Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
1750Ft reggeli, ebéd. tízórai, vacsora
cekkk: Hallod, akadjunk már le a kurv@ témáról mert abszolút nem érdekel, már az nevetséges hogy ettől romlott el az ismerősöd foga...Elhiszem te utálod, de mindjárt ott tartunk inkább egyek mekit mert jobb. Kezd vicces lenni már a téma.
Igen cukor beteg leszek ennyitől biztos mert az üdítőjébe van egy kis édesítőszer, mindjárt ott tartunk a kóla jobb azt igyam...
Tényleg hagyjuk mert vicces már...
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz B-L-A-C-K #6751 üzenetére
Hányszor eszel? Mi vagy te, hobbit?
Utoljára általános alsóban tízóraiztam.Amúgy tudod mi fogyaszt igazán? A fényevés. És praktikus is. Ha éhes vagy csak felkapcsolod a lámpát. A növényeknek is bevált. Bár ők nem kapcsolgatják a lámpát mivel diszkrétek. Mondjuk manapság már ez sem biztos.
szerk:
Lehet hogy vicces, de a kóla tényleg jobb mivel abban csak sima cukor van.(#6752) radi8tor1:
Ha elég kicsik az adagok akkor még összejöhet.
Amúgy ja. Én is ezen filóztam. Szerintem ennyiből kijön normális minőségű kaja is, viszont akkor nem sokat keresnek rajta. Szóval biztos hogy spórolnak valahol mivel üzleti vállalkozás és nem szeretetszolgálat.[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
cekkk
veterán
válasz B-L-A-C-K #6751 üzenetére
Én nem utálom. Mint üzletember elismerem, mert a sok embert szépen megtudja vezetni és ebből igen komoly pénzt szedett össze.
Ha utálnám szidnám, én érvelek veled ellentétben, mert te eddig semmit nem hoztál fel, azon kívül hogy szakadjunk le erről a témáról.
Viszont ahogy látom te feltétel nélkül elfogadod, hogy amit ő képvisel az csak jó lehet. Én azért utána nézek, annak, hogy mit akarnak megetetni velem. Tudod nem csak a külső számít, hanem a belső is, és attól, hogy fogysz de olyan áron, hogy a belső rendszeredet károsítod, azt nem jó.Nem kell megsértődni, inkább járj utána te is.
Tudom nehéz elfogadni ha te szentül hiszel valamiben és azt megcáfolják, érvekkel és tényekkel alátámasztva.
Te még mindig azt látod, hogy ismerősömnek a foga tönkre ment, de amikor leírom, hogy az adalék cukor betegséget okoz azt már nem látod meg mert nem akarod. Hogyan lehet valami egészséges ha betegséget okoz?[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Oké, akkor mondjad honnan rendeljek ami egészségesebb és hatásos is egész napra, és ennyiből megvan!
És nem sértődésről van szó, hanem már kib@szottúl idegesít hogy csak azt mondod mi sz@r, mennyire gáz, már ott tartunk minden jobb csak ez nem. Az eddigi táplálkozásomhoz képest többszörösen jobb, máshonnan ilyet meg nem tudok rendelni. Ennyi édesítőszertől meg senki se lesz cukorbeteg, de te úgy állítod be kb hogy halálhoz vezet lassan ez az egész, ez idegesít. Eleve hogy lehetne előállítani olyan üdítőt aminek normális az ize és nincsenek benne ilyen anyagok, sehogy. De még mindig minimálisabb mennyiség van benne, mint a normális cukros üdítőkben.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz B-L-A-C-K #6755 üzenetére
Kérlek szépen.
Ha rendeled a kaját soha nem fogsz jó minőséghez olcsón hozzá jutni, mert 1750 forintból te kifizeted a szállítót, a szakácsot a cég és norbi hasznáz a konyha rezsi költségét.
Kb 500-700 forint anyag ha van ezekbenLégy a magad ura.
Minél olcsóbb valami annál rosszabb. Az egészség nem olcsó dolog.
De ha neked csak a dollár jelek lebegnek a szemeid előtt egyed eztEleve hogy lehetne előállítani olyan üdítőt aminek normális az ize és nincsenek benne ilyen anyagok, sehogy.
Ki mondta, hogy üdítőt kell inni? Víz nem jó?
Egyébként is ezekből a pet palackból oldódnak ki a rák keltő anyagok Persze a Ez sem létezik ugye? Tudják bizonyított dolog mégsem tiltják be, vagy ilyen állat sem létezik?[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Számold már ki akkor ha ugyan ilyen adagot otthon elkészítesz 500-700 ft ból hogy jön ki...Erre nagyon kíváncsi vagyok. Eleve ők azért tudják kihozni ennyiből mert nagy mennyiségben vásárolnak ami ugye olcsóbb...Szóval ha te napi ennyi menyiséget 500-700 Ft-ból kihozol azt megnézem...
cekkk: Nem jó a víz, mivel az üdítőzők vagyok szokva, így ezt kívánom.
gyébként is ezekből a pet palackból oldódnak ki a rák keltő anyagok
Akkor ilyen alapon ne vegyél paradicsomot a boltba, hanem termezd megadnak mert a bolti tele van permetszerrel. Sőt ne mikrózz semmit otthon mert az is gáz. Sőt egyél fényt mert attól nem döglesz meg...Ezek már tényleg olyan beszólások hogy feleslegesek, kicsit már nagyon mélyre mentél feleslegesen...
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz B-L-A-C-K #6757 üzenetére
Én nem mondtam, hogy otthon ki tudsz hozni 700 forintból.
De ők hidd el nem a legfrissebb húsból csinálják, ezen már spórolni tudnak.
A SIÓnál is a rohadt gyümölcsökből készül a üdítő, nem a legszebb gyümikből.De reggelinek javaslom neked a Kolláth reggelit, én délig kihúzom vele, pedig nagy étvágyam van. délben eszek valami menüs kaját, mert nekem sincs lehetőségem főzni, délután 2-3 fele egy kis banán ha megyek futni, Este már natúr felvágott, az aldiban pl nagyon jó minőségű német termékek vannak nagy hús tartalommal van ami 90% feletti. Este meg már csak zöldségek nyersen.
Akkor ilyen alapon ne vegyél paradicsomot a boltba, hanem termezd megadnak mert a bolti tele van permetszerrel. Sőt ne mikrózz semmit otthon mert az is gáz. Sőt egyél fényt mert attól nem döglesz meg...Ezek már tényleg olyan beszólások hogy feleslegesek, kicsit már nagyon mélyre mentél feleslegesen...
Nem mentem mélyre feleslegesen, inkább a te világképedbe ezen nem férnek bele. Mert úgy látom, hogy ha valaki olyat ír ami a te elképzeléseddel ellentétben van, nem érvelsz, hanem ez hülyeség, ez nem ide vág stb stb dolgokkal akarsz vissza vágni ahelyett, hogy érvelnél és tényeket mondanál, hogy igen is az meg az attól, meg attól lesz jó, nem úgy van ám mint ahogy ti mondjátok.
Inkább te szólsz most be, és nem én.
De én tartom most ez egy jó kis beszélgetésnek, mint vitatkozásnak.
Csak ne mindig azt hidd már el amit a TVben és a index meg blikk meg fókusz meg anyám kínja tudja hol olvas/lát az ember.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
De ők hidd el nem a legfrissebb húsból csinálják
Na ez is olyan állítás hogy sz@r az egész szerinted, és akkor már a hús se friss...Ez is egy hülye alaptalan állítás, de hogy még jobban fikázd erre pont ez is jó...
Azt hogy miért nem veszek magamnak ezt azt, és miért nem úgy fogyok, arra meg már 7x leírtam a válaszom, de lehet 10x...
A lényeg az hogy az eddigi kajálásomhoz képest ez sokszorosan egészségesebb, kényelmesebb, szóval akármit mondasz nem fogod nekem megmagyarázni hogy nem...
szerk: Nekem igazából ott durrant el az agyam mikor írtad ez tette tönkre a fogát az illetőnek, amit nevetségesnek tartok, főleg hogy valamilyen szinten értek hozzá, de ha megemlíted 10 fogorvosnak mind a 10 kikacag.
Viszont egyet értek veled hogy nem full full egészséges, mivel tartósítani kell a dolgokat valamilyen szinten, ízt kell varázsolni az üdítőbe ami rendben is van, de akkor is hatásosabb és egészségesebb mint egy átlagos gyors kajás étkezés amit nem te készítesz el. És ez a lényeg, akik ezt rendelik azért eszik nagyrészt mert nincs idejük maguknak főzni, vagy kedvük, illetve kényelmesebb nekik, és ennél jobbat rendelni nem tudsz a piacon jelenleg ami hatásos is, és egészségesebb mint a többi.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz B-L-A-C-K #6759 üzenetére
Nem olvasol híreket, csak norbit? Pl a héten foglaltak le egy hús gyárat ami tele volt romlott hússal amiből tuti volt már értékesítve előtte.
Amikor a fegyverneki húsgyárban ellenőrzés van a kamionjaik kint állnak megrakva a szandaszőllőn a romlott húsokkal. Ugyan ezt tudom még egy vágóhíddal.
Barátnőm fuvarozásban dolgozik, nagyon sok húst hoznak, de a sofőrök mondják, hogy a húsok sok esetben már akkor romlottak amikor a kamionba berakják és hozzák ide a hús iparba és abból eszel
Attól, hogy te nem látod ezeket a dolgokat még léteznek.
Nem kell elfogadni, nem kell megérteni. De mond már el nekem, hogy ha mi levágunk egy disznót és csinálunk kolbászt akkor miért nem tudok olyan minőségű kolbász venni a boltba még 5-6 ezer/kilós áron sem venni?
Mert dugig vannak minden szarral. A hús ipar is nagy fekete lyuk.Olvassál már utána egy kicsit ezeknek. Meg fogsz lepődni nagyon.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #6759 üzenetére
(#6760) cekkk: Oké, de ilyen alapon erről ők tehetnek ha azt árulják? Ilyen alapon amit megveszel az is lehet ilyen szar nem?
Én is tudok olyan húsipart amibe belefutott a patkány és nem állították le a futószalagot, de az ilyet akárhol megeheted, nem csak esetleg Norbiéknál...
De már megint nem a témánál vagyunk, most Norbi húsról beszéltél, de olyat állítasz ami valóban valós, és egyet értek vele, de ezt tényleg bárhol megveheted. Azt meg csak nem gondolod komolyan hogy annyira egészségesen fogok enni hogy magamnak vágom a disznót a kajához...
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
hú, ma igazán jó reggelit kaptam lehet a tegnapi tészta eredménye
levesesLOL! leveles tésztából csinált feleségem croissant, úgy, hogy baconnal töltötte meg, és szezámmaggal szórta meg a külsejéta durva az, ha kéznél van a tészta meg a bacon, akkor nem nagyobb meló megcsinálni mint egy rántottát, csak ugye 20 percet sül a sütőben, de az effektív munka kevesebb.
fotó nincs, 5 perc alatt elfogyott...
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
Én voltam húsüzemben. Láttam ott érdekes dolgokat pedig valószínűleg igyekeztek eldugni a kompromittáló dolgokat. A legnagyobb gondjuk arra volt hogy a kijáratnál mindenkit kolbászdetektorral végig ellenőrizzenek.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Impressa
őstag
válasz radi8tor #6766 üzenetére
Évekkel ezelőtt volt egy riport, egy húsüzem vezetőjével, aki azt mondta : „igyekszünk minél kisebbre redukálni a fel nem használt alapanyagok mennyiségét”. (nem pontos tőle az idézet, de a lényege ez volt)
Ez a mondat sok mindenről árulkodik. De szerencsére nálunk jó hentes van.(#6767) B-L-A-C-K én sem bírnám, de az élet rákényszerített, hogy max. fehér húsokat egyek...
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Huma
addikt
válasz radi8tor #6766 üzenetére
A romlott hús nem nagy tragédia. Ha jól megfőzöd/megsütöd akkor nem veszélyes az egészségre. Persze azért van egy határ.
A múltkor enni akartam löncshúst, de elment az étvágyam mikor elolvastam az összetevőket.Ha megtehetném akkor csakis házit ennék mindenből. (Nem matekra meg ilyesmire gondoltam.)
(#6768) Impressa:
Köszvény?[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
Nem, egészen más. De egyébként a romlott húsból már nem tudod teljesen elpusztítani sütéssel/főzéssel az összes baktériumot. Az már egyénfüggő természetesen, hogy kinél okoz tüneteket, és kinél nem, de a szervezetednek akkor is megterhelő. (bélirritációt, helyi gyulladást okozhat tünet nélkül is, csak ez elég gyorsan helyreáll).
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
A meki nem egészségtelenebb mint más. Ugyan azt eszed mint a bármi mással bevitel esetén. A mennyiség a probléma. Bármi ártalmas ha egy tenyérnyi darab 2-5000 kalóriát tartalmaz.
Mivel volt éttermem a norbi féle ételhez is hozzászólnék. Van az olcsó étel ( lásd menüztetés ) és van a jó. Részben ezért zártunk be, mert mi nem akartunk anno napi 550 ft-ért ebédet kínálni.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
Pont ezekről beszélek...ha valaki a szervezetébe bevisz napi 5000+ kalóriát, akkor az így jár ha a mekiben ha máshol teszi ezt meg.
Az meg hogy mi romlik meg, h látszólag mi romlik meg elég rendesen függ a víztartalmától. A katonaságnak is vannak dehidratált élelmiszerei ami évekig elállnak. Mi több a legtöbb alapanyag ami fagyasztható, hosszú hónapokig, akár évekig is elállhat: elég ha kevés benne a víz és pl sok a cukor v a só.
Kb ez az oka annak hogy a kész ételeket nem szabad fagyasztani, csak és kizárólag sokkolóval, és csak nagyon rövid ideig lehet felhasználni.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
cekkk
veterán
válasz bitpork #6775 üzenetére
Meg darált bőrt adtak el csirke húsként, így tudnak iszonyat profitot termelni, hogy a legrosszabb minőségű húsokat adjál el, úgy mintha a legjobb lenne.
-
Huma
addikt
Én fenntartásokkal kezelném ezt a dolgot. Lehet hogy csak kiszáradt. Ha valami kiszárad és nem kap nedvességet akkor nem is rohad el, nem lesz penészes. Ehhez nem kell semmilyen tartósítószer vagy ilyesmi.
(#6770) Impressa:
Azért a 180 fokot kevés baci éli túl. A főzést még valóban túléli némelyik. De szerintem nem szabad annyira elpunnyadni. Régen nem voltak antibakteriális tisztítószerek és mindent megettek amit találtak, mégis simán eléltek 40 éves korig a legtöbben.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
B-L-A-C-K
titán
Én volt vagy fél évig csak kínait ettem, olyan íz fokozó volt benne hogy nem tudtam megunni, mindig alig vártam dél legyen... Na abba is biztos kerülnek érdekes dolgok, de míg nem tudom nem érdekel...Úgy sikerült csak leállni róla hogy más szakács jött az adott helyre, és full szar lett minden...
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
Huma
addikt
Jövő héten sertés pörit csinálok valamelyik nap. Már mindent elterveztem. Először megfőzöm és aztán megeszem.
Nektek van valami terv jövő hétre?Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #6686 üzenetére
IKEA-s salicentrifuga rulez
radi8tor1: Fogkefe téma: Nekünk szájsebész a nagyfrekis elektromos fokkeféket ajánlotta, hasonló csak enyhébb hatása van, mint az ultrahangos fogkő-eltávolítónak a rendelőben. Nah látom közben te is sonicare-t néztél ki
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Huma
addikt
válasz B-L-A-C-K #6792 üzenetére
Mennyi volt a mérleg és hol vetted meg végül?
Három kiló kicsit sok egy hét alatt. Jobb lassabban haladni. Azért sem szabad kizárólag diétával fogyni mert az elvesztett tömeg kb fele izom lesz. Legalábbis gyors fogyás esetén.
A szervezetnek van egy olyan rossz szokása, hogy először mindig az izmot kezdi el lebontani mivel abból a legkönnyebb energiát nyernie és még az energiafelhasználást is csökkenti. (Két legyet egy csapásra.) Sajnos nem tudja, hogy te szándékosan éhezteted magad, nem pedig a rossz körülmények áldozata vagy.
Ráadásul az anyagcseréd is lelassul, így még többet kell éhezni azonos hatás eléréséhez.Nehéz megtalálni a jó egyensúlyt. Ez egy külön tudományág. A versenyben lévő testépítők a nagymesterek e téren. Ők kenik vágják hogy hogy lehet minimális izomveszteség mellett lefogyni.
Gondolom amit kapsz kaját az nem személyre szabott. Nagyon sokat számítanak az egyéni tulajdonságok. Nem kaphatja ugyanazt a kaját egy 160cm magas 70 kilós nő meg egy 190cm magas 110kg-os férfi mert ami az egyiknek sok lehet az a másiknak kevés.
-
Agostino
addikt
válasz B-L-A-C-K #6794 üzenetére
szerintem a dolog nyitja annyi, hogy ezekben a dobozkákban x mennyiségű kaja fér csak el. nem olyan nagyon ezek, ha csak ennyit eszel, az szerintem a fogyáshoz elég adag. viszont hosszú távon nem biztos, hogy jó ez a mennyiség, ha egy hét alatt három kilót ledobtál. persze lehet, hogy vízhajtó hatásúak némileg. amúgy meg edd azt ami jól esik.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Agostino #6795 üzenetére
Az ebéd még sok is néha. Igazából azért fogyok mert 6 után már nem eszek, és régebben még 10 kor, meg 1-2 kor is rámentem a hűtőre. Illetve ugye cukrosat nem iszok, nem mekizek, nem eszek kenyeret stb...Mikor 23 kilót fogytam az is gyorsan ment (be se írom mennyi idő alatt mert háború lesz), és 3 évig meg is tudtam tartani, csak önhibámból elengedtem magam nagyon és visszajött...
-
Huma
addikt
válasz B-L-A-C-K #6794 üzenetére
Az a baj hogy nem személyre szabott a diétád. De mindegy, nem akarom újrakezdeni az update vs házi csatát.
Az irományom második felével mi a probléma? Ez tényleg így működik. Nálunk benne volt az egyetemi tanagyagban.
-
Agostino
addikt
válasz B-L-A-C-K #6796 üzenetére
a hat óra utáni kajával azért vitatkoznék, szerintem netto butaság a történet. én annyival pontosítanám: hat után szénhidrátot, ha lehet, ne. persze bagoly mondja, tolom szívfájdalom nélkül, bár éppen nem diétázom. de amondó vagyok 194 centimhez 88 kiló nem vészes.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
DeFranco
nagyúr
az alkoholnak nem kellene oldani a ragasztót?
1: feleségem sebét kell kötözni leukoplast-tal, ami nyomot hagy... próbáltam alkoholos vattával leszedni (varrott seb, nagyon gyötörni nem lehet), semmit nem ér, jobban kopik a dörzsöléstől
2: 990 Ft-os svejci becskámmal valami ragasztószalagot vágtam, ragasztós lett a pengéje, mondom letakarítom... nem sikerült, ujjal-bőrrel hamarabb töröltem le a ragasztómaradványokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest