- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ludsimon #26597 üzenetére
Mar szerkesztettem.
Ettol fuggetlenul viszont nem xarnak az ember fejere, haladnak ahogy csak tudnak. A bekotesek sebessege meg ugye az apro tulterhelestol is fugg...
Vannak hibak, ezt senki nem mondta, de van olyan jo mint barmely masik szolgaltato. Remelem nem kell atmennem a topikodba keresgelni...
-
ludsimon
veterán
válasz
poli27 #26593 üzenetére
Kezdj valamit a dühkitöréseiddel. Azok nem ide valók. Igen, kritikus ember vagyok, ami (szerintem) nem baj egyáltalán ha megmondom mi a rossz itt, illetve ott.
Tessék pár példa:
[link]
"Az a baj hogy szerintem annyi bejelentést kapnak, hogy vannak 8 osztályt végzett üfsz-osok is (4 első, és 4 második), akik annyit néznek, hogy az ügyfélnek milyen szolgáltatás van aktiválva, és hogy az általa küldött sebesség a minimum felett van-e."[link]
"Hazaértem, most 95/95 lett a net. De továbbra is 100Mbps-t ír a kapcsolatnál akármit is teszek..."
[link] [link]
"Akkor ne mondja a szemembe, hogy egy óra múlva aktív lesz ez a sebesség. Aztán elköszöntek és elmentek."
[link]
"Ott kezdődött, hogy az "átállítástól" kezdve 1,5 napig nem is volt net.Üfsz-on személyes hibabejelentéskor kiderült, hogy elfelejtették aktiválni... Innentől folyamatosan, kb. 1,5 hétig 94/53-at mértem a 200/50 helyett, annak ellenére, hogy Gigabites linket mutatott a routerem"
[link]
"Nálam 60 napot mondtak 100-ról 500-ra emelésre és az 56. napon jöttek."Elégedett vagy a felhozatallal? Ha olvasod a topicot ezeket is olvastad..
Le lett írva világosan, egyértelműen. Ez a viselkedés téged minősít. -
ludsimon
veterán
válasz
poli27 #26591 üzenetére
Na kíváncsi leszek.. Meg persze arra is, hogy aki most frissen bekötötte mikor fog ide jönni, hogy szarik a hibáira az ügyfélszolgálat és nem mennek ki csak hetek múlva!
T nél nálunk 24 órán belül kijött 2 hete kicserélni az STBt.Ráadásul hétvégére esett az a nap!!
Péntek 19h-kor jelentettük a hibát, szombat 10h-kor csengetett a szerelő!Szerk: Olvasok is a topicba..
#26593:
Olvass picit visszafelé! Itt is van probléma bőven! 60 napból 57 napig húzzák a sebességátállítást, stb.
Hülyének nézik az embert mikor bejelent egy problémát és lerázzák. stb.. -
poli27
veterán
Vasárnap megyek bekötni 1000 res netet a 16-ba, ha nem felejtem el és a gép is alkalmas rá amire kérik majd tesztelem, amúgy a statisztika alapján amiket kötök az 50 es a leggyakoribb csomag, utánna a 100 as jön, a többit nagyon ritkán kérik az emberek....
(#26590) ludsimon meg 25mbit el kevesebb az upload... hagyjuk már ezt, kezdesz unalmas lenni, hogy hol ide hol a Telekom topikban csinálod a felesleges hozzászólásokat és a sírást meg a Digi elásását,mindezt úgy hogy soha nem is használtad....
-
ludsimon
veterán
válasz
Renato1993 #26589 üzenetére
Úristen 3 ms pingel xarabb a T kábelen.
Most mi lesz velem.
-
Renato1993
tag
Amúgy inkább az 500/100-as csomagnál derülne ki jobban a dolog, az 1000-esnél már a routernél vesztesz 50-100Mbit/s-ot.
Mondjuk ennél lehetne a ping kisebb, de a második mérésnél a 4ms már elég baráti. -
mester6
tag
Már próbálkoztam, de csak most sikerült a képet beteni.
Szóval itt a DIGI Rákosszentmihályon! -
mester6
tag
Friss DIGI bekötés BP XVI. ker.
[link] -
Tom5
addikt
Hazaértem, most 95/95 lett a net. De továbbra is 100Mbps-t ír a kapcsolatnál akármit is teszek...Lap Biosát átnéztem, semmi erre vonatkozó nincs. Lan kari rendesen megy. Akkor most WTF? Lent nem cserélhették a switch-et?
-
PeterPH
senior tag
válasz
szili.tamas1 #26579 üzenetére
Korábban az ONT-okon nem voltak megkülönböztetve a LAN portok funkcionálisan, bármelyiken keresztül ment a NET. Annyi volt, hogy a régebbi típusokon csak 1 db gigabites port volt (pont a 4-es), így akinek 100Mbps feletti előfizetése volt, annak át kellett dugnia a routerét/gépét a 4-es portba a bővítés után.
-
Flashget
félisten
válasz
Drenadar #26575 üzenetére
kirendeltségek telefonszámát nem szokták megadni
pedig régebben még megadták és a 2007-es szerződésen is rajta van öt kerületnek az üfsz elérhetősége hibabejenlentére sőt még a Váci úti központé is. Ezekben volt 7-es és 4-es vagyis digi voipos és mezei vezetékes szám. Még a Székesfehérvári is rajta van
persze azt nem tudom egyáltalán még elő vonalak ezek.
Csak ezeket pár éve nem teszik publikussá csak a 1272-t adják meg. -
TIT
veterán
A feltöltési 50 lett,viszont a le 95,úgyhogy valami nem kóser és ha a gépbe dugom a netet akkor a win8 kiírja,hogy ip nem azonosítható vagy hasonló.
Lehet,hogy a központba ráraktak a 200-asra de a dobozt is ki kell cserélni? -
ferensz
senior tag
Valaki nem tud olyanról, hogy Oroszlányon van-e valami karbantartás? Se kábeltévé, se net, a 1272-n meg 20 perc után meguntam a zenehallgatást.
-
Tom5
addikt
Miért nincsen például a Digi fehérvári kirendeltségének elérhetősége? Telefonszám...
-
ACE-
addikt
Az a baj hogy szerintem annyi bejelentést kapnak, hogy vannak 8 osztályt végzett üfsz-osok is (4 első, és 4 második), akik annyit néznek, hogy az ügyfélnek milyen szolgáltatás van aktiválva, és hogy az általa küldött sebesség a minimum felett van-e. Ha igen, küldenek egy ilyen Ctrl C-V sablon választ... Ha már másodszorra írsz vissza, megnézi egy valójában 8 osztályt végzett ember, aki értelmezi is az általad leírtakat.
-
Tom5
addikt
Szíves elnézését kérjük a tapasztalt kellemetlenségért.
Bejelentését rögzítettük és továbbítottuk területileg illetékes munkatársaink felé.A levél végére azért odaszúrták...
DIGINet 1000:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB SSD meghajtó Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS Gigabites router (opcionális)DIGINet 500:
Intel i5 processzor (2 magos) 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 4GB HDD: SATA 3 - 7200 RPM
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS 500 Mbps router (opcionális)DIGINet 1000:
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB SSD meghajtó Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS Gigabites router (opcionális)Imádom ezt....
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérésem lenne, hogy megpingelne nekem valaki Budapestről optikai hálózatról egy Dél-Kóreai szervert?
Fontos lenne, hogy ne olyan pingelje akinek UTP-n jön a digi, hanem ONT-os érdekelne!! Köszönöm!!Futtatásba írd be(A Windows billentyű+R): cmd
ping 121.128.134.16 -t
Csinálj egy jópárat, 20-30 db-ot és utána állítsd meg CTRL+C-vel!Nagyon köszönöm!
Utána leírom T-Home-nál kábelneten milyen értékeket kapok. Kíváncsi vagyok van-e bármiféle különbség.
Max 10-20ms difire tippelnék. -
FarkasT
csendes tag
Üdv!
Ha jól értem, akkor nekem is hasonló problémám volt Pécsen, 10 emeletes panelban.
100/25-ös TopNet-ről jöttek a szerelők DigiNet200-ra emelni, természetesen én nem voltam otthon csak édesanyám, neki mondták, hogy majd este egy router restart után már jó lesz (valamikor 13:30 környékén voltak ott).
Ott kezdődött, hogy az "átállítástól" kezdve 1,5 napig nem is volt net.Üfsz-on személyes hibabejelentéskor kiderült, hogy elfelejtették aktiválni... Innentől folyamatosan, kb. 1,5 hétig 94/53-at mértem a 200/50 helyett, annak ellenére, hogy Gigabites linket mutatott a routerem és direktben a gépem is a lépcsőházi switch felé.
Több e-mail váltás után végre kijött egy szerelő laptoppal mérni, természetesen nála is ugyanez volt. Már majdnem elment, hogy majd másnap kicserélik a switchet, de végül kiderült, hogy a két switch (3-ik és 8-ik emeleten) közül a lentin nem voltunk átkötve a gigabites, felfűzhető portra (mint kiderült nem volt szükség switch cserére alapból, mert nincs több 100 fölötti előfizető....)
Ezutáni méréskor már ~215/53 lett, kiszállás ingyenes volt, mindenki happy.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Flashget #26549 üzenetére
Nem keverek semmit, már minden tiszta, családi házas övezet, ONT-ot kapok, nincs router funkció, 100-as csomag esetén, 100Mbites routerral csatlakozva, 94Mbit környékén kifullad a sebesség...
Switchet nem használhatok mert az ONT önmagában nem képes csatlakozásra ehhez router vagy szgép kell..
-
Tom5
addikt
válasz
Flashget #26552 üzenetére
Kezdetektől fogva Digis vagyok. 80/25-ös netem volt. Megörültem mikor jöttek a sávszélemelések. Mivel semmi nem történt. November közepén bementem és kértem egy emelést 500/100ra gondolván hátha így előbb létrejön a dolog. Namost már akkor igérték, hogy azon a héten felhivnak a kollegák és jönnek. Ebből lett 3 hét. Mikor újból bementem és jeleztem h WTF mondták h jövőhéten szerdán jönnek. Ez volt most....
Semmi gondom nem volt eddig velük. De van ismerősöm akinek az 1000/100 fullon megy, akkor ne jöjjenek itt nekem h majd topnet 500-nál elégedjek meg a minimummal. gyaka -
anarchic
tag
Sziasztok!
Egyik kollégám olyan problémával találkozott amit eddig sosem tapasztaltam.
A jelenség a következő:
Router(dLink) beállítva pppoe login minden. OK Megy a net.
Gondol egyet és automatikusan átáll a router settings dynamic ip beállításra es statikus ra.(teljesen magától)
Azt hitte először router a hibás előfordul... Vett egy új (tplink) routert beállít Net OK. Másnap ugyan az a jelenség volt mint az előzővel.Valaki találkozott már ilyennel, Diginél szokás szerint nincsen baj, mint bármely szolgáltatónál!
(8éve nekem, t-com adsl-m volt szakadt folyamatosan router lehalt nálunk volt a hiba ügyfélsz. szerint aztán a végén kiderült, hogy a telefon vonalunkban volt egy kis fázis
)
-
zsolt501
nagyúr
1., Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság
www.nmhh.hu, e-mail: info@nmhh.hu
Cím: 1376 Budapest, Pf. 997., Tel: (+36 1) 468 0680
2., Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
www.nfh.hu, e-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6., Tel: (+36 1) 459 4800
3., Gazdasági Versenyhivatal
www.gvh.hu, e-mail: ugyfelszolgalat@gvh.hu
Cím: 1054. Budapest, Alkotmány u. 5., Tel: (+36 1) 472-885 -
Flashget
félisten
válasz
Gézengúz #26542 üzenetére
Válaszd ketté mielőtt összekevered.
Van az FTTH (családi ház) ahova olyan ONT-t visznek (ZTE, Huawei) amiben a digi tíltja le a router funkciót az 1-es csatlakozóba kell dugni a saját routert és tudod megosztani a netet.
FTTB (panel, társasház) ide ha valaki telefont és gigás netet rendel akkor visznek ki egy ZTE ZXHN H298N eszközt ami wifis is.
De ezekről az összefoglalóban is olvashatsz. -
PeterPH
senior tag
válasz
Gézengúz #26542 üzenetére
Lehet osztani a jelet switch-el, de csak egy eszköz tud PPPoE kapcsolatot létesíteni egyidejűleg.
Flasget esetében a ZTE router a telefon miatt kell, mert a telefon a ZTE router-en lóg, ennek kapcsolata független az internet PPPoE kapcsolatától.
Nálad ez jelenleg nem lesz járható. -
Tom5
addikt
válasz
Flashget #26541 üzenetére
A papíron ott figyel az 500as Topnet. Mindenhol. Papírt aláírtam. Mikor elmentek beszóltak a központba és onnan mondták, hogy egy óra mulva aktív lesz a net. Azóta is 95/50. A többit meg a topikból tudjátok. Ügyfélkapun még topnet 200 van. Természetesen.
De akkor ne írja nekem ez vki, ezt a szöveget....felkaptam a szart. megirtam nekik ha délig nem történik valami akkor fogyasztóvédelemhez fordulok.
-
Flashget
félisten
pfff..
Aláírtál valamilyen papírt mikor elmentek? Szerződésen az 500/100 szerepel?
Van ügyfélkapu hozzáférésed vagy eszámlád? Ott megtudod nézni melyikbe vagy sorolva.95/50..az 50/25 a 100-as a 80/40 a 200-as net garantált sebessége.
Szerintem egyszerűen nem állítottak át még mindig és ők azt látják a rendszerben, hogy 100-as neted van. -
Flashget
félisten
válasz
szili.tamas1 #26533 üzenetére
Mert amíg nem voltak a gigás netek a digi nem adott routert lan bekötésnél. Ő csak arra vállalt garanciát, hogy a kábelen érkező lan sebessége megfelelő legyen. Routerrel meg szenvedjen az ügyfél, olyat vegyen amilyet akar. Ezért tíltotta le a router funkciót az ONT-ben.
Most már van ez a ZTE csoda a teló miatt ebben meg én tíltom le a router funkciót. -
Tom5
addikt
Beállították a cukorszintem....
Tisztelt Varga Tamás!
Az Ön által küldött sebességmérés eredménye garantált értékeink feletti.
Garantált értékeink alatti sebesség mérése esetén lehetőség van Laptopos vizsgálatra, melynek keretein belül munkatársaink huzamosabb ideig tesztelik az Ön kapcsolatát. Hálózati hiba esetén a vizsgálat díjmentes, abban az esetben pedig ha a hiba nem a hálózatban van egyszeri 2500 Ft-os díjat számolnak fel.Köszönjük együttműködését
95/50 mérek azóta is az 500/100as topnetre....a válaszlevelet inkáb nem másolom be amit küldtem nekik.
-
poli27
veterán
iptv miatt van rajta a többi lan csati.... amúgy központilag tudják engedni a portokat lásd lépcsőházak ahol ont van berakva, ott sem routol, hanem csak switchként megy.
-
Gézengúz
addikt
válasz
szili.tamas1 #26531 üzenetére
Szóval ezt nem értem, én sem ott vannak a Lan csatik de külön router kellene hozzá???
Vannak 300Mbites Tp-Link 841N routerjaim, amik ezek áttolnak wifin az nekem wifire elég, ezért nem akarok gigabites routert venni, mivel Lan csatik vannak rajta ezért merem remélni, hogy elég lesz egy gigabites switch is mert azért asztali gépen kihasználnám a gigabit előnyeit...
-
Falka
tag
válasz
szili.tamas1 #26533 üzenetére
Lehet, hogy nem bírta a cucc ha több mint 1 gép volt rákötve?
-
PeterPH
senior tag
válasz
szili.tamas1 #26531 üzenetére
Elvileg igen, sőt wifi-s verzió is létezik, de ezek a funkciók le vannak tiltva.
-
Gézengúz
addikt
válasz
TeeJay #26497 üzenetére
Az utcaban mar tizensok eve van digi koax, eleg regen Dvb-c-n tevezek..mennyivel jön 100 felett a net (100-as csomagban) olyankor amikor gigabit képes eszköz az Ont? Valaki tud beszurni errol egy screenshotot? Az Ont akkor onmagaban router is? Tobb szamitogepet kepes kiszolgalni egyszerre vagy ehhez kell egy gigabites switch is?
-
PeterPH
senior tag
válasz
Blaise #26516 üzenetére
Akkor jó kérdés, mert ott csak paneles címek vannak, tehát mindegyik FTTB terület.
Lehet hogy ahol kék, ott már lecserélték a switch-eket gigabitesre, ahol fehér ott még nem, vagy éppen fordítva. De ez csak feltételezés, és nagy jelentősége nincs, mert piontosan ugyanazok a szolgáltatások érhetőek el. -
szili.tamas1
senior tag
válasz
Flashget #26509 üzenetére
Szeptember kozepe ota hasznalom a mostani ZTE-t. Eddig semmi gond vele, egyik gep seedel 0-24. Telefonon is mindig elert aki akart. Amelyik funkcioja levan tiltva, azomat kb soha a budos eletben nem hasznaltam / nem tervezem hasznalni. A wifije egy fos, de azt megoldottam mas eszkozzel. Osszessegeben en elegedett vagyok vele.
-
Flashget
félisten
válasz
lockdown90 #26508 üzenetére
Kérdezd azoktól akik szerint ez egy jó cucc.
-
lockdown90
senior tag
na mara virradora megfekudt a ZTE 2,5 het utan
ujra kellett telepiteni mindent, eleresi adatokat beallitani, wifit..stb
lehet, hogy a folyamatos seedeles nem tetszik neki?
-
hemaka
nagyúr
Köszi a válaszokat. Akkor megnyugodtam, hogy náluk nincs egy kábeles gányolás és hú de nagy összegre sem kell számítanom a bekötéskor.
Okos csomagokat néztem én is, kb 3 ezerrel fogok kevesebbet fizetni a 2x gyorsabb netért és lehet a xanaxot sem kell többet kiváltanom. -
Flashget
félisten
válasz
hemaka #26503 üzenetére
Illetve most egy koax kábelen jön a net és a tv, ergo ha megy a tv a net fos lesz...
Digiék is így kötik be, vagy teljesen külön megy a dolog?Diginél nincs IPTV (remélem nem is lesz) így koaxon jön a tv és UTP-n a lan (net)
De hibák azért itt is előfordulnak. legszembetűnőbb lesz, hogy mennyivel fizetsz majd kevesebbet főleg ha okos csomagot váltanál. -
válasz
hemaka #26503 üzenetére
nálam t-s koax útján volt iptv, kábelnet és valamennyi ideig kábeltelefon is, januárban lett digi, a tv a korábbi t-s koaxiális kábel útján jön, illetve a netnek húztak be lan kábelt.
kemény 500 ft volt a bekötési díj, amit az első számlán jóvá is írtak, illetve egy ezrest kértek a net bekábelezéséért, anyaghasználat címén.
fontos megjegyezni, hogy nem írtam alá hűséget egyik digi szolgáltatásra sem, és így is díjmentesre jött ki végül a bekötés (az anyaghasználatot leszámítva, de az természetes költség) - bár a koax már a lakásban volt, amin a beköltözésünk pillanatában digi szolgáltatás volt, csak nekem akkor épp t-s kellett, illetve a digi lan kábel is korábban kihúzásra került a lakás ajtajáig, illetve korábban a lakásban is, de az költözéskor kipaterolásra került onnan. -
hemaka
nagyúr
Digi lesz bekötve hamarosan, pontosabban net+tv(kábel). Eddig trénél szívtunk, náluk nem volt semmiféle bekötési vagy egyéb díj. Itt van?
Illetve most egy koax kábelen jön a net és a tv, ergo ha megy a tv a net fos lesz...
Digiék is így kötik be, vagy teljesen külön megy a dolog? -
TIT
veterán
Nekem gigabitet ír a win de csak 100-as netem van.
Nekem nem mutatta milyen csomagom van az ügyfélkapun.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest