Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
válasz
Delila_1 #3319 üzenetére
Ez lehet csak pár bizonyos cellára érvényesíteni?
Mert az egész táblázatra nem jó, mert az induló órám, amihez adja a napi teljesített órákat és perceket, az 1000, de lehet 2-3 ezer is.
Egy gép össz üzemideje az induló óraszámom, és ehhez adjuk hozzá a naponta vele teljesített munkákat. -
kp78
addikt
Olyat lehet csinálni az excelben, hogy egy cellába csak egy formátumot vegyen be?
Vhogy úgy, mint access-ben a "beviteli maszk".
Gondolok itt arra, hogy az én idő formátumú celláimba csak pl.: 0:12 formátumba vegye be, és ne vegyen be 0,12-t, mert ezt alul nem adja hozzá az összesen cellába, és téves lesz az összeadás. -
kp78
addikt
Megint egy kis help kellene
Melyik az az időformátum, ami 24 óra után is mutatja az órát, percet, és számol is velük.
Én az "idő > 37:30:55"-öt választottam ki, de ha beírom a cellába, hogy 25:00:00 mondjuk, akkor fent az fx-nél (szerkesztőlécben) kiírja, hogy "1900.01.01 1:00:00"
Bár ettől még nekem helyesen mutatja a cellában, és alul az összesen cellát is helyesen összeadja, csak fent az fx-nél nem értem miért írja ki, amit kiír.
Vagy nem kell vele foglalkoznom, mit ír oda?
Nekem ebben az oszlopban időket kell összeadnom, és a végén órában, percben megkapni az összeset.
Talán érthető a problémám -
sonar
addikt
Sziasztok
Egy kis komoly segítség kellene.
Van 5 oszlopom amiben értékek vannak. (5-től 120-ig)
Úgy kellene kombinálnom, hogy az 5 oszlopból összeállítani, hogy az 5oszlop összege maximum 200 legyen.
Mert minden értéknek a sorszámától függően van egy szorzó faktora amivel utánna még tovább számolok. -
student
őstag
thx
-
_Hunter_
őstag
válasz
student #3309 üzenetére
Esetleges megoldás:
1. Munkalap összes cellájának kijelölése -> cellaformázás -> védelem -> a zárolt cellák pipát kiveszed.
2. Kijelölöd azon sorokat, melyek celláit nem szeretnéd, hogy más is lássa, csak ha tudják a jelszót. A kijelölt sorokon szintén cellaformázás és itt bepipálod hogy zárolt cellák.
3. Kijelölt sorok elrejtése.
4. Eszközök - védelem - lapvédelem - összes felhasználónak csak a nem zárolt cellák kijelölését engedélyezed. Jelszó megadás kétszer.Ezt követően aki nem tudja a jelzót az nem tudja felfedni az elrejtett sorokat.
Üdv
-
student
őstag
az megoldható hogy egy munkalapon belül én csak 1 oldalt akarok jelszoval levédeni hogy meg se lehessen nézni ? tehát a többi oldala nézhető modosíthato legyen
-
MIFtIli
aktív tag
ha van egy diagramm, hogy lehet azt beállítani, hogy minden oszlopához kiírja a nevet.
pl alma 10 körte 6 dió 3, akkor van 3 oszlop és a középsőhöz nincs odaírva h körte. -
Delila_1
veterán
válasz
student #3294 üzenetére
A # ##0 " eFt" formázás hatására a cellában lévő 1213256 így jelenek meg: 1 213 eFt. (1 db space a nyitó idézőjel előtt)
# ##0 " MFt" –> 1 MFt (2 db space)
# ##0,0 " MFt" –> 1,2 MFt (2 db space)Itt ugyan nem lártszik, de az első esetben a szám és a nyitó idézőjel között 1 db space van, a másodiknál és harmadiknál 2. Az idézőjelen belüli szóköz csupán arra szolgál, hogy ne legyen a szöveg egybeírva a számmal.
Az Excel továbbra is a teljes beírt számmal számol, de a szóközök hatására az ezresekre, ill. milliókra kerekített összeget mutatja. -
student
őstag
müxik kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Decemberben debütál a Fallout TV sorozat 2. szezonja
- Parfüm topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest