- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rederik
tag
sziasztok,
Olyan problémába futottam bele, hogy amikor teljes képernyős filmet játszok le (MPC-HC, Lav +Madvr), a kép alján csíkozást tapasztalok, mintha képeltolódás lenne az alsó 0,5-1cm-es sávban.
Ellenben ha bekapcsolom az aero-t. Ez a jelenség megszűnik. Aero-n kívül van valakinek tippje, hogy milyen beállítást nézzek még meg, ami segíthet még ennek a csíkzásnak a megszüntetésében?
Köszönöm
-
drdr
senior tag
Érdemes lenne sata kábelt cserélgetni, hátha vmi baja van. FM1-es alaplapom (Asrock) nekem is produkált akadást időnként; a windows naplóban valami olyasmit olvastam (nem emlékszem pontosan), hogy írási művelet meghiúsult. Az AMD raid driver telepítése után már nem voltak ezek és stabilabb is lett a rendszer.
Esetleg azt is meg lehetne próbálni, a Catalystban a teljesítmény fülön, hogy a processzor órajelet a minimum-ról magasabbra állítod (kb. középre v. fentebb) és akkor is szaggat-e.(Nekem nagyon úgy tűnt, hogy az A75 chipset nem volt épp a legtökéletesebb v. driver problémákkal küszködött. Valaki fentebb említette a wireless bill. laggolását (ezt én is tapasztaltam A75-ön).)
-
hétalvó
addikt
válasz
superTibcsi #23590 üzenetére
szerencséd van
de akkor közelebb is lett?! mert úgy nekem is jó volt -
sb
veterán
Értem, hogy BD.
Akkor sem kéne megakadnia. Ugyanúgy DXVA gyorsított a lejátszás, csak magasabb a bitrate kicsit.
Nálam 25/1.5-ös nettel ugyanez nem akadt az Atomon.Cpu: 40mbit/s BD iso-nál a DXVA miatt ugyanúgy csak 10-20% a terheltség. Torrentezésnél szintén nem több. Összeadva is bírnia kell. És az A4 kb. 3x gyorsabb proci.
HDD: BD film: 40mbit/s, torrent: 22mbit/s: összesen 62mbit/s= 7.75MB/s. Igaz, hogy több olvasás, írás fut egyszerre, de ezt bírnia kell akármelyik HDD-nek szerintem. Mondom, nálam is szokott futni 20-30 torrent is egyszerre letöltésben mégis minimális a terhelés a HDD-n is, nemcsak a cpu-n. Lehet róla olvasni lazán.
-
Digger
senior tag
Jelenleg egy Brazos alapú HTPC-t használok ami hibátlanul megy már jó ideje! Karácsonyra a gyerekszobába egy újabb TV van tervezve és az ott már meglevő kissé idősödő PC-t is le akarom cserélni, a TV lesz hozzá a monitor. Mit ajánlotok, milyen alaplapot válasszak? Jelenleg még nincs túl nagy igény a PC teljesítményre, a gyerekek még csak netes online játékokkal játszanak. Az én részemről igény az USB3, a minél kisebb fogyasztás és, hogy valamelyik AMD APU-val legyen felépítve és persze szeretném minél olcsóbban megúszni! Érdemes már FM2+ alaplapot választani? Tudtok valamit ajánlani? Amíg nem lesz kaveri APU, addig mit lehet belenyomni, amit aztán el is lehet esetleg passzolni?
-
-
Attas
aktív tag
Igen tudom, hogy a torrent ülteti le a rendszert, illetve a HDD-t. Max 8 torrent feltöltés van egyidejűleg és ugyanennyi le. Csak a kapcsolatok száma sok. De annyira nem zavar. Amúgy is sajnálom, sajnálnám azt a 45GB helyet egy BD ISO-nak.. Szinte ugyanezt a minőséget megkapom 20-25GB MKV-ban. (igaz nincs 6 nyelven rajta) ott meg nincs akadás soha.
-
bivalyos
aktív tag
egyenlőre nekem is ilyesmi az egyik variáns, a blu ray képfile csak plus dolog lenne,de idővel gondolom orvosolja majd a xbmc 13
majd eldöntöm még mi legyen asztalai MP vagy HTPC. vannak előnyök és hátrányok is:
MP előnye alacsony fogyasztás,könnyebb kezelhetőség.
HTPC előnye több lejátszható formátum,más dologra is használható akár,nagyobb tárhely szükség esetén.szerk.: XBMC összes s
-
Attas
aktív tag
válasz
bivalyos #23574 üzenetére
Szia. Nekem úgy fásfél éves a HTPC-m.F1 tokozásu A4 AMD proci van benne Ati HD6530 D grafikus mag ha jól emlékszem. Még semmilyen médiával nem volt gondom, beleértve az SBS 3D-s filmeket is. Egyedül a Bluray képfájlok akadoznak. XBMC tökéletes választás. Most már F2 tokozás dívik és ez a proci szerintem tökéletes. (fogyasztása is)
Távvezérlésre én ilyet választottam, és elégedett vagyok. De oly nagy a kínálat...
Jó hír, hogy a nemsokára megjelenő XBMC 13 -Gotham már támogatja a 3D (részben persze. Olvasd el a cikket) -
hétalvó
addikt
válasz
superTibcsi #23580 üzenetére
óóó, félreolvastam, szóval neked azzal nem megy...
akkor nem tudom hol az igazságannyit tudok segíteni esetleg, hogy asrock h61-itx-el nem volt bajom ezzel
most vettem egy asus h61m-a -t és ezzel sincs bajom, de ez microatx.barátom tett rá hosszabbítót, de neki nem segített
-
cekkk
veterán
válasz
bivalyos #23579 üzenetére
De az a 180 ezres tv pont a legalja, már mint ár kategóriában, mondjuk nem tudom, hogy a 650 ezres Panák letudják-e játszani
De a kérdés az, hogy te mennyire értesz a dolgokhoz. Ha tudsz linuxot telepíteni akkor simán csinálhatsz magadnak otthonra egy NAS szervert olcsón. A gyári NAS dolgok drágák.
Megveszed a legolcsóbb lejátszót ami tud 3D és csinálsz egy olcsó kis fogyasztású nast magadnak. -
hétalvó
addikt
válasz
superTibcsi #23563 üzenetére
intel-el nekem is megy
csak gondoltam szólok, hogy ne csodálkozzon senki, ha valamiért amd-vel anomáliákat vél felfedezni 2.4ghz-es eszközökkel. ezt csak fm1(a75 chipset) esetén merem kijelenteni, fm2-öt nem próbáltam.
3D AMD-vel barátomnál egy a6-3500-al is megy szépen. DXVA-t be kell kapcsolni!!!
-
cekkk
veterán
válasz
mclaren1818 #23572 üzenetére
Elméletileg igen, de az amd honlapján az A8tól ígérik. Külföldi fórumban olvastam olyat, hogy megy, de pont valamelyik nap írta itt egy kolléga, hogy neki nem volt tökéletes.
-
Krampesz
tag
válasz
bajnokpityu #23533 üzenetére
Naná, hogy érdekel másokat is. Az általad eddig bejárt út vagy tapasztalatok, tanácsok, vakvágányok fellelhetők valahol poszt formájában vagy várható, hogy lesz ilyen valaha?
-
bivalyos
aktív tag
Sziasztok,milyen HTPC ajánlotok?
akár kompletten,de terveim szerint összerakok egy gépet az alábbi konfiggal:
Memória
Ház
Táp
Alaplap
és ebbe kerülne még kb 5TB 2DB Vinyó
Ez a terv és erre menne egy HTPC szoftver
A célom az hogy legyen egy media lejátszóm nagy tárhellyel és gond nélkül lejátszon 3D filmeket,ISO kat! FULL Hd tartalmakat!
Igazábol most kezdtem neki ennek a HTPC nem és még nem vagyok benne otthon,elég lesz ez a hardver?
Mi az előnye a HTPC szoftvernek windows alatt? Gondolom csak egy media center felületet ad amin könnyebb eltájékozódni? Várom a véleményeket tanácsokat plusz infókat,most még minden újnak számít ebben a témakörben! Első nekifutásom egy media player volt de ár/érték arányban lyukadtam ki a HTPC nek vagy csak egy sima MIni Itx es pc hez. -
pomk
őstag
válasz
MasterMark #23561 üzenetére
A játék a legutolsó szempont. Film és sorozat letöltés lenne amiért el gondolkoztam a váltáson.
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Adott egy "rendszer", ami jelenleg a következőkből áll:
- Full HD Tv,
- Hálózatra köthető média lejátszó,
- Laptop.
A laptopot torrent letöltésre és néha nap játékra használom. A filmeket rámásolom egy külső HDD-re, átdugom a média lejátszóba, és így nézek filmeket, sorozatokat. Ezen kívül a játékokat is a Tv-n szoktam játszani HDMI kábelen keresztül.
Idő közben bekerült a rendszerbe egy iPad. Most, hogy meg van az iPad, a laptopot szinte kizárólag torrentezésre használom.
Olyan elképzelésem van, hogy vennék egy NAS-t, amivel ki tudnám váltani a laptop torrent funkcióját. Ill. egy Xbox-ot, amivel tudnék játszani is néha. Szerintetek ez így kivitelezhető?
Milyen NAS ajánlott, amivel tudok torrentezni, és a média lejátszóval el tudnám érni a routeremen keresztül? A külső HDD-t rá tudnám kötni erre? Gyárilag egy keretbe van építve, USB kábellel tudnám csatlakoztatni. Van olyan, amit teljesen tudnék vezérelni, beállítani, használni az iPadomról? Van olyan NAS? amivel ha letöltök Xbox játékot, akkor ki tudom írni DVD-re? Vagy a NAS csupán hálózati adattárolásra alkalmas? Erre inkább egy HTPC lenne alkalmas? Vagy mit ajánlotok egy ilyen elképzelésre?Köszönöm!
-
drdr
senior tag
Egy kis tapasztalat az alábbi konfiggal:
Gigabyte F2A88XM-HD3
A10-6800K
2x2GB Kingston LoVo
Samsung 830 64GB
WD 2TB (20EARX)
Windows 8.1 Pro
AMD driverek és Catalyst 13.9Nincs alulfeszelve v. lecsökkentve az órajel, ha csak áll magában 23W, torrenttel 27W körül. Lejátszás 36W körül. Gyakorlatilag a korábbi Asrock A75M és A8-3870-hez képest alacsonyabb a fogyasztása (mellesleg sokkal fürgébb és stabilabb).
Alapjában mindig alacsony a fogyasztása, időnként ugrik meg rövid időre 80-120W-ig, de csak pár másodperc, amikor dolgozik is valamiért....
Tudom ez már nem HTPC kategória; tegnap kipróbáltam benne egy Sapphire HD7790-et is, EA NFS Most Wanted (2012) 180W-ig terhelte meg a rendszert, max. beállításokkal, FHD-ben szaggatás nélkül ment.
Mondanom sem kell, hogy XBMC lejátszás is hibátlan...
-
klepto
addikt
válasz
MasterMark #23555 üzenetére
Tudnál ajánlani valamit, ami megfelel az igényeimnek; rendelkezik böngészővel, és az AXN Play-t is futtatja?
slashing
Nincs, ez egy régebbi Plazma TV LG 42PC52.
-
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy multimédiás gépre, amivel tv-n tudnék online tartalmakat nézni.
Két variáción gondolkozok, fixen épített gyári HTPC, vagy valami ahhoz hasonló Média gépecske (pl. WD TV Live), illetve házilag összeállított Mini, Nano - ITX gépecske, amin valamilyen ingyen szoftver fut (Linux).
Egy közös kritériumom van, az internetet Wifin keresztül lehessen vele elérni.
Bár eddig nem volt ilyesmire szükségem, de most, hogy 3 napja elvette a Digi az AXN csatornát, valahogy muszáj néznem A Bárkát, és monitoron nem olyan élvezetes, mint 42"-os plazma tv-n
Ezen kívül néha jó lenne YouTube-ot is tv-re varázsolni; ha unalmas a műsor
Elméletileg van a tv-n VGA bemenet, tehát ez nem lenne akadály, bár még soha nem próbáltam; így csak remélni tudom, hogy működik is (jobb lenne egy HDMi kimenetes gépecske, de az gondolom horror árú lenne).
Milyen célgépet ajánlanátok ilyen felhasználásra?
A cél minél olcsóbban megúszni (20-30.000.-Ft a képzeletbeli plafon), és minél kisebb helyen elférni. -
hétalvó
addikt
találkozott már valaki ilyen hibával?
logitech k400 bill asrock h61-itx-el szépen működött, átköltöztem egy asrock a75m-be és laggol az egér és a billentyűzet is a legszebb még bios-ban is.
találtam egy ilyet ami kb fedi a valóságot: intel usb3 interference
barátomnál is ugyanez a helyzet és 3 különféle rádiós billel is. meglett az amd-s gépe és a hatótáv töredékére összezuhant.
1üli megoldás talán egy usb hosszabító és eltávolítani a géptől a 2.4-es adót. raktam már be külön usb kártyát is semmit nem javít. alaplapi usb3-t kikapcsoltam semmi se ér.
valakinek valami más ötlete?
-
canniball
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23550 üzenetére
Igaz Brazosom van de tuning nélkül, ilyet nem tapasztaltam.
-
DopeBob
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23550 üzenetére
Mit szansz akkor neki pontosan? Hasznalnad rendes PC-kent is? Bongeszo stb? Az hittem csa video lejatszasra kell.
Van itthon egy Atom-os noti IOn2-vel es szepen mennek rajta a YT videok is.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DopeBob #23549 üzenetére
Nvidia ION+1magos ATOM is bőven elég még a 40mbites filmekhez is
Volt ION-om, kétmagos atommal, tuningolva. Videómegosztókon választhattam:
1 - Nézem a videót és a reklámokat szaggatva.
2 - Leállítom a videót és akkor a reklámok nem szaggatnak...Ezért tervezek olyan vasat, ami a GPU ereje nélkül is boldogul a teljes HTPC szerepkörrel zökkenőmentesen.
-
DopeBob
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23547 üzenetére
Szia,
nem ismerem ezt a VGA-t de ez alapján, nem lesz gond semmiféle videóval. Mivel mindent a VGA kártya csinál majd, ha csak HTPC-lesz a legolcsóbb/legkisebb fogyasztású procit venném meg, mondjuk ezt: Intel® Celeron® Processor 430
(512K Cache, 1.80 GHz, 800 MHz FSB) aprón egy ezresért megkapod, még alkudhatsz isEsetleg egy nagyobb bordával és valami csendes házszellőztetéssel a procira nem is fog kelleni külön ventilátor
Nvidia ION+1magos ATOM is bőven elég még a 40mbites filmekhez is
-
mpierre
veterán
Valaki, aki otthon van xbmc-ben... ? Tudom, nem hardver. [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
GeForce 9300?
sb: Nem nagyon vágom, mikor utoljára 775-öm volt az energiagazdálkodás volt az utolsó szempont. De ha azt veszem, hogy a Q8200S 65W alatt van, és még vissza is lehet neki venni szorzót, feszt, órajelet... A kérdés, hogy a magonkénti teljesítménye megmarad-e, hogy ha kell, erőből tolja a FullHD filmeket akár flash-en keresztül is, mert anno az ION-nal szívtam, mint a torkosborz...
Pista0001: Az egy PACE PSR800 műholdvevő doboza. Eléggé bilifüle, üresen a ház súlya grammokban mérhető, és ehhez idomul a masszivitása. Viszont láttam fantáziát a gyári előlapban és a méreteiben, úgyhogy...
A képen egy ösztövér gép látható, a vinyók egy másik házba kerültek, mert sok volt. [Album]
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23541 üzenetére
A 3. bekezdésedre gondoltam elsősorban, a többi csak a bevezetés volt
Nem vágom annyira azt az architektúrát, nem tudom mennyire ütne vissza.
4. bk.: Így már világos. Nézegettem a képen a "házat" hogy mi is lett honnan kivágva
Peak: Valószínűleg semmilyen, a GF9300 IGP-ben van valami gondolom.
-
BullZeye
veterán
XBMC-ben tényleg nem lehet egy 70% áttetsző fekete hátteret rakni a feliratokra? Baromira zavaró, hogy néhány nehezen beszerezhető sorozatnál ott egy égetett felirat a háttérben, és teljesen összefolyik a magyar felirattal. Annyira nehéz ezt elhinni, hisz még a legócskább lejátszók is tudják ezt. :\
-
sb
veterán
válasz
Az a gond, hogy gyenge a C2D energiagazdálkodása.
Már ha számít a fogyasztás, nem tudom mire és mennyit fog menni.Egy mai 2-4 magos proci ilyen minimál konfigokban (SSD, esetleg 1 HDD) elvan idle és lejátszás közben az említett 30-40W-tal paneltáp mellett és 40-50W körül normál táppal.
Nekem emlékeimben egy kis vacak 2 magos E2160-am él ami idle is bekajált 80W-ot. Haver Q6600-a meg 120W körül volt, igaz az GTX460-al, de ha azt leveszed akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet.
ITX-ben a hűtés miatt mindenképp szívás a régi generáció.
De lehet, hogy árban is megérné a csere. -
Peak
addikt
válasz
az intel c2d procijában milyen hardveres video/h264 dekódoló van?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23540 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem lehet, hanem hogy nem érdemes. Azért gondolom ezt, mert attól függ csilió másik órajel is
Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy a Core 2 szériában nemigen volt Intelnek szorzózármentes processzora, mégis virágzott a tuning. Q6600-ra tetszik még emlékezni? Szorzó le 8-ra, FSB fel 200-ról 450-re... És betonstabil volt. Memória is hasított 900MHz-en CL4-be.
Nem értem, hogy miért jelentene nagyobb problémát lefele menni... Ja, hogy busz sebesség... Na igen, az fontos lehet, azonban én nem aggódok, főleg egy Brazossal szemben...
Pedig egyszerű. Ahova te radiátort tennél, oda én a tápot és a meghajtókat fogom. Erre mondtam, hogy a radiátor teljesítménye és használhatósága igencsak csorbul, miután kifűrészelem belőle az említett alkatrészeknek szükséges helyet.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23539 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem lehet, hanem hogy nem érdemes. Azért gondolom ezt, mert attól függ csilió másik órajel is, többek közt a proci-NB közti kapcsolat sebessége is, amit nem célszerű butítani (tekintve hogy max-on sem túl acélos, nem véletlül lett végül elhagyva
). Kérdés hogy mit lehet szorzóval kompenzálni.
Öööö, az offos-ördögös kérdésedet nem értem kristálytisztán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23538 üzenetére
Bár mivel ez még északi hidas holmi, az alapórajelhez (rák tudja a 775-ös Inteles nevét
) gondolom nem érdemes nyúlni
Épp ellenkezőleg. 775-ös vonalon még nincs bebetonozva az alap órajel, ellenben az 115x-es lapokkal, ahol -emlékeim szerint- egyetlen órajel generátor van és csak szorzóval lehet tuningolni. Nem tudom, hogy konkrétan ennél a lapnál hogy megy, legalább 5 éve nem láttam a BIOS-át, de általában lefele tuningolni mindig sokkal könnyebb, mint felfele.
És mit ér az a radi, ha kifűrészeltem belőle a vinyó és a DVD helyét?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23537 üzenetére
Szerintem "alap" dolgokhoz biztos jó. Az alaplap biztos támogatja a normális DC-t? Bár mivel ez még északi hidas holmi, az alapórajelhez (rák tudja a 775-ös Inteles nevét
) gondolom nem érdemes nyúlni, szorzót biztos lehet levenni, kérdés hogy az alulfeszelés mennyire megy neki.
180-as radi talán befér a lap mellé, de egy 140-es biztosan
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #23535 üzenetére
A lap ingyen van, a procira egy 10-est szánnék max, további 5 a ram. Tápot, vinyót, egyebeket meg a brazos-hoz is kell venni. Erősen vissza fognám a procit, ha sikerül is megvenni, mert hűtés és fogyasztás.
Ebbe a házba (felső) menne, ha menne. Hűtést meg csak megoldom valahogy.
-
Peak
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23534 üzenetére
azért nem "op" a 4 magos, mert nem tudhatod, hogy a jövő milyen kodekeket hoz.
én is egy A8-3870K tettem bele, alulfeszelve, downclockolva, 30W fogyasztás BD lejátszása mellett.
de amikor kell, akkor Profil csere BIOSban, és játékgép 120centin 8csatornás hanggalbattlefield meg worldofwarcraft/diablo3 odaver
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23534 üzenetére
Szerintem akkor lehet értelme, ha minden más megvan a procin kívül, esetleg egy kisebb procival. Ha 20K-t meghaladja a bekerülési költség (ház nélkül), akkor szerintem már nincs értelme belevágni, kb ennyi lehet egy Brazosos lap. A 775-ösnél a fogyasztás kérdéses, nem a villanyszámla miatt, hanem a szükséges hűtés miatt érdekes ez egy HTPC-szerűségnél. A 9300-as IGP is elég forrófejű tudtommal...
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Van egy Zotac gyártmányú 775-ös ITX lapom, GF 9300 IGP-vel. A kérdés az, hogy mennyire alkalmas még ez egy amolyan HTPC-szerűség építésére? Nézegettem 10k körül hozzá Q8200-as procit, de a 95W-os TDP elég zord, mert nem lesz sok hely hűtésre, de ugye ott a DC lehetősége. Illetve, ha szerencsém lesz, sikerülhet behúzni egy Q8200S-t, ami alapból 65W-os TDP-vel indít és tovább lehet még DC-olni.
Szerintetek nagyon OP egy ilyen négymagos HTPC-be?
-
MasterMark
titán
XBMC-ben az SD anyagokhoz nem lehet automatikus túlpásztázást beállítani?
A DVD-ken fekete helyek vannak oldalt általában. -
Celtis
veterán
válasz
#75912448 #23527 üzenetére
Szerintem ez a mondat mindent elmond:
Nem csináltunk vaktesztet,ilyeneket. Ezek az emberek nem gyerekek a homokozóban, itt,ha azt mondja a házigazda,hogy sokat pöcsölt, h összehozza a hálózat "hangját",akkor eszembe nem jut vizsgáztatni.
Sznobok vagytok, ennyi. Ha valaki csak egy apró és oly triviálisnak tűnő bizonyítékot kér, teljes csend a válasz. Tudod hányszor kértem, hogy valaki mutassa meg nekem, hogy szemre különbséget tesz a legolcsóbb tescos és akármilyen full-full-extra-high-end HDMI kábel között?
-
Celtis
veterán
válasz
bajnokpityu #23511 üzenetére
Nyugtassatok meg légy szíves, hogy van Cat5E Ethernet patch kábelből audiophile kivitel, megfelelő áron
No meg persze hozzávaló LAN switch balsafa lábakon.
-
sb
veterán
Én csak annyit mondok: vááááááááóóóóóóóóó!
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #23519 üzenetére
Nekem azokkal se volt bajom amiket említettem.
-
válasz
gorbep #23497 üzenetére
"miért kell gyors, lehetőleg sok magos CPU a minőségi zenehallgatáshoz...."
Miert kell?
(#23520) Tomacko: "a digitális mintavételezés soha, ismétlem SOHA nem fogja utolérni az analóg technikát"
De, sot, nem hogy utolerte, hanem meghaladta (persze kelloen homalyos fogalmakat hasznalsz, a nyolcvan eves gramofonon lejatszott Karadi lemez is analog technika, annak a meghaladasa talan kerdes szinten sem merulhet fel, de ha megnezed, hogy tenylegesen mit produkal ez bakelit lemez, az is eleg messze van a DVD-A-tol, pl.)
-
Tomacko
őstag
Nem olvastam most végig ezt a hifi, audio témát de.....
Igaz ugyan, hogy ez egy HTPC fórum, igaz, hogy itt leginkább a filmnézés és esetlegesen a digitalizált (az audio CD is ide tartozik) zenék hallgatás a téma HTPC-n, de amit feltétlen érdemes tudni zene hallgatás kategóriából ha már költ rá az ember, hogy a digitális mintavételezés soha, ismétlem SOHA nem fogja utolérni az analóg technikát. És bizony ha már költ rá az ember akkor ebbe az irányba érdemes fejleszteni zenei cuccot. Tudom vannak agyon tuningolt CD lejátszók is amik már már elérik a lemezjátszók szintjét de még mindig az viszi a pálmát.Annó hifi szobák beépítésében jártas embereknek is ezt bebizonyítottam, hogy azonos ár kategóiájú CD és lemezjátszó összehasonlításában a lemezjátszó lesz mindig a győztes......
ezek csak az én saját tényeim, tapasztalataim amit mindenképpen szerettem volna megosztani. És ezt NEM szánom a téma további vita alapjának.
Tomi
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #23517 üzenetére
A hang az természetesen így van. De funkcióban mi az amit nem tudnak ezek a programok és a linn tud?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #23513 üzenetére
Ha jó a média tárad akkor van az xbmxhez nagyon jó program. Vagy van a foobarhoz Foomote.
(#23514) Paulo81
Ki kell próbálni a tápot, ha hozz javulást akkor meg kell tartani, ha nem akkor vissza kell adni
Mondjuk azért jó lenne róla valami infó, hogy milyen az egyáltalán -
Paulo81
aktív tag
Azért a driver írásnál még nem tartok.
Ami sokat hozott a rendszernek azok az alátétek. Kategóriát ugrott. (Tudom, nem hájendde azért elég jól szól)
Szoftveresen a windows thin pc amit még nagyon jónak hallok, ez van "feltuningolva". (Letiltva felesleges szariok, stb..)Passzív ház meg passzív gép azért kell, mert ha már említve volt a tabla, a human audio tartott pár éve egy előadást a triódás találkozón, hogy minden ventillátor, mint elektromos motor zajt visz vissza az áramba, tudom szarul fejezem ki magam, de esküszöm ez volt a lényege amit mondtak. Ezután ki is próbáltam, hogy lehet-e hallani ugyanazon a gépen különbséget, ha kicseréljük passzívra a hűtést és leesett az állam mennyit számít.
Értem mit mondasz, igaz is, nem feltétlenül akarom levenni a feszt, csak ha nagyon muszáj.
De bízom benne, hogy nem lesz nagy melegedés.
A hdplex házhoz lehet rendelni többféle tápot, még nem döntöttem el melyik lesz. (Vajon a hifi-grade táp csak reklámszöveg?)http://www.hd-plex.com/hdplex-h1.s-fanless-computer-case.html
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gorbep #23512 üzenetére
Nem,ez tévedés. Kezelőfelület miatt a linnes hálózatot reszelik. HTPCből nem hallottam még ennyire kiforrott, és jó felületről. A régi linneket nem olyan nagy kunszt elérni hangminőségben.
Nem csináltunk vaktesztet,ilyeneket. Ezek az emberek nem gyerekek a homokozóban, itt,ha azt mondja a házigazda,hogy sokat pöcsölt, h összehozza a hálózat "hangját",akkor eszembe nem jut vizsgáztatni.
Amikor Mausert, és Cekkket meghivtam, hogy halljanak pár anomáliát a digitális oldalról, az egy teljesen más helyzet. Amennyire látom, a helyi hifiseknek lövse nicns a pc,mint futómű használatáról.
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #23510 üzenetére
Xt-ék nem tudnak...... még...., de azért szerintem erősen dolgoznak rajta,hogy egyszer megközelítsék vagy elérjék..... én szurkolok.....
Bajnokpityu: Ott a pont!
.
Jujj, ilyet ne mondj, mert jön a tegnapi HIFI fórumos vihar..... dedikált switch + szerver... minek amikor ez csak egy csomagkapcsolt ethernet, 1-esek és 0-k....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gorbep #23500 üzenetére
Tablában majd 2.5mp buffer van(mac alatt legalábbis) asszinkron, saját akksival. Ehhez képest számit az usb kártya, pc táp, usb táp, usb kábel, szoftvrek,stb...
Jóval nehezebb htpcből igazán jó hangot csinálni,mint egy streamerrel,de ha megcsinálod ezt a sok munkát, elégedetten dőlhetsz hátra. Bár nemtom, hogy fogok csinálni annyira jó felületet,mint a kinsky.
Linn esetén meg routert, ethernet hózatot, szervert szoktak épiteni,nem gondolom kész megoldásnak ezt se..
-
gorbep
senior tag
Most nem a Linn volt a példa, HTPC-t hasonlítsunk HTPC-hez, ne keverjük a szezont a fazonnal..... a promt időzítés egy Oprendszerrel rendelkező gépben sajnos igen komoly műveletvégzési sebességet, sok magot óriási erőtartalékot igényel.... sajnos
Úgy látom ez a HighEnd legtöbb területén így van, nem csak a digitális részen.... de lehet tévedek, majd kijavítotok....
-
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23508 üzenetére
Én ugyan nem
De ha valaki ennyit tud az tanítson, mert az mindig jó ha fejlődünk
Ha tudsz valamit amitől jobb lesz akkor ne tartsd magadba. Ki tudja, lehet otthon írtál magadnak egy drivert ami úgy szól...
Egyébként én egy dolgot nem értek nálad, ha kell az erős proci akkor minek akarod bele rakni egy passzívházba csökkentett teljesítménnyel? Mert akkor nem pont azt veszed el, amiért megvetted az a procit?
Érted mire gondolok?
Mondjuk szerintem ne sajnáld az áramot
Milyen tápot teszel bele?(#23510) gorbep
De én meg azért hoztam fel a Linn mert ha XT-ék is tudnának a htpcből olyan hangot kihozni mint az akkor nem lenne létjogosultsága a Linnek.
És amit még mindig nem értek, hogy veszünk egy jó procit de vissza folytjuk, de kell a jó proci mert kell az erőtartalék, de mégse engedjük, hogy dolgozzon. -
Paulo81
aktív tag
-
Paulo81
aktív tag
Köszönöm az építő jellegű hozzászólát, tényleg!
A dac-omban TENOR TE7022L fogadó chip van, ami tudtommal adaptív isosynchron, ami hasonlít az aszinkron adatátvitelhez, de javíts ki, ha nem így van.Értem én, de mégis hallani a különbségeket, nem én csinálom...
Mindenesetre a gép jó lesz még bármire, nagyon rég vettem gépet, legalább így sokáig nem lesz elavult -
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23503 üzenetére
Abba a hozzászólásodban nem segítséget kértél és azóta is azt írtad, hogy te oldalakat tudsz írni ezekről.
És azt is akkor meg mondtam, ha tényleg olyan dolgokat tudsz amit mi nem és ezzel előrébb leszünk minden tiszteletem a tied. Szerintem leírtam neked. De azóta sem történt meg ez.
Ha megbántottalak bocsánat, nem akartalak.De a te ominózus hszed is olyan volt, hogy te tudsz mindent itt te megváltod a világot.
Nem lefikáztam, csak ez a szó is olyan nesze fogd meg jól nincs itt semmi, mert definiálva nincs, hogy mitől lesz az az a rendszer az.
-
gorbep
senior tag
Én is szivesebbsn használnék csomagkapcsolt átvitelt, de csak ez van..... Szerinted azok a felvételek, amiket hallgatsz milyen átvitellel készültek?
Ez nem vallás..... bár az inkvizíció eléggé eluralkodott itt.....
Aminek az én zsebem kategóriájában van szinkron átvitele zenére, azoknál én sokkal szívesebben hallgatom a saját rendszerem.... az AVR-ek ritka kivétellel MOZIRA valók....Tudom ez egy HTPC topik, de a zenelejátszás is szerintem ide tartozik.
PEACE
Paulo81: ne vedd magadra, biztos front van és pont belefutottál a pofonba..... a HIFI fórumon tegnap volt front....
Azért ha nem ilyen morcosak szoktak segíteni...
-
Paulo81
aktív tag
A jplay-t kipróbáltam és szeretném használni majd az új gépen, a jelenlegit (notebook) nagyon leterheli, van, hogy 60-70 %-ra is. Na meg még meg kell venni a full verziót, ami nem némul el.
Ha ismernéd a jplay-t, akkor tudnád, hogy egy layer-t (bele lehet kötni, ha nem az) hoz létre az oprsz-ben, amit aztán a lejátszó szoftverrel kiválaszthatsz, pl. foobar. De szerintem tudod, csak csesztetni akarsz mindenáron.Mit szeretnél miről írjak? A szar ethosz rendszeremről? De tényleg, mondd meg miről! A "hang előállításáról"? Ez mit jelent nálad? Látod, megint csak csesztetsz.
Igen, tessék, úgyis ezt akarod hallani,:
Lehet, hogy alábecsültem a ph-s fórumozókat, azt hittem itt csak kockák vannak akik semmit sem értenek a hifihez, de kiderült, hogy született high-end-esek.
A hifis fórumon is a keménymag leugatja a kezdőt/tapasztaltlant, de ilyen stílust még ott sem láttam.
Jól lealáztál/lealáztatok, ahelyett, hogy segítettetek volna, tessék, remélem jól esett, egészségetekre! Most röhöghettek, hogy mennyire megsértődtem... -
cekkk
veterán
válasz
gorbep #23500 üzenetére
Még azért annyit hozzá tennék, ha jól vettem ki XT szavaiból azért használ Linn-t mert csak jobb hangja van mint a htpc-nek nem?
Ha kérdezne, és nem mindent kijelentene akkor lehet én sem írtam volna ilyet, de nem én akarok izom procit mert kell az erő, de azt már passzívházba rakom alulfeszelve, mert hát azt már hűteni nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest