Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#62934) mAtech


mAtech
aktív tag

Sziasztok!

Véleményt szeretnék kérni.

Adott egy Dell XPS M1330-as noti rossz akkumulátorral (maga a noti tökéletes).
Akku típusa: WR050 (6 cella, 56 Wh, 4400mAh).
Van-e értelme a cellák cseréjének (már szétszedtem az akkut)? A cellán lévő felirat: LGDB118650. Ha lehet hinni a linknek, akkor 2600-as egy cella. Amiket én találtam az 2500-tól indulnak és 1600,-Ft-tól itthonról.
Elektronikában nem vagyok jártas, így ha valaki tud okosat mondani, hogy milyen lenne jó, azt megköszönném (Volt, Amper, stb.).

Dilemma1: utángyártott (mostantól: u.gy.) akkumulátort nem tudom volna-e értelme venni és elfelejteni a cellacserét (ez volna a legolcsóbb megoldás), mert tartok tőle, hogy az u.gy.-at nem fogja felismerni a noti. A gyáriban van egy vezérlőpanel a cellák mellett, így gyanítom az meg tudja magáról mondani, hogy én eredeti Dell akku vagyok. Az u.gy. nem tudom be tudja-e ezt hazudni a noti felé?
Van olyan tapasztalatotok, hogy egy Dell noti nem ette meg az u.gy. akkut? Nem töltötte, stb.
Nekem olyan megélésem van, hogy u.gy. töltőt jelezte induláskor egy Dell noti, hogy ez nem eredeti töltő, így nem tudja megmondani a töltöttséget.

Dilemma2: Ebay-ről lehet állítólag eredeti akkut venni hasonló árban, mint itthonról az u.gy.-at. Csájná ofkósz, mint minden. Innentől meg az Ebay-es agyzsibbadás jön, hogy: biztos azt küldik-e meg?, működni fog-e?, stb. Persze pozitívan kell hozzáállni. :)

Szóval akinek van infója kérem ne hagyja magában.

Köszönöm.
Üdv, A.

Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.