- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Sőt még az app is szól amikor elérte a megadott töltést amit a navi javasol ha be van zárva. Sormáson voltunk. Felraktam az autót tölteni és bementünk egy kávéra, még ki se hozták a kávét már szólt a MyBMW app, hogy akkor az autó meg is van (kb. 30% kellett) és mehetek leszedni a töltőről.
-
brumi1024
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Jo esellyel sokat, ha az alapveto tanacsokat betartja a user (ne alljon sokat 100%-on az auto, ne legyen sokat lemerulve). Egy kis akksis iX-rol irtam nemreg, most lesz 3 eves, kozeliti a 130k km-t es meg mindig 95% feletti kapacitast mond a rendszer az akkurol.
Osszessegeben nem nagy erofeszites a tervezes, nalam az utobbi idoben havonta 1x volt egy-egy hosszabb ut (5-700 km egy iranyba, de egyik alkalommal sem jottem egybol vissza), kivancsisagbol ra szoktam nezni ABRP-n, hogy hogy mi a helyzet a toltokkel, de amugy az auto navijat hasznalom beallitott preferalt szolgaltatokkal (jelenleg Ionity es Tesla, ez eddig eleg volt). Az szepen megtervez mindent es szol mikor, mennyi idore kell megallni.
-
brumi1024
veterán
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Ja a tippelőóra mindig fölébecsül, a 10-80% kb 28 perc, ez kevesebb lett volna. 29-60% volt kb 10 perc. 800V-os rendszereken (Taycan pl, de manapság főleg azzal jönnek már ki az autók) 20 perc alá csökken a 10-80 még 100kWh-s akksinál is, ott pl egy Bp-Bologna egy 11 és egy 22 perces töltéssel abszolválható navi szerint.
Rendszeres 1000+km-es ingázásra nem ezt venném, de fél év - 20k km után, kb havi 1 hosszabb út felhasználásra nekem nem nagy kompromisszum.
-
H.Ezredes
őstag
Nekem jövőhéten lesz egy összesen ~1300Km körüli etapom családdal. Ahogy látom egy ~5 megálló kellene hozzá ha elektromossal mennék vagy ha gyorsabban megyek az átlagnál több.Dízellel 2 tanokolással lazán hozható a bátraknak 1... Októberben Bolognából egy E46 30i vel jöttem haza azon gondolkodom ott hányszor álltunk meg tankolni de 4x biztosan. Igaz nagyobb tempóval jöttünk haza.
Közben felraktam az új gumikat is Conti Sportcontact7 kíváncsi leszek. Nekem a 6 is nagyon bejött...
#76693brumi1024
Itt ha jól értelmezem 35%-ról 80%-ra 25 perc alatt tölt fel. Plusz még a beparkolás kiszálsz bedugod / kiveszed még egy minimális idő. Hosszú úton ezalatt el lehet intézni a dolgaid enni inni mosdó stb. Ha családdal mész akik igénylik a megállást akkor ez még jól is jöhet ki de nagyon kompromisszumosnak érzem még mindig ezt az egészet. -
brumi1024
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Egy átlagos töltés mennyi idő?
Ez attól függ merre mész, és arra milyen a töltőhálózat. ~20 perc az optimális töltésidő*, ott elég magas tud lenni az átlagteljesítmény, azt szoktam megcélozni egy-egy alkalommal, ha van megfelelő lefedettség. Ez nyugatra általában igaz szokott lenni.
1000 km-re 4 db 20 perces megálló szerintem reális, ABRP viszonylag pontos és ott ki tudod próbálgatni a konkrét célokat.
* Valamelyik frissítés óta a töltési görbe is javult, nem kell nagyon alacsony töltöttséggel érni a max teljesítményhez, tegnap pl 29-35% közt végig 210 kW felett voltam:
-
CharlieDrop
veterán
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem járok külföldre. Ionity is egyszer használtam egy év alatt. Nekem felesleges pénzkidobás előfizetnem. Inkább teslan gondolkodom.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Finneknél is, sok helyeb 100 Ft alatt van a DC.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Itthon nem nagyon kivéve az Ionity-t, külföldön azért akad. Egyrészt az Ionity másrészt meg lehet egy-egy szolgáltatót találni ahol az AC töltést is nagyon kedvezményes. Szlovániában pl. vagy egy szolgáltató ahol 20 eurócent egy kWh még a 35-ös DC-n is

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Van egyáltalán olyan cég ahol a BMW olcsóbban tölthető? Egyet sem tudok már.
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Meg hát up-to-date foglaltságot is jelez a navi, osztrákoknál sok helyen van annyi töltő, hogy a foglaltabb helyek helyett eggyel továbbmegyek.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Nem akkora probléma, de a másik oldalról vannak lyukak a töltőhálózatban, ez is tény. Illetve honnan tudod hol van a töltő ahol még nem jártál arra soha
mert pl. tábla nincs rá, navigáció meg épp off. Jellemzően a töltők ott vannak ahol van nagy betáp, ami nem mindig esik egybe a benzinkúttal hanem sokszor olyan autópálya lehajtók mellett van ahol van valami nagyobb logisztikai központ, vagy hasonlók. Pl. ez: https://www.plugshare.com/location/477698Ezért írtam kényelmetlen. Igen, egy benzines autónál ez nem gond, mivel van kút 20 kilométerenként, azért ez még nem igaz a villanyautókra.
Ott van még az, hogy csillió szolgáltató épít töltőt teljesen random árazással. Kb. mintha egyik kúton 600 lenne a benya, a másikon meg 1500. Nyilván azokat keresnéd ahol te 600-ért töltesz mert mondjuk a BMW leszerződött vele.
Ettől gurított amúgy nagyot az elején a Tesla, mert ő úgy állt hozzá, hogy tessék itt az autó, itt a töltő hozzá és itt van a szoftver ami tervez neked, mindezt 2012-ben. A BMW kb. az i4-el ért el oda 2021-ben.
-
brumi1024
veterán
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Ez tud működni persze, de a benzinkutak nagyjából hasonlóak, a töltők közel sem. Hosszú úton ha el tudom kerülni nem vacakolok 50kW-os töltővel, nem szeretnék applikációkat letölteni, illetve nem fizetnék 360 Ft-ot 1 kWh-ért, ha 130-at is fizethetek. Ehhez pedig a gyári navi a legjobb, mert minden infója megvan ehhez. Simán lehet úgy menni, hogy kinézed a töltőt, ahová kényelmesen odaérsz és megállsz, de elektromosnál az útviszonyok sokkal jobban számítanak, mint a belsőégésűnél, mert a fogyasztás 80%-a nem a motortér felesleges fűtésére megy.
-
H.Ezredes
őstag
Nincs tapasztalotom ebben de ez ekkora probléma komolyan ? Teljesen őszintén én ezt egy full kompromisszumos megoldásnak látom.... Vagy ti gondoljátok túl mert bármilyen benzines dízel autónál ha többet fogyaszt hamarabb állok meg. De akkor nézek előbb egy kutat és megállok. Ilyen szar a töltő hálózat,hogy így kell kínlódni meg tervezni meg baszakodni ?
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Jobb híján OBD adapter+ABRP-t tudsz használni, azt próbáltam, elég pontos, de persze a gyári navi kényelmesebb, pláne hidegben az akkukondícionálás miatt.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Nem a navigálás a probléma. Hanem a töltés kalkulálás. A BMW pont abban jó, hogy előre kiszámolja neked mennyit és hol kell töltened. Vagy ha mondjuk jobban tolod neki akkor előrébb hozza a töltést. Ezt külső program nem tudja mert ő nem látja az aktuális fogyasztást kivéve ha valami OBD cuccot rádugsz és az küld adatot a telefonba.
Nyilván megoldható, meg meg is fogom oldani csak kényelmetlen. -
H.Ezredes
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Telefonnal való navigálás nem opció ?
-
kardkovacsi
senior tag
Na bakker, megint nem tudták helyre rakni az autómat. Valószínűleg fejegységet fognak cserélni benne.
Annyi a gáz, hogy megyek Szlovéniába és azért térkép nélkül szar lesz menni, főleg, hogy azon van a töltők tervezése, minden. Kénytelen leszek előre kiszámolni ABRP-vel, hol fogok megállni. -
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Na ezt mondjuk pont nem tudom, mivel nekem nem %-osan írja ki az akku töltötséget, hanem csak csíkokkal jelzi...
-
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem. Ezen a módválasztáson kívül, amit írtam, más műszaki problémát nem vettem észre. Az elektromos hatótáv sem csökkent érezhetően, legalább is ahhoz képest, amikor megvettem 1 éve.
-
Mauzes
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Az akku az garis elvileg, igen. Mondjuk a Wallisnál amikor rákérdeztem, mik a garancia feltételei, eléggé sumákoltak, nem adtak egyenest választ ("nem tudják megmondani"). Kicsit amatőr volt, de lefogadom, hogy megpróbálnak minden garancia igényt elhárítani, ha van rá érvük. :-)
Tekintve, hogy csak márkaszervizben végeztek minden előírt szevizt, így ki is verném a balhét, ha szívóznának. -
Mauzes
addikt
Valakinek van magyarázata az alábbira?
330e G21 PHEV járgányommal ma reggel 100%-os töltéssel indultam. A hideg ellenére Electric individual módban indult, az van beállítva alapértelmezettként. Mentem vele 10 perc alatt kb. 6 km-t, bemelegedett a fűtés, stb. Majd érkezés után kiszálltam az autóból, lezártam, 5 perc ügyintézés után indultam tovább. Erre indítás után kiírja az autó, hogy Electric mód nem áll rendelkezésre, akkufeszültség túl alacsony. Mindezt kb. 80%-os töltöttség mellett.
Ez egy mai konkrét példa volt, de csomószor vettem már észre, hogy random módon a Hybrid üzemmódban indul, hiába van beállítva alapértelmezettként az EV mód, és van benne nafta, nem kell fűteni, stb.
Wtf?
-
Chrys_
addikt

-
Mauzes
addikt
Bocs, nem ide
-
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ja, hogy te a GT3 kategóriás versenyautóra gondoltál?! Nem, a 911 GT3 egy sportos kiadás csak, rendes utcai.
Porsche 911 GT3 meg a BMW M4 CSL elég hasonló árban mozog. De CSL már inkább gyűjteményi, a GT3 meg rendesen használható darab... -
CharlieDrop
veterán
válasz
brumi1024
üzenetére
Bocs

@#76658chess001
Azért, na. GT3-at GT3-mal kell összevetni.
De hogy értsd, ez a két autó utcai, nem arról volt szó, hogy melyik a szebb, hanem hogy a legtöbb esetben egyértelműen látszott a Porsche fölénye. És még számokban is, hiába volt "gyengébb" a nála erősebbekkel is simán össze lehetett vetni. Itt kb. azonos a szint és ahogy elnéztem a BMW tartotta a lépést. -
chess001
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem annyira valid a párhuzam, mint amikor egy RS megan van az M3-hoz hasonlítva.
Max újkori árában. A 911 egy legendás sportkocsi és még szép is ;P
BMW egy orrmotoros tömegtermék, mégha M-es is. Nem sportkocsinak van tervezve...
Itt egy CSL vs GT3:
https://www.youtube.com/watch?v=s9oKG6IYCXA -
brumi1024
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
*CS, nem CSL.
-
CharlieDrop
veterán
Az igen, most vagy jól megcsinált videó, vagy a Bömös tényleg Porke szintre érhetett.
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
minap a mybmw alkalmazásba belépve feldobott egy kuponkódot, ami március végéig érvényes. Persze nem írtam fel, gondoltam majd a hétvégén beváltom az rtti hosszabbításához.
Most, hogy használnám, természetesen nem találom.Nincs meg véletlenül valakinek?
B.
-
brumi1024
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem tudom, nekem ugyanannyit szokott levonni, mint amennyit az appban mutat. Talan annyi kulonlegessege van, hogy 7500 Ft-nal uj terhelest indit, tehat pl 9500 Ft-ot 7500 es 2000 Ft-os reszletben von le.
Rovid a kabel igen, mert sajat autokra terveztek, ahol bal oldalon van a toltonyilas. Az ergonomian is latszik, a csomagtarto felol megkozelitve balkezzel, kitekeredve lehet leszedni a toltot, elolrol pedig utban van a "tanksapka fedel". Itthon meg nincs, de ezert jo a V4, ott hatulra-kozepre kerultek az oszlopok, hosszabb a kabel (eler barmelyik oldalra), van kartyaolvaso direkt fizeteshez es ahogy fentebb irtam valami Plug&Charge is van (persze nem mukodik meg).
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
*Jelenleg, idovel tobb szolgaltatonal is elerheto lesz valoszinuleg. USA-ban pl Electrify America es a Shell Recharge is megy.
Erdekesseg amugy, nekem V4-es Superchargeren mindig megprobalkozik a Plug&Charge azonositassal.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
BMW
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az nem sok,de érvényes bmw szerződés kell hozzá vagy ionity szerződés vagy mindkettő?😅
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Csak Ionityn megy. Bedugod és tölt.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Akkor mehetek be. Ez csak a bmw kártyával használos?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
[link] itt van:

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Persze, próbáltam. De neked szoftvert frissített. Szerintem amikor lehúzza az ISTA a szoftvert akkor egyből belerakja a megfelelő certificate-et a betöltendő szoftverbe remote meg valószínűleg nem.
Szerintem biztonsági oka van, hogy nem tudod remote leszedni, mert ha valaki ellopná a kulcsot onnan bármikor chargolhatna a számládra. USA-ban pl. volt rá akció, ki is kommunikálták, vidd be az i4-ed a szervizbe és ingyen rátöltik a plug and charge-hoz szükséges certificate-et.
Mellesleg mind az autó mind a My BMW azt írja, ha akarsz plug and chargot, akkor már majdnem kész van de fáradj még be a szervizbe
-
brumi1024
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
PCID egyébként a VIN, próbáltad az utóbbi időben a honlapon? Nekem a frissítés után simán elfogadta, semmi specifikusat nem csinált a szerviz a frissítésen kívül.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
sp2021
üzenetére
Igen, gondoltam, hogy valami direkt programozás lesz (volt már ilyen a 330e-vel régebben). Már kérték, hogy akkor jövő héten hagyjam ott megint egy napra.
Az viszont fura, hogy a szerviz nem is hallott a provision id-ról amit a plug and charge miatt kell feltölteni az autóra. Kértem ha ott van az autó dobják már rá, de nem értette a szervizes miről beszélek. -
sp2021
újonc
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Az E-Sys equalgrade-del is megbirkózik, és elvileg a szerviznek is van hozzáférése, viszont érteni kell hozzá. Szerintem az lesz a vége, hogy ott kell hagynod az autót, és egy technikus megcsinálja nekik remote desktopon keresztül.
-
H.Ezredes
őstag
Egy kis N47 vezérlés / csapágyazás főtengely egyengetéssel egybekötve
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A térkép, igen. Loading felirat van egyfolytában. Meg a tábla felismerés se megy. Illetve az, hogy milyen kapacitással érkezel oda. Most épp nem hiányzik, de menni fog jövő húsvétkor messzebb addigra remélem megoldják.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Na ezért nem bohóckodok ilyenekkel. Most használhatatlan?
-
kardkovacsi
senior tag
Csak úgy megjegyzésképpen.
Van ez a térkép frissítés pen drive-ról. OTA-n csak régiót frissít, pen driveról meg az
egészet. Én frissítettem, aztán jól belefagyott az egész. Azóta se tudják a térképemet visszahozni, mert az ISTA csak újabb verzióra hajlandó frissíteni viszont, a legújabb van rajta így nem tudják felülírni a meglévőt ami valószínűleg rossz. Vagyis ezt mondták a szervizben. Most áll a dolog, supportra vár a szerviz. -
madkiller
őstag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Asszonynak vettem pont ilyet tavaly nekünk nagyon tetszik és ahhoz képest, hogy 20d elég dinamikusan lehet vele közlekedni és ilyen 5.6okat eszik csapatás közben sport módban. Akkor 5 hónap volt a váró lista. Egyedül az idrive 9 nem tetszett az elején lomha volt késett, ahhoz képest, ahogy le nyomtam a kijelzőt. Aztán jött rá egy 3.2 GB-os patch azt begyorsult a rendszer.
-
chess001
aktív tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Nem akartam megint flamelni, ezért próbáltam eddig finom lenni, mert az mondtam, hogy szubjektív, de igazából úgy értettem, hogy akinek egy kicsit van szép/designérzéke, az látja, hogy rondák. Nézz meg bármilyen formatervező csatornát, ők meg is tudják fogalmazni miért.
Igen, a Ferrarik között sem mindegyik hibátlanul szép, ott az első lámpák miatt volt pár rondaság, csak ezért nem is vettem.
Amik között majdnem mindegyik tetszik a 911-esek, ott az új GTS-nél az első légbeömlőket nem értem...
-
dropi
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Dehát nincsenek is már kínai vevők.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
chess001
üzenetére
"Neuer Classe teljesen más design irányba megy" - és ez szerinted azért van, mert a fejesek rájöttek, hogy a jelenlegi modellek rondák?? Ugyan már. A formatervi irányzatot folyamatosan változtatni kell, így működik ez az üzlet. És ez a vezetőséget valószínűleg ugyanígy megosztja mint minket.
Én úgy tudom, h például a hatalmas veséket a kínai vevők miatt erőltetik ennyire.
Ferrari: Nekem az új modelljeik egyre kevésbé tetszenek. Az én ízlésemhez már túl "lágyak". Nekem sokkal jobban tetszett a korábbi "élesebb", agresszívabb dizájn.
-
chess001
aktív tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Neuer Classe teljesen más design irányba megy.
Igen, a szépség mindig szubjektív. Szerintem a Ferrarik pl elég szépek, az újabb BMW-k pedig rondák. -
bulikavagyok
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
És tényleg!
Az is gyönyörű volt!
-
CharlieDrop
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Ennek az X2-nek olyan a hátulja, mint az E65 eleje

-
bulikavagyok
nagyúr
Én is fújjoltam rá, de főleg a sima négyesre, az M3/M4-re sokkal kevésbé. A sima négyes továbbra sem tetszik, de ennek ellenére megvettem volna azt is (majdnem M440i-t vettem). Az M3/M4 sokkal szebb, szögletesek a vesék és ami a még fontosabb, h nincsenek "keretezve". Plusz a motorháztető is hozzá van alakítva. Most már én is imádom.

chess001: Mire jöttek rá!?
Honnan az infó?
2024-ben tovább szárnyaltak az M-mes eladások. Ha olyan rusnyák lennének nem mennének így szerintem.Igen, szerintem is van olyan modell ami rusnya, de ez teljesen szubjektív. Friss példa: haverom feleségének segítek autót keresni, ő X2-őt akar. Szerintem borzalmasan néz ki hátulról, az X1 viszont hibátlan. De neki (és a férjének is) az X2 tetszik, hát ez van. Az más kérdés, h nincs készleten sehol (20d xDrive), és majdnem egy éves a várólista. Mégis hogy fordulhat ez elő egy rusnya autónál?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Rack Autónál áll egy a szalonban, de sajnos már eladták.

-
MCs88
aktív tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Annyira érdekes, hogy az elején mennyire sokan fújjoltak erre a hódfog hűtőmaszkra (köztük én is), és eltelt pár év és azt kell, hogy mondjam, hogy baromi jól néz ki.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
brumi1024
üzenetére
Nem kértek rá.

FIREBLADE78: Én meg Ferencvárosban élek.
Ez az első zöld autóm, de szerelem volt első látásra. Szerintem az összes M-mes BMW gyönyörű ebben a színben. Pont ma ültem a Rack Autónál ebben az X6M-ben, brutál jól néz ki az is. Én most az új M5-öt is ebben a színben rendelném. Szerk.: Napon egyébként egészen mást mutat.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Fradista vagyok,de zöld nem kellene. Viszont szebb,mint egy sablon szürke fekete fehér
-
brumi1024
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Abszolút korrekt. Szervizcsomagot nem kértek rá anno, vagy tulajcserekor elveszett?
-
bulikavagyok
nagyúr
Szerintem is korrekt a 200k. Többre számítottam. És a kövi szerviz egy év múlva egy 60 ezer forintos fékfolyadék csere. Plusz akkor nyilván kérek rá egy köztes olajcserét is, de azzal együtt is meglesz 200k-ból. Utána eladom. A 2027 márciusi lesz az első költségesebb szerviz.
Az enyém kabrió. És zöld.

Én nem vennék CS-t, szerintem borzalmasan túlárazott. 72 millióból már tényleg lehet venni két jó autót. A CS szerintem leginkább vitrinbe való, befektetésnek. De nem az én pénztárcámhoz mérték.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Azt hittem ez a tiéd. Annyiért nem vészes. Anno X5-re mondtak ennyit vagy többet
-
bulikavagyok
nagyúr
Hátha jól jön valakinek... Most kellett vinnem az M4-et kötelező szervizre, olajcsere plusz szűrők. Miskolcon van 10% kedvezményem, de nem akartam "feles" 400 kilométert beletenni az autóba, így Budapesten három helyről kértem árajánlatot: Wallis Motor Duna 253k, Wallis Motor Pest 230k, Rack Autó 200k. Így természetesen a Rack lett a nyerő. Náluk láttam ezt a gyönyörűséget:

-
H.Ezredes
őstag
válasz
haddent
üzenetére
a +200Kg és az összekerék miatt magasabb a fogyasztás természetesen. 150-nél 10L talán magasabbnak mondható az átlagnál. A program is befolyásolhatja a fogyasztást mellé. Ha van a szívórendszerben lerakódás akkor az is. Hibrid turbóval meg coolerral azért csodát ne várj ha Hibrid turbó kell akkor 350Le+ -ról beszélünk ( oda kell hibrid ) Gyanítom,hogy a Hirbrid turbo / cooler felrakása után nem ECO program került rá
-
haddent
addikt
Sziasztok!
F11 530xd xDrive esetén mi a reális fogyasztás? E60 530d után kicsit meglepett. Az F11 városban hozza a "vártat", olyan 9-11 közt (Budapest..), viszont ami kicsit "sokkoló", hogy pályán 130 tempomat ~8l, 150 tempomat ~10l (3 személy). Ez viszont több, mint amire számítottam és jóval nagyobb "ugrás" is a 130 - 150 közt. Az E60 530d a 150 tempomatnál tudta a ~8l -t, 130 -nál meg mondjuk ~7litert. Tehát nem volt egetverő túl mérhető diffi, valamint egész jól evett 150 körül.
Ennyit dob az xDrive és a +200kg a fogyin? (Hozzátartozik, hogy nem gyári az autó, nagyobb hibrid turbó van rajta, nagyobb cooler és írva van a váltó és a motor is. Kizártnak tartom, hogy emiatt "rosszabb" legyen ilyen "nyugodt" körülmények közt pályán
)Köszi!
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
madkiller
üzenetére
Persze mert akkor 2-3 másodperc alatt eszi meg azt az energiát amit lassú gyorsításnál 10 alatt enne, de a kettő összege közel azonos csak az egyik optikailag jobban feltűnik ami csalóka. De így már értem ami mondtok, csak amit én írok, hogy azzal nem tudsz hatótávot növelni, hogy kevésbé gyorsítasz vagy jobban mert a vége ugyanaz, közel ugyanannyi energiát fog elfogyasztani.
Viszont a fékezésnél tényleg lehet fogni, mert ott vagy visszatöltöd az akkumulátorba vagy elfüstölöd a fékeken. -
drlovi
aktív tag
Sziasztok, 2010-es 116i. 2.0 autónál az utasoldal felől random vinnyog valami. ( olyan mintha egy állat lenne, meg is álltam először mert azt gondoltam hogy valamit elcsaptam ) Úgy olvastam hogy az az utastér ventilátor lehet. Viszont ez cserélve lett , és most is előjön ez a nyivákolás ami rettentően bosszantó .
Valaki találkozott ilyen jelenséggel ?
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
3-4x biztos nincs. Mitől lenne? Fog meg a másik oldaláról.
Van X energiamennyiség ami ahhoz kell, hogy felgyorsíts egy tárgyat X sebességről Y-ra. Ez fix. Innen meg a gyorsulás mértéke alapvetően nem befolyásolja ezt. Ami befolyásolja, amiket írtam már, hogy a hajtás vesztesége nagyobb lehet a nagyobb áram miatt, de az nem fog ekkora különbséget okozni. -
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem, én arról beszélke, hogy ugyanarra a sebességre milyen gyorsan gyorsítasz fel. Ott simán van 3-4x-es fogyasztásbeli különbség, hogy nyomod neki (dinamikusan gyorsítasz) vs. papásan. És ez minden egyes gázadásnál. Persze nem kétlem, hogy a fékezés is sokat számít nyilván.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Mert jellemzően utána fékezel egy nagyobbat
ha más nem azzal, hogy lekapod a gázról a lábad. A visszatöltés kb. az energia felét rakja vissza, mert mindkét irányba van veszteség.
Jobban belegondolva nem tudom megmondani
, az erősebb gyorsítás során jóval magasabb amperek vannak amik miatt nagyobb a veszteség is így valszeg mindkettő igaz de melyik hatás erősebb, nem tudom. Én a fékezést érzem inkább annak. -
Mauzes
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én meg azt vettem észre, hogy a gyorsulás (gázadás) számít iszonyú sokat, jóval többet, mint a fékezés. De elhiszem, hogy másnak máshogy tűnik, csak bedobtam mint lehetőség.
-
kardkovacsi
senior tag
Talán nem is a gyorsuláson lehet fogni a nagyobbat hanem a fékezésen. Ha úgy tudsz vele fékezni, hogy ne menjen a mechanikus fék akkor lehet a legjobban megnyújtani a hatótávot. Csak ehhez a hosszabb fékezési idő kell és nem a végén beletaposok egy nagyot a fékbe stílus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4899
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Miről tetszik beszélni?

Valaki találkozott ilyen jelenséggel ?