Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11952) jeffo


jeffo
tag

Verbatim dvd-r Taiwan 15-ös fóliás csomagolású kiszerelésből elképzelhető, hogy 4-5 lemez rossz legyen?

Én főleg asztali dvd felvevőhöz használom ezeket, és már egy ideje van ez a jelenség, hogy berakom a lemezt, és fura hangokat ad ki, nyekereg az olvasó mechanika, amióta előfordult először, már akkor is megijedtem, mert dvd+r lemezekkel régebbi felvevőim ilyen hangok után tönkre is tették a készüléket, így már reflexből nyomom az eject gombot. Az utóbbi időkben 10-es fóliásakat vettem, azokból 1-2 db volt rossz, ám érdekes, hogy az 50-es hengeresből meg mind jó volt, amit legutóbb május körül rendeltem, bár az drágább is volt - eszerint minőségibb. Mikor legutóbb vettem 15-ös pakkot, akkor nem fordult elő ilyen. 25-ös pakknál is volt valami emlékeim szerint, annál meg olyan is, hogy nagyon lassan írta meg a felvevő a kimásolásnál, dupla idő alatt, már a 2. vagy 3. lemezt le is állítottam és kidobtam, nehogy ártson az író mechanikának.

Egy ilyen hibásnak jelölt lemezt kipróbáltam régebben számítógépben, hogy mit kezd vele, tényleg rossz-e abban is, és a Samsung SH-224BB íróval beakadt az írás, az Imgburn progit ki sem lehetett lőni, csak reset után állt le, és durva égés nyom lett a lemezen, egy ponton mozgott a lézer, beégette azon a ponton, gondolom beakadt és nem mozgott tovább.

Majd még azért próbálkozom ilyen lemezzel, mert külön hengerbe pakoltam. Esetleg berakom újra a dvd felvevőbe, elfogadja-e, bár szerintem nem fogja, valamint megpróbálok egy számítógépes írást is.
Egyelőre csak arra lennék kíváncsi, hogy másnál is ilyen nagy a hiba arány?

Arra gondolok, hogy valószínűleg a fóliásakba gyengébb lemezek kerülnek, vagy pedig a szállításnál sérül valamennyire, jobban összenyomódik, súrlódik, vagy ilyesmi, a henger tutira jobban védi a lemezeket szerintem.

Most látom, hogy van az ITMedia shopban 10-es csomagban JVC Pro lemez, majd rendelek próbára jövő héten, és ha jó minőségben írja a dvd felvevő, akkor talán átállok arra.

Egyébként a dvd felvevő (Panasonic DMR-EH68) pont 3 éves, és sokat is volt használva. Már jó ideje csak dvd-r lemezeket használok bele. Semmi dvd+r és újraírható sem, mert a régi felvevőimnél is legtöbb esetben a formázásnál döglött be a dvd egység, a hdd nélküli felvevő (DMR-ES15) többször volt szervízbe, legutóbb már kifutottunk a garanciából, és valami 50e-ért akarták cserélni a dvd egységet, hát az már sokallottuk, hisz 40e körül vettük anno. Akkor mondta a szervízes a telefonban, hogy csak dvd-r ajánlott bele használatra. Annyira nem bánom, hogy az ES15 rossz lett, mert az ébresztett rá, hogy semmiképp ne tegyek pluszos lemezt az EH68-ba, meg írásminőségben talán jobb a gyorsmásolással kimásolás, mint az ES15, ami 1-2x-es sebességgel írta meg, valós időben.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.