- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
válasz
akoska07 #18092 üzenetére
3x2GB volt benn, BCLK-n 5-t emeltem, gép már nem is indult.
Amugy figyeltem az arányokat , emeltem feszeket, de el sem indult, meg a Corsairral amúgy is nagyon lassu volt. A Kinggel most már repül.
Kingmaxal most 180-nál járok
Angol Win7 van rajt , de ugrálnak itt fel olyan szép kínai feliratok is, nem győzök benn gyönyörködni,A progik fele angol, másik meg az...
Azt hiszem tolok fel egy új win-t nem bírom én ezt -
válasz
Főcske #18090 üzenetére
Hi!
aki az IGP miatt vesz SB-t az meg is érdemli
Borokafa : elméletileg nem kellene gondja legyen a corsair ramokkal a lapnak. mennyi ram volt benne ?
ja bizony,azok ki vannak gyurva mint a cérnametélt
#18093 darál0w : tiszta sor.
de akkor azt kell mondani,(legalábbis én ezt mondanám) örülök neki,hogy olyan szerencsés vagy,vagy elég jól keresel ahhoz hogy meg tudj venni egy olyan lapot.
nem pedig el kezdem szidni,mert én nem tudom megvenni,
vagy sajnálom rá a pénzt vagy vmi.
de hagyjuk is,mert megint felb@szom magam vele -
Borokafa
őstag
Mikor megjelent a fiuka és kivette a házat az autóból majd összeroskadt alatta , majdnem elnevettem magam. Lehet nehezebb volt a cucc mint a gyerek
-
Főcske
tag
Üdv mindenkinek.
Csak óvatosan, nem eszik olyan forrón a Sandy-t.
P67-es lappal van tuning nincs IGP , H67-es lappal van IGP nincs tuning, év vége felé Z67-es lappal IGP-t és a procit is tuningolhatjuk egyszere.
Egyébként én simán járathatnám 4.7Ghz-en 24/7 az i3.540-et tehát attól a +7%-tól nem ájulok be.
-
Borokafa
őstag
Na Urak, kici kínai fiú
hozott nekem egy gépet, hogy nem bírnak vele.
I7930, Corsair850 táp, Óriás Cooler-Master ház stb, szóval full minden. De aztán csak alapon volt hajlandó menni benn minden. Memória is csak 1066-on. A Corsair tri kit kivételéig nem birtam vele. Bekerült a Kingmax Hercules, most már kezd kezesebb lenni. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18083 üzenetére
Világos..
A lényeg az, hogy a 2 pánton a 1366-nak középen, a 77-nek meg [így, a szélére kitéve]van a 2 lyuk, s nem magán a pánton. -
válasz
lipi67 #18079 üzenetére
majd szétnézek ,biztos lehet szerezni hozzá.
amit irtál ph-s vkit,hát az nekem most nem biznisz.darál0w : jártam ott,majdnem meg is magyarázták,
hogy jobb az asrock mint egy p6t ws pro
amikor mutattam egy 232 bclk-t akkor aztán még rosszabb lettem.
nem kértem tovább belőlük.#18080 kop8 : néztem az alaplap árakat. érdekes,hogy a giga lapok drágábbak mint az asus lapok. pedig egy P8P67 Pro vagy Delux elég (WR-t csináltak velük),
és olcsóbb mint a hasonló kategóriáju giga lapok. -
válasz
lipi67 #18071 üzenetére
hát nekem a 775 lefogató elforgathatós
olyan mint egy olló.nem olyan mint ami a linken van.
rugós csavar is 2 garnitura van hozzá.
az i7-es lefogató olyan mint amit az első képen mutattál.... tövig van csavarva,de nem mondanám hogy lötyög.
nekem szokás szerint most sincs házban a "gép"
de nem szivesen kezdek neki proci cserének.darál0w : igen,igy is meg lehet közeliteni
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18067 üzenetére
Nem!
[detto uaz]csak a 1366-nak a lemez közepén, 775-nek meg a szélére kitéve van a lyuk.Sajna Neked a rev1-es felfogatóval adták. Gondolom, tövig csavarva is laza, lötyög..ÁÁÁÁÁÁÁ
Az egy nagyon szar megoldás, vegyél egy ilyen bizbaszt hozzá!
Itt is árul a ph-n egy srác revC-t, s tudti van olyan aki AMD-hez vette és ott porosodik neki ez a 2 szar lemez.
Ém azzal szívtam. Mindíg vérzett a kezem, 1edül alig tudtam tartani és csavarni és mégis egy laza szar lett a végén. Alátétekkel meg még nehezebb, nincs kedve az embernek procit cserélni...(és szedheti ki az egész alaplapot..) -
válasz
lipi67 #18064 üzenetére
nem tudom rev hanyas
de mindjárt kideritem.amugy a copper elméletileg csak egy változatban jött ki.
nekem ez van
a bal felső sarokban van a 775 lefogatóamit linkeltél képet azon az i7-es lefogató van.
nekem van olyan is hozzá.darál0w : ugyehogyugye
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18040 üzenetére
Most a Tiéd milyen? Rev1?
sz.j rev1-et moddolt.Én is hasonlóan tettem azzal, csak a rugók felé is tettem 3-3 alátétet, hogy erősebben szorítson. A rev c-nél teljesen más a lefogatás, egyszerűbb.[nekem ilyen]
a 2 "sin bizbaszt a hátlappal 1ütt rá az alaplapra és nem kell többé bontani, csak felső lefogató 2 csavarját kicsavarni, és az alső bizbasz bal loldali csavarját, hogy ne akadjon bele a procifelfogató kar amikor veszem ki a procit. Kb 5 perc egy procicsere pasztázzással 1ütt. -
válasz
darál0w #18056 üzenetére
az i7-esek sztem inkább most várnak az X68-ra.
mondjuk én előtte kipróbálnám a SB-tinteléknél okosak dolgoznak.
szeretik a pénzt.
amig készül az X68,eladnak jó sokat a SB-ből.
ami valljuk be jól sikerült.
vmit nagyon jól csinálnak ott.messze van még a megjelenése,nem nagyon fogsz róla tesztet látni mostanában.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
akoska07 #18049 üzenetére
persze-persze. csak itt a HSZemben elsősorban az extrém tuningosokra gondoltam
kb én is magasrol teszek rá, h menne 6-7ghzet vmi nitroval...sosem voltam ilyen huszárkodos...szal nem is értem miért említettem meg
24/7 még 4ghzen sem járattam sose semmit...nemhogy 5ghzen...teljesen felesleges is lenne mondjuk
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne, hogy a napokba vettem egy athlon II x4 640-es procit és az alapórajel 3ghz!Én ezt feltóltam 3,15re!Alapjáraton a proci 36 fokos terhelve max 46-48(3,15ghz)!Kérdésem mennyire maradhat így tartós illetve h a garanciát így elveszítem róla?Cooler Master Hyper Tx2 borba+noctua venti!
-
Nem tudom nézt-e valaki a rekordokat mostanában.
az uj procik (Sandy Bridge) léghütéssel toplistán vannak.
elméletileg 2600K No1 léghütéssel készült.
2500K top3 léghütéssel ment.tudnak vmit ezek a procik.
az alaplap nem is olyan vészes alájuk árban.
a proci ami huzós. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18038 üzenetére
Mikor életemben először fogtam a kezembe..Ne tudd! Képtelen voltam a ventit rátenni
Felhívtam Enguszt, hogy mondja már, hogy tehyem fel. nevetett és azt mondta: Forgasd, egyszer csak sikerül, én is így szoktam..
A Rev1.0 felfogatása botrányos. Körülményes és gyenge. Ezért kellett az alátét, Archi 1Ft-ost tett rá stb..
EZ a Rev.c viszont nagyon jó szerintem. Sőt, proci cserénél nem kell bontani. Elég csak 1 csavart kiszedni az első keret bal oldalán, hogy elforgasd és a kallantyú bizbasz a procilefogató fel tudjon nyilni.Amúgy..Azzal küldeném el, aki a gyári műanyagpöckös szart kitalálta.
Van ám megoldás.
Szerelj vagy 3 rev1-es Asus Silent Square Prot, s ez az után hawaii(verjük meg őket?
)
-
válasz
enemy107 #18037 üzenetére
jól néz ki.
remélhetőleg olyan jól is fog menni.
proci milyen lesz bele ?
3 év mulvalipi67 : azt az embert aki kitalálta a true ex lefogatását,
és a venti lefogatását a hűtőre...
mé nem megy el vmi olyan helyre ahol nem árthat többé az emberiségnek ?és én még anno szidtam a scythe lefogatását.
inkább azt rakok fel 5-t mint egy true-t -
enemy107
senior tag
Ilyenem lesz.
3 év múlva
-
a beküldött eredmények eddig frissitve...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lizakattila #18022 üzenetére
hűtőborda?
vagy a kis fesz miatt ezekre nem is kell?
-
válasz
na,ügyesen odaért.
toyone tesztelt ilyen ramokat 1 hete.
jó választásnak tünik
lipi67 : várjuk a remek folytatást.
-
lipi67
nagyúr
válasz
nyomasd neki ha van időd a törpéidtől! -
lizakattila
senior tag
Nah, jelentem, megjöttek a Kingmax Hercules ramok.
Gyárilag 2*2Gb 1600@CL9-1,5v.
Jelenleg 1600@CL8-1,5v.
2000-en CL9-10-10-28-cal 1,6v-on simán feláll a rendszer, bár ezt már valszeg nem tudom 1,65v alatt stabillá tenni, de akkor is jók lesznek ezek szerintem. )Képek majd, ha ráérek egy kicsit tesztelni.) -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18015 üzenetére
Szerintem is.
Majd nézem tovább, de most nem sok időm van.
Azért..jó ez így.
Kitesztelgetem és eladom a procit, veszek másikat és detto. Ha nincs már mit, veszek majd DFI-t, Biostart..Kiélvezem a 775-öt, azokat amiket mikor slágerek voltak, nem tudtam megfizetni. Nekem ma is bőven elegendőek, és előbb-utóbb majd mennek az árak is és majd utána váltok. Nem vágyom most brutal dolgokra, ezzel meg kiszórakozom magam. -
lipi67
nagyúr
Tényleg, majdnem elfelejtettem! Visszakerült a régi UD3R-s lapom!
[link]
majd még nézem tovább (most is)
A másikat 4GHz már megállította..(beállításoktól függetlenül) -
lipi67
nagyúr
válasz
printf #18006 üzenetére
Ok, majd mailben folyt.köv.
(2 napig én is kórházosdit játszok, meg papást - mamást) utána ok.Reaper 2,2v ?Rev.hanyas? Kben 2,4-en mennek a reaperek sztem a legjobban a lapodban (is). Ott is esik a fesz, de nem is igen kell neki 2,2V , elég 2,1V-is. Adj 2,12V-ot, annyit úgy is esik..
(#18009) enemy107:Megoldjuk.
-
Lacpac
őstag
-
enemy107
senior tag
Egy kérdés, nem ide tartozik, de hátha ti tudtok nekem válaszolni.
Van egy kitt Crucial Ballistix pc-8500 ramunk. BL12864AA1065.8FE5
E5400-val használjuk. Nem megy csak A illetveD strap-en.
E5200-val megy, E2140 megy, de az E6600-ammal be sem indul, E8400-al sem, még biosig sem jut el a gép. A lappal nincs gond (2 db egyformával próbáltuk, még a bios is ugyanaz.)
Szerintetek? Mi lehet a gubanc? -
lipi67
nagyúr
MIT és nem MTI (bocsi..)
Visszanéztem és ..
Milyen az a táp (12v-os ága nem igér brutal tuningot, s nem tudom, milyen ramod van, mennyia gyári fesze stb.)
Ahol most jársz (ha q9550) lapot alapra teheted, akkor is többet tud, mint így. Ramjaidat ismered?
Advanced Clock Controll menj be és
CPU clock Drive 800
PCI Express Clock Drive 900
többi legyen nullaMIT:
Robust: auto
PCIE:100
Performance enhace: Standard
(G) MCH : 333
PLL: 1,5V
VTT (CPU Termination) 1,2V
Ref 1: 0,76
Ref 2: 0,80
Vcore: Core temp VID értéke
Dram voltage: 1,8V
Dram termination: 0,9
Channel a és b : 0,9
MCH: 1,2V ez a lapondnak 4giga ramnál is elég (ha túl magas fesz kell neki akkor tálán kicsit nagyobb 1,24V-os MCH kell) min.400-as FSB-hez is.
MCH/Dram ref: 0,9
MCH ref : 0,76
ICH 1,5
ICH core 1,1Ha ez megvan akkor még ne mentsd el!
A VTT-t tedd 1,22V-ra és majd látod, ez az érték viszi magával majd a ref értékeket és MCH ref-et is.
A ramnál is tedd arra az értékre amit kér a memóriád, és úgy oszd vissza, hogy ha majd emeled az FSB-t, akkor is bírja (legyen szinkronban akár, és induljon 667MHz-ről.)
Ahogy emeled majd biosban (MOST CSAK A BIOSRÓL BESZÉLEK, ET6-ot Szard most még le!!!!!!!) a ram feszt az is viszi majd magávál a az MCH/Dram és ref értékeket (a ramfesz fele kell, hogy legyen)
időzítést tedd 5-5-5-15-re és a többi rambeállítás MOST legyen auto. Majd a lap ezeket belövi. Boot..
Ha ok, tedd fel a memset nevü progit, mert majd ha a cpu-val kész vagy, az auto tRD-t jobb ha biosban belövöd rendesen. Viszont azt úgy tudod, ha a memsetből kiolvasod a performance levelt és ott csökkented.alapon 8 ok, (ha a ramjaid nem mennek 1000MHZ fölé, ha igen, 10 vagy több is akár. (ramfüggő, ki kell sakkoznod.)
Szóval feláll a rendszer, és Vid/bios -on vagy -VDroop. Most már emelgetheted ET6-tal az FSB-t. Csak azt! majd teszt. Ha ok, megint FSB emelés és így tovább..
Ha hibázik, vedd vissza az FSB-t. (Ha 400 felé érszFSB-ben akkor esetleg kezdheted emelni az MCH-t, ha kéri, és a VTT-t. VTT-t BIOSBÓL, hogy vigye magával a ref értékeket, mert az ET6 nem úgy mutatja mint a bios.hirtelen ennyi...
Pll. Azt hiszem 1,56-1m57 a köv lépés. Emelheted IDÁIG, de bevallom, vagy én vagyok hülye, vagy nem tudom, nálam még olyan kva sok mindent sose csinált, hagyd 1,5V-on, baj nem lehet belőle..
Ez ok úgy 3,6-3,8GHz-ig, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudd, mit tudhat a proci. Én pl. vid/biosról és alapról szoktam indulni és csökkentem fokozatosan a Vcore feszt, míg elindul és nem hibázik. Mire 1,008-0,912V-ra érek már nagyjából érzem mit tudhat a kis hülye.
C1-es nem lesz hűvös, se tuningbetyár, de alulfeszelve is kapnod kell pár 100(jó pár 100) MHz-et, ha kevés..nézd meg, mi az a Vcore amit hűteni tudsz még és a plusz fesz még lineáris sebesség (MHz) növekedést is hoz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest