- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy debian alatt létezik-e ilyen parancs:
DEBIAN_FRONTEND=‘noninteractive’ apt-get -y -o Dpkg::Options::=’-force-confdef’ -o Dpkg::Options::=’-force-confold’ install --no-install-recommends
Amennyiben igen, ez a hiba miért jöhet elő:
Fetched 19.2 MB in 7s (2,744 kB/s)
dpkg: error: unknown option -o
Type dpkg --help for help about installing and deinstalling packages [*];
Use 'apt' or 'aptitude' for user-friendly package management;
Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;
Options marked [*] produce a lot of output - pipe it through 'less' or 'more' !
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (2)
Ez egyébként a Qubes OS alatti debian rendszerbe való egyik telepítési parancs, de sajnos hibába futok, ezért gondoltam, hogy itt rákérdezek.
A válaszokat előre is köszi!
-
apt-get esetén is be lehet állítani ezt a viselkedést
Köszi, ennyire behatóan nem ismerem, igazából ezeket csak használom, de az apt jobb, bár volt amikor csak az aptitude oldott meg valamit. Időnként lefuttatom kezdetek óta az autoremove meg az autoclean-t, így nagyon nem hízhat a rendszer. Mezei felhasználónak az aptitude tényleg nem a legjobb ötlet, az apt gondolom direkt miattuk lett így alakítva.
-
válasz
ubyegon2 #8520 üzenetére
csak érdekességképpen megcsináltam ugyanezt ezzel is:
Mint XFCE 18.3
apt-get
Frissítés kiszámítása... Kész
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libdrm-amdgpu1 libdrm2 libegl1-mesa libgbm1 libgl1-mesa-dri libwayland-egl1-mesa
libxatracker2
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
apport libdrm-intel1 libdrm-nouveau2 libdrm-radeon1 libgl1-mesa-glx libglapi-mesa
libgles1-mesa libgles2-mesa libjavascriptcoregtk-4.0-18 libruby2.3 libseccomp2
libwebkit2gtk-4.0-37 python3-apport python3-problem-report ruby2.3
15 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 7 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 18,7 MB.
A művelet után 76,8 kB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n]aptitude
Függőségek feloldása...
A következő ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libdrm-common{a} libllvm5.0{a}
A következő csomagok lesznek frissítve:
apport libdrm-amdgpu1 libdrm-intel1 libdrm-nouveau2 libdrm-radeon1 libdrm2 libegl1-mesa
libgbm1 libgl1-mesa-dri libgl1-mesa-glx libglapi-mesa libgles1-mesa libgles2-mesa
libjavascriptcoregtk-4.0-18 libruby2.3 libseccomp2 libwayland-egl1-mesa
libwebkit2gtk-4.0-37 libxatracker2 python3-apport python3-problem-report ruby2.3
A következő csomagok AJÁNLOTTAK de NEM lesznek telepítve:
apport-symptoms fonts-lato libjs-jquery libwebkit2gtk-4.0-37-gtk2 python3-systemd
22 csomag fog frissülni, 2 csomag lesz újonnan telepítve, 0 lesz eltávolítva és 0 nem fog frissülni.
Az archívumból 39,2 MB letöltendő. Kicsomagolás után 69,3 MB lesz elfoglalva.
Folytatja? [Y/n/?]apt
apport libdrm-amdgpu1 libdrm-intel1 libdrm-nouveau2 libdrm-radeon1 libdrm2 libegl1-mesa
libgbm1 libgl1-mesa-dri libgl1-mesa-glx libglapi-mesa libgles1-mesa libgles2-mesa
libjavascriptcoregtk-4.0-18 libruby2.3 libseccomp2 libwayland-egl1-mesa libwebkit2gtk-4.0-37
libxatracker2 python3-apport python3-problem-report ruby2.3
22 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 39,2 MB.
A művelet után 69,3 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] -
válasz
herdsman12 #8517 üzenetére
sh4d0w módszere a leghatékonyabb. Ha nem akadok el elég durván a desktopomon a grub-install-lal, akkor nem maradtunk volna le egy érdekességről.
Te most az
apt-get
-et használtad, de épp javasolni akartam a másik két parancssori módszert.Érdemes erre a különbségre rápillantani, 3 módszer:
ubyegon@ubydeb9:~$ sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
linux-image-amd64
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 1 nem frissített.ubyegon@ubydeb9:~$ sudo aptitude update && sudo aptitude upgrade
Függőségek feloldása...
firmware-linux-free{a} irqbalance{a} linux-image-4.9.0-5-amd64{a}
A következő csomagok lesznek frissítve:
linux-image-amd64
1 csomag fog frissülni, 3 csomag lesz újonnan telepítve, 0 lesz eltávolítva és 0 nem fog frissülni.
Az archívumból 38,8 MB letöltendő. Kicsomagolás után 190 MB lesz elfoglalva.
Folytatás? [Y/n/?]ubyegon@ubydeb9:~$ sudo apt update && sudo apt upgrade
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
firmware-linux-free irqbalance linux-image-4.9.0-5-amd64
linux-image-amd64
1 frissített, 3 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 38,8 MB.
A művelet után 190 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] -
vadcoca
tag
válasz
feketegergo #8303 üzenetére
Ha aptitude-ot paraméterek nélkül indítod tudsz a függőségi fában le fel mászkálni. Többek között :-).
-
feketegergo
tag
Debian stretch-t használok.
Valamiért nem töltődnek le frissítések.root@desktop-1:~# aptitude update
Hit http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian stretch InRelease
Ign http://deb.debian.org/debian stable InRelease
Hit http://deb.debian.org/debian stable-updates InRelease
Hit http://ftp.debian.org/debian stretch-backports InRelease
Get: 1 http://deb.debian.org/debian-security stable/updates InRelease [62.9 kB]
Hit http://deb.debian.org/debian stable Release
Fetched 62.9 kB in 0s (143 kB/s)
root@desktop-1:~# aptitude upgrade
No packages will be installed, upgraded, or removed.
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0 B of archives. After unpacking 0 B will be used.Tudom, h vannak frissítések, mert a másik gépemen ugyanez van, és ott jönnek.
Hogy lehet kideríteni mi a gond?
-
-
válasz
Siriusb #8251 üzenetére
Tényleg meleg van és először akartam is említeni a skype-ot, de mivel nem használom, nem voltam benne biztos. Épp tegnap mondták egy másik fórumon, hogy aptitude-ot használjak inkább, ha valami gikszer van, ezek szerint nem hülyeség.
ubymint18 ubyegon
# apt-get update
Az imént én erre utaltam, mert nem értettem, miért kell belemenni az /etc/apt-ba a frissítéshez.
-
Siriusb
veterán
-
sh4d0w
félisten
Ez. Felül Linux Mint 18, alul Debian alapú Kali.
Mikor riportoltam sechole-nak, 2 napig senki nem nyúlt hozzá, aztán megkértem Clemet, nézzen rá és meglepve vettem észre, hogy a bugreportot bezárta. E-mailben megadta a magyarázatot is: az apt egy wrapper a Linux Mint-ben az aptitude-höz és azért tették oda, hogy a felhasználóknak ne kelljen külön meghívni a sudo-t, mert az apt meghívja, ha kell. Persze a default rendszerbeállításokkal együtt az itt megadott jelszó is cache-be kerül.
Namármost, az én szememben ez egy iszonyú nagy sechole és széllel szembe akció helyett inkább használok olyat, amiben megbízom - mert sajna a Linux Mintben már nemigen, noha eddig nem volt vele sem teljesítménybeli, sem stabilitásbeli problémám.
-
Apollyon
Korrektor
Simán fel lehet, és igen, elég sok csomag van.
Installhoz, ha nincs feltéve akkor előbb fel kell rakni az aptitude és a tasksel csomagokat.
Utána:
aptitude install ~t^desktop$ ~t^kde-desktop$
Le fog rántani egy jó fél gigát, el lesz vele amíg felrakja. Utána loginnál lehet választani a de-k között.
Ez amúgy azt a pakkot rakja fel, amit akkor rakna fel ha debian installkor választanád a kde-t.
Ja és igen, meg fogja kérdezni, hogy lecseréled-e a jelenlegi login managert KDM-re, mert az kell a kde-nek de nem vagyok benne biztos hogy kötelező, de szerintem ajánlott.
-
SATA_boy
csendes tag
Köszi a válaszokat mindenkinek, hálás vagyok a segítségért, magyarázatokért, linkekért.
Tisztára pucoltam a /etc/apt/sources.list fájlt, így most csupán három sor szerepel benne:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib non-free
Persze előtte csináltam egy mentést egy text fájlba.
Aptitude kontra apt-get: hát a linkelt oldalon (valamint a linkelt oldalon talált további linkeken) írnak jót is, rosszat is mindegyik megoldásról.
Jelenleg maradok a default apt-get megoldásnál, de a linkeket könyvjelzőztem.Iscariah: A Synaptic-ot nem kellett külön telepítenem (lehet a Cinnamon DE-vel települt magától?),
tehát alapból a 'rendszer része' volt nálam. Onnan telepítettem például a Radio Tray-t és a VLC-t is.Maradok a su-nál (már csak azért is, mert a felhasználóm alapból nincs a sudoers fájlban).
Iceweasel sem rossz, például külön örültem hogy a Firefox alatt használt kiegészítők itt is szépen működnek (ublock origin, ghostery, self-destruction cookies, flagfox).
Ami gondom van az Iceweasel-lel: nem tudok 1080p-s youtube-os videókat nézni, 720p a maximum... erre esetleg tudtok valami megoldást?
-
spammer
veterán
válasz
SATA_boy #7166 üzenetére
1. forrás fájlok, nem sűrűn kellenek. [link]
2. Listát nem tudok, de nem vesztesz vele semmit, ha felveszed őket. Ha épp kellene onnan valami, meg fogja találni.
3. aptitude "konzolgrafikus" felület. apt-get meg parancsoros (cli). Bővebben: [link]
4. Tök mindegy, időnként frissítesz, azt' kész (mondjuk havonta). A Debiannál nem frissülnek gyakran a csomagok, idővel el is avulnak majd (de ez nem jelenti azt, hogy gond, ha egyébként minden működik, ahogy szeretnéd).
5. sudo nekem teljesen megfelel, egyébként is egyedül használom a saját gépem, tudom mit csinálok.
-
SATA_boy
csendes tag
Pár Debian-os kérdésem lenne:
- A "deb-src" sort miért érdemes kikommentelni a /etc/apt/sources.list fájlban?
- A contrib és non-free tárolókat miért érdemes felvenni a listára? Ezek a tárolók milyen programokat tartalmaznak, amik nincsenek a fő tárolóban, de átlag usernek szüksége lehet rá?
Igazából valami listára lenne szükségem, hogy el tudjam dönteni érdemes-e felvennem a contrib és non-free tárolókat.- Mi a különbség az apt-get és az aptitude között?
Ha jól értem Debian alatt nincsen grafikus frissítéskezelő.
- Az apt-get update és apt-get upgrade parancsokat milyen időközönként érdemes futtatni?- Ti sudo-t használtok, vagy su-t? A kérdés alapja ez a cikk, és a leírtak alapján nekem a sudo tűnik a biztonságosabb megoldásnak.
Köszi előre is!
-
törölt tag
Ti hogy frissititek a Jessie-t? Idoszakosan vagy kedv fuggvenyeben kiadjatok az aptitude update & upgrade parancsot?
-
Friczy
senior tag
Na, kicsit kutakodtam, mert engem is érdekelt, hogyan lehet megtalálni azokat a csomagokat, amelyek fent vannak a rendszeren, de már nem léteznek a hivatalos repositoryban (itt hivatalos alatt azt értem, ami tényleg benne van az /etc/apt/sources.list file-ban)
És megint igaz, hogy Debianon baromi sok minden készen van, csak meg kell találni
aptitude search ~o
És ez még az olyanokat is megtalálta, ami sose volt része a Debiannak, csak innen-onnan felkerült, de csomagból (pl. viber).
-
Archttila
veterán
válasz
honda 1993 #6223 üzenetére
Valoszinuleg te meg vilagra sem jottel amikor en mar szamitegep elott ultem es rendszerfajlokat turkaltam
Windows?
En megjartam a rangletrat te kis oktondi
dolgoztam korabban cegnel DOS alatt es hasonlo dolgok teccikerteni? Egyebkent a mostani Windows egy kanaan a korabbi Windows verziokhoz kepest. Telepitettel te Win 95 alatt drivert?
ketlem! Tudod mi az a napi 10-15 BSoD?
Itt van inkabb egy kis aptitude
(hatha tanulsz valamit)
-
törölt tag
Ha letöltöm az amd-catalyst-14-4-rev2-linux-x86-x86-64-may6.zip-t az AMD honlapjáról, kicsomagolom és elindítom a benne lévő amd-driver-installer-14.10.1006.1001-x86.x86_64.run file-t, az megfelelő eljárás a HD7770 kártyám telepítésére 7.5.0 alatt?
Ez alapján megcsináltam a deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free hozzáadását a sources.list-hez, majd kiadtam a
# aptitude update
# aptitude -r install linux-headers-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') fglrx-driver
parancsokat. Reboot után nem indult el az OS, szóval inkább kérdezek. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #5916 üzenetére
Jah lehet, de már az kezdő topikban leírtam:
Ezt a sort beírod az /etc/apt/sources.list -be
deb http://YOURMIRROR.debian.org/debian wheezy-backports main
(A yourmirror, az az, amit megadtál telepítéskor, ha pl. osztrák szervert használsz akkor
deb http://ftp.at.debian.org/debian/ wheezy-backports main)aztán
aptitude -t wheezy-backports install linux-image-amd64 és kész.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Unbeli3vable #5743 üzenetére
aptitude remove isc-dhcp-server vagy ha fent akarod hagyni, csak nem akarod hogy automatikusan elinduljon, akkor:
update-rc.d isc-dhcp-server removeNyilvan ha isc dhcp server van es ha a servert akarod, hogy ne fusson tobbet.
-
Jim-Y
veterán
Na, végül így sikerült:
AMD driver:
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.42&lang=English
Le kell tölteni a drivert, majd kicsomagolni, futtatás előtt kiadni ezt a parancsot:
aptitude install linux-headers-2.6.32-5-amd64 build-essential
majd
sudo chmod +x amd-driver-installer-catalyst-13.1-linux-x86.x86_64.run
./amd-driver-installer-catalyst-13.1-linux-x86.x86_64.runsuperuserként való amdcccle futtatása:
gksudo amdcccleEllenben a külső NTFS meghajtómat amit Mint alatt tökéletesen felismert itt nem tudja csatolni
Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:
Unprivileged user can not mount NTFS block devices using the external FUSE
library. Either mount the volume as root, or rebuild NTFS-3G with integrated
FUSE support and make it setuid root. Please see more information at
http://tuxera.com/community/ntfs-3g-faq/#unprivilegedMost utánakeresek neten a hibának.
-
Archttila
veterán
Altalaban aptitude-be rakeresek es felrakom, de ugy nez ki ez most kifogott rajtam:
viaXvMCPriv.h:29:33: fatal error: X11/extensions/XvMC.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[4]: *** [libchromeXvMC_la-viaLowLevel.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src/xvmc'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[2]: *** [all] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/alucard/Downloads/xf86-video-openchrome-0.3.2'
make: *** [all] Error 2 -
Archttila
veterán
Debian Sid rendszeremhez hozza van adva az Experimental tarolo, mivel 3-4 altalam hasznalt program igen regi, meg unstable-be is. (Iceweasel, mousepad ristretto...)
A lenyeg: azt szeretnem elerni, hogy amikor rendszert dist-upgrade-elek, akkor automatikusan frissuljenek az Experimental tarolobol telepitett programok is, mert jelenleg ezt mindig manualisan kell elvegeznem.Aptitude-be szoktam elleneorizgetni jott-e xy programbol uj verzio...
Tudtok ra vmi megoldast?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #4299 üzenetére
Utoljára 3 v. 4 csomagot fel kellett tenni ez miatt nálam. Most ez van a wikijükben, ezeket a lépéseket megtetted?
Squeeze
Add a "non-free" component to /etc/apt/sources.list, for example:
# Debian Squeeze/6.0
deb http://ftp.us.debian.org/debian squeeze main contrib non-freeUpdate the list of available packages, then install the relevant linux-headers, fglrx-control and fglrx-driver packages:
# aptitude update
# aptitude -r install linux-headers-2.6-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') fglrx-control fglrx-driver
[link]Valamint sajnálattal közlöm, hogy az 5000-es széria alatt megszűnik a RadeonHD termékek támogatása minden platformon a következő drivertől. Hogy azután mi lesz, jó kérdés.
-
tlac
nagyúr
válasz
Jester01 #3832 üzenetére
a prefix az egész jó ötlet, legalább nem össze-vissza szemetel, de a csomag lenne az igazi
viszont sikerült egy csúnya hackkel felraknom csomagból, anélkül, hogy nagyon összegányoltam volna a rendszert:
az ubuntu ppa-t használtam hozzáfelvettem a sources.list-be ezt:
deb http://ppa.launchpad.net/team-xbmc/ppa/ubuntu maverick mainaztán:
apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 0x6d975c4791e7ee5e
aptitude updateezután rögtön mehetne is az aptitude install xbmc, de hiányolni fogja a libfaac0 lib-et, ezt kézzel felraktam és utána lehetett már az xbmc-t telepíteni
így gyakorlatilag csak az xbmc csomagok származnak az ubuntu ppa-bólés úgy tűnik működik rendesen
-
tlac
nagyúr
hogyan tudnám felrakni az xbmc 10.1-et anélkül, hogy összegányolnám a rendszert?
most tisztán squeeze-t használok, backports-szal (sajnos sokadik próbálkozásra sem jött be igazán wheezy-vel a vegyítés)
-fordítással meg az a gondom, hogy nincs debian/rules könyvtár, így nem tudom hogyan lehetne csomagot fordítani belőle
-a debian-multimedia stable ágban csak 10.0 van
-próbáltam a debian-multimedia sidben lévő src csomagnak is a függőségeit felrakni (aptitude build-dep xbmc), de már itt is hiányoztak dev csomagok -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3741 üzenetére
Szedd ki a címekből a "hu"-t, valamiért gyakran gondok vannak a magyar kiszolgálóval.
Szóval ...ftp.hu.debian.org... helyett csak ...ftp.debian.org... legyen, és hasonlóan minden sorban.
Sajnos a korábban linkelt képen még nálam is hu-s címek vannak.
No itt a mostani állapot: (testinget továbbra se tedd be a main helyett)
szerk:
aptitude-ot hanyagold egyenlőre, maradj apt-get -nél.
-
Brown ügynök
senior tag
-
Youri
veterán
válasz
Brown ügynök #3726 üzenetére
apt-get -f install
Ezt lefuttattad?
És inkább az apt-get -et javaslom az aptitude helyett. -
Brown ügynök
senior tag
Nem jó.
Parancs: dpkg -i csomagnev --> függőség miatt leáll --> apt-get -f install --> eltávolítja a nem települt Chromium böngészőt
su - -c aptitude install Ismeretlen parancs "install" (vagy mi).
Dühít mert nem tudok Konquerorrel internetezni, nem tölti be az oldalakat csak a google-t meg debian egyes oldalait.
A vga-t, vagy az őt kezelő programot hogy állítsam be hogy ne csíkozzon.
-
Brown ügynök
senior tag
Akkor tudnál nekem segíteni? Hiába próbálom futtatni a aptitude install chromium-browser chromium-browser-l10n parancsot, nem találja a csomagot. Próbáltam úgy is, hogy letöltöttem a fájlt majd dpkg -i csomagnev. Itt elkezdte kicsomagolni de függőség miatt (libcurl3, libconf2-4) leállt.
Egyébként most csak azért tűnik hosszúnak egy rendszer testreszabása mert még nem értek hozzá?
Szerk: Úgy próbáltam. Akkor sem találja. Nekem a fejlesztői eszközök miatt (is) kellene a Chrome.
-
bambano
titán
válasz
Brown ügynök #3706 üzenetére
a su-nál -c-vel kell megadni a futtatni kívánt parancsot.
su - -c aptitude install
de miért nem apt-get-tel telepítesz?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3703 üzenetére
Így próbáltam futtatni:
@debi:~$ su - aptitude install chromium-broswer chromium-broswer-l10n
Ismeretlen azonosító: aptitude
@debi:~$ su - root aptitude install chromium-broswer chromium-broswer-l10n
Jelszó:
/usr/bin/aptitude: /usr/bin/aptitude: nem futtatható bináris fájlIlletve így is:
su -l root dpkg -i csomagnev
Nem nagyon akarja.
@bambano: Kifejtenéd bővebben? Hogy lehet ez beállítani? A monitor beállításoknál úgy látom minden rendben (1280x800, 60 Hz), a hardvernél nem látok videokártyát.
@Youri, CPT.Pirk: Kösz és elnézést de újonc vagyok.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Brown ügynök #3700 üzenetére
KDE-re fejből nem. Gnomeon ott a gdebi. Én a terminálos dselectet használom.
Az aptitude-os sort miért nem rootként írod be? su - parancs dob át rootba. A minusz az fontos oda.
bambano: oké, tényleg van homeja. SUDO-t meg pl. Ubuntun erőltetik, holott csak meghatározott parancsok futtatását tenné lehetővé olyanok számára, akiknek nem akarunk root jogokat adni. Mondjuk azt nem tudom, hogyan lehet megszabni a dolgokat, és hogy miért ezt használják mindenre Ubuntun.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3699 üzenetére
Megpróbálkoztam a Chromium telepítésével, de ezt sem engedte:
@debi:~$ aptitude install chromium-broswer chromium-broswer-l10n
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?A legtöbb telepítéskor root felhasználót kér aztán valami hiba miatt mindig leáll. Jó lenne egy grafikus csomagkezelőt is felrakni, tudsz valamit ajánlani?
SZERK: A képernyőn vízszintes csíkok szaladgálnak, gondolom videokártya hiba. Rendszerbetöltéskor valami ilyesmit ír ki: [radeon] disable gpu accelerator.
Erre mi lehet a megoldás?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3682 üzenetére
apt-get install pppoeconf Kéri a CD-t ami nincs. Be lehet valahogy állítani, hogy kulcsról olvassa be az adatokat?
Most az aptitude-nál is 2 új lehetőség van: nem telepítettek és még valami.
@bambano: Próbáltam ,de vagy DHCP-t választom vagy IP címet adok meg, PPPoE lehetőség nincs az install-nál.
-
kovaax
őstag
válasz
CPT.Pirk #3503 üzenetére
A dselect nagyjából még a dpkg-s időkben készült, ha jól emlékszem... Az apt-get menüs párja az aptitude, ha már.
"nem vacakoltunk apt-get installal"
Hanem a menüben való mászkálással vacakoltok, ami biztos több időt vesz igénybe, mint a parancs és a csomag bepötyögése...
Megkérdezhetem, hogy ez melyik iskola?
-
kovaax
őstag
Nincs kedvem kicsicsázni. Így kell desktopot varázsolni a Squeeze-ből. Aki nem így csinálja az a pokol tüzén fog égni!
Csaltam, Xubuntu 10.10 live cd-s GParted-del particionáltam meg a 2 terrás vinyómat, mert valamelyik rc installer még nem alignolta a particiókat (de gpt-t csinált kapásból). Ez volt a végeredmény (leendő particiók rendre: / swap /home /data):
--------------------------
parted -l
Model: ATA WDC WD20EARS-00M (scsi)
Disk /dev/sda: 2000GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: gpt
Number Start End Size File system Name Flags
1 1049kB 21,5GB 21,5GB ext4 boot
2 21,5GB 25,8GB 4295MB linux-swap(v1)
3 25,8GB 901GB 875GB ext4
4 901GB 2000GB 1100GB ext4
Debian 6.0.0 amd64 netinst iso letölt, felír:
http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0.0/amd64/iso-cd/debian-6.0.0-amd64-netinst.iso
háló lehúz (a gép egy dhcp-s TP-Link routeren keresztül megy fel a hálóra, a dhcp-t kiküszöbölendő kell lehúzni), cd az olvasóba, bios butulj cd-ről.
[Install]
Language: [Hungarian]
Ország: [Magyarország]
Billentyűzet: [magyar]
<no dhcp>
[Hálózat kézi]
IP-cím: <192.168.1.72>
H maszk: <255.255.255.0>
Átjáró: <192.168.1.1>
Névkiszolgáló: <192.168.1.1>
Gépnév: <gepnev>
Tartomány: <valami.hu>
(háló visszadugása)
root jelszó:
ellenőrzés:
Új felhasználó: <peter>
Felhasználónév: <peter>
Új jelszó:
ellenőrzés:
Particionálás: [kézi, a fentieknek megfelelően]
Tükör: [Magyarország]
szerver: [ftp.hu.debian.org]
HTTP-proxy []
PopCon: [Igen]
[*] Standard system utilities
Grub fő boot rekorda? [Igen]
rendszeróra utc? [Igen]
Telepítés befejeződött: [tovább]
reboot
/etc/fstab-ba /media/usbbar
cp /media/usbbar/fireval /etc/init.d/
update-rc.d fireval defaults
/etc/apt/soruces.list: deb-src kiszed, contrib non-free hozzáad
apt-get update
aptitude
apt-get --no-install-recommends install firmware-linux parted parted-doc hdparm sudo vim anacron bzip2 cksfv cups-pdf chkrootkit lshw
apt-get --no-install-recommends install xorg xdm xserver-xorg-video-radeon xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-vesa xterm icewm icewm-themes menu xscreensaver oneko mesa-utils vim-gtk
apt-get --no-install-recommends install gkrellm hddtemp lm-sensors sensord i2c-tools
apt-get --no-install-recommends install iceweasel flashplugin-nonfree x-ttcidfont-conf msttcorefonts ttf-dejavu ttf-xfree86-nonfree xfonts-encodings ttf-liberation xfs xfstt ttf-lyx latex-xft-fonts xfonts-mathml ttf-mathematica4.1 mathematica-fonts ttf-bitstream-vera
wget http://www.debian-multimedia.org/pool/main/d/debian-multimedia-keyring/debian-multimedia-keyring_2010.12.26_all.deb
dpkg -i debian-multimedia-keyring_2010.12.26_all.deb
/etc/apt/sources.list: deb http://www.debian-multimedia.org squeeze main non-free
apt-get --no-install-recommends install alsa-base alsa-utils alsamixergui audacious audacious-plugins vlc mplayer flac id3v2 xfreecd cdparanoia lame
Ha nincs hang HDA Intel esetén: alsactl init
opera-t chrome-ot leszedni
dpkg -i opera_11.01.1190_amd64.deb google-chrome-stable_current_amd64.deb
apt-get -f install
update-alternatives --set x-www-browser /usr/bin/opera
apt-get --no-install-recommends install unrar unzip genisoimage wodim
/etc/wodim.conf: CDR_DEVICE=/dev/scd0
apt-get --no-install-recommends install dnsmasq
vi /etc/dnsmasq.conf:
domain-needed
bogus-priv
resolv-file=/etc/resolv.dnsmasq
address=/ad.econet.hu/127.0.0.1
address=/adocean.pl/127.0.0.1
address=/ads.pixinfo.com/127.0.0.1
address=/ads.waxum.hu/127.0.0.1
address=/adverticum.net/127.0.0.1
address=/advert.hu/127.0.0.1
address=/as.fotexnet.hu/127.0.0.1
address=/atdmt.com/127.0.0.1
address=/audit.median.hu/127.0.0.1
address=/doubleclick.net/127.0.0.1
address=/etarget.hu/127.0.0.1
address=/gemius.pl/127.0.0.1
address=/google-analytics.com/127.0.0.1
address=/keymedia.hu/127.0.0.1
address=/marvell.index.hu/127.0.0.1
address=/passport.index.hu/127.0.0.1
address=/rehs.index.hu/127.0.0.1
address=/sher.index.hu/127.0.0.1
address=/adjax.flickr.yahoo.com/127.0.0.1
address=/ad.insightexpressai.com/127.0.0.1
address=/ad.yieldmanager.com/127.0.0.1
listen-address=127.0.0.1
vi /etc/resolv.dnsmasq:
nameserver 193.110.57.4
nameserver 193.110.56.8
nameserver 192.168.1.1
vi /etc/resolv.conf:
nameserver 127.0.0.1
search matko.hu
vi /etc/cron.daily/petiapt:
#!/bin/sh
LOGFAJL=/var/log/zora.log
if [ -f $LOGFAJL ] ; then
rm $LOGFAJL
fi
echo "UPDATING PACKAGE LISTS..." > $LOGFAJL
date >> $LOGFAJL
/usr/bin/apt-get update | grep -E -v "^Hit |^Ign |^Mell|^Tal" >> $LOGFAJL
date >> $LOGFAJL
sync
/usr/bin/mail -s APT peter < $LOGFAJL
apt-get --no-install-recommends install gimp openoffice.org geeqie imagemagick hugin xpdf
apt-get --no-install-recommends install mysql-server ntpdate
apt-get --no-install-recommends install sun-java6-jre sun-java6-plugin
apt-get --no-install-recommends install icedove
régi ~/.mozilla-thunderbird alól 1h6jk0uh.default és profiles.ini másolni
~/.icedove alá, icedove-t indítani, sokáig migrál
Valami paraszt függőség miatt felkerül az avahi-daemon, és ugat össze-vissza a tűzfalon:
apt-get purge avahi-daemon -
Tuschke
tag
Semennyire. Én csak az mplayer-codecek könyvtárára tettem 2 symlinket, mert többhelyen keresték a lejátszók, de lehet, hogy ez is túlzás volt. A codec readme-jében volt pár sor arról, hol kell hogy legyen.
Mondjuk ott aszem gentooról beszélnek, és lehet, hogy gentoo-n van szenvedés.
mplayer codec 64 bites van, opera 64 bites van, open office az a repóból amd64-es, de oxygen office is van 64 bites. nvidia driver 64 bitre szintén van, a sun honlapján 64 bites java is van, ami az aptitude-al felkerül, nem is tudom, hirtelen milyen, de müködik. -
_Petya_
őstag
válasz
VladimirR #2029 üzenetére
Üdv!
Szerintem a clean oldotta meg, elvileg minden rebo-ban ugyanannak kell lennie. Szerintem azt történt, hogy egy csomag telepítése közben elpusztult a processz, és félig telepített állapotban maradt valami.
Ja, és egyébként etch óta javasolt apt-get helyett aptitude-ot használni, a paraméterek nagyrészt azonosak. Fejlettebb a konfliktuskezelés benne.
Petya
[Szerkesztve] -
Necc
addikt
válasz
bambano #1992 üzenetére
Szerintem is ez tűnik a leglogikusabbnak.
parancssorba: ''apt-get install x11'' (asszem, nincs időm megnézni) vagy ''aptitude'' és ott lesz valahol.
Na korábbi témára visszatérve, a hálózat el kell hogy legyen az én gépem nélkül is mert most csináljuk teljes gőzerővel a jövő héten leadandó vizsgamunkánkat, és ha nincs DHCP szerver a hálózatban akkor a windows gépek lehalnak, és igen szorgosan másolgatjuk egymás gépeire a vizsgamunkáinkat mint biztonsági mentés... szerintem most én is hanyagolni fogom a linuxot egy ideig mert nekem is vizsgamunka minden időmet leköti. -
ngabor2
nagyúr
én az aptitude-ot jobban szeretem, de most nem volt hangulatom órákon át válogatni a cuccosokat.
ráadásul mire végre sikerült életet verni a rendszerbe nagyjából, akkor kiderült, hogy a touchpad-et se kezeli alapból rendesen... úgyhogy feladtam, és a könnyebb utat választottam. az ubuntu rendesen kezeli, különösen mióta kikapcsoltam a tapipad kattintását. a pöcökegeret meg alapból utálom, tehát az csak ott van, és néz. -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #1337 üzenetére
Elvileg az összes hivatalos mirroron ugyanazok a hivatalos csomagok találhatók meg (az ''extrákban'' már lehet különbség, de azokba nem futsz bele egy egyszerű apt-get upgrade-del).
A sources.list-ed jó, itt a stable-t cseréld ki etch-re, esetleg testing-re. Utóbbinak az a hátránya (vagy előnye, végülis nézőpont kérdése), hogy a következő váltáskor automatikusan a következő generációs testing rendszert fogja a gépedre tolni, és talán későn veszed észre a dolgot.
update, aztán dist-upgrade, de apt-get helyett inkább az aptitude-ot ajánlom, mert valamivel intelligensebben oldja fel az ütközéseket, kezeli a fölöslegessé vált csomagokat, stb. -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #1335 üzenetére
Debianban mindig az apt-get install (aptitude, synaptic, stb. ízlés szerint) legyen az első, amivel próbálkozol, és csak akkor akarj kézzel fordítani és felrakni valamit, ha a hivatalos csomagban levő változat valamiért nem megfelelő. Ritkán tudsz ugyanis jobb munkát végezni a hivatalos Debian csomagot készítőknél.
3.1 Sarge (most ez a stable)
***3.2 Etch (most ez a testing)
Én saját desktopra elég régóta testing-et használok, és időnként telepítek néhány csomagot az unstable-ből, illetve nagy ritkán kézzel. Az Etch elég jól használható, javaslom, csinálj egy dist-upgrade-et, frissebb csomagjaid lesznek, és az esetleges (nem túl nagy) stabilitásbeli veszteség otthoni vagy tanuló rendszeren nem számít (még szerverre is rakok néha, indokolt esetben, testing-et).
Szerk.:
*** Most jut eszembe, hogy nem is 3.2. Eredetileg úgy volt, hogy a következő stable, az Etch, a 3.2-es verzió lesz, de időközben úgy döntöttek, hogy 4.0-nak fogják nevezni. -
_Petya_
őstag
válasz
_Petya_ #1155 üzenetére
Üdv
Bocs a hosszú hsz-ért...
dist-upgrade-re ezt kapom:A következő csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
abiword-common abiword-gnome capplets cupsys-driver-gimpprint-data fam gnome
gnome-desktop-environment gnome-office kcmlinuz kde kdelibs4 kdewebdev
kfilereplace kimagemapeditor klinkstatus knetload kommander krusader kxsldbg
libarts1 libenchant1 libfam0c102 libgc1 libgksuui1.0-0 libglibmm-2.4-1
libgtkmm-2.4-1 libgtop2-2 libkcal2a libkdenetwork2 libkdepim1 libmimelib1a
libmodplug0 libmusicbrainz4 libnautilus2-2 libopenexr2 libopenh323-1.15.2
libosp4 libostyle1 libpt-1.8.3 libqt3c102-mt libsigc++-1.2-5c102
libsigc++-2.0-0 libsmpeg0 libtag1 libtunepimp2 nautilus-media quanta
akregator cpp-4.0 cupsys-driver-gutenprint dbus-qt-1c2 dmidecode g++-4.0
gamin gcc-4.0 gdm gdm-themes gnome-backgrounds gnome-doc-utils gnome-menus
gnome-netstatus-applet gnome-terminal-data gs-esp gstreamer0.8-cdparanoia
gtkhtml3.6 kdeartwork-emoticons kdelibs4c2 kdenetwork-kfile-plugins
kdepim-kresources laptop-detect libarts1c2 libaspell15c2 libbind9-0
libbluetooth1 libboost-python1.33.0 libcamel1.2-0 libcupsys2 libcurses-perl
libdb4.3 libdns20 libebook1.2-3 libecal1.2-2 libedata-book1.2-2
libedata-cal1.2-1 libedataserver1.2-4 libedataserverui1.2-4 libedit2
libegroupwise1.2-5 libexif12 libflac++5 libflac7 libgal2.4-0 libgal2.4-common
libgamin0 libgc1c2 libgksuui1.0-1 libglibmm-2.4-1c2 libgnokii2 libgnome-menu0
libgnutls12 libgoffice-1 libgoffice-1-common libgtkhtml3.6-18
libgtkmm-2.4-1c2 libgtop2-5 libgutenprint2 libisc9 libisccc0 libisccfg1
libiw28 libjack0.100.0-0 libkcal2b libkdepim1a libkiten1 libkmime2 libktnef1
libltdl3 libmimelib1c2 libmodplug0c2 libmpcdec3 libmusicbrainz4c2
libmysqlclient14 libnautilus-burn1 libnautilus-extension1 liboggflac3
liboil0.3 libopenexr2c2 libopenh323-1.15.3c2 libosp4c2 libostyle1c2
libperlmenu-perl libpixman1 libpt-1.8.3c2 libqt3-mt libresmgr1
libsasl2-modules libselinux1 libsigc++-1.2-5c2 libsigc++-2.0-0c2 libsmpeg0c2
libstdc++6-4.0-dev libtag1c2 libtunepimp2c2 libwnck16 libxcomposite1
libxdamage1 libxfixes3 libxklavier10 libxml2-utils linux-sound-base
networkstatus openssh-client openssh-server perl-suid python2.3-libxml2
sound-juicer system-tools-backends unzip xsltproc zip
A következő csomagok frissítve lesznek:
akode alsa-base alsa-utils amarok amarok-arts amarok-engines amarok-gstreamer
amarok-xine amor apt apt-utils aptitude ark arts artsbuilder atlantik
atlantikdesigner base-config bind9-host bluefish bug-buddy capplets-data cpp
cron cupsys cupsys-driver-gimpprint dcoprss dia-common dia-gnome dia-libs
dnsutils eog epiphany-browser evolution evolution-data-server exim4
exim4-base exim4-daemon-light eyesapplet fifteenapplet file-roller g++
gcalctool gcc gconf-editor gedit gedit-common gimp gimp-data gksu
gnome-applets gnome-applets-data gnome-control-center gnome-core
gnome-cups-manager gnome-games gnome-games-data gnome-gv gnome-media
gnome-panel gnome-panel-data gnome-system-monitor gnome-system-tools
gnome-terminal gnome-utils gnomemeeting gnumeric gnumeric-common
gstreamer0.8-gnomevfs gstreamer0.8-misc gstreamer0.8-vorbis gucharmap hal
imagemagick inkscape java-package juk k3b k3blibs kaboodle kaddressbook
kaddressbook-plugins kalarm kalzium kamera kandy kappfinder karm kasteroids
kate kate-plugins katomic kaudiocreator kbackgammon kbattleship kblackbox
kbounce kbruch kcalc kcharselect kcoloredit kcontrol kcpuload kcron kdat
kde-i18n-hu kdeaddons kdeaddons-kfile-plugins kdeadmin kdeadmin-kfile-plugins
kdeartwork kdeartwork-style kdeartwork-theme-window kdebase kdebase-bin
kdebase-data kdebase-kio-plugins kdeedu kdegames kdegraphics
kdegraphics-kfile-plugins kdelibs kdelibs-bin kdelibs-data kdelirc
kdemultimedia kdemultimedia-kfile-plugins kdemultimedia-kio-plugins
kdenetwork kdenetwork-filesharing kdepasswd kdepim kdepim-kfile-plugins
kdepim-kio-plugins kdepim-wizards kdeprint kdesktop kdessh kdetoys kdeutils
kdf kdict kdm kdvi kedit keduca kenolaba kfax kfind kfloppy kfouleggs kgamma
kget kghostview kgoldrunner kgpg khangman khelpcenter khexedit kicker
kicker-applets kiconedit kig kile kitchensync kiten kjots kjumpingcube
klaptopdaemon klatin kleopatra klettres klettres-data klickety klines klipper
kmahjongg kmail kmailcvt kmenuedit kmessedwords kmid kmilo kmines kmix kmoon
kmplot kmrml knewsticker knode knotes kodo kolf kolourpaint konq-plugins
konqueror konqueror-nsplugins konquest konsole konsolekalendar kontact kooka
kopete korganizer korn kpackage kpager kpat kpdf kpercentage kpersonalizer
kpf kpilot kpoker kpovmodeler kppp krdc krec kregexpeditor kreversi krfb
kruler ksame kscd kscreensaver kscreensaver-xsavers kshisen ksig ksim ksirc
ksirtet ksmiletris ksmserver ksnake ksnapshot ksokoban kspaceduel ksplash
kstars kstars-data ksvg ksync ksysguard ksysguardd ksysv kteatime ktimer ktip
ktnef ktouch ktron ktuberling kturtle ktux kuickshow kuser kverbos kview
kviewshell kvoctrain kwalletmanager kweather kwifimanager kwin kwin4
kwordquiz kworldclock libapt-pkg-perl libarts1-audiofile libarts1-mpeglib
libarts1-xine libbonoboui2-0 libbonoboui2-common libcupsimage2
libcupsys2-gnutls10 libcvsservice0 libeel2-2 libgnome-desktop-2 libgnome2-0
libgnome2-common libgnomecupsui1.0-1 libgnomeui-0 libgnomeui-common
libgnomevfs2-0 libgnomevfs2-common libgphoto2-2 libgsf-1 libgsf-gnome-1
libgucharmap4 libkcddb1 libkdeedu1 libkdegames1 libkgantt0 libkleopatra0a
libkonq4 libkpimexchange1 libkpimidentities1 libkscan1 libksieve0 libmagick6
libpanel-applet2-0 libpt-plugins-oss libpt-plugins-v4l2 librss1 librsvg2-2
librsvg2-common libsane libsdl-mixer1.2 libtunepimp-bin libxine1 logrotate
lskat mpeglib nautilus nautilus-cd-burner noatun noatun-plugins openjade
pinentry-qt planner python2.3 python2.3-gnome2 secpolicy smb4k ssh synaptic
tasksel totem totem-xine udev vimpart yelp
332 csomag frissítve lesz, 113 új csomag lesz telepítve, 47 el lesz távolítva és 0 nem lesz frissítve.
317MB-t kell letölteni az archívumokból.
Kicsomagolás után 91,0MB lemezterület lesz felhasználva.
upgrade-re pedig ezt:A következő csomagok vissza lesznek tartva:
abiword-common abiword-gnome akode alsa-base alsa-utils amarok amarok-arts
amarok-engines amarok-gstreamer amarok-xine amor apt apt-utils aptitude ark
arts artsbuilder atlantik atlantikdesigner base-config bind9-host bluefish
bug-buddy capplets-data cpp cron cupsys cupsys-driver-gimpprint dcoprss
dia-common dia-gnome dia-libs dnsutils eog epiphany-browser evolution
evolution-data-server exim4 exim4-base exim4-daemon-light eyesapplet
fifteenapplet file-roller g++ gcalctool gcc gconf-editor gedit gedit-common
gimp gimp-data gksu gnome gnome-applets gnome-applets-data
gnome-control-center gnome-core gnome-cups-manager gnome-desktop-environment
gnome-games gnome-games-data gnome-gv gnome-media gnome-office gnome-panel
gnome-panel-data gnome-system-monitor gnome-system-tools gnome-terminal
gnome-utils gnomemeeting gnumeric gnumeric-common gstreamer0.8-gnomevfs
gstreamer0.8-misc gstreamer0.8-vorbis gucharmap hal imagemagick inkscape
java-package juk k3b k3blibs kaboodle kaddressbook kaddressbook-plugins
kalarm kalzium kamera kandy kappfinder karm kasteroids kate kate-plugins
katomic kaudiocreator kbackgammon kbattleship kblackbox kbounce kbruch kcalc
kcharselect kcoloredit kcontrol kcpuload kcron kdat kde-i18n-hu kdeaddons
kdeaddons-kfile-plugins kdeadmin kdeadmin-kfile-plugins kdeartwork
kdeartwork-style kdeartwork-theme-window kdebase kdebase-bin kdebase-data
kdebase-kio-plugins kdeedu kdegames kdegraphics kdegraphics-kfile-plugins
kdelibs kdelibs-bin kdelibs-data kdelirc kdemultimedia
kdemultimedia-kfile-plugins kdemultimedia-kio-plugins kdenetwork
kdenetwork-filesharing kdepasswd kdepim kdepim-kfile-plugins
kdepim-kio-plugins kdepim-wizards kdeprint kdesktop kdessh kdetoys kdeutils
kdf kdict kdm kdvi kedit keduca kenolaba kfax kfind kfloppy kfouleggs kgamma
kget kghostview kgoldrunner kgpg khangman khelpcenter khexedit kicker
kicker-applets kiconedit kig kile kitchensync kiten kjots kjumpingcube
klaptopdaemon klatin kleopatra klettres klettres-data klickety klines klipper
kmahjongg kmail kmailcvt kmenuedit kmessedwords kmid kmilo kmines kmix kmoon
kmplot kmrml knewsticker knode knotes kodo kolf kolourpaint konq-plugins
konqueror konqueror-nsplugins konquest konsole konsolekalendar kontact kooka
kopete korganizer korn kpackage kpager kpat kpdf kpercentage kpersonalizer
kpf kpilot kpoker kpovmodeler kppp krdc krec kregexpeditor kreversi krfb
kruler ksame kscd kscreensaver kscreensaver-xsavers kshisen ksig ksim ksirc
ksirtet ksmiletris ksmserver ksnake ksnapshot ksokoban kspaceduel ksplash
kstars kstars-data ksvg ksync ksysguard ksysguardd ksysv kteatime ktimer ktip
ktnef ktouch ktron ktuberling kturtle ktux kuickshow kuser kverbos kview
kviewshell kvoctrain kwalletmanager kweather kwifimanager kwin kwin4
kwordquiz kworldclock libapt-pkg-perl libarts1-audiofile libarts1-mpeglib
libarts1-xine libbonoboui2-0 libbonoboui2-common libcupsimage2
libcupsys2-gnutls10 libcvsservice0 libeel2-2 libgnome-desktop-2 libgnome2-0
libgnome2-common libgnomecupsui1.0-1 libgnomeui-0 libgnomeui-common
libgnomevfs2-0 libgnomevfs2-common libgphoto2-2 libgsf-1 libgsf-gnome-1
libgucharmap4 libkcddb1 libkdeedu1 libkdegames1 libkgantt0 libkleopatra0a
libkonq4 libkpimexchange1 libkpimidentities1 libkscan1 libksieve0 libmagick6
libpanel-applet2-0 libpt-plugins-oss libpt-plugins-v4l2 librss1 librsvg2-2
librsvg2-common libsane libsdl-mixer1.2 libtunepimp-bin libxine1 logrotate
lskat mpeglib nautilus nautilus-cd-burner noatun noatun-plugins openjade
pinentry-qt planner python2.3 python2.3-gnome2 secpolicy smb4k ssh synaptic
tasksel totem totem-xine udev vimpart yelp
0 csomag frissítve lesz, 0 új csomag lesz telepítve, 0 el lesz távolítva és 337 nem lesz frissítve.
MIt tegyek, ha minél kevesebbet szeretnék szívni ezzel a rendszerrel?
Petya
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest