Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VoidXs

nagyúr

válasz Callisto #57984 üzenetére

Szerintem fáziskorrekció alatt mást értünk, ami nekem az, az csak a Diracban és RePhase-ben van. Ami az igazi előnye, hogy tud minta alatti pontosságú késleltetést, ez hozza meg az igazi áttörést, nem (mindig) maga a fázis. Ezért is terjedt el az a tévhit, hogy a Cavern csinál fáziskorrekciót. Nem csinál (elég egyszerű oka van, mégpedig hogy nem tudom, hogy kell, és hiába beszélek profikkal, rájövök, hogy az a matek nekem sok :D) , csak annyira pontosan késleltet, hogy annak hangzik. Mások tudatosan nem tesznek így, annak is megvan az oka, arról is tele lehetne írni a falat.

Általában az extrém meredekség okoz generálási módszerek közt hallható különbséget. Itt a minimum szakadhat, a linear esetében pedig én személy szerint megőrülök a pre-ringing mennyiségétől, ezért nem szoktam soha ajánlani. Általánosítani úgy lehet, hogy ha a generátor eredménye és a kiinduló spektrum nem egyezik teljesen, akkor lesz a kettő közt hallható különbség, végső soron mégis azt halljuk, ha nincsenek összeadódási problémák.

Az EQ APO legnagyobb problémája a dupla kötelező resampling. Önmagában a legacy audio pipeline is tud bitperfect hangot adni, de az EQ APO fixen 48-ra alakítja a hangot. Ez még csak nem is az APO API hibája, hanem az EQ APO-é. A Cavern fel van rá készítve, hogy mindenképp rajta keresztül számoljon, és amit a resampling torzításból ki tud ütni, azt kiüti. Innentől már nem akkora érvágás, hogy irreális dolgokat csinál a lánc.

Új hozzászólás Aktív témák