- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzs84
tag
[link]
vagy keress rá hogy 'debian bridging ethernet'
úgy látom kell egy virtuális interfészt csinálni, meg ilyenek, olvasgasd el
ha megvan akkor gondolom a bridge interfész meg netes interfész között csinálsz natot és kész
meg szerintem még ilyen kisebb hálózaton is érdemesebb a klienseknek dhcpn osztani, úgy hogy mac alapján mindig ugyanazt az ipt kapják, így egy helyen van a konfig, sokkal rugalmasabb, meg kényelmesebb, nem kell szaladgálni a gépekhez
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
windows alatt sikerült úgy megcsinálnod hogy hídalva van a két lan és a net is rá van osztva?
én is hasonlót akartam (egy gépből 2 másikba 2 hálókártyán, usbn jön a kábelnet), mert alapban csak egy interfészre tud natolni, gondoltam hidalom és jó lesz, de nem engedi arra osztani
aztán raktam egy xubuntut inkább
[Szerkesztve] -
GD
őstag
továbbra sem értem 100%ban mit akarsz, legjobb lenne lerajzolnád a hálózati topológiádat.
ha netosztás van két hálózatban is akkor az nat és két interface ha vezetékes legalább kifelé a gépből, hacsak nem ugyan az az alháló és szegmens, akkor egy switch ágaztat tovább mondjuk
hogy az egészhez mire kell a blútút, végkép nem értem, vezetéknélküli hálózatra a wifi az életképes..
#ezzel engedélyezed a hálókártyák között az forgalmat
echo ''1'' > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
# ezzel meg csinálsz alhálót, nat-ot, pl itt egy adsl-re C tartományra, a ppp0 helyett az a interface van amin bejön a net..
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.1/24 -o ppp0 -j MASQUERADE -
GD
őstag
''2.'' mit értesz híd alatt? bridge? vagy csak két kártya között akarod engedélyezni az átmenő forgalmat?
az átjáró meg gatway, az megint más... kicsit pontosítsd a kérdésed
samba grafikus beállításhoz javasolt a swat nevű webes alkalmazás de egyszerű példaconfot tudok mutatni vagy magad is előáshatsz a neten, pl ubuntu kalauz ide vonatkozó része
''3.'' gondolom kell hozzá egy modul aminek megléte nélkül felejtős, illetve ha a pc felőli rész usb-re csatlakozik akkor usb támogatás, elvileg ha gyári kernelt használsz benne van (az usb), a másik részről (blútút) nem tudok nyilatkozni -
bambano
titán
Triviálisan: ha hardvereset csinálna, a debian telepítő nem látná a raidet alkkotó diszkeket külön-külön. Ha látod a diszkeket, nem hardverest csinál.
Nekem van egy dual p3-as alaplapom, msi, azon volt promise vezérlő, csak a bajom volt vele. Inkább kikapcsoltam. Más kérdés, hogy azzal az alaplappal voltak dma bajok is, via chipset... -
bambano
titán
Na de ha ma felraksz egy majdnem teljesen késznek nyilvánított rendszert, akkor kedved szerint próbálkozhatsz vele, tanulgathatod. Majd ha megjött a végleges, kettő darab paranccsal véglegesre frissítheted úgy a rendszert, hogy sem az addigi tanulásod, sem az addigi beállítások nem vesznek el, hanem bekerülnek a végleges eccsbe.
Nekem az összes fontosabb szerveremen eccs fut karácsony óta.
Őszinténszólva nem látok értelmes indokot arra, hogy miért ne tehetnéd fel ma a 4.0-át.
Szerk: Értelmetlen 9 gigát letölteni, annyit úgyse raksz fel. Szedd le a netinst cd iso-t, rakj fel arról egy alaprendszert a többit meg lerángatja netről. 500-600 megával már igen pöpec debiant lehet felrakni, az egyik grafikus cumóval fullosan.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest