- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Eachine V-Tail 20.800 forint. Bazz a szabik meg a motort többet ér Vettem egyet
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
üszök
őstag
Vettem egy újnak mondott XK K100 koptert jófogásról.
A bódé levétele után ez fogadott.
Az,hogy a hátsó motor burkolata hiányzik meg az aksitartó le van törve a leszálló talpról talán még elmegy, de a motor... ami ráadásul a második aksinál megadta magát,fel sem emeli a gépet. a takony meg 2 perc repülés után kiolvad elsőre a motor hőjétől.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #40392 üzenetére
Jahogy a fatbee? Azon hol a tökben is van a serial port?
NightHawk 280-nál valami nagyon halvérű ráforrasztott az IC lábára, onnan vezette ki az egyik serialt, de szerintem nincs itt a fórumon olyan, aki ezt bevállalná. Ha mégis van, mesteremnek fogadom az illetőt![ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
üszök
őstag
Nincs valakinek egy fölös 0820 motorja? Az sem baj ha chaoli vagy méginkább U807-be való.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Minstrel
senior tag
válasz Teréz Atya #40390 üzenetére
Hát ez a Fatbee vacak amúgy meg az lesz még vicces ha nem is működik majd vele a külső vevő az RX1-en.
-
Zoty4
őstag
válasz Teréz Atya #40390 üzenetére
"Felismerhetetlen"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #40389 üzenetére
Persze, arra az UART portra kell kötni, ahol be volt kattintva az MSP. Ja, meg azt a sebességet használni. BTW milyen FC?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Minstrel
senior tag
Van ez az usb-n felismerhetetlen fc-m. Ezzel nem lehetne valahogy ftdi adapterrel összecsatlakozni?
-
kimista
aktív tag
KÖZÉRDEKŰ INFÓ
No, egy kis update a légtérigényléssel kapcsolatban. Miután sokadik igényemet is visszadobták hiánypótlásra, megkérdeztem a HM-et, hogy mi a konkrét oka a hiánypótlások bekérésének. Ez pedig a TMA-6. Amit kértem ugyanis mindegyik ezen ellenőrzött légtér alatt helyezkedik el. És akkor kérnek elemzést és véleményt, ha 1000 méterre megközelítem a légteret. A TMA-6 pedig 2000 métertől van. Igényt pedig minimum 1500-ra lehet csak adni, ezért ez tuti h bele fog esni. Ha lehetne 1000 méterre kérni, akkor jó lenne, de ugye nem lehet kérni.
Ellenben a többi légtér, keleten a TMA-7 5500 métertől kezdődik, vagyis az alatt 4500 méterig lehet igényelni, és nem fognak kérni elemzést és véleményt. Északon a TMA-5 6500 métertől kezdődik, a TAM-6-tól nyugatra pedig a TMA-4 2500 métertől (vagyis 1500 pont engedélyezhető), TMA-3, 2, 1 pedig 3500 vagy több métertől kezdődik, tehát oda is lehet kérni úgy, hogy nem kérnek elemzést és véleményt.
Ezt az előbb beszéltem meg egy úriemberrel a HM-től, ő világosított fel. Tehát ez az elméleti rész. Most megyek és beadok pár igényt, meglátjuk, hogy megkapom-e őket.
ITT meg tudod nézni a légtereket, lent kiválasztod a TMA/CTR részt, a többi elől kiszeded a pipát és látod a kiterjedését. TMA-6 alatt nem lehet ingyen repülni (hajógyári, m3). Ellenben a gödör modellreptér jó helyen van.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
MPowerPH
félisten
válasz d.tiborz #40131 üzenetére
Vegul en is a Mavi Pro mellett dontottem, egy fly more packkal megfejelve. Filter kell meg ra, es okes. Mar nagyon varom, nemsokara nyaralas, szoval lesz alkalom min hasznalni. A kompaktsaga miatt biztosan velem lesz mindenhol. A P3 Pro -t pont a meret miatt nem hordoztam magammal.
Don't Tread On Me
-
kimista
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #40366 üzenetére
A VR2D-t teszteltem, és sok baj volt vele. Állítólag új panellel fogják javítani, vagy már javították is, de mivel itt ez a frankó androidos kütyü innentől kezdve a dolog szerintem megoldódott. Csak megint jön majd a meglepi, hogy ezzel nem megy, azzal a processzorral nem megy stb...
-
marciart11
aktív tag
válasz Teréz Atya #40377 üzenetére
-
csaba17
senior tag
válasz Teréz Atya #40372 üzenetére
köszi, megnéztem.
ahogy látom elég pici, egy ~12-13éves gyereknek lenne. de majd megkérdezem, hogy mi lenne az elsődleges szempont, játék vagy video. -
fape
senior tag
válasz Teréz Atya #40374 üzenetére
Köztes megoldásnak meg ott van a Clearview, ami szintén baromi drága...
Igen kb mindenki ugyan azt az olcsó dvr-t használja. Sajnos még a Fatshark-okban is az van.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz marciart11 #40375 üzenetére
Igazad van, az ikertesódnak, Nand708-nak ment eggyel feljebb.
-
Nand708
csendes tag
Igen, erről az 1000 USD-ről hallottam, a 400 dodó már szép engedmény. Akkor várni kell, hogy szorgos kínai kezek elkezdjék másolni jóárasítva? Miért nem kezdték még el?
Tudsz linkelni videót, ami szerinted reprezentálja egy közép áras BG rendszer minőségét? -
marciart11
aktív tag
Szia!
Szerintem nem nekem címezted!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz marciart11 #40370 üzenetére
No, ha digi FPV kell, akkor a CONNEX ProSight rendszere már megvan csupán 399 dolllárból. Amúgy vicc nélkül olcsó, mert 1000 dolcsiról indultak tavaly ősszel. Sajnos eléggé ortopéd a kamera és az adó meg az antenna is, így 250-nél kisebb gépre kész agyrém lehet felszerelni.
Amúgy az analóg FPV nem olyan szar. Csakhogy mindenki a 15-20 dolcsis DVR-eket használja, amik csak 25-30p-ben képesek felvenni az 50-60i helyett, tehát helyből feleződik a képkockasebesség. Aztán minden kis zizi hatalmas elektromos viharnak néz ki. A dinamika függ a kamerától, egy CCD sokkal jobb mint a CMOS, és ez utóbbiból is botrányosak az Eachine Falcon kamerák. A felbontásnál meg ez van, a PAL vagy NTSC korlátoz.
[ Szerkesztve ]
-
Nand708
csendes tag
válasz _X10Dead_ #40365 üzenetére
Nekem a tengellyel pont nem volt még gondom, ellenben:
- főfogas 10X, nem is lefogazódik, hanem elhasad az agyrész (hogy védje a szervókat), bár ilyenkor még tovább használható, csak könnyen lecsúszik. Illetve, ha már csúszkál, akkor tényleg könnyebben lefogazódik.
(amúgy bravúrosan jó ez a megoldás, egy filléres, és könnyen cserélhető alkatrész védi az érzékenyeket)
- canopy 1X
- farokcső 1X, ebből van teli,
- főrotor szárny 1X, fű felett nem lesz baja, csak ha betonnal találkozik
- alaplemez nyúlványai letört 1X, amik a canopy-t tartják.
- leszállótalp 1X -
Teréz Atya
senior tag
válasz csaba17 #40353 üzenetére
Hubsan H111D 5,8 gigás FPV-vel most 40 dolcsi "baec9d" kupon kóddal. Fel is raktam a FB falamra.
[ Szerkesztve ]
-
Nand708
csendes tag
válasz kimista #40368 üzenetére
Sírtam, amikor a rissz-rossz talán 17 collos CRT tévénknél át kellett állni az analóg SD adásról a digitálisra (talán az is SD maradt, bocs nem vagyok ebben otthon). Blokkosodott, próbálta a set top box élesíteni, szarrá volt tömörítve, borzasztó volt, illetve most is az LCD tv-n.
Egyszóval, ha azt tudná a rendszer, amit a régi SD TV adás boldog lennék. Teljesen fals a hasonlítási alapom? -
kimista
aktív tag
válasz Nand708 #40367 üzenetére
egyelőre ez van, nem tudok h lenne fejlődés. az analóg képátvitel ennyit tud.
van digitális, connex, 'kezd' elterjedni (1 emberről tudok) de nehéz és drága, szóval nem fogja leváltani az analóg jelet még.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Nand708
csendes tag
Sziasztok,
belátható időn belül várható, hogy az FPV-hez használt SD adást valamilyen jobb minőségű rendszer váltja fel?
Nézegetve a yt-on a felvételeket elég kiábrándító a minőség... és itt nem is az Sd adás minőségére gondolok, hanem arra, hogy teli van képi hibával a rögzített felvétel: szín/dinamika/ élesség, szinte minden, vagy nem a 10 évvel ezelőtti TV adáshoz kellene hasonlítanom?
Jászberény környékéről van valaki? -
kimista
aktív tag
válasz Jackal2 #40343 üzenetére
relax.
tudod h mindig jobban tudom
viszont így h leírtad h mit is akarsz, mindjárt világos.én úgy tudom h a dvr minősége kb mindenhol rosszabb, mint amit valóságban a szemüvegben látsz. Én speciel egész jó képet látok a vrd2-ben, de a dvr-t visszanézve szörnyű, teljesen más. Próbáld meg azt az utat, hogy nem a dvr-t nézed, hanem a nézett képet veszed fel valamivel
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Allien #40355 üzenetére
Nem igazán akarok tuningolni, tengelyt csak azért rendeltem egyből, mert azt csiripelték a verebek, hogy a gyári hajllamos elgörbülni. A CF biztos nem fog. A tárcsák a kopó-fogyó kategóriába esnek, ebből meg azért HCP80, mert semmivel nem drágább mint a gyári, viszont kevésbé hajlamos elveszteni a fogait..
Persze, ha valami más is feladja, akkor azt fémre fogom cserélniLiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #40362 üzenetére
ilyen köll nekem is
-
molnigee
aktív tag
Film ajánló: https://m.youtube.com/watch?v=O1Hhvdpvp5o
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
Új termék a láthatáron. Power Genius 350W-os 15V-os táp, ami képes leadni 22A-t. A falamon megtalálható.
-
Arti1
aktív tag
Jackal: mennyire védettek a túlmerítés ellen a linkelt sorbo akksik?
Arra gondolok, hogy ha beleteszem pl. egy vezeték néküli csengőbe, amiben folyamatosan be van kapcsolva az elektronika és "vételen" van és fogyaszt rendesen? (muszáj folyamatosan mennie a beltéri egységnek, ha valaki megnyomja kinn, akkor azonnal csengessen benn)
Elemeket csontra szokta meríteni, a belerakott és lemerített NiMH akksikat meg az okos töltők nem hajlandók elkezdeni, mert nem éreznek bennük annyi kraftot, azt hiszik, nem raktam be tölteni való akksit (ilyenkor buta töltővel szoktam először "bebikázni" az NiMH akksikat, hogy utána az okos töltő is felismerje és feltöltse).
Ha így csontra merítem a Sorbo-t, nem lesz baja? Tapasztalat esetleg?Kasza.pe:
Magam részéről, mivel nem vagyok profi elektromérnök, meg tapasztalatom sincs, nem bíznám rá a koptert egy saját magam által javított akksira. Ha Neked ez napi rutin, akkor biztos megoldható, szoktam látni jófogáson is olyant, hogy valaki direkt rossz phantom akksit keres, gondolom hasonló célból...
Én inkább vennék egy új akksit, mert olcsóbb, mint új gépet venni, ha a rossz/rosszul javított/használtan vett akksi adja meg magát 80-100 méter magasan és ejti betonra a 200ezres gépet...[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
kasza.pe
újonc
Phantom 3 tulajok!
Volt már valaki akinek hülyéskedik az akkuja? Enyém látszólag bekapcsol, de nem. Nem ad feszültséget ki magából. Egyébként vizet kapott. Szétkaptam már, úgy fest az elektronika tojt be. Érdekesen is jeleznek a ledek rajta. Töltést sem vesz fel. Nyákcsere? Már ha tudnék szerezni hibás, rossz akkut. -
Vaze
őstag
válasz Teréz Atya #40358 üzenetére
Sajnos 180-as vazba,mert jelenleg ez van itthon,mar le is forrasztottam oket,majd holnap folyt kov,most mennem kell meloba,Koszi szepen
[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Teréz Atya
senior tag
Új Falcon 180 vázba vagy másba? Ha falcon 180, akkor le kell forrasztani az ESC-eket, de a PDB-ről, mert a váz lyukain nem férnek át. Ha másba, akkor jó hír, hogy még a 280-as NightHawk vázba is befér az elektronika és pont elég hosszúak a vezetékek, így a motorok vígan elvannak a 280-as karok végein..
-
Vaze
őstag
válasz Teréz Atya #40356 üzenetére
Ja igen,sorry,az oke hogy korbe vagom a torott vazat,es az uj vazba hogy fuzom be?
[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
-
Allien
veterán
válasz _X10Dead_ #40341 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ha heli tuning, akkor pl fém cuccok kellenek!
Miracle Mart közvetlen 977 tuning link (de sok egyébb típushoz is vannak cuccok, DRÓNOKHOZ is!
Márkásabb cuccokhoz, mint Blade speckó cuccok:Microheli
Én pl az MJX F47-F46-hoz vettem fém imbolygókat, és totál jobb, mint a műanyag.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Ma eltorott a falcon 180-as vaz,kiszeretnem cserelni,kerdesem az hogy lekel cinezem az esc-et a motorrol hogy kitudjam huzni a framebol?
Mondjuk mas utat nemigen latok,mindenkepp cineznem kell...?[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
válasz Teréz Atya #40351 üzenetére
?
nem értek hozzá, ez az hogy "streameli" mobilra a videót? -
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #40335 üzenetére
Köszi mindenkinek az elismerést. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt a fórumon viccelődött valaki, hogy miért nem anyák napjára teszem az anyacsavaros cikkem. Én meg komolyan vettem.
-
csaba17
senior tag
helósztok
egy ismerősöm megkért, hogy segítsek neki drón beszerzésben.
ezt a linket küldte el.
ez megéri? mindenképp ebay és társairól akarunk rendelni.
vagy ha ez nem jó akkor tudtok ajánlani egyet 15, max 20 ezerért? -
Jagi
tag
válasz Jackal2 #40343 üzenetére
Esetleg egy OTG FPV viewer?
[link]
Ilyen van nekem is, fpv racingnél nem jó vele repülni mert van 0,1s késés, de hobby repkedésre ezt használom telefonnal és egy ilyennel
Jó lett volna ha itthoni tablettel is működik de sajnos MTK chipsetes eszközökkel nem működik.
Y kábellel [link] power bank is közbe iktatható.
Van rajta AV kivezetés ha monitorra szeretnénk kötni. Appal simán rögzíthető a videó vagy kép.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #40339 üzenetére
Most miről beszélünk? Elhiszem, te JOBBAN tudod, hogy nekem mire kell, mint én, de én a drón versenyen látott képet akarom felvenni, de köszönöm hogy nem a kérdésre válaszoltál, hanem leírtad ami a szívedet nyomja. Tudom, hogy mindenről van véleményed, de NEKEM AZ A KÉP KELL, mert pont azt akarom posztolni.
De ha elintézed nekem, hogy 30 ember felrakja a drónjára a HD kamerákat és rontsa a saját esélyeit a versenyen, akkor szólj.
Más, aki tudja a választ a kérdésemre?
-
_X10Dead_
aktív tag
GTENG T905F:
Nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg, mi van a motorháztető alatt, szóval pénteken szétszedtem ripityomra.
Anya egyből elkezdett duzzogni, mikor meglátta a csavarhúzót, mert arra gyanakodott, hogy ebből fúrás-faragás lesz és persze kupleráj.
Jelentem, kezd helyreállni a rend.
Először is: a gép belülről is prémiumnak tűnik. Legalábbis XK/Cheerson szinten. A tervezője sejtette, hogy mit csinál, talán túl is tolta egy kicsit, és a szerelősoron is volt minőségellenőrzés. A 0820-asok is valóban 2S-en vannak hajtva, nincs visszabutítás.
De nyilván nincs az a tökéletes munka amin ne lehetne javítani egy kis sufni-tuninggal.
- A motorokat kiszedtem, mentek a pohárba egy negyed órás burn-in-re
- A nagy fogaskerekek a propok befeszülésére lepattannak a tengelyekről, ami elvileg jó, mert biztosítékként működik és könnyen visszarakható, de már rövid távon is idegesítő állandóan a 3mm hosszú csavarokkal játszani, odakint, meg esélyes, hogy baj is lenne belőle. Ezek kaptak egy kis extra erős menetrögzítő löttyöt.
- A világmegváltó akku csatlakozónak mennie kellett, átalakítottam balance-plugosra, 'a'la XK X251.
- A kamera gondola forgatható, de inkább előre és lefelé. Mivel a lap és a szenzor közötti szalagkábel kifejezetten hosszú, így valódi műszaki akadálya nem volt az átdolgozásnak. A gondola hátfalának felét lereszeltem, így egész addig billenthető, míg bele nem üt az FCB-be. Az eredeti kb. 10-15°helyett így már több mint 60°-ot tud, amivel már elfogadható tempónál is lehet látni a horizontot.
- Akku. A gép teste egy hosszú és viszonylag nagy keresztmetszetű cső, amiben konkrétan nincs semmi. A gyári akku (2S, papíron 350mAh) meg alig látszik benne, méretre kábé a Nihui meg az X250 akkuja között van valahol. De mást / nagyobbat mégsem lehetett bele rakni, mert a battery bay bár nagy, de keskeny. Mivel nagyon nem akaródzott még ehhez is külön akkukat rendelni, gondoltam, óvatosan megreszelem és elkezdem belakni az extra helyet. Bár nagyon elégedett voltam az eredménnyel, összerakva csak kiderült, hogy a szélesség bár jó, a hengeres testbe csak hamarabb beleér a kiválasztott pótakku, mielőtt be tudna fordulni a helyére. Úgyhogy átmentem brutálba, kivágtam két merevítőt a 'csába, így már befér a Zip-Power 650mAh-s telep is. A fentiek ellenére továbbra sem hajlik, vagy csavarodik a "váz", úgy tűnik, inkább azért voltak bent, hogy csak a gyári elemek férjenek be...Így már pöpec a gép, a 650-esnek csúfolt (ténylegesen inkább 450-500) akku okozta plusz súly (5-6g) már nem oszt, nem szoroz a gyári 160+ mellett, a repidőt meg valahol 8-10 perc közé várom aktív FPV mellett.
Érdekes, de a nagyobb akkuval a súlyelosztása is jobb, a gyárit nagyon hátra kellett húzni, hogy kábé egybeessen a tömegközéppont a diagonálok metszéspontjával...
Gyári állapotban kérdéses, de így akár ajánlható modell is lehet...LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Nand708 #40305 üzenetére
Eddig csak low-end flybar-os helivel bohóckodtunk, szóval nekem a V966/K100 is minőségi ugrás.
Én is végigolvastam az összes vonatkozó topicot, (bár Túlpörgött Iván miatt majdnem feladtam a V977-es olvasgatását) és ez alapján az jött le, hogy első gépnek jobb a kefés, egyszerűen mert nem elég erős, hogy szétverje magát, de ha a 3D alapok megvannak, akkor a brushless a király.
A motorok miatt nem vinnyogok, a gagyi-kopter mániám miatt úgyis tele a padlás 0820-asokkal...(Jackal, nem röhög!!!) salamoni döntés született: behúztam mindkettőt. És persze egyből rendeltem karbon tengelyeket, HCP80 tárcsákat, propokat, tartalék shellt, plusz egy komplett K110 farkat. Ha megérkeznek, egyből alaplap csere, a K100 lap megy a V977 vázba és vice-versa. Szóval, csinálok egy V966-ot, meg egy K110-et :-)
A "kicsi" lesz a családi tanulós, ha véletlenül kinőttük, majd nekiadom valamelyik unokaöcsémnek és nem nem kell siratni az X6-os távot se :-P[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
-
kimista
aktív tag
válasz Jackal2 #40336 üzenetére
Bármelyik HD kamera képes erre. Fpv kamera fpvre való. Ne várj tőlük HD képet 120fpssel. Ha számít a videó minősége, rakj hd videót. Dvr videót úgyse posztol senki, mert nem arra való. A Dvr max arra való, hogy visszanezd helyszínen, ha leesett a gép és nem tudod hova.
-
syler123
veterán
Nekem ez a Runcam 3 balhé meghozta a kedvem a runcam 3 vásárlásra Na jó azért várok még egy 20%-os leárazást
-
Arti1
aktív tag
válasz Teréz Atya #40333 üzenetére
Azért, vannak képzettársításaid
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Segítsetek, DVR-es FPV szemüveget keresek, a hangsúly a DVR-en van. Normális FPS számmal, nem csíkozva, nem fekete kockákat beletéve a képbe vegyen fel.
Van olyan aki sok felvételt csinált és jó a szemüvege?
-
Jackal2
senior tag
NA ez azért még tőled is súlyos volt, de értékelem az anyák napja poént
-
Zoty4
őstag
Jo cikk
Bar onzaro anyabol tok mindegy milyet raksz, az nem nagyon lazul ki[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Anyák napja alkalmából jöjjön egy cikk az önszorító anyákról. Van benne naggyon edgy 8X lassított felvétel, hogy csavarozza be magát az önszorító anya.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Ez, ez mi ez?
https://m.banggood.com/Cheerson-CX-70-CX70-BAT-DRONE-WiFi-FPV-With-Wearable-Wrist-Watch-Altitude-Hold-RC-Quadcopter-p-1149087.html?p=OQ2207783206201409E3
Drón, ami óra is, és hordható is, és még a táv is karra vehető?
A cheerson-nál elgurult a gyógyszer--> http://dronearena.hu/ <--
-
Vaze
őstag
Estet!
fatbee fb90 -hez melyik harom agu prop jo?Esetleg egy linket ha tudnatok adni jo lenne.Ezt talaltam,de sajna nincs raktaron...Koszi elore is
-
Jackal2
senior tag
Ezt nem tudom, Blitzwolf kábelt speciel még sosem használtam, de van itthon vagy 10 noname, és mind jó (kivéve mikor kikopik a feje, de akkor 500 ft pótolni).
Nem tudom, hogy érdemes-e venni kábelt BG-ről, ezek annyira olcsók itthon is, hogy ezekre lusta vagyok 3 hetet várni
-
Arti1
aktív tag
válasz Jackal2 #40327 üzenetére
Köszönöm!
Év elején a BG topic volt hangos egy forgatható Blitzwolf (!!!!) kábel hibás szériájától, ami sorban sütötte meg a rádugott cuccok elektronikáját, mert egy áram lábat adat lábra kötöttek a kábel másik végén a gyárban, ezért most óvatosan keresek USB kábelt...
USB kábel keresés közben találtam egy Y kábelt, amivel lehetne alapból 2 Sorbo-t tölteni, maga a kábel semmi extra, szerinted ez ajánlható? Nem tudom, mekkora áramot küld az akksi felé az adapter, nem olvadhat-e meg a csatlakozó az Y kábel szétosztásánál?
Érdekes még, hogy egy sima USB hosszabbító kábelnél olcsóbb egy fém erősítésű USB hosszabbító, amit pl. led lámpát is megtart...Más:
Beírtam csak simán BG keresőbe, hogy Sorbo, erre az elsők között hozott fel egy hordozható bidét[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Sajna nem, mert beletakar a hengeres felület. Én úgy szoktam csinálni, hogy a második és a negyedikbe dugok egy rövid USB kábelt. Így három benne van, kettő meg kábelen.
Más: 720p HD FPV
-
Patics
tag
Valóban.. én is a 4. verziósból vásároltam be... Felül a félíg szerelt, halottak, alul a még origi, tarcsi, remélem működni fog ha szükség lesz rá ...
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #40322 üzenetére
Köszi!
Esetleg ha Falcon 180 közelében leszel nem kötnéd rá? A gyári csati rámegy, csak a hang ami plusz. Majd megpróbálok valakitől kérni rca csatit. Egy darabot sem találok itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #40315 üzenetére
Pl. jóféle adapter is megteszi. Aztán ha az a hiba, a PDB-n elöl van 12V-os kimenet, méghozzá kettő, arról fogod majd táplálni. Közvetlen akkuról ne, mert írták, hogy a HS1177 nagyon érzékeny az ESC-ek által keltett tüskékre.
-
syler123
veterán
válasz kriszbon #40320 üzenetére
Köszi hogy segíteni próbálsz, lőttem vidit, megy banggoodnak. Nem kínlódok vele, 5V-on is kellene mennie.
Ilyen VTX-em van, van ott mellékelve bekötés, ha jól látom nem különbözik a Foxeer hs 1177 bekötésétől, kábelétől.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz syler123 #40319 üzenetére
Jóóó.. értem, csak gondoltam rákérdezek, mert én Emax kamerával jártam úgy ahogy írtam.
Na mert a sorrend meg színek stimmelhetnek, csak az hogy jobbról balra, vagy balról jobbra indulnak az nem mindegy.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz syler123 #40310 üzenetére
A bekötése biztos hogy azonos a 2 kamerának?
Csak mert én jártam úgy hogy a dugó az stimmelt az új kameránál, csak a 2 vezeték volt felcserélve, így azt meg kellett cserélnem a csatiban.
Milyen kamera ez amúgy a nevén kívül?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Jackal2
senior tag
Más téma, megkérdeztem, gyártják-e majd a Runcam 3-mat, vagy sem. Hivatalos viszonteladói válasz ez:
"reply:
it's better not sale to USA, i will be complain by Gopro
Europe safe"Tehát jobb nem árulni USA-ban mert a GoPro nyerte a pert, de egyébként ennyi. Kínából rendelhető a továbbiakban is.
-
Jackal2
senior tag
válasz vandor01 #40309 üzenetére
Ezeket nem biztos, hogy meg merném venni. Az új Blitzwolf töltők ráadásul quick chargeosak, az azt jelenti, hogy 30-60 perc alatt a telódat is feltolják 70-80%-ra.
- 5 portos Blitzwolf tölő, quick chargeos, 20% kedvezménnyel
- ugyanez két portosban
- szivargyújtóra 5 portosNéztem teszteket, ahol hozzáértő elektromérnökök szétszedték ezeket és állítólag a belük is eléggé ott van a szeren és nem is melegednek.
És az a helyzet, hogy addig amíg nem akarsz túllépni a 2S-en, kb. mindegy mivel töltesz. A kockázat is sok esetben kisebb:
- olcsóbb kisebb teljesítményű akksik, kisebb para a tűzveszélyre
- kisebb helyen elférnek
- ha kinyuvad, olcsóbb újra megvenniMáshova is jók, pl. rc autók 1/12-ig. Mind 1200-1800 as 2S-el mennek, a töltők is két S-esek. Igaz buta töltők, de az akksik ilyen 8-10 dollár nem 30.
Jah és az sem mindegy, hogy a Qualcommal együttműködve fejlesztik ezeket a termékeket, ami azért nem egy noname márka (lásd telefon processzor), szóval ez nem az N + egyedik Syma klón esete.
Szóval sok ráció van abban, ha valaki ilyesmit vesz, plusz ugye, rakhatsz rá telót, fülhallgatót, power bankot, fényképezőgépet, LED vakut, lámpákat stb (ezekkel van tapasztalatom, mert ezeket én is használom).
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #40314 üzenetére
Köszi! És kraftot egy mondjuk 12V-os adapterről kapjon vagy hogy megy ez? Még feltúrom a házat, mert volt egy zsák scart, de a felújítás után semmi nincs meg / ki lett dobva.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #40312 üzenetére
A TV-hez a mellékelt cinch konnektort használnám. Lehet kell majd apa-apa átalakító. A másikról meg kaphatja a kraftot.
Sajna én elcsesztem az időt a Falcon ESC-ek BLhelire flashelésével, aztán most 7végén dolgoznom kell, így nem maradt időm tesztelni.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz m4rk.89 #40307 üzenetére
Nos, a helyzet az, hogy én már 3 kollégámat és apámékat is megfertőztem a Blitzwolf 5 portos töltővel és éppen azon agyalok, vegyek-e még egyet, tehát van egy elég szép minta, és tapasztalat:
- nem romlik el
- nem melegszik
- sok áramot ad leNálunk éppen az a vita, kinek a cucca legyen rajta. És hogy jön ez a drónokhoz? Az új buta töltők balance plugon keresztül tudják USB-n tölteni a 2S akksikat is, vagyis:
- veszel egy sok portos power bankot
- rányomsz USB-s 2S töltőt
- kimész terepre és örülsz, hogy menet közben feltöltÚgyis mindenki áll át a pici gépekre, szóval kb. ez most a realitás. És ez nem RC cucc, el lehet adni bármikor, és használhatod másra is és 5K a töltő, 5K az elem és ilyen 800-1000 ft egy USB-to 2S akksi töltő, amit ráadásul mindenféle géphez/rc modell autóhoz adnak.
Ennyi. A távba meg berakod a Sorbo-t és száz évig menni fog.
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #40311 üzenetére
Ahhoz hogy tv-vel kössem össze milyen kábel kell? Úgy látom a falcon camerája ntsc, ez gond lehet?
Miért is működött volna egyszerűen... A tiédet próbáltad már?
Az a baj a 12V-os részhez forrasztanom kellene, azt nem szeretnék most, analog kábelt meg eddig nem is találtam a házban.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #40310 üzenetére
Nemtom, hogy a menüben van-e PAL/NTSC váltási lehetőség. Próbáld meg 12V-al, próbáld meg egy TV/monitor kompozit bemenetén. Ha így sem megy, akkor refund.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Nekem a banggoodtól kapott foxeer kamera nem ad képet. Közvetlenül a vtx-re kötve sem. Ez mitől lehet? Csak az 5V, a föld és a kép van a csatin, ez a Falcon 180 gyári csatija, ugyanez menne a foxeer-ba, csak a zöld hangkábelt szedtem ki. Szerintetek? Visszatéve a Falcon 180 kameráját van kép. Nem elég az 5V???
-
vandor01
őstag
válasz m4rk.89 #40307 üzenetére
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
m4rk.89
aktív tag
válasz Jackal2 #40303 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Este rendelek: 4PCS SORBO 1.5V 1200mAh USB Rechargeable 1 Hour Quick Charging AA Li-po Battery egy adag ilyet és hozzá BlitzWolf® BW-S1 40W Smart 5-Port High Speed Desktop USB Charger With Power3S Tech For iPhone iPad Samsung
vagy van ennél jobb?
-
molnigee
aktív tag
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Nand708
csendes tag
válasz _X10Dead_ #40298 üzenetére
A helizést, illetve az egész repülést az XK k110-zel kezdtem 2hónapja..
Kiolvastam az rcproups-ot az alapján döntöttem mellette, szemben a v977-tel, illetve a k100-zal.
Ha Devo távod van, én is a v977 mellett döntenék, bár azt mondják a k110-nak jobb faroktartása.
Tetszett az esetleg máshol is felhasználható Futaba kompatibilis protokol, bár túl sok megerősítést nem kaptam itt, hogy erre az olcsó vevőre lehet-e bármit is építeni.
Tegnap végig olvastam Teréz atya és ZSoleszFPV blogját, szóval kattog az agyam erősen, az FPVquadokon.
Ha fű felett repülsz, sok gond nem lehet, bár a főfogast eszi. Én az aksinként 4-5 bukásról indultam idle-up-ban, direkt nem túl óvatoskodva, hogy szokjam az egészet.
Eszembe nem jutna a kefés motor, ha van BL alternatíva, bár indoor repülésre tényleg kicsit erős.. sose volt jó vége..
A szelet nagyon jól bírja, eddig mindig meglepődtem rajta, hogy milyen élvezetes repülést sikerül összehozni nagy szélben. -
fape
senior tag
válasz m4rk.89 #40281 üzenetére
Én Sanyo Eneloop-t használok, még a fotózós időkből maradt egy csomó. Simán bírta az egész estés vakuzást. Kegyetlen mennyit bírnak még, pedig már nem mai darabok.
Az ikea ladda aksi is ugyan az csak harmad annyiba kerül [link1] [link2][ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Jackal2
senior tag
Én nagyon sokáig IKEA elemeket használtam, de nem jók. Évente 40-50 darabot dobtam ki, tök értelmetlenül. Aztán rátaláltam a Sorbo líthium Ion akkukra, ami USB-ről tölthető, kb. 5000 ft egy adag. Azóta sem repültem kevesebbet és kb. 2x töltöttem őket, SOKKAL tovább bírják egy feltöltéssel, mint egy elem és akkor is csak bedugod tölteni és kész. Így egyáltalán nem is foglalkozom a töltöttséggel.
Nagy könnyebbség, javaslom, hogy vegyél te is egy szettet, vagy állj át lipo akkus távra. Írtam róla tesztet is, itt olvashatod.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz shaddam #40291 üzenetére
Nekem meg csak Multishotot támogat az iNAV a BB2-es ESC-eken. Na most nemtom mit csináljak, mert kinéznek a klubból.
A következő fejlesztésem 99% hogy F7 FCB lesz. Végre serialon csatlakozhatna a vevőm és nem kéne lehúzni a telemetriát ha USB-n csatlakozom.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
Flysky i6 - Lidl-ből 2300mAh Tronic NiMh akku (4eur/4db) + 10 eurós töltő. Vettem két csomag akkut,megy faszányosan, semmi baj a hatótávval.
Játékgépek távjai szoktak problémázni NiMh akkuval.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest