- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
Mesterek!
Az alapnál talán egy kicsivel jobban tolom az említett progit, de most bizony megakadtam, úgy látszik túl nagy táblázatba csaptam a fejszémet. Több problémám is van, részletezném őket hátha van valami ügyes kis ötletetek:
- Adott egy raktárkészlet táblázat, amelynek számunkra fontos adatai egy "A" oszlop, egy "B" oszlop mint azonosító és egy "D" oszlop mint egy érték. Piszkosul egyszerű lenne ebből a táblázatból átemelni a megfelelő "D" értékeket egy sima FKERES függvénnyel, DE sajnos néha van egy "C" oszlop-azonosító is, azaz egy bizonyos termékből (A), egy bizonyos méretből (B) van néha több beérkezés is, ilyenkor jön be a "C" oszlop. Részleteznem nem is kell, az FKERES pont nem használható (tudtommal), mert ő ugye szépen az első "A" és "B" megfelelőségnél kiveszi az értékeket és nem foglalkozik, hogy esetleg "B"-ből több is van egymás alatt, különböző "C" azonosítokkal, azaz nem összegez. Ezt nekem kell megtennem, másfél óra. Hogyan lehetne erre egy makrót vagy bármit írni? A funkciója annyi lenne, hogy az én szép táblázatomra ráküldeném és szépen minden "A" és "B" egyezőt összeadna, nekem nem számít, hogy van-e "C" és az különbözik-e. Az FKERES tökéletesen tudna már dolgozni (ahogy teszi is, miután szenvedtem másfél órát a sorok összegzésével).
- a másik táblázatban dolgozó FKERES nem aktualizál. Azaz ha kicserélem a forrás táblázatot, akkor csak úgy rakja be az új értéket, hogy beleklikkelek a képletbe, elfogadom és lehúzom a megfelelő sorokra ismét végig a jobb alsó sarokkal. Ez nooormális?
Hát egyenlőre ennyi, ez már rettentő sokat segítene! A többi kérdést fel sem merem még tenni, de valójában az már csak hab lenne a tortán. Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hálózati / IP kamera
- Airsoft
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Epson nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest