Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darknight

csendes tag

Sziasztok!

Erősen kezdő vagyok a témában.
    A segítségeteket kérném! Szeretnék összerakni egy Brazos alapú HTPC-t, de a "műsorrögzítés" kérdése kifogott rajtam. Minél többett olvasok utána annál zavarosabb! :W

A cél:
    A multimédia lejátszás és az internet böngészés mellett ésszerű határok között a TV műsor lehető legjobb minőségben történő felvétele (lehetőleg időzített felvétele), timeshifting. Extra: PIP, felvétel közben más csatorna nézése. Lehetőleg úgy, hogy mindez Linux alatt is működjön.

A helyzet:
    Kábeles DigiTV-m van. Vagyis ugyanazon a koax kábelen jön az analóg és a digitális adás is. A digitális adások többsége kódolatlan, ezeket gond nélkül kezeli az MPEG4 tuneres TV-m. Azonban az HBO miatt egy faék egyszerű smartcardos Set-Top-Box van kötve a TV egyik bementetére. Az STB sajnos sem a HD adásokat nem kezeli (NatGeo HD, m1 HD, stb) sem HDMI kimenete nincs (Ezért ezt az STB-t mindenképpen kukáznám).

A kérdéseim:
    1.) Ki tudom-e váltani a STB-t a HTPC-vel a kódolt csatornák szempontjából, és ha igen, akkor hogyan?
    2.) A HD (1080i) adások felvételénél, mi az elérhető legjobb megoldás, ami az eredeti minőséget leginkább visszaadja, és mégsem telik be egy 1T-s HDD egy filmmel pl.: mpeg2, H.264 ???
    3) Mivel nem egy izomgépről van szó, még önálló GPU-ja sincs, ezért olyan belső tuner kártyára gondoltam, ami hardveresen támogatja bekódolást (műsor rögzítését) a fenti minőségben, miközben támogatja a timeshiftinget, és lehetőleg tudja a PIP-et, és a felvétel közbeni más csatorna nézését.

Tudtok ilyen megoldást ajánlani, lehetőleg olyat, ami Linux alatt is működik (XBMC+MythTV vagy Mediaportal)?

Új hozzászólás Aktív témák