- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
jeselivo
csendes tag
válasz
WaterWave #82397 üzenetére
Nálunk nemrég (18. ker):
- egyszercsak a lógó doboz felkerült rendesen a falra a villanyóraszekrényben,
- hétfőn hív a digis csaj, hogy hálózatfejlesztés van, át kéne állnom FTTH-ra
- azon melegében telefonon szerződésmódosítás, mondja pár héten belül keresnek az átkötés miatt, kb egy hónap múlva már lehetne is gyors netem
- ehhez képest ugyanazon a héten szerdán (két nap múlva) hív a digis szerelő, hogy pénteken jönne bekötni (végül csak következő héten kötötte be mert nekem nem volt jó a péntek)
Szóval még felocsúdnom sem volt időm, már be is kötötték. Viszont a feltöltés iszonyat harmatos lett, kb 15-50 bármikor mérem, nagyon-nagyon ritkán esetleg megvan a minimum 75, de 50 mérésből max egyeszer... Szerelő volt kint, azt mondta ez ilyen itt a telepen... -
mckay
aktív tag
válasz
4Grider #82396 üzenetére
Sziasztok, köszi, értem, szóval elképzelhetőnek találjátok.
De azért csodálkozom, na.
És ettől még épeszűnek érzem magam, vagy legalábbis nem teljesen bolondnak: a fénykábelt nem én kértem, sőt, ők akartak cserélni.
Én csak böngészek, és fényképet-zenét osztok meg LAN-ban - simán elég lenne nekem a 100-as net kifelé!
De akkor mehetek a boltba... remek...
Köszi a hozzászólásokat! -
mckay
aktív tag
Sziasztok,
segítsetek kérlek, mert mindjárt
szétvet az idegelpárolog a maradék szakmai önbecsülésem egy Digi-s AN5506-02-FG router előtt üldögélve.
Adott a saját LAN-om a saját lakásban, látják egymást a gépek.
Jön a Digi a fénykábellel, és hozzák ezt a routert, stimmel is a 192.168.1.1 szóval nem cicózom, kicserélem a routert.
A windows-ok észreveszik a lakásban, megkérdezik hogy nyilvános vagy magán a hálózat, megnyugtatom őket hogy magán, tessék csak engedni a kommunikációt.
Megnyugszanak, éééééés: nem tudom pingelni egymást!
Bedugogok egy wifi sticket, kapcsolódok a Digi-s routerre úgy, megint megmondom a windows-nak hogy nyugi (magánhálózat), és lőn ping, és működik a mappamegosztás.
De a vezetékesen keresztül nem!!!!Elképzelhető, hogy a Digi-s routerben a két vezetékes port nincs összeengedve, csak egy vezetékes + a wifi ???
Tudom, lámának tűnök, és hogy talán nem is kimondottan ez a topic.
Vagy mégis?? -
válasz
WaterWave #82389 üzenetére
hogy nálatok pont hány lakóra jut egy ilyen doboz, azt nem tudom, de nem. az üvegen nem egy gigabit a limit, viszont a gyakorlatban sokkal többen osztoztok egy szálon
de ez mindenütt így van. az egészen biztos, hogy az egész lépcsőház egyszerre nem tud gigabittel forgalmazni.
-
GZoli7
senior tag
Ugyanezt tapasztalom én is. egyik androidos telóval minden ok, a másikon nincs play és bizonyos oldalak. Valami meg hibátlanul bejön.
Kb 2 hete figyeltem meg, akkor azt hittem a porszívóm térdelt le, mert az nem volt a hálózaton. Ma akartam a routert megvizsgálni, tápot már cseréltem.Újraindítás után valameddig jó. Nekem évek óta a google dns van beállítva, szóval az sem lehet...
Holnap jönnek fttb-ről ftth-ra átállni, talán lehet köze hozzá. (Az egész utcában dolgoznak.)
-
Siriusb
veterán
Pozitív tapasztalat: pár órája elszállt mindhárom szolgáltatás. Betelefonáltam: látja az ügyintéző a hibát, felveszi hibajegyre. Letettük a telefont, egy perc múlva már működött minden.
-
betyarr
veterán
no,ma beszéltem egy értelmesebb digis szakival,azok közül,akik a lépcsőházat optikázzák: természetesen lesz ont a lakásokban és természetesen az optika is jön be vele együtt (mert másképp nem is lehetne
).a héten befejezik a lépcsőházat és azt mondta,hogy azt követő héten jön a másik csapat bevezetni a lakásokba.nem alvállalkozó jön,hanem itthoni (nem román) digis munkások.utána már csak a szerződést kell megkötni.
remélem tényleg így lesz! -
törölt tag
válasz
tgergely2122 #82375 üzenetére
Na, meglesem majd, hátha nálunk is történt már valami.
K.megyer, F.erdő u. vége. -
WaterWave
veterán
válasz
Én ugy tudom 1 hónap még, mire behuzza a lakásba... De lehet rugalmasabb most mert nagyon rákapcsoltak
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Mit ne mondjak, elég gányolt munkát végeztek a kollégák!
-
Foose
addikt
válasz
qnadam #82373 üzenetére
Hát de ez most nem múlt....
és nekem nem böngészős a gond,hanem google playből nem tölt le. Csak várakozik. Mobilnettel azonnal működik. Mint ahogy azt lentebb képekkel illusztráltam is. És a twitter app(!) is csak képek nélkül tölti be a postokat. Minden más működik. Mondjuk nekem ez is elég probléma.
-
egy időben volt egy rejtélyes hiba, ami csak bizonyos androidos telefonokon jött elő, csak bizonyos hálózatokon, csak bizonyos oldalak nem működtek, és csak amikor a telefonon a chrome (vagy a chrome motor) nyitotta volna meg. mobilneten ment, de wifin is ment másik böngészővel. aztán elmúlt. és ha jól emlékszem, nem dns-hiba volt
-
Flashget
félisten
válasz
iMaverick #82253 üzenetére
nem vasarolt fel semmit, o maga volt az EMKTV csak nevet valtott 2006-ban.
"A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (korábban: Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft.) 1996-ban alakult, hat kisebb kábeltelevíziós cég összeolvadásából. "De en ezt nem a Digi oldalarol tudom, hanem 1988 ota lakom itt a lakotelepen jol tudom mikent mentek itt vegbe a dolgok. Arra is emlekszem, hogy amikor az lksz rendszeret atvettek 2000-ben 20 evre kaptak berbe, cserebe a csillagpont rendszert kellett kiepiteniuk 2003-ig.
A 20 ev lejart :D -
AssAssynn
addikt
-
AssAssynn
addikt
válasz
Intruder2k5 #82357 üzenetére
Értem, csak mivel nincs semmi automata javítás a keresőben, ezért mondom mi van, ha nem pont úgy írom be a szavakat, ahogy nekik a táblázatban van, és amiatt nem találja meg.
Más: telefonon hívnám őket, de "előfizető nem kapcsolható". Ilyen lehet? -
-
AssAssynn
addikt
Üdv,
hol lehet megnézni, hogy mely településen, utcákban szolgáltat a Digi? Honlapjukon van egy kereső, de az nem tudom mennyire precíz... bármit írok be, nem talál semmit.
-
Foose
addikt
Sziasztok! Hol keressem a hibát? Ma reggel minden rendben volt. Most keltem, (reggel jöttem haza melóból) wifi bekapcsolva, működik a telefonon a net, de nem minden. Pl Google play nem bírja frissíteni az alkalmazást, gmail nem frissít, Twitter betölt, de képek nélkül. Mobilnettel minden szépen működik. Telefonon beírva a router címet bejön a belépő oldal, tehát wifin hozzáférek a routerhez. Digi gigabites net. Kettő napja volt resetelve a router, azóta semmi ilyen gond nem volt. Hogyan tudom kideríteni, hogy a nettel van-e baj, vagy nem?
-
Mauzes
addikt
Nem konkrétan a bridge volt a kérdés, hanem a PPPoE beállítás, de ez előzőben olvasom, hogy az feltétele lesz a netnek. Amúgy laikus vagyok bridge-hez, de saját eszközt kötöttem a szolgáltatói routerre a több LAN csatlakozó miatt, és itt is azt olvastam meg a Digis arc is azt mondta, hogy akkor érdemes bridge módba rakni. Gondolom natolás miatt.
4Grider: Egyébként érdekes, de nekem ez nincs rajta a szerződésen, átadási lapot pedig nem kaptam (csak a bekötést végző arc tabletén kellett aláírnom).
-
4Grider
félisten
válasz
Mauzes #82348 üzenetére
Az érdekes lenne ha az előfizető személyére szabott pppoe felhasználói név és jelszó páros a box alján lenne...
Bridge mode esetén a saját routereden ezeket be kell állítani, különben nem lesz net. A szerződéseden ezeknek szerepelnie kell, vagy az átadási lapon. Ha nincs meg egyik sem, akkor pedig az ügyfélszolgálat elárulja az előfizetőnek őket. -
Mauzes
addikt
válasz
sarkanyolo2 #82346 üzenetére
Nincs rajta a box alján?
Amúgy elmagyaráznád kérlek, hogy mi az előnye annak, amit akarsz és hol lehet beállítani? Csak mert én is most fogok bridge módot kérni a Digitől és érdekel.
-
4Grider
félisten
válasz
sarkanyolo2 #82346 üzenetére
2-es.
A 3-as verzió komoly biztonsági incidens lenne. -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Albi téma. Ha a gyári kütyüt BRIDGE-be akarom dörrentetni a szolgáltatóval és azt akarom, hogy a saját kütyü intézze a PPPoE bejelentkezést kell a username+pass.
Kinyerhető ez valahonnan, a tulajt kell baszogatni, hogy keresse meg a szerződést, vagy a digi jó fej és lediktál mindent?
Előre is köszi!
-
WaterWave
veterán
Mondjuk ahogy látom, kirakták azt a papírt amit páran megkaptak júli 16. dátummal.
Kérdés az, hogy mennyi ideig fog tartani amíg a lakásba eljönek és beszerelik a routert amit bridge módba fogok kérni. Gondolom még az is fél év. -
Azért tényleg néha nem árt olvasni is...
https://digi.hu/hirek/kozlemenyek -
WaterWave
veterán
Nah tegnap 4 kocsival vonultak fel, román rendszámosok. Káp1 eleje.
Valami elkezdődött.... -
varso
tag
Balassagyarmat, FTTH optika elszállt.
Huawei ONT-n a piros LOS villog
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MadMancs #82337 üzenetére
En megmutattam hova szántam lakáson belül, megnézték hogy eleg lesz a lepcsohazbol a 25méteres optikai szál, levágták az UTP-t a bejaratnal majd a koaxot, azt visszafordítottuk és ment az ONT-be. Szepen rogzitettek mindent meg kötöttek, atrakatták bridge-be, elindult minden, alairtam a lapot meg kaptak ezeöccázat fejenként. Mondtak hogy köszönik, mivel utolso voltam aznapra máris átkonvertálják sörre.
-
MadMancs
veterán
válasz
betyarr #82336 üzenetére
Szerintem elbeszéltetek egymás mellett. Lakáson belül marad utp. Bemegy bejárati ajtó körül optika, ha rögtön ott csinálsz neki helyet akkor onnan mehet tovabb a meglévő halózat.
Ha meg a lépcsőházban levő utp re gondolsz, igen marad, vagyis általában otthagyják, csak használatban nem lesz.
-
MadMancs
veterán
válasz
betyarr #82334 üzenetére
Már nem digisek vagyunk. De ont sincs. FTTB van még aki digis. Ennek a doboznak akkor lesz szerepe ha átáll digi FTTH ra, akkor innen megy lakásba optika amikor viszont igen ONT lesz az eszköz. Az a digis munkás eléggé hülyeségeket beszélt, ennek az átállásnak pont az a lényege hogy optika megy a lakásokba is es mindenkinél egy ont lesz.
-
betyarr
veterán
a lépcsőházunkban jelenleg ez a helyzet: [link]
máshol is csinálták így?ilyen doboz került fel egyelőre:egy kis kiegészítés: a linkelt hsz-ben rosszul írtam,ont-ra gondoltam.
-
kezdő
senior tag
Székesfehérvárra is megérkezett az optika.
Jelenleg csak internet előfizetésem van, de a "mindenes" eszközt kaptam, Huawei HG8143A5
Profi és segítőkész szerelők voltak nálam, eddig is elégedett voltam a Digivel, most méginkább. -
wentworth
tag
Sziasztok.
A fehér Huawei HG8121H routerem van.
Public ip-t már kértem, de a portforwardot hiába állítom be, csak itthonról (routeren keresztül) működik az elérés a kinti "publikus" ip és portom beírásával. Kintről, már nem.
Mit ronthattam el? Le van korlátozva a portforward is? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dragon3000 #82327 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dragon3000 #82323 üzenetére
Csak megjegyezném nem az a lényeg mennyi torrent van, hanem hogy mennyit seedel aktívan. Tőlem alig húznak 1-2 torrentet - általában a szerverekről szedi le a többi kliens. Évek óta nem tudtam visszaosztani egyet sem 1.0 vagy nagyobb arányban.
-
betyarr
veterán
válasz
Dragon3000 #82323 üzenetére
akkor asszem nálam sem lesz hiba a saját hw tekintetében.
remélem nem csesznek el semmit és nem fog kelleni küzdeni egy esetleges digi hülyeség ellen. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
betyarr #82319 üzenetére
G2120 volt az előző nasomban egy letöltés esetén hdd-re is megvolt a 100MB/s, ilyenkor a feltöltések vegetáltak a hdd miatt (egy 4TB-os hdd-re ment az összes torrent), ssd esetén letöltés közben is ment szépen a feltöltés, 100-150 torrentig nem éreztem kevésnek a cpu-t. Jelenleg egy 200ge van a nasban 300-350 torrenttel, ssd+hdd, rendesen megy a torrent. Router asus ac65p.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #82303 üzenetére
Hát én a letöltést azért kihasználom, amikor digitális játékokat rántok le, amik 50-100GB is lehet, a feltöltésnek nem látom hasznát, mert úgyis mindenhol limitálva van.
-
TeeJay
félisten
-
betyarr
veterán
mi a minimum konfig ami kihajtja az 1000-es netet?vagy inkább az ssd a lényeg?
-
válasz
Dragon3000 #82314 üzenetére
Általánosságban írtam, bár nekem GDrive upload is esetleges, attól függően, hogy épp melyik random szerverre töltök fel, bár nagyon kevés dologra tudom használni, így általában hanyagolom.
TeeJay: az is igaz, ja
-
válasz
gyáliSanyi #82308 üzenetére
Külföld felé mindig jelentősen alacsonyabb az uplink sebesség, a 300+ Mbps "belföldre" értendő.
-
TeeJay
félisten
válasz
Azt azért tudd hogy több helyen limites a feltöltés. gmail-re én sem tudok még 300megabittel sem feltölteni.
Igazából a 100+ megabit upot főleg torrentre lehet csak használni másra nem igen -
válasz
eszerint a logika szerint ha az otthoni hálózatot ápgrédeled 2,5 gigabitesre, a 300 megabites feltöltési sebességed 750 mbps lesz?
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
TeeJay #82305 üzenetére
Köszi!
Nem pont torrentre gondolok, de mikor Gmail-re töltök fel valamit akkor szerintem olyan kb. 100 Mbit feltöltésnél ugyanez a (kép lent) sebesség megáll. Ezért gondolnám, ha lenne 450 és mivel nem egy közeli szerverrel kommunikál már mindjárt lenne 150 Mbit is. Jó persze ez se lenne kihasználva mindig, meg elég ritkán, csakhogy ne csaló torrentes példát hozzak.Ezt most mértem, szóval felöltéssel csúcsidőben itt sincs gond:
Off: Asus RT-AC56U V2 . Nálam valami hardveres gond is lehet, másik Roterem-ről meg 800-ak simán megvannak. -
TeeJay
félisten
válasz
gyáliSanyi #82301 üzenetére
Mivel GPON ezért 2,45/1,25gigabitet tud az OLT kártyán egy port csak éppen azt nem 1 user használja hanem 32-64-es osztással kitudja mennyi. Persze egyidőben ritkán van hogy sokan használják hiszen akkor a garantált minimum se lenne meg.
75megabit a garantált up ami azt jelenti hogy 16 user egyidejűleg torrentezhet seedeléssel vadul akkor sincs még gond de a legtöbb user tudja mérni napközben is a 300-as feltöltést szóval kb. 2-3-4 user ha egyidőben használja a netet.2gigabitest ők is tudnának csak minek... Az adott ONT-ben csak 1 gigabites port van, ahhoz hogy 1 gépen ki lehessen használni a 2gigás letöltést 2,5 gbit LAN kellene rá meg a gépbe/routerbe is az usernek
Nem sok értelmét látom inkább csak erőfitogtatás hogy "2gigás netet is tudunk adni ha akarunk"Az 500-as feltöltés már többet érne csak ahhoz mindenhol FTTH kell és persze a garantált minimum 75megabit úgysem változik tehát valahol meglenne a nagyobb feltöltés valahol nem. Nálunk pl jelenleg nem tudom mi a tosz van hogy akinél voltam zsír új FTTH hálózaton ONT-t beállítani ott napközben 20-30megabit felfelé ha megvolt...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #82301 üzenetére
300-at sem használom ki, szóval whatever...
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Digi-nél szerintetek lesz most valami sávszélesség növelés?
Szinte minden nyáron lépnek valamit.RDS 300 helyett már 450 Mbit feltöltésük van.
Illetve a Digi jelenlegi FTTH hálózata szerintetek tudná a 2Gbit letöltési sebességet?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged