- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
frissitve... részben
megkérnélek,hogy ne bmp formátumba mentsd el a képet.
(amit le tudtam menteni,az 10.5Mb)
nyomd át jpg-be,mert én nem nyulok a képhez.#5798 DroiDMester :mindent leirtam a dologgal kapcsolatban!!!
engem nem kell,és nem is tudsz meggyözni a gemini2-ről.
használd egészséggel és bárki más rajtad kivül.
ettől nem fogom eladni a mugen2-t mert én ezt választottam és rajtam kivül még nagyon sokan.vannak mindig kivételek,anno a big typhoon-nal is bizonyitottam,el is adtam belőle 3db-ot.de a gemini engem nem győzött meg és nem is fog,ha 6 venti lesz rajta akkor sem. -
válasz
akoska07 #5797 üzenetére
1.nem erőltetek én semmit
2.nem tudom megmutatni mivel "Patented PWM Sharing Technology"val vannak összefűzve a ventik és nincs a lapon 2.CPU ventiajzat! hogy mérje a másik venti fordulatát is! hameg másik ventihelyre lenne kötve a 2.ik cpu venti nem szabályozná PWM szerint a fordulatát!
6.annyira nem különbözik hogy 10.fok eltérés legyen
7.a proci nincs polírozva ha hiszed ha nem csak a hűtő van polírozva azsem tükör mivel 800.as papírral van csak ki egyenesítve
8.ezsem igaz max az alaplap hőfokok térhetnek el, de azonos beállításon foghatok én 20.alaplapot akkoris ugyan annyi lessz a hőfoka a magoknak!
9.igazad van nincs értelme, csak nem kell dicsérni annyira a Mugen2. hűtőt valóban jó hűtő de van sokkal jobb is nála olcsóbban is ezt bekell ismerni én sem azért tesztelgettem hogy dicsérjem a GeminII.hűtőmet, mert a másik gépembe a Q9550.tetején lévő Achilles S1284C hűtő sokkal jobb a GeminII.nél akkor azzal dicsekednék
10.erre nemtok mit mondani nem volt szándékomban -
válasz
DroiDMester #5795 üzenetére
1. nem kellene erőltetni ezt az összehasonlitást,mert nincs értelme.
2. hol szerepel az hogy 1 venti ment ?
3. nálam kb annyit mutatott az everest
4. nem keresek kifogásokat.
5. nem egyformák a kupakok a procin
6. 2 különböző procinak más a hőtermelése
7. nálad a leirtak szerint polirozva van a hütő,a procit még nem láttuk.
8. ahogy tom_tol is irta...
9.tényleg nincs értelme.
10. ne sz@rjuk tele a topicot ezzel. -
kulerr
őstag
egy kicsit én is szórakoztam 1,214V 3,5 Ghz HT. on....mehet a táblázatba Áki! a szükséges adatok a képen
nem is rossz sztem ahhoz képest, h most volt időm gyakorlatilag előszőr foglalkozni vele
, és ez még zárt házban történt....
-
válasz
akoska07 #5791 üzenetére
Jó ne nézd meg viszont én megnéztem! ugyan azon amin neked volt 9x358@3222MHz@1,296v minden ugyan az a feszkót is sikerült hajszálra annyira belőnöm és hogy ne legyen kifogásod a 2.ventire az 1.iket kikapcsoltam csak 1.ventivel azonos ~1500.rpm mostmár minden meg eggyezik a 2.tesztnél! de valahogy ígysem tudtam feljebb menni a hőfokokkal ugyan annyi lett talán még picit kevesebb mint 8x400.nál!
-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester #5781 üzenetére
két hűtőt összehasonlítani szvsz. csak ugyanabban a konfigban érdemes (alaplap, cpu)
ha nem így van csak elmélet az egész -
-
válasz
DroiDMester #5789 üzenetére
hát sajna már nem tudom megnézni hány fokos lenne 8*400-on.
igy nem is nagyon hasonlitgatnám össze a kettőt.
és mivel nem egyértelmü,hogy mi mutat jó hőfokot (azért is raktam ki annyit,-kár hogy nem néztem biosban) ezért pláne nem tudom összehasonlitani.
az,hogy mi mitől hány fokos,kár lenne találgatni.azt a szempontot nem is vetted figyelembe,
hogy mivan akkor ha az everest mutatta jól ?
-ami szerinted teljességgel lehetetlen-
akkor is kellene kicsit próbálni összehasonlitgatni.
akkor a te kevesebb feszed,és mellé a 2 venti...Aryan :
-
válasz
akoska07 #5783 üzenetére
azt magyaráztam a feszek et ellensúlyozza hogy nálam 400.FSB volt nem 358.mint nálad! az kb annyit dob a lantba mint aza kis fesz többlet amivel nálad többvolt!
arra meg hogy mi mutatja jól??? hát everest ugyan úgy mutatja mindég abban nem tudsz variálni az offset.értékekkel mint realtemp vagy coretemp nél! tehát hasonlításra ponthogy aza legjobb ha nemis valós értékeket mutat de 2.azonos procit összehasonlítani a legjobb!
-
válasz
lizakattila #5785 üzenetére
Hi!
kerestem egy bios-t és felraktam
kb ennyi -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #5783 üzenetére
Akoska: Próbáltad a DS3P lapot másik biossal, vagy csak a rajta lévő F10-zel használtad?
Mert most feldobtam rá a legújabb F12-t.
Egyenlőre két változást láttam:
1.) Kijavított egy bios bugot (Nálad nem tudom jelentkezett-e, vagy figyelted-e), ami az volt, hogy ha az fsb-t 333-ra lőttem be a ramokat nem tudtam 1066-ra állítani, ez most már megy.
2.) Külön menüpontba kerültek a memória időzítéssel kapcsolatos dolgok.
Hát majd meglátjuk tuningban hogy szerepel. -
válasz
DroiDMester #5781 üzenetére
most pont rossz példát hoztál.
mert én sem tudtam eldönteni mi mutatja jól a hőfokot.
le kellett volna fényképeznem mit mutat biosban.
ráadásul nem egyformák a feszek sem a képeken.
nálad 2 venti,nálam 1 venti. -
Aryan
senior tag
Rakok be ide Q9400 eredményt két kategóriába. A proci vidje: 1.15v
480 fölött viszont nem jött össze még a prime stabil eredmény.
-
válasz
akoska07 #5723 üzenetére
Sz.tem meg jobb a Mugen2.nél!
kis hasonlítás =>
neked 9x358@3220.MHz nél 54-57.fokos volt a Q6600nálam 8x400@3200.MHz nél 45-46.fok
azt hogy nálad kicsit nagyobb Vcore val ment a procid mint nálam ellensúlyozza hogy nálam viszont 400.FSB volt nem 358.as és arról ne is beszéljünk hogy nálad ~1500.on ment a proci venti nálam meg csak ~1000.rpm-en mind2.proci G0.ás úgyhogy kb egyformán melegednek! akkor szerinted melyik a jobb hűtő?
a GerminII.esem igencsak 10.fokot rávert a mugen2.re és milett volna ha fetekerem énis 1500.rpm-re akkor még lement volna 3-4.fokot!
a gyári állapota igencsak szar a GemminII.talpának ezért rosszak a netes tesztek! ha kételkednél az eredményekben!
-
Bagira01
veterán
Hát azért nem annyira
Volt már 1-2 kompakt vízhűtésem, szép meg minden, teljesítmény is elmegy, de elég drágák és nekem mindegyik szivattyú morgott
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #5777 üzenetére
Hát alulfeszeléshez nem kell vízhűtés az biztos.Amugy meg igazad van hogy sok felesleges csere,de hát ez a hobbi.Ez érdekel.Sok cserének nálam se volt sokszor semmi értelme de kipróbáltam ,teszteltem,stb.Aztán kicsit buktam rajta mikor eladtam és ennyi.Ha épp unatkozom ez az időtöltésem.Tudnák sokkal költségesebb időtöltéseket is a gépezésnél de sajna arra nem tellik.
Hát ha nem is minden hűtést minden tesztbe ,de ezek a tesztek te is tudod hogy milyenek.A lényeg hogy jól szerepel mindenhol.Gyengének,közepesnek sehol nem hozták ki,és a lényeg az egyszerűség.Kevés hely,nincs karbantartás,stb.Mindeggy.Mint írtam nálam egy próbátmajd megér az biztos.Aztán vagy marad vagy megy a háztól.
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #5775 üzenetére
Hát tesztekbe még is megveri a léghűtéseket.Vízhűtésbe biztos van jobb,de vízhűtést épp a bonyolult elrendezés,karbantartás,csövek stb miatt nem épít a többség.Pl én se.Nem tetszenek ezek a nagy batár hűtők se mert az egész gépet elfoglalják,komolyabb vízhűtés ugyszintén.Csövek ide-oda stb.Azért ha olyan sz@r lenne nem szerepelne így a tesztekbe szinte mindenhol.Meg ismerős is elég válogatós és teccik neki is.Egy próbát megér.Meglátjuk.Az biztos hogy ki fogom próbálni,már csak kíváncsiságból is.
Zsubi:
Én még nem tudom mikor rendelem.Lehet jöv hét de lehet utána.Az is lehet jöv hónap.Meglátom még.Mindenképp kifogom próbálni de nekem most nem ez a legsűrgősebb mert jó a noctua hűtőm. -
Bagira01
veterán
Alulfeszelésnél mi a tökért kéne vízhűtés
. Először át kell gondolni mire használod, aztán, hogy mi a célod vele és úgy dönteni. Lehet össze vissza vásárolni, de mikor elgondolkozol gyorsan meg is bánod. Én már mindent 2x meggondolok és kezdek rájönni h ez a pc basztatás nem olyan jó dolog
-
Bagira01
veterán
Szerintem az az egy nyamvadt vékonyka single radi kalap kakit sem ér. 20k-ért szvsz. normálisabb rendszert lehet összerakni
-
-
Zsubi
őstag
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5761 üzenetére
Tudod mit nem mondtam még neked?Egy pesti cimborám vett hydro h50-et.Tudod amiről beszéltünk egyszer.E8500-ön használja 4ghz-en 1.200v-on,és amit küldött nekem tesztet 1.200v-on 45 fokon tartja a procit.Szerintem nem rossz.A procit ismerem mert régebben még tőlem vette azt a procit.Elvileg itt a legolcsóbb.Annyit mondott hogy tök egyszerű a szerelés.Fentebb nem nézte mert nem nagy tuningos,meg nem is érdekli,csak valami egyszerű vízhűtést szeretett volna.Persze ezt is én ajánlottam neki,hogy talán ez jó lessz.Mondtam neki hogy a radit tegye a házon kívülre és arra rá a rendes gyári ventijét hogy szívja a levegőt róla,házon belülre meg egy másik 120mm-est ami fújja rá a levegőt.2 ventivel tuti jobb lenne még,meg kell is az mert kicsi a radiátor.Írta hogy kipróbálja úgy,és vissza ír jobb-e.Hát csak jobb lessz szerintem.Aztán majd átgondolom én is ezt a hűtőt.
Amugy én is szárazon szoktam polírozni.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5759 üzenetére
Én szinte mindíg políroztam mindet.Talán a q9550 ami BMW-hez ment azt nem mert 2hetet volt nálam kb,meg nem is terveztem vele hosszútávra.Én még a lapokat is átszoktam pasztázni mikor hozzámkerülnek.Nem sz@rozok.Nem bízom a véletlenre,meg más kezére a dolgokat.Amugy meg nem kérdezted.
Amugy ez a Noctua hűtő talp is gyárilag olyan volt mint a dunántúli dombság.Felse raktam úgy.Ahogy hozta a futár ,kibontottam ,penge rá és lestem.Rátettem az üvegpultra és billegtettem a hűtőt.
Na mondom a szokásos.Már políroztam is felfele.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5752 üzenetére
Jól néz ki.
Én is felpolíroztam az enyémet és a hűtő talpát is pár hete.Javult is rendesen a hűtés jó pár fokot.Főleg nagy teljesítménynél jön ki a polír előnye.Amit még észrevettem hogy bármikor felpolíroztam a procit a kupak és maghő közti külömség szinte eltünt,előtte meg 5-6 fokkal hűvösebb volt a kupak.Pl az 1.344-tesztnél is a kupak már melegebb mint a magok.Ez azért lehet mert vékonyabb a kupak tehát jobban felmelegszik de viszont gyorsabban szedi le a hőt a magokról,és ez a lényeg.Most hogy a hűtőröl elveszik a gari nem érdekel.Egy hűtő hogy bír elromlani?Én még nem tapasztaltam ilyet.A proci meg úgyszintén veszti a garit de az se érdekel.Max szétfeszelheted,arra meg nem jár gari.Azért intel procit se látni sűrűn meghalni,norm használat mellett.Szóval szerintem is megéri a polír,de a többségnek a gari a lényeg.Hogy minek azt nem tudom,mert egy lapnál oké a gari.Az meghalhat,kismillió oka lehet.Persze láttam már durva elpolírozást is.Szóval lehet rontani is a hűtésen,de ha fokozatosan,finoman üveglapon végzi az ember ált javul a hűtés.Amugy akoska te vízzel csinálod a polírt vagy szárazon?
-
értem én hogy gőzgép...
Bagira01 : kiváncsi leszek rá
No-kia : 3dmark-hoz,ill. a jó eredmény eléréséhez alkalmatlanok azok a procik.pláne egy 4870 kihajtásához.
de ha retro-zni akarsz,
akkor dobja be a gépbe a procik mellé egy 6600-7300-6800-7600-t
és lesz összehasonlitási alap. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5736 üzenetére
Én nem is azt mondtam hogy ez a legjobb venti.A noctua ventiket veri nálam mert van az is pár db,és a másik az hogy gyönyörű és halkan dolgozik,a légszállítás meg nekem elég.Erősebb ventik biztos vannak de mint mondtam már nem 1-szer én nagyon csendmániás vagyok.Az ilyeneknek mint én egy középutat kell választani.Ha meg valami nagyot akarok tesztelni besegít 2 nagy szobaventi és ki kell a házat támasztani nehogy felboruljon.
-
Bagira01
veterán
Irány a bolt, mindenki vegyen e3200-at
Legyen a régi kis kaliberű proci feeling, ne a nagy agyontuningolt bajnok szériás prociké legyen a világ
-
bzs73
őstag
Nálam is pont így van.Mondjuk nekem nem normalon van mert magasabb a vid,de ugyanígy idle 1.120,load 1.104v,és csak 8.5 szórzóval birom én is megcsinálni.Jó ez.Nekem semmi gond ezzel.Ma este elviszik a jó kis p35ds4 lapot,holnap meg délelőtt hozza a posta remélem az ud3r lapot.Péntek délelőtt feladta kulerr.Alulfeszeléses tesztekkel végeztem ,tovább nincs szükségem p35-re.
#5729) akoska07:Nálam mindíg így megy a gép szinte.Semmi hang.Még 3ghz@0.912v prime tesztnél sincs szinte semmi hang.A ventik még ott 700-800-on tekernek csak és elég.Persze fentebb terhelésnél már a max 1200-1300 között pörög minden,és ott már kis zaj van de hát anélkül nincs jó hűtés.Az nh c12 hűtőn Ez a venti van.Nagyon teccik.A legjobb ventim eddig.
-
válasz
krammerka #5724 üzenetére
a tesztekből amiket linkeltem sztem látszik milyen hatékony
én elégedett vagyok vele.tegnap teljesen lehalkitottam a gépet.
scythe venti 470rpm
az s1.en is átraktam 5v-ra a ventit
a leghangosabb ,a corsair 140mm ventije volt(az köztudott mennyire csendes)
proci 0.9v fesz,és a fogyasztás 2.30W
csak néztem ki a fejemből,hogy amikor nyomom a start gombot semmilyen hang nem jön,semmilyen venti nem pörög fel.
és itt van mellettem az asztalon a "gép" kb 30cm-reNo-kia : ha lesz elég anyag,akkor próbáld ki mindkettőt.
ha nem,akkor a jobb steppingest,vagy amelyikbe több kraft-ot látsz.
azok a procik nem az fsb-ről hiresek,menjél rá a legmagasabb szorzóra.Zsubi : grat
-
bzs73
őstag
Jó az így is.24/7-re meg adsz neki 1.120v-ot és stabil lesz.Ha játszok és nem felejtem el feltenni 4ghz-re én is 1.120v-on tolom a 4ghz-et.Nagyon más profil nincs is elmentve a biosba csak 3ghz-0.912v,és a 4ghz-1.120v.Ezt a 2 beállítást használom.Próbáld 8.5 szórzón.Nekem ott megy a legjobban.
-
Zsubi
őstag
Sikerült egy ilyet össze hoznom: [link]
Csak valaki azt árulja el hogy miért van az hogy small-t eldobja de large-el ilyen sokáig fut hiba mentesen -
No-kia
addikt
válasz
akoska07 #5721 üzenetére
ez is tuti bírta volna alacsonyabb feszeken, csak mikor javításra hozták a gépet első bekapcsnál adtam neki ennyi feszt meg 4Ghz-t, szval nem volt bemelegítés előtte, de őszi szünetben a p31-emmel lehet megpróbálok egy DIICE-os napot, csak nem tom hogy Pentium 631-el vagy egy )25-össel menjek a minél nagyobb órajelre
-
No-kia
addikt
egy kis retro sajnos csak pár percem volt, meg gyári hűtő volt rajta, amikor ez volt a sztár még anynira nem érdekelt az informatika, és nem tudom hog ymennyi lehet ennek a vége egy jobb hűtővel kb? esetleg szárazjéggel? esélyes az 5GHz?
-
blazsey2
senior tag
Jó reggelt!Egy kis max-oc javítás [link].
-
krammerka
őstag
válasz
DroiDMester #5716 üzenetére
Jó reggelt!!
Azta qrva,az nem semmi
Ha sikerül bepréselni a házba,biztosan jól fog teljesíteni,ha ez nem,akkor mi
Vmit vennem kell nekem is már................ -
válasz
akoska07 #5715 üzenetére
Nem R@K az csak egy Cooler Master GeminII szörnyeteg! meg a tetején 2.DB AC F12 Pro venti
és pont olyan széles mint az alaplap ugye azis 24.centi mint a 2.venti szélessége! úgyhogy ha a lap befér a házba akkor a hűtővel is befog férni!
-
válasz
DroiDMester #5714 üzenetére
hát ammeg mi a r@k azon a procin ?
és az milyen házban tud elférni ?
-
Ha gyönyörködni akarsz a M2F lapba Tessék csináltam régebben pár képet róla nézegesd meg őket! nekem már 2. MaximusIIFormulám van annyira bejött a lap!
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #5711 üzenetére
Ez a baj, csak feltételes módban beszélhetnénk. Mert jöhetne, ha meglenne az ellenértéke. Ezért is írtam, hogy egyenlőre csak nézelődök, de ki tudja....
(#5712) bzs73: igen. Ott van. Hidd el ránéztem már párszor a hirdetésére.
De sajnos, hirtelen, most ha rajtam múlik ott is marad.
De fognak repkedni, ha beköszönnek a mínuszok.(Lehet hogy a 8xxx topikban is láttam pár eredmény, már nem emlékszek, de mostanában nem nagyon olvastam azt a "szakmai" topikot.)
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #5710 üzenetére
ott van akoska procija is.
Hát azért annyira nem repkednek a 4.5-5ghz-es eredmények,de akad 1-2.Na megnézem a meccset.Ugyan mit csinálunk a svédekkel
-
válasz
lizakattila #5710 üzenetére
lap után mehet a proci is ...
-
lizakattila
senior tag
-
bzs73
őstag
Na látod zsubi mit megnem tennének a procidért már most
-
válasz
lizakattila #5704 üzenetére
frissitve...
szépen haladsz a cuccal.
gondolom jó hatással volt a procira az alaplap.
na meg rád ismost értünk haza. Bolyoki vigadalom van nálunk
-
lizakattila
senior tag
Akoska: két újabb oszlopot kérnék szépen kitölteni, ha lesz időd rá:
E8200@1,35v
E8200@max oc -
bzs73
őstag
Abba biztos lehetsz hogy nem fog úgy menni az a 8400 proci M2F-ba mint p35ds4-be.Hidd el nekem.Nekem volt ud3p,M2F,p35ds4,és ez a mostani procim volt mind3 lapba.Kb p35ds4 és ud3r-p lehet egy szinten tuningba.Pontosítok.4ghz-ig p35ds4 a legjobb,4ghz felett pedig ud széria.Ennyi.De majd rájössz.Én nem akarlak lebeszélni a M2F lapról.Annyit birok mondani hogy jegyezd fel a mostani eredményeidet és mikor pl 3ghz@0.912v-ot nyomtál stabilan és majd M2F-ba be se bootol ezen a feszen akkor emlékezz vissza mit mondott bzs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest