Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade

Hozzászólások

(#4201) FanTomasz21


FanTomasz21
tag

Sziasztok! Hosszu tavra szeretnek venni NEO-t es neo walletben tarolni, szerintetek erdemes belevasarolni most? Egyenlore egy db vasarlasan gondolkodom

(#4202) fireman123 válasza bajaki (#4200) üzenetére


fireman123
őstag

Szia, ....én is Zec-et bányászok, néha a nanopoolon, máskor a flypoolon, ...mindkét poolról Krakenes Zec addressre megy a kiutalás, a Krakenen átváltható közvetlenül a Zec euróra és az már mehet is ki az OTP-be.
Többi lehetőséget nem ismerem, bár nekem is van még Coinbase/Gdax és Bittrex regisztrációm is, de a Coinbase/Gdax-on nincs Zec, a Bittrexen meg nincs közvetlenül euróra váltási lehetőség. Szerintem a Krakenes a legegyszerűbb, és most már jól is működik a rendszerük.

[ Szerkesztve ]

(#4203) YASKATIR


YASKATIR
aktív tag

Jon az XRP a Revolut-ra!

[ Szerkesztve ]

(#4204) bajaki válasza fireman123 (#4202) üzenetére


bajaki
őstag

Aha, még egyszerűbb is így mint gondoltam.

A SEPA utalás Kraken-ről milyen költséggel jár?

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#4205) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

Valaki kérdezett a Car Vertical-ról korábban. Eddig nem hallottam róla, de kicsit utánaolvasva nekem annyira nem jön be.

Közvetlen versenytársa pl. a Carfax és a világ boldogabbik felén létező egyéb hasonló regionális szolgáltatók, amik egy az egyben hasonló szolgáltatásokat nyújtanak már régóta. Ennél annyival tudna többet a cV, hogy az ethereum hálózatán tárolná ezeket az infókat, szemben egy központi adatbázissal. Mivel azonban maga a cég fog szerződni az adatszolgáltatókkal valamint a white paper alapján úgy tűnik, pénzért, csak az ő szoftverükkel lehet elérni majd az információkat, nem decentralizált.
Nem tudom mennyire lesz szimpatikus a felhasználóknak, hogy miután verifikálták magukat és feltöltötték az autó adatait, hirdetésekkel bombázzák majd őket.
Telített a piac, kérdés, mennyivel lesz olcsóbb, mint a többi szolgáltatás, mert ettől függ majd, mennyire tud elterjedni és mekkora lesz a kereslet később a tokenekre.

Amúgy a team és a whitepaper normálisnak tűnt (SWOT elemzést se gyakran látni whitepaperekben), de az ICO és a token csak arra kellett, hogy ingyen szerezzenek tőkét a fejlesztéshez.
Ráadásul, ha bármelyik létező versenytárs fantáziát lát az adatbázis blockchain-re költöztetésében, akkor simán le tudja fejleszteni és nekik ugye már megvannak a megállapodásaik, valamint van egy adatbázisuk tele adatokkal.

[ Szerkesztve ]

(#4206) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#4203) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Vajon ezek a "zárt" rendszerek (Revolut, Robinhood), ahonnan nem lehet utalni se ki se be, tényleg megveszik a kriptó-kat? Mekkora kockázat lehet annyi fiat-ot tőzsdén tartani? Van olyan biztosító, akinél lehet biztosítást kötni a tőzsde csődje/feltörése ellen?

[ Szerkesztve ]

(#4207) Yutani válasza KilgoreTrout (#4206) üzenetére


Yutani
nagyúr

Annyi értelme van, hogy beutalod a pénzt, a zárt rendszeren belül profitra teszel szert, majd visszaváltod és kiutalod magadnak, illetve kreditkártyán levásárolod.

Ha teszem azt a Krakenre beregisztrálsz és csak ott kereskedsz, az majdnem ugyanaz. Ha a Kraken jól működött volna, én sem mentem volna át másik váltóra, ha már a Krakenen megvolt a magas szintű verifikáció.

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#4208) KilgoreTrout válasza Yutani (#4207) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Világos, hogy mire lehet használni, csak elgondolkodtam, hogy vajon az árfolyamra hatással van-e egyáltalán. Tehát, hogy a piacon megveszi-e a Revolut, ha valaki vesz 10 BTC-t az alkalmazásban tőlük.

És ha igen, vajon hogy védik ki a kripto-tőzsdék használatában rejlő kockázatokat.

[ Szerkesztve ]

(#4209) Yutani válasza KilgoreTrout (#4208) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ilyen szempontból én meg a BTC ATM működésén gondolkoztam. Ha te eladsz neki BTC-t, amikor EUR-t veszel ki, akkor azt rögtön piacra dobja vajon? Gondolom így kéne működnie, hiszen pillanatnyi árakról van szó, ha vár vele, bukik rajta.

#tarcsad

(#4210) fireman123 válasza bajaki (#4204) üzenetére


fireman123
őstag

Még nem utaltam ki (csak be :) ), de ha jól emlékszem talán kemény 15 centet láttam a Kraken GYIK-ban :D

#4207 Yutani: ...már elég jól működik a Kraken mióta reszeltek az oldalon, bár nem sokat használom (HODL van most nálam :D )

[ Szerkesztve ]

(#4211) fogtunder válasza Yutani (#4209) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Gondolom ugyanolyan technikai BTC számla, mint a trade oldalakon és megy a céges nagy közösbe azonnal. És nyilván azért van rajta annyi margin, hogy biztos nyereségesen vegyék.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#4212) tom120514 válasza bajaki (#4200) üzenetére


tom120514
őstag

ZEC-et nem kell váltani, utald Krakenre, add el EUR-ért aztán SEPA withdraw.

[ Szerkesztve ]

Never go full retard.

(#4213) tom120514 válasza fireman123 (#4210) üzenetére


tom120514
őstag

Sokkal durvább, 9 cent + amit a bankod levesz. Tapasztalat alapján KH HUF számlára 1 nap sem általában, deviza vételen írják jóvá.

Never go full retard.

(#4214) FanTomasz21


FanTomasz21
tag

nem tudom volt e már, bemásolom ezt a jó hírt:

"Azt eddig is tudni lehetett, hogy egy-egy kriptopénz értéke nagyban függ attól, ha több tőzsdén is jegyzik - ezáltal több kereskedő férhet hozzá. Az electroneum eddigi nagy hiányossága az volt, hogy mindössze egy jelentéktelenebb tőzsdén jegyezték, a Cryptopián.
A egyik jó hír az, hogy az electroneum rövid időn belül felkerül a Kucoin kínai tőzsdére, rögtön a Holdújév utáni napokban. Ez azt jelenti, hogy rengeteg kínai befektető fog hozzáférni az eddig kevésbé ismert érméhez.
A másik jó hír, hogy az electroneum listázva lesz a Qryptos japán tőzsdén is! Erre egy stratégiai partnerség keretein belül kerül sor. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a Qryptos az egyik legjobb (JSFA szabályozás alá tartozó) japán kriptotőzsde amely együtt dolgozik a Quoine fintech céggel is. A Qryptost a Deloitte és a Touche könyvvizsgáló cégek is elismerik.

Ezek a hírek nagy izgalmat keltettek a hatalmas electroneum közösségben, hiszen ez két újabb lépés a deviza elterjedése felé. A electroneum a legjobb úton van ahhoz, hogy egy félelmetes játékos legyen a világ színpadán. Azok, akik tavaly összel vásároltak belőle 0.01$-os áron, már így is jelentős hasznot zsebelhettek volna be, de vélhetően még nem adták el a pénzt, hanem várnak az ilyenekhez hasonló, kedvező fordulatokra."

forrás: netinvestportal.hu

[ Szerkesztve ]

(#4215) Vigilante válasza FanTomasz21 (#4214) üzenetére


Vigilante
őstag

Ezt nagyon like-olom! ;)

△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1950 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △

(#4216) FanTomasz21


FanTomasz21
tag

street art, Párizs :)

(#4217) htc07 válasza KilgoreTrout (#4205) üzenetére


htc07
addikt

mit gondolsz, gondoltok a telegram ico pletykáiról?

nekem eddig ez az első, ami komolyan szimpatikus.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#4218) nyogo83 válasza htc07 (#4217) üzenetére


nyogo83
senior tag

Scam.
Meg valamikor januarban lehetett hallani rola, mar akkor nyilatkozott Pavel Durov (Telegram CEO), hogy scam.
Annyit fuzott hozza, hogy ha barmi hivatalosat terveznenek, akkor a sajat sitejukon lennenek fent az infot.

(#4219) KilgoreTrout válasza htc07 (#4217) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

A kiszivárgott whitepaper inkább marketing brosúra, mint részletes leírás, már ha valódi egyáltalán.

Előny a meglévő felhasználóbázis, az hogy már most is lehet fizetni rajta (Kínában is csevegőalkalmazást használnak fizetésre, bár nem tudom miért alakult így). Hozzáértő a team, van valódi termékük, ami elég népszerű.

Nem szimpatikus, hogy oroszok, saját titkosítást használnak a Telegramhoz - gondolom a blockchainjük is ezt fogja használni - ami felvet problémákat. Nekem nem jön be maga az alkalmazás, nem teljesen értem a népszerűségét. A FB, ebay, Amazon vagy Google is kijöhet a saját kriptopénzével, ezeknek több felhasználójuk van, hogy tudna ezek mellett életben maradni?
Az, hogy egyből milliárdos értékelése lesz, szerintem kicsit túlzás. Megtartják a coinok 56%-át maguknak, amit elvileg folyamatosan adnak majd el, ergo lesz egy folyamatos infláció, amíg ki nem szórják.
A technológiáról nincs semmi info (a marketingen kívül, hogy gyors lesz, biztonságos és olcsó). Fiat-tal lehet majd csak beszállni.

Kicsit olyan érzésem van, hogy leginkább azért készül, mert látták mennyi pénz ömlik az ICO-kba és úgy érzik, megtehetik. Ennek ellenére hatalmas hype lesz körülötte, az még kérdéses, hogy ér-e ennyit a meglévő felhasználóbázis. Nehéz lesz majd bekerülni, és mivel minden coin-t egyre drágábban adnak el, ezért valószínűleg esni fog akkor, amikor bekerül tőzsdére.

nyogo83: Én úgy emlékszem az a konkrét kamu-weboldalakra vonatkozott. Elég sok helyen lehet olvasni, hogy készülnek valamire.

[ Szerkesztve ]

(#4220) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Sziasztok,

coincash.eu mennyire megbízható?
Vennék nem túl nagy összegért BTC-t és megtartanám 1-2 évig, hátha felmegy az égbe. :)

Köszi!

(#4221) nyogo83 válasza KilgoreTrout (#4219) üzenetére


nyogo83
senior tag

Igen, a mostani Telegram ICO sitera vonatkozott a scam. Csak azert irtam mielott valaki nekiall utanaguglizni, hol lehet venni :)
Latszik a nyilatkozatabol, hogy nem cafolta meg hogy nem terveznek ilyesmit, viszon barmifele hivatalos info csak az o oldalukon/twitterjukon jelenik meg.

(#4222) gyuszi78


gyuszi78
tag

sziasztok!Remélem valakinek segítek.Ki akartam utalni ETN-t Cryptopiáról Electroneum walletbe.Amikor megadtam az adatokat kért tölem egy Cryptonote Payment ID-t a kifizetéshez,na ezt sehol nem találtam,sem az adatlapomon,sem az emaileimben.Aztán sikerült kinyomozni hogy elég egyszerüen üresen hagyni és csak a Pin-t megadni majd email-t megerösíteni. :)

(#4223) muszurkefal válasza clyvejhamma (#4220) üzenetére


muszurkefal
aktív tag

Én onnan vásároltam hét elején, szerintem korrekt. E-mailben folyamatosan értesítenek, hogy mi történik és az oldalon is nyomon lehet követni, hogy hol tart a befizetés. A váltáskori árfolyamon váltanak, nem olyanon, amin te igényelted. De ha +/-5%-ot változik, akkor elvileg felveszik veled a kapcsolatot, hogy így is akarod-e.

(#4224) Patry0t


Patry0t
tag

ma ismerős mesélte, hogy valaki 500 eurót fizetett valakinek egy Binance accountért... Hmm nekem is van Binance-om, de nem kereskedek ott, gondolkodóba estem, nem tudtok valakit aki NAGYON be szeretne regelni? :D

(#4225) csaba951 válasza Patry0t (#4224) üzenetére


csaba951
veterán

1 - Regisztráció most is nyitott. Elve baromság ezért fizetni.
2 - Tényleg, mi bajod is lehetne abból, hogy a te adataiddal ellenőrzött/jóváhagyott fiókot egy pénzmosó/terrorista/pedofil hálózat pénzügyi tevékenységéhez használják fel?!

(#4226) gyuszi78 válasza Patry0t (#4224) üzenetére


gyuszi78
tag

hááát nem tudom :( mikor én regisztráltam elsöre ment semmi gond nem volt.Szerintem nagyon nem szerencsés eladni az account-ot,föleg azért amit elöttem írtak.

(#4227) clyvejhamma válasza muszurkefal (#4223) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Oks, köszi!

(#4228) DNReNTi válasza csaba951 (#4225) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ott a pont. Mint amikor a szlovak csovesre iratjak a szazmillios adotartozassal rendelkezo ceget, cserebe egy zsugor kannasert. :K

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4230) Patry0t válasza csaba951 (#4225) üzenetére


Patry0t
tag

Binance-on még nem adtam meg semmi adatot, nem vagyok verifikálva semmilyen szinten, így nincs ott adatom amivel más vissza tudna élni.

(#4231) csaba951 válasza Patry0t (#4230) üzenetére


csaba951
veterán

Ezért viszont senki nem is fog neked 500 €-t adni! Bezzeg egy Lv.3-ért! :DDD

(#4232) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Sziasztok,

Coinbase-en kuldtem 0.25 ETH-t egy ismerosnek, am a mennyiseg meg mindig ott van az en wallet-emben. Raadasul hozzaferheto, szoval akar el is tudnam adni, atvezetni mashova. Ez normalis, vagy nem sikerult a tranzakcio? Utobbira gyanakoszom. :D Koszi!

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4233) fogtunder válasza DNReNTi (#4232) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Nézd meg a transaction historyt, ha ott nincs, akkor nem sikerült.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#4234) DNReNTi válasza fogtunder (#4233) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nincs. Megprobalom majd gepen, lehet a mobil app szar, 2x probaltam, teker, hogy "sending" aztan annyi.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4235) Madwe


Madwe
nagyúr

Volt itt pár pumpndump groupos hsz. Óvatosan manapság, nyilván büntetéstől nem tartanék, inkább csak amiatt szólok, mert azt elképzelhetőnek tartom, h vki innen indul ilyen eseményen, amit idejekorán lelőnek valahogy emiatt magas áron bentragad az ember - bár technikailag sztem semmit nem tudnak ellene tenni, still érdemes résen lenni :)

(#4236) NoX


NoX
senior tag

Mit tanácsoltok a következő szituációmra?

Bányász vagyok, amiért BTC-ben kapom a jutalmam (NiceHash).
Összekuporgattam hosszú idő alatt 0,1 BTC-t.
Épp akkortájt terveztem eladni, amikor elkezdett hatalmasat esni a Bitcoin január közepén.
Egy ideig HODL-oltam, de aztán gondoltam megpróbálok valahogy nyerészkedni a hatalmas napi árfolyam ingásokból (volt több olyan nap is, amikor több száz eurónyit ment fel-le). Ez ment is egy ideig; eladtam mindet x ezer eurón, aztán visszavásároltam 100-200 euróval olcsóbban, így mindig egy kicsivel több Bitcoin-om lett.
Ezt néhányszor még el tudtam játszani, de aztán február 14-étől már csak emelkedett a beállított visszavásárlási limitemhez képest a Bitcoin.
Reménykedek, hogy visszaesik, de most nagyon úgy tűnik, hogy csak távolodok a beállított 7300 eurós (~9000 dolláros) visszavásárlási limittől :( Most lépte át a 9000 eurót (~11100 dollárt).

Elkezdtem nagyon aggódni. Mit csináljak? :F

(#4237) Yutani válasza NoX (#4236) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ne aggódj, mindig jön egy pont, amikor újra bedől az árfolyam! Tudod, repülőgép sem maradt még sosem fent! ;)

#tarcsad

(#4238) fireman123 válasza NoX (#4236) üzenetére


fireman123
őstag

ezt a pár ezer eurót bármikor meg tudja csinálni lefelé (és persze felfelé) is, ...valamikor a hónap vége felé megint zár a CME futures, ...... ki tudja, lehet bedöntik megint .....

(#4239) DNReNTi válasza fireman123 (#4238) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nem bannam, en is arra varok. ;]

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4240) fireman123 válasza DNReNTi (#4239) üzenetére


fireman123
őstag

én meg arra, hogy emelkedjen már rendesen :C

(#4241) DNReNTi válasza fireman123 (#4240) üzenetére


DNReNTi
őstag

Egy biztos, valamelyikonknek be fog jonni. :DDD
Elobb-utobb...

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#4242) NoX válasza Yutani (#4237) üzenetére


NoX
senior tag

Csak ha most meg sem áll 20 ezer dollárig, akkor anyázhatok, amiért nem vásároltam vissza most veszteséggel.

Fontos változó még a képletben, hogy a Bitcoin-jaim többségét az elmúlt fél évben kerestem, tehát a többségét mindenképp 10 ezer dollár fölött.

(#4243) KilgoreTrout válasza NoX (#4242) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Vedd vissza a felét. Legalább akkor lesz minek örülni, ha felfelé megy az árfolyam, és akkor is, ha lefelé.

[ Szerkesztve ]

(#4244) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Krakenen létezik olyan opció, hogyha beállítok egy vásárlást X értéknél, de valaki egy picit fölé megy, akkor automatikusan emelje az én orderemet is? Rengetegszer van, hogy beállítok X értéket, és instant fölötte megjelenik egy másik order is, 0.01-gyel többért. Ezt vajon valami külső appal állítják be API-n keresztül?

(#4245) htc07 válasza r3dsnake (#4244) üzenetére


htc07
addikt

botok csinálják, nem nagyon érdemes vitatkozni velük, mert a gép tovább bírja csinálni, mint te. :D

vagy tegyél rá te is egy botot.

[ Szerkesztve ]

(#4246) r3dsnake válasza htc07 (#4245) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Köszi! Esetleg tipp botra? Ban nem jár érte?

(#4247) htc07 válasza r3dsnake (#4246) üzenetére


htc07
addikt

hát a legjobb bot a saját :DDD

ban meg miért járna érte, erre való az api.

(#4248) Szilu válasza NoX (#4242) üzenetére


Szilu
tag

Teljesen törvényszerű volt sajnos :-(
Vigasztaljon, hogy szerintem a jobbik helyzetben nem jött be a számításod... ;-)
Az én tanácsom az, hogy a bányászatra szánt energiád tizedét fordítsd most arra, hogy hogyan lehet tőzsdézni a megkeresett pénzzel, mert ez így nem ment volna hosszútávon.
Tényleg úgy gondolom, hogy a ruletten tettél a pirosra, és most megvan a pénzed.
Ne tedd fel újra semmire, amíg nem tudod miért...
Lehet itt még bármi, nem oszt nem szoroz, hogy egy hét 25%ábòl most kimaradtál.

[ Szerkesztve ]

(#4249) Szilu válasza NoX (#4236) üzenetére


Szilu
tag

Egyébként a 9k árad szerintem jó volt :-)
Ugyanakkor be és kiszállok sokasága létezik, egy kihagyás miatt nem tűnik el a többi. Ha így "daytrade"-elsz, akkor mindig az a jó pozi, ha megvan a pénzed, ezt az egyet tényleg tudom ;-)

[ Szerkesztve ]

(#4250) Danex válasza NoX (#4242) üzenetére


Danex
addikt

Amúgy egyszerű az egész, várd meg amíg Yutani vagy én elkezdünk váltogatni. Múltkor egy nagyon erős ETH zuhanást sikerült megállítanom mikor panicsell-eltem egy picikét, nem telt el néhány perc és magához is tért az ETH ;]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.