Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
Vásároltam régebben lemezt (50 henger), még nem nagyon tesztelgettünk, a Pio nem akarta elfogadni, vagy rontotta amit a másik író hiba nélkül megírt és máig is lejátszható, DE! visszavittem, jobbra nem tudták cserélni, azt mondták, nem a lemez rossz, csak írjam más íróval. Így is történt. Akkor most jó ez a dolog a Pio részéről?
A Sony (NEC) és a többi (LG) miért írta hibátlanul?[ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
M107
addikt
válasz Ottó58 #12251 üzenetére
Hibás író előfordul bármely gyártó részéről, nekem is volt anno régebben itt is leírtam sőt mostanság is, egy 110 PIo író 1x 110 1X 109 1x 108 1x 111 (holott még nem is létezett 110 firmware volt egy Pio 110 írón)
Kb 50 ilyen váltás a win alatt az eszközkezelőben win működés közben. és utána meghalt az író.A másik érdekesség saját 216díróm egy darab JVC dvd+r és egy darab Verbatim cd-r sem akar megírni, + a rossz lemezekre már az elején el sem kezd írni.
Próbálj meg egy régi hozzávaló firmwarét feltenni, s utána meg a legfrissebbet hidd el csodákra lehet képes
UI:
Pio 206D idáig 2X elfelejtette, hogy ő Pioneer 206D BD-RE NEM VICC win eszközkezelő , intéző nero imgburn (minden látta) de csak látta, kijelezte tálca se ki se be, felrak a hozzá való firmware kijelzi PIO 206D ismeretlen Firmware update mondom igen restart.....és láss csodát működik.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Flashget
félisten
"minden lemezt meglehet írni a megfelelő íróval"
Realme GT Master Edition
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
JVC Premium Grade DVD+R 16x YUDEN000-T03-00
ez milyen lehet? SONY DVD RW AD-7260S 1.61 íróhoz[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
köszi skacok
-
smiti
veterán
Újabb tapasztalat a Verbatim DVD-R 16X lemezről. Sajna minőség tesztet nem készítettem róla, de a végkifejlet szerint nem is baj, hogy nem pazaroltam rá az időt.
Kiírtam egy adathalmazt, melyet gondoltam megnézem unaloműzésképpen ha már itthon fetrengek betegen.Lemez belerak az asztali lejátszóba ( ami egyébként olyan, ha belerakok egy szelet szalámit akkor megnézhetem róla az egész disznóvágást ), és egy rövid idő után olyan akadozást láttam, amit az elmúlt 4 évben ezen a lejátszón még nem tapasztaltam.A lejátszóból kiszűrődő hangokról nem is beszélve. mikor kivettem a lemezt ez fogadott:
Remélem látszódik rendesen.
-
pami5
aktív tag
Hozzátenném a saját tapasztalatomat, igaz, hogy ez a lemez Verbatim+R 16x DVD, mert a -R még taiwan-iban sem ajánlott. Lassan fogyóban van a korábbi (2011-es) beszerzés, melyből még 2x50-es henger van. Tekintve, hogy a korábbival elégedett voltam, idén, júniusban ismét rendeltem belőle.
Előkészítve a használatba vételt, próbaírást végeztem rajta és utána teszteltem. Ekkor ért a meglepetés! A PIE értékek továbbra is jók, de a PIF gyalázatos szerintem. Mind a 12 hengert felbontottam, klf. íróval, fw-vel, írási sebességekkel szerettem volna a korábbi jó eredmény elérni, de minden esetben a PIF 1800-5000 közötti volt. Fogalmazót (IT Media) értesítettem a tényről, azt tanácsolták, hogy a garancia@itmedia.sk címen írjak le mindent, majd válaszolnak rá, úgy járjak el. Most várok a válaszra.
Minden esetre ez nagy tanulság a bizalommal szemben![ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
zsolesz84
csendes tag
A mestereket kérdezném hogy samsung 224DB dvd-iró teszt képes vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
pami5
aktív tag
Aki nem ismeri az "IT Media" ezen garanciális feltételét, vegye figyelembe:
FIGYELEM, FONTOS VÁLTOZÁS AZ ÍRHATÓ LEMEZEKNÉL:
2012 Július 16-tól kezdődően a 100 Ft alatti 1 rétegű lemezekre SEMMILYEN
garanciát nem vállalunk, mivel a gyártók egyre silányabb minőséget állítanak elő,
és nem áll módunkban megfizetni az ő trehányságukat!
Ez érvényes az összes márkára, többek között a TDK-ra, VERBATIM-ra is!"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
speedbor
csendes tag
Köszönjük, hogy felhívod rá az emberek figyelmét, mint tudatos vásárlóktól mindenkitől elvárnánk, hogy elolvassa a garanciális feltételeket vásárlás előtt.
Ugyanakkor megjegyezném, mint 1x használatos média, senki nem vállal rá garanciát, csak ha gyártási hibás (foltos, karcos (nem összevissza, hanem a gyártási hibára jellemző koncentrikus karcok), szétesik stb stb), tehát, hogy valakinek hogy sikerül megírnia a lemezt, arra sem a gyártó nem vállal felelőséget, sem egyetlen kiskereskedő, mint PL tesco, mediamarkt stb. Garancia nincs, jótállás van, ami ugye annyit tesz, hogy amikor megkapod, akkor elvileg ellátja funkcióját.Nem ismerek olyan embert, aki csak a lemez gyártója által jóváhagyott írókat használná, vagy az író gyártója által jóváhagyott lemezeket, főleg mivel azok nagyrésze, álltalában már nem is hozzáférhető, mire csekkolod az oldalukat.
itmedia.sk
-
-
speedbor
csendes tag
Ha itt tartunk, akkor a te hozzászólásod, hogy az itmedianak mik a garanciális feltételei, sokkal inkább OFF topic, mint az én személyes tapasztalatom, hogy az emberek nem a megfelelő írót választják a DVD lemezekhez.
De tulajdonképpen, én nem megvédeni akartam magunkat, mert nem hiszem, hogy szükséges lenne, sőt komolyan megköszöntem, hogy felhívod rá az emberek figyelmét, így el tudják dönteni, hogy kell e nekik a lemez vagy sem, és tőlünk kell -e vagy mástól.
itmedia.sk
-
djculture
félisten
Hivatalosan fogyóeszközre amúgy sincs garancia, tehát már becsülendő ha valaki pluszba vállal rá kitétel ide vagy oda. Kiskerekbe is maximum ha a helyszínen kibontod és megmutatod az eladónak hogy hibás akkor ad egy másikat. Ha már hazavitted és ott bontod fel és visszaviszed hogy hibás elhajtanak a fenébe mert fogyóeszköz ráadásul kis értékű.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
azért ez minimum botrányos
én még emlékszem azokra az időkre mikor ilyen: lemezeket lehetett 60-70 forint körül kapni
nem is értem ezt a minség és árpolitikát..szomorú az biztos
még jó hogy bespájzoltam a régi jó lemezekből (8x verba és plex lemezek )eladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
válasz verybigboy #12280 üzenetére
amíg lesznek azokra írok..ha meg elfogyik az a 100-150 darab...akkor már úgyis mindegy...talán a japán br lemezekre..vagy majd kiderül
borzasztó minden esetreeladó: vadi új soundcore motion+
-
pami5
aktív tag
válasz lorcsi #12279 üzenetére
Szia!
Szerencsére én is "spájzolós" típus vagyok. A régebbi 8x-ból nekem is van 100 db, lehet, hogy a mostani már nem olyan. A fogyóban levő - folyamatosan jó eredményt adó - jelenleg használt lemezből is van még 150 db, azokra írogatok. Az eddigi tapasztalatok alapján beszerzettekben nagyot csalódtam, sajnos ilyen is előfordul. Jó eredményt adó, általam jól megírt egyéb márkából is betáraztam, - van hozzá jó író és fw - nem reszketek. Csak előbb-utóbb azok is elfogynak és akkor jön a "fekete leves". BD lemezből is van 150 db. Jelenleg nem rendelhető."Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
djculture
félisten
válasz verybigboy #12280 üzenetére
Nemsokára egy dvd lemezre ugyis csak egy 10másodperces preview fog felférni Jönnek a 4k tévék meg a mittomén hány ezer megapixeles kamerák.
[ Szerkesztve ]
-
Nor-
tag
válasz lorcsi #12279 üzenetére
A plextor lemez csak akkor volt "olcsó" amikor épp kifuttatták a készleteket mert felhagytak a lemez forgalmazással ...
Akkor a kereskedők bevásároltak belőle, ami még tartott egy ideig, viszont ez az olcsóság már nem a valós árát tükrözte a lemeznek.http://itmedia.sk/
-
Mikemend
senior tag
Visszaolvastalak titeket és el vagyok keseredve. Lassan lemezvásárlásra kell adjam a fejem (jó, ha évente veszek 100 db-ot, ez elég szokott lenni), de hogy ennyire nem törődnek a minőséggel a gyártók az már botrány. Általában +R-es lemezeket veszek, de egyáltalán most mit érdemes? Itt nézegettem, de eddig főleg a TDK+R lemezek jöttek be (volt a világoskék és sötétkék is, amelyekkel nem sok probléma volt a karcosodáson túl), de ebből a kínálatból nem tudom, melyik a jó? Maxellbe egyszer belevágtam, de a teszteken gyengén muzsikált, így csak olyat írtam rá, ami nem baj, ha mégis veszne.
-
Mikemend
senior tag
Köszönöm a visszajelzéseket, csak a poén az, hogy egy webáruházban a hozzáértő infók nincsenek kint, mert néha még az eladó sem tudja mi az (néha még nekem is van pár fogalom, amit nem értek, kéne már egy wiki vagy hasonló), tehát abszolút kakukktojás, mire adom ki a pénzem. A fentiekből az is kiderült, hogy hiába veszed ugyanazt a márkát, típust, már minőségben sem ugyanaz, mint anno.
Szóval lassan vak vezet világtalant a piacon, ha minőséget keresnék, mert pl. a webáruházban lévő kép nem árulja el, hogy az adott lemezt Indiában, Japánban vagy EU-ban gyártották, hanem azt mondja az eladó: "Verbatim, mi más kéne?"
A gáz az, hogy a gyártókat nem lehet szankcionálni a minőség elmaradása miatt. De akkor mire mentsem az adatokat ezután??? A vinyók is az utóbbi években megbízhatatlanok lettek, az SSD-k sem tárolásra lettek feltalálva, lassan az egész háttértár piac magasról le van... A szalagos egységek meg a linearitásuk és a szalag sérülése miatt szintén nem alternatívák. Azt gondoltam, hogy a DVD piacon még van némi remény, de látom, hogy ez is be van állva.
Elmélkedés után akkor a lényeg: mit és hol, no meg mennyiért? -
pami5
aktív tag
válasz Mikemend #12293 üzenetére
Szívesen. Ha az előző hsz nem elég érthető, a privátban kapott infóra meg nem tartasz igényt, akkor csak a saját gondolatod alapján dönthetsz. A klf. web árú házakon kívül még sok beszerzési forrás van. Azt, hogy az adott lemezt hol gyártották, a zsugorfóliáról megtudhatod.
Igaz, a DVD piac már nem a régi, de még nincs "beállva".
Továbbra is Neked kell döntened, hogy "Elmélkedés után akkor a lényeg: mit és hol, no meg mennyiért?""Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
speedbor
csendes tag
valaki hallot mar errol?[link]
csak mert lehet kapni az egyik beszallitonkal, csak kis hibaja, hogy csak es kizarolag LG meghajtokat talatam hozza. Ugyanis M-DISC ready-nek kell lennie az ironak, de utana barmely dvd olvaso, vagy asztali viszi a gyartó szerint.
Szóval ha alaki latott mar ilyet mukodni, szoljon.
Az ara olyan 1000Ft/lemez, de ha tenyleg tartos, akkor a csaladi fotokat rairnam...
[ Szerkesztve ]
itmedia.sk
-
speedbor
csendes tag
válasz djculture #12297 üzenetére
En 1x szeretnek kiirni vmit, es megorizni sokaig.
A ramnal ez a technologia jobbnak tunik, mert pl a paratartalomra abszolut erzeketlen, mivel nem fem alapu sem a tarolo, sem a viszzavero reteg (mert az nincs is).Szoval te hasznaltal, lattal mar ilyet? Mert azt en is tudom,hogy a ram eleg tartos, de semmirol nem szoktam azt allitani, hogy jobb mint a masik, amiga masikrol nem is halottam.
a videok eleg meggyozoek amiket csinaltak rola: [link]itmedia.sk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs