Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
házimozi fórumban már feltettem a kérdést, de gondoltam, itt is megkérdezem, mert itt mégiscsak jellemzően HTPC/laptop használók vannak.
a rendszerem:
forrás: laptop HDMI in-en keresztül Onkyo 608-ba,
megjelenítő: laptop képernyője, vagy projektor HDMI out-on keresztül Onkyo 608-ból.eddig a következő probléma állt fenn:
ha a projektort nem kötöm rá a rendszerre, csak a laptop képernyőjét használom, a bemenetek közül a HDMI 4. és HDMI 5. esetében csak akkor kapok képet a laptopon, és hangot a hangfalakon, ha kiterjesztett módban van a laptop képernyője. az első 3 bemenetre kötve a laptopot gond nélkül választhatom a VGA kártya menüjében, hogy csak a laptop képernyője legyen a megjelenítő eszköz, míg a 4. és 5. bemenetek esetében ilyen beállítás mellett nem szólal meg a hang, csak ha kiterjesztettre állítom a képernyőt.
erre az Onkyo hazai márkaszervizének embere azt mondta, hogy a 4. és 5. bemenetek nem teljes értékűek, tehát ez az állapot nem probléma.pár napja azonban azzal szembesültem, hogy HDMI1 bemenet (most csak ezt használom, erre van csatlakoztatva a laptop) is a fentieket produkálja: csak kiterjesztett asztal módban hajlandó megszólalni az erősítő. ha a videokártya menüjében beállítom, hogy csak a laptop képernyőjén jelenjen meg az asztal, az erősítő leválasztódik, és nem szól a rendszer.
ha ez a természetes, nekem azzal sincs gondom, csak akkor meg az ad aggodalomra okot, hogy eddig miért nem így volt. kicsit miatt aggódom, hogy esetleg épp most megy tönkre a HDMI panelem.
vagy elképzelhető, hogy esetleg a laptopon, vagy erősítőn kellene valamit állítanom?
ez egy DELL Inspiron 7110 laptop, alaplapi (Intel HD 3000), plusz nem alaplapi (GeForce gt525m) videokártyákkal. bár, akármelyik beállító felületen beállítom, hogy ne kiterjesztett képernyő legyen, eltűnik hang…köszi szépen!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest