- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blazsey2
senior tag
Sziasztok.Csináltam egy kis tuningot alapfesz alatt egy kicsivel.Ez nem tudom milyen eredménynek számít mert itt a Ph-n még nem láttam más tulajt.Mindenesetre én jónak találom
.[link]
-
bzs73
őstag
Na lipi szóval úgy csinálom a cpu és mch ref beállítást hogy ugye a biosba normalon a vtt 1.2v és ahoz jön a 0.76 cpu és mch ref.Ezeket belövöm kézzel és utána leveszem a vtt-t 1.1v-ra és viszi magával a cpu és mch ref-et 0.69-körül-re,ami ET6-ba 0.76.Na most ezt így jól csinálom?és most hogy mondtátok hogy mch ref-et tegyem 0.72-re azt a biosra értettétek-e.Ha ott teszem fel 0.69-ről 0.72-re akkor ET6 olyan 0.80 körül lessz.Vagy pedig biosba lefele vegyem 0.65 körüli-re és úgy mutat ET6 0.72 mch ref-et.Na csak ezt szeretném végre tisztázni és hogy jól csinálom-e.
Bocs hogy bénázok de asushoz szoktam ott meg más volt. -
bzs73
őstag
Na most néztem ezt az mch ref-et.Most az ET6 0.72-t mutat de így biosba 0.65 körül nyomtam neki.Most ez így jó vagy konkrétan a biosba kell 0.72-t adni és az ET6-ba 0.80 körül lessz.
-
-
lipi67
nagyúr
Hát akkor megérte
Ez jó, örülök. Én Re-t szerettem volna mindíg..az milyen lehet?
Igen, erről beszéltünk, ez valóban hiányossága. 1,2v-lesz, be tudod majd lőni. Akkor elmaradtam, én régebben néztem, akkor még csak béta volt. Meglesem(#4294) Főcske: 8400-nél és 8500-nél (mikor az volt nekem)nálam is 0,72-0,74 környéke jött be, Mind1 milyen VTT-t állítottam be. Most 9400-gyel..Ha nem viszem 1ütt vele, dob el mint az állat..
-
bzs73
őstag
Mármint amaximus II formulába?Ott nagynehezen 1.128v-on de tényleg keservesen hoztam össze kicsit hűvösebb időbe.Itt azért elsőre összejött minden állítgatás nélkül.ET6-ba láthatod minden alapon egyedül az mch-nak adtam +0.06v-ot és kész.Smallfft-k könnyedén jönnek és sokkal jobb eredmények mint eddig,de a blend-el küzdök viszont.Asusba 3.6ghz-en is 1.040v a legjobb ,itt meg 1.024v könnyedén.Az eggyetlen nagy bajom ezzel a lappal hogy csak minden második fesz van meg.A köztes feszek hiányoznak.
PL:1.024-1.040-1.056v és így tovább.
Mindenhol ez van.De hát hibátlan lap nincsen.Ennek ez a nagy hibája,és majd megnézem de pl lehet itt nem lessz 1.200v se.Pont ezt beszéltük ügye valamelyik nap.
cpuz -ből már megjelent a nem béta verzió.Azt töltsd le. -
bzs73
őstag
Egy 4ghz UD3P-vel.
4ghz@1.120v-smallfft -
lipi67
nagyúr
Mindíg a VTT-hez állítsd a ref-eket. Ha ez ok, akkor ram téren keresgélj.
[2-es opció javítás] -
lipi67
nagyúr
Szia!
Ha mindent a gyári értékre raksz, akkor ha módosítod, viszi magával. Ha visszavéve is tudja, akkor ok. Igen, Cpu Terminationnál 1,2 a gyári és ez mozgatja aref-eket amik ugye ilyenkor 0,76.
Ha a ramokat levetted 1,75-re, akkor nézd meg a dram tem, chanek a-b, és az MCH/Dram ref-et mert annak is csökkenie kell. (Szíved joga, hogy kben miket állítasz be. Lényeg, hogy a VTT ha lehet ne legyen nagyon sok. Kben..Egy gyári érték jó lehet hozzá, a ref-term stb..elvileg 4 magnál jön(ne) ki.
Nálam pl. Abitban a VTT és ref minden esetnben valóban akkor vizsgázott a legjobban, ha a szorzatuk 0,8-volt. Kivéve 2xxx-es proci. Ott bármihez nyúltam szarabb lett minden(#4287) kulerr: Ok, nyertél. Engem üt a guta, nem értem, hogy az UTE -fattyak meccset miért nem közvetítette semmi.
-
bzs73
őstag
Az én Q9550-em meg így ment alapon.
Q9550@alap-0.912v -
bzs73
őstag
Üdv lipi.Na feltettem az et6-ot és lennekérdésem.A cpu és mch ref alapból 0.760.Ez most 1.2 vtt-re vonatkozik ugye?Egyelőre visszavettem a cpu és nb ref-eket mert ált 1.1vtt-n vagyok.Nem tudom jó-e így.A ramfeszek azért ilyen alacsonyak mert low voltos ramjaim vannak és bőven elég neki 1066-nál 5:8 visszaoszt. 1.75v.Terhelve 1.71v.
ET6 alapon -
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester #4281 üzenetére
Valóban nagyon szép!
-
megy ez alul is szépen Alapórajel 0,992v al BLEND!
ami azért sz.tem brutálisan kevés ha a ViD.jét nézzük!
-
lipi67
nagyúr
Fog az menni!(már most is kvajó!)
(#4279) DroiDMester : Miért? Amit írtam az ok. Gorni oldalán néztem UD3R/P-s lapban s 2q9550-es eredmény árválkodott ott, s 4GHz-hez 1,328v valós fesz kellett.
A Q9300-nak meg 1,39V a 3,5-höz. DQ6-ban. Mivel más eredményt nem láttam, mit mondhattam volna.Nálad..Hsít, s ettől félek. Magas a VID-je a 9550-ednek. Alul nem tudom, de gondolom nem bajnok, viszont felül teljesít szépen. Nálam fordítva lesz..
-
lipi67 azért ne mondjál olyat amiben nem vagy teljesen biztos tessék 4037.MHz 8,5x475@1,264.v BLEND nekem bőven a proci ViD.je (1,2875) alatt meg van a 4.giga még picit több is!
-
bzs73
őstag
Na elkezdtem a refeket állítgatni és végre sikerült 1.040v-on blend.Ezen is túlléptem.Jöhet az 1.024v amin smallfft megvolt már de blend eddig csak 1.056v-on volt.Megszenvedtem vele.Teljesen más mint asus.Ott blend volt könnyű,de smallfft nem ment itt meg fordítva van.A proci hasít de blend-el küzdök egyelőre,még ránem jövök mindenre.
3.6ghz@1.040v-blend -
lipi67
nagyúr
Javítás [1,248v-on (2es opció)]. Elég nehéz. bzs: Igen, most ütköztem bele abba, hogy túl nagyok a fesztávolságok a biosban. Nem tudtam kihasználni a kiírás szerinti1,25+0,01= 1,26V-ot, sőt..alá kellett mennem, mert a következő már 1,264V lett volna (megint az a 4 ezred!)
Mára elég volt, s szerintem nincs is benne több (ilyen időben)Jó éjt mindenkinek!
(jó lenne ha vki tuningolna 1 kicsit, elég unalmas egyedül.
)
-
lipi67
nagyúr
Biosbeállítést linkelj nekem a memókról! Igaz, blend-en nem csak a ram, a lap is"vizsgázik" Ref-ek? Pontos értékeket mondj, így nehéz.
Én meg a 2-es opciót kezdtem el.[Eddig]
Nem tudom, de most nem érzek benne olyan brutál erőt, hogy 100MHz-eket javulna majd, sőt. Néztem, elég becsületes ez az eredmény 1,248-on, ez viszont jó. A baj az, hogy én igen csak 4GHz környékét tűztem ki neki, de tévedtem. Láttam Gorni oldalán, egy 9550-nek is jóval 1,3V fölé kell mennie 4GHz-ért. Szerintem eddig vitézkedett(1,152-n kvajó az az eredmény), s most vár rám is a fekete leves. Látod, most is mióta tesztelgetem..Nem baj, lassan de biztosan.
Kíváncsi lennek egy dq6-ra, meg egy asus Re-re. -
bzs73
őstag
Na ebbe segíts lipi mert én már nemtudom mi lehet még a gond.3.6ghz-en smallfft lemegy 1.024v-on is de blend még 1.040v-on sincs meg csak 1.056v-on.Semmi fagyás,kékhalál,hanem hol az egyik hol a másik mag dob el blend alatt,meg néha kilép a prime.Ramfeszt már próbáltam növelni,csökkenteni,mch-t ugyanúgy.Ramokat állítgattam is perf level,stb de semmi.
Na jól van végül is az első nap a lappal.Nem sikerülhet minden egyből.Fogok én még ezzel szívni az biztos.A proci viszont hasít benne.
Na jól van elfáradtam.Elegem van mára. -
lipi67
nagyúr
[1-es Opció vége]. Szaros 2 FSB-n tököltem, igaz , időm van.
-
-
F.B.I.
veterán
Üdv fiúk!
Egy AC Freezer Extreme jó lenne egy E1500-ös procira és egy Giga P35-DS4 lappal? Meghúznám a száját egy ilyen kis aranyosnak.
-
bedobom akkor én is a gyári hűtős alulfeszt
nagyon kiváncsi leszek,hoz-e majd vmi előrelépést a jóféle "kis" léghütés.
már a hétvégén ki tudtam volna próbálni csak nem leszek itthon.
de a köv hétvégén sztem lesz teszt.gondoltam szólok nektek...
holnaptól nem leszek gépközelbe,mert elmegyünk pár napra nyaralni.
attól függetlenül,mindenki tesztelhet bátran és küldheti az adatokat.
vasárnap vmikor jövök és felpakolom az oldalra. -
bzs73
őstag
3.6ghz@1.024v smallfft
blend meg eldob 2 perc után?Ezek a low voltos ramok szivattak eddig.biosba most 1.75v van adva neki terhelve 1.69v és így kezd jó lenni. -
sz.j
nagyúr
@lipi67
"...Dobj már majd oda is 1-2 eredményt légyszi! ..."
Ha így is megfelel, akkor parancsolj:
VID=1,152V@4165MHz -
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #4253 üzenetére
Az nem valami bíztató
(#4256) BMW001 : Akkor se rágódj rajta! Befordulsz, s jön a depi. Add ki a feszültséget, piálj be, tombolj kicsit. Utána meg..lépj túl rajta! Te voltál a hibás? Ember! Az első feleségem..Elvettem szombaton, vasárnap du. jött egy Barcikai csaj, hogy menjek vele bulizni. Elmentem s több mint 1 hónap múlva értem haza.Mérges volt, én meg..Bevonultam katonának, s beadtama válópert, ne nyígjon ott nekem. Szerinted? Ki volt a hibás? Másdoik 5 év volt, szült 2 törpét, én nevelem Őket, 12 éve nem is láttzuk. Van 1 harmadik Szhelyen, vele laktunk Miskolcon, Szhelyen, Debrecenbe. Utoljára Szhelyen karácsonyig. Hazajöttem anyámhoz Borsodba, s vissza se mentem. (kben meg isten tudja h , hány bnő) Nehéz az élet, erre mondtam. Viszont, magadat ne hibáztatsd (vagy ha durván elcseszted, tedd 1 napig s lépj), Mindíg van új,s kutyaharapást szőrével. Én csak 2 dolgot tettem jól az életben.1: Én nevelem a törpéimet 2: Intel a gépem. Nem valami fényes arány! Fel a fejjel!
-
krammerka
őstag
Üdv Nektek!
Látom toljátok rendesen
Lipi: semmi,minden változatlan
Szereznem kell egy bazi nagy hűtést,és a kis cerkát(E1200) visszaküldöm a helyére,a WR listára is
-
bzs73
őstag
Na megvolt az első baki a gigámmal.Nem tudom mit b@szt@m el de állandóan csak újraindult.Elem ki,vártam kicsit és vissza.Most helyre állt a rend.Amúgy 3.6ghz-et próbálgatom de itt is 1.040v után egyből 1.024v jön.1.040v-on smallfft is megvan tehát blend lazán menne 1.032v-on dehát nincs olyanom.Köztes feszek hiányoznak,ez a baj ezzel a lappal,amúgy tetszik,mégha kicsit fapados is.Szokni kell ezt a gigát.Majd belejövök.
-
lipi67
nagyúr
Nem! Ez LLC-vel van. Azzal 1ütt bios 1,1875-ön ennyi a droop. Nélküle..Majd este megnézem Neked, de jóval többet szív a 4 henger miatt.
(#4246) BMW001 : Bakker! Fel a fejjel! 1 picsa se ér annyit. Ráadásul, a tuning el is vonja a figyelmedet. Azért fura..Fura mert csak MA Te vagy a 3.eset uezzel a problémával. Normális nő nincs.
Akoska: Köszi!
-nagyon lelkiismeretesen csinálod!
Lazíts
lépnem kell, jön a wow...
-
MPowerPH
félisten
"Szia! Te mikor kolbászolsz majd át a tuningosba 1 -1 eredménnyel?
"
Szeva.
Hát, mostanság rám jár a rúd, elég komoly magánügyi problémáim vannak.
Mindig a nők...
Nehéz időszak ez, lassan már azt mondom nem kell egyik se, jó lesz nekem kicsit egyedül.
Ma majd szállítom én is az eredményeket, csak kedvet kell vennem. A szokásos dolgokon kívül csak egy everest kell a háttérbe, ugye? -
lipi67
nagyúr
Itt a vége, [VID/Bios]. Pihi, majd este ránézek még.
-marha meleg van- (már 29° van itt, nem igazán buli így, igaz ilyen feszen nem nagy jelentősége van (talán), úgy érzem, ez a vége.akoska frissítsd már légyszíves, nem hinném, hogy e fölé tudnék menni. Köszi! -
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4239 üzenetére
Na most írtad hogy próbáljam win-be a feszt állítani.Így gondoltad?vagy más progival?én ezzel szoktam win-be cpu feszt babrálni de ahoz mennem kell a biosba és autora tenni a cpu feszt,mert ha fixre állítom a bios-ba nem engedi win-be állítani.Amúgy igen de itt is hiányzik az a fesz.Nem lessz ebből semmi.Jó van ott a 0.912v mert alapon úgyse sokat számít.Nem killódok 3ghz-en tovább vele.Nem ér annyit az egész,inkább nézem a 3.6ghz-et ott mit megy ebbe a lapba.
-
ez a nagy meleg is ellentámadást indit.
vannak ilyen emberek,és lesznek is.
majd ők is megértik,hogy max az irányt tudjuk megmutatni.
sajna a többi az Ő dolguk.
ezért is buknak bele sokan a tuningba.
ja,és tőlük vesszük majd meg az "antituning" cuccokat olcsóé
és übertuninggá változtatjukamugy,arról az jut eszembe...
Főuraság oda szól:
- Hé te paraszt. Melyik út megyen Budára?
Válasz:
- "megyen" ?!
- oszt még én vagyok a paraszt ? -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4232 üzenetére
Lehetetlen. Érzem. Már szenvedés van keményen.(én 3,5-öt se hittem volna) Most még kis finomítás és újra "támadok". Tegnap este óta ezen az 1 opción ülök. Ezért is zavar, amikor x-y beugrik egy topikba, hogy lökjön neki valaki egy fix 4 vagy több GHz-es biosbeállítást. S leírja, hogy x procija megy y lapban..ÁÁÁ!!
[például
]
vszoltam is Neki [link]No. ut.kisérletem indul VID-en..
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4232 üzenetére
Az a baj hogy próbáltam de hiába veszem eggyel lentebb a biosba ugyanúgy 0.912v-on vagyok cpuz-be,ha meg kettővel veszem lentebb a biosba már nem bootol.A 0.904v hiányzik vagy nem tudom.Mondom eggyel lentebb is megy a biosba és úgy is stabil de cpuz ugyanúgy 0.912v-ot mutat,így visszaraktam hogy tuti stabil legyen.Majd még megnézem esetleg llc nélkül,mert úgy másképp alakul a fesz.
-
meg lesz ott a 3.6GHz is ha igy folytatod
majd amikor ugy gondolod,hogy már nem megy tovább akkor küldd át az eredményt#4231 bzs73 : nahh az jó,hogy nem kellett semmit sem állitgatni és ugy is stabil.
viszont az a meglátásom,hogyha lement a smallfft is akkor mehet még lejjebb az a fesz,és ugy nyomjad vele a blend-et. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4225 üzenetére
Semmit nem állítottam.Minden feszt alapra vettem.llc enabled és kész.cpu-nak 0.94375v van biosba adva úgyhogy kicsit nagyobb a dropp mint asusba.Asusba ha a biosba 0.94375v-ot adtam cpuz-be 0.928v-on voltam,itt meg 0.912v-on vagyok.Azért jóval nagyobb a dropp de nem izgat ha jobban megy.Márpedig jobban megy mert asusba be se bootolt már,most meg blend is lement és smallfft is.
Ma még 3.6ghz-t nézek és vége mert szobába 31 fok van,holnapra meg még melegebbet mond. -
lipi67
nagyúr
Megvolnék. [Javítás VID/bios] Folytatom, hátha..
(#4229) akoska07 : Na.., az is jól abbamaradt. Én csináltam, de nem volt más..
Az azért jó, mert a provci erejét híven tükrözi. A Super Pi is, de ott kva sokat számít a memória is. Tőlem amúgy mehet..(ezzel a cpu-val kb annyit se tudok majd mint egy 2180-as, de van 8400-es 9,265-ös eredményem, majd (ha az lesz) bedobom)
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4224 üzenetére
Most is megy egy teszt,kíváncsi leszek mert már 27° van itt bent..
Core Temp: Ok, véletlenül most úgy indítottam el a tesztetViszont..Pl. memteszteknél Ősembernél is sokan panaszkodtak, hogy sok mindent kell megnyitni, nem olyan jó a teszteredmény. magyarul: Ha 1% esély is van rá (lehet, hogy van), hogy 8MHz-cel kevesebbet bír a tuning, akkor nem kéne! Nem a 8MHz miatt, hamen azért, mert aki most kezd majd tesztelni, hátrányból indul majd egy 1 éves teszteredménnyel szemben.
-
bzs73
őstag
-
-
bzs73
őstag
Elírtam.0.912v az a 0.916v.Prime megy eddig stabil.
-
bzs73
őstag
Na ud3p lapon vagyok.
Fel is toltam rá az f10b biost.Eddig alapon 0.916v-on nem is bootolt be most meg azon vagyok.Megy lazán. -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #4216 üzenetére
Széttesztelem a szarost
Reméljük, hogy beindulújra a topik,s jönnek majd az eredmények. Veled? Mizu?akoska: Ma kivégzem VID/bios-on. Még lehet benne 10-20MHz max. Utána meg megnézem kikapcsolt LLC-vel, bár, hülyeség az 1es opciónál, hisz nem adott feszt kell produkálni, hanem Vid/biost, s így 1,12 körülre is lehúzhatja a Droop. Majd a többi opciónál.
-
lipi67
nagyúr
Elfáradtam, meguntam, álmos vok. Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4210 üzenetére
Nem mondtam én, hogy most csináld, Te!
Szerintem, ha napi 1 időpontban frissíted, az is több mint jó!
Még ilyet nem is néztem vele, valós 1,152 lett a bios 1,1875-tel LLC mellett.Ramok: Ős elkényeztetett. Tényleg..1000 éve nem beszéltem vele, rá is írok
-minőség vagy mennyiség.. (Winnif.-nél asszem 4x1 Giga Team figyel)-Jó éjt!
-
mondjuk ezeknél az eredményeknél már Team ramok vannak.
tőlem maradhat az OCZ
kétféle ramot nem irnék bele ...#4209 lipi67 : sorry,sztem azt már csak holnap (ill. ma) rakom fel.
nem vszinü hogy megvárom a tesztedet,mert mennem kell aludni.
hosszu nap lesz a mai.
majd a teszt-el együtt,felrakom az adatokat is.
attól te hajthatod a quad-ot.
hátha felbuzdulnak a többiek is ... -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4208 üzenetére
a q 9400-hez írj már be még légyszi. Eredményem nincs(amiket csináltam eddig, azok kvra nem listás feszen voltakAlaplap: Gigabyte UD3R rev1.0
CPU: Q9400 R0
FPO: L 834 B 172
VID: 1,1875V
Hűtés: Thermalright 120 Ultra Extreme
Ram : 2x1GB Team Xtreem 1200Gyorsan csinálok egy vid/biost..csak vacsizom
-
lipi67
nagyúr
Na. Az előbb beszéltünk az Abitról. IP35-/8400 c0-s: [link]
Akoska:[Max FSB /8500-tel]
[Mac OC /8500]Ja! Krammerka nem írta be, E8400 és E8500-nél is a ramok 1150-esek voltak.
-
bzs73
őstag
na megy már a keresés.Én is a régi eredményeket nézegetem vissza.Jó ez visszanézni mert mindent én se mentek el a gépre.
-
subaruwrc
félisten
nekem az 5868 mhz elé nincs berakva a 662fsb-s valid illetve a ram nem 1600 hanem 2000mhz-es volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged