Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
Egy ideig nem tudtam, miért segítettem [link] maxab-nak a #1453-ra. Azt hiszem, már rájöttem. Leírom, hátha egy másik kérdezőnek jól jön:
Üdv Mindenkinek,
van egy megoldandó problémám, lécci segítsetek.
Igaz ez nem a való élet, de udvariasan köszönni és segítséget kérni, bizony, on-line se felesleges.
Egy 20.000 soros és 25 oszlopos xls fájlban vannak olyan cellák
amikben van egy '|' karakter. Nemcsak ez a jel van a cellában.
Igazából mint elválasztó szerepel.
A jelen helyzetet írja le. Pontosan, röviden, érthetően.
Azt szeretném, hogy ha az Excel talál egy ilyen karaktert, szúrjon
be egy sort, törölje a karaktert és a karakter után álló szöveget
rakja át az új sorba, ráadásul az alá
a cella alá, ahol éppen a művelet történik.
A kívánság. Azaz aki segíteni akar neki, ezt csinálja és ne mást. Szintén rövid, de érthető.
Pontos, lényegretörő és nagyon konkrét.
Vannak olyan sorok, ahol nem csak egy cellában szerepelnek | ilyen
karakterek...
!!! ebből látszik, hogy elmélyedt a problémában. Igaz, nem tudta megoldani, de megmutatja, hogy mi okozhat gondot. A megoldónak már ezen sem kell töprengenie.
De a lényeg, ami miatt igazán kalapot kell emelni maxab előtt, csak most jön:
Najó, inkább megpróbálom xls-ben megmutatni [link]
Különösen a 21. sorban lévő megoldás érdekelne.
Ezzel óriási gondot vesz le a megoldó válláról. Ugyanis nem elég programot írni, azt ki is kell próbálni. Ehhez meg kellene valami próba adat.
Ráadásul ezzel a problémát kézzelfoghatóvá teszi. Nem csak a kiindulási táblát adja meg, hanem azt is, hogy kellene kinéznie.
Plussz még egyszer felhívja a figyelmet az esetleg gondot okozó részre.
És itt is látszik, hogy Ő is foglalkozott a dologgal, hiszen a táblát kézzel kellett előállítania.
Előre is köszönöm.
(Lehet, hogy makrózni kell?)
Udvariassági formula, egy esetleges megoldási lehetőséggel.
Hozzáteszem mindehhez, hogy érthetően ír, magyarul, helyesen, tömören, nem rövidít.
Jól fogalmaz.
És az eredmény? A megoldónak nem nagy munka (talán 10 sor, pár perc volt az egész), sikerélmény. Neki öröm, megoldódott a problémája. Ha nem ilyen szabatosan tárja elénk a gondját, a megoldás sokkal több időt vett volna igénybe, talán neki se állok.
Mindezt miért írom le?
Mert majdnem sírva fakadtam az előbb. Még másodszor se sikerült leírni a pontos hibaüzenetet! Mit gondolt az illető? Hogy majd kitalálja helyette valaki a hibaüzenetet?
A hiba helyét a programban? És ha egy 1000 soros programról lenne szó, akkor se írná meg, hol a hiba? A hibahelyért és a hibaüzenet kitalálásáért is meg kell kűzdenünk?
Én nem tudom megoldani a problémáját, mert alig-alig értek a windowshoz, pláne nem a vba-hoz. De ha valaki ért, az a hibaüzenetből azonnal megmondja a megoldást.
Viszont így be kell másolnia a programot, elindítani, stb. Kinek van erre ideje? Ráadásul azt se igen tudtuk eddig, milyen környezetben kéne futnia a programnak.
Üdv
KL
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50