Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• blountex

senior tag

Sziasztok!

Van egy feladat, amit ideiglenesen elvégeztem HA függvénnyel ami bár jól működik, de tovább gondolva az esetet már nem olyan egyszerű megvalósítani, pedig az értékek úgy gondolom meg vannak hozzá, csak a kivitelezés jóval bonyolultabb.
    Szerintem a jó része Fkeres függvénnyel a elvégezhető, de....

A bonyolultabb verzió amit tovább gondoltam:
    A raklapnak van
    Rövidítése: n
    Teljes neve: EUR
    Mérete: 120x80x? (első kettő szám az mindig fix)

Van 3db cellánk amibe az értékek mennek:
    Első cellában megmondjuk azt, hogy hány darab megy el belőle (ez fontos)
    Második cellában megmondjuk a raklap súlyát (ez fontos)
    Harmadik cellában pedig beírjuk a rövidítést raklap nevében. (ez igazából csak azt mutatja meg, hogy milyen típus kell, és hogy annak mekkora a súlya)
    (Itt megjegyzem, hogy ezt a rövidítést később kiszeretnénk íratni teljes néven egy másik cellába)

Van külön extra cellánk attól függ hány raklap megy el:
    Ide méretek kerülnek, tehát a különböző méretekből lehet tudni hogy az egyikből x mennyiség megy el a másikból y mennyiség.
    Szóval ebből az extra cellából a méretek alapján sok minden kiszámítható, de a paletta rövidítések azért kellenek, mert van több kicsi és több nagy van, különböző eltérő súllyal.

Gondolatmenetem:
    5db palettát visznek, akkor abból 4db kicsi, 1db EUR
    5db darab paletta méretet adtunk meg külön cellában, ezért 5db palettát visznek el.
    Abból az öt darab méretből 4db kicsi az 1db pedig nagy (eur).
    A k mint kis paletta aminek a súlya 12, az n mint eur aminek a súlya 25, tehát 73
    A méretek alapján ki lehetne íratni egy külön cellában, hogy a 60x80 az kis paletta, a 120x80 az nagy paletta.

Köszi

Új hozzászólás Aktív témák