Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade

Hozzászólások

(#3101) Yutani válasza YASKATIR (#3100) üzenetére


Yutani
nagyúr

Jah, túltoltam. Hagyjuk inkább.

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#3102) mepet válasza YASKATIR (#3094) üzenetére


mepet
addikt

Szerintem ez csak a szokásos BTC vs USD mint bázis kérdése. A legtöbbeb BTC alapon nézik a cryptokat. A legnagyobb játékosok is BTC-ben gondolkodnak. Ha nekem nem hiszitek el, variancenek elhiszitek?

(#3103) nyogo83 válasza Because (#3098) üzenetére


nyogo83
senior tag

Miert, a Neo nem lenne tokeletesebb? TX fee nelkuli tranzakciok iszonyat gyorsan, raadasul ha walletben tartod, akkor kapod utana a GAS-t. (Ok, egesz szamu Neo-t kuldhetsz csak)
Szerintem felesleges itt azon versenyezni melyik olcsobb/szuperebb, ez mar mar hit kerdese.
Amelyik elterjedtebb korben alkalmazva lesz, az lesz a befuto. Ebben pedig nagy elonye van a regebb ota meglevo coinoknak.

(#3104) YASKATIR válasza mepet (#3102) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Persze, hogy a legnagyobbak jelenleg abban gondolkodnak, mivel abban kezdtek el, es az a legismertebb. Mindaddig igy lesz, amig a BTC dominalja a piacot, amint nem a BTC lesz a dominans ez egybol valtozni fog. Lasd Nokia. Mindenki nokia reszvenyeket vett es mindenki a nokia szekeret tolta, mert a nokia volt az egyik elso es a legnagyobb nev. Hol van ma a nokia? Sehol.

Ha tetszik, ha nem ugyan ez fog tortenni a BTC-vel is, majd egy ido utan a BTC helyet atvevo coinnal is. A piac mar csak igy mukodik

[ Szerkesztve ]

(#3105) Yutani válasza mepet (#3102) üzenetére


Yutani
nagyúr

A profik biztosan a BTC-t használják bázisnak és biztosan igazuk van, ebben nem kételkedem, de az egyszeri halandónak (én sem vagyok több) szüksége van egy olyan értékmérőre, amely segítségével értelmezni tudja az egyes kriptók értékét. Variance Csaba mondta volt, hogy az altok arra jók, hogy a BTC vagyonodat növeld, de ha csak altokban gondolkodsz, akkor az USD pont megfelel, mint értékmérő. És végeredményben a BTC-t is át kell számolnod a végén USD-be, hogy tudd, mennyi a (virtuális) vagyonod.

#tarcsad

(#3106) Because válasza nyogo83 (#3103) üzenetére


Because
őstag

na jó akkor válasszunk ki egyet aztán többit lehet kukázni :) amúgy se látom értelmét, egy jó projekttől miért lenne értékes a coin... az emberek amik beleraknak pénzt viszi fel az árát vagy nem?

(#3107) YASKATIR válasza Because (#3106) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Hat de ezaz.. mindegyik jelentosebb coin masban jo. Gondolom az IBM is okkal valasztotta az XLM-et es nem az XRP-t, mig mondjuk a MoneyGram pedig az XRP-t es nem az XLM-et. *

Pontosan ezert irtam, hogy nem minden coin konkurenciaja a BTC-nek, barmennyire is ezt kepzelik a btc fan verpistikek. Bar vicces is lenne, ha igy lenne, leven, hogy a BTC egy olyan fizetoeszkoz, ami jelenleg egyetlen dologra hasznalhatatlan, az pedig a fizetes.

* Van egyaltalan olyan ceg, ami tervezi vagy mar hasznalja a BTC-t es nem csak spekulalasbol tartja?

[ Szerkesztve ]

(#3108) Yutani válasza Because (#3106) üzenetére


Yutani
nagyúr

Valahol olvastam nemrég, hogy mindegy, mi van egy coin mögött, ha olcsó, az emberek azt veszik, mert belevizionálnak 100 meg 1000 dolláros árfolyamot.

Itt az járhat jól, aki tényleg olcsón (pl. 0,1 USD) vásárol ezekből a coinokból, és megvárja, míg előbb utóbb rákapnak az emberek, és elkezdik venni. Az sem biztos, hogy eljut 1 dollárig, de ha te 0,2-0,3 dollárnál kiszállsz, már megdupláztad-tripláztad a pénzed. Ez így működik, tudom, mert december óta ilyen kis sz*rokkal foglalkozom.

(#3107) YASKATIR:

a BTC egy olyan fizetoeszkoz, ami jelenleg egyetlen dologra hasznalhatatlan, az pedig a fizetes.

Ez így van, mivel hosszú a tx ideje és magas a fee. Ha valaki váltók között akar mozgatni, például az XRP tökéletesen ellátja a feladatot, minimális fee mellett 1-2 perc alatt átmegy.

(#3109) SLYM: Így van, a BTC-nek az ismertség nagy előnye. Ha másról nem is, de arról a legtöbben hallottak már.

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#3109) SLYM


SLYM
veterán

Szerintem meg az összes coin konkurense a másiknak és igazából nem is lenne szükség egynél többre. Én is amondó vagyok, hogy a BTC abból él, hogy ez volt az első, ezt ismeri mindenki.

(#3110) szabi__memo válasza SLYM (#3109) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Akkor te sem értesz hozzá

(#3111) SLYM válasza szabi__memo (#3110) üzenetére


SLYM
veterán

Abban biztos vagyok, viszont látom te ezalatt a 3 nap alatt, amióta először beírtál a topicba, szakértője lettél a témának. XD

[ Szerkesztve ]

(#3112) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#3107) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Azt felejted el, hogy míg a BTC-t tudják fejleszteni, hogy az egyes specifikus funkcióban is elérje a specializált coinok teljesítményét, addig az XLM/XRP/Raiblocks/épp-hypeolt-bitcoinkiller hatalmas lemaradásban van a hírnév és elfogadottság tekintetében.

A BTC fejlesztés középtávú tervei a side-chainekkel és a lightninggal lehetővé teszi a legtöbb kisebb coin innovációjának implementálását. Ha elindulnak az atomic-swap-es lighting channelek, az eléggé be fog tenni a pusztán olcsó tranzakciókra épülő (vagy kizárólag emiatt használt) coinok árfolyamának.

Másrészt a rugalmasságot is túlbecsülöd. A Segwit sem tud elterjedni rendesen, mert lassan frissítik a walletjüket a felhasználók. Mennyire tűnik reálisnak, hogy pár hónap vagy akár pár év alatt képes lenne közel a teljes infrastruktúra átállni egy másik coin használatára?

A BTC-ben való megtakarítás, pénz parkoltatás az maga a használat (tetszik, nem tetszik ez az infláció hiányának az egyik következménye). Az, hogy BTC-alt párokkal kereskedsz, szintén. Ver-ék miatt most lassú és drága vele vásárolni, ezt megoldja a Lightning Network, nemsokára megint lehet majd filléres dolgokat vásárolni vele.

[ Szerkesztve ]

(#3113) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#3112) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Ezzel csak az a problema, hogy amire minden ilyen bevezetesre kerul a BTC-nel, addig a cegek elkezdik hasznalni az egyeb coinokat, lasd IBM, MoneyGram (meg ezen kivul van meg 2 ami XRP-t fog, csak nem neveztek meg oket). Azaz elertunk oda, hogy megint jo a nokias pelda.

Volt telefon? Volt.
Jo volt? Eleinte, amig dominans volt a ceg igen, aztan nem.
Bedolt a nokia? Be, mert lassan reagalt a piac igenyeire
Van ma normalis nokia okostelefon? Van, csak tobb eves lemaradassal es igy mar szinte senkit sem erdekel.

Nagyjabol ugyan ugy reagal a piacra a BTC, mint anno a nokia (rohadt lassan). 2009 ota van BTC es 2017 januarjaban sikerult egy alfa verziot kiadni a ln-bol. 2017 decembereben pedig ott tart a dolog, hogy eljutott az RC1-ig. Ez kb annyit jelent, hogy 2016-ban jottek ra arra, hogy lehetseges, hogy a spekulacion kivul masra is hasznalnak az emberek a BTC-t, persze csak akkor, ha lehetne.

Egyebkent XRP-ben "mar ott van az LN". 70k tranzakcio lement 3.7mp alatt.

[ Szerkesztve ]

(#3114) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#3113) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Igen, és az átlagember mit fog látni ezekből? A Moneygram és az IBM is a háttérben használja ezeket, az átlagembert ugyanúgy nem fogja érdekelni, hogy az XLM vagy az XRP hálózatán megy át a fiatban küldött és fiatban felvett pénze, mint ahogy a szakembereken kívül nem érdekel senkit, hogy a T-mobile Nokia vagy Huawei hálózati eszközöket használ a mobilos hívások továbbításához.

Huawei mobilt is alig használ valaki, pedig az a világ legnagyobb telekommunikációs hardvergyártója. Ezért sántít a hasonlatod.

[ Szerkesztve ]

(#3115) szabi__memo válasza SLYM (#3111) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mert nyilván a kereskedéssel kezdődik a blockchain technológia ismerete. Lol

(#3116) mepet válasza YASKATIR (#3113) üzenetére


mepet
addikt

Yutanival abban egyet értek, hogy ezek az autós meg telefonos hasonlatok finoman szólva nem az igaziak. :B

Miért fontos számodra, hogy milyen cég milyen cryptocoint használ? Úgy gondolod, hogy az ár nagy mértékben ettől függ?

(#3117) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#3114) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Az atlagember azt fogja latni, hogy ezekkel lesznek tele az ujsagok, tv csatornak, weboldalak es abba fog penzt tenni, amibe a nagy es ismert cegek is, mint (maradjunk a peldanal) az IBM vagy a moneygram. Az pedig nem fogja erdekelni, hogy mi az az ln, meg mire jo, meg mikor jon.

Egyebkent a vilagon az okostelefon felhasznalok 10.5%-a hasznal huawei telefont, ezzel a huawei a 3. legnagyobb gyaro a samsung es az apple utan.. Azaz nem santit a hasonlatom.

(#3116) mepet: Igen, az ar kizarolag attol fugg, hogy ki mibe fektet. Egy-egy nagyobb ceg meg siman kivalt tobb tizezer, ha nem szazezer olyan embert, aki par szaz dollart tett bele XY coinba

[ Szerkesztve ]

(#3118) FanTomasz21 válasza butch3r (#3068) üzenetére


FanTomasz21
tag

köszönöm a válaszokat, megnézem ezeket az opciókat este. amin még agyalok, hogy jelenleg kicsit több mint 0,5 egység ethereumom van és érdemes lenne e belőle átkonvertálnom btc-be vagy sem?(amig mondhatni lent vannak az árak) ethereum sokat drágult az utóbbi időben elég nagy projekt,valyon képes e olyan növekedést megcsinálni mint amit a btc tudott mondjuk tavaly óta.( dollár érték alatt értem) Tudom az eth is csupán 8 dollár volt 1 éve és ahhoz képest brutálisat drágult, btc pedig kb pont annyi volt egy éve mint ma egy eth , de ebből a kb 1000$ árfolyamból képes lesz e megcsinálni azt amit a nagytesó év végéig? amit fentebb irtok fejlesztések ha aktiválódnak majd a bitcoinban jó eséllyel az ár jelentős emelkedése várható, valyon elszívja e az eth-ból és a pénzt, vagy vele együtt az is arányosan drágulni fog?

(#3119) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#3113) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Az XRP tranzakciók annyiban mások, hogy ott egyedül a Ripple Inc. jóindulatán múlik, hogy működik-e az egész. Majdnem olyan szinten függ tőlük minden felhasználó, mint a Paypal-től annak partnerei. Nem pont ennek a függésnek a megszüntetése volt Satoshi egyik célja?

Ezzel szemben a BTC "önjáró". Túl sokat olvasol r/btc-t, a Blockstream hatása a btc működésére összehasonlíthatatlanul kisebb, mint a Ripple-é az XRP-re. Nyilvánvaló, hogy egy központosított rendszer hatékonyabban működtethető és gyorsabban frissíthető, mint egy anarchikus. Különben a Blockstream kötelezően kiküldte volna az update-et az összes node-ra és walletre, aztán augusztusra meglett volna a 100%-os Segwit támogatás.

(#3120) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#3119) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Igen ez igaz, hogy az XRP nem decentralizalt es a ripple-n mulik a dolog, viszont ugyan ez igaz a bitcoinra, mivel az sem decentralizalt (jelenleg, es nem is lesz az meg jo sokaig), a bitcoin eseteben viszont kinan mulik minden, azaz egyetlen kormanyon, ami raadasul komcsi.

Egyebkent en azt vallom, hogy satoshi (felteve ha egy ember volt) egy sima anarchista volt, aki azt kepzelte, hogy na majd o most megvaltja a vilagot, es eltunteti a csunya bankokat, tortenetesen a szaktudasa is megvolt hozza, hogy letrehozzon valamit ennek erdekeben (a kerdes az, hogy miert tunt el). Bar az is lehet, hogy siman penzt csinalt maganak a semmibol es most rohogve olvassa a reddit-et valamilyen privat szigeten.
Ha az elso igaz, akkor eleg naiv volt, mivel nem fog senki sem megvaltoztatni egy tobb 100 eves, relativ jol mukodo dolgot, ha pedig a masodik, akkor en baromi buszke vagyok ra.

[ Szerkesztve ]

(#3121) SLYM válasza szabi__memo (#3115) üzenetére


SLYM
veterán

Persze, világos. :D

(#3122) szabi__memo válasza SLYM (#3121) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Legalább ez akkor az. Örülök neki

(#3123) Tilos az Á válasza YASKATIR (#3120) üzenetére


Tilos az Á
junior tag

"a bitcoin eseteben viszont kinan mulik minden, azaz egyetlen kormanyon"

Ez nem egészen így van.
Kína a domináns jelenleg, de ez csak azért van így mert ott a legkedvezőbb jelenleg a bányászás.
De ahogy kihúzza ebből a fejét, és kedvezőtlenebb bányászási feltételeket teremt, már nem rajta fog múlni minden. Ez igazából csak piacgazdaság, a többség ott bányászik ahol a legkedvezőbb a feltétel, és ha egy
helyen jóval kedvezőbb lesz mint a többin akkor ott többen bányásznak s akkor ez az egy hely jobban beleszól mindenbe. A kérdés az Kína nélkül lesz e annyira domináns a legdominánsabb, mint most Kína?

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png

(#3124) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#3120) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Szerintem ez csúsztatás. Azért a kripto nem a kínai kormány kedvence, ha lekapcsolnák az összeset, attól még nem szűnne meg a bitcoin, (igazából a jelen állapotban alig tűnne fel, még magasabbak lennének a díjak meg még lassabban érnének át a tranzakciók). Míg a Ripple csődje esetén az XRP nagy valószínűséggel.

Az internet is hogy megváltoztatta a világot pár év alatt, szóval annyira nem légből kapott elképzelés, hogy a blockchain is változtat a társadalmon, még ha nem is akkora mértékben. A pénz funkciótól eltekintve is nagy technológiai jelentősége, lehetővé tesz a csomó dolgot, ami előtte lehetetlen volt.

(#3125) SLYM válasza szabi__memo (#3122) üzenetére


SLYM
veterán

XD. Ilyenek ezek az idők, napi 1-1 újabb szakértő mindegyik crypto topicokba érkezik.

És rájöttél már utalásnál mit jelent a közlemény rész? :D Vagy még mindig tanulmányozod a bankrendszer működését, mielőtt nyitnál magadnak egy bankszámlát? :D

[ Szerkesztve ]

(#3126) YASKATIR válasza KilgoreTrout (#3124) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Szerintem nem. Ha egy olyan kamu hir, hogy del korea kitiltja a crypto-t igy megdonti az egesz piacot, akkor szerinted egy olyan hirnel mi tortenne, ahol kina bejelenti, hogy matol illegalis a crypto, az osszes coinnal, mindennel? Menne vissza a bitcoin (meg kb minden) 2012 korulre.
Ezalol azok a coinok lennenek kivetelek, amik mogott olyan cegek vannak, mint az IBM es nem kinaban van a banyaszok tobbsege

[ Szerkesztve ]

(#3127) szabi__memo válasza SLYM (#3125) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Akkor lássuk. Amiket kérdeztem egyik sem a technológiával kapcsolatos hanem a kereskedéssel.
Egyébként várom a válaszodat a banki kérdésemre is. De gondolom azt sem tudod az a mező mire jó
Amit te itt okoskodsz az viszont gáz. Szerinted egy is elég lenne. Több mint nevetséges.
Ugyanazokra/ugyanoda jó szerinted a PoS a PoW a PoB? Ugyanarra használják az összes crypto és a mögöttük lévő technológiákat?
Kérlek fejtsd már ki ha már ennyire okos vagy

[ Szerkesztve ]

(#3128) Reggie0 válasza YASKATIR (#3120) üzenetére


Reggie0
félisten

Aki azt hiszi hogy 51% tamadassal kontrolalhatja a BTC-t az hulye. Szoval aki a linken levo szosszenetet irta, hulye. Es kb. ennyit is er, amit irt. Csak a PoS szekeret akarja tolni valamilyen okbol.

[ Szerkesztve ]

(#3129) SLYM válasza szabi__memo (#3127) üzenetére


SLYM
veterán

De hiszen olyan határozottan foglalt állást az imént a szakértő úr, hogy badarság lenne a részemről vitába szállni. A bankos kérdésekre a kutatás eredményét legyen kedves majd publikálni a nagyközönségnek, hiszen mi egyszerű emberek nem tudhatjuk mennyi idő alatt ér át egy SEPA átutalás, hát nem járt az egész PH-n olyan fórumozó, aki hallott volna átutalásnál a közlemény mezőről. Írj még kérlek, hadd tanuljunk mindannyian!

(#3130) szabi__memo válasza SLYM (#3129) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nem a közlemény mező volt a kérdés, hanem a másik. Látom ezt is nehéz felfognod. A választ nem is várnám tőled hisz te sem tudod. De hogy a saját állításod nem tudod megvédeni a témában amihez hozzászólsz..
No comment

(#3131) Tilos az Á válasza szabi__memo (#3130) üzenetére


Tilos az Á
junior tag

Ne vedd személyeskedésnek, amikor esik a bitcoin akkor itt ez megy. S most megint bedőlt 11700-ról 11300-ra...

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png

(#3132) nyogo83 válasza Tilos az Á (#3131) üzenetére


nyogo83
senior tag

"bedőlt" :DDD

(#3133) Vigilante válasza nyogo83 (#3132) üzenetére


Vigilante
őstag

Kész vége, kidrurrant a lufi, lehet oszolni nincs itt semmi látni való! ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1950 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △

(#3134) SLYM válasza szabi__memo (#3130) üzenetére


SLYM
veterán

Persze, hiszen ha tudod mi a közlemény rész, akkor teljesen logikus, hogy azt hiszed, hogy a banknak kell küldeni az infót a Bitpanda helyett. :D Vagy esetleg a "Bankkal közlendő" kifejezés értelmezése okozott nehézséget? Vigyázz, nehogy belefuss a blockchain technológia kutatása közben ilyen hasonlóan nehezen értelmezhető szövegbe.

Látom közben megérkezett Mr Aranyfedezet, nem maradhat ki a buliból ma sem...

:o

(#3135) KilgoreTrout válasza YASKATIR (#3126) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Már most is tiltva van egy csomó minden (ICO, tőzsdék, bányászok is ki lesznek tessékelve), szerintem nem döntené be jobban a piacot, mint a "szokásos".

Ami gond lenne, ha mondjuk az USA és az EU megállapodna valami kriptot negatívan érintő dologról (Trump miatt ezt nehéz elképzelni) vagy ha valamelyik nagyobb EU-s ország tiltaná be teljesen, előrevetítve egy teljes EU ban-t.

szabi__memo, SLYM, Tilos az Á: ha a felesleges személyeskedés, trollkodás és trolletetés helyett mondjuk elolvasnátok pár coin whitepaper-jét, sokkal tartalmasabban telne a napotok. Ennyire hiányzik a Mónika-show vagy mi van?

[ Szerkesztve ]

(#3136) tom120514 válasza KilgoreTrout (#3135) üzenetére


tom120514
őstag

Miért megszűnt??? :F

Egyetértek, lassan nincs kedvem benézni, 30 perc alatt 30 új hozzászólás, de minek...

Never go full retard.

(#3137) SLYM válasza KilgoreTrout (#3135) üzenetére


SLYM
veterán

Nem lennék meglepve ha egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányan olvasnak whitepaper-t a topicban.

Egyébként szerintem is ez a legnagyobb veszély az árfolyamra nézve. Első körben adóztatni fogják valószínűleg, illetve megpróbálják szabályozni. De szerintem ez még odább van, egyszerűen addig amíg a spekuláción kívül nincs lényeges gyakorlati haszna ennek az egésznek, addig nem éri meg állami szinten foglalkozni ezzel.

Valahogy így nézhet ki a jövő, én erre fogadnék:

Egészen addig amíg nem jön a LN, a BTC veszteni fogja a piaci részesedését a többi crypto-val szemben. Majd amikor ez megjön, akkor az egész megfordul. Minél hamarabb érkezik meg, annál nagyobb lesz az értéke a többiekkel szemben a BTC-nek. Ha nem érkezik meg 1 éven belül, én el tudom képzelni, hogy trónfosztás lesz, akkor már a LN-el se tudnám mi történne. Nyilván erősödne azért a Bitcoin, de, hogy "piacvezető" lenne-e azok után, hogy egyszer elvesztette a titulust, az jó kérdés.

Az EU és az USA szerintem addig nem fog foglalkozni a kryptotőzsdékről a számlákra érkezett pénzek adóztatásán kívül semmivel, amíg nem lehet kényelmesen fizetni áruért ezekkel (mondjuk a forgalom csak 90%-a történne spekulációs céllal). Talán az lehet kivétel, ha ugyanúgy tőzsdéken, spekulációs céllal történne a forgalom 99%-a, csak háromszor ekkora piaci kapitalizációval.

[ Szerkesztve ]

(#3138) Tilos az Á válasza KilgoreTrout (#3135) üzenetére


Tilos az Á
junior tag

Megint a mi seggünkön csattant az ostor.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png

(#3139) szabi__memo válasza SLYM (#3134) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Igen. A bankkal közlendő kód a kérdés. Mi az?
És az egy elégre is várom a választ. Sajnos tudom hogy soha nem fog megjönni, mert nyilvánvalóan védhetetlen megválaszolhatatlan ostobaság.

(#3140) butch3r válasza Tilos az Á (#3138) üzenetére


butch3r
senior tag

mert a harmadik accountoddal sem bírod abba hagyni a trollkodást, felesleges idióta kommentek f*sását.

(#3141) Tilos az Á válasza butch3r (#3140) üzenetére


Tilos az Á
junior tag

Mi az te úgy próbálod kidobáltatni azt akivel nem értesz egyet, hogy kitalálod, hogy másodreg? Ez nálad a "vita" megnyerésének egy beteges, kevésbé korrekt módja?

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png

(#3142) KilgoreTrout válasza Tilos az Á (#3141) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Volt pár vicces kommented (pl. a bányász topikban a legutóbbi kettő határozottan KenM-es benyomást keltett, a 18 alatti vásárlásos is tetszett), de nem kéne megint túltolni...

A kevesebb néha több.

(#3143) Tilos az Á válasza KilgoreTrout (#3142) üzenetére


Tilos az Á
junior tag

Ha már a túltolásnál tartunk, hány reget akartok rámtolni?

Gondolom addig találjátok ki hogy ennek annak vagyok a másodregisztrációja míg a mód nem töröl. Erre megy ki a játék, ha valakinek nem egyezik veletek a véleménye. Nem hinném, hogy ez a humorról szól, inkább a véleménykülönbségről s annak az elintézéséről.

[ Szerkesztve ]

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=735f.png

(#3144) SLYM válasza szabi__memo (#3139) üzenetére


SLYM
veterán

A bankkal közlendő részbe bármennyire meglepő, de a banknak tudsz írni. Most nem tudom, hogy ez a része is trollkodás annak amit írsz, vagy tényleg nem érted, de hogy őszinte legyek nem is érdekel. Be lehet ezt fejezni, mert unja már mindenki, 3-an írtak már...

Ha esetleg normálisan is le tudod írni szerinted miért hülyeség, akkor azzal talán már előrébb lennél, mint a csodálatos kérdéseiddel, meg ezekkel a színvonalas postokkal amit eddig a topicba intéztél: [link]

(#3145) butch3r válasza Tilos az Á (#3143) üzenetére


butch3r
senior tag

nem vélemény nem egyezés az, ha random bebüfögsz doglokat a különböző témákban (akár a bányász topicban a random dude arca akinek még csak a nevét sem tudod), vagy itt, hogy húzza le a vinyót a wc-n amivel generálta a btc tárcát és még hasonlók.

ha humorizálni akarsz, akkor fogadd meg kilgoretrout tanácsát, a kevesebb néha több.

ps. azért az jelent valamit, ha ennyien úgy gondolják te megint ő vagy új reggel. vagy, hogy ennyien tévedünk, vagy hogy igazunk van.

de off részemről lezárva

(#3146) Zsoca_D


Zsoca_D
tag

Hello
Van itt valaki, aki Coinbase-re fizetett már be (nem kártyával, hanem banki (Sepa) utalással), és a nevében van ö,ü,stb betű?
Mert nekem nincs 3D kártyám, ahogyan Mo-on szinte senkinek, a banki utalás elkezdése után viszont ott figyegett a nevem, ahova ők az "ö" betű helyett lazán benyomták az "oe"-t. Közben meg figyelmeztetnek, hogyha nem passzol a név, akkor nem tudják jóváírni az utalásom.
Most mit tegyek?

(#3147) DNReNTi válasza Zsoca_D (#3146) üzenetére


DNReNTi
őstag

Letezik Mo-n is 3D secure kartya, nekem is az van, de azt hiszem ez nem kartya fuggo, hanem egy banki feature amit vagy bekapcsolsz, vagy nem. Lehet nem mindenhol elerheto, K&H-nal tuti van a legolcsobb belepo visa kartyara is. Coinbase-en a sepa utalast meg nem probaltam, de nekem az á betut sikerult nekik beirni. Majd kiprobalom valami kis osszeggel.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#3148) stefi76 válasza SLYM (#3137) üzenetére


stefi76
tag

"De szerintem ez még odább van, egyszerűen addig amíg a spekuláción kívül nincs lényeges gyakorlati haszna ennek az egésznek, addig nem éri meg állami szinten foglalkozni ezzel."

Állami szinten nem csak az adózás - tehát sarcoljunk - szemlélet miatt akarnak beleszólni, hanem amiatt is, hogy ne legyen abból valami irdatlan kakik - bár sokunk szerint már ez megvan - hogy Mari nénik és Józsi bácsik öntsék bele a pénzt eszetlen, majd egy nap a mínusz 50%-al véletlenül ott álljanak üres szebbel újfent és kezdődjön valami devizahiteles megmentés 2.0 akció, hogy ne rokkanjanak bele az emberek.

Sőt.
A szabályozások nem arról szólnak igazából, hogy sápot szedjen az állam, hanem, hogy védje a maga módján a befektetőt az szélsőséges, a rosszindulatú, az ilyen-olyan manipulatív folyamatoktól.

Tehát teljesen rossz a szemlélet, hogy a cúna államok szabályozni akarják, mert kell nekik a pénz.
Persze, igen, ez is benne van.

De sokkalta nagyobb érdek az, hogy ne tudjanak tömegével tönkretenni embereket azok akik értenek ezen a platformon és rendszerben nagyon ahhoz, hogy hogyan rángassák és ültessék be az emberkéket erre vagy arra az irányba az árfolyamnál.

Innen tessék már egy kicsit elgondolkodni, hogy miért is akarnak állami szabályozást.

(#3149) Danex válasza stefi76 (#3148) üzenetére


Danex
addikt

Vagy csak annyit szeretne az állam, hogy egyedül önmaga szivathassa az embert.

Azért az, hogy a fizetésem majdnem fele a zsebükbe megy, majd amit megveszek bányász cuccot kb világszinten a legdrágábban az adók miatt(pedig a fizu messze nem a legtöbb), tehát fizetésem maradék 60%nak a 30%-a is oda megy(58%), de még a kibanyaszott holmibol is 30%ot adjak oda.

Ilyen szempontból a BitCoin 50%-os esése még kedvezőbb is.

De azért az utak szar állapotban vannak, eü stb, nem kell mondanom.

-----

Bár kicsit eltertem a tárgytól, de ha nem lenne ennyire szar a helyzet talán kevesebb ember menne bele rizikós beruházásba

(#3150) pigster válasza Zsoca_D (#3146) üzenetére


pigster
senior tag

Nekem van benne á is meg ö is. Utalásnál nekem az á benne sem volt, mivel Ausztriából utaltam, ott meg nem képesek beírni, csak az ö-t. Coinbasen meg rendesen á-val van a nevem, bár pár helyen á-val, pár helyen meg Á-val írja: pl.: JÁnos, János. Több utalást is csináltam, rendben volt. Először azért csak EUR 10-t utaltam, hogy lássam, minden rendben van-e. Eltartott kb. 2 napig, míg megjelent a CB-n. Ha gond lenne, akkor sincs nagy gond, mert a Coinbaseről visszautalják pár napon belül a küldött összeget, ha szerintük nem stimmel a név.

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.