- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
Sziasztok!
Van egy feladat, amit ideiglenesen elvégeztem HA függvénnyel ami bár jól működik, de tovább gondolva az esetet már nem olyan egyszerű megvalósítani, pedig az értékek úgy gondolom meg vannak hozzá, csak a kivitelezés jóval bonyolultabb.
Szerintem a jó része Fkeres függvénnyel a elvégezhető, de....A bonyolultabb verzió amit tovább gondoltam:
A raklapnak van
Rövidítése: n
Teljes neve: EUR
Mérete: 120x80x? (első kettő szám az mindig fix)Van 3db cellánk amibe az értékek mennek:
Első cellában megmondjuk azt, hogy hány darab megy el belőle (ez fontos)
Második cellában megmondjuk a raklap súlyát (ez fontos)
Harmadik cellában pedig beírjuk a rövidítést raklap nevében. (ez igazából csak azt mutatja meg, hogy milyen típus kell, és hogy annak mekkora a súlya)
(Itt megjegyzem, hogy ezt a rövidítést később kiszeretnénk íratni teljes néven egy másik cellába)Van külön extra cellánk attól függ hány raklap megy el:
Ide méretek kerülnek, tehát a különböző méretekből lehet tudni hogy az egyikből x mennyiség megy el a másikból y mennyiség.
Szóval ebből az extra cellából a méretek alapján sok minden kiszámítható, de a paletta rövidítések azért kellenek, mert van több kicsi és több nagy van, különböző eltérő súllyal.Gondolatmenetem:
5db palettát visznek, akkor abból 4db kicsi, 1db EUR
5db darab paletta méretet adtunk meg külön cellában, ezért 5db palettát visznek el.
Abból az öt darab méretből 4db kicsi az 1db pedig nagy (eur).
A k mint kis paletta aminek a súlya 12, az n mint eur aminek a súlya 25, tehát 73
A méretek alapján ki lehetne íratni egy külön cellában, hogy a 60x80 az kis paletta, a 120x80 az nagy paletta.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3229
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest