Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Zavaros az egész magyar okmánykiadási rendszer
Asszony nyáron hosszabbítatta a jogosítványát. A kormányablakban szó szerint rábeszélték arra, hogy az elkészült okmányt ne személyesen vegye át, hanem postai úton kérje, mert az jó neki is, meg az okmányirodának is.
Mondtuk is magunkban, hogy milyen szépen fejlődik az ügyintézés színvonala.
Kiküldték, átvette a helyi postán, öröm, bódottá...
Egészen addig, amíg egy dörgedelmes ajánlott levelet nem kapott arról, hogy megkapta az új okmányt, de a régit nem adta le, ha nem adja le, akkor bírságot rónak ki rá. A felszólítás szerint 10 napon belül le kell adnia a régi jogosítványt, amit a kormányablakban személyesen tehet meg
Szóval így is el kellett battyognia a kormányablakba, szóval azzal, hogy postán kérte az új jgosítványt, semmi időt sem spórolt meg, hiszen a kormányablakba csak el kellett mennie, pluszban kétszer mehetett a postára (egyszer a jogsiért, egyszer meg az ajánlott felszólító levélért)
Viszont a posta így szép plusz bevételre tesz szert
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz Zsolt,72 #370 üzenetére
Ez szuper, köszi szépen, de mi lett volna a válasz
Hogy húzzam balra? Nem történik semmi, azt írja, hogy a kódot vágólapra tette.
Ha jobbra húzom, akkor meg megkérdi, hogy melyik fiókhoz társítsa a kódot
Vagy az a válasz, hogy frissítsem
Nem ajánl fel frissítést
-
veterán
-
veterán
No, többszöri nekifutás után csak sikerült regisztrálni az Ügyfélkapu+ rendszerbe, nem volt egyszerű, mert folyamatos hibaüzenetek jöttek fel, valószínűleg a fél ország ezzel próbálkozik most és a rendszer nincs felkészítve a túlterheléses támadásra
Viszont van két gondom Az egyik az az, hogy a bejelentkezés után ez kép fogad:
Ez ugye a siker jele, minden tutorial leírás, videó itt végződik
Csakhogy innen hogyan tovább Innen semmi sem elérhető, hogyan kell továbblépni az Ügyfélkapu+ szolgáltatásaira
A másik gondom az, hogy a töketlenkedések közepette a Google Authentikátor többször is működésbe lépett, most ha rákattintok a mobilon a Google Authentikátor ikonjára, akkor három sort is feldob az applikáció
Hogyan tudom a felesleges kódokat feldobó sorokat törölni az appból
-
veterán
válasz Donki Hóte #341 üzenetére
Nos, egy tiszta böngészőablakból elindultam, ugyfelkapu.gov.hu-ra beléptem.
Kiválasztottam az Ügyfélkapu+ igénylését.
Mondtam, hogy nem kell QR kód, kaptam egy sok-sok jegyű kódot.
Kódot bemásoltam a TOTP applikáció kód sorába. Visszakaptam egy 6 számból álló kódot.
Az ÜK+ igénylő ablakba beírtam a régi Ügyfélkapu jelszavamat, egy sorral alá ezt a 6 számból álló kódot is bemásoltam.
Rányomtam a tovább gombra és csiribú, csiribá, ezt kaptam vissza
Ez mi a lófütty akar lenni
-
veterán
válasz cinemazealot #342 üzenetére
OK, törölni fogom a sütiket, meg a böngészési előzményeket és megpróbálom újra később.
Azért elég fura, hogy áprilisban jelentkeztem be utoljára (adóbevallás) és azóta valami elkefélt helyre mutató linkek vannak a gépen tartósan letárolva
SZERK!!!!
Most jövök rá, hogy ezen a gépen még életemben sem jelentkeztem fel az ügyfélkapura, vagy más hasonló helyekre, mert ez egy új gép nálam
Honnan veszi, hogy össze-vissza küldözget, fogalmam sincs
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz cinemazealot #338 üzenetére
Megpróbáltam, ahogy te javasoltad.
Beütöm a böngésző (chrome) címsorába, hogy ugyfelkapu.gov.hu
Erre a ez jön fel:
Rákattintok az ÜGYFÉLKAPU gombra, mire nekem ez jön fel:
Megadom a nevemet, meg a jelszót, mire ismét a legelőször linkelt Ügyfélkapu oldal jön fel, ahol nincs gomb, az Ügyfélkapu+ regsztrációraMinden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz cinemazealot #338 üzenetére
Köszi, de nem értem, hogy mit csinálok rosszul
Bejelentkezek az ugyfelkapu.hu oldalon, ezt látom:
Rákattintok a nyíllal jelzett Ügyfélkapu gombra, mire feljön a bejelentkezési ablak:
Megadom a felhasználónevemet, meg a jelszavamat, rákkantintok a Bejelentkezés gombra, mire az az ablak jön föl, amit előzőleg linkeltem.Mi a különbség az ugyfelkapu.hu és az ugyfelkapu.gov.hu oldal között? Ezek szerint két ügyfélkapu létezik
-
veterán
Gondoltam, hogy elindítom a regisztrációmat az Ügyfélkapu+ rendszerbe, de gyorsan elakadtam
Bejelentkeztem a régi Ügyfélkapuba, a leírásnak megfelelően letöltöttem a TOTP hitelesítő alkalmazást.
Utána ezt írja az útmutató:
Na, itt jött az elakadás, mert nem találom az Ügyfélkapu+ igénylése gombot
Merre kell azt keresni
Nálam így néz ki az Ügyfélkapu főoldala, merre van itt a keresett gomb
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz Viktor0610 #296 üzenetére
Használom az Ügyfélkaput PC/Win és mobil/android platformokról is, azt gondolom, hogy a DÁP helyett elég nekem az ÜK+ is.
Melyik az ajánlott autetikátor app ezekhez az elérésekhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest