- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xerobyte
aktív tag
PowerDVD13, kmplayer.
Most jelenleg ott tartok, hogy minden kábelt minden eszközzel lecserélek, hátha itt van a bibi.
Mintha lett volna olyan, hogy jobb lett volna, de aztán mégse vagy csak már káprázik a szemem. A géphez 3 monitor csatlakozik és kettőt váltogatok. 1 display portos. Lehet ez zavar vagy az asztalkezelő bogozódott össze.Most úgy próbáltam, hogy csak a TV-t kötöm rá, minden mást kihúzok. Ekkor egy darabig mintha jó lett volna, aztán ismét látni véltem az akadozást.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Tomacko #23896 üzenetére
Egy hangkártya aligha tud megmozgatni normálisan egy tisztességes hangszórót.
De vannak erre PC házba építhető eszközök:
Scythe Kama Bay AMP -
dabadab
titán
válasz
Tomacko #23896 üzenetére
"Így ehez a felálláshoz keresnék egy olyan hangkártyát, amire mindenféle trükközés nélkül ráköthetzném a hifihez használt passzív hangfalaimat."
Haat... ha mindenkeppen ragaszkodsz ehhez a felallashoz (az, hogy kulon erositot hasznalj, miert nem jo?), akkor ami igy hirtelen eszembe jut, azok a T-Amp + DAC kombok, pl egy ilyen: [link]
-
Tomacko
őstag
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel a HTPC-t akarom használni otthon, audio hifinek is és kitenni a hifi cuccot egy nagyobb helyre ahol megérdemelt mértékben lehetne kihasználni, nem pedig egy panel lakásban "használgatni".
Így ehez a felálláshoz keresnék egy olyan hangkártyát, amire mindenféle trükközés nélkül ráköthetzném a hifihez használt passzív hangfalaimat.
Ehez kérnék tippeket, ötleteket, esetleg konkrét hardver javaslatokat.Tomi
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a nem rég beszerzett pioneer vsx 922-es erősítőmmel.
Hiba leírása: az erősítőt HDMI bemenettel meghajtva és HDMI kimenetet
kiadva a csatlakoztatott TV-n már zavaró szinten alacsony a
képkocka/másodperc, akadozik a kép, nem folyamatos a szemnek. (FullHD
tartalom, amely máshol tökéletes).
A következőket teszteltem le eddig (felállásom: PC -HDMI1-AVR-HDMI2-TV):
- HDMI1 kábel direkt a TV-be kötve PC-től: minden OK, nincs zavaró fps
- HDMI2 kábel csere: marad a hiba
- Erősítő video convert OFF-ra állítva: marad a hiba
- Erősítő video resolution pure-ra állítva: marad a hiba
- Erősítő kikapcsolt állapotbeli passthrough bekapcsolása után: marad a hiba
Ez alapján én arra tudok gondolni, hogy a HDMI panelja romlott el,
főleg az első és ötödik feljegyzést tekintve, hiszen a forrás, a
kábelek és a megjelenítő biztosan rendben vannak.A gép: Win7 alatt AMD Radeon HD 6850 1GB, 8GB Ram, i5.
A furcsa az, hogy egyik lejátszandó fájlról hirtelen jött ez elő. Ezért gondolom, hogy nem a PC-ben van a hiba, hanem az erősítőben.Találkoztatok már hasonlóval, mi lehet a gond? Vagy szerviz?
Pont ma érkezne hozzá az új hangfalszett...Köszi a válaszokat!
Tibi -
kiss_gee
csendes tag
válasz
Celtis #23889 üzenetére
Köszi a választ, akkor sztem ez a brazos lesz a nyerő
Abból van ami ajánlottabb mint a többi?
Vmint ha egy win7-tel használnám, MPC-HC-vel (ezt szoktam meg), akkor az se okoz gondot neki ugye?
FullHD anyagokat, remux-okat, youtube HD videókat vigyen, mert a mostani atom konfig ezek egyikére sem képes kb szaggatás nélkül... -
/co
csendes tag
Hello mindenki!
Egy ideje foglalkoztat a téma, és próbálom körbejárni, hogy a későbbiekben ne bánjam meg a döntésem. Mivel alapvetően ide kapcsolható, ezért itt zavarok vele. Dilemma a következő: kéne egy új gép, mert a jelenlegi elavult (core2duo, 2 gb ram, notebook). Mivel 12"-os csak, ezért monitornak a 40"-os tv-t használom. Nem mellékes infó, hogy a szokásos netes szörfölésen, média lejátszáson kívül havonta átlag 1 hetet töltök el az Photoshop világában (A3-as méretű 300 dpi-s flyerek tervezése). Nem dúskálok az pénzben, de nem szeretnék egy ideig gépre költeni, inkább most áldozok rá némileg többet. Lehetőségek a következők:
- Asus VivoPC (i5, 4gb ram) ár kb 110e ft
- Mac Mini (i5, 4gb ram) ár kb 170e ft
- valami normális laptop minimum ilyen tudással. ár kb 150-200e ft
- építeni egy saját konfigot
A kérdés, hogy adott feladatok ellátására melyik opció lehet a legokosabb választás?
A kinézet alkatrészek ára összesen olyan 160e ft-ot veri, de elég masszívra sikerült. Célok: kis méret, halk, erős, és körülményekhez képest időtálló összeállítás, amely így néz ki tervben:
- ASRock B85M-ITX
- Intel Core i5-4430
- Kingston HyperX blu. DDR3 PC3-12800 (CL9) XMP - 8 GB (2x4GB Kit)
- Kingston HyperX 3K SSD Drive SATA 6 Gb/s - 120 GB
- Scythe Kozuti CPU Cooler
- Asus GT630-SL-1GD3-L (PCIe) (játékra van konzol, ezt a PS támogatására gondoltam)
és mindezt belegyömöszölni pl ebbe a házba
- Chieftec BT-02B (vállalható megjelenés, szimpatikus a beépített táp, ami lehet kevés lesz, ezért ez még változhat)Ha valakinek valami javaslata, tippje van, merre kéne elindulni, vagy a konfiguráció összeállításával kapcsolatosan észrevétele, jó tanácsa van, azt szívesen veszem és a segítséget előre is köszönöm!
És virtuális rekesz sörrel jutalmazom!Üdv:
Perko -
Celtis
veterán
válasz
kiss_gee #23888 üzenetére
Ahhoz PicoPSU kell és egy erős 12V-os táp. Utóbbira a legjobb a LED világításokhoz árult passzív kapcsoló üzemű tápok.
Viszont a házadba én raknék egy Brazost. Kiváló HTPC. Openelec rá és hasít.
Most raktam össze egy ismerősnek. Pendriveról fut. 30mp boot. Na jó játszani valószínűleg gyenge, de szerintem a HTPC és játékgép nagyon távoli dolgok. -
kiss_gee
csendes tag
válasz
PeterPH #23884 üzenetére
igen, ahogy Cannibal is írta paneltáp van benne
ezt találtam rajta: SKYHIGH TECH SH-7090 R1.0 -
canniball
nagyúr
válasz
kiss_gee #23882 üzenetére
Nem ez sajna nem segít, ilyen ágankénti bontást kéne tudni. Jobb esetben megadja a gyártó, rosszabb esetben lehet máshol keresgélni...
-
-
drdr
senior tag
Hát úgy fest a dolog, hogy hd teszteket töltöttem le és azokkal a tv nem tudja fogadni a 0-15 és 241+ szürke árnyalatokat... és akkor a catalystben is kamu az RGB full és nem véletlen mutat az erősítő is csak RGB limit-et.
Intel esetén is csak 1080/60p esetén van rgb full, 24p-en az is visszakapcsol limit-be...
Viszont az intel xyvcc709 színtérbe kapcsol ycbcr444 képpont formátummal, az amd nem... (bár nem tudom van-e jelentősége, ha dinamikai tartomány vágott). -
kiss_gee
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy intel 2700 dc integrált procis lapom egy modecom feel 202 házban, viszont ez elég gyengusz h szépen fogalmazzak
Amd APU-kat nézegettem a leváltására és érdekelne a véleményetek, h melyik a legerősebb ami még belefér a fent említett házba mind méretben (gyári vagy egyéb hűtővel), mind tápügyileg egy 64 GB-os SSD és egy 1,5 TB-os vinyó mellett?A válaszokért előre is köszi!
Üdv, Kissgee
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
házimozi fórumban már feltettem a kérdést, de gondoltam, itt is megkérdezem, mert itt mégiscsak jellemzően HTPC/laptop használók vannak.
a rendszerem:
forrás: laptop HDMI in-en keresztül Onkyo 608-ba,
megjelenítő: laptop képernyője, vagy projektor HDMI out-on keresztül Onkyo 608-ból.eddig a következő probléma állt fenn:
ha a projektort nem kötöm rá a rendszerre, csak a laptop képernyőjét használom, a bemenetek közül a HDMI 4. és HDMI 5. esetében csak akkor kapok képet a laptopon, és hangot a hangfalakon, ha kiterjesztett módban van a laptop képernyője. az első 3 bemenetre kötve a laptopot gond nélkül választhatom a VGA kártya menüjében, hogy csak a laptop képernyője legyen a megjelenítő eszköz, míg a 4. és 5. bemenetek esetében ilyen beállítás mellett nem szólal meg a hang, csak ha kiterjesztettre állítom a képernyőt.
erre az Onkyo hazai márkaszervizének embere azt mondta, hogy a 4. és 5. bemenetek nem teljes értékűek, tehát ez az állapot nem probléma.pár napja azonban azzal szembesültem, hogy HDMI1 bemenet (most csak ezt használom, erre van csatlakoztatva a laptop) is a fentieket produkálja: csak kiterjesztett asztal módban hajlandó megszólalni az erősítő. ha a videokártya menüjében beállítom, hogy csak a laptop képernyőjén jelenjen meg az asztal, az erősítő leválasztódik, és nem szól a rendszer.
ha ez a természetes, nekem azzal sincs gondom, csak akkor meg az ad aggodalomra okot, hogy eddig miért nem így volt. kicsit miatt aggódom, hogy esetleg épp most megy tönkre a HDMI panelem.
vagy elképzelhető, hogy esetleg a laptopon, vagy erősítőn kellene valamit állítanom?
ez egy DELL Inspiron 7110 laptop, alaplapi (Intel HD 3000), plusz nem alaplapi (GeForce gt525m) videokártyákkal. bár, akármelyik beállító felületen beállítom, hogy ne kiterjesztett képernyő legyen, eltűnik hang…köszi szépen!!
-
dabadab
titán
válasz
rbalint88 #23870 üzenetére
"A kérdés csak az, hogy miért nem tudja azt a HDMI, mint a DVI+optikai hang?"
Tudja. A kulonbseg teljesen biztosan abban volt, hogy masok a HDMI default beallitasai, mint a DVI-nel. A hangot passzolom (az akar erzeki csalodas is lehetett), a kepnel viszont minden bizonnyal a limited meg a full RGB kozotti kulonbseget lattad.
-
rbalint88
addikt
válasz
ksanyo #23868 üzenetére
HDMI->HDMI helyett próbáld ki DVI-HDMI-n meghajtani a projektort, lehet, hogy dob kicsit a képen.
-mivel a hangkeltés gondolom külön eszközről megy projektor mellett (azt meg optikain)-Eddigi HTPC alap (A6-3500, Gigabyte A75 itx, 4gb-1333, hdd) helyett/mellé lett először egy MacMini (c2d 2,26GHz, 4gb-1066, hdd), majd mivel az nem vált be, került az AMD-s belsőség helyett egy Inteles a meglévő házba (i3-3225, Gigabyte H77 itx wifi, 8gb-1600, ssd). A minin nincs HDMI, így ahhoz vettem egy optikai hangkábelt (kb 500Ft) és egy DVI-HDMI kábelt (kb 1200Ft), majd elkezdtem keresgélni az állam a látott/halott különbség miatt. Sokkal teltebb mind a kép, mind a hang (Onkyo TX-SR608 erősítő, Samsung UE40D5500 tévé). Ez a különbség megvolt az AMD és az Intel konfig esetén is, többféle HDMI kábelt kipróbálva is - a különböző HDMI kábelek produkciója között nem volt különbség. A kérdés csak az, hogy miért nem tudja azt a HDMI, mint a DVI+optikai hang?
Más kérdés: Speedfanban mit állítsak, hogy működjön? Az AMD-s összeállításnál működött, ezzel az Intelessel valahogy nem akar... PWM-es procihűtő és egy fix fordulatú házventi van, ezeket szeretném halkítani. Ehhez kapcsolódóan, meddig szabad elengedni a hőmérsékleteket?
Ha a Speedfannal nem jutok előrébb a továbbiakban sem, akkor mit ajánlotok? -
ksanyo
tag
Én is most próbálom kitalálni, hogy milyen konfig legyen a leendő htpc-ben. A GD04-es ház ma jött meg, nagyon tetszik, mutatós darab.
A cél az lenne hogy minél halkabb működésű legyen és 720/1080p-ben akadásmentesen tudjon 3d tartalmakat lejátszani projektoron.
A meglévő HD6670et gondoltam beletenni, azon van hdmi és le is tudja játszani a fenti dolgokat. A dilemma az AMD A8/A10 vagy Intel I3/I5 rendszeren van. -
hati
addikt
Hátha vki érdekelt benne:
-
mpierre
veterán
válasz
szimcsi #23855 üzenetére
Kompletten 50-ből oldanád meg? Akkor használt cuccok felé kacsingass. Az optikát viszonylag sok alaplap támogatja, ha elvárásod is van - pl dts - akkor az alaplapi zajkeltő felejtős. Az csak a felsőbb kategóriás lapokban van. Akkor hangkari, de az már kapásból elvisz egy csomó lét az 50-ből.
Szóval kicsit részletesebben kellenének az elképzelések....
-
radi8tor
MODERÁTOR
Warezről ITT SEM megengedett társalogni!
-
-
szimcsi
senior tag
sziasztok
Segítséget szeretnék kérni wifis, usb3-mal, digitális hangkimenettel rendelkező htpc rendszer építéséhez, amely szükség esetén fejleszthető is lenne később, 50ezer a keret.
Főleg filmnézéshez, de internetezéshez, skype-hoz kellene, esetleg kis játék.
Köszönöm! -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #23840 üzenetére
Abban nem értek egyet, hogy a forráshoz kell hangolni, mert a TV tud bizonyos színteret, itt viszont az derült ki, hogy az AMD nem tolja ki azt amit beállítok, sőt az Intel ezzel szemben a színteret is standardről xyvCC709-re állítja, legalábbis az erősítő ezt mondja.
-
drdr
senior tag
Aha, az erősítő képes kiírni hogy milyen jelet kap? Nekem itt a problémám, RGB limit, viszont a fenti régebbi intellel simán RGB full...
YCbCr444 és RGB444 között nem látok különbséget, pedig korábban mintha lett volna, de akkor egy csomó Catalystet végig kellene zongorázni, hogy kiderüljön a 13.9-et elcseszték-e.....
-
törölt tag
-
drdr
senior tag
Még egy próbát tettem egy HD7790-nel. A helyzet ugyanaz, a Catalyst 13.9 csak RGB limit color format-tal hajlandó hajtani a cuccaimat.
-
drdr
senior tag
Kipróbáltam a fenti problémával kapcsolatban egy Inteles noteszt is (i5 430M, szóval nem a legújabb).
Hibátlan, az erősítő androidos applikációja RGB Full-t jelez. Ha bepipálom a xyvCC-t, akkor YCbCr444 lesz az input format és a színmélységet átállítva "Összes szín"-re, az Extended color space is átvált Standard-ről xyvCC709-re.
Szóval a 3 v. több éves Intel proci és drivere jól működik.
Most vagy az AMD Catalyst lett megint elba...ltázva vagy sosem volt implementálva/supportálva.
Mondjuk utóbbi kérdéses azt írja a köv. doksi, hogy kompatibilis a Deep color-ral, de vajon támogatja is?
http://support.amd.com/TechDocs/52169_KB_A_Series_Mobile.pdf
11. oldal alja:
1. 36-bpp mode uses 30 bpp of meaningfully derived data.
2. 12-bit mode uses 10 bits of meaningfully derived dataVagy az alaplapom nem megfelelő???
Asrock írja a a deep color-t, meg a többi cuccot, a Gigabyte-nál nem látok ilyeneket (rákérdezek....)Valaki megtudná AMD-n esetleg, nézni mit kap az erősítője/TV-je a PC-től, ha van hozzá megfelelő mobil alkalmazása v. eleve ki tudja írni a készülék?
-
mandju
senior tag
Sziasztok. Az előzőt már nem tudom szerkeszteni...
openelec 3.2.3-at tettem fel. Szerkesztettem a samba.config-ot.
hozzáraktam a következő sorokat, hogy az sb-s meghajtókat is megossza:
[Media]
path = /media
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yes
root preexec = mkdir -p /mediawindowsos gépről látom is a megosztásokat, viszont van egy wd tv live is, ami nem akar összejönni...
látja az openelecet a hálózaton, de amikor be akarok lépni, akkor kiírja, hogy nincs megfelelő fájl a lejátszáshoz...valakinek valami ötlet a témához?
ugyanez a htpc windows rendszerrel gond nélkül működött a wd-vel, samba megosztással...
-
mandju
senior tag
válasz
lord_devil #23771 üzenetére
Openelec alatt szerintetek hol kellene keresnem ezt a fájlt?
-
drdr
senior tag
válasz
MasterMark #23826 üzenetére
ha nincsenek bekapcsolva a dinamikai tartományra vonatkozó korlátozások, vagy RGB limited van a CCC-ben, akkor fakóbb/élettelenebb, viszont a fekete árnyalatok jobbak. Ha nincs bekapcsolva semmi ilyen, akkor kontrasztos, azt mondanám jobb a kép, de nem tudom mennyire kell/nem kell látszódia a fekete árnyalatoknak...
De a kérdés akkor is az miért rgb limit amit mond az erősítő... Érdekes módon a sat beltérim is rgb limit. Nem tudom ez jó vagy nem, helyes vagy nem...
-
drdr
senior tag
válasz
MasterMark #23824 üzenetére
LG LW659. Leírásában csak xvYCC támogatást láttam.
-
drdr
senior tag
Volt egy kis időm a hétvégén nyomkodni a gépet és azt vettem észre, hogy az erősítőm Androidos app-ja azt írja ki , hogy a HDMI bemenet
Color format: RGB Limit
Bit: 30 bit (3x10bit)
Resolution: 1080/60p
Extended color space: StandardA Catalystban RGB 4:4:4 (PC szabvány) van beállítva... Ha YCbCr -t állítok be, akkor azt írja ki.
Az új XBMC-ben van beállítási lehetőség korlátozott "színtér (16-235)" beállításra. Ha ezt bekapcsolom, sokkal jobban látszanak a fekete árnyalatok, az xbmc gui-ja is "kivilágosodik" és a fehér és maga a kép is fakóbb lesz.
Emellett be lehet még a Catalystban is állítani a videókra a "Dinamikus tartományt" korlátozottra. Tudtommal minden film ilyen ( és YCbC4:2:0).
A probléma, ha ezt is bekapcsolom, akkor még jobban kivilágosodik a kép (szerencsére csak videó léjátszásnál)Amit nem értek:
1. miért RGB limit a desktopom, annak ellenére, hogy RGB4:4:4 van beállítva?
2. hamár RGB limit eleve, akkor be kell-e kapcsolni a "korlátozott din. tartományt" a Videó szekcióban a Catalyst-ban (mint fentebb írtam, így több lesz a fekete árnyalat, de fakóbb a kép)?
3. XBMC "korlátozott színtér" miért van hatással a gui-ra, mért nem csak a videóra, ill. kell/szabad-e bekapcsolni, ha eleve RGB limit a color format (legalábbis az erősítő ezt riportálja)?
4. egyáltalán el lehet érni valahogy, hogy a pc Deep color színtért adjon ki, ugye asztali BD lejászók képesek erre (???)Ha az erősítőn kikapcsolom a passthrough-t -azaz bekapcsolom a video feldolgozást- a kimenet YCbCr444 lesz, 36bit (3x12bit).
(HDMI monitort (TV), pedig 36bit deep color és xvYCC601, xvYCC709-nek írja..., gondolom ezeket érzékeli).Szóval mi a helyes beállítás?
(Olvastam av fórumokat, ott a CCC-ben a videó/dinamikus tartományt korlátozottra javasolják, amellett, hogy RGB4:4:4 van képpont formátumnak, de nekem az erősítő szerint RGB limit a desktop is.)
-
cekkk
veterán
válasz
Balázzs #23815 üzenetére
Warter használ, vagy is inkább a felesége
-
Balázzs
senior tag
Air playit et hasznal valaki pc-ipad kozott media eleresre? Kepeimet nem latom ipad en, ez az ios miatt van?
-
elmouse
aktív tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok HTPC téren, sem technikailag, sem anyagilag. De azt tudom, hogy a HD filmezni és zenét hallgatni róla fogok. LED tévé mellé, plusz egy erősítős házimozi mellé szeretnék egy csendes gépet építeni. Igazából csakis filmezésre, sorozatnézésre lenne, a lényeg h csendes és jó ár/érték arányú legyen! Azon is gondolkodtam, hogy érdemes lenne e média lejátszót vennem!? De hosszabb távon tuti jobb egy HTPC nem?
-
canniball
nagyúr
válasz
drew86 #23809 üzenetére
Értem; akkor amennyiben a HD a legnagyobb igényed elég lehet egy integrált (Ion/Brazos) lap is, ahhoz elég a ház-táp amit linkeltél, olcsó és kellően halkra belőhető. Ha nem zárkózol el a használt termékektől nézz körül az aprón is, hátha akad valami jóárasított darab.
-
drew86
csendes tag
válasz
canniball #23808 üzenetére
Hát a legolcsóbb valóban az lenne, de már rászántam magam egy HTPC-re. Nem beszélve arról, hogy amikor filmet nézek, zavar a (táp)ventik hangja. Illetve a nagyobb gépem alapon is többet fogyasztana mint egy HTPC. És ha most beruházok egy ilyenre plussz TV, meg stb, akkor tuti biztos vagyok benne, hogy még egy jó 2-3 évig kiszolgálna. az egész rendszer.
-
canniball
nagyúr
válasz
drew86 #23807 üzenetére
Az ismerősöd helyzetét tekintve jól olvastad, külső forrásból származó hangokat (egy-két kivételtől eltekintve) a TV-k csak stereoban továbbítják. Pontosabbat talán a márka LCD topikjában tudnak mondani.
Ami téged illet: amennyiben a jelenlegi géped tudja amire szükséged van akkor felesleges még egy gépet összerakni, a legolcsóbb ha besuvasztod ezt a TV mögé vagy veszel neki egy olyan házat amit el tudsz képzelni a TV mellett.
-
drew86
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon sok körbejárás után végül lehet, hogy mégsem ez a legmegfelelőbb hely, de azért megkérdezem, maximum offtopic lesz belőle.
Adott egy olyan szituáció, hogy van nekem egy Logitech X-450-es hangfalam, amit gondoltam odaajándékozok egyik ismerősömnek, hogy élvezhesse a térhangzást a régi-új TV-je mellé.
Igen ám, de a probléma, hogy a hangfal analóg, amihez analóg 5.1-es csatlakozók kellenek, a TV-n pedig csak egy optikai kimenet van.
Megoldás!
Itt jött a megoldás egy kicsi, de viszonylag drága eszköz képében ( http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=989129 ) ami át tudja konvertálni szépen a digitális jelet analóggá.
Viszont!
Utána olvastam a dolognak és elég sok fórumozót találtam akik arról panaszkodnak, hogy tök jó, hogy van egy optikai kimenet a TV-n, de azon nem megy át 5.1-es, csak stereo-ba konvertált jel, és így esély nincs a térhangzásra.
Kérdésem az, hogy volt -e nektek esetleg ilyen tapasztalatotok?
Ami viszont nem offtopic, hogy én pedig mostanában tervezem egy TV vásárlását, és túl azon, hogy nem tudom eldönteni melyik legyen, én is a fenti problémával küzdök, van ugyan is egy jó 10 éves Genius HT 5.1 hangfalrendszerem, amit nagyon szeretek, jól is teszi a dolgát, nicns vele baj. Viszont az is analóg...
Jelenleg PC-vel játszok/fogyasztok tartalmat, viszont ha már szeretnék egy TV-t, hát elég hülyén venné ki magát ha ott lenne a TV mellett egy nagy ház, nem lenne annyira esztétikus.
Mivel hangfalat nem akarok venni (mert mit csináljak a hőn szeretett hangfalammal, inkább használnám míg vége nem lesz teljesen egyszer), ezért ugyanazzal a problémával találtam szembe magamat mint amit a post elején írtam le.
Én viszont az ismerősömmel ellentétben nem vagyok ellene egy HTPC-nek (mert neki az a dekóder még belefér, de más már eszköz már túl sok "-.-), azon gondolkodtam, hogy összedobok egy olyan HTPC-t aminek a hátlapi kivezetésén van analóg kimenet, és az én problémám ezzel meg is van oldva.
Mivel soha ez előtt nem építettem még HTPC-t, egyelőre csak tapogatózok, de amit szeretnék elérni az egy néma, relative alacsony fogyasztású eszköz. A hang egyébként nálam inkább a szűk keresztmetszet, nagyon allergiás vagyok arra, ha valami feleslegesen búg, zúg, csörög, kattog, zizeg, stb, Na mindegy.
Ezért esett a választásom az alábbi konfigra; hozzáteszem a komponensek tekintetében kicsit bizonytalan vagyok, mert régen olvastam utána a dolgoknak, nem vagyok up to date. Az AQUA-ban nézelődtem, ezért van onnan minden link:
ház: http://www.aqua.hu/m-tech-01-2221-65w-mini-itx-fekete-haz-114969.html
lap: http://www.aqua.hu/asrock-sfm1-a75m-itx-alaplap-176449.html
cpu: http://www.aqua.hu/amd-a8-x4-3850-dobozos-socket-fm1-152425.html vagy ez: http://www.aqua.hu/amd-quad-core-a6-series-x4-3600-dobozos-socket-fm1-156043.html
ram: http://www.aqua.hu/4gb-1600mhz-ddr3-ram-samsung-179451.html
HDD: intel 320-as SSDAmi az első kérdésem lenne hozzátok, hogy ezt a konfigot szerintetek 65W képes ellátni? vagy nézzek inkább egy magasabb táppal ellátott házat? Vaaagy ha veszek egy nagyobb tápot, akkor az is elég, és nem lesz a háznak semmi baja, ha mondjuk egy 90W-ossal használom?
Nem túlzás egy kicsit a 4 mag, ha HD filmeket szeretnék lejátszani legfőképp, youtube, web2.0, és ennyi?
Mivel van egy PC-m játékra, kb. 5 méter tervezett távolságra a TV-től, nem tervezek játszani a HTPC-vel, mert elég húzni egy 5M-es HDMI-t a géptől, a többit pedig megoldja a vezetéknélküli bill és egér.Mint észrevehettétek, sok mindenben bizonytalan vagyok és pörögnek a gondolataim, éppen ezért bármilyen ötletet nagyon szívesen fogadok tőletek!
Előre is köszönöm,
drew
[ ontopicra raktam, mert alapvetoen az (es igy joval olvashatobb is) - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest