Aktív témák
-
prsq
aktív tag
Az idős generáció egyszerűen nem tudja kezelni néha az érintőképernyőt. Az ő idejükben, egy gombot benyomtál - mindegy milyen szögből - és be volt nyomva. Egy dolgot csinált, ha benyomtad.
Anyám (77) kapott pár éve okostelefont (nem tudja rendesen használni), de egyszerűen nem érzi/érti a különbséget a "megérintjük", a megnyomjuk és tartjuk", a nyomjuk és húzzuk", meg a "hosszan nyomjuk" (pl. kikapcs) között.
De apósom is elismerte, hogy amióta okostelefonja van, SMS-t nem tud írni vele (túl apró a virtuális billentyűzet). Elbukdácsol vele, de ő sem tudja, mi az a frissítés, néha lekapcsolja a wifit és nem veszi észre (mobilnet megy olyankor), nyitva van 30 app és 100 böngészőablak.
Az öregek bizonytalanok a modern technikával, nem volna szabad rákényszeríteni őket így az ügyintézésre. -
cocka
veterán
másrészt az ujjhegyérzék pontosabb visszajelzést ad neki
Ja, csak gondolom egy sima butamobilon ez nehezebb, mint egy normál billentyűzeten, ahol még pöckök is vannak az F-en meg a J-n, hogy anélkül is tudja hogy áll a keze, hogy látná.
megfelelően tudják használni az egeret és a billentyűzetet.
Igen, mert amit írtam, hogy sokkal valószínűbb, ha egy billentyűzeten lenyomsz egy gombot, akkor az a karakter fog megjelenni, amit lenyomtál és annyiszor, ahányszor lenyomtad, míg érintőn ez erősen kétséges.
-
ledgeri
nagyúr
Sok helyen a felirat vizuális anyagon (amellett hogy a beszéd is hallható), olvastatott is. Azért írom így, mert nem opció hogy ott legyen, hanem levehetetlenül ott van. Nem tiktok-féléről beszélek, hanem szépem szivárog reklámokban, közérdekűbb anyagokban ilyesmikben. Engem látót-hallót nagyon zavar, hogy az eddigi "opció ha kell"-ből abba kerültünk, hogy "nem opció, hogy ne legyen ott".
Más irány de kb ez is, mikor sok-sok weboldal alapértelmeztetetten megjegyezteti a beléptetést.
Így aki megjegyeztetné, az így is úgy is egyszer találkozik vele, míg aki ezt kerülné minden egyes belépésekor kerülgetheti.
Ellenkező eset:
Akit zavar, hogy mindig be kell lépni egyszer figyel rá, hogy be legyen pipálva és marad amíg a süti él, míg aki nem akarja, hogy be legyen jelenkezve nem csinál semmit, és zaklatva sincsen.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
"csak nehogy "egyenjogúságból" beleessünk ezzel is abba a gödörbe amiben a forszírozott, anyagbaégetett feliratok vannak."
Na, ezt nem igazán tudom hova tenni. De lehet, hogy csak túl kései (korai?
) az időpont...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
ledgeri
nagyúr
...ha vagy emilátor van, vagy okosteló, és az adott egyén akar, csak telóval nem tud, akkor nem sok más van!
#492 MaCS_70 Értem, megértem, csak nehogy "egyenjogúságból" beleessünk ezzel is abba a gödörbe amiben a forszírozott, anyagbaégetett feliratok vannak.
#494 MaCS_70 kb erre gondoltam a korábbi hsz-ban!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Nem, jelesül mozgákoordinációs problémákról van szó. Az illetőnek egyszerűen elcsúsznak az ujjai a kijelzőn, nem tud célozni.
Egy jól tagolt telefonbillentyűzeten egyrészt megkapaszkodik az ujja, másrészt az ujjhegyérzék pontosabb visszajelzést ad neki, így feloldódik a bizonytalanság.
Ez egy konkrét példa, de általánosságban több ilyenről hallottam már. Az orvos egy idősek otthonában elmondta, hogy sokak számára nagy érintőképernyős termináljuk sem használható -- nyomkodás helyett viszont megfelelően tudják használni az egeret és a billentyűzetet.
MaCS
-
cocka
veterán
A durva az, hogy még akár úgy is előállhat, hogy nem tud, hogy lát ugyan, de béna a keze.
Ha viszont kifejezetten a vakságra vagy gyengénlátásra gondoltál, az még kiváltható esetleg valódi billentyűzettel, ha ismeri a tízujjas vakírást. Az mondjuk kétségtelen, hogy egérrel könnyebb a navigálás, billentyűzeten hatmillió tabot kéne nyomni.Most mondok egy egyszerű példát: okostelefon Android... total commanderben fájllista scrollozása érintőn egy agyrém, USB-C-n keresztül rádugott egérrel meg hopp a görgővel pontosabban lehet le-fel mozogni vagy adott esetben az egérrel pontosabban megragadni a görgetőcsúszkát és máris nem kell fél napig keresni a fájlokat.
-
Az általam említett személytől biztosan nem, de szerintem 100-ből 999 ember számára amúgy is felfoghatatlan távolságban van az emulátorhasználat. A többség számára az alapvető fájlműveletek megértése kábé a plafon -- az idősebbek pedig, akik számára az érintőképernyő az igazi problémát jelenti, még komolyabb, és egyébként teljesen indokolt kihívásokkal küzdenek.
És akkor még nem beszéltünk arról a milliós táborról, akik számára ez az egész felfoghatatlan és elérhetetlen. Köztük pedig vannak, akik a számítógép-használatig eljutottak, és akár segítséggel is, de használni tudják az állami szolgáltatásokat -- viszont egy mobiltelefonos igény már kiütné őket ebből.
MaCS
-
cocka
veterán
Hát ez az Android emulátor mindig ingoványos talaj, mert anno elkezdtem használni az egyik banki appot droid boxon. Egy ideig ment, aztán a frissítésekkel végleg elqrták.
Utána egy másik banki appnál még el lehetett nyomni droid boxon is a rootolt, módosított szoftver blablát, ma már ehelyett kilép. De emulátorral jó sokáig ment, aztán már nem megy azzal se.
És nem tudom kinek mennyi kedve van ahhoz, hogy állandóan ezt a fajta macska-egér játékot játssza, hogy na most vajon mikor melyik frissítéssel teszik tönkre adott emulátoron a működését egy valóságközeli appnak.Ahogy korábban is írtam már talán ide is... egy életet nem lehet bugos, hiányos appokra alapozni.
-
-
cocka
veterán
Én nagyjából értem, hogyan kell használni és tudom is kezelni az érintőképernyőt, de rohadtul felidegesít, mert a magabiztosságot vagy nem is tudom mi erre a megfelelő szó, egyszerűen rontja.
Ha nem pontosan találom el a nagy ujjaimmal az adott dolgot, akkor máris nem az történik, amit akartam. Vagy egyszerűen nem történik meg, aminek kéne, hogy mondjuk csak 5. alkalommal méltóztatik megnyílni valami stb..Úgy fogalmaztam meg ezt magamban, hogy minél jobban egyszerűsíteni akarnak egy beviteli eszközt, annál nagyobb az esélye, hogy végül nem azt viszed be vele, amit szerettél volna. Ez a bizonytalansági faktor csak nő.
Nekem e szerint a skála a következő:1. billentyűzet
2. egér
3. érintőképernyő
4. (ez már valami levegőben kalimpálás lenne)Aki szerint a 4. a legegyszerűbb lenne, az kérdezze meg Illényi Katicát mennyire könnyű tereminen játszani.
Pl. egérrel se használok soha drag & dropot, mert ha véletlenül nem az történik, amit szerettem volna, akkor lehet nyomozni, hogy egyrészt mi történt (jó esetben láttad is), másrészt mit nyomtál, hol és hogyan engedted el stb.. gyakorlatilag utólag kideríthetetlen, főleg ha adott funkciót nem szoktál úgy használni, tehát tapasztalatod sincs róla.
-
ledgeri
nagyúr
Sajnos ez a logika akkor elveszett volt, mikor az első igazolványrendszeres kép kikerült a körözési weboldalra.
Pont ugyanez: legyen mindenkiről 1 fotó, 1 újjlenyomat. Tippre 2100 előtt bőven lesz DNS is egy ponton, le merem fogadni!De amíg az emberek a 2fa ellen is küzdenek (másmóduak ellen), addig nem lesz ez átgondolva nép szinten...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
cocka
veterán
És mi indokolja az ujjlenyomat adását a törvényben? Mert ésszerű okot nem tudok rá.
Hát ami törvényes az korántsem biztos, hogy emberileg is vagy logikailag is érhető és elfogadható.Tehát egy ujjlenyomat kiválthat egy okostelefont az ilyen azonosítós esetekben? Mert akkor TALÁN hajlandó lennék adni, csak nem tudom miért akarják ennyire beazonosítható módon tudni mindenáron, hogy ki vagyok, ha mondjuk a saját EESZT-mre akarok ránézni.
Tudom az az alapvetésük, hogy én aki bejelentkezek a saját ügyfélkapummal az EESZT-be vagy bármi egyéb kormányzati cuccba, nem én vagyok, hanem valaki más helyettem.
De állítólag ezt annak kéne bizonyítania, aki ezt vélelmezi. Amíg ez nincs bizonyítva, addig miért én adjam meg 20-féleképpen, hogy én vagyok én (és te vagy te, akkor ki a hülye én vagy te)? -
ledgeri
nagyúr
Szerintem a DÁP nem annyira "szaki" hogy egy PC-s android emulátort ne lehessen használni vele (programilag maga nem blokkol/detektál.... gondolom), ha az megfelelne.
A többi meg egyéb vezérlők, és programok kérdése. (ha csak abból indulok ki, hogy a probléma az, hogy az okostelefon, mint hardver lett említve, és nem a kényszerülés mikéntje, vagy annak használatot befolyásoló tényezői).// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Én egy, ehhez szervesen kapcsolódó témából holnap vizsgázom.
Az anyag nyári lezárása óta többször és sokat változott, az utánkövetés a vizsgázó feladata. Ami még nagyon érdekes, hogy novemberben érdeklődtem egy magasabb szintű ügyintézőnél arról, hogy akkor hogyan is állnak -- hiszen eredetileg már régen az új rendszerben kellene dolgozniuk. Legnagyobb meglepetésemre legyintett egyet, és közölte, hogy nemhogy oktatást nem kaptak még, de még tájékoztatást sem...
MaCS
-
-
válasz
Gabonetta #479 üzenetére
Maximálisan egyetértek. És még hosszú időre, amolyan átmeneti megoldásként (amint gyakorlatilag eddig is), látnám értelmét a korlátozott körben való alkalmazásának, elfogadásának. Hogy mondjuk eleve az állami ügyekben legyen használható.
Érdekesség: volt példa rá, hogy bíróság utasított el AVDH-val aláírt iratot. Aztán a bírósággal és az ügyféllel történt konzultáció alapján a kinyomtatás, tanúztatás, postázás, szkennelés és újbóli beadás (annak kísérő eljárásával) lett a nyerő megoldás. (Ami kb. bruttó egy munkanapot vett el az életünkből, tök feleslegesen. Beleértve a bírósági dolgozókat is.)
MaCS
-
válasz
Gabonetta #470 üzenetére
Igen, ezért is kérdeztem, hogy mi lesz az AVDH megszűnésével. Az ingatlanügyek egyelőre (határozatlan időre) haladékot kaptak.
De a DÁP igazából nem tud az AVDH helyébe lépni, hiszen messze nincs mindenkinek, és még jó ideig nem is lesz. Egyrészt, mert eleve baromi nagy a vele szemben tanúsított ellenérzés, másrészt, mert sokak számára egyáltalán nem olyan triviális elzarándokolni a kormányablakba (pláne, ha az három településsel odébb van) -- még akkor sem, ha egyébként nem elvből DÁP-szkeptikus.
Én a munkám során egy csomó ügyet azért tudtam megoldani, mert az ügyfeleknek egyszerű volt AVDH-val számomra elfogadható nyilatkozatot tenni és azt hozzám időveszteség nélkül eljuttatni. Holnaputántól borítékolhatóan bejönnek a komoly szívással járó, esetleg ténylegesen megoldhatatlan helyzetek az AVDH hiánya miatt.
MaCS
-
-
-
Az eSzemélyis tanúsítványhasználat megmaradásáról/megszűnéséről van konkrét információ?
Az én szakmai környezetemben ez ezekben a hetekben nagyon aktívan tárgyalt téma, és december 20-ai okmányirodai információink szerint nincs erre utaló hír.
Illetve: pontosan mit tudunk biztosan a holnap megszűnő AVDH utódjáról?
Köszönettel: MaCS
-
+1
A kettő nagyon nem egy kategória. Több szempontból sem. Én személy szerint egyébként kimondottan örülök annak, hogy regisztrálják az ujjlenyomatomat. (Annak meg még jobban örülnék, ha az ehhez kapcsolódó bizalmam az államban is maradéktalan lenne...)
Egy ügyfelem egyébként éppen most kényszerül rá, hogy felhagyjon az okostelefon-használattal, miután a legelső lehetőséggel élve lett DÁP-os.
Ő akkor mit tehet?
Köszönettel: MaCS
-
fil
őstag
-
-
Gabonetta
aktív tag
Nem. Valahol hallottam. Azzal magyarázták, hogy a DÁP egy evolúciós rendszer, vagyis azt szeretnék, hogy ne lehessen visszatérni. Elképzelhető, hogy én értettem félre, főleg, hogy fil-nek így is sikerült az ÜGyfékapu+ beállítása.
Az viszont biztos, hogy ha inaktív lesz a felhasználói profil, akkor már nem lehet igénybevenni az Ügyfélkapu+-t [Dáptv. 119. § (6) bek.]. -
cocka
veterán
-
-
user01
aktív tag
- aki DÁP appra regisztrált, az nem jogosult ük+ al belépni
Ez a kijelentés nem állja meg a helyét!
Most léptem be ÜK+-szal, miközben van DÁP regisztrációm.Nem utolsó sorban pedig a DÁP regisztrációval rendelkező vállalkozók könyvelői hogy tudnának belépni a kliensük nevében, ha nem működne az ÜK+?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Ügyfélkapu+ egyszerűen [link]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rasotamas #443 üzenetére
Alapból kód másolása kepassXC-be, ott bejegyzés elnevezve, ahogy jólesik, majd abból QR-kóddal telefonba. De pl a twitch az "ipari Authy"-t használja az ő oldalukon (ezért is kell ott a telefonszám is), ott nincs lehetőség nem QR-kóddal kezdeni (nincs látható kódra opció), ott meg akkor telóból vissza.
De én, mi, akik bosszankodunk picit, mikor nincs minimum TOTP-2fa-opció egy frissen regelt fióknál (tök mindegy, hogy kukutyim-fórum, és kb kétszer fogok belépni életem során), más tészta vagyunk, mint akinek az egész 2fa koncepció "kötelezően új, valakinek biztos pénze lett belőle, mert értelme nincs, csak bosszankodás, mert nem
értjükműködik"...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
-
cocka
veterán
Webes ügysegéd e-személyi részét próbáltam betölteni és ezt kaptam ajándékba:
Valaki tudja, hogy ez mit jelent?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #441 üzenetére
Azért nem véletlen, hogy nem a "pötyögd be magad, írd fel papírra, ilyesmik" az alapértelmezett módi. Még hibatűrés is van a kódban, nem hogy alapból egyszerűbb, vs "valamiért nem jó, pedig jót írtam fel"....
Mondjuk én is gépen regelek, és másolgatom, mert ekkor úgy nevezem el, ahogy akarom, és akkor a mentési körben már olyan néven fut, és nincs benne a többségében belenyomott emailcím, vagy felhasználónév.
-
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rasotamas #436 üzenetére
Ha egy időben melletted mind a két telefon, befotózod mind a kettővel, és kész (egy időben, mikor felajánlja!).
Ha nem lesz egyidőben mind a kető melletted olyan alkalmazást válassz amiből kinyerhető az alap-kód valamilyen formában, és beolvasható a másikba.
Nem bonyolult.
Próbához példaképem:Ha ezzel megy akkor is fog, bármelyik a kettő közül!
Esetleg lehet, (nem próbáltam), hogy a rendszer a kód feltálalását, és annak első ellenőrző visszafogadását időben limitálja. (Outlooknál nem fér bele az, hogy elővegyek egy másik telefont, és összenézzem az előzővel) Ekkor meg marad a második verzió csak!
-
Lenne egy gyors kérdésem: Be szeretném állítani az Ügyfélkapu+ -t.
Namost megoldható, hogy két telefonon is működjön? Hol a céges hol a privát van nálam, és jó lenne mind a kettővel működne, meg ha valami baja lesz az egyiknek, még legyen egy másik amivel helyre tudom állítani.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
cocka
veterán
válasz
Mr. Elliot #433 üzenetére
Ja, mert ha jön egy admin vagy moderátor és kitöröl olyat is, ami nem érdemelt volna törlést, akkor is érti mindenki, hogy miről volt szó ugye?
Nem ez lenne az első eset. -
cocka
veterán
válasz
Janika(1982) #430 üzenetére
Mert olyan fantasztikus ez a fórum, hogy a hozzászólásodat még az elküldésétől vagy a szerkesztésétől számított mittomén 20 percig sem törölheted.
-
Janika(1982)
senior tag
-
razorka777
veterán
_
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
válasz
Janika(1982) #419 üzenetére
Kár, hogy semmi relavanciája... Értelme sem sok.
MaCS
-
-
ledgeri
nagyúr
Alapértelmezetten nem tudja, hogy az a kód hasonló, ugyanaz, vagy teljesen más oldalhoz, fiókhoz kell. Nincs limit, mert megannyi oldal létezik ahol ellhet TOTP-s 2FA A microsoftéval van olyan gond, hogy ha megeggyezik pár részlet, akkor fölülírja a már meglévőt, de ez bug (bár évek óta nem javított).
Ha bármelyik TOTP-s app szólna valahogy, ami azt feltételezi, hogy olvassa, elemzi az állományt, akkor az egyből leváltandó kódcserékkel, mert semmi köze hozzá!!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Narxis
nagyúr
válasz
cinemazealot #422 üzenetére
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
ledgeri
nagyúr
Nálam elóra Aegis, Pc-re progiként meg a kepassXC. Egyiksem belépős, mindkettőből kinyerhető a seed, vagy olvasható, vagy Qr-kódos szabvány formában.
Bármelyik is legyen az általad is soroltak közül is akár, ajánlott olyat választani abmiből tudsz menteni, vagy kiolvasni! Pl regisztrációt elég az egyikkel megcsinálni, majd mehet a backup a többi kellőre.
Az kepassXC-ről én tudom, hogy minden mezőt lehet benne szerkeszteni, és dublikálni a bejegyzést, szóval pl arra jó, hogy apus, anyus ugyfélkapu+ seed-je megvan, Kepassba belevive, meg te tudsz csinálni egy duplikátum bejegyzést, amiben te elnevezed úgy ahogy te a sajátodban akarnád kezelni az ő kódjukat (backup kész is), majd te befotózod a sajátodba, és az úgy jelenik meg nálad ahogy neked értelmes.
Persze ezt az eredményt többféleképpen is el lehet érni!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Narxis
nagyúr
Google Authenticator tud 2 ügyfélkapuhoz kódot generálni? Úgy rémlik mintha tudna.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
prsq
aktív tag
Végigolvastam a topicot, köszönöm a sok hasznos infót.
Most váltottunk ÜK+-ra, asszonynak Google Authenticator, én a Bitwardenét állítottam be magamnak.
Viszont apósoméknak (70+) is kellene valami megoldás, nézegettem a PC-seket. Telefonra meg tudom oldani a Google Authenticatort nekik is, de apósom szokta anyósom Ügyfélkapuját is nézni, jó lenne, ha nem kéne a telefonért futkosni (anyósom butatelefont használ, az okostelefon kb. csak erre lenne, nyilván lemerül, keresni kell, stb.).
A totp.app-ot kihagynám (egyrészt írták itt, hogy orosz, másrészt, ami az állam ajánl, pl. NISZ hitelesítő, azt elvből
.
A Verifyr nekem büdös. Semmit nem tudni róluk, hogy kik is ők, a domain adatok is csak a tárhelyszolgáltató adatai.
Megnéztem a 2FAGuard-ot és az Ente Auth-ot. Előbbi jó nagy, be kell lépni hozzá, csak Windows-ra van, bár a portable-t még megnézem. (Esedékes a célgépen Linuxra váltás, most is duál boot van már.)
Az Ente Auth tetszik. Magyarul ez sem tud, de egyszerű, nem kötelező belépni (nekem pont van Ente fiókom, ha belépek , még ment is), fel is raktam én is az itthoni PC-n (máshol nem fogom), gyorsabb és egyszerűbb így generálni kulcsot. (Egyszerű védelemnek PIN kódot állítottam be rajta.)
Ez szerintem jó lenne alternatívának apósoméknál, nyilván csak az egy ottani PC-re.
A Zoho OneAuth-ról esetleg valaki valamit hallott-e már?
-
A "tanúzás" jogi eredménye az, hogy akárcsak a saját kezűleg írt vagy ügyvéd által ellenjegyzett okiratok esetén, a két tanú aláírásával ékesített irat is teljes bizonyító erejű okirat lesz. Márpedig ezt a szintet a minősített elektronikus aláírás is hozza, így tehát okafogyottá teszi a tanúzást.
Nagyon kevés az olyan okirat, amelynek az érvényességéhez kimondottan tanúk kellenek -- és ilyenkor a tanúkhoz és a tanúzáshoz is extra feltételek szoktak járulni. Pl. végrendelet.
MaCS
-
-
PitLee
őstag
Tisztelt bíróság
Ép hazafelé indultam a "Elfogyott a félpénzem" mulatóhelyről, kissé illuminált állapotban. Kellemes nyár est volt, gondoltam rövidítek a 8.ker-en át, amikor arra lettem figyelmes, hogy két "emeletes ház" a hónom alá nyúlt, először azt gondoltam segítenek ezek a jó emberek, de később, mikor a törött ujjammal feloldották a telefont és a véres orommal beütötték a DÁP pin kódot, már gyanakodni kezdtem. A szerződés szövegére csak homályosan emlékszem, de így vettem fel 35.000.000 HUF, THM1500% kölcsönt két tanúval eAláírva.
-
-
Oldman2
nagyúr
Általánosan félreértett dolog...
A "tanúzás" pusztán arról szól, hogy a tanúk bizonyítják, hogy az aláírók "előttük írták alá az iratot". A szerződés tartalmához és annak kapcsolódó lépéseihez nekik "semmi közük".
Az viszont igaz, és engem is érdekelne, hogy ez hogyan tud megvalósulni DÁP (vagy bármely más digitális) környezetben? -
PitLee
őstag
Amúgy a kép érdekes, mert ha jól veszem ki ép tanúzni kéne az adásvételit, a probléma csak annyi , hogy ez így hogy ?
Elvileg a tanuk előtt kötik szerződést, vizslatják az autót, adják át a pénzt, ezt kell tanúsítani, normál esetben ott van a két tanú is.eAláírásnál ezt mi garantálja ?
Elvileg a GPS képes lenne, ha kb egy helyen tartózkodik mindenki akkor oké.
de ha nincs GPS, akkor csak szólok Józsinak, hogy ha napközben felugrik egy ilyen ablak "okézd le", miközben 200km -el arrébb otthon ép fújja a bablevest ?
Kíváncsi leszek rá, hogyan is lesz ez.UI: az ikonok vándorolnak az alsó sorban, megy a matek ezerrel az biztos
[ Szerkesztve ]
-
-
PitLee
őstag
Közben a 4 hónappal ezelőtti videóban 43:02 érintik a témát.
https://youtu.be/ftpt8ZE1YD8?si=YdvliaD-X0FEVIiD&t=2582 -
PitLee
őstag
Én nem használok digitális vagy ealáírást, nem tudok nagyon hozzászólni csak a neten látom a demó képeket, hogy kb mire gondolhatnak.
https://platform.dap.gov.hu/[ Szerkesztve ]
-
Nekem nincs ott.
Én is nézelődtem a neten és valaki nyilatkozta 15.én hogy év végéig meg fog jelenni a telefonon pdf-et aláíró funkció és majd jövőre kötik össze a PC vel hogy ott is alá lehessen írni.
Mellékesen megemlítem hogy az AVDH már jan 1.től nem működik. Jövő 3. félévtől már a közműveknek is kötelező elfogadni.
De DÁP belépést már láttam a vízművek oldalán jelszó helyett, úgyhogy fejlődünk. -
PitLee
őstag
Az itt szereplő videóban az alsó sorban szerepel az aláírás ikon.
eSignDay2024 - Szép Kristóf - IDOMSOFT - Digitális Állampolgárság Mobilalkalmazás
https://www.youtube.com/watch?v=ftpt8ZE1YD8
-
Aktív témák
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest