Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11951) pami5 válasza kicsirigó7 (#11949) üzenetére


pami5
aktív tag

Örülök,hogy ismét olvashatom hozzáértő soraidat. Nekem sincs semmi gondom az említett lemezekkel. Igaz, hogy csak tavalyi beszerzés, de jó minőséget ad a 33cw kiszerelés. Én nem rossz minőséget fogtam ki , csupán az előzményeken tanulva a véleményemet megtartottam magamnak. Nem értettem és most sem értem azokat, akik ezt a lemezt leminősítik, de azt sem, ha az egekig dicsérik. Hozzá való íróval, fw-el, sebességgel jól megírható (részemről is). Nem panaszkodom rá.

"Kinek a pap, kinek a papné. ...."

(#11952) jeffo


jeffo
tag

Verbatim dvd-r Taiwan 15-ös fóliás csomagolású kiszerelésből elképzelhető, hogy 4-5 lemez rossz legyen?

Én főleg asztali dvd felvevőhöz használom ezeket, és már egy ideje van ez a jelenség, hogy berakom a lemezt, és fura hangokat ad ki, nyekereg az olvasó mechanika, amióta előfordult először, már akkor is megijedtem, mert dvd+r lemezekkel régebbi felvevőim ilyen hangok után tönkre is tették a készüléket, így már reflexből nyomom az eject gombot. Az utóbbi időkben 10-es fóliásakat vettem, azokból 1-2 db volt rossz, ám érdekes, hogy az 50-es hengeresből meg mind jó volt, amit legutóbb május körül rendeltem, bár az drágább is volt - eszerint minőségibb. Mikor legutóbb vettem 15-ös pakkot, akkor nem fordult elő ilyen. 25-ös pakknál is volt valami emlékeim szerint, annál meg olyan is, hogy nagyon lassan írta meg a felvevő a kimásolásnál, dupla idő alatt, már a 2. vagy 3. lemezt le is állítottam és kidobtam, nehogy ártson az író mechanikának.

Egy ilyen hibásnak jelölt lemezt kipróbáltam régebben számítógépben, hogy mit kezd vele, tényleg rossz-e abban is, és a Samsung SH-224BB íróval beakadt az írás, az Imgburn progit ki sem lehetett lőni, csak reset után állt le, és durva égés nyom lett a lemezen, egy ponton mozgott a lézer, beégette azon a ponton, gondolom beakadt és nem mozgott tovább.

Majd még azért próbálkozom ilyen lemezzel, mert külön hengerbe pakoltam. Esetleg berakom újra a dvd felvevőbe, elfogadja-e, bár szerintem nem fogja, valamint megpróbálok egy számítógépes írást is.
Egyelőre csak arra lennék kíváncsi, hogy másnál is ilyen nagy a hiba arány?

Arra gondolok, hogy valószínűleg a fóliásakba gyengébb lemezek kerülnek, vagy pedig a szállításnál sérül valamennyire, jobban összenyomódik, súrlódik, vagy ilyesmi, a henger tutira jobban védi a lemezeket szerintem.

Most látom, hogy van az ITMedia shopban 10-es csomagban JVC Pro lemez, majd rendelek próbára jövő héten, és ha jó minőségben írja a dvd felvevő, akkor talán átállok arra.

Egyébként a dvd felvevő (Panasonic DMR-EH68) pont 3 éves, és sokat is volt használva. Már jó ideje csak dvd-r lemezeket használok bele. Semmi dvd+r és újraírható sem, mert a régi felvevőimnél is legtöbb esetben a formázásnál döglött be a dvd egység, a hdd nélküli felvevő (DMR-ES15) többször volt szervízbe, legutóbb már kifutottunk a garanciából, és valami 50e-ért akarták cserélni a dvd egységet, hát az már sokallottuk, hisz 40e körül vettük anno. Akkor mondta a szervízes a telefonban, hogy csak dvd-r ajánlott bele használatra. Annyira nem bánom, hogy az ES15 rossz lett, mert az ébresztett rá, hogy semmiképp ne tegyek pluszos lemezt az EH68-ba, meg írásminőségben talán jobb a gyorsmásolással kimásolás, mint az ES15, ami 1-2x-es sebességgel írta meg, valós időben.

[ Szerkesztve ]

(#11953) Nor- válasza pami5 (#11948) üzenetére


Nor-
tag

"de ezek ne legyenek magasabbak 500-nál, az átlag (AVG) érték 13 alatt maradjon"
Konkretan az 500 az mar ipari hulladek, sehol ne legyen tobb mint 280, az a szabvany.
Atlag 30-40 siman belefer, rosszabb napjaiban a verbatim is belecsuszik siman.

Csak nem szeretnem ha az emberek rad hallgatva azt hinnek hogy "jo meg" ha vannak rajta szektorok amik olvashatatlanok par honapon belul garantaltan ...

http://itmedia.sk/

(#11954) AtG válasza jeffo (#11952) üzenetére


AtG
aktív tag

Nálam eddig 75 db-ból mindet megírta rendesen az Optiarc 7240S és az asztali is viszi gond nélkül.

(#11955) pami5 válasza Nor- (#11953) üzenetére


pami5
aktív tag

Ismételten azt kérem - most már hangsúlyozottan, hogy "Szerintem a helyes értelmezés szempontjából olvasd el - ha kell, többször is - a #11945-ös és a #11946-os sorokat.
Azokban még szélsőségesen sem érintettek azok, ...."

Soraimban - csiga8 kérdésére - többek között azt írtam, hogy Eddig csak SONY Optiarc BD 5300S-el tesztelt BD lemez képét láttam, aminél az alábbi értékeket tartják jónak, de ilyen BD író már üzletben nem kapható:
"A felső, LDC értékek között lesznek kiugró tüskék, de ezek ne legyenek magasabbak 500-nál, az átlag (AVG) érték 13 alatt maradjon,
az alsó BIS skálán pedig a tüskék ne legyenek magasabbak 8-nál"

Ilyet láttam, a tesztet nem magam végeztem! A teszt és az elfogadható értékek meghatározása gg72-től származik, nem tőlem!
Ebből a meghatározásból ragadtál ki egy töredék részt és azt tőlem származónak szeretnéd feltüntetni!
Én viszont azt nem szeretném, ha emberekben a téves eszmefuttatásod alapján ezeket nem úgy jegyeznék meg, mintha tőlem származnának. Jó lenne, ha befejeznéd ezt a badarságot!

"Kinek a pap, kinek a papné. ...."

(#11956) Flashget válasza jeffo (#11952) üzenetére


Flashget
félisten

(#11925)
ugyanaz a gyártás mindegy milyen csomagolás.
és igen elképzelhető.

Realme GT Master Edition

(#11957) M107 válasza Flashget (#11956) üzenetére


M107
addikt

:R

Nem akarok annyira belemenni a témába, amennyiben jó lemezt akartok venni ajánlom a hardveraprót az oldalon ott a adathordozó blockot, de előtte vagy kicsirigó, VBB (Verybigboy) Flashget ajánlatait kéretik meghallgatni ők ebben a legnagyobbak.

Sikeres lemez vásárlást.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11958) Kcsabi


Kcsabi
tag

Találtam pár JVC DVD+R lemezt, MID YUDEN000 T03, kíváncsiságból megírtam egyet 6X-osan a Pioneer 216L írómmal.
Meglepett, hogy egész jó lett. jobb sokkal mint a Samsung 223L.

[ Szerkesztve ]

(#11959) td válasza kicsirigó7 (#11950) üzenetére


td
senior tag

Külső írók között van olyan, ami ezekhez hasonlóan jól írja a lemezeket?

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#11960) M107 válasza Kcsabi (#11958) üzenetére


M107
addikt

:R

Ne is csodálkozz hiszen kiváló kis író, minőség felsőfokon....
112-212 115-215 116-216 Best write best buy...

UI : Bár nálam nem olvassa be a JVC eme lemezét csak cicereg, s nem tudom miért.....

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11961) speedbor válasza jeffo (#11952) üzenetére


speedbor
csendes tag

Asztali felvevőbe felejtsd el a cw-s verbatim es cake kiszerelesu maxell lemezeket, mivel ezeket a CMC gyartja es koltseg hatekonysag okan vekonyabbak a lemezek igy az asztali irok, nem igazan szeretik.

itmedia.sk

(#11962) Kcsabi válasza M107 (#11960) üzenetére


Kcsabi
tag

Más lemezzel jól megy? Lehet kifogtál egy rossz szériát.
Én is most találtam meg elrakva ezt a pár darabot, mert gondot okoztak egy Samsung írómnak, ami már nincs is meg.
Ugye nem próbáltad még átflashelni L-nek.
Ha már ennyire nem mükszik, próba-szerencse.

[ Szerkesztve ]

(#11963) Adler válasza Ottó58 (#11943) üzenetére


Adler
aktív tag

Nem az utolsó hozzászólásra hivatkozok csak, hanem amit írtál! Ezt nem vitatkozás képen írom le, hanem hogy Én mit tapasztaltam:
Én a mai napig Verbatimot használok csak pluszost (bár nem hengerest, hanem az egyesével tokba csomagoltat), mert azok még jók nálam. A mínuszosak viszont nagyon rosszak lettek. Ahogy többen is írták, hogy romlott a minőségük ezt Én is észre vettem(pláne a mínuszosnál), de nem annyival mint ahogy sokan állítják.
Nagyon sok tesztet láttam amit itt dicsőíttettek amik UAE gyártásúak voltak. Utána leteszteltem a verbatimot amit használok(mostani vásárlások) és furcsa módon jobb eredményt kaptam mint az ide belinkelt eredmények vagy legalábbis ugyan olyat!

Nor-tól (meg a többi nagy guru-tól is) már kértem tanácsot, és még szerintem fogok is ez ügyben, mivel Nekem a minőség számít nem az ára a lemeznek. Az MCC kód-os lemezek megszüntetését Én is sajnálom, de ez ügyben már priviben tanácsot kértem Nor társunktól amit itt is megköszönök neki! Köszönöm!

De ezt tényleg nem a kötözködés miatt írtam le csak Nekem ezek a tapasztalataim a márkával kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#11964) pami5 válasza Ottó58 (#11943) üzenetére


pami5
aktív tag

A magam részéről nagyon sajnálom Adler véleményét!

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a papné. ...."

(#11965) M107 válasza Kcsabi (#11962) üzenetére


M107
addikt

:R

De, csak nem engedi érdekes :)
Amúgy csak van más lemezekkel tökéletesen működik s írja olvassa, a verbatim CD-R egyes típusaival, + TDK (piros 2X Dvd-Rw) sem olvassa be még.
A Pio 206D-m az mindezeket gond nélkül, próbáltam már más gépen és más csatin is de u.a ez a helyzet.

Amúgy is ha most újra rendezem a meghajtóim ideiglenesen lesz csak benne majd mert nézek egy :
SAMSUNG USB 4x SE-506BB/TSBD dobozos fekete slim Blu-Ray írót és mivel elég jó minőséget is ad (tesztelni is tud BD-DVD-CD-t is) írásileg UsB-3 ő lesz bekötve + a kis Samu SH-208AB UsB-s dvdíró.

Belső-nek cserélgetve marad a Pio 216D, és a Pio 206D, vagy egy 208D meghajtó mikor melyik lesz bekötve :)

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11966) Kcsabi válasza M107 (#11965) üzenetére


Kcsabi
tag

Mondjuk, nekem sem 2 perc volt, míg a 216D topikban végig böngésztem a mikéntjét.[link]

(#11967) djculture válasza M107 (#11965) üzenetére


djculture
félisten

usb irók egy fillért se érnek, normális irásra képtelenek az usb protokollja miatt. Volt nekem is rengeteg arra jó hogy a laptop belső íróját kímélve a usb-set használjuk olvasásra.

[ Szerkesztve ]

(#11968) Flashget válasza Kcsabi (#11966) üzenetére


Flashget
félisten

IRON STORM ő hova lett?

Realme GT Master Edition

(#11969) Kcsabi válasza Flashget (#11968) üzenetére


Kcsabi
tag

Nem tudom, de kérdezd meg tőle privátban: IRON STORM
Már pár hete nem jelentkezett be. Külföldön dolgozik??

[ Szerkesztve ]

(#11970) Flashget válasza Kcsabi (#11969) üzenetére


Flashget
félisten

semmi különös okom nincs rá csak a lemezes és író topicokból eltünt már jó ideje.

Realme GT Master Edition

(#11971) td válasza djculture (#11967) üzenetére


td
senior tag

Ezek szerint a laptopok belső írói jobb minőségűek a külső slimeknél? Mennyivel? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy a normál belső írókhoz képest hol helyezkednek el a skálán?

Én azt gondoltam, ugyanolyanok kerülnek külsőként is eladásra, mint amiket a notebook-okba tesznek.

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#11972) M107 válasza djculture (#11967) üzenetére


M107
addikt

:R

Ez azért egy kicsit túlzás, jó nem olyan mint a belső író (mármint minőségre) + az Usb-n kicsit redukálni is kell a sebességet, nekem a kis sh-208 AB kis samu usb-s dvd írómmal semmi gondom szépen ír és olvas, csupán lassabban mint egy belső 16X helyett csak 8X (DVD) 48X helyett csak 24X (CD)

Ami ezeknél az íróknál a minőségen felül fontos szempont a mobilitás is.
Ha a 224BB-et 100% veszem a 208AB Usb-s írom 70-74% minőségre. Persze ajánlott őket is normális lemezzel etetni :U

UI:

Persze itt is keresni kell a normális írokat, külföldi hardver test oldalak (Nem a reklám helye :P ) nagy segítség ebben.

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11973) Adler válasza pami5 (#11964) üzenetére


Adler
aktív tag

Miért is sajnálsz?

Azért mert Nekem ez a tapasztalatom amit leírtam és nem ütköztem hibás lemezbe még, pedig több mint 10 éve használok Verbatim-ot, mint szegény Ottó58! Ami Ottó-val történt az sajnálatos esemény.

[ Szerkesztve ]

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#11974) Flashget válasza Adler (#11973) üzenetére


Flashget
félisten

De el kell fogadnod azt a tényt a verbatim már rég nem az mint volt 4-5 éve. (mint ahogy a Pioneer DVD írók sem Pioneerok)
már 2010-ben a +R hulladék lemezeibe botlottam hiába volt ráírva Verbatim és Made in Taiwan...a -R már akkor nem ajánlott kategória volt. Most meg ugye megszűnik az MCC is.

Realme GT Master Edition

(#11975) Adler válasza Flashget (#11974) üzenetére


Adler
aktív tag

Persze ezt el is fogadom, de írtam is, hogy Én is tapasztaltam a minőség romlást!

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#11976) pami5 válasza Adler (#11973) üzenetére


pami5
aktív tag

Talán nem pontosan fogalmaztam, de nem személyedet, hanem a tapasztaltakat sajnálom. Nálam is hasonlóak a történések (bár nem vagyok annyi ideje fórumtag), sajnos egyre rosszabb a helyzet. :K

"Kinek a pap, kinek a papné. ...."

(#11977) djculture válasza pami5 (#11976) üzenetére


djculture
félisten

Minden cuccnak a minősége romlik, tömegtermelés van a legolcsóbb anyagokkal. Gyártók így tudják a profitot beszedni, adnak valamire 2 év garit, eltelik ez az idő dobod a kukába szaladsz másikat venni. Optikai lemezeket ugyanilyen elvek mellett készítik, 1-2évente lehet újraírni másik lemezre az maxell kókány lemezekről.

[ Szerkesztve ]

(#11978) csiga8


csiga8
senior tag

Addig írogattátok ezt a Maxelles témát, hogy csak elővettem néhányat a régebbi lemezekből.

Ridisc RitekG04 írva 2004 jó
Arita RitekG04 írva 2004 jó
Arita Ritek G05 írva 2008 jó

Maxell Ritek F1 írva 2010 mind jó
Maxell Ritek F1 írva 2011 jó

Egyenlőre tesztelős olvsóm nincs. Nemsokára lesz, akkor majd megnézem őket.
Ezek csak Pio íróval voltak írva, mind 4x sebességgel.

Kíváncsiságból a Pio 208 BD íróval Ritek F1 Maxellt és MBI01RG40 Maxellt ( ezek most jöttek) megírtam 16x sebességgel. Lehet kíváncsiságból írok majd melléjük 4x sebességgel is. Összehasonlításképp.
Majd ezeket is vissza-vissza ellenőrzöm

Az igazság az, hogy ezeket az aranyszínű olcsó Maxell lemezeket arra használom, hogyha kell valakinek valami, erre kiírom. Elviszi, megköszöni.
Ennyi bőven belefér. Eddig még senki nem panaszkodott rájuk. 4x-en írva ( nálam) még három év múlva is jó.

Igaz, nem is 50 évre archiválok ezekre...

(#11979) M107 válasza csiga8 (#11978) üzenetére


M107
addikt

:R

Én azért óvatosan bánnék, a lemezekkel, nekem is van jó pár 100 db Maxell Ritek F1 igaz találomra mind olvasható kérdés mennyire veszi igénybe hosszútávon az optikát....

112-212, 115-215, 116-216 Pio-k jobban írják az "aranyszínű olcsó Maxell lemezeket" mint bármelyi BD-RE író de hengerenként lutri mennyi a jó 100 -as hengerből anno 15 db szállt el íráshibával az elején, s 1 db 25 Pakk-ból 13 db :( ;]

(Dvd-R ről beszélek) nem pedig a 30+3 Taiwani +R ott még nem találkoztam ilyennel ....

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11980) csiga8 válasza M107 (#11979) üzenetére


csiga8
senior tag

Mind DVD-R, sajnos most is olyat rendeltem, de már mindegy... Előbb rendeltem, mint ahogy utánanéztem.

A 100-as, 50-es hengerekből nekem is volt mindig 1-2 db olyan, amit el se kezdett írni az író, egyszerűen kiköpte, kérte, hogy tegyek be üres lemezt. :) ( Neroval irogatok, irogattam, azt szoktam meg)

Meg óvatos duhaj lévén minden DVD-t 4x, cd-t meg 10x sebességgel írok. Ebből még nem volt baj.

[ Szerkesztve ]

(#11981) kicsirigó7 válasza csiga8 (#11980) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Hát igen, későn vetted fel velem a kapcsolatot. :)
Én inkább ebből rendeltem volna.
Ugyan az minőségre mint a 33cw-s +R kiszerelés. (RitekF16)

(#11982) csiga8 válasza kicsirigó7 (#11981) üzenetére


csiga8
senior tag

A +R-s -R-s mizéria van még a lejátszóknál, vagy már mindent lejátszanak?

Anno ezért maradtam a -R-esnél, azt megmaradt a szokásom.

Adatra használtam csak +-os lemezt.

[ Szerkesztve ]

(#11983) kicsirigó7 válasza csiga8 (#11982) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Már jó pár éve kezeli minden asztali lejátszó, mindkét formátumot.
A nagyon régiekhez meg ott volt, vagy is még mindig van a BookType BitSetting beállítás.
Vagy is így DVD ROM-nak van írva (álcázva) a DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW lemez.
PPeter tollából: [link]
Persze ehhez szükséges egy olyan DVD író ami alapból tudja ezt, vagy be lehet nála ezt állítani utólag egy módosított fw-vel.
A mostani új írók közül az LG-Samsung-LiteOn-((Pioneer(QSI))) gyári fw-vel tudja ezt.
Az Asus/Plextor íróit vissza kell Cross Flash-elni LiteOnná.

A régebbi írók közül a Pioneer eredeti írói ezt nem tudják.-216D/217-ig.
(Úgy rémlik hogy L-nek flashelve már igen.)

Régebbi LG-Samsung már gyárilag tudják.
Sony NEC Optiarc írókhoz van módosított fw..

Szerintem mára felesleges. Ha csak nincs ezeréves lejátszó az ismeretségi körödben.

(#11984) td válasza djculture (#11967) üzenetére


td
senior tag

"usb irók egy fillért se érnek, normális irásra képtelenek az usb protokollja miatt."

Jut eszembe, az USB protokollja hogyan befolyásolja az írást?

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#11985) Flashget válasza kicsirigó7 (#11981) üzenetére


Flashget
félisten

Ezt jó hogy beraktad mert kérdezni akartam, de már nem kell. :)
csiga8 módjára nekem is úgy adódott, hogy kell egy guriga valamilyen lemez, hogy ne a jó Philipsemet írkáljam ki a gyerkőcnek mindenféle hülye zenére :)

A régebbi írók közül a Pioneer eredeti írói ezt nem tudják.-216D/217-ig.
(Úgy rémlik hogy L-nek flashelve már igen.)

igen L-re flashelve tudják.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#11986) csiga8 válasza Flashget (#11985) üzenetére


csiga8
senior tag

:R

Úgy van. A gyerekek kb nagyon gyorsan megunják a mesét, filmet, stb, ami rajta van, és feltalálják, hogy lehet vele gurigázni, jó a süti alá is, a napon tükrözősdit játszani, meg firkálni lehet rá, stb....

Meg a légyszi írd már ki nekem kategória a másik.

Szerintem ezekre nincs jobb a Maxellnél, mert szép arany színe van. :)

(#11987) kicsirigó7 válasza csiga8 (#11986) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Ez az 50cw-s vagy a 33cw Thaiwani Maxell 16x DVD+R nem teljesen gyerekjátszó kategória.
Nem keverendő a Maxell 16x DVD-R RitekF1-el. Vagy az Indiai MBI-s Maxell csodával.

Főleg nem most, amikor a Verbatim-TDK-Philips 16x DVD-R lemezeitől sokkal jobb minőséget képvisel.
Jelenleg kapható 16x DVD-R lemezek közül csak az itmediás TTH02 lemezek, (talán) ha jobbak tőle.
16x DVD+R lemezben jelenleg csak a Verbatim tud jobb minőséget. Már ha beleakadsz egy tégely jó minőségűbe. Aminek az esélye kb tíz az egyhez. És még optimista is vagyok az esélylatolgatással. :)

Flashget azért akar venni belőle, mert neki még vannak jóféle Philips Infome MID-es lemezei.
Mint ahogy ő, én is sajnálnám beáldozni őket.
Most meg hogy akciós, ,jelenleg ez a Maxell a legjobb ár/érték/minőség arányú lemez.

(#11988) csiga8 válasza kicsirigó7 (#11987) üzenetére


csiga8
senior tag

Bocsánat a pontatlanságomért.

Természetesen az általam bevásárolt -R-es Indiai, kínai MBI kódosra gondoltam.

(#11989) csiga8


csiga8
senior tag

Némi tapasztalat az "új" MBI kódos Maxell DVD-R - el.

Keresztfiam óvoda ballagását kell(ett) még néhány példányban a rokonságnak megírnom.

Szégyen, de egymás után 3 rontott lemezem lett. 4x-en írva. Kicsit pipa lettem.

Elővettem egy ITmedia lemezt 6x-os sebességgel simán felírta.

A jelenség egyébként az volt, 100% felírta, majd a lezárás résznél 75% után kiköpte, hogy nem sikerült.

Aztán gondolkodtam, mi lehet a baj. Újrakonvertáltam a videot rövidebbre. ( 3.8 Gb)
Azóta minden jó. Lehet tévesen gondolkodom, de ez a lemez "kisebb", mint egy normális DVD.

A Maxell RitekF1-re is írtam ugyanezt, ugyanevvel az íróval vagy 6-8 darabot. Azzal nem nyűglődött. A video_ts mappa 4.35 Gb, Nero írásnál 4458 Mb-ot ír rá.

Tehát a Maxell lemez külső szélére nem érdemes írni. Én legalábbis ezt következtettem ki.
A kísebb méretű videot még 18x sebességgel is jól megírta.

Tapasztalt már valaki ilyet?

[ Szerkesztve ]

(#11990) td válasza csiga8 (#11989) üzenetére


td
senior tag

Igen, én is a méretre gyanakodtam az india fekete TDK+RW-nél, mert kb. 2-3 MB híján teleírtam, és miután végigment,a verify kezdésénél írta, hogy nem megy a dolog. Be sem olvasta a gépem, másik sem. Amikor csak próbaképpen akartam valami írást elkezdeni, akkor végül végigengedtem, ez nem volt sok, csak 6-700 MB, és ott lement a verify, aztán olvasható is volt, igaz, saját gépen lassan, notebookban rendesen (újabb író van benne). Erről írtam fentebb.

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#11991) djculture válasza csiga8 (#11989) üzenetére


djculture
félisten

Az a vicc hogy függ ez attól is hogy milyen kiszerelésbe veszed, a rendes tokos dvd-nél hiába ugyanez a kód érdekes semmi bajom vele, ha föliás nyavalyából veszek elő meg azt tapasztalom amit írtál:) Szerintem a gyártás végén válogatják és ami jobb az megy rendes tokosnak aminek a széle recés stb az meg megy a fóliás gépbe.

[ Szerkesztve ]

(#11992) csiga8 válasza djculture (#11991) üzenetére


csiga8
senior tag

Igen, " fóliás nyavalya". :)

Így mostmár tudom, hogy erre vigyázni kell.

(#11993) Flashget válasza csiga8 (#11992) üzenetére


Flashget
félisten

és csak 4x sebességen írtad? Miért nem próbálsz ki más 6-8-12x sebességet is?
és milyen írót használsz?

Realme GT Master Edition

(#11994) M107


M107
addikt

:R

Több ezer CD-DVD után nekem semmi bajom nincs a fóliás lemezekkel.
A nyakamat teszem rá.... ;)
De kinek mi......

Egyet kell felfogni tömegtermelés van ha fóliás ha tokos !!!!
Ebben benne van minden úgy gondolom, aki nem érti azon nem tudok segíteni....

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11995) M107 válasza djculture (#11991) üzenetére


M107
addikt

:R

Ez baromság, de tiszteletben tartom az álláspontod.

Nekem nem volt még bajom ha azt a több 1000 lemezt CD-Dvd-BD megírtam ( több fajta íróval) max egy 100 db -os henger tesz ki a hibás lemezek aránya.
2003-2013 közt.
S olyan ami nem olvasható 1-3-7 év múlva olyan se sok van tudni kell írási sebességet és írót lemezt választani.
de ezt te tudod a legjobban mint tester és számítástechnikai szerelő :)

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11996) Ottó58 válasza csiga8 (#11989) üzenetére


Ottó58
senior tag

Úgy 4-5 éve észrevettem, hogy bizonyos lemezek széléről kevésbé jól jön az adat.
Azóta max. 4.2 GB-ig írom őket, mindegy milyen lemez.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#11997) M107 válasza Ottó58 (#11996) üzenetére


M107
addikt

:R

S full dvd-copy-nál mi a helyzet ?

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11998) M107 válasza M107 (#11995) üzenetére


M107
addikt

:R

A mid az kimaradt a felsorolásból :)

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#11999) djculture válasza M107 (#11995) üzenetére


djculture
félisten

Abszolúte nem baromság én ezt tapasztalom, érdekes mióta nem veszek csak ilyen tokos lemezt egyet se kellett nekem kidobnom! 300db-ot vettem fél év alatt, mindet meglehetett írni, visszaolvasás szerint is rajta volt az adat. Ugyanez 25db-os fóliás lemezből a 4db 25 fóliásból több mint 10 db elszállt. Akkor miről beszélünk. Jó a minősége biztos hogy nem isten de a fóliásból meg minden ötödiket ki kellett dobnom mert az írás elszállt. De ez szerintem akár az is okozhatja hogy a fóliás kiszerelésbe a lemezek egymást dörzsölik szét szállítás közben.

[ Szerkesztve ]

(#12000) M107 válasza Flashget (#11993) üzenetére


M107
addikt

:R

Miért nem próbálsz ki más 6-8-12x sebességet is?

Ez igaz 8-12X sebesség a mai lemezeknél jó sebesség 16-18-22-24X már sok zajt okozhat írás közben és elég karcsú felvételi réteget hoz létre mivel keveset időzik a terület felett a lézer fej és kicsi a lézer erő.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.