- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Renato1993
tag
válasz
Renato1993 #27213 üzenetére
A fenti hozzászólásomra valami választ tud valaki okos?
Főleg arra a részre hogy közvetlen az ONT-be dugva az UTP kábelt miért csak 10/10-el megy át a net, de ha beiktatok egy RJ45-RJ45/RJ11 szétosztót is, akkor felmegy 100Base-TX -től elvárt sebességre, 90Mbit környékére?
-
laca.1
aktív tag
Igen, gigás router van,a kábel amit elvagtam rendes net kábel 8eres,de holnap csinálok egy tesztet, minden tényezőt ki iktatok. Úgy majd ki derül hol a bi-bi. Minden esetre sokat segített amit írtatok, köszönöm.
-
sittes79
addikt
-
-
laca.1
aktív tag
válasz
Renato1993 #27483 üzenetére
Családi ház, van egy un. Digitalizáló abba jön a üvegszál az oszlopról és ebből a készülékből van a telefon, net, tv.
A sebesség tesztet természetesen router nélkül csináltam.
Viszont van egy fali net aljzat. Még nézem a bekötés, meg van e mind a 4 szál. -
sittes79
addikt
Na elvileg bírja a vonal az 500-as netet, 14-én jönnek a csávók szerelni, ki kell cserélni nekik a lépcsőházban vmi eszközt, édesek, hogy csak miattam teszik ezt...
A vonal végére adnak valamit vagy elég az én n18-as routerem?
-
Renato1993
tag
válasz
laca.1 #27481 üzenetére
És az UTP kábel?
FTTH vagy FTTB övezet? Ha FTTB akkor van vezetékes telefonod is, ha igen, akkor az hogy jön, kaptál külön routert, és abból, vagy az UTP kábelből van leágaztatva?
Ha kaptál külön rotert, és abból megy a telefon, akkor az UTP kábel rendesen van bekötve, (az erek a szabvány szerinti színsorrendben?), mind a 4 érpár be van kötve egyáltalán?
A gigabites routered milyen típus egész pontosan? -
laca.1
aktív tag
Hali.
Segítség kellene, 200/50 csomagban vagyok de bármit csinálok Speed teszt 95mb nél nem megy följebb. Van itt valaki akinek többel pörög? Hiába fektettem be giga routerbe. -
sebkri25
tag
válasz
leslieke #27476 üzenetére
Ismetelnem magam, nem sebesseg gondom van, hanem a tp-link routereim nem tudjak megosztani az egy kabelen lakasba bejovo telefon net kabelt. De nem is a router hibas, csak a wan oldalt kitoltom rendesen es nem kapcsolodik, allandoan kapcsolodast ir, de ha csak a kabelt hasznalom azon van normalis sebessegu internet router nelkul.
-
sebkri25
tag
Egy ezeroccazmillioeves d-link routernek sikerult megosztani a bejovo digi netet, de ez mar nem az igazi, a kerdes tovabbra is tp-link routerek folyamatos connecting statuszan valtoztatasra iranyul. Koszonom
-
sebkri25
tag
Sziasztok!
Szüleimnél digi top net van bekötve, tegnap átjöttem hozzájuk és 10/10es sebesség jött csak routeren keresztül vezetékkel és vezeték nélkül is, majd kipróbáltam router nélkül és úgy sem volt magasabb.
Lementem a közeli ügyfélszolgálatra, náluk természetesen minden rendben és nálunk lesz a hiba.
Jövőhét folyamán kijönnek egy új routerrel amin jönni fog a digi 200, de ezt sem értem, ha most nem megyek le akkor valószínűleg soha senki nem jelentkezik
Vissza érkeztem az ügyfélszolgálatról és kipróbáltam a bejövő kábelen a netet és tökéletesen jött az eddigi 80/25 helyett 100/50, aminek nagyon örültem, ameddig nem próbáltam rádugni routerre és megosztani.
Kipróbáltam 3 fajta tp-link routert mindegyik a wan beállítások után folyamatosan csak connectinggel. Nálam is digi van és kipróbált működő routereket hoztam, az account adatai is stimmelnek, a digis kábelen tökéletesen jön a net, csak az útválasztó beiktatásával jönnek a problémák.
Valaki esetleg tud rá megoldást? -
Flashget
félisten
válasz
llacee #27469 üzenetére
Nem a tovább gombot kell nézni, hanem ezt az oldalt és görgetni az "ÁLTALÁNOS AKCIÓS FELTÉTELEKHEZ" ahol ez az első pont:
1. Az akciós árak mindhárom szolgáltatás egyidejű igénybevétele esetén értendőek az alábbi feltételekkel:
-
llacee
őstag
válasz
Renato1993 #27468 üzenetére
A tovabb gombot nem figyeltem,de akkor a 140-et nyilvan megeri a kedvezmeny.Itt Matyasfoldon mar majusban elhuztak a kabelt es azota sem szereltek fel az eszkozoket,csinalhatnak gyorsabban
-
Renato1993
tag
válasz
llacee #27466 üzenetére
Igen, de ha a TV, Net, telefon közül csak kettőt választasz ki, akkor nem enged tovább lépni a megrendeléshez, mert csak a három szolgáltatás egyidejű megrendelése esetén él a 30% kedvezmény két év hűség mellett.
De a lényeg hogy ha berendeled a telefont is, akkor az +140 Ft, viszont az egész áránál jóval többet kapsz vissza annál a 140 Ft-nál. És ugyanazt az ONT-t kapod, akár kérsz telefont, akár nem, úgyhogy ez nem szempont. És ha szükség lenne rá, ingyen hívhatod az ügyfélszolgálatukat (Ha T-ről, vagy nem DIGI-ről hívod, nem tudom pénzbe kerül-e, de él bennem a gyanú hogy igen
)
Amúgy én is XVI. kerületi vagyok, egyelőre szintén a T-nél...
Viszont a HÉV vonalától északra már lehet előfizetni, és megy a szolgáltatás (ha esetleg még nem tudnád).
A mi oldalunk még várhat tavaszig mire itt is kész lesz. Legalábbis reméljük hogy annál tovább nem kell várni, korábban jöhetnek -
Drenadar
veterán
én voltam az... és igen sokan nem értjük/értitek.
-Te álláspontod: az ember ugyanott van, hisz úgyis kifizeti ugyanazt a pénzt, mint ha felbontaná és a különbséget hozzá csapjuk....
-Én álláspontom: lehet én vagyok csak ilyen elcseszett, hogy magyarországon próbálok megélni, egyik napról a másikra, most sem volt 3 hónapig munkám, de ha lenne is, akkor is elkölteném a különbözetet és nem félre tenném, mert egyszerűen kell a pénz máshová... ha történik BÁRMI! Ami arra kényszerítene, hogy felmondjam a szerződést (akár egy jobb ajánlat, vagy akár az, hogy a szolgáltatás minősége tarthatatlan marad számomra, elhalálozás, költözés, BÁRMI) akkor lehet nem esne jól, ha "csak" azt a különbséget kellene kifizetnem, ami "csak" 20-30 ezer ft.
TV: és akinek nem kell TV? csak azért rendeljem meg a buta csomagot, hogy elmondhassam, hogy ugyan azért a pénzért már van tv szolgáltatásom is, amit úgy sem használok, de legalább van hozzá hűségnyilatkozat?
A szabadságnak eme illúziója, engedtessék meg ennyiért, több is veszett mohácsnál, ahogy a mondás tartja.
+1 zárásként: Van egy olyan mondás is hogy mindenki saját maga ellensége, de van egy olyan is, hogy aki alkoholt vehet az már elég nagy ahhoz, hogy eldöntse mit csináljon.
Szal hagyjuk ezt, én rád hagyom, te is hagyd rá másra, mindenki számolja ki, döntse el, kinek mi kell, mire van szüksége, szerencsére én már nem fogom azt hallgatni egy jó darabig az okos ügyfelektől hogy ők nem úgy gondolták a hűséget hogy ha felbontják szankciók lesznek, hogy ők nem akarják kifizetni a kötbért, meg amúgy is megrendelte már máshol és már azt használja... etc.
-
llacee
őstag
válasz
Renato1993 #27465 üzenetére
Honlapon be lehet az akcio fulon kattintani mennyi huseg milyen szolgcsomag.A jelenlegi T-s 25/5 + tv 12eft nel csak jobban jarhatok,pedig 12eve vagyok naluk semmi kedvezmeny mint regi ugyfel.csak a mail cimem sajnalom
-
Flashget
félisten
válasz
llacee #27456 üzenetére
TV+Internet csomagnál (telefon nem kell),
Mindenki akinek lejár a hűségre kötött akciós ár, balhézik, hogy miért nem köthet Te pedig mint új ügyfél kapásból megkepnád csak a telefont is igényelni kell hozzá. 2 évre kötött akcióban kemény havi 140Ft-ot kellene kifizetned ezért (legfeljebb nem használod) cserébe net+kábeltv-t nagyon jó áron kapnád.
Csomagtól függően akár 50K spórólást is jelenthet 2 évre. persze ha ez nem pénz neked akkor ne kérd hűségre. -
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Nincs infó valahol arról, hol tart a sebesség növelés?
17-ker és környéke?Nálam még mindig a 80/25 van, pedig azt hittem ilyenkor már rég a 200/50-et nyúzhatom
Köszi
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Nálunk a XVI. kerületben (Mátyásföld) most kerültek fel az aktív eszközök az oszlopokra, még rendelni nem tudok, de nézegetem a csomagokat.
Igazából a feltöltés miatt az 500/100-as szimpatikus, de végül is elég lenne a 100/50 is.
Az lenne a kérdésem, hogy TV+Internet csomagnál (telefon nem kell), családi házba milyen végponti eszközre számíthatok pontosan, ill van e korlátozás a configjában.
Köszönöm!
-
Reaper
őstag
Nektek legalább van net, nekem vasárnap óta nem jön be jel a házba, és a kedves Digi nem volt képes azóta se megoldani.
-
Gejza1981
tag
válasz
szili.tamas1 #27453 üzenetére
lehet épp gyengélkedik a speedtest mérő szervere... nem kell messzemenő következtetést levonni a speedtest-ből...
-
szili.tamas1
senior tag
Az most megint mi a villam, hogy bithumenrol 50-55 MB/s a letoltesem a kliens szerint, speedtest meg mutat alig 150/25 mbps-t? Hazaertem munkabol, rutinszeruen ramertem, lesokkolt az eredmeny, aztan letoltottem a Bollerbalett cimu orokbecsut, es meggyozott az eredmeny, ami amugy mind a speedtest.net-en, mind a digi.hu/meres oldalon FAKE adatot mutat ezekszerint....
-
Chris.G
tag
Sziasztok!
Nemrég kötettem be a diginél a 100/50-es csomagot! Nincsen routerem, közvetlenül csatlakozom a nethez. A problémám az, hogy a utorrent állandóan azt írja ki, h passzív állapotban vagyok! Hogyan lehetne az állapotot aktívvá tenni?
Előre is köszönöm -
gsidee
újonc
Sziasztok! Most kóstoltam bele a kábelnetbe
Adott egy Netgear wpn824 v2 router és 100as digi net! Ha a router bent van a rendszerben, akkor csak kb 50-60mega jön! Kérdésem hogy ez egy jó érték és a router ennyit bír, pedig elvieleg 10/100as, vagy van valami beállítási lehetőség, amit én nem vettem eddig észre!
Köszönöm!! -
-
Flashget
félisten
válasz
TechnicR #27440 üzenetére
a switchnek kemény 2w a fogyasztása...4w ha minden portja használva van.
Nincs ettől jobb megoldás, ha telefonod is van digin...örüljünk, hogy engedi a digi, mert ha ezt is regisztráláshoz kötné mint a telefont szívnánk a ZTE csodájukkal, vagy a telefont mondanánk le. Meg is válaszoltam magamnak miért engedik. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
TechnicR #27440 üzenetére
Az nalam mukodott egy nem teljes napig utana megszunt funkcionalni. ZTE-bol megy a telokabel, igy ha kell a telo kell a ZTE is. Ha nem akarod a ZTE-t routernek hasznalni - mert amugy egy hulladek lebutitott semmi sz*r ami gyk hasznalhatatlan rendes routerfunkciora - akkor kell a switch.
-
TechnicR
tag
válasz
wwenigma #27438 üzenetére
Elfelejtettem mondani, hogy egy WDR4300 volt korábban (illetve van meg még mindig, csak üresen áll a dobozában.)
Switch nélkül nem oldható meg mondjuk a GYIK #4-es leírásával? Vagy ha a ZTE a switch akkor ugyan úgy megvan a gyenge hardveres korlát?
Azért kérdezem, mert nem szeretnék 3 gépet üzemeltetni. (switch, ZTE, WDR)
-
válasz
unravel #27435 üzenetére
Hát én éveket hadakoztam az upc-vel, volt pantelem ( invitel lett belőle), ott pl hétvégén én mondtam meg a tech supportnak, hogy mit kéne távolról állítaniuk (legalább megköszönték
), az upc máig csesztet egy modem miatt, amit leadtam kb 10 éve, a t csoportról meg nem mondok semmit.
A digi sem csúcs, de legalább nem akarnak elsőre lerázni. Igaz szerintem Románia volt a vonal másik végén egyszer, kellemes temesvári tájszólása volt a hölgynek a vonal másik végén. -
TechnicR
tag
Sziasztok!
Hogy lehetne kiküszöbölni a függőséget a ZTE csodától? (mivel gyenge a számolási teljesítménye) NAS megy a házban és mellette több gépet is kiszolgál a router, sokszor érzem, hogy a határán van, viszont a telefon miatt szükséges használnom.
A GY.I.K.-ban leírtak közül melyik bekötési módszerrel járok a legjobban? (ha lehet kihagynám a switch vásárlást. Persze ha lényegesen jobb, akkor veszek. Melyiket ajánljátok?)
-
unravel
őstag
válasz
Renato1993 #27432 üzenetére
"Viszont az meglepett hogy az ő ügyfélszolgálatuk lett a legjobbra értékelve"
Az engem is meglepett. De ha sokakkal úgy van mint nekem, hogy csak egyszer kellett az ügyfélszolgálattal felvenni a kapcsolatot (szerződéskotéskor), akkor akár lehet jogos az első hely.
Amikor lemondtam a T-s netet, 5 év után küldtek egy csekket 0 Ft-ról. Nem fizettem be.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Renato1993 #27432 üzenetére
Átmegy az 1000Mbit csak nem mind "hasznos" adat...
Lásd winyók. GB=GiB regota...
cantus: többet ismerek akinek emeltek. Folyamatban.
-
cantus
tag
TopNet-es ügyfelekre továbbra is tesznek magasról?
"A csomagmódosításhoz szükséges technológiai fejlesztések legkésőbb 2014 év végéig lezajlanak, mely során a kollégák fel fognak keresni minden Előfizetőt, a szükséges végponti eszközök kihelyezésével, illetve cseréjével kapcsolatosan."
2015. van és még mindig sehol semmi.
-
Renato1993
tag
válasz
unravel #27430 üzenetére
Az utolsó bekezdésnél, ahol az elméleti és a gyakorlatban elért sebbegéset firtatják, kicsit torzít az egészen, hogy a DIGI-nél nem veszik figyelembe (ami itt sorozatosan előkerül és téma) hogy az 1000Mbit/sec-es csomagnál maguk a hálózati eszközök miatt alapból 70-200Mbit-tel kevesebb megy csak át.
Meg a 100-as csomagnál is sok helyen nincsenek gigabites, csak fast ethernetes eszközök, így ott is előjön -5-10% a sebességben az elméleti 100-hoz képest. Ami a gigabites eszközökkel ugyanazon a vonalon sokaknál viszont +5-10%-al van fölé lőve 100Mbit-nek.Viszont az meglepett hogy az ő ügyfélszolgálatuk lett a legjobbra értékelve, azért itt a fórumon volt pár negatív vélemény róluk.
Én csak egyszer kerültem kapcsolatba velük eddig, nagymamáméknál számhordozással lett kérve a szolgáltatás mikor T-ről váltottak(válttattam velük), a bekötés után nem történt semmi 2 hétig, gondoltam felhívom őket, fel is vették hamar, hétvégén este ráadásul, fel is vették a hibát. Hétfőn kaptam az sms-t hogy a hibát kijavították, ennek ellenére nem változott semmi, csak rá egy másfél-két héttel, akkor meglett a régi szám. El nem siették, de végül csak megoldották, szóval összességében pozitívan állnak nálam eddig megítélésben.
Lehet hogy újra kellett volna indítani az ONT néha, és akkor hamarabb meglett volna a régi szám? -
unravel
őstag
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Etele úton használ valaki gyorsabb Diginet csomagot (500/1000)? Ha igen, akkor sebesség tekintetében mik a tapasztalatok?
-
winr
újonc
Szia!
Kaptál esetleg választ a kérdéseddel kapcsolatban? Engem is nagyon érdekelne. Már 3-4 alkalommal írtam a DIGI-nek, de nem tudnak vagy nem akarnak mondani semmit. Az optika 2 éve fent van az oszlopokon, a leágazó ill. kötődobozokat kb. 2 hónapja felszerelték. Vajon meddig kell még várni?
-
netreg
tag
válasz
poli27 #27410 üzenetére
Bingo!
Ez volt a gond. Ill. nem NAT-olt, de nem is volt képes IP-t kérni a szolgáltatótól.
Kicseréltem a routert egy ugyanolyanra és alaphelyzetbe állítva egyből kapott egy 10.valami publikus címet, jött a regisztrációs ablak, regisztráltam a router MAC címét, mindent újraindítottam és megy a net, ahogy kell. Modem az internet porton, PC az egyik LAN porton, laptop WiFin.
Nagyon köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat!
-
sanyi02
tag
Üdv.!
Az lenne a kérdésem, hogy Asrock K8NF3-VSTA lapom van és Win7 64BIT van rajta, DIGINET-em van aminek 100Mbps-nak kéne lenni, de nem találok hozzá megfelelő LAN drivert és, csak a felét méri a speedtest, a videók is akadoznak a neten, tehát tud esetleg valaki megoldást, hogy mi lehet az oka?A gépen már sok mindent próbáltam...
-
DonMaster
addikt
válasz
morvomsn #27411 üzenetére
és semenyivel sem megy? másnál például sima feltöltésnél? megy mondjuk drivera feltöltesz? vagy probálj meg egy mezei torent oldalra beregelsz és feétolsz egy 1gb valmit zenét avgy filmet és ha annál se tölt fel viszotn leechelik ugy hoyg egyedül neked 100% a fálj akor ott beálitási baj van ha ugy megy kkor simán annyi hoyg van gyorsabb seeder nállad és emiat más tölti nem te pl seed szerveresek elöynben vannak és hasonlo
-
Andrew31
senior tag
válasz
Flashget #27406 üzenetére
Miért, ez a topik csak Békéscsabán érhető el, mindenki innen ír, tehát igaz lesz nálam is?
Akkor megnyugodtam.
Aki kérdés nélkül előre beruház bármibe, hát... azt nem úgy hívják, mint engem. (Nem csak azért, mert a szerelő előre megmondta, hogy még senkinél sem működött, de hátha én leszek az első!...)
-
Nkboy
senior tag
Boldog új évet!
Valamikor éjjel megadta magát a lépcsőházunkban, a diginek valamelyik eszköze. 9 órakor jelentettem be a hibát. Most lett működőképes. Én azt mondom, hogy le a kalappal előttük, hogy ilyen gyorsan orvosolták a hibát.
-
skoda12
aktív tag
válasz
netreg #27397 üzenetére
Pont ma állítottam be ugyanilyen netet. 10 perc alatt megvolt. A modem kábele ment a router WAN portjába. Az internet connection type "automatic configuration - dhcp", ahogy az általad linkelt képen is, csak a static dns mindenhol ki van nullázva. Ezután laptoppal wifin csatlakoztam a routerhez és egy random oldal betöltése helyett felugrott a digis mac cím regisztráló oldal a router mac címével. Beregisztráltam, modem és router újra lett indítva. Azóta megy a net wifin és kábelen is a routeren keresztül egyszerre több gépről.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!