Hirdetés
- Őskoczka
- sziku69: Szólánc.
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
Egyszer már érdeklődtem hasonló témában (#8906 #8909) és most megint belefutottam egy hasonló problémába. Azt a problémát úgy oldottam meg, hogy a munkafüzet Open eseményébe tettem az UnMerge parancsot így a beillesztés már a teljes munkalapot szétválasztott cellákkal találja. Meglátjuk mi lesz.
Most azonban van egy ilyen programrészletem ahol hasonló a probléma annyi különbséggel, hogy itt a Selection.ClearContents sor csinálja ugyanazt mint a másik esetben az UnMerge:
Private Sub ComboBox1_Change()
Range("B4").Select
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlDown)).Select
Selection.ClearContents
Range("B4").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Range("B3").Value = Date
End SubAz sajnos nem megy, hogy a Selection.ClearContents után nyitjuk a forrás munkafüzetet és utána másolunk mert a forrás munkafüzet egy távoli gépen Remote Desktoppal érhető el változó néven, nem tudni milyen nevű munkalapjának milyen tartományából kell másolni és persze az elérési út is több féle. Szóval az eredeti adat kijelölését mindenképpen a felhasználóra kell bízni.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e ennek a problémának a megoldására bevett technika vagy csak a #8909-ben leírt átmeneti tárolós módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest