- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
válasz
ngabor2 #2808 üzenetére
Köszi a választ. Viszont most olyan gondom van, hogy nem ismeri fel a cd-romot a telepítő. Elindul a telepítés, és amikor kiválasztom a nyelvet, meg a bill. kiosztást, elkezdi keresni a hardvereket, de a cd-t nem leli
Lehet ez amiatt, hogy újraírható lemezről próbálom telepíteni? Cd-ről és Dvd ről is próbáltam már (mindkettő újraírható).
-
VaZso
senior tag
válasz
ngabor2 #2697 üzenetére
Köszi az ötletet, valóban a Mandrivánál is a 12. terminálon vannak ezek az üzenetek, a másikat is át kell rakni.
Köszi
Azt nem tudod esetleg, hogy Debian rendszeren hogy lehetne elérni, hogy a vi úgy működjön mint Mandriván?
Ami legkevésbé tetszik Debianon:
- belezavarodom (szerkesztésnél), hogy mit töröltem és mi az, ami a file tényleges tartalma. Egyszerűen összekavarja a képen a szöveget. Mandriván miért jó?
- azt hiszem a szövegen belüli mozgás sem volt tökéletes, de az első probléma miatt egyébként is használhatatlannak találtam, így Debianon utálom a vi-t......hogy lehet Debian alatt vajon ezt értelmesen használni?
-
TakkerX
aktív tag
válasz
ngabor2 #2589 üzenetére
a bigmemehez nem telepítettem külön drivert az van fenn ami volt.
honnan tudom mi tartozik a bigmemehez? vagy ez a driver telepítése közben lesz "hozzátartozó"?
így telepítettem a drivert a másik kernelhez:[link] - Method 1: Installing from Debian non-free
ezt játszem el megint? előtte szedjem le a fentlévő drivert?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2517 üzenetére
no, az előbb hülyeséget írtam
fordítva kell:
md5sum -c MD5SUMS
ha akarod, ebből a "felesleges" sorokat előtte törölheted, csak a valóban leszedett iso maradjon benne. ugyan abban a kt-ban kell lennie, ahol az iso van, és ha jó a letöltött cucc, akkor kiírja, hogy rendben. ha nem szeded ki a többi sort, akkor azokra 1-1 hibaüzenet, hogy nem tudja megnyitni, és annyi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2350 üzenetére
részben megoldódott a kérdés. sikerült leszedni egy modult hozzá forrásból, rt61pci néven. most is arról írok. csak úgy tűnik, nem szereti a titkosítást, ami nagy baj
mod: úgy látszik, csak lassan talál magára. már a titkosítás is megy. mindjárt a mac-szűrést is ráadom, és mivel elvileg az csak a routert érinti, itt is menni fog minden.
mod2: megy is
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #2343 üzenetére
Lehet bug az acpi-ban, vagy lehet olyan, hogy nagyon új az alaplapod és még nem ismeri a debian vagy a kernel az alaplapban futó acpi interpretert. Nekem volt olyan, hogy bootolás fél óra, amikor be tudtam lépni, top 6-7 közötti loadot mutatott.
Az acpi kernel paraméterként történő kikapcsolása segített csak, ettől egy halom kényelmi funkció fejreállt, de ez van.Teszteld még le azt, hogy az lspci felismeri-e az összes alaplapi eszközt. Ha sokat nem ismer, akkor az alaplap fiatal korával van a baj szerintem, legalábbis az enyémmel ez volt.
-
Hörpi
tag
válasz
ngabor2 #2185 üzenetére
van széles net, de csak kb. 10GB-os partíciót szeretnék rászánni, amíg kezdő vagyok linux-ba, addig muszály mellette egy nagyobb partíción fent lennie az xp-nek hogy tudjak dolgozni...
1. akkor az első egy esetleg az első kettő CD elég?
2. ha már itt tartunk tudnál segíteni abban hogy hogy csináljam meg azt hogy a gép bootoláskor megkérdezze, hogy melyik oprendszert töltse be? (valaki azt mondta hogy magától megcsinálja de ...) -
X-n00b
csendes tag
válasz
ngabor2 #2169 üzenetére
a kirakom webre értettem félre.
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 8
model name : AMD Athlon(tm) Processor
stepping : 1
cpu MHz : 800.064
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mp mmxext 3dnowext 3dnow ts fid vid
bogomips : 1601.35 -
StaMiNa
aktív tag
válasz
ngabor2 #2124 üzenetére
elvileg a home konyvtárban kéne lennie az .rtorrent.rc-nek?
Mintha sikerult volna megoldanom ugy, hogy van egy torrents konyvtar a home-ban, és abban vannak a .torrent fileok, és a letoltott fileok is. Namost csinaltam egy session konyvtarat, amibe belepakoltam a .rtorrent.rc-t is, és mintha onnan olvasná a dolgokat.
De ezt a screen-t még mindig nemértem, mert ugyanugy néz ki ha screennel inditom, mint anelkul. -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #2071 üzenetére
Nem tudom, hogy a 20-as milyen stabilitású, ha azt nézem, hogy melyikről mennyit veszekednek a kernel fejlesztői listán, akkor mindegyik egy hulladék (májusban 13884 levél volt az lkml-en). Sajnos mostanában az szokott a kérdés lenni, melyik kernelben működnek azok a dolgok, amikre neked szükséged van, mi az, ami ugyan nem jó, de nem is kell. A fontos gépeimen 2.6.16.37 van.
-
GD
őstag
-
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1947 üzenetére
körbedolgozást azóta mondott egy haverom (workaround
a mount nem csak eszköznév, hanem uuid meg kötetcímke alapján is tud mountolni, tehát nem kell eszköznév, megkeresi a diszkeken, hogy mi hova való akkor is, ha egyszer hda egyszer meg hde a boot drive.
de ez ettől még parasztos szerintem... -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1945 üzenetére
Mondom: gyári kernel. amit a debian maintainerek lefordítottak, initrd-ztek, stb. Nem akartam hozzányúlni, hogy megspóroljam a 3d-s meghajtók telepítésével kapcsolatos nyűgöket. Saját fordítású kernellel nem kérdés a megoldás, de szeretnék leszokni a saját kernelről. Tudtommal a gyári kernelben minden eszköz modulban van, emiatt van az initrd. Ami szerintem telepítő rendszeren elmegy, fix gépre agyhalott baromság, de mindegy.
-
pawee
tag
válasz
ngabor2 #1860 üzenetére
őőőőő hát film alatt van, de pl ha egy flash-ben van lenne hang abban sincs, szval ez nem csak youtube
shockwave flash 9.0 r31 (liflashplayer.so)
MIME Type Description Suffixes Enabled
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Yes
application/futuresplash FutureSplash Player spl Yes
ezen felül még:
mplayer plugin 3.31
windows media player plugin
real media player plugin 9
quick time plugin 6
divX webplayer
helix
totem web player
jah és vmiért a filmek kicsit szaggatnak, ez lehet attól hogy lusta voltam még feltenni az ati drivert?
mondjuk láttam amt írtatok, de ilyet hogy kernelbe fordítani még nem tudok...és asszem azt írtátok hogy az kell még...de ha ez baj akkor rá állok...
mod: jah és mplayernél azt írja ki hogy:
Error opening/initialig the selected video out(-vo) device
nem konzolból indítóm...
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1843 üzenetére
apt-cache search fglrx
xserver-xorg-video-ati - X.Org X server -- ATI display driver
fglrx-control - control panel for the ATI graphics accelerators
fglrx-driver - display driver for the ATI graphics accelerators
fglrx-driver-dev - display driver for the ATI graphics accelerators (development files)
fglrx-kernel-src - kernel module source for the ATI graphics accelerators
fglrx-sources - Source code for the ATI graphics accelerators control panel -
-
VladimirR
nagyúr
-
bnss
veterán
válasz
ngabor2 #1776 üzenetére
Így már értem!
Én megadtam neki az elején a jigdo fájl UPL címét, leszedte, majd a template-t is, majd megadtam egy mirrort és azóta töltöget.
Viszont 3 DVD-nyi anyagot lehet leszedni, szükségem van az összesre, vagy elég az első a telepítéshez, a többi úgyis csak szoftvercsomagokat tartalmaz? -
Capricornus
aktív tag
válasz
ngabor2 #1653 üzenetére
No, belőttem a dma-t, és jónak tűnik...viszont megfigyeltem, hogy a sata vinyóknál az io support 16 bites, míg a pata vinyónál 32 bit. No meg sata vinyóknál alig ír ki valamit a hdparm -v
Ez normális?
valahogy így néz ki:
/dev/sdb:
IO_support = 0 (default 16-bit)
readonly = 0 (off)
readahead = 256 (on)
geometry = 36481/255/63, sectors = 586072368, start = 0
/dev/hda:
multcount = 0 (off)
IO_support = 1 (32-bit)
unmaskirq = 1 (on)
using_dma = 1 (on)
keepsettings = 0 (off)
readonly = 0 (off)
readahead = 256 (on)
geometry = 65535/16/63, sectors = 160086528, start = 0
De xmms ettől függetlenül még mindig zabálja a procit...
Jah, és a /proc/interrupts tartalma:
CPU0
0: 1358136 IO-APIC-edge timer
1: 2023 IO-APIC-edge i8042
7: 21 IO-APIC-edge parport0
8: 1 IO-APIC-edge rtc
9: 0 IO-APIC-level acpi
10: 0 IO-APIC-edge MPU401 UART
12: 57750 IO-APIC-edge i8042
14: 20007 IO-APIC-edge ide0
15: 74701 IO-APIC-edge ide1
50: 24815 IO-APIC-level libata
58: 120855 IO-APIC-level eth0, nvidia
66: 0 IO-APIC-level saa7133[0]
74: 630 IO-APIC-level EMU10K1
217: 5993 IO-APIC-level libata
225: 0 IO-APIC-level ohci_hcd:usb1
233: 22 IO-APIC-level ehci_hcd:usb2
NMI: 0
LOC: 1358037
ERR: 0
MIS: 0 -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1614 üzenetére
Még egy ronda dologba futottam mostanában: az anticipatory io scheduler nagyobb adatbázisos műveletekre nem jó, egy-két adatbázis kapcsolat képes megzabálni a teljes io sávszélességet a többi folyamat elől, ilyenkor minden más blokkolódik, mintha meghalt volna a gép, pedig nem. Viszont ha ismétlődő tevékenységről van szó (mint pl. nekem 20 percenként méréseket végez és az eredményt beletolja egy táblába), akkor ha egy tevékenység nem fejeződik be a másik indulása előtt, akkor szépen megborul az egész. Nem árt lecserélni az io ütemezőt.
-
Daneey
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest