- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
pofijanika
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Még pár kérdés, mielőtt megyünk a Digihez: az FTTH-s 1000/300-as net mennyire stabilan és milyen sebességeket hoz? Leginkább a feltöltés érdekelne, főként amiatt váltunk.
A másik, hogy milyen WiFi routert ajánlanátok? A lényeg annyi, hogy 2,4 és 5 GhZ legyen egyszerre, és hogy a 40nm-es lakás nagyrészt lefedje. A legnagyobb akadály a jel számára egy fal és kb. három méter távolság. TP-Link Archer C6 vagy AX10 mondjuk? Ezt még a bekötés előtt érdemes megvenni, hogy a szerelő már ezzel rakja össze?
-
válasz
janakbacsi #83991 üzenetére
Áprilisban megvolt még nekem is a 900 körüli érték (Kerepes).
Akkor az is elképzelhető, hogy itt az egész környéken ilyen (XVI. ker, Kistarcsa, Csömör, Kerepes)? Én most rászánom azt az esetleges 5000 Ft kiszállást, hátha valami történik.Mondjuk azt nem tudom, hogyha valami globális probléma van a környéken, akkor azzal a szerelő, aki kijön hozzám foglalkozni fog-e (ha megvan a garantált).
-
janakbacsi
őstag
-
tobi''
tag
Leszedsz egy csepp fájlt, telepíteni se kell csak powershellbe bead parancs, hamar kiderül engedi-e, hidd el 1 perc sem lesz. CMD alól is megy ./ elhagyva, csak ott be kell ír/tallóz mappaelérés ahol iperf3 van, esetleg rendszergazdaként indít.
A külső vinyók adapterei hasonlók, upc-s modemekhez mindig volt extra itt, volt hogy segített is, bár nem nálam, ezer éve ups-t használok, itt semmi nem megy tönkre. -
tobi''
tag
Befele irányban foghatja de kifele nem hinném, ezért kellene iperf3 megtesztel.
Esetedben kell két gép és egy router közé (semmi más ne legyen), letöltöd az iperf3 utolsó kiadását, kicsomagolod mindkét gépen mondjuk az asztalra, mappa megnyit, shift lenyom és üres helyen jobb klikk és powershell ablak megnyitása itt, ezután a fő gépén beír/kopiz hogy ./iperf3.exe -s így ez lesz a szerver, a másik gépen pedig előbb TCP-t néz ./iperf3.exe -c 192.168.X.X -t 30 -b 0 aztán udp-t ./iperf3.exe -c 192.168.X.X -u -t 30 -b 0 (X-ek helyére a szerver belső címét írd amit a routertől kap) és nem tart semeddig, powershell meg is jegyzi a parancsokat akár szerelőnek is igazolhatod a helyi hálód sebességét fél perc alatt.Ja és ha már szóbahoztad az ONT-ot, lehet feltúrnék pár fiókot hátha találok hasonló adaptert hozzá tesztre.
-
TeeJay
félisten
válasz
Boost3er #83982 üzenetére
Egybe ONT tehát LAN-TEL-CATV-t is tud
fogyasztása 5-6watt Bridge módban
Gondolom újabb kiadás újabb proci elvileg jobb lehet mint a régebbi.
Ha érdekel simán bírja a torrentezést is (Bridge módban használom) mivel ilyenkor csak kb. átjáró a cucc, de ha router módban használnád arra már nem tudok mit mondani mennyit bírhat. LAN-on tuti átmegy a gigabit, aztán hogy torrenten mit bír az passz
Nekem több mint 1hónapja megvan de még nem volt hiba pedig 24/7-ben kapja az áldást -
Most pl. csak 214/283-at mérek. Szerintem nem sz*r*kodok a linux bootolással, visszaírok a DIGI-nek, hogy jöjjön a szerelő.
-
válasz
Manka76 #83977 üzenetére
Köszönöm még egyszer a segítséget
A userem rendben van, hasított vele a gigás FTTB, tehát nálam lesz valami gubanc. Most pl. a DIGI oldalán csak 340/320-at mértem.
Manka76-t azt is javasolta, ha lehet, akkor cseréltessem az ONT-t, mert lehet, hogy az 55 éves ZTE "szappantartó" haldoklik...
Még holnap megpróálok Linux pendrive-ról bebootolni és azon is mérni.
Az viszont egyértelmű, hogy a céges laptop alkalmatlan sebességmérésre, mert a sok vállalati security policy segédprogram/beállítások jelentősen lassítják a sebességet. De az asztali gépemen korábban ment a gigás net, úgyhogy elvileg azon mennie kéne. -
Xelo
addikt
válasz
pofijanika #83978 üzenetére
én is vodáról váltottam egy hete, a digi bekötése után mondtam csak le.
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne feletek, hogy a eddig volt egy Huawei HG8247H modemünk, amin a múltkor elment az internetszolgáltatás, kijött egy szerelő megnézte és azt mondta, hogy táp hiba. Időközben egyébként visszajött rajta a szolgáltatás. Én nem voltam itthon, csak a szüleim mikor kijött a szerelő, így sajnos nekik bármit mondhatott nem tudom, hogy tényleg hibás volt e. Elvitte a készüléket és beszerelt helyette egy másik modemet, Huawei HG8143a5 típusú készüléket. A kérdésem az lenne, hogy meg tudjatok e mondani, hogy ez a készülék és is van e olyan jó vagy esetleg gyengébb minőségű? Sajnos nem találtam ra leírást, hogy ennek hány gigabites LAN pontja van, stb.
koszonom a segítséget!
-
headhunter
addikt
válasz
"...Azt mondták, hogy akkor tudnak szerződést kötni, ha a Vodafone-nál felbontottuk a szerződést. Ez igaz?..."
Szvsz. nem.
Van akinek egyszerre több szolgáltatása is van ugyanazon a címen.
pl.:
1. Telekom és Digi internet
2. Telekom Internet + Alap telefon + Digi TV
3. Telekom Internet + Alap telefon + UPC TV
.
.
. -
canniball
nagyúr
válasz
Dehogy igaz! A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nekem pl. van vodás és digis előfizetésem is egyszerre.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Nem tudom honnan vették, de semmi közük ahoz, hogy neked milyen más szolgáltatótól van előfizetésed.
-
pofijanika
csendes tag
Sziasztok!
Vodafone-ról szeretnénk váltani Digire (1000-es net, tévé, vezetékes telefon). Most hetedikén jár le a hűségidő. Azt mondták, hogy akkor tudnak szerződést kötni, ha a Vodafone-nál felbontottuk a szerződést. Ez igaz?
Azért kérdezem, mert ezt a határozatlan 15 napos - „de lehet akár több is” - bekötést szeretnénk megúszni minél kevesebb internet mellőzéssel. Mi a javaslatotok?
Köszi!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #83975 üzenetére
Előzőleg eleve úgy írtam, hogy olyanhoz, akinek gigabites digije van, így eleve kizártam a kisebb csomagos embereket. Tudod jól, hogy fttb-n is volt gigabites, neked is az volt. Amúgy gondolom profil alapján van korlátozva az 500-as net, mert ott is gigabites részre van kötve a felhasználó, de mindenképp ajánlott olyannál nézni, akinek gigabites nete van, mert ott lehet tudni, hogy a másik profillal mennyit megy a net és ahhoz képest az övével van e eltérés.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #83974 üzenetére
Na de úgy értem hogy FTTB-n enged gigás netre csatlakozást ha FTTB-n nincs csak 500-ig csomag? Nincs limitálva hálózatilag? Tehát magához a név+jelszó pároshoz tartozik a sebesség profil is? Akinek most FTTB 500-as van és átmegyek hozzá az accountommal 1000-es net lesz neki egyből?
-
válasz
Dragon3000 #83971 üzenetére
Most megyek a XVIII. kerületbe mérni egyet
-
Dragon3000
nagyúr
Csak egy kérdés, más gigabites digis-nél nem tudod kipróbálni a Te felhasználóneved jelszavad? Ha ott is csak 500 körül megy a tied, akkor a szolgáltatónál van beállítási gond a profilodra, ha ott megy, akkor meg más gond lesz.
Csak azért kérdezem, mert egyszer meghalt a switch portja amire kötve voltam még fttb esetében és amikor a szerelő megcsinálta, akkor az én profilommal alig akart menni a net, az övével meg ment a gigabit, az enyémmel a laptopján is szar volt. Aztán nem tudom már mit csinált, de utána jó lett az enyémmel is. -
Sziasztok!
Az újabb bejelentésemre (produkáltam egy garantált alatti mérést...) az alábbi választ kaptam:
Tisztelt Előfizetőnk!
Az Ön által bejelentett hiba kapcsán távolról ellenőriztük a kapcsolatát, eszközeinek paramétereit, és rendszerünkben hibát nem állapítottunk meg.
Amennyiben ellenőrizte számítógépét, saját magánhálózatát, és hibát nem talált, egy laptopos vizsgálatot tudunk felajánlani Önnek.
Szerelő kollégánk a helyszínen, a saját laptopjával csatlakozva az Ön végpontjára teszteli a kapcsolatot, méréseket végez. Amennyiben a hibajelenség tapasztalható, díjmentesen elhárítja azt, amennyiben viszont a kapcsolatot rendben találja, hibát szolgáltatói oldalról nem tud megállapítani, akkor a kiszállási költséget (5.000.-Ft) a következő havi számlán felszámolják Önnek.
Amennyiben a fenti feltételekkel szeretné kérni a kiszállást, kérjük, jelezze 1272-es ügyfélszolgálati hívószámunkon, ahol kollégáink a nap 24 órájában készséggel állnak az Ön rendelkezésére, vagy a hibabejelento@digikabel.hu e-mail címen.
Köszönjük megértését!Akkor azt javasoljátok, hogy kérjem a helyszíni mérést, ugye? Lesz, ami lesz.
-
bendegruz
őstag
ilyen létezik?
vezetékes nettel nem elérhető a youtube, mobilnettel pedig megy
mindkettő digiközben megoldódott, de ilyet még nem láttam
-
Lacccca87
addikt
Szerintem hívd ki a szerelőt.Üf szolgálta felhív megmondod hogy szerinted hiba van vállalod a kiszállási díjat ha kimérve minden ok.
Ha kijön a szerelő és ő tud mérni a saját eszközén saját userrel 520 nál többet akkor egyértelmű hogy a konfigba van a hiba.
Másképp ez sajnos nem fog menni a jelenlegi információk alapján.Saját tapasztalat ha már mindent megnéztél és ellenőriztél a saját oldaladon akkor tojd le az extra díjj lehetőségét, ki kell hívni a szerelőt, úgyse tudja beírni a munkalapra hogy nincs hiba mert nem írod alá.
Egyébként meg ha neki menni fog akkor meg lehet kérni hogy az ő userével próbáljátok ki a te gépeden, vagy a te usereddel az övén. Ha különbséget mutat akkor már lesz alapod kivizsgálást indítani amire ha sablon választ adnak akkor viheted tovább NMHH-hoz vagy fogyasztóvédelemhez. -
tobi''
tag
Kivéve a hálókártyádat, ami esetleg még egy windows update során bekaphatott valamit, utána már csak max utp kábel lehet ludas (ha router valóban nincs a hálóba), illetve biztonsági szoftverek a gépen.
Amúgy az 500-as csomagnál az egyik szórólapon 250-et láttam UP-ra, tehát ha netán létezne ilyen eldugott csomag, akkor lehet nem mérnél 300 fele UP-nak, én sem hiszem, hogy arra raktak volna. -
válasz
TeeJay #83949 üzenetére
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) 2020. augusztus 23-án érkezett levelére - melyben a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel (a továbbiakban: Szolgáltató) szemben fennálló vitás ügye megoldásához kéri a Hatóság segítségét - az alábbi választ adjuk. Levelében arra kíváncsi, hogy az internetszolgáltató miért nem a kínált (névleges) letöltési sebességet biztosítja az előfizetőknek, csak a garantált értékeket. Tájékoztatjuk, hogy a kínált és garantált le és feltöltési értékeket a Szolgáltatója a hatályos ÁSZF dokumentumban adja meg. A 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint a garantált sebesség: „az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt és az előfizetői szerződésben rögzített, az elektronikus hírközlési szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség”Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a garantált sebességet a szolgáltatónak még a legkedvezőtlenebb feltételek között, a legnagyobb forgalmi terheltség esetén is biztosítania kell az Ön szolgáltatási végpontján.Amennyiben a szolgáltató nem teljesíti az ÁSZF-ben vállalt garantált átviteli sebességet, úgy Ön hibabejelentést tehet a Szolgáltató felé. Az internet szolgáltatáscsomag garantált átviteli sebessége rendszerint kisebb, mint a szolgáltatáscsomagra jellemző névleges, legnagyobb átviteli sebesség (előfordulhat, hogy a szerződött csomag névleges sebességének egyötödét, vagy annál kisebb letöltési sebességet tapasztal). Amennyiben Ön úgy ítéli meg, hogy a Szolgáltató nem a hírközlési jogszabályokban, illetve az ÁSZF-jében foglaltak szerint járt el, először a Szolgáltatónál kell írásban panaszt tennie.Amennyiben a Szolgáltató által 30 napon belül kötelezően adott írásos válasz birtokában Ön jogszabálysértést vagy szerződésszegést vélelmez, lehetősége van a Hatósághoz fordulni, és kérni ügyének kivizsgálását.A hatósági eljárással kapcsolatos tudnivalókat a Hatóság honlapján olvashatja: http://nmhh.hu/cikk/187744/Hatosagi_eljaras_elektronikus_hirkozlesre_vonatkozo_szabaly_megsertese_miatt_kerelemre A Hatóság hatáskörébe az elektronikus hírközléssel kapcsolatos jogszabályok és az ezeknek megfelelő szolgáltatói ÁSZF betartásának ellenőrzése tartozik. A hatósági eljárás eredménye lehet többek között a szolgáltató felhívása a jogszabályok betartására vagy ismételt jogsértés esetén bírság kiszabása. Az eljárás célja a szolgáltató jogkövető magatartásának kikényszerítése, amely a hatósági eljárás jellegéből adódóan nem visszamenőleges hatályú, hanem a jövőbeni jogsértésék megelőzésére szolgál. A Hatóság bejelentés, vagy kérelem alapján a szolgáltatóknál az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályok betartását vizsgálja, de nem vizsgálja az egyedi előfizetői szerződés betartását, valamint nem dönt a szolgáltató és az előfizető jogvitájában. A szolgáltató és az előfizető közötti egyedi előfizetői szerződésből eredő jogviták, díjviták eldöntése a területileg illetékes bíróság hatáskörébe tartozik, beleértve a kötbér, vagy kártérítés mértékét is. Bízunk benne, válaszunkkal segíteni tudtunk Önnek.
Kb. nagy semmi... -
TeeJay
félisten
Az a baj akiket látsz szerelőket azok főleg ONT-t cserélnek meg kábelt hegesztenek az oszlopon. Esetleg kérhetsz hogy rá tudnak-e nézni a jel-re de azt is bent nézik az ONT-ből. Itt nálad inkább valami gerinc gond lesz vagy OLT-ben valami hiba
Olyan mint ami nálunk volt hogy a feltöltés szinte minden FTTH bekötésnél 30-40megabitnél fixen megragadt. Tucatnyian jelentették és másnapra rájöttek mi a hiba azóta hasít. -
TeeJay
félisten
válasz
4Grider #83940 üzenetére
dchard majd ír erre valamit de szerintem ha leromlik a jel akkor nem feleződne fixre a sebesség hanem össze vissza ugrálna vagy lehet itt nincs is ilyen hanem elmegy a net és nem tud csatlakozni az ONT.
ADSL-nél ha nagy volt a csillapítás akkor lassú volt a net de optikán nem tudom mi a helyzet -
4Grider
félisten
válasz
TeeJay #83939 üzenetére
Még az sem kizárt, hogy valamelyik viharban az ő házába/lakásába vezető optikai szál megtört. Nálunk is volt szolgáltatás Mogyoródon az után, hogy rádőlt az optikára a szomszéd fája, és a kábelben a fém vezetőszál elszakadt. Csak éppen megnőtt a ping és lement a sebesség. A tv még így is nézhető volt (HD is). Fizetnünk kellett a kábel cseréjéért...
-
TeeJay
félisten
-
Winkiller
csendes tag
Köszi a választ Istenek vagytok!
-
-
Winkiller
csendes tag
Sziasztok!
Ha a Digitől kapott HG8121H eszközt bridge módba kerül, akkor a telefonok hogy fognak működni?
Köszi a válaszokat
-
Sziasztok!
Tudna esetleg segíteni valaki abban Gödöllő, Kerepes, Kistarcsa, XVI., XIV. vagy XVII. kerületben, akinek DIGI 1000 FTTH csomagja van bridge módba állított ONT-vel, saját routerrel, megvan nála a közel 1000-es sebesség és megengedné, hogy elmenjek hozzá laptoppal és a saját useremmel, jelszavammal mérhetnék egy sebességet?
Többen említik itt az 500-as csomagot és az a gyanúm, hogy a useremet átrakták 500-as csomagba, de mivel a garantált sebesség így is megvan, ezért az ügyfélszolgálat folyamatosan lepattint.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy olyan helyen, ahol tutira megvan az 1000-es sebesség, ott az én useremmel mit lehet mérni. Szeretném lokalizálni, hogy konfigurációs, vagy hálózati jellegű a probléma.Köszönöm.
-
Lajosnagy17
senior tag
FTTH. Sok olyan hely van még, ahol FTTB-t kell átváltani FTTH-ra? A DIGI homepagen nem igazán sikerült kiokoskodnam, mert ugyanazon településeket ajánlja 500-ra és 1000-re.
-
tobi''
tag
Az új helyeken üzletkötőknél van 500-as ajánlat FTTH-ra TV-vel 4500Ft körül, de én az 1000-es netet favolom...minél gyorsabban ér le a cucc, annál hamarabb szabadul fel a sáv, adott helyen sok előfizetőnél számíthat, ellenben csak tömörítjük a hálót (mint a hatalmas agyúak tették az emberekkel a 3 órás boltzárral nyugdíjas sávval megfűszerezve).
-
viktorhu
veterán
A gigabites natolás meg a rengeteg torrent szál sok egyszerre. Telekom eszközöknél pl. az iptv szokott elkezdeni akadozni ilyesmi merényletektől.
Aztán meg nem is építünk helyi hálózatot olyan eszközzel, ami nem a mienk. Két mobil facebookra - tökéletes. De port átirányítások, ip címek stb - egy update-ra elveszíti az adatokat, egy hibabejelentésre resetelik az ont-t, és nézheted.
-
cof
veterán
válasz
viktorhu #83921 üzenetére
Nekem nem számít, hogy 2 vagy 10 perc alatt jön le a cucc. Amúgy 1000 netet sem akartam, jó lett volna a 100/100 de nem volt más opció.
Egyébként tök jól megbirkózik a szolgaeszköz is a torrentel, UPC-n sem volt ez probléma. Ott is 100+ torrent volt mindig aktív a kliensben.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #83919 üzenetére
Nem olyan szerverre gondoltam.
Ez egy Amlogic box ami NAS, szerver meg azért mert innen érem el a cuccokat.
Mondjuk én is szívesebben építettem volna egy saját routert, de baromi drága ez az SBC vonal Odroid RPi. Már vékony klienseket is nézegettem de azon meg csak 1 PciE port van. Egy dual Gbit lan kártya meg 10000.
Marad majd a használt TP-Link. De egyelőre jó lesz ez a 100-as router is. Végre van belső hálózat.
-
Dragon3000
nagyúr
Ilyen esetben az ember megtudja oldani +1 lan kártya és wifi kártya a szerverbe, egyik lanon csatlakozik a netre a másik lanba mehet a gép, a wifi-n megtudja osztani a netet. A korábbi routerem amíg garanciás ügyintézésen volt én is így oldottam meg, mert az ezer éves pót router csak 100Mbites kapcsolatot tudott, wifi nélküli megoldás volt és a gigabites netből 40-50Mbitet tudott adni
-
cof
veterán
válasz
Multibit #83915 üzenetére
Jaja, mondjuk ehhez hozzátartozik a szerveren futó torrent meg tv-s webadmin. Mert arra bizony csak porton keresztül tudok csatlakozni. Na most egy switchen varázsoljak már Wifit, hogy kényelmesen mobilrol is tudjak csatlakozni a Kodihoz Yatseval, és akkor még internetünk nincs is. Na meg a másik, hogy mi értelme a switchnek egy torrent szervernél? Mert biza oda is csak távoli kapcsolattal tudok csatlakozni. Nem sok. De ez a nyamvadt Digi még csak ki sem engedi a portokat a netre, hogy kívülről érjem el.
Más:
Örülök, hogy már nem csak lakótelepen nyomul a Digi. Én úgy 10 éve voltam Digis még, akkoriban csak emeletesben terjeszkedtek. -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #83912 üzenetére
Délre Vecsés, Gyál meg a többiek
-
nrg_52
addikt
válasz
Intruder2k5 #83912 üzenetére
Debrecenben is rantjak a fenykabelt, mint allat. Nalunk is tavasz ota van, pedig messze a legkozelebbi lakotelep.
-
Milyen lakótelepen? Pl. itt Pest megyében a mi környékünkön is egy csomó faluban jelen vannak optikai hálózattal, amiket az elmúlt 4-5 évben építettek ki. Sződliget, Göd, Dunakeszi, Sződ, Váchartyán, Vácrátót, Őrbottyán, Veresegyház, Erdőkertes, Szada, Gödöllő, és még sorolhatnám, de ez csak a közvetlen környékünk, mind DIGI FTTH terület.
-
TeeJay
félisten
Fenét csak lakótelepeken vannak.
BP 18. kerület már minden egyes lakótelep mellett a családi házas rész is végig van optikázva. 19. kerület Kispesti családi házas rész itt van tőlünk 100 méterre a Havanna mellett, ott is szoktunk este a vadászgörénnyel sétálni és ott is végig van optikázva DIGI által. Régi tévhit hogy a DIGI csak panelban van -
cof
veterán
válasz
Multibit #83907 üzenetére
Összekötöd a NAS-t a médialejátszóval kábelen, erre gondolsz? AZ nem nagy dolog.
Hogyan szinkronizálsz filmeket, hogyan töltesz le a NAS-ra cuccokat, hogyan éred illetve érem el esetemben a TV szervert, á bonyolult ez... Pl. a szomszédomnak tökre elég a szolga router, mert ők csak interneteznek.
-
cof
veterán
válasz
Intruder2k5 #83906 üzenetére
WOW. Ezt azért nem hittem volna, hogy az élvonalban van. Mert csak lakótelepeken van jelen szinte. Ha ez valós ügyfél számláláson alapuló statisztika akkor good job.
-
Multibit
nagyúr
milyen szar az amikor egyik napról a másikra megszűnik a belső hálózatod
Nem szükségszerű, hogy ilyenkor megszűnjön a belső hálózatod. Ha én kivenném a routeremet a helyéről, például a médiaplayerrel tovább tudnék filmeket nézni a NAS-ról. Azaz, nem szűnne meg a belső hálózatom -
Mármint a
UPCVodafone nagyobb szolgáltató mint a DIGI? Ebben azért ne legyél biztos!A TV szolgáltatási piac megoszlása 2020 januárban például így alakult:
http://nmhh.hu/cikk/210857/Televizios_gyorsjelentes__2020_januarUgyanez az internet-szolgáltatás esetén:
http://nmhh.hu/cikk/210863/Vezetekes_gyorsjelentes__2020_januar -
cof
veterán
válasz
qnadam #83904 üzenetére
Az nem lenne rossz ha idővel frissülne az öf. mert az én ZTE-m még említve sincs.
Sok kellemtlenségtől megkímélné a jövőbeli usereket.
Bár a net és TV különválasztást akkor sem értem, látom, hogy nem ma történt, hanem jó 10 éve már alapból azokon a címeken indultak el. Biztos megvolt az oka. Gyanítom valamikor itt is voltak TG-k meg a TV-s topikban is, mert az UPC is tök jól elvan egy topikban, és az azért nagyobb szolgáltató mint a Digi.
-
De az összefoglaló sem említ róla egyy szót sem
egyrészt nem mindegyik ont ilyen, másrészt akit érdekel a téma olyan szinten, hogy összefoglalót írjon, az valószínűleg bridge módban használja. most már tudjuk tőled, hogy ez ilyen, még az is lehet, hogy bele fog kerülni.
meg miért van külön a TV-től?
pont azért, mert egy nagy szolgáltató, sok ügyféllel, sok kérdéssel, viszonylag kevés átfedéssel.
-
cof
veterán
Végre kaptam kölcsön egy 100-as routert... Kapott DHCP beállítást, van net, wifi minden ami kell.
Nem is tudjátok elképzelni, hogy milyen szar az amikor egyik napról a másikra megszűnik a belső hálózatod. Mondjuk én is másképp álltam volna hozzá, mert már pár hónapja terveztem a Digire váltást, ha tudom, hogy cseszheted a belső hálózatot szolga routerrel.
De az összefoglaló sem említ róla egyy szót sem, és a linkek fele is halott benne, miért nincsen itt TG?
Nem egy falu net szolgáltató ez, furcsa, meg miért van külön a TV-től?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #83901 üzenetére
Pécsett pl az Árkádban nincs digi térerő, a többi szolgáltató meg maxon megy és így vannak még ilyen helyek a városban, amik akár a szabadban is előfordulnak. A sebessége lényegtelen a 10-15Mbps is bőven jó böngészésre.
Örülök hogy már FTTH megy, és végre belátták hogy ezt is kell ám fejleszteni mert ez adja a pénzt, és ha sokan átmennek a sorozatos hibák miatt máshoz akkor nem jön ám a lóvé.Ezzel az a gond, hogy minden szolgáltató csak akkor fejleszt, ha már szar az egész. Sorozatos hibák meg mindegyik szolgáltatónál vannak.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #83900 üzenetére
Telepen már végig mentem Cellmapperrel és mindenhol bőségesen jó a térerő
A sebesség meg sajnos 5MHz-en ennyi lesz de legalább nem drágaFTTH-t meg most nagyon bedurrantották mert tényleg mindenhol látom hogy kész a kötődoboz bekötés és biztos hogy leállítják az FTTB-t annyira macerás már.
Épp múlthéten voltam egy csajnak UTP kábel végére dugót szerelni mert eltörték
és azt hitték amiatt nincs netük, aztán ahogy megcsináltam sehogy se lehetett csatlakozni. Mondtam jelentse be és 1hét alatt nem tudták megcsinálni, switch csere kábel átnézés sehogy sem volt jó. Mindezt egy áramszünet idézte elő azóta van gond a mellettünk lévő telepen az FTTB-vel
Örülök hogy már FTTH megy, és végre belátták hogy ezt is kell ám fejleszteni mert ez adja a pénzt, és ha sokan átmennek a sorozatos hibák miatt máshoz akkor nem jön ám a lóvé.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged