Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade

Hozzászólások

(#4301) YASKATIR válasza htc07 (#4300) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Nem fogom, mivel az elozo 50 alkalommal rajottem, hogy nem fer bele a btc safe space-be, igy ignoralva van. Ajanlom a chartok megerteset december 16-ot kovetoen. Mivel ott pontosan zuhano btc es szarnyalo alt volt.

A BTC pontosan azt produkalja, amit a Nokia csinalt. Aki erti az erti, aki meg nem az nem. Viszont aki nem erti, az majd gondoljon erre a mondatra par ev mulva

[ Szerkesztve ]

(#4302) htc07 válasza YASKATIR (#4301) üzenetére


htc07
addikt

akkor meg miről beszélünk, ki beszél mellé? :U

(#4303) YASKATIR válasza htc07 (#4302) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Latod, pontosan errol beszelek, mivel volt am egy ilyen mondat is a hsz-ben:

"Ajanlom a chartok megerteset december 16-ot kovetoen. Mivel ott pontosan zuhano btc es szarnyalo alt volt."

De mivel ezzel egybol bizonyitanam az igazam igy te ignoraltad, mert nem fer bele abba a safe space-be amirol beszeltem. Szeretetted var teged is az /r/bitcoin. Az van tele ilyen emberekkel es jo safe space-hez hiven, ki is van moderalva minden negativ poszt.

[ Szerkesztve ]

(#4304) nyogo83 válasza YASKATIR (#4301) üzenetére


nyogo83
senior tag

"A ferdites meg a hazudozas az megy rendesen, a chartok leolvasasa es megertese pedig egyaltalan nem. Ertem en, hogy ennek az onigazolas keresese az oka, de ez eleg gaz, mivel elmeletileg ez pont nem egy bitcoin uberalles topic."

Nem unalmas meg ez a fajta hozzaallas? Kb eddig amit hallani lehetett toled, az majd mindig valamelyik masik crypto fikazasara vonatkozott, illetve probalod rahuzni az emberekre hogy valamelyik coin "hivoi".
Ezzel szemben nem hiszem hogy pont az itt levok lennenk elvakultak.

Pont toled nem lehet nagyjabol semmelyik masik cryptorol aradozni, hireket linkelni mint az XRP,XLM.
Ha valamelyik cointol jon valami ujitas/hir, ami miatt esetleg megugrik az arfolyama, akkor kb lefitymaloan nyilatkozol rola, hogy "pff, nagy cucc, mi ebben az ujitas".

Legyszives, lehet kulturaltan is beszelgetni, nem kell itt az altalad sokat emlegetett random reddit csoportok szintjere lemenni. Nem kell a feszkot kelteni.
Koszi :R

(#4305) htc07 válasza YASKATIR (#4303) üzenetére


htc07
addikt

Na akkor vonatkoztassunk el az ETC-től, ami kinőtte már a gyerekcipőt (a smart contract egy érdekes technológia amiben van potenciál), meg az XRP-től is, ami nem is tekinthető cryptonak, mivel centralizált.
Említhetnéd még a BCH-t is, ami RV játékszere.

Mivel neked szemmel láthatóan nem megy a tények bizonyítékként történő tálalása, engedd meg, hogy szemelvényezzem neked a coinmarketcap adatait:

Dec. 17:
BTC: 19900 USD
LTC: 342 USD
BTC/LTC: 0.019

Dec. 30:
BTC: 13000 USD
LTC: 231 USD
BTC/LTC: 0.017

Jan. 13:
BTC: 14500 USD
LTC: 240 USD
BTC/LTC: 0.017

Jan. 17:
BTC: 10200 USD
LTC: 150 USD
BTC/LTC: 0.015

A fenti egy hónap alapján, az általad említett intervallumban, a fenti adatok alapján, a BTC-hez képest 0.019-ről 0.015-re csökkenő árfolyam megmagyarázza, hogy 340 dollárról 150 dollárra esett az USD-hez viszonyított érték, annak nyilván semmi köze ahhoz, hogy a BTC is majdnem lefelezte az USD árfolyamát közben.

És akkor még nem is a shitcoinok közül nézelődtem, hanem egy TOP5 marketcap coint.

[ Szerkesztve ]

(#4306) Dexar007 válasza YASKATIR (#4303) üzenetére


Dexar007
veterán

Nem,nem bizonyitanal semmit,esetleg azt,hogy nem egy az egyben koveti le az arfolyamot.De baromsag lenne azt hinni,hogy azert lett " veletlenul " 3 dollar a ripple,mert pont "veletlenul" akkor jottek ra az emberkek,hogy sokkal tobbet er,mikor a btc 20k-nal volt.
Valosagban ez ugy nezett ki,hogy meglattak a 20k-s arat es: ,,Oh,hat ha a btcnek sikerult,akkor a tobbinek is sikerulhet! Na akkor tegyunk ebbe a 0.024 dolllart ero szarba is penzt,majd a masikba is,hatha valamelyik befut"
Amikor pedig pukkant a lufi,akkor melyrepules. De termesztesen nem azert mert a btc zuhant. ;]

Give me your cum,bull!

(#4307) YASKATIR válasza nyogo83 (#4304) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Egyetlen aradozo kommentet sem olvastal tolem, szoval ne ferdits, kosz. Az megint mas kerdes, hogy belinkeltem olyan dolgot, hogy a kraken-en mar van XLM - EUR / USD illetve a revolut-on XRP, bar pontosan ugyan igy belinkeltem azt is, amikor a revolut-on lett BTC. Szoval ez igy fail...

Amit lehuztam az az Litepay, amiben az egvilagon nem volt semmi vilagmegvalto dolog, mivel egy mar regota letezo dolog, csak epp most mar van direkt LTC kartya is, hurra.

(#4305) htc07 : Persze, mindentol vonatkoztassunk el, ami nem teged tamaszt ala.. LOL. Egyebkent nem attol lesz crypto valami, hogy decentralizalt (mellesleg a BTC sem decentralizalt). ez csak a szokasos cryptoanarhista hulyeseg. Vicces, hogy az LTC-t hozod fel, amirol mar tobbszor is kijelentettem, hogy az egvilagon nincs semmi ertelme, mert az valoban pontosan lekoveti a BTC chart-ot. Semmi ujdongas es semmi hir az LTC-vel kapcsolatban mar lassan 4 honapja. Nem igazan jon ossze ez a ferdites dolog ma sracok...

(#4306) Dexar007 : Oke, utoljara linkelem, mert ez a hazudozas mar a szanalmas kategoriat surolja. A BTC mar reg zuhant amig az emlitett coinok meg majd 3 hetig novekedtek. Sirt is mindenki ezerrel reddit-en meg itt is



Kered-e a kozonseg segitseget a chartok megertesehez?

[ Szerkesztve ]

(#4308) htc07 válasza YASKATIR (#4307) üzenetére


htc07
addikt

Akkor mitől crypto valami? Hogy felviszik váltóra? :)

Látom az LTC-t nem sikerült kimagyarázni miért zuhant, mikor a BTC-hez viszonyított árfolyama lassan csökkent :) fuss neki mégegyszer, ne csak FUDolj.

(#4309) YASKATIR válasza htc07 (#4308) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Definialva van, hogy mi a crypto...

"a digital currency in which encryption techniques are used to regulate the generation of units of currency and verify the transfer of funds, operating independently of a central bank."

Az XRP fuggetlen a kozponti banktol? Igen. Azaz crypto? Igen. Mondtam en, hogy amit allitasz az csak egy populista cryptoanarhista hulyeseg

Mit nem sikerult kimagyaraznom? Mar kb 2 honapja leirtam, hogy az LTC-nek az egvilagon nincs semmi ertelme, csak a nevebol el, mivel 1:1-ben egyutt mozog a BTC-vel. Az egy dolog, hogy a chartot nem tudjatok leolvasni, de mar a szovegertes sem megy? Nem is ertem, hogy miert kezdtem vitat ismet..

[ Szerkesztve ]

(#4310) htc07 válasza YASKATIR (#4309) üzenetére


htc07
addikt

szóval, ha valamit nem lehet bányászni, csak központilag bocsájtják ki, de nincs benne a kibocsátó nevében, hogy bank, akkor az nem számít ;] akkor az nem decentralizált.

az LTC-nek miért ne lenne értelme? egy nagy múltú altcoin. És mint szerinted minden altcoiné, az árfolyamának ennek sincs köze a BTC/fiat árfolyamhoz, ahogy te azt megmondtad.

Biztos nekem nem megy a szövegértés. ;]

Mindegy is, ha trollkodni akarsz, hajrá, nálam ignorálási listára kerültél.

szerk. biztos kilopták az aranytartalékot az LTC minerekből, azért kezdett el zuhanni az ára ;]

[ Szerkesztve ]

(#4311) YASKATIR válasza htc07 (#4310) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Ennel egyszerubben nem tudom elmagyarazni a dolgot, bocsi. Az azert kulon vicces, hogy egy teljes mertekben elfogadott definicional probalsz okosabb lenni. Persze, aki nem btc fan az mind troll! Ignoralj nyugodtan, szerintem igy mindketten jobban jarunk. Te biztonsagban leszel a kicsi safe space-ben, nekem pedig nem kell ilyen hozzaszolasokra reagalnom

Ui: Nem verticoin vagyok, barmennyire is ezt akarod hinni.

En tok orulnek, ha 2018-ban vegre eljutna oda az emberiseg (allitolag okosabbik fele), hogy nem szekertaborokban gondolkodik, mint 5000 eve

[ Szerkesztve ]

(#4312) Dexar007 válasza YASKATIR (#4307) üzenetére


Dexar007
veterán

A btc akkoriban meg nem zuhant,csak egy kis korrekcionak tunt a holdraszallas elott. ;] De januarban is volt 17 ezer dollaron. Pontosan ezert tudtak meg novekedni a shitcoinok. Egyebkent 5800-as btc arnal is linkelj mar chartokat legyszi.Ha mellesleg nem alltunk volna meg 5800nal,hanem csak 1-2 ezernel,akkor megnyugodhatsz,hogy az ltc is 100 alatt lenne most,es az eth is 200 alatt = banyaszatnak is annyi. Mindezt ropke 2-3 nap leforgasa alatt.

Give me your cum,bull!

(#4313) DNReNTi válasza Dexar007 (#4312) üzenetére


DNReNTi
őstag

Mondjuk mar amikor ez ETH 500 euro ala bukott, hirtelen megjelentek a miner rigek apron. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4314) YASKATIR válasza Dexar007 (#4312) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Miert linkelnek chartokat akkor, amikor 5800 volt? Azert eleg sokat elmond rolad, hogy mindent shitcoinozol, ami nem BTC. Nem veletlenul irtam azt, hogy a BTC = Nokia. Szep volt, nagy volt, csak epp lemaradt majd evekkel kesobb elbukott (haho, 2018 februar van, hol van a teljeskoru ln?! 9 ev nem volt eleg arra, hogy hasznalhato coin legyen a BTC? A legnagyobb BTC konferencian nem lehet BTC-vel fizetni? Vicc.)

Az ismet vicces, hogy sirtal a chart miatt, majd amikor megkaptad (52. alkalommal) nem tudtad ertelmezni es folytattad amit elkezdtel.

Az pedig nem ertekel, hogy: "mi lett volna ha". Ez nem erv, ez felremagyarazas

[ Szerkesztve ]

(#4315) Yutani


Yutani
nagyúr

Egyébként elfelejtettem szólni, hogy tegnap vásároltam coint az esésre elkülönített fiatból, ezért esés várható! És lett is. :DDD

#tarcsad

(#4316) Dexar007 válasza YASKATIR (#4314) üzenetére


Dexar007
veterán

Jo,akkor nem tudom ertelmezni Mr. Buffet. Vasaroljon shitcoinokat amikor a btc zuhan,hajra!
Nekem pedig eleg azt a taktikat kovetnem,hogy ranezek a bitcoin arara,es nagyjabol megmondom,hogy a tobbi szemet eppen hol tart. ;] Lenyegesen egyszerubb dolgom van,mert ha a bitcoin zuhan akkor = minden shitcoin elad,banyaszrig elad,viszlat! Ha pedig a bitcoin emelkedik,akkor mindent visszavasarolok. :)

Give me your cum,bull!

(#4317) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

YASKATIR: Alt/BTC párban értettem a "BTC mozog - alt esik, BTC stagnál - alt nő" általánosítást, bár ezt szerintem te is tudod. Így érdemes vizsgálni az altokat, ha azok "egyéni"(=BTC-től független) teljesítményére vagy kíváncsi, mert valamennyire kiszűrhető vele az általános piaci hangulat, ami a legtöbbre egyaránt vonatkozik.

Az XRP és az XLM azért tudott ennyit emelkedni a BTC zuhanása közben, mivel a profitrealizálás és a decemberben beszállók pánikeladásai mellett a kormányok és a hagyományos bankrendszer negatív megnyilvánulásai vezettek a korrekcióhoz. Logikus, hogy a bankok által "támogatott", a hagyományos bankrendszert kiszolgálni próbáló altok biztonságosabbnak tűntek. De ezek voltak a kivételek.

Mint ahogy most is, esik minden, kivéve a Monero-t (a MoneroV fork miatt) és az OMG-t (Thaiföldi deal). Kivételek mindig lesznek.

Az LTC hosszútávú túlélésében egyébként egyetértek, esetleg az mentheti meg, ha összejön az atomic swap BTC-vel, de ez sem holnap lesz.

[ Szerkesztve ]

(#4318) YASKATIR válasza Dexar007 (#4316) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Ugy erzem magam, mint amikor egy szelsojobbos vagy egy szelsobalos emberrel "beszelgetek" (esetleg egy melyen vallasos emberrel). Pontosan ugyan olyan elvakult, szelsoseges nezeteket vallasz mint az emlitett ket szekertabor es a tenyeket meg veletlenul sem veszed figyelembe... Erre en inkabb nem lennek ennyire buszke...

(#4317) KilgoreTrout: Teljes mertekben ertettem, hogy te mirol beszelsz. Ha ez ugy lenne, ahogy mondod, akkor az emberek nem XLM-et meg XRP-t (de fokent nem XLM-et) vettek volna, hanem ETH-t. Egyebkent miert probalod az XLM-et osszemosni az XRP-vel? Az XLM pont azert jott letre, hogy legyen az XRP-nek egy decentralizalt alternativaja, amit nem mas, mint az XRP egyik alapitoja hozott letre.

Ez pedig hulyeseg:

"Logikus, hogy a bankok által "támogatott", a hagyományos bankrendszert kiszolgálni próbáló"

Mutass mar egy kapcsolatot az XLM / XRP es a bankok kozt. Az eddigi legkomolyabb penzintezmenyek amik XRP-t haznalnak (tesztelik) az a WesternUnion es a MoneyGram. Ezek pedig tavolrol sem bankok. Igazabol a Royal Bank of Canada tesztel egy ETH alapu blockchain rendszert, szoval az ETH most kiszolgalja a csunya, gonosz bankokat?

[ Szerkesztve ]

(#4319) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#4318) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Azért te sem segíted a kulturált vitát a folyamatos üldözési mániáddal és agresszív hozzászólásaiddal...

Az XLM-et nem követem napi szinten, de szerintem az XRP-vel való összemosása miatt vettek belőle ennyien (azért azt szerintem te is láttad, hogy a decemberi XRP rally-nál mennyi információhiányos új befektető vette). Az IBM megállapodáson kívül nem tudom mi hajthatta volna, ha nem az XRP-t övező hype.

Az XRP "a" bankár coin, ez lett elültetve a köztudatban, függetlenül attól mi az igazság. A legtöbben azért vettek belőle, mert arra számítottak, hogy majd a Ripple rendszerét használó bankoknak eladják jó drágán...

[ Szerkesztve ]

(#4320) YASKATIR válasza YASKATIR (#4318) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Kieg: A coinok eseset ne ugy nezzetek mar legyszives, hogy mi tortent az elmult 3 oraban.

Az elmult 7 nap igy all:

BTC +23%
ETH +1.4%
XRP +0.64%
LTC +14.11%
XLM -3.12%
XMR +27.49%

Ami erdekesseg, hogyha az elmult 30 napot nezzuk, akkor egyedul az LTC van pluszban 27.49%-al. Az osszes tobbi coin negativ

(#4319) KilgoreTrout :

"azért azt szerintem te is láttad, hogy a decemberi XRP rally-nál mennyi információhiányos új befektető vette"

Az mindig igy tortenik. Lenyegtelen, hogy epp melyik coinrol van szo, az emberek azt fogjak venni, amirol a legtobbet hallanak a TV-ben meg latjak a neten. Nem veletlenul tortent az a BTC-vel ami. Eddig ha jol szamoltam mar 3x tortent meg ez a hajp a BTC korul, es mindig ugy vegzodott mint most. Bar az igaz, hogy a mostani decemberi hajp volt az eddigi legnagyobb. Szerintem azert vettek az emberek az XLM-et, mert nagyjabol ugyan azt tudja, mint az XRP, csak epp olcsobb. Korabban itt ezt ki is fejtettem, hogy miert van baromi nagy elonyben az XRP (ide most az XLM-t is beirhatod) a BTC vagy ETH-val szemben (bar lehet redditen volt). Roviden tomoren annyi, hogy senki sem akar 0.0034 BTC-t venni (irok egy szamot) $300-ert. Mindenki az egesz szamokat szereti, es inkabb vesznek (ismet random szam) 1500XRP-t a $300-ert, mivel az pontosan 1500 egesz es nem 0.034

[ Szerkesztve ]

(#4321) Möhe válasza Yutani (#4315) üzenetére


Möhe
addikt

Nem megmondtuk hogy szólj előtte? :DDD

(#4322) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#4320) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Ez nem pont engem támaszt alá?

A legtöbb alt csökkent a BTC-hez képest (vagy ha mindenáron USD-ben akarod, akkor kevesebbet nőtt, mint a BTC), most hogy megindult az árfolyam.

A 30 napos már csalókább, mert ott volt gyors zuhanás (akkor esett minden) és oldalazás is (amikor pedig nőttek az altok a BTC-hez képest).

De ezt nap mint nap tapasztalja is az, akinek többféle, különböző profilú alt van a portfóliójában.

[ Szerkesztve ]

(#4323) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#4319) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

"Az XRP "a" bankár coin, ez lett elültetve a köztudatban, függetlenül attól mi az igazság"

De ez most nem a sotetseg csucsa? Ez pontosan ugyan olyan kretenseg, mint az, hogy minden bankar zsido es mind egy mocskos, aljas szemetlada.

(#4322) KilgoreTrout: Szerintem nem. Ha teged tamasztana ala, akkor szinte mindennek ugyan olyan %-on kellene allnia, mint a BTC-nek, par %-os elteressel, de ez meg 30 napos tavlatban sincs igy, pont ezert irtam, hogy az ltc itt epp meglepi (bar az is igaz, hogy elotte vegig egyutt zuhant a BTC-vel, csak epp tobbet, melyebbrol pedig egyszerubb nagyot noni)

[ Szerkesztve ]

(#4324) Dexar007 válasza YASKATIR (#4318) üzenetére


Dexar007
veterán

Pontosan igy van. Bitcoinnaci vagyok. :K ;] Majd szolj,ha coinmarketcapen megelozik a btc-t,akkor lehet valtozni fog a helyzet,es mindent az uj kiralyhoz fogunk merni. De addig is tegyunk ugy mintha veletlen lenne az altcoin pump.Ha pedig ujbol bezuhan a btc,akkor igerem meg fogok lepodni,hogy : ,,jeee nezd mar a ripple 0.5 dollaron all..hogy a francba lehet ez? Pedig olyan igeretesnek tunt,sokkal gyorsabb is mint a btc".

Give me your cum,bull!

(#4325) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#4323) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Hát szerintem abban nincs vita, hogy kreténségből nincs hiány a kripto körében. Amikor egy DentaCoin-t fel tudnak pumpálni annyira, hogy a kapitalizációja magasabb, mint az általa kiváltani hívatott szektorban elköltött összes pénz a világon vagy amikor egy nyilvánvaló pilótajáték a top 10-ben szerepel huzamosabb ideig...

Sajnos nem érted. Amit itt többen is mondani próbáltunk az lényegében azt jelenti, hogy egy altokból álló portfólió bitcoinban mért értéke hogyan változik a bitcoin árfolyamának függvényében. Tehát tegyük fel, hogy a BTC 10.000 USD, és a portfóliód ér 1 BTC-t.

- Ha a Bitcoin hirtelen felmegy 15.000 USD-re, akkor a portfóliód BTC-ben mért értéke csökken (mondjuk 0.8 BTC-re)
- Ha ezek után hetekig 15.000 USD körül mozog, akkor "beérik" az altok és a portfóliód értéke ismét közelít az 1 BTC-hez, vagy meghaladja azt.
- Ha ezután a Bitcoin elkezd esni és leesik 9000 USD-re, akkor ismét csökken a portfólió BTC-ben mért értéke (mondjuk 0,7 BTC-re).

Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#4326) syberia


syberia
veterán

Petro-t tessék, most (még) olcsó! ;]

https://howbad.info/

(#4327) Árpi001


Árpi001
senior tag

Huh, a btc árfolyamát nézve az elmúlt kb 15 órában nem könnyű eldönteni venni vagy várni....

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#4328) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#4325) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

En ezt ertem, de miert kellene erdekeljen, hogy mennyit er a penzem BTC-ben ha X coin - fiat az ami erdekel es nem X coin - btc? Ha en veszek (pl) 50000 XLM-et, akkor engem nem fog erdekelni, hogy az az 50k XLM ma 1 BTC 2 honap mulva meg 1.2 vagy epp 0.8. Engem az fog erdekelni, hogy az 50k XLM-ert mennyi fiat-ot kapok. Szerintem egyetlen ertelmes ember sem hiszi azt, hogy barmelyik kripto majd szepen levaltja barmelyik fiatot orszagos szinten 10-20 even belul, ezert vegsosoron minden ertelmes embert az erdekel, hogy az adott X coin mennyi fiat-ot er.

Teged sem erdekel, hogy az X forintod epp hany USD vagy SGD (tegyuk fel, hogy az orszagban elsz es dolgozol), mint ahogy engem sem erdekel, hogy az aktualis SGD-m hany USD vagy HUF. Ha ez erdekelne, akkor USD-ben tartanad a penzed valoszinuleg, mert annal biztosabb es univerzalisabb fiat jelenleg nincs.

[ Szerkesztve ]

(#4329) Yutani válasza Árpi001 (#4327) üzenetére


Yutani
nagyúr

Itt a zajja, mos vegyé! :DDD

#tarcsad

(#4330) Möhe válasza Yutani (#4329) üzenetére


Möhe
addikt

fiatban vagy? :D

szerk:
ma benéz 10k alá az árfolyam?

[ Szerkesztve ]

(#4331) Yutani válasza Möhe (#4330) üzenetére


Yutani
nagyúr

Bitfinixen tegnap lekötöttem a teljes fiatomat (ezért indult meg a zuhé ;)), de Krakenen van egy kis túrt fiat, ami arra vár, hogy az alján beszálljak vele. De ez utóbbi csak töredéke az előbbinek. :DDD

#tarcsad

(#4332) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#4328) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Amíg a legtöbb altnál a BTC párok dominálnak volumenben, addig célszerű ahhoz mérni, mert nem lehet kikerülni annak hatását.

Mondjuk pont XLM-nél KRW-ben történik a kereskedés többsége. Kim Jong Un-nak rossz napja van, kilő pár rakétát Szöul felé, a KRW bedől, és ha nem figyeled a híreket, nem tudod hirtelen miért ér ennyivel kevesebbet SGD-ben az XLM befektetésed. Míg, ha KRW-ben figyeled az értékét, akkor látod, hogy nem az XLM dőlt be, hanem az SGD/KRW árfolyamának köszönhető a változás.

Ha több altod is van, akkor jelentősen megkönnyíti az árfolyammozgások értelmezését, ha szét tudod választani a fő váltópénz mozgását az adott alt mozgásától. Szimplán ennyi.

Plusz, legtöbben BTC-vel szálltak be a kripto-kereskedésbe. Hasznos benchmark, hogy hogy állnak ahhoz képest, ha simán csak tartották volna a BTC-t.

(#4333) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Sziasztok!

Kb. 40-50 milliárddal csökkent a kapitalizáció. Valami okot, és további kivonást láttok a levegőben? :)

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#4334) syberia válasza sarkanyolo2 (#4333) üzenetére


syberia
veterán

Nem lesz itt semmi katasztrófa. :N

https://howbad.info/

(#4335) Madwe válasza YASKATIR (#4328) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha altot veszel, igenis érdekeljen a price in btc alakulása. Ha javul, akkor jól döntöttél az adott időtávra, ha romlik, akkor rosszul, hiszen btcvel jobban jártál volna. Az az alap viszonyítási pont, s ez sokáig így is marad.

(#4336) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#4332) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

A pelda azert rossz, mert ha egy ilyen komoly esemeny tortenik, akkor az bedont mindent, nem csak azt, ami won-ban megy fokent.

(#4335) Madwe : Ezt hivjak befektetesnek... Nem tudod elore, hogy mivel jarsz jol, vagy mivel jarsz jobban. Ha valoban lehetne tudni, akkor senki sem dolgozna a vilagon, hanem mindenki minden penzet abba fektetne be, ami a nyero. Gondolom teged sem erdekel egy HUF befektetesnel, hogy hogyan alakul az USD, GBP, CNY satobbi, pusztan azert, mert ha azokba fektettel volna, akkor jobban jartal volna. Te X dologba fektettel nem Y-ba, igy neked X szamit nem Y.

Mas pelda: Apple reszvenyeket veszel, akkor teged miben erint az, hogy a Tesla reszvenyek 3x olyan gyorsan mennek fel? Semmiben, mert te Apple reszvenyekbe fektettel. Nem fogod eladni az apple reszvenyeket, majd venni teslat, majd amikor a masik jobban teljesit, akkor ismet eladni, majd venni etc.

[ Szerkesztve ]

(#4337) Madwe válasza YASKATIR (#4336) üzenetére


Madwe
nagyúr

Igen. De mégis cryptoban a go to alap, ami a market aráit befolyásolja, az a btc. Traderek nem véletlen csak satoshikat néznek.

(#4338) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#4336) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Nem volt a legjobb példa, csak gondoltam akkor én is az XLM-mel szemléltetem, aztán azt sajnos pont fiatban veszik leginkább. De a lényeg kiderül belőle.

Szerintem aki hosszú távú befektetésként tekint a kriptora, az az eddigi története és "stabilitása" miatt BTC-ben realizálja a profitot legalábbis egyelőre, amíg ennyire domináns. Stabilitás alatt azt értem, hogy ha a BTC árfolyama hirtelen nullára zuhan, akkor addigra már minden más kripto is halott. Fordított esetben ez nem igaz.
Mivel ebben realizálod a profitot, ezért az alt kereskedés értelme is az, hogy növeld a BTC mennyiségét.

Az Apple/Tesla példádat nem értem. Ki az aki nem nézi mi a jövedelmezőbb befektetés? Aki gyakran tőzsdézik, az szerintem igenis vesz és elad. Hagyományos tőzsdéhez képest pedig sokkal olcsóbb és gyorsabb a kriptotőzsdék használata, miért pont itt ne tennék az emberek? Még ha teljesen rá is vagy kattanva pl. az XLM-re, akkor is megéri átváltani egy részét, ha úgy látod valami ahhoz képest emelkedik. Utána visszaváltod és boldog vagy, hogy több XLM-ed lett.

[ Szerkesztve ]

(#4339) zichie válasza htc07 (#4296) üzenetére


zichie
senior tag

"...másodlagos fizetőeszköznek simán jó lehet..."

Erre gondoltam én is, csak ez legyen hivatalos, ami úgy tudom, hogy néhány országban már igaz. Nálunk a forint a hivatalos fizetőeszköz, de egyes áruházakban (pl. Spar) lehet euróval is fizetni. Ha én azt az eurót még 250 forintos árfolyamon vettem évekkel ezelőtt, akkor nem kell nyereségadót fizetnem, ha most költöm el. Bitcoin után sajnos kell. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a forint a hivatalos fizetőeszköz, de az euró is valamiféle fizetőeszköz, ha a Spar-ban tudok vele fizetni és nem kell - az áfán kívül - adót fizetnem. Ha a krpitopénzeket úgy kezelik, mint az eurót most Magyarországon, ami nem az ország hivatalos fizetőeszköze, akkor az nekem elég, akkor már elkezdem költeni itthon a kriptopénzem, addig hozzá nem nyúlok.

[ Szerkesztve ]

(#4340) Möhe


Möhe
addikt

DigixDAO-ba tolják a BTC-t? elég szépen felment délután 3 óta

(#4341) NoX válasza NoX (#4287) üzenetére


NoX
senior tag

Visszavettem drágábban a BTC-m, erre nem kezd el brutálisan esni?... :W Jóval tudtam volna csökkenteni a veszteségem, ha most vettem volna vissza... :(
Szerencsejáték ez, mondom...

Mi történt egyébként? Mi az oka a nagy esésnek? 700 euró néhány óra alatt. Remélem visszafelé is ilyen léptékben megy a Holdra...

(#4342) KilgoreTrout válasza NoX (#4341) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Bármit is tervezel, érdemes több részletben. Legközelebb oszd el 2-3-4 felé és fokozatosan állíts be ordereket (vételnél mostani ár -1%, -5%, -7,5%, -10%, eladásnál ugyanígy, csak a másik irányba.) Vagy figyled, és pár nap alatt több részletben vedd meg/add el a kívánt mennyiséget piaci áron.

[ Szerkesztve ]

(#4343) DNReNTi válasza NoX (#4341) üzenetére


DNReNTi
őstag

Docog felfele ismet. Sajnos. En varok meg, hatha megy lentebb is, aztan bevasarlas. :P

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4344) Madwe válasza zichie (#4339) üzenetére


Madwe
nagyúr

Fiat után is adóznod kell. Ha anno vettél 160hufért usd-t, s ma visszaváltod 250ért, akkor biza adóznod kell. Csakhogy ennek van egy minimuma, ami alatt nem adóköteles, s a kutyát nem érdekli.
De ez kriptora is igaz: ha vettél anno 10db crpt 3usdért s ma eladod 10usdért, az senkit nem fog érdekelni :)

(#4345) Szilu válasza NoX (#4341) üzenetére


Szilu
tag

Nem hagytad abba? Ne csapongj, ne nézd a perces chartot, ha nem bírod :-) Az elmúlt 35 napból kb. a 20-at tölti ebben a kétezres sávban, semmi különös nem történt. Ha innen emelkedni indul, akkor 14ig sima az út, és eséskor már egy nagyon erős támasz lesz itt (lesz idő eladni). Ha viszont lefordulunk 10k alá, akkor a most vásárolt btc-k megfognak jelenni az eladók között...

[ Szerkesztve ]

(#4346) htc07 válasza zichie (#4339) üzenetére


htc07
addikt

Az más, hogy elfogadják, mert a spar elfogadhatna dollárt is, meg megint más, hogy hivatalos, tehát el KELL fogadniuk.

(#4347) zichie válasza Madwe (#4344) üzenetére


zichie
senior tag

Ok, értem, ha kisebb összegben vásárol az ember, akkor nem kell adózni.
Az 50 eurós bankjegyekre nincs ráirva, hogy melyiket mikor vettem.
Ami a kriptopénzeket illeti: a Lambót apró max. 100 dolláros sok-sok apró alkatrészenként kell megvenni bitcoinból és otthon összerakni. :)

[ Szerkesztve ]

(#4348) csaba951 válasza NoX (#4341) üzenetére


csaba951
veterán

Nem voltál elég türelmes! :DDD

Egyébként pont most kellett volna visszavenned, ha abban bízol, hogy továbbra is nőni fog az árfolyam.

Ha megnézed a grafikont, akkor még nem lehet temetni a növekedést. Nem esett ki a növekedési csatornából, annyi történt, hogy az erős oldalról átment gyenge oldalra. Ha kiesik az alsó lila részből, akkor az már más történet lesz. De erről egyenlőre szó sincs.

(#4349) Szilu válasza csaba951 (#4348) üzenetére


Szilu
tag

Na ez már tetszik ;-)
Szerintem egy hónappal ezelőttről is van itt egy támasz, meg egy ellenállás is, én ezért gondolnám, hogy egy kis oldalazással sincs minden veszve akkor sem, ha kijövünk a trendből.
Meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenestre ha a tavaly évvégi nagy emelkedést nem nézem, még a végen úgy fogom érezni, hogy itt lehet esélyünk követni a technikai elemzéseket. :-)

[ Szerkesztve ]

(#4350) NoX válasza Szilu (#4345) üzenetére


NoX
senior tag

De-de, csak azért rá-ránéztem az árfolyamra, hogy milyen döntést hoztam, és leszűrtem, hogy nem a legjobbat. De persze bármi megtörténhetett volna... csak bosszant, hogy kettőből kétszer rossz döntést hoztam: úgy adtam el, hogy utána még nőtt, aztán visszavettem drágábban, de utána még tovább csökkent...

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.