Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Hát ez sokkal csúnyább a Cyberpunk 2077-nél
Ezek szerint ő nem játszott a játékkal. -
ScomComputer
veterán
Egy kis érdekesség!
BRUTÁLIS MINŐSÉGÜ CYBERPUNK VÁROSRÉSZ! -
pandras83
őstag
szépen kifejtve, hogy miért lehet sokkal beleélősebb vr-ban a cp
-
CJ4567
nagyúr
Ha 140-re korlátozod az FPS-ed 144Hz esetén, akkor sose éred el azt a pontot, ahol kikapcsol az adaptív sync.
Driveres vsync nélkül, simán bekapcsolt adaptív sync-el simán előfordulhat képtörés, pl. a Horizon játékok térképe úgy néz ki, mintha ketté lenne vágva a monitor, annyira durván törik vsync nélkül. Meg a folyamatossághoz is hozzátesz, és amíg nem éred el a monitor maximumát, addig input laghoz se tesz hozzá.
A bajnokságokban gondolom azért játszanak limiterrel, hogy teljesen fair legyen mindenkinek. -
PuMbA
titán
válasz
CJ4567
üzenetére
Nekem bejöttek a játékban található limiterek, bár valószínűleg olyan játékokat néztem, ahol ezt muszáj jól megoldani pl. Valorant, ami egy esport játék, tehát nem csinálhatják meg rosszul
Azt tudom, hogy például a pro gamerek is limiterrel játszanak több nagy bajnokságban, League of Legends-et például 144-re limitálva tolják.Egyébként ezt a 140fps-re korlátozást 144Hz esetént se értem. Olvastam róla sokat, de a gyakorlatban nem látok gondot, mert 144-re van korlátozva én nem látok semmiféle képszakadást, törést vagy lagot. Vajsima minden pillanatban. A vsync-et is írják, de azt sem értem, hogy minek kellene rákapcsolnom, mikor nélküle sincs probléma.
proci985: Az 1440p-re emelt felbontásnál maradtam. Így 60-75 fps között mozgok.
-
CJ4567
nagyúr
"A játék limitere magát a motort fogja vissza, ami így tökéletesen konstans frametime-ot fog adni." Sajnos annyi játékban van olyan FPS limiter, ami nem ad konstans frametime-ot, hogy inkább a driverét használom, mert az bizonyítottan konstans.
Meg a legtöbben nem te állítod be, hogy mennyire limitáljon, hanem előre beállított értékek vannak, Freesync mellé pl. a legtöbb játékban nem állítható be 140FPS korlát, csak 144. proci985: Freesync + driveres vsync-el messze nem annyira feltűnő az ingadozás, mint alapjáraton.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rup1u5
üzenetére
3900Xnel annyival nem gyorsabb az 5900x / 5950x. meg iden kb minden masra kellett a penz

egyebkent felesleges, RTn jellemzoen majdnem folyamatosan GPUlimitem van.
PuMbA: 60ra lehuzhatnad a frissitest, akkor nem lenne problema az ingadozassal. AMD cool n quiet egyebkent kifejezetten jo munkat vegez.
-
PuMbA
titán
válasz
proci985
üzenetére
Hmm...Cyberpunk-ban van fps limiter amúgy, most 144-en van, mert annyi Hz-es a monitorom
Mindig használom, ha van egy játékban, mert felesleges, hogy a menükbe 600 fps-em legyen és pörögjön a VGA a semmin.Egyébként minden játékban alap kéne, hogy legyen, mert a driveres fps limiter nem egy szép megoldás. A játék limitere magát a motort fogja vissza, ami így tökéletesen konstans frametime-ot fog adni.
-
bozont
veterán
Volt egy rövid ámokfutásom a zen 3 topicban a CP2077 cpu limit témáról. Lényeg hogy AMD esetében nem kezeli valami jól az SMT-t, legalább is 8/16 esetében biztos. Ami nagyon megtudja enni a procit az a crowd density. Közepesre visszavéve már csak minimálisan esik be az fps. Amúgy a Tom's Diner mögötti piac is kiváló ezt tesztelni.
Próbáltam ezt az SMT patchet is, a kihasználtság valóban "jobb" lett, mégis ugyanannyira beesik az fps azzal is mint nélküle.
-
PuMbA
titán
válasz
CJ4567
üzenetére
Ja, nekem se tetszik ez az inkonzisztens élmény, hogy külvárosban 120fps, bent meg 60 fps. Túl nagy a különbség. Ha 1440p-re növelem a felbontást (, amit leskáláztatok 1080p-re, mert 1080p monitorom van) vagy 1080p-n ezen beállítások mellett bekapcsolom az árnyék RT-t, akkor sokkal konzisztensebb élményt kapok. Így már csak 60-80 fps között mozgok.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
Amúgy nekem az a megoldásom erre, hogy fentebb veszem a grafikát. A 3070 bírja 1080p-n
A legutolsó kép az SMT fixes, innen le tudod szedni, az előző képek azok SMT fix nélküliek. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
CJ4567
üzenetére
nem hinnem sokat segitene.
1800X -> 3900X kozott kb 20% tempot nyertem par esetben (ez kb a single thread kulonbseg), egyebkent annyi volt a kulonbseg, hogy a CPU nem 85-90%on tekert a belvarosban csucsidoben.
5800x3Dnek rendben kene lennie. nem annyira szalnehez a jatek, 16 szalat viszont ha kell be tud terhelni (lehet tobbet is).
update: ok, lehet ranezek
, ilyen terhelest a 3900Xnel nem lattam, max 50% korul. -
PuMbA
titán
válasz
CJ4567
üzenetére
Ja, de neked így is körülbelül 20 fps-sel gyorsabban megy 5800X3D-n, ami jó hír
Viszont ahogy írod, egyben a motor is elérte a limitjét, hiszen nálad így is csak 46% a procihasználat. Nekem folyamatosan 80-85% körül mozog. Kíváncsi leszek, hogy a Phantom Liberty esetén akkor azok a brutál CPU igények végülis mire fel születtek. Lesz még egy ilyen CPU igényes helyszín vagy ki tudja. -
CJ4567
nagyúr
-
PuMbA
titán
A természetes látószögre megyek. Mivel a 24"-os monitorom 60cm-rel előttem van és a látóterem kisebb részét tölti be csak az általam látott kép, ezért az ehhez tartozó FOV-ot használom. A nagyobb FOV-hoz egy 32"-os ívelt monitort kéne vennem, ahol tényleg a szemed széléig elér a monitor, azaz a valóságban is megvan a nagyobb FOV-od a monitornak hála.
-
PuMbA
titán
válasz
CJ4567
üzenetére
1080p, Crowd density: High, grafikai beállítások a beszúrt képeken és ugye a Ray tracing nincs bekapcsolva, ami még enné a CPU-t, szóval azzal kicsivel 50 fps alá is benéznék szerintem
Legkevesebb fps-em akkor volt, amikor a City Center nagy körforgalom alatti egyenes 2x6 vagy 2x8 sávos úton reggel áthajtottam gyorsan. -
PuMbA
titán
Kicsit néztem a CPU és GPU kihasználtságot játék közben és még mindig meglepett, hogy mennyire CPU igényes a központban a nagy körforgalom és közvetlen környéke.
Külvárosi területek 120fps, városban 90 fps, a központban gyalog 70 fps körül, de ha autóval áthajtok a körforgalom alatti nyílegyenes úton, akkor nekem 55fps-ig zuhant nappal, amikor autókból is annyi van, hogy azon a széles úton is dugó keletkezett, természetesen a halom járókelő mellett. Azt látom, hogy gyalog közlekedve azért van több fps, mert akkor kevesebb autót rak arra a szuper sok sávos útra.
GPU kihasználtságom 50%-ra esett 4,5GHz-en járó 5600X mellett, szóval nem kicsit van CPU limit
Vajon a kiegészítőben található új területen, azaz Dogtown-ban lesz-e ilyen sebesség gyilkos helyszín. -
shotika
őstag
"Ezért nem értem, miért hozta ezt le hírként minden nagyobb oldal..."
Pont azért, amit te is írsz: hogy már van ilyen lehetőség. Óriási potenciál van ebben a technológiában, és még csak karcolgatjuk a felszínét.
(azért persze remélem nem az lesz a vége, hogy évekkel később majd vissza kell küldenünk az időben egy katonát, hogy megmentsen egy asszonyt
) -
pandras83
őstag
"A modder alapvetően az OpenAI GPT API-ját integrálta a CD Projekt RED játékába, ami azt jelenti, hogy egy csomó AI-módszert és megoldást lehet vele egyszerűen beültetni. A plugin segítségével tehát azokat a ChatGPT fejlesztéseket is a Cyberpunkba lehet rakni, mint amilyet korábban a Skyrimban is láthattunk, vagy akár teljesen véletlenszerű, azaz procedurális, de az adott helyzethez tökéletesen illeszkedő mellékküldetéseket is automatikusan létre lehet hozni. Sőt, mivel az AI az ellenséges NPC-ket is képes irányítani, így azok sokkal realisztikusabban viselkedhetnek a harcok során.
Mindehhez azonban még további fejlesztésekre lesz szükség, hiszen az integrált API csak a lehetőséget, a megfelelő környezetet adja meg, önmagában semmilyen változást nem hoz. Persze elképzelhetetlen, hogy ez itt ennyiben maradjon, szóval igen valószínű, hogy a ChatGPT páratlan képességeivel hamarosan a Cyberpunkban is találkozni fogunk, ami egy kis ízelítőt adhat abból, ami egy napon a játékfejlesztés és a videojáték-ipar jövője lehet."
forrásErről volt már itt szó vagy esetleg próbálta valaki?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
-
Törzsúr
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Ja, ez lenne a lényeg

-
tibaimp
nagyúr
Most néztem utána, hogy V női hangját ez a hölgy kölcsönözte...na! Azta
.... [link] -
Cifu
Topikgazda
válasz
nincsnév007
üzenetére
De nem indult el, majd augusztusban, most csak regisztrálni lehet rá.
Egyébként továbbra is azt mondom, hogy a CDPR-nek ha van olyan céges osztálya, amit nem érhet súlyos kritika, az a marketing osztály. Értenek ahhoz, hogy hype-ot csináljanak, értenek ahhoz, hogy róluk beszéljen mindenki.
Augusztusban és szeptember elején tele lesz minden youtuber, streamer és játékoldal a Phantom Liberty preview játékmenetek elemzésével, és ezt megfejelik a nagyobb országokban ismét offline reklámokkal is (lásd buszhirdetések és plakát-reklámok) szóval kb. csak az nem fog találkozni a DLC-vel, aki bebújik egy barlangba. -
nincsnév007
addikt
Elindult a phantom liberty tour.
bár az fb oldalon ki tett weboldal nem töltödik be. -
Vesa
Topikgazda
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Na erre ránézek, köszönöm! +proci985 tippje sem jutott volna eszembe magamtól.
Így már lehet, hogy végig tudom játszani. -
proci985
MODERÁTOR
Witcher3nal az a trukk, hogy easyn kell tolni. Ugy nem erdekes, hogy a harcrendszer epp elfogadhato, mert a jatek atmegy trekking szimulatorba. sztorira remek, bar oszinten szolva latszik, hogy evolucios szinten a CP77 a kesobbi jatek es egy csomo minden egyszeruen jobban van megoldva. a CP77 megjelenesnapi bugjainak a fele direkt innen jon, bar boven nem annyira veszes.
a sztorija, a hangulata, a kuldetesei ennek is remekek, bar nem megy annyira extremen el a mufaj hataraig, mint a CP77.
Prey es Dishonored 1-2 gondolom megvolt.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A W3 sztoriban, grafikában, teröténetvezetésben, küldetések változatosságában, kidolgozásban és kb. mindenben zseniális. Sajnos egyetlen dologban nem az, ez pedig a harcrendszere és a TPS nézete. Nekem sajnos emiatt soha nem sikerült megszeretnem annyira, hogy tartósan játszani tudjak vele. Gyakorlatilag egy végtelen össze-vissza random csapkodás és reménykedés, hogy pont jó helyre megy az ütés/vágás. A kamera forog, sosem tudtam, hogy éppen hova csap le a karakter, ezért egy végeláthatatlan kattintáshalmazzá vált minden egyes harc. De ez szubjektív, nagyon sok embernek nincs ezzel semmi baja. Volt hozzá egy FPS mod, de annyira rettenetesen bugos volt, hogy azzal sem tudtam orvosolni a problémát, így letettem róla.
Akinek bejön ez a fajta harcrendszer, annak viszont kötelező darab, mert amúgy tényleg minden részletében zseniális az egész. -
ughhh
senior tag
Fentebb két kollégának: Első benyomás off, de tanácsotok alapján ha le lesz értékelve zsákolom.
Kedvenceim: Fallout, Deus EX, The Elder Srolls -
-
-
minilego
senior tag
Kipörgettem a játékot, nekem nem jött be. Nagyon össze-visszaság volt benne. Mellékküldetések végül teljesen elvérzett volna. Nálam ez a játék 5/10.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Aventador91
üzenetére
Hehe, még nem néztem végig, de remélem a Black Marketen lehet majd venni Militech lépegetőt is és meg lehet vele indulni a városban.

-
Aventador91
őstag
új hivatalos videó a dlcről
-
CJ4567
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Series S-en performance módban nem 1440p-n ment a játék, hanem 1344x756 és 1080p között.
Quality módban pedig 1080p, és 1440p között fut a játék. -
PuMbA
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Minimális erre az esély, hiszen ha PS5-ön és Series X-en is csökkenteni kellett a felbontást, akkor Series S-en is

-
Cifu
Topikgazda
válasz
nincsnév007
üzenetére
A konzoloknál a HW adott, tehát ha szebb grafikai megoldásokkal akarnak operálni, akkor ilyen render-felbontás csökkentéssel tudnak csak reagálni. Meg persze mélyebb szintű kódolással, de esélyesen az már egyre kevésbé játszik...
-
Cifu
Topikgazda
válasz
iszoke
üzenetére
Az egyik, hogy 1080p felbontásra már i9-12900 procit mondanak sima ray tracing mellett, ami nevetséges.
...
Ennyire feltuningolt lenne ez a DLC vagy csak félkész a cucc és még nem dolgoztak rajta eleget? NPC AI ezt nem magyarázza.Ugyan miért nem magyarázza már? Ez nem egy engine tech demo, ahol csak a képen látható modelleket kell számolni egy előre generált scene-n...
Az alap játékban is bőven van a CPU felhasználást befolyásoló tényező, lásd például a crowd mennyisége.Az pedig, hogy a jelek szerint ennyire nincs optimalizálva az egész voltaképpen egy tech demó szintjére alacsonyítja le az egész élményt
Még egy teszt sem jelent meg róla, ahogy effektív tapasztalat sincs vele, de máris lehet kiabálni, hogy nincs optimalizálva?

Nyilván azért tényező a mai napig minden komolyabb tesztben, mert olyan rosszul van optimalizálva. Mind Ray-Tracing, mind a nélkül jól skálázódik a CPU-val a játék, kihasználja a sok szálat, stb.
Ezt fejlesztették tovább 3 évig. Aligha ütném le annyival, hogy "optimalizálatlan"...Úgy értem, lehet jönni azzal, hogy "nem kötelező ultrán játszani", de ha alapból ellehetetlenítik a gépigénnyel, akkor annak már kicsit átverés szaga van.
Őőőő.... A DLC minimum igény egy 2015-ben megjelent 4 magos / 8 szálas Intel proci ill. egy 2017-ben megjelent 6 mag / 12 szál értékkel bíró AMD proci.
Az alap CP2077 is egész vállalható volt minimum HW-en. Én FHD felbontásban GPU limitált voltam egy 2014-ben megjelent 6 mag / 12 szálas Xeon procival még RT nélkül is. Szóval szó nincs róla, hogy alapból ellehetetlenítik a gépigényt, feltehetően megint kapunk egy sor olyan beállítást, amit felhúzva a csúcs gépeket is meg lehet majd fektetni...
Akinek nincs csúcs gépe, az is meg tud találni egy arany középutat a képminőség - FPS - játékélmény trióban. Ahogy az alap játéknál is most ez a helyzet...
Ennyi. -
CJ4567
nagyúr
Igen, csak most már 1600x900 a minimum, és 2560x1440 a maximum felbontás.
Ez egy elég nagy visszafejlődés, a DLC előtti 2240x1260 - 3072x1728 helyett. -
tibaimp
nagyúr
Ezek után a sok spekuláció után, nagyon kíváncsi vagyok, valóban hogy alakul a gépigény majd. Érdekes lesz nézni az első teszteket.
-
PuMbA
titán
válasz
iszoke
üzenetére
Szerencsére az új gépigény nem tűnik valósnak
Nézz rá a #29895-es hozzászólásra, ahol látszik, hogy a konzolok gyengébb CPU-ján is ugyanúgy 60fps közelében van, mint az alapjáték."Az pedig, hogy a jelek szerint ennyire nincs optimalizálva az egész voltaképpen egy tech demó szintjére alacsonyítja le az egész élményt"
A poén az, hogy a mai játékokat figyelembe véve (Star Wars: Jedi Survivor, The Last of Us, Forspoken, Redfall) a Cyberpunk 2077 egy jól optimalizált játék. Mekkorát fordult a világ 2020 óta...
-
iszoke
senior tag
Két dolog van ami zavar az új gépigényt illetően. Illetve több is, az egész zavar, de konkrétan kettő ebből is kiemelkedik.
Az egyik, hogy 1080p felbontásra már i9-12900 procit mondanak sima ray tracing mellett, ami nevetséges. Az overdrive pedig (ami gondolom ez a path tracing) 4K felbontáson RTX 4080 és ugyanaz a proci... nem azért, de ezeknél elgurult a gyógyszer, vagy mi? Ennyire feltuningolt lenne ez a DLC vagy csak félkész a cucc és még nem dolgoztak rajta eleget? NPC AI ezt nem magyarázza.
A másik, hogy egy szóval nem említik a 2K, tehát a 2160x1440 felbontást, ami pedig elég népszerű. Szóval nem elég, hogy olyan gépkövetelményeket tesznek közzé, ami finoman szólva is nagyon elszállt, még arra sem veszik a fáradtságot, hogy a köztes állapotot felmérjék.
Az pedig, hogy a jelek szerint ennyire nincs optimalizálva az egész voltaképpen egy tech demó szintjére alacsonyítja le az egész élményt, mivel ilyen árak mellett csak nagyon kevesen tudják megengedni maguknak a vasat ahhoz, hogy a trailerekben látott szinten lehessen vele játszani, ami viszont borítékolhatóan ki fogja verni sokaknál a biztosítékot. Úgy értem, lehet jönni azzal, hogy "nem kötelező ultrán játszani", de ha alapból ellehetetlenítik a gépigénnyel, akkor annak már kicsit átverés szaga van.
-
robyg
senior tag
Error reason: Unhandled exception
Expression: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xC0000005)
Message: The thread attempted to read inaccessible data at 0x10.
File: <Unknown>(0)Eseménynapló:
A hibát okozó alkalmazás neve: REDlauncher.exe, verzió: 2.14.0.8, időbélyeg: 0x648cb869
A hibát okozó modul neve: unknown, verzió: 0.0.0.0, időbélyeg: 0x00000000
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00000000
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x0x2128
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x0x1D9A76B5A297FC0
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Users\racro\AppData\Local\Programs\CD Projekt Red\REDlauncher\REDlauncher.exe
A hibát okozó modul elérési útja: unknown
Jelentés azonosítója: a0d35f3f-659a-4476-87e7-af6e3fcf663d
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: -
robyg
senior tag
Skacok tudnátok segíteni?
A mentésnél amikor betölt a játék kidob hibával.
Újra raktam a játékot modok nincsennek fent.
-
Cifu
Topikgazda
válasz
tibaimp
üzenetére
A sötétebb valós - normál esetben a játékoknál van egy global illumination, vagyis egy bizonyos fényszint amivel a tök sötét helyeken is "kézzel" játszanak. A csúszdás vagy az autó kesztyűtartója alatti részen ezt látni, oda normál esetben nem vetődik fény, tehát sötét van...
-
Mart10000
aktív tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Azt vettem le a karakteralkotáskor, hogy a hangszín számít elsősorban a nem meghatározásánál, amit ki is ír információként. A hang már nem változtatható játék közben csak a test.
Valóban mutatja opcióként férfi karakter esetén is, hogy Riverrel lehet románcot kezdeni, de ugyanúgy, mint Kerry női V esetén el fogja utasítani. Nőként Kerrynél megjátszottam a románc opciót de visszautasítás lett. Érdekes, hogy a történet szerint elvált és családja van. A River-féle elutasítást már spoileres videótartalomkor láttam. #29886 Cifu: "Legalábbis nem tudok róla..."
Ha a Rogue-val való befejezést választod, ahol Johnny veszi át a tested van egy rész az Afterlife-ban a bevetés előtt, ahol megcsókolják egymást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Házimozi belépő szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parfüm topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- PlayStation 5
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezek szerint ő nem játszott a játékkal.

, igy mar majdnem mindenhol GPUlimites vagyok.
A legutolsó kép az SMT fixes, 

GTAV-ben el is engedtam az fps nézetet mikor az ezt javító mod bes..t.
Legkevesebb fps-em akkor volt, amikor a City Center nagy körforgalom alatti egyenes 2x6 vagy 2x8 sávos úton reggel áthajtottam gyorsan.