Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sittes79
addikt
Megjött a kártyám Mastercard németből jött, sajnos nem tudom GP hez kötni :(
Illetve a 3 megadott boltot az 1% cashback miatt meg tudom változtatni Valahogy mert most nem engedik
-
leroyclub
senior tag
válasz
balinlin #3943 üzenetére
Ha jól olvasom gzbotii álltal linkelt oldalt akkor 500£-ig díjmentes a Curve Blue, de a 0,5% akkor is van hétvégén, tehát ha ugyanúgy középárfolyamon váltják akkor hétvégén mindenképp Revolut. Kérdés hogy a középárfolyam az mindenkinél azonos? Mit vesznek alapul? Illetve az OTP és társai milyen árfolyamon váltják? A saját eladási árukon?
-
-
Caldera
senior tag
válasz
leroyclub #3941 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek. Hétvégén fizettem vele először Ali-n. Nem nagy összeget (1000,- körül) és kiírta, hogy 30,- megtakarítás az átváltással. Nekem is egy OTP virtuális kártya van mögötte. De az elvét nézve, szerintem jobb ha a Curve-ön keresztül megy a váltás (bankközi közép árfolyamon), mintha az OTP váltana. De majd a rutinosabbak megmondják.
-
leroyclub
senior tag
Lehet hogy banális kérdésnek tűnik de hogyan éri meg jobban fizetni pl Aliexpressen? Revolutra feltöltök és a kártyájukkal? Vagy Curve mögötti OTP vagy Erste vagy CIB kártyával? Ha jol gondolom nincs jelentősége ebben az esetben hogy melyik HUF kártya van a Curve mögött?! A 3. lehetőség ahogy eddig is csináltam a sima HUF kártyás fizetés. Szóval arra lennék kíváncsi hogy melyik vált jobban?!
-
válasz
st3v3np3t3r #3934 üzenetére
És akkor hogyan tudom azt a pénzt elkölteni?
-
-
tomp
félisten
Reggel szerettem volna ATM-ben használni a kártyát de nem ment!
"A tranzakció törölve" üzenet jelent meg az ATM-en. 2 kártya is regisztrálva van a Curve mögé de egyikkel se ment. Nálatok se ment reggel a kártya? -
Tegnap mielőtt fizetni szerettem volna a kártyámmal átállítottam a Curve Cash-re, hogy onnan fizessek. Szépen vissza is pattantam mikor fizetni szerettem volna vele. Mi lehet a hiba?
-
eastsider
nagyúr
megint volt egy visszateritesem, marcius 5-i vasarlas. gondolom majd ujra beterhelik, mint a multkor.
mas is jart igy?netes vasarlas curve kartyaval
-
Agony
aktív tag
válasz
gzbotii #3926 üzenetére
OTP ATM elfogadta a kártyát PIN-el együtt, aztán amikor pénzt akartam felvenni újra PIN-t kért és hiába írtam be a helyes PIN-t, azt írta hogy helytelen, de két próbálkozás után nem akartam tovább forszírozni.
Hazafele megálltam Budapest Bank ATM-nél és ott simán elfogadta a Curve kártyát ugyanazzal a PIN-nel és ez az ATM fel is ajánlotta hogy 75.000 Ft-ot 75.000 Ft-ért adjon ki vagy legyen konverzió. Megnéztem a kártyáról 75K-t vont le és vásárlásnak könyvelte, úgyhogy még 9 napig látogatom ezt az ATM-et.
-
Agony
aktív tag
válasz
gzbotii #3921 üzenetére
Meglátogattam ma az ATM-et, de nem jártam sikerrel.
Raiffeisen HUF bankkártya, HUF folyószámlával van berakva a Curve Blue kártya mögé és Raiffeisen ATM-ből akartam vele 75eFt-ot felvenni, de ahogy rányomtam a készpénz felvételre minden áron GBP konverziót akart a folytatáshoz, úgyhogy inkább visszavontam.
Ellenőriztem az appban és ott is HUF-ra van állítva a currency a Raiffeisenes kártyánál.
Hol a hiba? Esetleg próbáljam meg más bank ATM-jéből?A Revolutról gond nélkül sikerült kivenni a 75K-t HUF-ban mindenféle költség/konverzió nélkül.
-
gzbotii
nagyúr
"You can use your Curve Mastercard® to withdraw cash from ATMs. We do not charge a fee if your payment card is set to the same currency that you are withdrawing (i.e. your card is set to EUR currency and you are withdrawing EUR). However, please note that we do have a fair use policy in place: Fair Use Policy." - [link]
"Is there a fee to withdraw cash abroad?
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees." - [link]"ATM domestic frequency fair usage
ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal." - [link] -
datacom
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a szlovákiai kp felvétellel kapcsolatban? Valóban költség mentes? A REVO-nál nem volt mindegy, hogy melyik ATM-ből vett fel az ember kp-t. (Nálam már a REVO sajnos felejtős lett, mióta a hitelkártyás feltöltést már kp felvételnek könyveli. )
-
Agony
aktív tag
válasz
Dluinet #3904 üzenetére
Dluinet, biztos ez 10 nap 750.000 Ft készpénzfelvétel a Curve Blue -val?
Én az oldalukon 200 EUR / hónapot találtam:
"Fee-free foreign ATM withdrawals (weekend charges apply): 200€/month"
Bár ez csak külföldi ATM-ekre vonatkozik, szóval Raiffeisen HUF folyószámláról, Raiffeisen ATM-en keresztül forintot felvéve lehet más szabály érvényes.
Raiffeisen minden esetre ~6000 Ft-ért adná ki az automatából az 1M Ft-ot... érdekes, hogy a befele vezető úton nem kellett fizetni senkinek.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Érdeklődnék ha regisztrálok egy ilyen kártyára és ha mögé rakok egy Visa kártyát, amit a Google pay vagy jelen esetben Samsung pay nem támogat, attól még a curve kártya működni fog Google pay el? Köszönöm
-
evo87
őstag
Nekem továbbra sem küld a Curve ellenőrző kódot... így a kártyát nem tudom felvinni pl az Apple Watch Walletjébe.
Másoknál is fennáll ez a probléma?
-
balinlin
senior tag
Valaki próbálta mostanság használni na Curve send funkciót? Se tegnap este, se ma nem ment se nekem, se egyik barátomnak.
-
fravik
tag
válasz
viktorhu #3910 üzenetére
Azért nem mindegy teljesen, mert nem csak Magyarország hullott ki a buliból, hanem pl. olyan országok is, ahol egyébként a Google Pay elérhető (tudtommal Szlovákia is). Így a Curve-nél pattog elsősorban a labda. Van is belőle hiszti a Curve community-ben. De bízzunk benne már nem sokáig...
-
viktorhu
veterán
Az mindegy, hogy technikailag ki korlátozza le. A Curve olyan kártyákat küldött Magyarországra, amikkel lehetséges volt a google pay-es regisztráció, ami viszont nem felel meg a Google Pay szabályainak. Így most ők kénytelenek korlátozni a használatot, amíg a Google Pay nem engedi azt magyarországi felhasználóknak.
-
fravik
tag
válasz
Dluinet #3908 üzenetére
Tévedés, a Curve tiltotta le a globális engedélyeket és lekorlátozta UK-re. A GPay ugyan nem engedi az app letöltését a régiós korlátozás miatt, de ha megszerzed az apk-t, nem véletlenül ajánlja fel a Curve-öt, mint regisztrálható "bank(kártya)". Csak amikor megpróbálod az aktivációt a Curve-ről lepattan, hogy bocsi, nem UK régióra szánt kártyád van.
Idénre megeshet, hogy a GPay elérhető lesz Magyarországon is, de ennek ellenére, amíg a régiós korlátozást nem állítja vissza globálisra a Curve, számunkra továbbra sem lesz elérhető. -
fravik
tag
válasz
gyuri81 #3906 üzenetére
Azzal, hogy a Google szolgáltatások alaphelyzetbe állt a főzött ROM feltelepítésével, elvesztetted a Curve által ideiglenesen (pár hónapra) nyitva hagyott GPay fizetési lehetőséget.
Amíg nem vezetik be globálisan és nem lesz elérhető a GPay Magyarországon nem fogod tudni használni a kártyát GPay-jel. -
Egy pici segítséget szeretnék kérni.
Gpay-Curve-OTP kombót használtam teljes megelégedettséggel.
A telefonra feltettem egy főzött romot.( nem tudom van-e jelentősége esetünkben..)
Feltettem újra apkmirror-ból a Gpay-t, látha is a hozzáfűzött kártyáimat, de nem tudom hitelesíteni, a bank visszadobja. Mi lehet ennek az oka?
Az nfc fizetés beállításánál nincs is ott a Gpay csak a Simple
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- EA Sports WRC '23
- Micro Four Thirds
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest