- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- vrob: Irány a 32 bit - játékprogramok 1994-1995-ben
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darknight
csendes tag
Sziasztok!
Erősen kezdő vagyok a témában.
A segítségeteket kérném! Szeretnék összerakni egy Brazos alapú HTPC-t, de a "műsorrögzítés" kérdése kifogott rajtam. Minél többett olvasok utána annál zavarosabb!A cél:
A multimédia lejátszás és az internet böngészés mellett ésszerű határok között a TV műsor lehető legjobb minőségben történő felvétele (lehetőleg időzített felvétele), timeshifting. Extra: PIP, felvétel közben más csatorna nézése. Lehetőleg úgy, hogy mindez Linux alatt is működjön.A helyzet:
Kábeles DigiTV-m van. Vagyis ugyanazon a koax kábelen jön az analóg és a digitális adás is. A digitális adások többsége kódolatlan, ezeket gond nélkül kezeli az MPEG4 tuneres TV-m. Azonban az HBO miatt egy faék egyszerű smartcardos Set-Top-Box van kötve a TV egyik bementetére. Az STB sajnos sem a HD adásokat nem kezeli (NatGeo HD, m1 HD, stb) sem HDMI kimenete nincs (Ezért ezt az STB-t mindenképpen kukáznám).A kérdéseim:
1.) Ki tudom-e váltani a STB-t a HTPC-vel a kódolt csatornák szempontjából, és ha igen, akkor hogyan?
2.) A HD (1080i) adások felvételénél, mi az elérhető legjobb megoldás, ami az eredeti minőséget leginkább visszaadja, és mégsem telik be egy 1T-s HDD egy filmmel pl.: mpeg2, H.264 ???
3) Mivel nem egy izomgépről van szó, még önálló GPU-ja sincs, ezért olyan belső tuner kártyára gondoltam, ami hardveresen támogatja bekódolást (műsor rögzítését) a fenti minőségben, miközben támogatja a timeshiftinget, és lehetőleg tudja a PIP-et, és a felvétel közbeni más csatorna nézését.Tudtok ilyen megoldást ajánlani, lehetőleg olyat, ami Linux alatt is működik (XBMC+MythTV vagy Mediaportal)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55UQ81003 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest