Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Dluinet #3967 üzenetére
Ebben van igazság, de itthon kicsi az esélye, hogy a Google Pay vagy a Samsung Pay,esetleg még a Huawei Wallet bevezetésre kerül.Hogy miért? Minden banknak van már androidos okostelóra mobilbank appja,amivel fizetni is lehet,de ha mégsincs benne ilyen funkció,akkor ott a simplepay, ami minden hazai banknak a kártyáját kezeli. Tehát van kokurens androidos okostelós fizetős app itthon bővem, nem hinném, hogy még 2 külföldit is a piacra engednének,vagy esetleg 3at(huawei wallet). Az Apple Pay-t is csak azért engedték a piacra, mert az Apple nem engedi használni az NFC-f nem tudtak ios-re kiadni nfc-s fizetős appot, így nem volt más választásuk,engedniük kellett az iOS felhasználók igényeiknek is.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
szabo.csabi
tag
válasz Dluinet #3904 üzenetére
Ha a Curve kártyám mögött van egy Raiffeisenes hitelkártya, Revolut és TransferWise és egy CIB-es kártya is akkor készpénzfelvétel esetén melyik lehet a szűk keresztmetszet?
Nem tudom mióta él a 200 GBP/nap max. 10 db/hó korlát de ha a CIB-es számlámon 150 eFt az ingyenes, Revoluton 75 eFt/hó akkor hogy tudom összehozni hogy ezek felett Curvevel ingyenes legyen?
Például ha csak a CIB-es számlámról akarok felvenni 10 napon keresztül napi 75 eFt-ot akkor a CIB-nél érvényes 150 eFt-os korlát felett a CIB fel fog számítani kezelési díjat, nem?
-
Agony
aktív tag
válasz Dluinet #3904 üzenetére
Dluinet, biztos ez 10 nap 750.000 Ft készpénzfelvétel a Curve Blue -val?
Én az oldalukon 200 EUR / hónapot találtam:
"Fee-free foreign ATM withdrawals (weekend charges apply): 200€/month"
Bár ez csak külföldi ATM-ekre vonatkozik, szóval Raiffeisen HUF folyószámláról, Raiffeisen ATM-en keresztül forintot felvéve lehet más szabály érvényes.
Raiffeisen minden esetre ~6000 Ft-ért adná ki az automatából az 1M Ft-ot... érdekes, hogy a befele vezető úton nem kellett fizetni senkinek.
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
fravik
tag
válasz Dluinet #3908 üzenetére
Tévedés, a Curve tiltotta le a globális engedélyeket és lekorlátozta UK-re. A GPay ugyan nem engedi az app letöltését a régiós korlátozás miatt, de ha megszerzed az apk-t, nem véletlenül ajánlja fel a Curve-öt, mint regisztrálható "bank(kártya)". Csak amikor megpróbálod az aktivációt a Curve-ről lepattan, hogy bocsi, nem UK régióra szánt kártyád van.
Idénre megeshet, hogy a GPay elérhető lesz Magyarországon is, de ennek ellenére, amíg a régiós korlátozást nem állítja vissza globálisra a Curve, számunkra továbbra sem lesz elérhető."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
gzbotii
nagyúr
válasz Dluinet #3817 üzenetére
Én is a Revolut free ATMs listát nézem mindig, és az eddig Curvvel is működött.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
ACE-
addikt
válasz Dluinet #3750 üzenetére
ERSTE-nél is pont úgy van mint más banknál. Először csak zárolja, majd könyveli. Ha lekéred a számlakivonatot könyvelt tételként fog szerepelni. Aligha hiszem sőt kizártnak tartom hogy könyvelés után még hónap végén újra könyvelgetné... főleg mivel a könyvelés alapját képező "fixált számlakonverzió" nem fog már változni... Honnan ez a hónap végi infó?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Kobe
veterán
válasz Dluinet #3608 üzenetére
Simplen keresztul vettem autopalyamatricat es a curve kartyaval fizettem. A simple maga a terhelest forintban inditotta csak a revo kartyara gbp maradt bent.
Ha siman atrakom a revos kartyarol a forint CIB es kartyamra a terhelest akkor azt a curve arra is mar gbp kent tovabbitja, vagy amiben eredetileg kapta (huf)?Emiatt biztos nem fogok nekiallni utolag valtogatni meg kartyat csinalgatni
-
gzbotii
nagyúr
válasz Dluinet #3198 üzenetére
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £200 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).
Igen ez zavart be (külföldi pénzfelvételi limit utáni díj).
Valamint, ha több mint 10 alkalommal veszel fel:
ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal.[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
scream
veterán
válasz Dluinet #3174 üzenetére
Hát csak azt nem értem, hogy nekem sikerült beélesíteni a contactless paymentet, de az ugyan úgy kezdődő kártyán (5375 9000) a feleségemnél meg nem sikerül. Az enyémet miért nem vonták vissza, ha csak véletlenül ment át a validáláson vagy akkor a mostani próbálkozás miért nem megy át, ha valid volt ilyen kártyákat beadni.
Nehezen tudom elhinni, hogy meghagynák ilyen inkonzisztens állapotban a dolgot ilyen hosszú ideig.
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
válasz Dluinet #3114 üzenetére
Ezt nem értem, ha Curve engedélyezi, megegyezik, megoldja akkor ehhez mi köze a magyar bürokráciának. Én amíg nem frissült az óra telefonos szoftvere, ami újra indította az órát és ezért törlődött az S.Pay- ből a kártya vígan használtam, és mindenhol működött.
gzbotii: én is úgy értelmezem. By 2020 (2020-ig, 2020-ra, 2020-ban). Remélem nem csak egyes országokban.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Dluinet #3109 üzenetére
"we’re working on rolling out Curve with Google Pay, Samsung Pay and your wearable devices such as Garmin, Wena and Fitbit by 2020."
Én ezt úgy értelmezem nagyon, hogy jön majd jövőre.
-
kmarci25
veterán
válasz Dluinet #2539 üzenetére
Kezdetben, mikor Magyarországon megjelentek, akkor próbálkoztak a "fau"-val, aztán már ők maga a cég is v-vel ejti, legalábbis a reklámokban. Meg aztán a régi logójukon könnyen w-nek lehetett olvasni a szimpla v-t. Van baj a névvel bőven.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
KTU
addikt
válasz Dluinet #1764 üzenetére
Úgy van ahogy leírod.
Ez volt az eredeti kérdés: [link]
"Tudna valaki segíteni abban, hogy hogy tudom át vinni a curve pontot revolutra? Fizetési hivatkozást nem tudok létre hozni, mert az írja töltsek fel többet, meg használjam a kártyát először. De ma aktiváltam"
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz Dluinet #1684 üzenetére
Lehet váltani hétvégi felár nélkül.Most,
Curve árfolyam 1€ = 329,26 Ft
Revolut árfolyam 1€ = 328,74 FtXE szerint árfolyam 1€ = 328,6871 Ft kép
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
JohnnyWeiss
tag
válasz Dluinet #1483 üzenetére
Köszi, ezt én is megtaláltam a neten, csak ugye rengeteg kód van amire ezt a 2 magyarázatot írják.
Van egyenleg, mivel különben nem foglalná be a KH-s kártyámon az összeget. Illetve a limitet sem léptem túl ugyanebből kifolyólag. Ráadásul a Curve support azt mondja, hogy ők azt se látják, hogy sikertelen lenne a tranzakció. -
svédcsepp
tag
válasz Dluinet #1478 üzenetére
67 ezerrel próbáltam, hogy biztosan a limit (200 GBP=69eHUF) alatt legyek. Viszont ahogy nézem vásárlási tr. nak könyvelte az MKB, de át is tudom rakni másik kártyára ezt a tranzakciót a "back in time"-al.
Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.
-
sajti_pajti
tag
válasz Dluinet #1433 üzenetére
Erre reflektálva, da alapvetően nem neked szánva a választ, javasolnám az összefoglalót kibővíteni, mivel abban a készpénz felvételről nincs szó.
Itt azért arra is ki kéne térni, hogy a 70ezer (tudtommal egész pontosan 200 font - ami mondjuk mai árfolyamon már csak 69.666 forint) az napi limit és van egy Fair use policy is, amit már korábban említettem itt a topikban. -
KTU
addikt
válasz Dluinet #1086 üzenetére
Netem már kizárólag Revolut virtuális kártyát adok meg.
Egy ideig úgy csináltam ahogy te, Curve majdnem mindenhol.
De már nem.
Történet,
egy ismerősnek vásároltam x szolgáltatást a Curve kártyámmal, ami akár meg is újulhat,
úgy gondoltam kivettem a "pipát" ebből a részből, (sajnos egy részné nem, de ez már csak később derült ki), és mikor ismerősöm egyenlege lecsökkent, automatikusan levonták az összeget (10 ezer Ft) Curve kártyámról, szerencsétlenség plusz, épp én is vásároltam és Curve-be egyik hazai bankos kártyámra volt állítva.
Biztos vagyok benne hogy bejelöltem első feltöltésnél a "kártyaadatokat ne tárolja" opciót.
Mindegy levonták.
Mikor utólag megnéztem benne volt x helyen az automatikus megújulás.
Írtam a Curve-nek, az összeg levonásakor, írták látják hogy ez automatikus levonás, forduljak a kereskedőhöz, az ugye azt mondja engedélyezve volt, így jártam.
Több levélváltás, nem fogták meg a tranzakciót!
Ismerős azonnal jelezte kifizeti az összeget,
de azért szerettem volna ha megfogják, ill kíváncsi voltam hogy rendezik.
Nyelvi akadály nem volt, nem ezért hiúsult meg.Amiért ezt leírtam, a Revolut pár hónapja fiamnál észrevette hogy X kereskedő olyan tranzakciót hajt végre amilyenhez hasonló előtte már többször visszafordítottunk.
Most automatikusan megfogta, kérdezték valós-e a terhelés,
válasz nem,
Összeget nem engedte levonni, és felajánlotta hogy tiltják a kártyát, és adnak másikat.
Ezt akkor meg is írtam a Revolut topikba.
Ezért jobb a Revolut "netes" vásárláshoz, mint a Curve.[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Dluinet #1078 üzenetére
De, ennek mi értelme? Hétvégét leszámítva, Rev abból a zsebből vonja le, mint a terhelt pénznem (pl €-€), ha azon nincs annyi, akkor abból, ahol a legtöbb van (pl HUF). Mindkét szolgáltatás bankközi árfolyamon vált, szóval azzal se nyersz semmit.
Akkor hol a csel?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Dluinet #1078 üzenetére
én még új vagyok ebben a világban (Revoult, Curve, TW), de ha az ingyenes revoultban csak 1db díjmentes virtual kártyád lehet, akkor tudod megcsinálni, hogy "különböző Revolute kártyákhoz más pénznemet társítok."
még nem regisztráltam Curve-re.
Curve kártyának van díja, vagy a postázásnak? -
ÁrPi2
senior tag
válasz Dluinet #1076 üzenetére
"Revolut EUR kártya, USD Kártya és magyar forint kártya van alá nekem berakva."
Bocsi, akkor jól sejtem hogy Te nem a Sztenderd csomagban vagy Revoluttal (1 fiz + 1virt kártya) hanem valamelyik fizetősben több kártyával? Vagy amúgy hogyan szeparálható el ?
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
-
xcsabo
senior tag
itt nem ezt írja:
[link]
ez alapján 200 font/eur max/hónap és ezen belül
max 10 alkalomra lebontva. ez azért nem túl sok....
bár ha jól értelmezem akkor ez csak credit (hitel) kártyásokra
vonatkozik (én is az vagyok sajna).
a limit felett pedig felszámolja a kieg. díjakat ahol és amikor kell. -
gzbotii
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
[link]
ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal.[link]
For Curve Blue (free) customers, you can withdraw up to £200 per month with no currency conversion fees. For any withdrawal over £200 per month, you will be charged 2% of the amount of the transaction or £2 (whichever is higher).[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
-
Merlini
tag
Igen, és ezekből az OTP ATM-ekből eurót felvéve nincs semmi plusz díj, a fent megemlítettel szemben.
Az 5. kerület Deák Ferenc utca 7-9 alatti automatából tavaly nyár óta, már vagy négyszer vettem is fel Revolut kártyámmal. Minimum 10 euróst ad. 200 eurót három részben vennék ki, kicsit nehézkes volt még külföldön is a 100 eurós bankjegyet felváltani. -
gzbotii
nagyúr
Nekem az a tervem, hogy két OTP és egy külföldi kártya kerülne alá.
A pénztárcámba egy bankkártya fér el kényelmesen (főleg ha contactless fizetéshez nem akarom kivenni csak odaérinteni a terminálhoz). Amikor csak a városon belül mozgok, csak a Curve kártyát +leggyakrabban használtat vinném magammal - ha elég megbízhatónak mutatkozik, így helyet spórolva valamint biztosabb is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest