniAhogy nem mindent teszek át mono-ba se
-
eattila
őstag
válasz
ezittketto #97641 üzenetére
Én teszem rá persze. Ezek feldolgozott képek. Mindegyik pont úgy néz ki, ahogy én akarom és ahogy nekem tetszik. Az eredetije sokkal élénkebb. Színprofiltól függően persze, mert abból is van pár akár a kamerához is.
De ez mind utómunka eredménye. -
npera
addikt
válasz
ezittketto #97632 üzenetére
Én a fekete-fehértől idegenkedtem egy ideig, de múltkor volt neki egy marha jó FF is, szóval lehet adaptálódok
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #97635 üzenetére
Trinitront a népnek!!!
Ez akár hangban is értelmezhető, a 3 db alaphangot (!!!) jól szétválaszthatóan kell megturbózni és aztán kisugározni.
Most elgondolkodtam. Ha additív a 3 alaphang keverése, akkor k@rva hangos lesz. Ha pedig szubsztraktívan kevered, akkor megvalósul a tökéletes csend.
Tudtam, csak nem sejtettem!
(2 napja intenzív EMC-kurzuson veszek részt, lehet picit megártott
)
-
npera
addikt
Júj, izgalmas. A főnököm most küldött meghívót, június 1-én lesz a második fizu tárgyalási forduló, akkor majd kiderül, hogy megkapom-e a maximális 2,8%-ot amit ki tud osztani. Húúúúúúú.....
-
-NoVa-
addikt
válasz
Amikor minden maximálisan ki van húzva a HDR tartományban végletekig, akkor nekem pont jólesik némi deszaturált, alacsony kontrasztú valami. Ízlés kérdése.
-
eattila
őstag
válasz
Ezen nincs miért megharagudni szerintem.
Ha nem tudnék mit kezdeni a véleményekkel, akkor nem tenném ki
Mindenből lehet tanulni.
Valamiért most bejön ez a stílus. Meg sokkal megengedőbb ez, mint a normál színek.[ Szerkesztve ]
-
-
eattila
őstag
válasz
Bujdy81 #97623 üzenetére
Ehavi stat alapján a minimum az 40, a max meg 173 volt.
A 150-160 az anaerob tartomány nálam. Afelett fulladozás van vagy légszomj. Két órát még nem edzettem egyben sosemDe 150-160 közötti pulzussal futottam a 10-et, Ha nem fájt volna a sarkam, akkor ment volna még 10-20 perc szerintem.
Majd javul ez, edződök. De 2020 júli 4-én kezdtem 750m futással. És utána pihegtem 10 percet. Most meg megállok, kifújom magam és kész. És a 10km is ment. Nem mondom, hogy menne minden alkalommal. Mert néha az 5K-t alig tudom kivárni (bár azt gyorsabban futom.) Már a bringa sem terhel meg annyira. Mostanság a táv felében általában 100 alatt van. Vagy nem hajtok eléggé, vagy nem tudom. Majd alakul, fogyni akarok, nem versenyezni
De szerintem egy 15km reális cél lehet jövőre, futva.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Bringás RIP:
linkEgyben maximális tisztelet, valami hasonlóan megélt öregkorral kiegyeznék.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #97608 üzenetére
Nekem mennyi a nyugalmi pulzusod? És a maximális?
A 150-160 az - ha nem vagy extrém eset - már egész magasnak számít, ott már fogytak a raktárak rendesen, két órát nem biztos, hogy bírtál volna ezzel a pulzussal... Idővel majd lejjebb megy a pulzus ennél a sebességnél!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #97610 üzenetére
Terepfutás az ilyen, ha:
- nincs minimális kötelező felszerelés,
- nincs szűrve az indulók hada.Nálunk szerencsére ennél jobb a helyzet szervezői oldalon. UltraBalaton Trail, ahol kb. 3 km-nél messzebb nem megy a nyomvonal a lakott területtől ezt várja el és ellenőrzi is a rajtban:
– fejlámpa (és tartalék elem) kizárólag a Hegyestű TRAIL távnál és a csapatok éjszakai szakaszain
– mobiltelefon (feltöltött akkumulátorral, bekapcsolt állapotban)
– 1 liter folyadék tárolására alkalmas eszköz
– kabát (dzseki)
– fényképes igazolvány
– izolációs fóliaMár ez is nagyban növeli a túlélési esélyt. De pl. a [Körön] nem feltétlen írják elő, hogy mit kell vinned, de mivel vannak kvalifikációs versenyek, ezért ott nem indulhat el bárki.
Mindazonáltal eléggé sajnálatos ami Kínában történt!
-
Sipi-
őstag
Tegnap délelőtt szép idő volt, ezért ebéd után elmentünk túrázni. Ismét Markaz volt a cél, mert oda csak 18 órától írt záport 20% eséllyel az időkép. Máshova már koradélutánra esőt jósolt.
Elindultunk, megállapítottuk, hogy a talaj kevésbé sáros a szabad részeken, mint pár hete, amikor az eső miatt 2,5 km után visszafordultunk. A fák által takart részeken, viszont sokkal nagyobb sár volt. Volt rendes dagonyázásA túra végére mindannyian estünk, csúsztunk bele sárba
Persze az eső elkezdett esni már 4 óra körül. Bírta is tartósan, már az avar is vizes lett rendesen, mire elállt az eső (ami jó, hogy indulás előtti utolsó pillanatban bedobtuk még a táskába a két felnőtt esőkabátot is, így felülről senki sem ázott meg). Az utolsó részen, inkább a kövesutat (zúzott kő, inkább erdészeti út az is) választottuk és nem az erdőn keresztül a rövidebb szakaszt. Némelyik túrarészen nem lehetett csak a sáron keresztül menni. Volt sok kerítésen átmászós rész is (létrán).
Végeredményben megérte elmenni, szép volt a táj. Ha nem lenne ott a ronda Mátrai Erőmű, akkor még szebb lenne. -
-NoVa-
addikt
-
Samott
addikt
#comic pictures
-
zetor2000
őstag
válasz
Bujdy81 #97603 üzenetére
Nem.
Eladni nem szeretném, de szívesen kölcsönadom, mert idehaza kihasználatlan.
"Örökségnek" vettem, de poronty még nincs... szóval most van lenn a tárolóban egy nagyvas, ami áll. De ilyen teraszfelveréshez szerintem alkalmas. Ha máshogy nem, akkor úgy, mint a túlkélpzett vendégmunkás.Egy 100asért vettem itt a hardveraprón. Ebben benne volt a koffer, pár fúrószár, meg egy koronafúró. Ez valami 65-70mm. És egy 1mx35mm apróság. Ez is egy fúrószár, csak nem fér a kofferbe. És 1-2 vésőfej, de mennyiséget nem tudok, mert nem használtam még.
-
-
Bujdy81
aktív tag
Beszart a medence sóbontója. Ezzel leteszteltük, hogy egy 20 köbméteres tiszta vízű, 25 fokos edényben két nap alatt mennyire indul be az élet. Nagyon...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #97499 üzenetére
7:30-as átlaggal a 10 km az elvileg 1:15 volt. Egy olyan futónak, akinek ez egy elérendő cél volt, mert még az út elején jár, közben is kellene inni!
Ha nem extra alacsony pulzussal mentél, akkor egy óránál többet ne menj ivás nélkül!
Ha nincsen, akkor vegyél egy futóövet, abba egy kulacsot, az 6-7 deci, de ha hosszabban akarsz futni, akkor szokd meg, hogy óránként 5-6 decit, nyáron inkább 10-12 decit meg KELL inni!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sweet.tv - internetes TV
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest