- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem gondoltam volna, hogy egy eléggé szakmaibb topikban ezt elő kell terjesztenem, de mégiscsak. Ha csak úgy általánosságban nem vagy megelégedve az élet/Linux/Debian dolgaival, nyugodtan pufogj ki abban a nagyszerű céltopikban.
-
Apollyon
Korrektor
Figy, én ezeket teljesen megértem, én is jártam már úgy Debiannal, hogy "sorry, a wifi nem fog menni, mert nincs iwlwifi." Ez egy elég nagy baromság, de ez ilyen jogi téma. Hasonló agymenés volt az iceweasel meg icedove programverziók. Hidd el, ez egy full libre linux-szal még rosszabb lenne, konkrétan ahhoz hw-t kellene venni.
Én is jobban szeretem egyébként, ha nem is out-of-the-box, de mindent azonnal meg tudok oldani.) -
totron
addikt
Vagy mikor kapott egy kis BSD-injekciót kernelileg pár éve, ott az első, de még a második hivatalos kiadásban is megvolt az, hogy mire a telepítés végére értél, elfelejtette a root jelszót. Az megvan, hogy elfelejti a jelszót, ami nélkül semmi vagy és kezdheted előlről az egészet?
Random szórakozva az időddel és türelmeddel. Minden ugyanaz, egyedül a csillagállás más jelleggel talán a következő egy nemfeledős install lesz. Ilyenekről beszélek...
De térjünk vissza a boldogságos simaműködések nyugodt medrébe nyugodtan. -
Apollyon
Korrektor
Első blikkre itt valami free/non-free buli lesz. Koca Debianosoknak mindig non-free iso-val kellene próbálkozniuk.
-
-
Fura hibák. A nonfree live torrent-eket sem érem el:
-
Penty
aktív tag
Nem is tudom, hogy olvastam ki azt, hogy a rootra akarsz menteni. Biztos a kávé után kellett volna elolvasnom a hozzászólásodat, nem pedig előtte...
Azért nem indítunk rootként gui-s dolgokat, mert tönkre vágja az .Xauthority fájlnak a tulajdonjogait. Valahol itt a fórumon is olvashatsz erről valamelyik topicban. Egy-két újonc kartács már megjárta... Helyette inkább $ gksu <guis program neve> a használatos. -
Penty
aktív tag
Az /etc/fstab fájlba kell beleírnod az adott meghajtók elérési útvonalát, hogy ne kelljen jelszó a felcsatolásukhoz. Leírás itt.
A transmissiont egyszerű userként indítva persze, hogy nem lesz jogod a root könyvtárába menteni. Nem is szabad neked oda semmit sem mentened. Nem windóz ez. Mentsd a filmeket a saját /home mappádba, vagy egy – megfelelően felcsatolt (lásd az fstab leírását) – külső meghajtóra.
Root terminálból nem indítunk gui-t...
Szinte biztos, hogy van autologin MATE-en is, bár én nem ismerem azt a DE-t...
Érdemes az alapoknál kezdeni a Linux megismerését. Ajánlom a Linux abszolút kezdőknek nevű topikot kezdésnek. Az ottani kartácsok elég segítőkészek. -
tlac
nagyúr
az optika is valami /media/cdrom (vagy /cdrom) helyre mountolódik normális esetben, szerintem oda kézzel is lehetne csatlakoztatni az iso-t
egyébként elég sok mindent meg lehet csinálni konzolból a telepítővel, lehet pont azt is, amit szeretnél
de nem lenne egyszerűbb ha netet vagy normális pendrive-ot szereznél hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged