- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsubi
őstag
Hát nem tudom
Régen ugye volt UD3R-em de a proci nem volt tuningos annyira sajnos bár ez mellett csak is pozitív tapasztalataim voltak vele. Ha nagyon felidegesítem magam akkor veszek egy UD3P és egy Maximus is a DS4 mellé és amelyik jobban megy tuningban azt tartom meg
UD3P-t vennék szívesen de a Maximushoz sokkal több extra tartozik és brutál jól is nézz ki
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #5693 üzenetére
Kösz neked is.Most láttalak meg.
-
bzs73
őstag
Maximus II formula jó lap.Sok extra és talán a legszebb p45 az biztos.Hőmérsékletek is nagyon jók,és ott tényleg sokat számít az átpasztázás.Tuningba asusok közül a legjobb,de egy fapados ud3r /csak tuningba/ lealázza.Szó szerint.Persze nem minden a tuning.Így hogy már pl tudom én is hogy mit tud a procim szivesen visszaállnék M2F-re de már nem érné meg,meg nekem még mindíg a teljesítmény és nem a kényelem az első.Biztos hogy tecceni fog a lap és ha elfogadod hogy tuningba nem az elsők közt van elnem adod az biztos.Én nem bírtam elfogadni.
#5695) akoska07: Köszi
#5694) Zsubi: Igen szépen mentek de mint mondtam nem a legjobban.De ha nem vagy maximalista semmi gondod nem lessz a lappal.Nincs hibátlan lap.Az ud szériának több hibája van szerintem,de viszont megy.Tuningba az elsők közt van lazán,és olcsó.
-
lizakattila
senior tag
Köszi Mindenkinek a válaszokat és a megosztott tapasztalatokat.
Végül is Nálam is az a lényeg, hogy terhelés alatt jól mutassa.(#5684) bzs73: Nagyon szép eredmény, gratula!
-
bzs73
őstag
Hát a helyzet az hogy várom hogy kijöjjön a corei5.Z-Mester átvette volna most szept közepe fele 45k-ba,de mondta ő is hogy ráér a dolog.Én léptem végül vissza mert úgy volt hogy megveszem kulerr q9550 prociját de hát gondolkoztam hogy minek.Pár hónapra?Csak bukok rajta megint egy nagycsomót.Így mondtam Z-nek hogy akkor a quad kimarad és várjunk míg corei-reváltok.Neki szerintem csak nitro alá kéne wr listás eredményt csinálni,vagy hasonlót.Ők is már corei-t nyomják szerintem és mondom inkább csak wr-en hátha valami nagyot nyomna ezzel a procival.Szóval ha eladásra kerül ő az első,de ha épp nem lessz rá pénze akkor hirdetésbe megy,bár eladás előtt szólok én időbe majd.A másik hogy ha rámszakadna valami pénzeső else adnám.Sajnálom,még ha nem is használom ki.De hát annak hogy az árára nem lesz szükség kicsi az esély.Amugy meg nem tudom hát neked is ott van egy űber brutál proci.Ki sincs tesztelve.De persze mondom ha Z eláll tőle "bár kétlem"akkor eladó lessz előbb utóbb.Csak teccik a corei.
#5691) blazsey2:Persze kell a tapasztalat is rendesen,de mit se ér ha a proci nem akarja.
-
Zsubi
őstag
Most mi a helyzet ezzel a procival
Megvette Zé
Mert lehet hogy engem is érdekelne
Bár az enyémre sem panaszkodok de addig amíg nem lesz normális hűtőm és nincs elég hideg nem tesztelek
Én meg lehet hogy veszek egy Maximus II Formulát
Nagyon kíváncsi vagyok arra a lapra hogy milyen, meg nekem fontos lenne a hangkari is ami hozzá van gyárilag -
bzs73
őstag
Na elküldöm akoska-nak.Majd átnézi hogy van-e valami hiányosság vagy kivetnivaló.Ha nem mehet a táblázatba.
Néztem amugy 5ghz-et is, suprpi megvolt 1.40v-on de nem is csináltam képet mert hát most minek mikor van ezzel a procival 5.1ghz is.Lefele nem validolok.Ha tudok majd jobbat akkor lessz valid,mert csak szeretne az ember javítani.#5687) blazsey2:Köszönöm.A proci érdeme.
-
johniee
senior tag
válasz
lizakattila #5679 üzenetére
Nekem is - 37 fok alá nem akar menni, pedig elég hűvös van
-
bzs73
őstag
Na azthiszem a hűtő marad,pedig nemrég megint meghirdettem.Nagyon jól hűt 1.344 környékén.Mondjuk most tényleg jó szellős a lakás meg a ház oldalát is levettem de a teszt közepétől a szobaventiket ki i s kapcsoltam mert kapcsolgattam és semmi nagy változás 1-2 fokon kívül.Hiába.A noctua is ezt a hűtőt nagyobb teljesítményre szánta és már nem egyszer bebizonyosodott hogy nagy teljesítményű hűtők igenis nagy teljesítményen üzemelnek a legjobban,nem pedig 1.13v-on pl.Na jól van ez is megvolt.Hétfőn megjön kulerr-től az ud3r és abba próbálom fentebb.A hidegbe lessz ez még jobb is mert BMW is 1.312v-on nyomott 1 óra tesztet 4.7ghz-nél x48-ba.P45-be hidegbe jobb lessz az.Az alulfeszelés ideje meg lejárt amugy is. -
bzs73
őstag
9x526@1.344v
Na ez lett belőle.Igaz bevallom elég sűrűn ugrált a cpuz-be a fesz 1.344 és 1.360 között de így sikerült lenyomni a print screen-t. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5682 üzenetére
Hát terhelésnél nekem is már csak 1-2 fok külömbség van.Amugy ez is érdekes hogy asusba terhelésnél is 5-8 fok külömbség volt ,itt meg gigába 1-2 fok van terhelésnél kupak-mag között.
Miközbe itt fórumozok megy a prime 1.35v-on.Még 1-2 próbálkozás lessz max 2 és jön valami eredmény.
-
válasz
nekem 1°C különbség van kb a cpu és a cpu mag közt everestben.
-
bzs73
őstag
válasz
wolf procik 90%-a ilyen.Az enyém is 40 fokon áll mindkét mag.Ha alapon használom 3ghz@0.912v-on a kupakra idle 22-24 fok van a magok meg 40-en állnak.Engem már ez hidegen hagy.Volt sok wolf procim talán 1-nek volt a szenzora jó.A lényeg hogy terhelésnél jól mér.Idle meg a kupakhoz adsz sacc 5 fokot és annyi a maghőmérséklet.
Amugy számomra még most se tiszta a wolf prociknál a jó tjmax.Sok helyen 95%-ot írnak jónak,és ugyanannyian 100%-ot.Épp a hibás szenzor miatt van ez amugy.Amugy itt is a 95%-ot mondják ha jól értelmezem,de én már nem tudom hogy lehet ezt értelmezni,annyi féleképp láttam már ilyen írást és mérést.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Wolfdale-ekben bugos a szenzor. Vagy volt vmi ilyesmiről szó annó. [link]
-
lizakattila
senior tag
Na most rájöttem én is a turpisságra.
Szerintem elég szar a szenzora ennek a procinak, ami a magok hőjét méri.
Tök mindegy, hogy a kupak hány fokos, a magok nem mennek 41 fok alá.
Az everest hőértékeit lemértem infrás hőmérővel (alaplap, vga, vinyók, proci) és mindenhol kb max 1 fok eltérést mértem +/-.
Lehetetlen hogy 16-17 fok különbség legyen a kupak és a magok között - szerintem.
Mod: mindezt, most nyitott ablak mellett, és a gépre jön a friss hűvös levegő. -
bzs73
őstag
Jó kis friss levegőn.
4.5ghz@1.248v
A hűtés szerintem bírni fogja az 1.35v-ot,mert most még kintebb veszem a házat ,hogy mégjobban érje a huzat.Nekem meg fel kell venni valamit mert kezdek fázni.
Itt a hűvös kifogás nincs! Tunningra fel emberek.
Csináljuk a munkát akoskának. -
bzs73
őstag
akoska te nyomtál sokat p35-be.Valami tanács vagy javaslat?Még 4.7 körül nem teszteltem p35-be.Szerinted bírja majd a lap? Jó kihült a szoba,meg jó nagy huzatot csinálok és van itt 2 nagy szobaventi is.Adok neki hűtést rendesen,csak a lap bírja,mert mch +0.2 körül már nem nagyon teccik neki sz.j szerint,és lehet nem is lessz elég az mch-nak a +0.2v.
-
bzs73
őstag
Jó reggelt.
Végre nincs kánikula.Lehet én is megpróbálom még ezzel a lappal az 1.35v-os opciót.Nem tudom bírja-e majd a p35 mert kb 4.7 körül vagy felette kéne primelni BMW-4.7ghz@1.312v prime- ebből kiindulva.Na mindeggy megpróbálom ma, ha meg nem megy hétfőn már itt lessz az ud3r lap. -
blazsey2
senior tag
Jó reggelt!Vid-bios javitás így munkába menet előtt [link].
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na ittvan a hűvös, lehet tesztelgetni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szevúsztok !
A nagy kérdés, E8200 alá milyen (értelmes árkategóriában, szal sacc olyan 25k körül) lapot érdemes tenni? P43 elég alá? Sz@rrá hajtva valszeg nem lesz, meg 1 jó ideig vsz. gyári hűtő is lesz rajta.
Csak kíváncsiskodok, meg ti úgyis jobban értetek ehhez.
Amúgy 1 kis idetartozó..
Úgy tűnik, hogy sikerült belőnöm normális fesszel a 3,6Ghz-t, szal ennyin marad.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5660 üzenetére
Hát valahol én se bánom a sok cserlgetést mert nőtt a tapasztalat ez révén és tanultam is sokat belőlük.Meg persze kicsit azért bánom is mert sokba került már ez a hobbi.
Na de ha nem erre megy el a pénz elmegy másra.Az jó ha egy jó közepes.Ha most azt montad volna hogy igen gyenge ment volna az apróba.
Á.nekem elég bőven. -
bzs73
őstag
válasz
krammerka #5659 üzenetére
Én már többször megfogadtam hogy vége,meg elég már,de a ph-ra mikor feljövök valahogy az első út mindíg az apróba vezet,hátha van valami jó üzlet.
akoska:Hát én nem nagyon szoktam 3dMarkozni de még a 8600 procim mikor megvolt nyomtam eggyet.Egy ilyet.Hogy jó -e azt annyira nem tudom mert nem nagyon szoktam nézegetni az ilyen eredményeket,de amikkel jáccok azok mennek szépen.Ha meglessz a corei rendszer azért már majd oda beújítok egy gtx260-at vagy valami hasonlót,mert hát még is csak no...
Ne az legyen a leggyengébb láncszem -
válasz
krammerka #5657 üzenetére
nálunk 27 fok van a lakásban még mindig.
pedig erkély ajtó nyitva van és itt is esik most az eső.néha én sem tudom követni a cuccaimat,elvesztem a fonalat.
kellene szereznem vmi bitang ram párost....: nem tehetek róla,ilyen vagyok-lettem.
az athlon64 gép-nél elszabadult a pokol.
volt olyan időszak,hogy 2 hetente volt -intel-amd gépem
már nem tudnám megszámolni,hány féle-fajta alkatrész volt nálam
de nem bántam meg egyiket sem,sokat tanultam belőlük. -
válasz
lizakattila #5652 üzenetére
frissitve...
#5653 zolynet : dobd majd át priviben a hsz linkjét amiben a teszt szerepel.
ez a folyamata...
adatokat is kérnék még:
ViD
FPO
alaplap
memória márkája,mennyisége és gyári órajele.
processzor hütés -
zolynet
veterán
feliratkoznék én is a táblázatra, bár biztos vagyok benne h még javítok
-
lizakattila
senior tag
Nah vid-en egy pici javítás: E8200@VID.
1,2v-os opcióba: E8200@1,2v
1,35v, max üzem, majd ha lesz új hűtőm.
Majd egy max fsb-t még nézek, 550-nel még bootolt, úgyhogy meglátom mennyi lesz még benne. -
válasz
pappkarcsi #5649 üzenetére
Hi!
én egy szóval nem mondtam azt,hogy be fog szarni.
csak azt,hogy mások tapasztalatából tudjuk,
nem igazán megy jól tuningban a Q9550 az X48 lapokban.
mennek együtt,mert miért ne mennének.
csak nem kell nagy tuningra számitani.
persze lehetnek kivételes esetek...teszteljél bátran és lássuk mire jutsz
egyébként,ha érdekel,eladó lesz az EP45-UD3P lapom
abban tuti jól megy a Q9550 -
bzs73
őstag
válasz
pappkarcsi #5649 üzenetére
Hát én az X48 lapot kihagynám a helyedbe.Egy jófajta p45-el többre mennél.
-
pappkarcsi
senior tag
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #5646 üzenetére
Az nem jó
Amugy a lapom az apróba.Nem soká jö a hűvös és én már arra készülök.Elég volt az alulfeszelésből.Télire meg a nagy mhz-hez kevés lessz a p35.Amugy nem bánom hogy kipróbáltam ezt a lapot.Alulfeszelésbe a legjobb eddig ami nálam volt az biztos.Na meg 4.5ghz-ig is bőven jó,de én ha bejön a hideg megküldöm ezt a procit rendesen. Ahogy kell.
Úgy döntöttem.Utána meg télen már tuti corei5 lessz.
-
bzs73
őstag
Jó reggelt!
Jó korán keltetek. -
Zsubi
őstag
válasz
akoska07 #5638 üzenetére
Bőven elég mindenre szvsz
Nem igazán kell több a 96GT-nek ami most a gépemben van, lehet hogy még ez is sok
Nem akarok addig komolyan tesztelni ameddig nem érkezik egy komolyabb hűtő (Thermalright TRUE Black vagy Thermolab Baram még nem tudom) meg nem lesznek hidegek
(#5640) zolynet: E8200-hoz képest nem rossz
-
zolynet
veterán
akkora feszen nekem csak ennyire futotta ... evvan, ds3r
jelenleg 8x333fsb@0,960V
majd jövök egy 1,2V tesztel
ma volt épp egy 4órás 8x450fsb@1,232V teszt (ez is lehetne jobb is), de végülis jójez -
Zsubi
őstag
Így használom a gépemet a mindennapokban: [link]
-
válasz
lizakattila #5634 üzenetére
tuninghoz mindig kell a jó hütés.
közepes hütéshez közepes tuning párosul -
lipi67
nagyúr
Mi volt itt? Hál' Istennek, jól vissza kell olvasnom!
-
-
a képekből,az sem derül ki milyen alaplapban hajtod,milyen márkáju, gyári órajelü és mennyi memória társaságában.
valamint a processzor hütés.
az adatlapokon nem mindig a konkrét konfig szerepel,az sem mérvadó.
ezért kérném szépen beirni az adatokat,ami nem világos a screenshot-ról.Köszönjük,hogy megosztod velünk mit tudsz kihozni a cuccaidból.
már volt is értelme megcsinálni ma ezt az ujitást.
B4l!nt,már simán tudott tájékozódni az opciók feltéteteiről. -
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Csináltam pár eredményt a listára:
FPO: Q823A686
Vid:1,25V4054@1,2
4097@VID
4403@1,34
610FSB
4750 MAX OCMost nézem, hogy a CPU-Z memóriaablak nem nagyon van a képeken
Csinálok helyettük majd újat és próbálok picit javítani. -
válasz
pappkarcsi #5619 üzenetére
Hi!
X48-Q9550
nem tul jó párositás,ahogy más tapasztalataiból értesültünk.konkrét beállitást akkor kaphatsz,ha ugyanaz a konfig volna,
de még akkor sem 100% hogy nálad is müködni fognak azok a beállitások.
megmuttahajtja az irányt.
subaruwrc és BMW01 használt talán X48-ban Q9550-et.amugy tudhatunk vmit a konfigodról ?
mert a cuccaid közt nem igazán az szerepel. -
pappkarcsi
senior tag
Hello.
Segítségeteket kérem!
Most vettünk egy giga x48as lapot és egy q9550-t és olyan kérdesem lenne hogy milyen fsbvel használjátok 24/7-be pl: gyári hűtővel vagy tx3mal, akinek az van vagy egyéb 24/7es eredmények érdekelnének. Átnéztem az összes q9550es kommentet és láttam jó pár képet, megoldást de olyat amit én keresek nem leltem.Előre is köszönöm mindenkinek!
-
krammerka
őstag
válasz
akoska07 #5613 üzenetére
most volt egy kis időm,átnéztem a táblázatot..............
Teljesen korrekt,szépAz E8400-as procimnak (ami már sajnos nem az enyém),nemigazán volt azóta se riválisa,ha jól látom,de kár érte..........,egy kicsit sajnálom már
Vissza kéne vennem,mint a cerkát............... -
válasz
lizakattila #5612 üzenetére
p35-ben mindenképp jó lapnak számit.
csak akkor csavarozd fel,ha van elég venti a házon-ban a hütéshez -
-
ADAM1337 : még nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel,de utána nézek.
lizakattila : feldobom ma.
egyébként hogy tetszik a lap ?krammerka : köszi
nem csak rajtam mulik. kellenek hozzá ilyen tuningra vágyó márciusi vagy majdnem márciusi emberekköszi mindnekinek.
értetek csinálom. szavazzatok ráám
majd kitalálom még hogy mit csinosithatok az uj lapokon.
elsőre ilyen lett. a lényeg rajta van. -
lipi67
nagyúr
Köszönöm! Szerénytelenség nélkül mondom, van is mihez!
18-án 5éves házzassági évfordulóm lesz úgy, hogy mindet 1bevéve kb 7-8 hónapot taliztam a feleségemmel. Igaz, most erősen javul az arány, holnap elmén hozzá pár napra.Mire hazajövök a törpék is belerázódnak a suliba, s végigtesztelem ezt a procit.
-
krammerka
őstag
válasz
ADAM1337 #5603 üzenetére
Én nem tudtam megoldani a szélesebb "frame"-t
Ákos: már a múltkor is mondtam,ez hogy megy,él a topik a Te érdemed!
Mindenki látja,hogy jó kezekbe került az oldal (táblázat) kezelése.
Idő,és "egyéb" okok miatt,én nem tudtam volna életben tartani ezt az egészet,segítség kellett,és ezt Ákos benned meg is találtam.
Én is szerettem,(szeretném) csinálni,csak rendbe kell jönni a dolgoknak körülöttem -
lipi67
nagyúr
válasz
lizakattila #5604 üzenetére
Igazán kedves Tőled, nagyon szépen köszönöm!
-
lizakattila
senior tag
válasz
lizakattila #5604 üzenetére
Az előző hsz Akoskanak akart válaszba menni,csak pont frissített az oldal, és nem figyeltem, hogy lipi közben már írt.
Nah, mindegy, szóval érted/értitek.... -
lizakattila
senior tag
Grat az újításokhoz, csatlakozok az előttem szólókhoz, ötletesek, tetszenek.
Nah, mivel úgy láttam, hogy még egy E8200-asnál sincs teljes sor kitöltve, így mivel most már van miben tesztelni, akkor ha lesz időd, majd nyiss egy új sort nekem légyszi.
Első körben: E8200@VID
FPO: Q752A516
Vid: 1,225
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged