- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-25 07:29 Téma összefoglaló

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Az Apple a sci-fi es adjacent sorozatok kiralya mar egy ideje. Van mashol is jo, csak nem ilyen koncentracioban. A For All Mankind mellett ott vannak meg:
Silo
Foundation
Severence
Dark Matter
Monarch Legacy of MonstersAz Invasion nekem picit tul lassan halad elore, a Sugar OK de ott is lehett volna gyorsabban haladni az elejen. A Hello Tomorrow pedig fantasztikusan nez ki ha bejon az 50es-60as evek alternate reality latvany (ertsd Fallout) de a story sajnos nem volt igazan erdekes.
-
proci985
MODERÁTOR
Igen, így.
CP77nél meg ez fontos a narratíva szempontjából, ld Delamain
-
tizenkettő
csendes tag
Értelemszerű, de nem nekem
Eléggé homályban vagyok (az elmúlt jópár évben semmi okom nem volt, hogy ezekkel a dolgokkal foglalkozzam), azért kérdezek ilyen okosakat
De nagyon köszi minden infót! -
tizenkettő
csendes tag
Köszönöm neked is! Minden infó nagyon jól jön most. Fps kergetés nem izgat, csak azt akarom elkerülni, hogy beszakadjon az fps, amint lövöldözés/akció van. Ha a 60fps mindig megvan, én már boldog leszek.
Még egy dolog: DDR4-es ram-okkal is teljesülne az igényem (1080p, ultra beállítások, 60 fps), vagy az ki van zárva? Vagy DDR4-es ram-ot használni például 9070-es GPU-val teljesen értelmetlen, mert annyira visszafogja a kártyát a ram? -
proci985
MODERÁTOR
Nekem egy dolog gyanús: Ha V engram, miért nem merül fel, hogy keríteni neki egy másik testet. Ld a beszélgetés Lizzy kapcsán ahol a producer próbálja módosítani az engramot. Hacsak nem az történik, hogy eladták ugyan az engramokat, csak éppen semmire sem jók és nincs stabil megoldás visszatöltésre. Ld Johnny és V egy ponton egyértelműen elkezd mergelni. -
mvkly
senior tag
Tudnál majd dobni 1-2 linket? Amiket találtam vagy nagyon kimosottnak tűntek, vagy viasznak hatottak. A példaképek alapján, mozgáskor lehet jobbak lennének.
-
PuMbA
titán
Értem. Én nem használok ilyeneket, mert így is 13-14GB VRAM használatot adnak az általam felsoroltak a 10-11GB helyett RT-vel.
-
mvkly
senior tag
Bocs, ezen átsiklottam.
Pont ezért írtam, hogy alulinformált vagyok, kb. nyárig követtem szórványosan a híreket, PH-n is. Volt egy remek összefoglaló vmelyik topikjában, hogy 1-2 BIOS fesz beállítással hogyan lehet ~nullára csökkenteni a hibalehetőséget, most hirtelen nem találom.
Még mindig van zaj, bár nem akkora, többnyire redditen a 3.40/3.50-es BIOSok alatt elszálló 9ezres CPUkról is. User error, azt mondod? Persze sosem lehet már megtudni.
Különben 24 tavaszán vettem az AsRock lapom, amikor híre sem volt a gondoknak, a mobo-t és a márkát pedig top vételnek ítélték nagyon sokan a 600-asok közt, ahogy a 850-es Novákat később. -
gV
őstag
+1 arra várok 2018 óta, hogy legyen végre rendes OLED monitor: 4k/27"/sík/HDR(TB)1000. elég a 60hz és kell még bele 2 csipogó. Vesa oldalán már rég ott a HDRTB1000 spece, csak lesz lassan monitor ami tudja. addig marad a VA/1080p/27"/sík/HDR400/60hz/2cs. DLDSR-el megoldom a nagyobb felbontást vagy 1080p+DLAA.
-
abridabri
veterán
Mindegyik oled HDR trueblack400 at tud ,vagy peak 1000 ,nincs más .
-
s7evcsenko
addikt
Ez csak az Asrock AM5-öt érinti?
Nekem is B650 van, csak Gigabyte, de nem esne jól, ha megenné a procit.
-
sixpak
nagyúr
Ez inkább a 9000-es procikat érinti nem?
Mert én tavaly októberben frissitettem biost, amikor megvettem a 7800X3D/Asrock X870 párost, azóta használom, minden default, kivéve XMP.
14 hónap alatt már biztos megdöglött volna, ha hajlamos lenne rá.
-
CJ4567
nagyúr
B650 steel legend just killed a second CPU tegnapi poszt redditről. Sajnos nem írja, hogy mikori BIOS-al használta, csak azt, hogy frissítette.
-
CJ4567
nagyúr
Driverben ki van kapcsolva nálam az AL2, és addig akad a játék, amíg nem használok Optiscaler-t.

-
zseko
veterán
Friss Win, a vga és a cpu vásárlása után tettem újra a rendszert, ami a Win szerint 'Original Install Date: 2025. 05. 23', vagyis májusi telepítés. Antilagot én is úgy tapasztaltam hogy inkább ront mint javít, így nem szoktam használni, bár most hogy említed mintha bekapcsolva láttam volna, majd megnézem. Na meg ezeket az eredményeket sem értem...:
Annyi idő telt el a két mérés között, amíg átállítottam, szóval olyan 2 perc. Időnként, alkalmanként, random hogy jó vagy sem mintha fel se venné hogy állítottam
-
CJ4567
nagyúr
Az Anti-Lag sajnos nem kikapcsolható, viszont az Anti-Lag okozta akadásokra van megoldás, az OptiScaler és FakeNVAPI telepítése. OptiScaler-t be lehet állítani, hogy a játékbeli FSR-t ne írja felül (Játékon belül az Insert gombbal az Optiscaler beállításait megnyitva, jobb oldalon lesznek opciók arra, hogy milyen FSR inputokat használjon, azokat kell teljesen kikapcsolni), viszont a Reflex-et fogja lecserélni AL2-re, így az akadások megszűnnek.
Ne kérdezd, hogy ez miért működik, de működik
Tippre nem sikerült a legjobban az AL2 implementációjuk. -
RetepNyaraB
nagyúr
Pár kép a drájvon, csak mert eszembe jutott. Többnyire portrék.
-
Low Noise
senior tag
mvkly megtalalta a linkelt leírassal a megoldást, majd azt megpróbálom mikor lesz időm rá.
Asus AI suittal össze akad a Cyberpunk.Egyelőre mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent igen, jok a kepek, es egyebkent teljesen stimmelnek a kis helyek. nagyon megvan a hangulata.
CDPRnel nagyon jol sikerult visszaadni multikulti nagyvaros hangulatat
-
proci985
MODERÁTOR
-
Jorus
nagyúr
Nagyon hangulatos.
Mi majd év elején megyünk Japánba - főleg a Ghostwire: Tokyo miatt, amit harmadszor nyomok végig PS5-ön, és szeretném megnézni élőben a játék helyszíneit - elvileg nagyon élethűen készítették el a játékban a Shibuya kerületet.
Plusz ott játszódott az Alice in Borderland sorozat is, szóval muszáj lesz megnézni élőben.
És japán üzleti kerületének éjszakai városképe teljesen CP fíling - leszámítva a halottakat és a koszos-bűzös utcákat NC-ben. 
-
Kylesa
aktív tag
Az ikonikus cuccokat én is mindig elteszem a rejtekhelyre, bár magam sem értem, minek.
90%-át azt sem tudom, honnan szereztem, és szükségem sem lesz rájuk sosem. -
cyberkind
félisten
Ez királyság, de ha megveszed Windows-ra a DTS Unbound alkalmazást, az is tud dobni az egészen, és mivel az Windows alól megy, így mindenben működik.
-
Maelephant
senior tag
Még csak a The Heist után vagyok, és elmentem Vik-hez, ott láttam, hogy a régi játékverziókhoz képest minden is kapható nála kb., a bennem lévő Tier 1 vagy 1+ -okhoz képest Tier 2 kivitelben, és a néhány ezres árai jobbnak tűntek, mint 25-50-75 nyersanyagot beletolni a fehér cyberwareimbe.
A skill/perk treere pedig rá sem ismerni az eredeti verzióhoz (pre-2.0) képest, teljesen át lett alakítva az egész... -
PuMbA
titán
A felvételen 1080p FSR Quality, hogy véletlenül se legyen GPU limit. 1080p natívban 85 körül, 1440p natívban pedig 60 fps körül tud a VGA-m, ha épp nincs CPU limit.
-
PuMbA
titán
RTSS-ben nézve 75-90% között van a CPU terhelés, amit az AMD Software monitorozója 100%-nak ír ki

A beállításaim:
Minden maximumon, kivétel Film Grain, Chromatic Aberration, Depth of Field, Lens Flare, Motion Blur és Ray-tracing kikapcsolva, valamint Screen Space Reflections High-on és Volumetric Cloud Quality Medium-on.
-
CJ4567
nagyúr
Simán lehetségesnek tartom, ha mondjuk már megvan az 5600(X), és először vesz 4090-et, aztán fejleszt hozzá minden mást.
Pár hónapja még 2.0 előtt összehasonlítottuk Pumbával az 5600X-et az 5800X3D-vel, de sajnos visszakeresve az ő képei törlődtek
-
janos666
nagyúr
Ezer mondás van erre. Kétszer ugyan abba a folyóba lépni, stb.
De amúgy igen, én részemről úgy gondolom, hogy bármiféle "eszméletvesztés", beleértve az elalvás és felébredés is egyfajta mini/kvázi-halál és mini/kvázi-reinkarnáció.Amit Johny mond, az úgy hangzik, hogy legalább is ő valamiféle autonómiát kapna Alt mellett/részeként, nem egyszerűen csak bedarálja, mint nyers adat, ahogy a többieket (Johny úgy beszél erről, mint ha már tapasztalta is volna átmenetileg, hogy mi vár rá). Nekem ebből most az jött le, hogy ha Johny-nak ez jár, akkor V-nek is, cserébe amiért segített neki bejutni a rendszerbe (és talán extra kis plusz pont nála, hogy átadta a testét Johny-nak, aki ezt nagyra értékeli, és Alt-ot talán még érdekli egy kicsit Johny sorsa...). Némely nagy vallások sem kínálnak többet a földi halál után, mint "beleolvadni valami nagyobba", és sokan azzal is boldog hívők. A másik opció, hogy V további ~6 hónapon át rohangálhat újabb gyógyírt keresve (az alapján, ahogy reagál arra, hogy "csak 6 hónap?", bár nyilván ezt most feldobhatná bárki "mi, már csak ~40 év? [mert ~35 vagyok és ~75 az átlag]" verzióban is...). -
sixpak
nagyúr
Pedig az eleje elég darabosan fut.

8K-ra passz, telefonon néztem, az meg csak 3200x1440.
Amúgy jól néz ki, én kipróbálnám, ha nem lenne macerás a sok mod. -
virkir
veterán
Kipróbálom, lehet csak azért száll el mert nem vártam eleget.
-
nubreed
nagyúr
Nekem is nagyon unszimpatikus a karakter, ezért én is ezt választottam úgy emlékszem.
-
mvkly
senior tag
Unszimpatikus volt a karakter, amit a béna szinkron csak tovább rontott. Én is becsaptam magam mögött az ajtót. Meg az előadásáról is angolosan távoztam
-
mvkly
senior tag
Köszönöm, de inkább hagyom egyelőre a modokat.
-
r4zer0919
tag
Nekem is HDR600 van, és valahogyan a fények nagyon túlmennek, nem értem...
A Windows verziója W10 - 21H2 build, updatek kikapcsolva.
Már állítgattam a monitort is, a drivereket is cseréltem, itt ott változott de nem meggyőző.
Még megnézem ezt a Windows 11 legújabb build és friss telepítést hátha valamit elmozdul a dolog... -
SaGa59
őstag
Souls like gyakorlat segít benne, ha van…
Én mondjuk most egy elég vegyes karaktert raktam össze az utcagyerek kezdéssel: monowire főképzettség volt az elképzelés, elég hamar csatlakozott hozzá a katana (megtaláltam a lángralobbantós fajtát és megtetszett), aztán az okos fegyverek. Az utóbbihoz viszont elég sok Intelligencia alapú képességet kell felvenni, hogy valóban hatékonyak legyenek, így kissé elcsábultam a hacker irányba is. Azért egy CyberPszicho vagy egy Öngyilok támadás sokszor jól jön, csak sok RAM kell hozzájuk. Eredetileg nem akartam netrunnerkedni, az utcagyerek inkább a króm bűvöletben nőtt fel. Talán a szólóskodás illene hozzá legjobban, de nekem az valamiért nem fekszik.
Korábban egy nomád csajt indítottam, ő mindig az „igazságérzetére” hagyatkozott és mindenkivel haver lett, akit csak lehetett max elkábított vagy kikerült. A coolság volt az elsődleges. Az utcagyerek helyből rühelli a cégeket, de az utcai bandákat is, ha azok nem az ő haverjai, így mindenkit lemészárol, ha az útjába állnak, de néha akkor is, ha csak arra vezet az útja. Látta, mit művelnek a bandák az utcákon.
Majd valamikor indítok egy cégest is, kíváncsi vagyok, van-e bármilyen elágazás, ha a fő szálon elkezdek ténylegegyezkedni a NetWatch hackerrel a moziban, vagy van-e olyan más pont, ahol ha esetleg nem a zsigeri cégellenesség vezeti a karaketert, kapok-e újabb lehetséges opciókat. -
tibaimp
nagyúr
Igen, ezt észleltem is, lejjebb is kellett venni a beállításokon.
-
SaGa59
őstag
Nekem úgy tűnik, egy thermal monowire hatékonyabb bármelyik katanánál, mert még a kb három méterre lévőket is darálja rendesen. Mind a kettővel fel vagyok szerelve, a huzal egyelőre jobbnak tűnik.
Tegnap én is belefutottam egy ncpd hülyeségbe. Jött a riasztás, hogy támadás van folyamatban, odakocogtam, lenyomtam a támadókat, erre megjelent egy rendőr és elkezdett rám lövöldözni. Kapott egyet, utána úgy nagyjából 25 autóra való zsaruval sikerült végeznem, mielőtt annyira sarokba szorultam, hogy muszáj volt elfutnom. Pár perc múlva lehiggadtak és elhúztak, de az autóik ott maradtak, onnan tudom, kb mennyien voltak. A hullákat a rendőrök valószínűleg elviszik ilyenkor, mert egy se volt és zsákmányolható cucc sem. -
tibaimp
nagyúr
Itt is lesz több befejezés? Vagy azok a befejezések az "Akiért a harang szól" küldetéshez adódnak hozzá? Csak mert azt nem csináltam direkt, mivel korábbi karakterekkel mind megcsináltam, a secret ending-et is.
Lacielvtárs: Köszi
-
proci985
MODERÁTOR
nappal siman vannak ilyen szinek idojarastol fuggoen
-
anubis6
aktív tag
Én meg inkább újrakezdtem a fight-ot, ha egy boss glitch-elt, nem éreztem volna fair-nek, de kinek hogy
-
Šolaire
veterán
Köszi a jótanácsot mindenképp alkalmazom akkor, hihetetlen ez a világ amit összehoztak.
-
Cifu
Topikgazda
Itt arra utalok, hogy lehet valami bejátszik, pl. VRAM limit, esetleg MOD-ok.
Én is olvastam különféle beszámolókat, lehet, hogy a háttérben valami olyan módosult, amely ilyesmiken látványosan romló teljesítményt hoz.
Ilyenkor lenne érdekes, hogy mondjuk 16GB-os AMD kártyákon látni változást?
Én főleg nVidia kártyák terén láttam visszajelzéseket. -
mvkly
senior tag
Az ő játéka, kifizette. Akkor miért ne véleményezhetné?
Különben a hangos reklámok fix, hogy nem bug. Az ficsőr in the future
-
CJ4567
nagyúr
"Kevés wattot kajál és nagyon kevés fps-t ad"
Ez általában akkor történik, ha kifogy a játék a VRAM-ból, és elkezd swapolni a RAM-ba.
-
abridabri
veterán
És az számít ? Csomóan használják a textura modot pl, és mindenkinél megy .
-
Raymond
titán
En azt nem ertem meg hogy megy at ilyesmi a QA-n. Ez egy uj funkcio amit direkt beepitettek es kiemeltek a release notes-ban. Egy billentyuvel bekapcsolod es kikapcsold. Azon kivul azt kellett eldonteniuk mi szoljon a kocsiban. De itt is az lenne az ertelmes default hogy az ami eddig szolt szol tovabb. Nem kell orakig jatszni a jatekot hogy egy bonyolult lancot reprodukaljanak. Vagy megy vagy nem ez a 2-3 funkcio.
-
Winne
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek, mentettem. Amint lesz időm belépni kipróbálom.
-
Winne
nagyúr
Valami jó beállítást javasolhatnátok nekem, gyári ultrán jól fut azt láttam mikor volt időm ránézni,de alatta amiket lehet még állítgatni azokról fogalmam sincs. Ryzen 5, 2060 és fullhd. Köszi
-
Raymond
titán
Lehet en nem merultem annyira bele a jatekba, de nekem ugy tunik hogy az intro utan gyakorlatilag mindegy hogy milyen karakterrel kezdted a jatekot.
-
proci985
MODERÁTOR
van kiugrott corpo. ugye azert az intro missionjat megnezted?
azzal a hatterrel pl a Sun ending tokeletesen mukodik, az interakcioja Johnnyval is eleg mokas.
-
PuMbA
titán
Nem kell Low-on tesztelni. A CP2077 zabálja a CPU-t, így High-on is simán lehet CPU limit

-
PuMbA
titán
Ez CPU sebesség, így nem a driver, hanem a játék miatt van
GPU limit esetén hasonló teljesítményt kapok. -
nubreed
nagyúr
Én nem szoktam modokat deaktiválni (bár én mindent manuálisan másolok be, de mindig a NEXUSMODS leírás alapján). Nekem egyedül a Cyber Engine Tweaks miatt lesz szívás, mert rengeteg más mod arra épül és addig az nem is fog működni amíg nem jön ki a 2.1 -el kombatibilis változat. Szerencsére elég hamar, még aznap ki szokták tenni az új verziót.
-
nubreed
nagyúr
Nekem ez most teljesen friss telepítés, mert a hét közepe tájékán szereztem be a PL-t és előtte elég sokáig nem volt fizikailag a gépemen a játék.
-
sixpak
nagyúr
Hát én ebből soha nem csináltam titkot, ahogy irl fotózásnál, úgy itt sem létezik nyers kép.
Ha csak egy dolgot kell megpiszkáljak, hogy jobb legyen a végeredmény, akkor azt meg is teszem.
Köszi, amúgy.
Nubreed: így van.
520 óránál járok én is. -
CJ4567
nagyúr
A játék az automatikus mentéseket egy idő után törli, ez nem a GoG hibája. Kézi mentésből nem tudom, hogy mennyi a korlát, de tapasztalatból mondom, hogy 250 fölött nem panaszkodik
-
Jorus
nagyúr
Az nagyon eltalált rész lett!
Arra írtam, hogy ahhoz képest a Secret Ending egy könnyű délutáni kocogás a szigeten. 
-
Cifu
Topikgazda
Nem csak neked, és bennem is az merült fel, hogy amíg a játék megjelenése előtt bátran és nyíltan beszéltek arról, hogy miket terveznek a játékba, most ezt nagyon-nagyon visszafogottan teszik.
Az UE5 témában pedig érthető, hogy nem lehet érdemben válaszolni.
Már eldöntött, hogy átállnak UE5-re. Nem mondhatja ki egy CDPR alkalmazott, hogy a döntés lehet elhamarkodott volt, és esetleg lehet jobb lett volna a REDengine-t tovább reszelni.Eleve megváltozott az általános kommunikáció, manapság (sőt, már igazából évek óta) Pawel Sasko a legmagasabb rangú ember, aki a cégtől megszólal érdemben. A játék megjelenése előtt azért Adam Kicińsk (aki 2024-től távozik a cég éléről) és Marcin Iwiński is nyilatkozott például, a játék megjelenése után a Damage Controlban még volt egy-egy megnyilvánulásuk, Marcinnak pont egy éve egy levele, de azóta maximum a cég negyedéves jelentéseiben lehet róluk hallani.
Ja, meg cameo-ként BD-t árulnak Dogtown-ban...

-
JoeCockBill
senior tag
ha nem harcolsz épp és nincs körözésed simán kiengednek. plusz a gyorsutazás is működik
-
Ferke[HUN]
tag
Max. ha körözés alatt állsz. A Kapitánynak sokszor ki kell vinni a verdákat a Citybe azt meg csak a kapun keresztül lehet. Sőt, gyalog is ki lehet menni a gyalogoszónán át.
Más! Befejeztem a játékot, nagyjából 230 órám van benne, mind az 57 achi megvan. Szuper kaland volt, várom a The Witcher 4-et.
-
rup1u5
nagyúr
Láttam a 7700x-el 69%-os CPU használatot úgy, hogy erős GPU limitem van és RT-t sem használok. És ez még csak az alap story, Dogtown közelében sem vagyok.
-
Gigi01
őstag
Pont a textúrapakk tesz alá a gépnek.
-
Piszmaty76
aktív tag
Igazából arra a mondatodra reagáltam, hogy az AMD-vel az RT felejtős. Lehetséges hogy félreértettem amit írni akartál, de így eléggé általánosításnak tűnt ez a megfogalmazás. De valóban, RT szempontjából bőven van még mire gyúrnia a pirosaknak a zöldekhez viszonyítva.
-
Piszmaty76
aktív tag
Mármint neked tök felejtős. Én pedig élvezem az RT 4K-t még a szutyok AMD-mel is. Képminőségk*rvító FPS-cheatek nélkül.
-
PuMbA
titán
Akkor azok miatt van
Nekem még Dogtownban sincs gond modok nélkül, pedig én is sokszor visszatöltős vagyok. Magában a játékban kritikus bugok már nincsenek, tehát se crash, se memory leak, se akadozás, se ingazodás. Ha valaki ezeket tapasztalja az vagy OC vagy modok hibája lehet csak. -
Raymond
titán
"Csak a 4k ultimate texture anyámtyúkja van fent nexusról. Ami 66db almod összefoglalva egy kupacba."
Tenyleg "csak", alig van rajta valami

-
PuMbA
titán
Az érdekes. Én még nem vettem észre visszatöltögetésnél, hogy telítődne a VRAM. 12GB sose lett tele. Legújabb VGA driver fent van? Modok vannak a játékhoz telepítve?
-
CJ4567
nagyúr
"de ki tud hinni egy ingyenes szoftveres becslésnek." Amit a Rivatuner jelez, az nem szoftveres becslés, hanem konkrétan annyi a VRAM kihasználtságod. A feladatkezelő is azt fogja jelezni, ahogy az összes többi program, ami VRAM kihasználtságot ír ki
-
nincsnév007
addikt
én is így vagyok, ezért is utálok mindig új telefont venni

-
Jorus
nagyúr
Nálam egyértelműen a 10 GB VRAM kevés, amikor elkezd diavetíteni, akkor mentek, kilépek, betöltök és megint megy vígan a játék. Persze csak DT-ban, NC-ben ilyen nem fordul elő.
-
freeknight
őstag
Ram, vram hogy áll mikor elkezd akadozni? Arra tudok még gondolni, hogy ezek valamelyikéből fut ki.
SSD meg gigabites net korában azért már nem olyan vészes egy win reinstall sem, én olyan 15 perc alatt készen szoktam lenni vele. -
PuMbA
titán
SSD-n van a gém? Más már nem jut eszembe, tényleg jó lehet egy tiszta telepítés.
-
PuMbA
titán
Procid mennyire van kihasználva?
-
freeknight
őstag
Nekem ilyen bajom nem volt. Maga Dogtown keményen megdolgoztatja a hardvert, de zárt területeken sose volt baj.
-
CJ4567
nagyúr
Ha telepítve van nálad a GFE, ajánlom hogy az Alt + F3-al megnyitható menüben kicsit állítsd a grafikán:
Egyetlen filter kell, a colour.
Nálam tint colour 10%, tint intensity 20%, temperature -11,6 vált be, sokkal szebb a játék a zöldes filter nélkül.
Ha meg AMD kártyád van, akkor nem szóltam
-
sixpak
nagyúr
Köszi.
Nem, van időugrás, I gomb, bal alsó sarok...de ebbe véletlen futottam bele.Grat, biztos nem fogsz csalódni.
-
tibaimp
nagyúr
A CP2077 esetében az Amd nem túl erős RT-vel, csak egy másik példa, én is csak pislogtam:
-
Raymond
titán
Szerintem ez a jatek koszonheto annak hogy mikor kezdtek el fejleszteni PT es RT nelkul is szep. Arra ment el sok ido es energia hogy ugy is jol nezzen ki. Amikor nezek YT-on videokat es ezzel tesztelnek akkor latszik hogy meg Medium-on is szep a jatek. Perszehogy fantasztikus PT-el, en is ugy jatszom most es sokat dob rajta hogy minden ugy nez ki hogy tenyleg ott van a helyen amit anelkul csak normalisabb AO megoldassal tudnak megkozeliteni, de szerintem egy elozo gen vagy gyengebb kartyaval a jatek siman jatszhato es szepen nez ki PT es RT nelkul is.
-
Cifu
Topikgazda
A baj az, hogy egyetlen mod nincs erre, ha viszont "all-in-one" szeretnéd, akkor arra max. [NexusMods Vortex megoldás van] .
Amúgy [HW Reworked] az alap, de NPC-k terén [XilaMonster] csinált külön kismilliót.
És akkor még nem beszéltünk a saját karakterünkhöz készült kismillió MOD-ról, 4K textúra, ruha textúra, különféle body-modok, stb. meglétéről.
Szóval ha ennek neki akarsz állni, akkor egy ideig elleszel a NexusMod oldalán keresgetve.

-
PuMbA
titán
Az RT ilyen
Még NVIDIA-n is nagyon eszi a teljesítményt, de AMD-n még jobban:Itt látszik, hogy a 6800XT RT-vel csak egy NVIDIA 3060 Ti és sima 4060 sebességét hozza. RT-hez ezért inkább NVIDIA kártyák ajánlottak, hiszen azokban külön egy erős hardveres részegység van rá, az AMD megoldása csak pedig egy kis kiegészítő részegységként fogható fel.
-
PuMbA
titán
Főként GPU, hiszen az AMD-k RT-ben gyengébbek az NVIDIA-nál és pont a Cyberpunk 2077 alatt teljesítenek a legrosszabbul, más játékokban közelebb vannak egymáshoz. FSR 2.1 Quality mindenképp szükséges neked. Valamennyire CPU is bejátszik a városközpontban, ahol a legnagyobb a forgalom. Én most cseréltem 5600X-et 7600-ra, nyomok majd pár tesztet

-
JoeCockBill
senior tag
persze, de ez nem. mod nélkül alapból van egy fekete belső része. bunkóság
-
MasterDeeJay
veterán
Tápoknál van erre hatékonyság görbe. Ma már eléggé laposak ezek a görbék. Jobbféle tápoknál leglábbis ilyen: [kép]
100% felett is lehet 90% hatékonysága, de nagyon tápfüggő a dolog. De itt már csak 1-3%-okról beszélünk, azaz pl ennél a tápnál 150-800-ig 90% felet van. De a rossz hatásfoka is 80% feletti.
vagy a fent említett BitFenix Whisper M 450W [kép]
Hatékonyságot inkább csak nagyon alacsony fogyasztású gépeknél kell figyelni mert ott ronthat sokat ha túl van méretezve a táp.
Nyilván egy átlagos gépnél ennyire felesleges belemenni a dolgokba hiszen tényleg pár wattról van szó. -
Vesa
Topikgazda
A W3 sztoriban, grafikában, teröténetvezetésben, küldetések változatosságában, kidolgozásban és kb. mindenben zseniális. Sajnos egyetlen dologban nem az, ez pedig a harcrendszere és a TPS nézete. Nekem sajnos emiatt soha nem sikerült megszeretnem annyira, hogy tartósan játszani tudjak vele. Gyakorlatilag egy végtelen össze-vissza random csapkodás és reménykedés, hogy pont jó helyre megy az ütés/vágás. A kamera forog, sosem tudtam, hogy éppen hova csap le a karakter, ezért egy végeláthatatlan kattintáshalmazzá vált minden egyes harc. De ez szubjektív, nagyon sok embernek nincs ezzel semmi baja. Volt hozzá egy FPS mod, de annyira rettenetesen bugos volt, hogy azzal sem tudtam orvosolni a problémát, így letettem róla.
Akinek bejön ez a fajta harcrendszer, annak viszont kötelező darab, mert amúgy tényleg minden részletében zseniális az egész. -
Cifu
Topikgazda
Igen, szegről-végről...
Johnny a tested felett átveszi a hatalmat (átadod neki), majd elviszi egy autós moziba. Azonban az aktus közben Rogue meggondolja magát... -
PuMbA
titán
De elindítottad a játékot?
-
jilian
addikt
Lehet.
Ha igen, hol tudom levenni, deaktiválni? -
Vesa
Topikgazda
Igen, optionsban van rá lehetőség, de csak 2 állású. Ha nem jó úgy sem, akkor van rá mod, pár hozzászólással korábban linkeltem.
-
RubbishBin
senior tag
Nekem nem volt érdemes. Akkor ugyanolyan, köszi a választ!
-
Urby66
aktív tag
Szerintem nem rossz a Médium, de én abbahagytam. Kb 6-8 óra játék után már unalmassá vált, mert egyáltalán nincs szabadságunk benne végig egy "csőben" mozogva kell megoldani a feladatokat, megtalálni a tárgyakat amikkel tovább lehet jutni. Persze a grafika tényleg szép, a párhuzamos világ megjelenítése tényleg érdekes, a történet, kellően misztikus, de nekem egy idő után már nagyon kilógott a lóláb, amikor egy újabb szobában kellett megkeresni az összes nyomot hogy a következő szobába jussak. Hiába a sok képesség és a trükk a párhuzamos világokkal mindig csak egy megoldás jó.
Ráadásul a párhuzamos világok miatt mindent duplán renderel a játék ami néha még egy 2080Ti-nek is sok.
Szóval a történet miatt lehet érdemes egyszer végigvinni, de annyira nem mérföldkő mit gondoltam az előzetesek alapján. -
Lacielvtárs
nagyúr
nekem nagyon tetszik, bejön, olyan rejtélyes, misztikus, brutális grafikával.
kellemes a sztori, én ajánlom, igaz még csak 2,5 óra a játék idő, de amint hazaérek, folytatom
-
Alpi.
addikt
Most majdnem írtam, hogy háromnak kell még lennie, de belegondolva, lehet, hogy csak kettő vagy netán egy :S Hírtelen nem is tudom, hogy melyik szálnak kell mindenképp meglennie és van-e amelyik nélkül esetleg ide lehet jutni. Mondjuk az tény, hogy elég "speedrun" szerű módszerrel, de el tudom képzelni, hogy egyik, másik "kimaradjon".
Bennyboy : "nem találtam olyan pociót amit szerettem volna" ezzel többen voltunk így.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- PC játékok
- Cyberpunk 2077
- (kiemelt téma)
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robot fűnyírók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Eléggé homályban vagyok (az elmúlt jópár évben semmi okom nem volt, hogy ezekkel a dolgokkal foglalkozzam), azért kérdezek ilyen okosakat
De nagyon köszi minden infót!

Tippre nem sikerült a legjobban az AL2 implementációjuk.
plusz ezek:
Mi majd év elején megyünk Japánba - főleg a Ghostwire: Tokyo miatt, amit harmadszor nyomok végig PS5-ön, és szeretném megnézni élőben a játék helyszíneit - elvileg nagyon élethűen készítették el a játékban a Shibuya kerületet.

Cifu
Vesa