Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz 4264adam #34098 üzenetére
TILOS HDRscRGB-t használni .
[Cyberpunk 2077 Update 2.0 - HDR Analyze & Settings for PC - Best HDR Game on the PC ]
Ha tud HDR10+-t a kijelződ, akkor updateld vid :
[ Cyberpunk 2077 - New HDR10+ Settings/Features - Update 2.1 - Is HDR Now Better? ][ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Aki HDR-ben használja a címet kérem ossza meg velem pontosan mi is a jó használati aktiválás feltételei.
Win11 + HDR Calibration tool szerint:
0nit a feketém és 1120nit a fehér, 100% saturation-ben mentettem el a színképet.Játékban a HDRsRGB-t használom 1.000nit + 1.5 Tone mapping-el.
Maga a windows 11 HDR-e fakóbb még így is, és nem tudom azokata szineket látom-e mint amit kell vagy sem, mert IPS SDR-hez nézve nem annyira telítettek / szaturáltak a szinek.
Nvidia panelben: 10 bites full range és RGB van állítva.
Nvidia HDR inaktív marad mindig.Eleve mi is ez a tone mapping a max fényerőt hova állítsam és hogyan tudom meg azt a HDR-t kapom-e ami kell.
Esetleg valaki el tud irányítani a megfelelő HDR topik felé?[ Szerkesztve ]
-
csabicsepp
aktív tag
Pontosítok pár dolgot, volt amit félreérthetően írtam
Én is már csak amolyan city krúzolást, mellék küldiket nyomok, a fő küldit csak lépésekben, és csak addig amennyi majd kell a teljes maphoz. Annyi, hogy új karit indítottam, így szerintem élvezetesebb, de nem tervezem végigjátszani megint a fő szálat. (Jackie még most is Mysti-nél masszíroztatja a lelkét )
A dlc játékrésze nekem is ok, én a sztorira gondoltam. Valahogy nem tudom. Nem rossz, nem rossz, de kicsit olyan: "no, fejezzük már be ezt a dlc-t, nyomjuk a witcher 4 fejlesztést, jó lesz az úgy..." érzésem van vele.
De ebben lehet én is ludas vagyok utólag végiggondolva mert én folytattam a fullos mentésemet, úgy mentem Dogtown-ba (előtte persze gyakoroltam az új skillfa fejlesztést és játékmechanikát). Lehet jobb lett volna újat kezdeni és elmenni Dogtown-ba egyből a voodoo szál után, majd folytatni a főszálat. Fene se tudja, ez is csak akkor jó ha V-t nem selejtezik le a végén.( Páran kérdezték is, hogy hogy érdemes a dlc-t játszani.)De ezek már csak apróságok, nekem se lenne benne 1000+ óra ha nem tetszene
Lehet rosszul emlékszem, de egyébként nem ígérték a "full mod support-ot" ?
Nagyon jók az alapok, de kell még a finomhangolásRemélem azért még lesz egy 2.14-es patch, erről a mögém teleportáló rendőrökről nekem is a stalker jut eszembe
Na, jó játékot mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz csabicsepp #34090 üzenetére
Brutál immerzív lehet ettől a játék! Játszani mondjuk nem játszanék vele, de ha végigtoltam a mostani végigjátszást, és szokásom szerint visszajárok NC-be inni meg autózni meg sétálni meg nézelődni, akkor lehet teszek vele egy próbát tét nélkül, érdekesen hangzik.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
proci985
MODERÁTOR
válasz csabicsepp #34094 üzenetére
nekem a DLC bejott, kb meg egy szintet rak ra az eredeti jatekra.
egyebkent lehet emiatt nem ertem a neheziteses modokat: very hardon Dogtown alapbol is nehez. egyebkent pedig extra nehezitesekkel very hardon a
So Mi ending kb lehetetlenne valik.Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
csabicsepp
aktív tag
válasz proci985 #34093 üzenetére
"hidden gemst probaltad?"
igen, bár a legtöbbet már ismertem, de klassz mod. (még egy skip opció hiányzik belőle)A Dark Future:
Minden rész vagy kikapcsolható, vagy százalékosan testre szabható.
(pl én teljesen kinyomtam a nikotin függőséget)
Viszonylag új mod, ha jól olvastam majd egy évig heggesztették (van még pár bug is benne, de egész jó, pl az alvás alatti regen nem müxik, csak ha angolra van állítva a játék)
Ez a nerve dolog ismeretlen még nekem, csak látom hogy remeg a karakterem keze néha...de legalább már nem csak élőben xdIgen, igazad van, egyrészt elnyújtja a játékidőt, de másrészt másfajta játékstílust alakít ki. Ez persze nagyon egyénfüggő, én koca játékos vagyok, pl. lassú és ügyetlen vagyok az extrém dolgokhoz, amiket pár videón látok meg főleg....kész buildeket sem igen használok, vagyis "buildelem ami nekem tetszik és hasznos stílusra" a karaktert, de minden elismerésem azoknak akik kenik-vágják a dolgokat, régen én is így voltam ezzel
Nekem is az 5 vagy 6 alapjáték végigjátszásomból a leghoszabb 200+ órás , nagyjából fullosan ... ez csak az alap, a dlc-t már nem figyeltem ( 2 vég verziót megcsináltam , a többi yt), számomra annyira nem illeszkedett az alapjátékhoz, valahogy kilóg, de ez ízlés dolga, ezért írtam hogy számomra...
"Amit jelenleg elevezel, az valoszinuleg maga az alapjatek."
hmmm...szerintem is, ebben is egyetértünk.
Sőt, le van mentve pár verzió a játékból (szerencsére steam nélkül is "kézzel" indítható) és ezelőtt a mod előtt egy régi 1.63-as verzióval játszottam
Meg is lepődtem, hogy az abban már kijavított hibák egy része újra visszajött a 2.13-ban."eselytelen. talan majd ha lesz full mod support mint a Witcher3nal, es ott is nagyon ugy nez ki, hogy kifejezetten bonyolult belenyulni a game statebe."
Hja, sajnos lehet így lesz....vagy indítunk egy "Szabadítsuk fel night city-t!" mozgalmatNo, a vak is megmondta, majd meglátjuk, mindenesetre nem gondoltam , hogy megint visszacuppanok a játékba és ilyen jókat játszom, már a grafkártyám is lecseréltem kisebbre
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
koszi a tippet
szerintem egyszerubb, ha siman nem hasznalod a fast travelt.
hidden gemst probaltad?
bar ha Cyberpunk - Misery modot akarsz a Stalker alapjan, ez a Nerve kb ugy hangzik .
ez a Nerve ahogy nezem egy jo otlet, de gameplay mechnaika szinten nem tudom mennyire mukodik egy ennyire osszetett jatekkal:
- elnyujtani a jatekidot jo, de igy is kb 80-140 ora egy vegigjatszas amikor meg annyira sokat nem is nezegettel korbe. topikban azt hiszem volt, akinek sikerult egy vegigjatszasba 3-400 orat is raknia
- a mechanika egy resze (thirst, hunger, fatigue) pl volt hasznalatban a Prey es a Stalker eseten. Preynel az eredeti jatekbol kiszedtek es csak a DLCben raktak vissza, mert idegesito volt. Stalkernel az Anomaly / Misery modok adtak vissza, amit a jatekosbazis kis (de nagyon hangos) resze imadott, mindenki mas kb bottal sem piszkalt. bar ahogy nezem itt legalabb az elemet nem kell folyamatosan cserelgetni a cuccban, ami a Misery egyik hatalmas immerzios featureje volt.
- a Nerve, mint mechanika, egyszeru lore idegen. gyakorlatilag ez a Call of Ctulhu tRPG "sanity" mechanikaja. eleve a jatek elejen eletuttol fuggetlenul V gyakorlatilag egy funkcionalis szociopata, aki/ami egy ponton atmegy egy spicy ptsd / split borderline / narcistic sociopat komboba. eleve ez itt lenne a cyberpsychosis, amit a jatek szinten (helyesen) ignoral.Mindig sajnáltam, hogy itt ez a nagy és egész kellemesen kidolgozott város, de valahogy még sem sikerült megtölteni elég tartalommal
Amit jelenleg elevezel, az valoszinuleg maga az alapjatek.még a küldiket kellene bővíteni, rendesen randomizálni
eselytelen. talan majd ha lesz full mod support mint a Witcher3nal, es ott is nagyon ugy nez ki, hogy kifejezetten bonyolult belenyulni a game statebe.Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Mr.Csizmás
titán
csak tolok egy választ köszivel, hogy később vissza tudjam keresni NG-nél
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Vesa
Topikgazda
Ez a Dark Future tényleg érdekesen hangzik!
A tudomány a valóság költészete!
-
csabicsepp
aktív tag
Egy érdekes mod:
Dark Future: [link]én kombinálom:
Simple XP Multiplier: [link] ( én ezt 0.3-on használom, egészségesebb fejlődési iram)
Sit Anywhere: [link]
Damage Scaling and Balance: [link]
update weapons unlocked
Economy of 2077: [link] (nálam a broken weapons chance 100-on, azaz az enemy-k nem dobnak használható fegyvert, csak bezúznivalót )meg persze pár egyéb mod, ruhák, járművek, frizkók, etc.
Mindig sajnáltam, hogy itt ez a nagy és egész kellemesen kidolgozott város, de valahogy még sem sikerült megtölteni elég tartalommal....nem baj, kuka, jöhet a 2. rész....aham, nevezzük akkor digitális környezetszennyezésnek?
De ez a dark fututre mod, ....én pl. most kezdtem új játékot
A főküldiszálban Jackiet leparkoltattam Misty-nél és azóta nálam eltelt 10+ óra játék (most vagyok 4-es szinten) és eszem ágában sincs megzavarni Jackie terápiájátna ez az irány tetszik..... még a küldiket kellene bővíteni, rendesen randomizálni és tényleg ez a játék az lesz aminek lennie kellett volna....
Remélem másnak is bejön
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz 4264adam #34086 üzenetére
Az autókhoz ? Elképesztő minőségű modok vannak ! Brutálisan kidolgozott minden részlet. Csak pislogok, hogy a belső tér is milyen aprólékosan meg van csinálva. Egyedül a hang az,... ami... hogyismondjam'... Elég arcade-os.
(Az a lila Charger nagyon adja, nem ? Nem gondoltam volna, hogy az lesz az egyik favorit ! )[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
tibaimp
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #34081 üzenetére
Én ebből a Witcher kiadványt vettem meg, de ez a CP-s is elég jónak néz ki. Lehet beruházok rá még, ha lehet.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
3L1T3
addikt
Minap újráztam a MATRIX trilógiát, így újra beszopott a CP2077. Évről évre jobban értékelem ezt a játékot.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
4264adam
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz 4264adam #34071 üzenetére
Most járhatok a fő történet felénél?
Act2 alatt harom fele agazik a sztori amiket parhuzamosan lehet csinalni. attol fuggoen, milyen sorrendben csinalod, lehetsz a felenel es lehetsz kozvetlenul az "OP55N1" elott is.Viszont, a fo sztorinak kb a harmada opcionalis. Kb 12-15 ora alatt lehet celiranyosan vegigrohanni a jatekon, DLCvel ez 30-40 ora.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
4264adam
veterán
21 óra játékidővel 25-ös szint és most jöttem ki Vodoo Boys-tól hívott is Songbird szóval kezdődhet Dogtown.
Normal nehézségen meglepően könnyűnek találom eddig a játékot. Igaz elég sok mellékküldetést szoktam minden címben megcsinálni már az elején is XP növelés céljából. 10-es szinten kezdtem neki a Heist-nek.
Most járhatok a fő történet felénél? -
Mr.Csizmás
titán
mondom felnézek fél órára, erre találtam egy ilyet, meg a sivatagi alagútban a Batmobile tesót.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
-
CJ4567
nagyúr
válasz sixpak #34058 üzenetére
A Remedy játékai nagyon élen vannak prezentációban, nemrég játszottam végig a Control-t (a Foundation DLC még hátra van, csak a Horizon Zero Dawn Remastered veszi el éppen a figyelmem), és gyönyörűen néz ki a mai napig a játék, főleg bekapcsolt RT-el, és néha az agyát eldobja az ember attól, amit a játék elé vág, spoiler nélkül annyit mondok, hogy Ashtray Maze
No Sana No Life
-
Alpi.
addikt
válasz sixpak #34058 üzenetére
Részletek kiollózva egy, egy képről. Hihetetlen, hogy ezt így lehozza játszható fps-el egy viszonylag olcsóbb hardverrel is. Kicsivel régebben (na jó... azért annyira nem kicsivel, de még bőven az én életemben ) fél órát vártunk, a korabeli pc-ken. hogy rendereljen egy ilyen megvilágítási részletesség melletti képet. És milyen boldogok voltunk tőle.
-
sixpak
nagyúr
A látvány valóban páratlan, egyedúl az Alan Wake 2 az, ami ennél is jobban néz ki, de az kevésbé látványos, a helyszínek és maga az atmoszféra miatt is....mondjuk a két játék megjelenése között van 3 év, úgyhogy végsősoron igazad van.Vesa & Raymond:
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
cucka
addikt
válasz Mr.Csizmás #34052 üzenetére
Ha megcsinálod a Delamain küldetéseit, ahol az elveszett autókat kell felkutatni, az egyik pont emelett a Quadra "Hoon" mellett fog elvinni. Még questet is kapsz rá.
Én így találtam rá teljesen véletlenül, amúgy egyik legjobb autó a játékban.
-
Alpi.
addikt
válasz sixpak #34053 üzenetére
Na bazz' !
Ezek után hogy rakjam be a nyekenyóka képeimet ? Ide se jövök többet....
Most, hogy végre tudok kicsit játszani, megnézhettem a Phantom Liberty-t. Emiatt aztán feltévedtem Youtube-ra, olvastam egy-két cikket és, bár mindig és mindenhol előkerülnek a berzenkedők, azt kell mondjam, hogy jelenleg a Cyberpunk az, amit meg kell verni (vagy megközelíteni) grafikailag. Ahogy látom, nem ferdítek sokat a valóságon, ha azt mondom, az Nvidia is kb. itt "demózza" a legújabb fejlesztéseit. Ezen túl még a mozgások, mimikák is hihetetlen jók. CP után belenéztem pár játékban és néha olyan érzésem volt, mintha retro játékok lettek volna, pedig nem voltak régiek. Ezen túl, pedig önmagában már ez is megsüvegelendő lenne, nem kell világverő gép, hogy gyönyörű legyen ! A Ryzen 5600 + Nv 3060 Ti-men is szemet gyönyörködtető. Lehet, hogy voltak problémák indulásnál, de addig reszelték, hogy most meg ez tűnik szinte egyedül késznek.
Jaaa ! A Dlc meg egyszerűen aztaq' !!
Pár képet bedobok simán a játékból. Nem fotómód, semmi trükk.
Egy sima sötét kis szoba is milyen jól tud kinézni.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #34042 üzenetére
nezd moziban, ha teheted. mi meg az Odeonos "magyar osbemutaton" lattuk, szuper elmeny.
-
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Mi ennek a járgánynak a neve? És megvehető-e? Esetleg mod rá? -
chris0000
őstag
hi. a PLibertyt el lehet kezdeni úgy, h teljesen új játékként, mert bár indítottam egy teljesen új játékot, mégis minden cuccom megvan, kiberverek, fegyverek? thx
-
Mr.Csizmás
titán
lazán kapcsolódik a témához: [fb event]
-
cucka
addikt
válasz 4264adam #34036 üzenetére
2.0 óta 3 buildet próbáltam
1. Sandevistan + katana - te vagy neo a mátrixból, mire az ellenfél reagálni tudna, már miszlikbe vágtad. Elég repetitív hosszú távon, de kb. hozzád sem tud érni senki. Cool és Reflex kell hozzá.
2. Netrunner + Stealth - két szobával odébb kamerán keresztül felrobbantod az ellenfél mellett a gázpalackot, majd átveszed a turret fölött az irányítást és szétlősz midenkit. Aki ott maradt odaosonsz és fejbelövöd. Nagyon mókás, boss-oknál szívás, érdemes emiatt smart weapon-ben is gondolkozni. Intelligence és Cool kell hozzá.
3. Shotgun + Obliterate + Blunt Weapons + Berserk - ha vérfürdőt akarsz, akkor ez a nyerő út. 20-as Body kötelező.
Tech mindegyik build-nél alap.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz 4264adam #34036 üzenetére
20 tech jellemzoen kell, egyebkent 15 body 15 reflex 15 intelligence ajanlott. cool vagy 6 vagy 11, az ot pont kulonbseg pedig mehet pl intelligencere.
coolra amiatt eleg kevesebb pont, mert lopakodni 6 coollal is lehet, bar picit nehezebb. sniperek egyebkent is mukodnek, pisztolyok a vegjatekban kivetel nelkul gyongek.
intelligence gyakorlatilag plusz egy health potion es a hackek eleg sokat segitenek. 20 ponttal nagyon erositi a tech fegyvereket az overclock, emiatt preferalt.
15 pont body kotelezo, 20on a perkek sokat nem adnak.
15 pont reflex eleg (double dash), 20 pont max katana buildhez meggondolando
20 tech kotelezo, kell az extra cyberware capacity.
--
lopakodni egyebkent a DLCig lehet, viszont a DLCben par helyzetben kikerulhetetlenul frontalisan kell tamadni.
-
4264adam
veterán
Valami ilyesmit gondoltam el ahogy írod.
Body- 15
Cool - 4Többi maxolva lesz. Most Heist előtt kicsit tápolom magam a mellék küldetésekkel és ismerkedek a világgal hiszen az elmúlt 9 évben 80%-ban Fallout 4 ment és 20%-ban Assassin Creed címek 100%-ra.
Fallout 4 (414 mod nexus + discordon megtalálható modok) miatt gondolkozom az első végigjátszás után a modoláson. Modban be tudom hívni a New Game Plus-t, kezdhetek max attribute-okkal másik irányból is
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz 4264adam #34030 üzenetére
Igazából nincs nagy szükség a mod-ra.
Attribute pontod bőven lesz. 60-as szintre 2 pont híján 4-et ki tudsz maxolni az 5-ből.Szóval az egyetlen döntés, hogy
1. inkább lopakodni akarsz, és akkor az a király, hogy mindenféle kreatív módon ki tudsz irtani egy helyszínt úgy, hogy észre se vettek - akkor a body-ra ne rakj pontokat2. inkább rambó akarsz lenni, és ahova mész ott minden felrobban, az össszes végtag leszakad és kifested a szobát az ellenséggel - akkor sandevistan vagy berserk, és az intelligence-re ne rakj pontokat, mert nem fogsz tudni hackelni
-
cucka
addikt
válasz 4264adam #34032 üzenetére
Szintén 4070super, bár nálam a legtöbb helyen cpu limit van, nem tudom teljesen kihajtani.
Szerintem ami nagyon sokat dob a kinézeten, az az RT, nálam az minden high.
DLSS balanced van beállítva, meglepően jó minőséget prezentál.
Ja és FG, az egy csodálatos technológia, lényegében kisimítja az apró akadozásokat.1440p-ben így bőven játszható, de azért dogtown-ban meg 1-2 sűrűbb helyen már érzed, hogy felsír a számítógép, és kegyelemért könyörög. Nagyon kívánja az egész, hogy rászánjam magam és upgrade-eljem a gépemet.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Akad, 10GB alatt szoktam lenni. Nem vagyok gép előtt, de alapból mindent is Ultra / High állított így ha a Reflection aktív akkor az is maradt. Amiket leírtam Medium-ra azok voltak amiket csökkentettem High-ról vagy Phsyo RT-ről, Ray Recostruction-t bekapcsoltam aha . Mellé kapcsoltam be a DLSS Quality-t így az átlag FPS szám 82re esik a low pedig 72.
Persze a valós játék körülményekben benézek 60-ra is de nem zavar amíg a G-sync 48 feletti tartományban van.
FG off.
"Tőled:
Nekem is 6700XT van, de 60-70 fps-em van 1440p natívban RT nélkül. Mondok három beállítást, amivel sok teljesítményt lehet nyerni és a látványbeli különbség hajszálnyi. Volumetric Cloud Quality, Volumetric Fog Resolution és Screen Space Reflections-t vedd le Medium-ra. Többi maradhat High-on. Max Dynamic Decals Ultra-n. Hardware Unboxed-ről vettem ezt egyébként "És CJ4567 kolléga: RT Lightening: Medium.
Majd emlékeztem a 4060TI 16GB-al a Ray Reconstruction sokat dobott a látványon.
Haza érek megnézem, hol áll pontosan akkor az RT Reflection.
RT Patch nincs az megevett mindent ezeletőtti kártyákon is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz 4264adam #34030 üzenetére
Érdemes, ha van még szabad 1GB VRAM-od. Amúgy RT Lightning Medium helyett az RT Reflections szerintem sokkal több vizuális előnyt ad Ray Reconstruction-nal ég és föld a különbség a Screen Space Reflections-höz képest. RT Lightning nem mindenhol egyértelmű, különösen Dogtown-ban nem.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Köszönöm Így érthető a mod megléte.
#34027PuMbA : 4070 super mellett is érdemes a HD Reworked mod, ha 1440p DLSS van?
Cloud-ok Medium és a Ray Tracing Lightening Medium. Így valóban megvan a min:60FPS és max 100-as lock.
F4 után gyönyörűnek látom a játékot. De ott is van bőven HD mod használva nekem.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz 4264adam #34026 üzenetére
Sajnos én se vagyok nagy ész belőle. Két modot használok, a HD Reworked-et és a tulajdonság pontok bármikori újraelosztását. Az utóbbinak van Redscriptes és Redmodos változata is és a Redscriptest használtam, de a HD Reworked miatt át kellett állnom a Redmodosra.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Resscript-es a Nexus féle és a Redmod a gyártói modok?
Van valami összefoglaló itt a modolásrol? Értem itt hogy a Fallout4 400+mod és a Stalker anomaly nem
okoz gondot, tudni szeretném milyen alapok kellenek telepitve mielőtt?
Fallout 4 esetén : script extender és Address library Nexus az első és ezekre jön minden[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Találkozott valaki már olyannal, hogy indításnál nem tudom bekapcsolni a modokat?
Mármint a kapcsolót nem bírom átállítani.
A majd' 600 óra alatt ilyen még nem történt.
Újból kezdem a játékot, teljesen szűz telepítés, oprendszer is új.
...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
heavygrip
senior tag
Miért nem csináltok tesztet pl a H10 nél a lépcsőn? Mi az AM4 topikban kimértük f*szán.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
proci985
MODERÁTOR
Ezért mondtam inkább így én, hogy hol tesztelhettek
De nem tudjuk es az eredmeny nem koherens a sajat, akkoriban publikalt, tobbi tesztukkel sem. Nekem ez a bajom. Marmint azon kivul, hogy teljesen irrealis eredmenyeket irnak. Az, hogy mi minel erosebb, az oke.Ok, de a Digital Foundrynal lehet tudni, hogy hol vettek fel (bar itt eppen le van halva a youtube, de emlekszem ezt anno neztem).
-
PuMbA
titán
válasz proci985 #34016 üzenetére
Igen, ebben a tesztben pont nincs leírva, hogy hol. Ezért mondtam inkább így én, hogy hol tesztelhettek, mert a tesztben az én procimra átlag 78 és 1% min-re 53 fps jött ki és ennél még gyengébb eredményt is produkáltam a mostani videómmal
Másrészt anno többen is raktak fel videót 5800X3D-vel például erről, tehát már végigmentünk ezen a csörtén egyszer Az 5800X3D erősebb volt a 7600-amnál, pont ahogy a PCGH tesztben. CJ4567 szintén linkelte a DigitalFoundry tesztjét, ahol láthatod, hogy a csúcsprocik alig izzadnak ki 70-80fps-t ezen a helyen RT-vel. Én ugye RT nélkül mértem, azért vagyok átlag 70 fps körül. A lényeg, hogy ezek az adatok valósak.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
[link] ok, szoval ez a CPU (13900K - 4090 @ 1280 -> 119.3fps)
[link] ez pedig a GPU (7950X 4090 @ 1440p -> 142.4 es 117.9fps)A GPU tesztnel irjak hol mertek, a CPU kerdeses.
PCGH, szoval elhiszem, hogy szisztematikusan teszteltek, de en nem latom, hogy hol.
Nincs fent a jatek es covid ota nincs fent screen capture tool. Plusz hadd ne kelljen mar nekem videot felvennem, mert a PCGHnal addig tweakeltek a beallitasokat, ameddig irrealis eredmenyek jottek ki meg a sajat masik benchmarkjukhoz viszonyitva is. Egy link kb harom masodperc, videot felvenni azert egy picit tobb. Egyebkent sincs sok ertelme linkelgetni a sajat eredmenyeket, mert mindenkinek teljesen mas konfigja van: Sajat magunknak ezek jok, viszont egyebkent max azt lehet kijelenteni, hogy van ennyi es ennyi fps.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Itt van: Cyberpunk 2077 Phantom Liberty im Tech-Test: 60 Prozessoren im größten PCGH-Benchmark-Vergleich!
Te pedig csinálnál egy videót? Én felvettem most ugyanazt, mint anno: Tom's Diner, reggel 8 órakor. 1440p FSR Quality, High grafika, RT nélkül. Látszik, ahogy az elején, ahogy beérek ott a mélypont, 45fps-re esik be az 1%, ekkor 50% a GPU kihasználtság, de többször van még 60-70%-os GPU kihasználtságom a mászkálás közben.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #34010 üzenetére
Ahogy ezt mar kertem is volna tole.
PuMbA: akkor expliciten is kerdezem - be tudnad akkor linkelni a cikket?
A Badlands és a City Center területek között majdnem kétszeres a CPU terhelési különbség, ugyanis bent 60fps körül vagyok, míg a sivatagban 120fps körül, ha a CPU limites grafikai beállításokkal nyomom.
Ezt tudom, ha visszanezel, evek ota sulykolom a topikban. Egyebkent 1.12ig bezarolag ennel nagyobb kulonbseg is volt a rush hour Corpo Central es a hajnali 3mas Badlands kozott.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz proci985 #34009 üzenetére
Az én eredményeim a Ryzen 5 7600-zal és előtte pedig a Ryzen 5 5600X-szel pedig egyeznek a cikkben leírtakkal Azt figyelembe kell venni, hogy a memória nincs húzva és alap beállításokon mennek, de ez is oda van írva a procik neve alá. Egyszerűen csak oda kell menni, ahol a legnagyobb CPU limit van. A Badlands és a City Center területek között majdnem kétszeres a CPU terhelési különbség, ugyanis bent 60fps körül vagyok, míg a sivatagban 120fps körül, ha a CPU limites grafikai beállításokkal nyomom.
CJ4567: Igen, ez a Tom's Diner mögötti rész. Itt kell tesztelni Jó lenne, ha proci985 itt csinálna egy videót. Anno én is itt vettem fel, hogy beesek 50 fps-re a minimumokban az átlag pedig 60-65 fps körüli és raktam be ide a topikba.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz CJ4567 #34011 üzenetére
[link] DF tesztelte a Core Ultra 285K-t, és teszteltek Cyberpunk RT-el is (1080p RT ultra, DLSS perf, hogy CPU limitesek legyenek), és itt látható, hogy a leggyorsabb procik is 70-80FPS körül tudnak a piacon, az egyik legCPU igényesebb részében a játéknak.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz proci985 #33996 üzenetére
Hiába van sok mag és szál a Zen 2-es procikban, a játékok nagy része nem szereti az osztott CCX-es felépítést, és ez az elmúlt pár évben nagyon feltűnő lett, ha megnézed a 3600 vs 5600, 3700X vs 5700X/5800X-et, és ugyan ez igaz a két CCD-s procikra is.
No Sana No Life
-
proci985
MODERÁTOR
ez egyebkent melyik oldal, a keprol nem latszik?
3900XTvel 63fps van 720pben egy 4090el RT ultran, ez egyszeruen nem stimmelhet. nalam a 7900XT gyorsabb 1440pben
Ha vegyes limit lenne, akkor minden CPU eredmény egy halomban lenne, mint a TechPowerUp-nál.
Pedig nekem az realisabbnak tunik.Ahogy az is, hogy [link] Techpowerupon az FPS ertekek is realisak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Itt most arrol beszeltunk, hogy skalazodik-e. A valasz igen."
Igen, de a mértéke miatt beszélni is felesleges róla, hiszen mintha nem lenne Ha te skálázódásnak hívsz 4 fps javulást, amit sose veszel észre játék közben, ha nincs kiírva az fps szám....én nem hívom annak. Ez számunkra, embereknek egyenlő sebesség, mert az észlelési határunkon kívül van az, hogy 71 és 75 fps között megmondjuk a különbséget, ha azt nem írjuk fel a képernyőre.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz proci985 #34002 üzenetére
Ok, de ez még mindig láthatatlan előny ahhoz képest, amit mondjuk egy 5800X3D nyújt, ahol legalább úgy is észlelhető a különbség, hogy nincs kiírva az fps. Nem véletlenül nem vesznek az emberek 5950X-et a játékos gépükbe és nem egy népszerű CPU. Munkára ok csak.
"Szuper, de tovabbra is az lenne az erdekes, hogy 720p lowon mi a helyzet, mert nem a vegyeslimitre vagyunk kivancsiak."
720p Low-on RT-vel nem vegyes limit van RTX4090-nel, hanem CPU Ha vegyes limit lenne, akkor minden CPU eredmény egy halomban lenne, mint a TechPowerUp-nál.
"Itt most arrol beszeltunk, hogy skalazodik-e. A valasz igen."
Igen, de nagyon rosszul
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
75.5 vs 71.1 az nem 2%
De van értelme, ugyanis a játékban az RT 30%-kal megemeli a CPU terhelést
Szuper, de tovabbra is az lenne az erdekes, hogy 720p lowon mi a helyzet, mert nem a vegyeslimitre vagyunk kivancsiak.Ok, de ez még mindig semmi az 5800X3D-hez képest.
Itt most arrol beszeltunk, hogy skalazodik-e. A valasz igen.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz proci985 #34000 üzenetére
"Ha ranezel a grafra, az 5800Xnel gyorsabb az 5950X."
És mennyivel gyorsabb? Semennyivel, az mérési hibahatár Ha nincs kiírva az fps szám, észre se veszed. Ha körülnézel a neten, senki se ajánl 12 vagy 16 magos CPU-kat játékra és egy teszt nincs, ahol egy 12 vagy 16 magos CPU jobb lenne bármely játékban, mint egy 8 magos. Ez van.
"1800Xen ilyen 85-90%ig ment fel a GPU load. szoval biztosan tudott 16 maggal is mukodni."
Ezt anno megbeszéltük itt a topikban. Lehet bármennyi a CPU használatod, ha nem lesz belőle plusz fps Ezért ver mindent egy 8 magos CPU és nem egy 16 magos 9950X van a csúcson. Egy idő után annyi részfeladatra bontod fel az adott munkát, hogy már lassít az, hogy a magok által számolt eredményt össze kell rakni és várni más magokra, hogy meglegyen a részeredmény.
"720pnek pont az a lenyege, hogy nem terheli a GPUt es lehet pure CPU limitet nezni, erre ratoljak az RT ultrat."
De van értelme, ugyanis a játékban az RT 30%-kal megemeli a CPU terhelést
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame