- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
Nem tudom nektek mi bajotok van.. Netrádiózok és torrentezek, azt 9-es pingem van közben a speedtest-en!
Ja, és 7500 Ft az extreme csomagunk...
-
g@bo
nagyúr
a 10900-ast lesem, mert a datanet 6500é yoneked csomija 200/32k nál stagnál, a 6500-ban van telefon is....
viszont upc adja tv, amit pofátlanul emel évről évre.... igy most 6500 + 5500 a buli.
a 10900-as csomival 3* gyorsabb lenne a net, és pici csökkenés lenne... / 1000huf /
de attól tartok, hűségszerződés után emelnek, ahogy szoktak.
-
tomp
félisten
Megmértem a sebességet és egy kicsit meglepődtem. Csodálkoztam hogy a net gyors de a torrent az lassú mint a csiga
speedtest
datanet
dunakanyarnet
Most mondom hogy ez nem Photoshop!!!!!!!
1 nincs annyi hely
2. telepítésnél vmi inicia..sz@rságot ír ki és hiba -
tomp
félisten
Na nee. Utolértek??
Csütörtök délután a lépcsőházban csinálták a netet. Azóta alig él a torrent. 40-100körül megy.Néha felmegy 200-300ra. Ha már 400at eléri hirtelen mély zuhanást hoz. szinte 0ra esik
pl jelenleg töltök egy 360megás cuccot. 20perce megy és most gyorsult be 150körülire
13seed. közte van pár 100megás feltöltő.
a pingem torrentel 20
torrent nélkül 15
-
lorcsi
veterán
basszus lehet le kellene állnom erről a deluge-ről
valami eszméletlen kerregést csinál szerencsétlem winyón
csak a sebesség miatt álltam át, de lehet nem is éri meg -
tomp
félisten
Sztem igen
Én tavaly márciusban kötöttem meg a 10.500-ast.Bár nem volt nagy választás kábelszolga váltás után. Jött egy levél hogy a régit megvette ez a cég. Mellékelve egy szerződés
kábeltv akciós vagy nem. akció 2008 dec 31ig tart. Mondom akkor legyen.
Netnél akció=0 6900 medium bár akkor még úgy kelett hogy a 1,5Mbites kell
Ja ééés telefont NEM akartam.Mégis lett
Az üzletkötő vagy mi a csuda: telefon nélkül nem kötjük be a netet
mondjuk mind1 mert 1évig ingyenes. azaz március végéigde úgysem használom. letellik az 1év és rohanok majd be hogy az nekem NEM kell. hátha megértik.Ha nem akkor kituszkolok +1év free-t
-
g@bo
nagyúr
hi.
upc most elég baró csomikat ad, mivel a net telefon tv most messze drágább, ezt a kombinációt lesem:
a 8400-as csomagot. érdekes, hogy dec 31 ig akarnak hűséget, utána emelés?
érdemes chellózni? sok szidalomk ellenére, azért elviselhető?
-
Apollyon
Korrektor
-
jerry311
nagyúr
Nem nagy cucc. Modem áramtalanít. Gépcsere/hálózati kártya csere. Modem vissza áramba. Online megvár. Gép bekapcs. Regisztrációs oldal. Gép újraindít. Megy a net. Átlag 3 perces hívás, jelszócserével együtt. Persze a 3 perc az az, amit az IHD-vel tölt az ember, nem míg eljut oda.
-
divot
veterán
Na, megvóna.
Most már csak azzal szívok, hogy az Explorerrel nem akar elindulni a net, mindenféle jelszót kér, amit hiába adok meg...
Firefoxnál bezzeg nincs probléma.
-
divot
veterán
Naszóval, de komolyan.
Tehát itt a laptop, ott az asztali gép, ami megy a levesbe. USB-n nem tudom áthozni a netet, mert nincs Vista-driver a modemhez, ha meg csak simán átdugom a kábelt, akkor kurvára nem történik semmi. Akkor most hogy is kell átvinni a laptopra a kapcsolatot? -
FefeeX
veterán
válasz
jerry311 #5973 üzenetére
najah, de nem lesz abbol baja ha a chellora egyszerre 2 ugyanojan mac address jelentkezik be? Mert eladtam a lapom aminek a MAC-je klónozva van routerrel
A másik, hogy nekem pont az volt a prob, hogy levelezésbe nem fogadta el a jelszót. De amúgy másutt sem. Mondjuk nem 1 év telt el hanem majdnem 2. De már másodszorra...
-
jerry311
nagyúr
Hát igen. Viszont a levlezés, az FTP elérés és az adatforgalmas oldal megy akkor is ha már lejárt a jelszó. Legalábbis én több 1 éve nem változtattam jelszót és megy mind. Kivéve a modemreg oldalt, arra meg nincs szükség, mert akármilyen routerem van éppen, biztosan tud MAC-et klónozni.
-
Uthenger
aktív tag
Nem feltétlen kell telefonálni...
:eleje
1. ugy néz ki ha 3-4 hónap után is próbálsz gépet regelni akkor először elmész az adatmódosítás oldalra, prov.chello.hu/selfcare , ott felkínálja a jelszó változtatást, ha megváltoztatod akkor utána jó lesz a jelszó ismég 2 hónapig a modem regnél
goto elejemásik verziónak meg ott van az online chat.
-
FefeeX
veterán
Ebben a legnagyobb bukta ami lehet - ma tudtam meg:
Ha a UPC által használt jelszót használod: érvényességi idő - 1év
Ha megváltoztatod a jelszót: érvényességi idő - 2hónapNekem már másodszor nem ment a jelszavam, és eddig ezt elfelejtették közölni. Ilyenkor persze fel kell hívni, és ma kb 25!! percig tartatták velem a telefont. Illetve már tegnap. Szal ha nem akartok szivni vele, 2 havonta jelszó váltás!!!
-
Uthenger
aktív tag
-
Atapi
senior tag
Valamelyik topicban azt irták, hogy az egyik ilyesmi kábelmodemhez nem volt a gyárto oldalán driver, pista meg drivertelepitésnél felajánlotta, hogy keres magának, és talált...
Ha ez Neked nem sikerülne, akkor használj usb helyett lan-t. Ha nem kaptál lan kábelt annak idején, akkor bármelyik számtechboltban kapsz néhányszáz magyar királyi pengő magasságában. Uátana hazamegy, usb helyett lan kábellel gép összekötése a modemmel, modemreset (táp kihuz-visszadug), majd böngészőben prov.chello.hu oldalon a hálokártya mac-cimének beregisztrálása (kb tovább-tovább-kész tipusu műveletek sorozata, nem kell félni. az egyetlen buktato, hogy szükséges a felhasználo@chello.hu és a hozzátartozo jelszo ismerete), ha kész, még egy modemreset, és után mennie kéne a netnek mint azelőtt usbvel.üdv
-
divot
veterán
Valamelyik bennfentes emberke segítsen már: fel akarom számolni az asztali gépemet, a laptopon viszont Vista fut, ám a Terayon tj720x modemhez nincs Vista driver. Mi a megoldás ilyenkor?
-
FefeeX
veterán
Szerintem kliens probléma ha el sem indul, vannak oldalak ahol tiltott klienseket nem engedélyeznek.
Amúgy érdemes kipróbálni a deluge-t. A UPC NEM TILTJA, csak korlátozza a p2p forgalmat, és csak a nem kódoltat. Az új utorrent meg a deluge azonban tud olyan titkosítást ami nem akadályozza a torrenteket. -
tomp
félisten
Je
itt a városban senkinek sincs korlát. Sztem ez a város az a maradék 0,9% A 0,1% meg az a pár ember ahol nincs,de a városban van.
Élvezzük ki
Közben a torrent nélküli ping visszajött a normál értékbe
17-30
sajna torrent melett még mindíg magas. jelenleg: 482
mi a frászt csináltak itt a városban -
edemko
csendes tag
sziasztok most köttettem be chello mediumot, de a torrent meg se nyekken a net megyeget nem mindig az igért sebeséggel de az elég jó, viszont a torrentek nem indulnak el .
Van valami extrém oka a dolognak vagy csak tiltva van (nem hinném mert több helyen olvastam hogy megy )
van valami ötlet vagy segítség ?
előre is kösziplease a válaszokat ide is :
edemko@citromail.huÜdv,
Ádám -
tomp
félisten
válasz
cerberushu #5959 üzenetére
Nekem a szünet óta
és
közt ingadozik. Nem rég még jó volt. Épp lejött a cucc és ilyen lett. Houston, vmi gond van
Aszem most jött el az a pillanat hogy mondhatom: sz@r a net
Tavaj volt nyáron egy karbantartás,de azt:
1, előre bejelentették
2, utánna semmi lassulás nem volt. ment szépen mint ha semmi sem történt volna.
de most... :SJa a legfontosabb: eddig a leglegrosszabb netem aszem júliusban volt: 58kb/s le 20kb/s fel
-
cerberushu
csendes tag
Nagyon stabil a netem az V-kerben, az elmúlt hónapban (dec.) egyszersem volt szakadás, vagy probléma. A sebesség is cool!
http://www.speedtest.net/result/224824105.png
Down: 20031 kb/s
Up: 943 kb/s
Ping: 16Csak így tovább!
-
tomp
félisten
14:30tól 15:30ig nem volt net. (nem voltam itthon így nem tudom hogy előtte volt e vagy sem)Benyomtam a netet erre látom hogy a modem csak villog össze-vissza.Amikor végre elkezdett működni a dolog, nehezen kapott ip-t így gondoltam lesz itt még szívás. Hát van is. A torrent megy normálisan medium 5mbit (580körül) de a pingem üti a 900at
torrent nélkül kb 400-500. de legalább a cuc az lejön xD
go UPC goo -
divot
veterán
11900 forint/hó áron kapom december végéig a Chello Extrem + UPC családi csomag kombót. Ez mondjuk elviselhető.
-
jerry311
nagyúr
Ugye, hogy nem nehéz?
-
jerry311
nagyúr
Mellesleg milyen levelezőprogramot használtok? Nekem Mozillával (és Thunderbirddel) is megy a levélküldés azonosítás nélkül.
-
jerry311
nagyúr
Heheh.
Melóhelyen sokat szórakozunk / szórakoztunk ilyen fake emailekkel. Küldtük egymásnak a fake értékeléseket, amik ügyfelektől jöttek, meg ilyenek.- Kaptam egy full ötöst!!! Azt nézd milyen király vagyok!
- Hmm, és a feladó IP-je a megfelelő szerveré?
- Kapjátok be, köcsögök!
És hasonló párbeszédek.Ha nem akarsz SMTP parancsokkal meg telnettel szívni, akkor simán beállíthatod a címet meg mindent pl. Outlookban.
THIS IS SPARTAAAA!!!
-
FefeeX
veterán
A cím nem is a bejövő használat miatt kell.
Ugyanaz a jelszó a mailre, a UPC beállításokra meg az SMTP szerverre is. Mivel thunderbirdet használok, de az email szolgáltatóimnak nincs külön SMTP szervere ezért küldéshez a chelloét szoktam használni. Nos, ez az ami most hibádzik.
Meg ha esetleg más lenne a MAC address... az megin szép lesz, nincs jelszavam állítani :S:S:S -
o.gaby
tag
Hello!
Jelenleg azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy a prov.chello karbantartás alatt van.
Kérdés: mi fenének nem akar rendesen menni az ftp-ről töltés. Tegnap délután 300-400 kb-t húzott majd kb fél óra után megadta magát és most olyan 20-30 kb-tot tölt le. Próbáltam router nélkül, közvetlen de semmi. (a kedves UPC korlázozza az ftp töltést?). Valakinek van valami tipp?
Köszi
-
vagy01
csendes tag
Mostanában vki változtatott mail jelszót? 2 napja próbálkozom vele, de esélytelen...vagy jobban járnék az ügyfélszolgálattal?
-
Tomaaasz
aktív tag
Nekem azt mondták a szerelők hogy azt csinálok vele amit akarok.... (mármint amikor kérdeztem a router-t)
-
shev7
veterán
ahogy jerry mondta, ezt biztos nem a upc okozta...
MOD: de hogy ne csak a levegobe beszeljek: 2005 augusztusi aszf szerint a megosztas engedelyezett az ingatlan hatarain belul...
-
törölt tag
nalunk megy a chello routerrel, 4 gep van rajta, es eddig semmi problema nem volt meg
-
Finwe
őstag
Azért nem teljesen. Mi egy éve csináltuk meg itthon, h mindenki netezhessen és a chello egyértelműen nem engedte. Router-t beüzemeltük és 1 óra múlva elment a net. Pontosabban ha egy gépnél többen neteztünk volna.... (volt más eset is előzőleg de ha most már nem szórakoznak akkor mindegy)
Finwe
-
Integra
titán
szerelő srác is mondta hogy meglehet osztani.
csak nem szeretik ha saját routerrel csinálod.
na ez vicces, választhatok a linksysem meg valami cucc között. hm, nehéz döntés..
már magában az vicc lehetett anno, mikor tiltották, hogy akkor nem lehetett bent a géped hardveres tűzfal mögött??? ok, mondjuk akkoriban messze nem vette a védelmet senki ilyen komolyan, de akkor is.. pusztán a logika..
meg az egésznek lehúzás szaga volt egyszerűen.. -
Finwe
őstag
Először is: ááááá
Megvan én miért nem találtam. Maga az ASzF nekem nem akar megnyílni kattintással az oldalról, mentenem kell. Így mindig "csak" a kivonatot néztem mert az megjelent azonnal.
A te fejlécedet láttam, a sajátomat nem figyeltem. Bocsi
Azt esetleg lehet tudni, hogy mióta van benne?
Finwe
-
Nkboy
senior tag
Kérlek szépen én ebből a szerződésből linkeltem neked: A UPC Magyarország Kft. jelenleg érvényes Internetes Szerződési Feltételei megtekinthetőek és letölthetőek itt.
De ha jobban megnézted volna a képet akkor a kép címsorában láthattad volna, hogy ez nem az ADSL szolgáltatásnak a sz. feltételei. Különben meg a megosztásról szoló pont megtalálható a(z) : "UPC Magyaroszág Kft. jelenleg érvényes ADSL alapú Internet-hozzáférési Szolgáltatása Általános Szerződési Feltételei (Kecskemét szolgáltatási terület) -ben is!
Tehát meg lehet osztani szerintem!
Utolsó mondatként még annyit, hogy a jan 21-től érvényes ASZF-ben is benne van. Méghozzá a 3.2-es bekezdésben.
-
Finwe
őstag
Tehát nálunk továbbra sem lehet megosztani! Amit linkeltél az az "ADSL alapú Internet-hozzáférés" "Kecskemét szolgáltatási terület"-ére vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a Kecskemétieknek mázlijuk van....
A január 21-től érvényes ASzF-ben sem találtam megosztásról szóló pontot.
Finwe
-
Nkboy
senior tag
-
shev7
veterán
válasz
Integra #5909 üzenetére
a srac nemolvasta mostanaban az ASzF-t
ha routert akarsz hasznalni, radugod a gepet ami be van regisztralva, beallitod dhcp-re a kapcsolat tipusat, es megnyomod a clone mac address gombot, ujrainditasz mindent, modemet, routert...
vagy
kihuzod a modemet a konnektorbol, radugod a routert, bedugod a modemet, osszekotsz mindent, es a gepeden felmesz a prov.chello.hu cimere, es regisztralod a routered mac cimet.
your choice
-
shev7
veterán
-
Integra
titán
és végre van netem!!!
szereld magad upc internet
de frankón, és szó szerint....történt ugyanis, hogy jött a srác, megyünk le a teremgarázsnál található villamos központi szobába, ahol az upc elosztó dobozai is vannak. kb 3-3.5 méter magasan...
goto recepciós/szekuriti pali (sok köze szekuritihez ennyi cigi mellett kétlem hogy lenne, rex felügyelő a tévében jobban tetszett neki, azt nézte), hogy hol a létra.
az nincsen.
na bazmeg, már láttam, hogy ez szép menet lesz..
bemegyünk a szobába, már csak a fő kapcsoló szekrény 2 méter magas, van max 50cm mély, afelett a két nagy upc szekrény, ami vagy 35cm mély..
ránézek a srácra, már látom az arcán, hogy ő ugyan a 100 kilójával oda fel sehogy se fog tudni felmásznim szerintem nem is igazán akart volna, ebből ma nem lesz net, ha én nem csinálok valamit.
úgyhogy felmásztam elkértem a szekrény kulcsot tőle, aztán megcsináltam magam.
kérdezte hogy mit hol látok, milyen szám van a kábelekre ráírva, mit honnan csavarjak ki, és hova be és így tovább..
megcsináltam.
mondtam neki, hogy bazze, ezért remélem adtok legalább 10mbitet..
aha, persze. ehelyett ilyet szól, hogy holnap reggel 9kor várnak a kinizsi utcában munkafelvételre...
úgyhogy most végre valahára van kemény 1,2mbit/256kbit chello minimum, kemény 5500 forintért, váóóó nagyon kerra... (egy vicc...)most már csak azt kéne megtudnom hogy a routerem hogy tudom rákötni a modemre, hogy legyen továbbra is netem, adsl-nél ez kurva egyszerű, de kábeles tapasztalatom nincsen....
-
tomp
félisten
válasz
dvdbackuper #5903 üzenetére
De hogy lehet? Mert upc annál ad 3ip-t. de hogy kapom meg mind3 ip-t?
-
tomp
félisten
Hogy tudom a netet elosztani professional csomagnál úgy hogy mind 3 gép különböző IP-t kapjon? A router úgy osztja el hogy az összes gép azonos ipről megy. aszem
Azaz a router kap egy ip-t majd belső hálón ad külön ip-t a cucc. De ha bannt kapok az ip-re akkor az összes gép ugrott. -
Jadro
veterán
válasz
muveszur #5900 üzenetére
Gondolom mert nem értettek hozzá vagy nem akartak foglalkozni vele. Mondjuk nem is dolguk.
Nálunk is a laptopra kötötték mondjuk, de utána volt gond még a nettel. A hibaelhárításnál is rögtön azt kérdezték hogy router van-e. Mondtam hogy van. Semmi bajuk nem volt vele, csak jelezték hogy azt hagyjuk ki most. Az saját felelősség, nem igazán foglalkoznak vele.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3DMark (2013) eredmények
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged