- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szétszedték összerakták tanították most jónak tűnik. Kopp-kopp. Holnap meglátjuk.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Lehet, megnézem, köszi.
-
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hát, ezek szerint igen. Más nem igazán lehet, mert október végén kapott nagy szervizt, azóta ment összesen vagy 5-6000km-t, ennek nagyrészét 100-140 között, pályán. Hibát nem ír a kocsi semmi mást. Ennyit ír, hogy service 2025.06 vagy valami hasonló. És hát semmi más nem volt júniusban, csak az, hogy lejárt a műszaki.
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Biztos kell hozzá, de ez csak egy sima műszaki vizsgás hely, nagyon meglepne, ha lenne nekik mindenféle bmw licenc meg hivatalos cucc.
Ahova szervizbe hordom, az más tészta. Majd ők megcsinálják rendesen ezt a részt is és kész. Az is lehet, hogy megaszondom nekik, hogy csináljanak már egy új műszakit (leszarom, hogy bukok pár hónapot), aztán akkor innentől egyszerre van az egész, egy helyen, normálisan csinálva és kész. Eleve ezt kellett volna tavaly, mikor vettem, csak akkor még nem tudtam, hogy vannak ilyen jellegű főállású siránkozó cuccok a kocsiban, úgyhogy nem igazán érdekelt, hogy van pár hónap a műszaki meg az éves szerviz között. -
Hát izé, mivel ez egy hivatalos bejegyzés, így csak az írhat bele, akinek jogosultsága van, így valahol érthető, hogy otthonról az "egyszeri user" nem nyúlhat bele. Értem a problémát és jogos is a bosszankodás e-téren, de a megoldás tudtommal csak az, hogy ha odamennél és ők felvinnék. Szerintem még az autó is kell hozzá fizikálisan, bár ez nem tuti...
-
F10 LCI (2013)-ban tudja valaki, hogy tudnám otthon frissíteni az iDrive-ban a szerviz időpontot?
Most volt műszakin a kocsi, és ezek a szépéletűek elfelejtették frissíteni az adatot, úgyhogy minden indításnál sipákol a kocsi, hogy szerviz kéne neki. Éves szerviz meg október végén-november elején esedékes. Nyilván ha más nem, ott majd szólok nekik, hogy állítsák már be ezt is, de ha nem muszáj, illetve van erre valami egyszerű otthoni módszer, nem akarnék addig várni.
Szóval, nem csalni akarok, nem komoly szerviz információt akarok módosítani, csak simán a legutóbbi műszaki vizsga időpontját beírni. Remélem, ezt otthoni körülmények között simán lehet. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem 100%-os nekem se, mert ugye félig az adatbázisból dolgozik, félig a táblákból, előfordul, hogy a kamion hátuljáról veszi a sebességhatárt

De nekem jó, megszoktam, nagy segítség és nyugalmat ad. És pontosan, én is ránézek a Google Mapsre vagy Waze-re, ami épp megy ha bizonytalan vagyok. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Neked mennyire működik ez jól? i4-ben, eléggé megbízhatatlan.Sokszor beragadnak táblák neki, nem figyeli, hogy volt-e bekötő út ami törli a sebesség limitáló táblát...aztán mutatja végig a 30-as táblát miközben már rég 50-el vagy épp 70-el lehet menni. Én ilyenkor mindig ránézek a Wazzéra, az sokkal pontosabb.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hozzáértő emberek fognak vele szöszölni, nem én szerencsére
, így bízom abban, hogy kiderül mi a hiba. Ha antennát kell cserélni, hát azt kell cserélni. 
Csak utazunk bő 1 hét múlva és addigra jó lenne, ha működne ez a funkció, mert bár a Google maps és társai mennek, szar hogy a HUD-on nem látom a sebességkorlátozást. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Meg lehet próbálni "leakasztani" a telematik modult a helyről, van egy kar amivel kikattan és ki lehet venni. Csak utána vissza kattintani nagyon nehéz, vagyis ha le van szedve az egész tetőkárpit akkor biztos nem, de hacsak az a hátsó borítás amikor cseréled az antennát akkor viszont igen. De én se hinném, hogy ez csak egy sima kontakt hiba, azért elég erősen felkattan az a helyére.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy el tud, de egyre nő a pontatlanság minden egyes megtett kilométerrel. Nyilván így megy keresztül az autó az alagúton is és közben mutatja a navin merre jár.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Igen, az. Ha nem segít akkor passz, akkor majd a szerviz megmondja.
Az hogy mozog a térképen az autó ha fizikailag is van mozgás, az nem meglepő, nem csak a GPS jelet használja, hanem a kerék- és kormányszenzort is. Ha kap egy pontos GPS pozíciót, akkor utána napokig képes elnavigálni GPS jel nélkül, csak a szenzorokra és a térképre támaszkodva.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Azt megoldottam én is akku cserével otthon.
Furcsa nekem ez a hiba de valamelyik bimmer fórum szerint is GPS antenna hiba lehet.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ha beszart volna a GPS antenna akkor az appban sem mutatná, hogy hol volt az autó amikor otthagytad. Esetleg egy ISTA-val ki lehet olvasni, hogy van-e valami baja. Anno amikor leakasztottam és elsőre nem tudtam visszakattintani a telematik modult az F30-ban akkor csillió hibaüzenetet írt az autó, egyrészt a műszerfalra másrészt meg ISTA-val lekérdezve rengeteg ehhez kapcsolódó hiba volt. Szerencsére sokadik próbálkozásra visszakattant az a nyavalyás és egyből megszűnt minden ilyen jellegű issue.
Amúgy nem lehet, hogy a telematik modul beépített aksija kezdi megadni magát és nem mindig kommunikál rendesen? Az autó erre is ad hibát de csak ISTA-val olvasható ki (vagy valami más OBD hibaolvasóval). -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A 30 másodperces hangerő gombot nyomni? Azt igen. Ha van más azt nem ismerem sajnos. Holnap délután ráteszik diagra és leveszik a tetőkárpitot hogy csekkolják az antennát. Ott ragadt ahol szombaton voltam és az út ott hepehupás föld út volt lehet csak lecsúszott valami csatlakozó?!

Ha mozgok mozog a térkép is csak ugye nem jó helyen. Ilyet még nem is láttam... -
G30-ban meghülyült a navi és fals helyszínt mutat hogy szerinte hol vagyok. A telefonos app jó, mármint az abban lévő helymeghatározás. Valamint a hidden menüben a GPS koordináták is jónak tűntek (telefonnal csekkolva).
Vajon beszart a GPS antenna?
-
dropi
senior tag
Sziasztok, újabb tanács kérés. Az alany: 530d/2008.
A szélvédőre csak forró levegőt volt hajlandó fújni, mindegy, hogy ment a légkondi, vagy nem, viszont a középső rostélyon jött a jéghideg levegő, bár azt nem vettem észre, hogy a hőmérséklet szabályozásra reagálna. Végül a fűtéscsap hibát mondták, ki is cserélte a szerelő, azóta az ablak-meleg levegő összefüggés megszűnt, cserébe a klíma se fúj hideget sehova. Viszont mikor bekapcsolom, azért erezni, hogy történik valami a rendszerben, sőt a klímás levegő szagát is érezni, de sajna olyan a hőmérséklete a levegőnek, mintha simán csak legkondi nélkül fújatnám be a külső levegőt.
Amit tudni kell, a kocsi szeptember óta van nálam, előtte áprilistól kb nem is járta vele, csak le volt állítva, tehát két éve tuti nem volt töltetve.
Lehet, hogy csak egy klíma töltés hiányzik neki?
Köszi. -
scream
veterán
Hali!
Családi egyterűnek, műszaki szempontból mennyire lehet bajos egy 2-es 218d/220d Gran Tourer automata (elsősorban 5 személyes/üléses)? Motorra egyelőre nem kifejezetten találtam problémákat, váltóra meglepően sok pozitív tapasztalást olvastam, viszont összességében nincsen sok infó - legalábbis én nem találtam róla. Valahol olvastam, hogy a klíma "problémás", de ez nem tudom pontosan hogyan értendő, meg mennyire széleskörűen van jelen.
Tudom, egyterű is, meg elsőkerekes, így nem is BMW, de egyrészt ennek van elég nagy csomagtere, másrészt ez fér el a garázsba...
Olyan 5M körül nézelődök, egyelőre még semmi konkrét példány nincsen - de ahogy látom 180-210e km körüli futásokkal vannak, ami szóba tudna jönni.
Vezérműlánc, vezérléscsere mennyi lehet rá? Illetve xDrive karbantartása anyagilag hogyan manifesztálódik? Mire kell/érdemes figyelni - az amúgy átlagos dolgokon felül?

-
madkiller
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem. Facelift.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Köszönöm szépen ,1-2 éve láttam egy videót egy átadásról nem emlékszem X5 vagy új 7-es széria volta ahol az értékesítő mondta sajnos már az emissziós normák miatt nincs nyitható tető ,lehet visszahozták? Audinál is ez volt állítólag az emissziós értékek miatt és állt le a kabrió gyártás. Most nézem elvileg lesz új A5- Szerintem az egyik legjobb extra főleg este városban. Nekem a sima panorámatető az amiért egy forintot se adnék ,Taycan-ban észre se veszem ,hogy van ,mert annyira sötét alig jön be fény
-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Köszi ,hogy sikerült értelmezni a kérdést!
Gondolom a kabrio meg még nagyobb katasztrófa -
Gsx-rr
veterán
Mi az utolsó évjárat X6-ból ahol még nyitható tető van?
-
kardkovacsi
senior tag
Beállítottam a personal eSim-et. Lehet fizikai sim kártyával is használni, adtak egy ezt kezelő kis kütyüt anno. Kértem egy multisimet a telekomtól és azzal működik. Érdekes, van wifi az autóban, így legalább működik a iPad is az autóban, a telefon is arról megy így nem kell használnia a 4G/5G-t. Remélhetőleg így kevésbé fog melegedni a töltőn. Egy kockával jobb a vétel mert ez az autó külső antennáját használja. Nagyjából ennyi illetve lehet telefonálni is azon a sim-en keresztül, de elég butácska a telefon kezelő része a BMW-nek, mert még egy gyorshívó lista sincs benne.
-
PROHARDVER!
Az egymással való foglalkozást fejezzétek be legyetek szívesek még azelőtt, hogy minden érintett kitiltásra kerülne a topikból!
-
H.Ezredes
őstag
Egy szép projektem fut éppen M550D 150E Km ha kész mesélek

Egy kirepedt turbó olajzó cső mit okoz ha addig mennek vele amíg 1L olaj marad a motorban....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Mesterséges intelligencia topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó egy Pixel 7a
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, így bízom abban, hogy kiderül mi a hiba. Ha antennát kell cserélni, hát azt kell cserélni.