Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
InfiniteReality
üzenetére
A modemet nem lehet beszintezni, automatikusan szintezi magát. A hálózatot lehet szintezni, konkrétan az erősítés értékét.
Frekvenciát sem lehet helyileg cserélni, oda áll be, ahova a fejállomás mondja. -
bambano
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
Két dolgot csinálhatnak:
- megnézik a lakásodban a kábelezést, hogy találnak-e hibás alkatrészt, mert valószínűleg a modemed nem jó jelszinten jár és/vagy sok a crc hibája.
- ha az épületben (panel esetén) többeknek is van csellója és a többi csellista modem is rossz, akkor az épület erősítőjét beszintezik pontosan. -
Apollyon
Korrektor
Nos hogy azért ne szomorodjunk el annyira, én nem vettem észre semmilyen p2p korlátozást torrenten, maxszal megy fel, néha le is de úgy hogy belassul a gép.

Hja és non-stop, szóval reggel nyolckor meg délután 3kor és még este 11kor is töltöttem már le max sávszéllel.
Hja de amúgy lenne egy kérdésem
Felhívtak UPC-ék, hogy küldenek egy megbeszélt időpontban egy szakembert, aki a modemen állít valami jelerősséget vagy mit, hogy 100%-osan ki tudjam használni a szolgáltatást. Nem tudom visszamondani amit a kedves női hölgy mondott a telefonba, de ilyesmi volt...
Mit is fog csinálni a bácsi tulajdonképpen? -
Armando_19
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Az a baj, hogy a lemondáshoz a hűségidőn belül fizetni kell kemény forintokat....
Emellett meg az is baj, hogy szerintem azért mert pár torrent őrült lemondja emiatt a szolgáltatást, nem fognak vele törődni. Annyival is kevesebb ember van a rendszeren, kisebb kihasználtságot meg kitöltik pillanatok alatt átlagos netezős userekkel...
Sajna ezzel nem lehet nagyon mit csinálni... -
HXY
addikt
Hellosztok!
Találtam Mac alá egy kis widget-et, ami kiírja az adatforgalmat.
[link]
Ezt nem tudná valaki átírni Firefox extension-nek? -
xtech2
tag
Üdv,
ezt a p2p priorizálás-t nonstop nyomatja a UCP? Mert nekem az utóbbi időbe szinte mind1 mikor próbálom a szokásos 1100-1200Kbyte/sec-ről visszaesett olyan 150-200Kb/sec-re a sebesség torrenten
Szükség van ekkora csökkentésre??? Előtte is jól ment, nem ingázott, ha így marad le is mondom a francba az egészet... -
ROBERTOH
őstag
No nem ment a net kb 5 percig...
-
Szabtom
senior tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy az új P2P szűrés miatt nem tudok Skype-ot használni külföldre? A hivatalos oldalon a próbahívás simán megy, a lengyel haverral viszont csak statikus zajt kapok. És ez este 10 körül volt, nem is csúcsidőben. -
KMan
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
en itt ilyet nem latok.
Ha fizetek se tartasz nekem tanfolyamot? -
KMan
őstag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Es ezt hol tudom beallitani? Outlook express 6
ty -
Uthenger
aktív tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Néha bekapcsolják az SMTP Auth-ot, de többnyire nem megy.
a hiba 1szerűen annyi hogy a mail szerver csak azt nézi hogy chello-s hálózatból akarod-e küldeni a levelet v. sem.
ha nem chello-ból küldesz akkor visszadobja asszem 553 v. 554es relay hibával.
a kinti szolgáltató smtp-jét kellene beállítani, vagy a webmailt használni.
kevés szolgáltató szereti ha más hálózatából akarod használni az smtp szervert.
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
sorry 2x ment.
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
Hy!
Zsir uj notin kene belonom a chellos mailt outlook express 6-tal. vmit lamulok, ugyfelszolgalatot hivni meg nem tudok, mivel kulfoldon vagyok. Fogadni tudok, de kuldeni nem. Semmi sincs kipipalva.
Vki pls legyen kedves es vessen erre egy pillantast.
Postafiok - tetszoleges
Felhasznaloi informacio
Nev - tetszoleges
Ceg - tetszoleges
E-mail cim - valami@chello.hu
Beerkezo levelek kiszolgaloja - POP3
POP3 - pop.chello.hu
SMTP - mail.chello.hu
Fioknev - VEZETEKNEV.KERESZTNEV@CHELLO.HU
Jelszo - xxxxx
Kiszolgaloportok - SMTP - 25
Kiszolgaloportok - POP3 - 110
Van esetleg vhol vmi beallitas amit ki kell pipalni vagy ki kell loni, amirol nem tudok?
Thx..
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Aha. Persze.
-
Gerr'y
senior tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Ok.Köszi az érthetően megfogalmazott választ!

-
InfiniteReality
őstag
Az upstream kicsit határértéken mozog a downstram jó (habár szerintem a modem megcseréli). Egyszerűbben: RX (ez olyan 0-40 között jó) és TX (- 8 és 10 között jó). Nagyjából.
Határértéken is elmehet a modem, forgalmazhat adatot csomagvesztés nélkül, de elég egy kis zajbetörés, vagy a vivőfreki picit elmászik, és ha a modem nemtudnak utánakorrigálni, akkor csomagveszteség lép fel.
Az elején amikor a modem beáll, valamilyen jelszintet ''megbeszélnek'' a headenddel és azon működik. De menetközben az átviteli közeg (KTV hálózat) paraméterei kicsit megváltozhatnak és egy bizonyos szinten túl a modem nemtud utánállítani.
Határeseten üzemelő modemek könnyen kihullhatnak egy kis változás esetén is.
Egyébként a modem nem igazán mér pontosan, legalábbis upstreamet tuti nem. Azt a fejállomáson kell lemérni (míg downstreamet meg a végponton kell mérni - műszerrel!).
[Szerkesztve] -
Gerr'y
senior tag
Szerintetek ezek az értékek megfelelőek?
[link]
Letöltés-Feltöltés hozza a Medium szintjét,de a ping ugrál és akár üres szerveren is laggolok.
Van tippetek, hogy mitől lehet? -
InfiniteReality
őstag
válasz
balintka
üzenetére
Megkéne nézni a modemed RX TX jelszintjeit. Ha túl határértéken mozog és túl sok modem van a headenden, akkor kipotyoghatnak a modemek, illetve csomagveszteséggel tudnak csak forgalmazni.
Az is lehet, hogy zajbetörés van, illetőleg lehet hogy a vivőfrekvencia mászkál... -
deedee
őstag
minden tesztoldalon max 719kb/s volt a legnagyobb mért érték...
írtam mélt és meglátjuk mit mondanak...
-
balintka
addikt
-
deedee
őstag
hi!
700KB/s a letöltésem...extrém díjcsomaggal.....Jól gondolom,hogy ez egy kicsit kevés az elvi 10M-hez képest?10Mb az kb 1200KB/s lenne ugye? -
dilipok
veterán
válasz
janos1988
üzenetére
Ha az ütemterv szerint már le kellett volna záródnia a fejlesztének, de neked ennek ellenére nem tökéletes, akkor verheted magad nyugodtan. Nem hajthatnak el azzal h fejlesztés van. Ne hagyd magad. Bár nekem a kitűzött időpontra megjavult minden, bár előző este még kriminális volt a helyzet

-
Gerr'y
senior tag
Valamit babrálnak a prov.chello.hu-val
[link]
[Szerkesztve] -
janos1988
addikt
Na ujra Hi.
Direkt nem akartam pofazni julius 1.ig, mert ugye akkor kellet volna hogy lezarodjon a fejlesztes... De ugyebar chello es meg most is naponta tobbszor, hosszab idore szar, nagy a ping, lassu a sebesseg bla bla... Jo kis marketing volt, hogy megemelik a speedet aztan par honapig meg a fejlesztes...csak nehagy valtsanak dslre
Mar kicsit unalmas ez az egesz, raadasul segiteni se tudnak, mert ugyebar ''fejlesztes'' van
Nagy NC.
[Szerkesztve] -
Gerr'y
senior tag
Hi!
Szerintetek mi az oka annak, hogy Azureus-al a feltöltésem 6,4 KB/s / ügyfél ??
Pedig nicsen lekorlátozva a feltöltésem.
[Szerkesztve] -
Uthenger
aktív tag
én a torrentben a max kapcsolatok számát venném kicsit kevesebbre, valszeg a router procija nem bírja a sok nyitott kapcsolatot.
-
DewiL
senior tag
Gabás: utorrent 1.7 RC2
dchard: ezt raktam fel:[link] cfosspeed 4.0
konfig is megvolt ''cfosspeed-ek egymással is kapcsolatban vannak, és a terhelés elosztást a két gép köuzött is végzik.'' így lett beállítva természetesen
a priotizálásból p2p lassulást nem vettünk észre (volt h jött 800k val is) csak annyit hogy nem megy a böngészés ha megy a torrenet mindkét gépen
hétvégén routert csere lesz ideiglenesen hátha az megoldja a dolgot (volt már vele probléma)
szóval a helyzet változatlan
[Szerkesztve] -
Először is nem cfos, hanem cfosspeed kell, másrészt nem csak telepíteni, hanem normálisan konfigurálni is kell ám. Pláne, hogy neki a 4-es változat kéne, mert ott a cfosspeed-ek egymással is kapcsolatban vannak, és a terhelés elosztást a két gép köuzött is végzik.
cfos.tx.hu -n olvashatsz bővebben (kivéve a multi-userről, mert azt még nem írtam meg hozzá
).
Kérdésem: van ég UPC féle p2p ''priorizálás''?
Dchard -
DewiL
senior tag
hi all!
adott dolgok:
chello extreme
netgear router
2 pc
probléma:
ha mindkét gépen megy a p2p akkor a böngészés totálisan leáll néha picit működik a routert pingelve 10 kérésből 8 request time out amint a p2p programot leállítjuk valamelyik gépen 90%osan helyre áll a rend majd idővel minden tökéletes, amint ismét elindítjuk megint meghal az egész... már sokmindent próbáltunk de eddig semmi eredmény
5letek 
jah és minez 1hete kezdődött előtte tökéletes volt uh mindkét kliensnél 50k volt a feltöltési limit most még 10k val sem jó
[Szerkesztve] -
Apollyon
Korrektor
Igen, teljesen normális. Nálam (Bp. VII. ker) nem szokott szakadozni, eddig egyszer vettem észre hétköznap éjjel 2-3 körül még régebben hogy nem volt, de az hálózatfejlesztés miatt volt.
A modemmel ne csinálj semmit! Max ellenőrid a kábeleket, de nehogy megbuheráld! Jártak már itt rosszul!
Ha továbbra is szar, akkor tizenkettőhuszonegy! -
bbazsy
őstag
sziasztok
nálatok nem szokott szakadozni a chello?
engem így időként ledobál... (pár mp -re, de az msn sign outhoz pont elég)
lehet valahogy a modemet frissíteni, v csinálni vele valamit(webstar)?
köszi
bébé
mod: jaigen... amúgy mindig van forgalom a modemen, mindig villognak a szarjai, még ha gép nincs is bekapcsolva... ez is normális?
[Szerkesztve] -
T-
tag
válasz
Zordkaszás
üzenetére
olvasgattam ezt azt, viszont szerintem van élet a p2p-n és file cserélökön túl is
nekem ez így akkor is jobban megéri
ha nagyon kell valami a fent említettek által biztosítot helyekről -hát istenem- kivárom -
Zordkaszás
senior tag
Hmmm...
ha letöltök a gyerekeim is tudnak online játékokkal játszani
Azért ehhez ajánlom, hogy kicsit állítgass a rotuereden (ha van rajta valamilyen QoS), hogy kicsit előbb küldje a játékok csomagjait, mint a p2p-ét.
Mellesleg hallottál már a p2p-re vonatkozó forgalomalakításról UPC-n? Van róla it.news-os cikk is.
-
-
Gh0sT
addikt
Költői kérdés: van nékem egy két éves hűségem, aminek most kezdem el taposni a második évét. Elképzelhető, hogy költözni fogok, de olyan helyre, ahol UPC nem szolgáltat. Meg tudnám mondani valaki, hogy mennyiért bontják a hűségem ilyenkor? Esetleg érdemesebb átvállaltatni valakivel olcsóbban?
-
T-
tag
a -onlánynál is van korlát, tavaj 250Gb volt most állítólag emelik-ték
én 2006.szeptemberében és októberében közel 400Gb forgalmat bonyolítottam, sőt novemberben is és szó nélkül hagyták (két gyerekem is neten játszik, töltögetek is) -
warrior28
aktív tag
-
T-
tag
Üdv Mindenkinek!
Beléptem én is a Chellót (Extrém) használók táborába.
A szerelő 30 perce ment el, sokat még nem tudok mondani róla, majd idővel.
Annyit azért még is hogy eddig t-onlányos voltam amit e honap végével felmondtam öt év után.
A fő ok az ár és minőség/mennyiség közötti horibilis külömbség.
A náluk ígért akár 8Mb helyett jó ha 5Mb megvolt és ez össz 15e Ftért telefon vonallal eggyütt. Mostantól az akár 10Mb (napszaktól függőem de erről majd később) meg is lesz remélem, de ha csúcsidőben csak 5Mb lesz akkor is beljebb vagyok 6000Ft-tal.
Most csináltam egy speedtestet, fel: 10148, le: 968 kb/s-t mutatott.
Eddig jó.

-
-
jerry311
nagyúr
Valóban nincs minimális rendelés. Csupán az, hogy milyen időszakokban mennek ki javítani és mennyi időn belül. Pontos idő nincs, csak tartományok, mint pl a 16-20h. Ez is csak azt jelenti, hogy valamikor a kettő közt odaérnek, attól függően, hogy mikorra végeznek az előzőkkel. Ha otthon van az előfizető, ha nem, a kiszállási díjat megkapják.
Aztán vannak drágább előfizetések, ahol a javítás határideje kisebb és szükebbek az időtartományok. -
djane
csendes tag
Ja, fütyülni nem fütyültem csak egy szolgálatást rendeltem ... és próbáltam egyeztetni kinek mikor jó -

-
djane
csendes tag
válasz
jerry311
üzenetére
bocsi, a munkaidőt nem én találtam ki nekik, ők mondták nekem hogy fél5 és 8 között az utsó időpont. én csak annyit mondtam hogy én fél7re érek haza és akkor már jöhetnek mert nem fogom a fél házat megkérdezni hogy ki ér rá őket fogadni

másik pedig hogy: rendelek és arról sem én tehetek hogy mennyit fizetek és mennyiért rendelek!
a pizza rendelésnél van minimál díj, internet rendeléskor nem láttam feltüntetve ezt hogy:
amennyiben ön csak a kis olcsót kéri akkor mi nem túlórázunk bár a munkaidőnk 8ig tart de mi hazamegyünk 5kor ... yeeee -
djane
csendes tag
na de volt még egy fura dolog -
mondom én: nem tudnak kijönni x napon megint 8körül este...
szerelőfiúka: háát ha a többiek már 5kor befejezik egyik helyen a melót akkor nem várnak 8ig - hazamennek...
pfffffffffffffff - de jó hogy én rendelek és ők nem tudnak igazodni hozzám mivel hálisten 8 és fél 7 között dolgozom. ez ennyire nem érthető?
-
djane
csendes tag
hát persze hogy megy, valamit babráltak a kábelekkel - meg mittomén nem értek ehhez de tényleg ennyit várni rájuk.........

-
jerry311
nagyúr
Ohh, bocsánat, hogy a lelkedbe gázoltam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vedd magadra ha akarod.
Legfeljebb az első mondattal lehet gond. (bár szerintem azzal sincs)
Az ÁSzF elolvasása meg szerintem teljesen jogos elvárás egy olyan tudatos fogyasztótól, aki vissza akar szerezni egy részt a havidíjból, mert valami nem jó. -
djane
csendes tag
rendeltem egy chello netet, xy napra , mondták OK kijönnek fél5 és 8 között - a gyerek odaért 8ra...
valamit nem jól csinált, majd holnap küld valakit mert ő ehhez nem ért ( ? ) de 9kor osztják el a melót nem tudja hogy mikor jönnek... Mondom fasza mert én dolgozom akkor mi legyen? JÓ jó akkor kijönnek fél10kor elsőként és én mehetek dolgozni 10kor...
vártam, 10 kor elmentem dolgozni de szereztem valakit aki otthon maradt helyettem és fogadja az emberkét. a chello fiú 1re ért ki.
jaj de jó hogy mindent az ügyfélért
-
Grass
aktív tag
válasz
jerry311
üzenetére
Kérdést tettem fel pontosan azért, mert nem voltam biztos benne. Az emberek ezért szoktak kérdezni és a fórum is erre való. Érted?
Gratulálok hogy bemagoltad a teljes szerződést és kívülről fújod, ügyes vagy. De próbálj már meg normális módon és nem ilyen lekezelő stílusban válaszolni. Vagy ha nem megy akkor ne válaszolj.
Bejelentettem, azt mondták majd kiszámolják és levonják ezt a pár napot. -
jerry311
nagyúr
Lófütty van nem egész havidíj elengedés. Talán tanulmányozni kellett volna az ÁSzF-et mielőtt butaságot írsz.
Ha a bejelentéstől számított 72 órán belül nem hárítják el a hibát, akkor kaphatsz jóváírást a havidíjból.
Tehát ha 3 hétig szar, de nem jelented be, akkor nem kapsz semmit. Miért nem jelentetted be?
Ha 3 hétig szar, bejelented, megjavítják 72 órán belül, nem kapsz semmit. Miért nem jelentetted be előbb?
Ha 3 hétig szar, bejelented, nem javítják meg 72 órán belül, kaphatsz jóváírást a bejelentés és a javítás közt eltelt időre. A kaphatsz, az azt jelenti, hogy kérni kell, nem jár automatikusan. -
Grass
aktív tag
Üdv!
Múlt hét hétfőtől péntekig szakadt a net. Napi 4-5 órában volt elérhető az internet. Szombattól már egyáltalán nem jött. Pénteken beszéltem velük azt mondták belülről nincs hiba hétfőn kiküldenek valakit. Tegnap kijött a szerelő, megállapította, hogy az egyik ketyere tönkrement az első emeleti elosztónál, amit majd holnap kicserélnek. Ma ki is cserélték, és végre ismét van net. Na most a kérdésem az, hogy ilyen esetben milyen kártérítést kérhetek? Gondolom az e havi díjat el kell engedniük, ezen felül lehet valamit?
Aktív témák
Hirdetés
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- iPhone 17 Pro 256GB gyári független hibátlan 2028.12.29. Apple jótállás
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ugyanakkor ftp-ről meg tudok tölteni 10megával...

en itt ilyet nem latok.

Mar kicsit unalmas ez az egesz, raadasul segiteni se tudnak, mert ugyebar ''fejlesztes'' van
Nagy NC.

![[kép] [kép]](http://majomparade.com/pic/smilies/rant.gif)